Speltips: V75 Bergsåker 14/12

V75-Omgången.

Veckans V75 går på Bergsåker som är känt som något av en skrällbana när det kommer till dom större streckspelen. Det är den något längre upploppslängden som är utslagsgivande och ger fler chansen till slut, den är dock inte jättelång men 200 meter är i alla fall över medel. Vad som mer kan nämnas är att det är lite lättare att få upp farten från innerspåret med autostart här och fler lyckas hålla ledningen från bricka ett, det krävs så klart fortfarande en riktigt snabb häst för att fixa det.

Det ser ut att vara några starka favoriter, då Nurmos skickar hästar till nästan alla klasserna så har han så klart några riktigt bra chanser. Spikar man den största så får man försöka jobba bort ett par av dom andra stora, så finns det god chans till hög utdelning ändå. Många hårt betrodda från bakspår denna veckan och det är som bekant ingen picknick att vinna V75 från bakspår på beställning, några av dom kommer så klart att falla.

Bästa spiken!

Omgångens största favorit hittar vi i gulddivisionen 3 Global Thrustworthy 67% har mycket hög segerchans, då han är givna spetsbudet. Då loppet går över 2640 meter är ledningen oftast ännu mera värd, då det har en tendens att gå lite långsammare på mellanvarvet då kuskarna har respekt för distansen. På V75 är det faktiskt vanligare med spetsvinster över 2640 meter än på kortare distanser. Nu är det enklare motstånd än när han fick rejält press sist och det betydligt mindre chans att det blir liknande löpningsförlopp denna gången. Värsta motbudet på pappret är dessutom stallkamraten 9 Zenit Brick 12% som inte borde störa favoriten allt för mycket. Dessutom har spår 9 extremt dålig statistik på V75, till skillnad vad både aktiva och spelarkåren tror är spår 9 i autostart ett av dom absolut sämsta.

Gå kort!

I kallblodsloppet kommer omgångens näst största favorit ut och här handlar det om ett betydligt mer tveksamt läge. 10 Lomme Brage 48% är absolut bästa hästen i fältet och ska ha riktigt bra segerchans men läget är mycket chansartat så klart. Han står med dubbla tillägg och framförallt 20 meter bakom ett gäng med riktigt bra motståndare. Han är startsnabb så borde väl komma ut från sitt innerspår tidigt och är klar förstahäst i loppet trots läget.

Då han är väldigt betrodd och jag valt att spika en stor favorit redan så behöver jag försöka fälla denna, men för er som garderar Gulddivisionen så är detta ett bra spikalternativ. Vid gardering står två bra motbud 20 meter före och då det är få på grunddistansen så har någon av dom bra chans att vara tidigt framme för att överta ledningen. Då kan det bli många meter att plocka för favoriten och vem som helst av 4 B.W.Sture 20% och 5 Ådne Odin 13% som får tidig ledning kan rinna undan. Den förstnämnda tränas av JO Persson och körs av Khilström, bara dom faktorerna räcker, spår ett i volten kan Örjan vända bort motståndet lite och kanske kan först iväg från sitt tillägg. Den senare visade absolut toppform sist då det var första starten i Sverige på länge och kanske trivs han med körspö. Den är dessutom startsnabb och klar favorit att vara först framme och överta ledningen.

Avdelning 1.

Bronsdivisionen denna veckan är med voltstart och över 2140 meter, då ska spår ett och sex vara överlägset bästa utgångslägena och båda från dom spåren streckas tidigt.

Favoriten10 Deede Star 42% är fortfarande ganska ny i klassen även om han visade i debuten i Brons att han duger i allra högsta grad då han körde sig till ledningen och vann enkelt 20/10. I starten före det vann han finalen i Klass 1, så ingen tvekan om att han har vad som krävs. Dock är bakspår alltid bakspår och Örjan kan ju som bekant sitta kvar allt för länge ibland och med startpoängen han har bör det räcka med andra-tredjeplats för att komma med i finalen 26/12. Agerar dessutom konstigt ibland med, då han blev väldigt hetsig i förra Brons-finalen då han togs ur fältet felfri. Så given att gardera denna gången.

6 Survival Kit 8% har fördelaktiga springspåret och visade absolut toppform sist vid vinst från kön med rejäl avslutning ute i spåren. Funkade bra med skor på då och står bra inne på pengarna här.

1 Empire Garbo 10% kommer från ett stall med toppform, då Båth hade tre vinnare under onsdagens tävlingar på Solvalla. Smittar stallformen av sig kan den duga från bästa tänkbara läget med första Erik upp på ett tag nu. Denna brukar vinna ett par lopp senaste vintrarna med skor på, så det ska inte var något stort minus.

7 Il Diablo 12% är från ett annat formstall, tränas och körs av Bergh. Står hårt inne och gör debut i klassen och har det sämre springspåret, så rankas ner lite nu men ska ändå med vid bredare gardering. Tänkbara skrällar är Nurmos andra häst från sämsta läget men 12 Lexington Hall 1% visade sist att han fungerar med skor och med rätt ryggar kan han överraska. 5 Grainfield Aiden 3% har mer plats i volten då en invändig är struken och är startsnabb. Även om han står hårt inne så har han nog form och kapacitet för att vara med långt framme här.

Ranking: A 4. B 1.10.6. C 7.12.5. D 9.2.8.11.

Avdelning 2.

2 Solitary Champ 17% snackas det om på diverse olika ATG.se-klipp och sändningar. Det ska bli första gången med norskt huvudlag nu och hästen har varit betydligt förbättrad i senaste tre starterna med bike på. Står perfekt inne i loppet och har ett betydligt bättre läge än flera av dom värsta konkurrenterna. Borde kanske vara favorit och är en tänkbar spik i annars öppet lopp.

7 Dragon Starfly 16% var mer spelad förra veckan från bakspår mot två bra hästar från Goops stall var han klar andrahandsfavorit och körde galopp då. Nu är han mindre påpassad mot kanske lite enklare motstånd och han är van att gå med skor. Klar andrahäst här trots spår en bit ut bakom vingen, men det kanske kan bli lugnare start därifrån utan massa hästar framför som sist, då galoppen kom efter 100 meter.

6 Odds Indicator 20% är favorit i nuläget och det antagligen på att det är Khilström upp denna gången i kombination med visad toppform i Solvalla-knkurrens. Van att gå med skor och räknas tidigt vid gardering, klar tredjehäst för mig.

12 Pleasure For Cash 7% är givna outsider I loppet, även han van att gå med skor på och senaste vinsten kom vid första starten med bike på. Robert Dunder har oerhört bra statistik både som tränare och kusk, han startar bara på V75 om det är absolut toppchans och ordningställt. Ordentligt bortlottad denna gången men det kan faktiskt gå i jämnt lopp i lägsta klassen ändå. Sist var från bricka 11 och från femte utvändigt gick han sedan sista varvet i tredje- och fjärdespår, så klart mot enklare sällskap men med rätta ryggarna lär spurten bita bra.

För er som letar rejäla skrällar är det värt att strecka från det skräller från i lopp som är jämna och framförallt i låg klass. 5 Foppa Sisu 0,8% och 1 Winnie The Pooh 0,7% är båda tänkbara jätteskrällar. Den förstnämnda blir kuskförstärkt och den sistnämnda trivs bra på banan och båda har fördelaktiga spår.

Ranking: A 2. B 7.6.12. C 4.8.9.5.1. D 10.3.11.

Avdelning 3.

Se”Bästa spiken!”

Värsta motbuden har fått rejält mycket sämre lägen och då blir det besvärligare att komma till i loppet. 10 Mr Golden Quick 8% spurtade bra sist mot bra motstånd och trivs över de längre distanserna och Magnus är bra men spåret är kass. 11 On Track Piraten 5% räknas allt mer i loppen nu under vintern när andra missgynnas mer av skotvånget och han alltid håller sin fart oavsett. Borde väl vunnit sist och var väl en liten bortkörning av Jansson då han släppte någon längd ur sista svängen på ledaren men OTP var nära att reda ut det själv men räckte inte riktigt hela vägen. 8 Digital Ink 4% gör det bra varje gång och tjänar fina pengar i år, stallformen hon Bergh är bra och hade det vart bättre utgångsläge hade han kunnat utmana med rätt resa, men spåret är iskallt. 6 Disco Volante 2% är startsnabb och hamnar förmodligen betydligt bättre till från början än många av dom mer betrodda där bak och därför räknas han som tidigare utmanare till slut, än några av dom, i mina ögon.

Ranking: A 3. B 9. C 6.10.11.2.8. D 5.4.1.7.

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

Har svårt att se det gå utanför dom tre mest betrodda här då ett tänkbart motbud i 15 Björs Frej 2% har varit struken för veterinärbehandling i september och inte startat sedan dess. Den var i sitt livs form innan det, men nu är det så klart svårbedömt och han står hårt inne då han inte har specielt mycket mer tjänat än dom som står 20 meter bättre till. 13 Åsruds Vilja 7% drar lite streck med men hon har sina vinster i stolopp eller där det varit ’fördel ston’ i propositionen. Det ska vara väldigt svårt att vinna loppet som sto i öppen klass mot dom bästa här, dessutom från spår fyra i volten.

Ranking: A 10. B 5.4. C 15.14.8. D 13.2.3.1.12.7.9.11.6.

Avdelning 5.

Detta loppet ser jag som omgångens mest öppna och ovissa lopp. Visst ska lägena spela mindre roll över längre distanser, men faktum är att dom oftast vinns från ledningen när det handlar om autostart. Antagligen för att betrodda har en tendens att bli lättare släppta till spets ju längre distansen är. Ser dock inte ut att finnas många startsnabba i detta loppet så det hänger väl på vem som tar initiativ tidigt och kör till.

6 Vine Vision 7% får kuskplus denna gången med Mika Forss upp och stallet har bra form. Hästen står dessutom bäst inne på pengarna här och från läge en bit ut i ingenmansland är det kanske läge att köra framåt direkt, för att inte backas sist. Han kan även vinna om han har tur och hittar ner i bra slagläge, då han har en bra spurt att tillgå. Han har en vinst och en tredjeplats tillsammans med Mika från i vintras och vid tredjeplatsen var det med skor på V75, bakom Night Brodde. Kul idé som hävdar sig bra i aktuell klass på Solvalla, så då ska det duga även i V75.

10 Cavalier Brodde 10% står också han bra inne i klassen och gjort det mycket bra sedan han kom till Röcklinger. Van vid skor på och Ulf Eriksson har form på styrningarna för dagen.

12 Indra´s Secret 43% är ett riktigt bra sto som blir lite överstreckad denna gången. Inte lätt att begära vinst av ett sto från bricka 12 bakom bilen i jämnt lopp mot hingstar och valacker. Här kan hon heller inte utnyttja sin startsnabbhet och på nämnda faktorer så rankar jag ner lite denna gången på dåligt spelvärde.

Bland tokskrällar är 2 Xantis Coktail 2% och 5 Arctic Agent 1% aktuella, då dom båda är lägesgynnade och fungerar bra med skor. Den förstnämnda kommer från stall i form, Krister Jakobsson hade tokskräll från bra läge i onsdags på V86 och veckan innan fällde en av hans hästar en av årets största favoriter, även det på V86. Den sistnämnda är startsnabb och skrällde från spets på Solvalla för två starter sedan och bör hamna riktigt bra till här då det inte kryllar av startraketer i loppet. 4 Majet Af Djupmyra 4% är också hon lite bortglömd på strecken men lägesgynnad och ska räknas trots att det är ett sto i öppen klass. Hon har vunnit sådana lopp förr på V75 och Daniel Wäjersten är en tränare att se upp med i alla sammanhang med oerhört bra statistik.

Från sämre lägen startar ett par bra hästar för klassen, 7 Alvena Warrior 9% trivs över distansen och Kaj Widell är i bra form. 8 Andre Agassi 5% var riktigt bra vid vinst i Amatör -SM tidigare i höstas men haft något sämre form sedan dess och gör mini-comeback nu efter dryg månads uppehåll. Är bitarna på plats där så kan det gå trots läget och kusken duger mot proffsen.

Ranking: A 6. B 10.2.1.12.7. C 4.5.8. D 3.11.9.

Avdelning 6.

Här blev en av dom mest betrodda struken tidigt under fredagen redan men många andelsspel och tidiga kuponger hade streck för den och får in reserver. Även en del senare inlämnade kuponger som missat strykningen får in reserver om dom inte ändrar om.

Jag lutade redan innan åt att spika 12 Dixie Brick 28% som det var jämnt spelat med mot den strukna hästen. Nu blir det nog bättre spikläge då det var en allvarlig utmanare som försvann och då många redan garderat här hamnar nog mer extrastreck på tredje- fjärde- och femtehandare här, från strykningen. Dixie är bästa hästen och Örjan håller det som en riktigt bra chans, hon har mött kulltoppar och då det är ett vanligt stolopp är det kraftigt ner i klass nu.

4 Belle Reine17% är värsta utmanaren som står 20 meter före och har gått bra tider. Även om det bra är fyra hästar där framme så är det ju inte spets på två steg, men hon får förmodligen överta från övriga där framme och då kan det bli långt fram. Kommer Dixie Brick fram till slut så ska hårdheten dock avgöra och då det är hyggligt långt upplopp håller jag det för troligt att firma Nurmos/Khilström firar ytterligare framgångar på V75.

Oerhört varierande klass på hästarna i loppet och betrodda 6 Bear Bahareh 14% har minst pengar tjänat på mellanfållan men duger i klassen, men hade nog velat ha den till under 10% för att det skulle vart riktigt intressant. 15 Adi Gallia 5% duger också bra, men står ytterligare 20 meter bakom favoriten, dom har ju möts på lika start och då är Dixie mer spelad ändå. 9 Jazza Håleryd 4% gör det ofta bra men har svårt att vinna när det är några tuffare märrar med i loppen och från ett snävt femtespår i volten kan det bli strul med positionerna. 5 Patricia Zaz 3% har intressant läge med innerspår på sitt tillägg och med bra form och Ulf Eriksson upp för första gången kan det vara skrällen i loppet.

Ranking: A 12. B 4. C 6.5.15.9. D 13.14.7.8.3.2.10.1.

Avdelning 7.

I avslutningen verkar allt fler gå på favoriten 10 Hawk Cliff 29% som inte är klar för finalerna på Solvalla i jul, så Örjan borde ju vara offensiv i styrningen. Det är dock inte givet och med vinsten senast kan det Örjan mycket väl nöja sig med ett andra-tredjepris för att ta sig till annandagsfinalen. Blir det minsta för sent kört så kan det bli för långt fram och det är alltid favorit i fara då det handlar om bakspår i dom vanliga klasserna på V75 och i Silverdivisionen är det extra svårt då hästarna är bra där framme.

2 Hazard Boko 25% drar alltid mycket streck men har svårt att vinna då det är tuffare motstånd. Blir överspelad även denna gången från ett bra läge men. Svår att plocka bort då det inte är den värsta Silverdivisionen denna veckan. Dock bara en i mängden vid gardering.

4 Ebony Boko 8% är mycket startsnabb och då det är 1640 meter finns ingen anledning att släppa till någon. Som sagt inte den värsta Silver så den kan mycket väl leda runt om då det inte ska kosta lika mycket at spets denna gången som då han snabbstartat från bricka 7 och 6 tidigare under hösten. Trots att skor på kan vara ett stort minus så väljer jag ändå att ranka etta på att han är givna spetshästen och det finns minus även på dom flesta andra i loppet.

1 Island Life 17% har gått bra i Berghs formtoppade stall och har ett bra utgångsläge där han kan köras i rygg ledaren och han räknas mycket tidigt då han visat han funkat bra med skor i två starter.

7 Global Undecided 9% håller fortsatt bra form och Mika Forss har kört honom en gång tidigare, då blev det vinst i Silverdivisionen i höstas. Han gick väldigt bra hela förra vintern med skor så han ska räknas även här trots spåret.

Ranking: A 4. B 1.10. C 2.7.9. D 11.8.5.6.3.12.

Stora systemet

Avd.1: 1.4.6.10.

Avd.2: 2.6.7.12.

Avd.3: 3.

Avd.4: 4.5.10.

Avd.5: 1.2.4.5.6.7.8.10.12.

Avd.6: 12.

Avd.7: 1.2.4.7.10.

2160 Rader som kostar 1080

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.6.10.

Avd.2: 2.

Avd.3: 3.

Avd.4: 4.5.10.

Avd.5: 1.2.4.6.7.10.12.

Avd.6: 12.

Avd.7: 1.4.10.

252 Rader som kostar 128 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se