Speltips: V75 Bergsåker 11/1

V75-Omgången.

Bergsåker är värd för lördagens V75 och banan har infriat sitt rykte som skrällbana på dom större streckspelen på slutet. När det var V86-Express med jackpot 1/1 så vann tre stora favoriter och två andrahandare och det gav ändå 3,4 miljoner, men bara en till 3% på Bergsåker då iofs, (dom andra två skrällarna kom på Solvalla). Sist Bergsåker hade V75 var 14/12 och då gav det 4,3 miljoner, med bara en rejäl skräll.

Spelstopp på lördag är 16:20 och vad som kan sägas om Bergsåker är att innerspåret bakom bilen är något bättre på denna banan än på många andra, i startögonblicket. Upploppslängden är något över medel med sina 200 meter och banan är inte så bred, så lite snävt i volten. Inga övriga konstigheter med banan, dom brukar få bra ordning oavsett väder.

Bästa spiken!

Säkraste spiken är nog trots allt 10 Propulsion 83% som säkert vinner sitt lopp nio gånger av tio. Att han är en världsstjärna mot vanliga gulddivisionare som nu kör genrepet inför årets storloppssäsong kan ju göra att Örjan kör lite för sent, men tror inte det spelar någon roll denna gången. Det känns som att det finns mer speed i Propulsion än någonsin och han såg hur fin ut som helst förra starten, som var comebacken. Han vinner bara sitt lopp och det kan vara läge att hitta ytterligare två spikar och räkna med att fem rätt inte ger så mycket denna veckan, alternativt två spik och gå riktigt kort i två lopp, så man får råd med många i tre lopp.

Gå kort!

Andra avdelningen är ett kallblodslopp över 1640 meter med ett tillägg, visst brukar bästa hästen vinna oavsett position och tillägg i kallblodsloppen, men över just 1640 meter så är det ibland lite svårt för tilläggshästarna att hinna fram även för kallbloden.

15 Ängsborken 24% är det väl inget snack om att han är bästa hästen, men spår sju på tillägget kan ju bli vingel och kanske är han en stjärna, det visar väl sig när han möter eliten vad det lider. Känns inte helt rätt att gå rätt ut på honom nu när tränare och kusk ligger lite lågt, kanske inte ens förstahäst och definitivt ingen spik.

Från springspår där framme startar 6 Osen Prinsessa 22% som blir nästan lika mycket streckad och det är nog procent för mycket då tränare och kusk Ole Johan Östre inte tycker att han är speciellt startsnabb alls och då han kört till tidigt iloppen har det varit mot betydligt enklare motstånd. Kusken är heller ingen vidare taktiker i loppen men har allt som oftast riktigt bra tränat så ekipaget räknas trots att det är ett sto i öppen klass.

Värst mot favoriten är nog istället 3 Hvalstad Odin 18% som tränas av Tjomsland och körs av Khilström för första gången. Denna kan nog lägga beslag på ledningen tidigt och blir då hästen att slå, jag kan tycka att det är ett mycket vettigt lås att stänga på troliga ledaren och bästa hästen.

Avdelning 1.

Känns som en omgång då det är en eller många i dom flesta loppen och man känner sig inte jättesäker med två-tre streck i något lopp. Visst skulle man ju kunna gå på två tre streck i första avdelningen, men det är inte så speltekniskt bra att bygga systemet så, då tre hästar är betydligt mer spelade där än övriga. I så fall ska man nog ta bort en av dom mest streckade och låsa på två hästar, annars får man nog strecka på lite mer och ha fyra-fem hästar, om man hoppas på favoritfall.

Mitt val blir i alla fall att spika favoriten 4 Doctor Doxey Zenz 33% då det är helt klart rimlig insatsprocent på honom denna gången, och då dom två mest spelade bakom är båda överstreckade. Lopp över 3140 meter auto i lite högre klass vinns oerhört ofta från spets och det är väldigt stor chans att favoriten körs till ledningen tidigt från sitt perfekta utgångsläge och väl där blir det nog mycket svårt för övriga att slå honom.

2 Pacific Face 20% är ute på långresa och körs med någon form av helstängt men är inte startsnabb och kommer hamna en bit ner, sen får han göra jobbet och det gick ju inte sist som stor favorit mot Reverend Wine och borde väl varit närmare i mål för att få godkänt. Formen kanske är på lite retur här och bara en i mängden vid bredare gardering nu.

Klart tuffast mot är så klart 6 Hawk Cliff 29% som kommer från andraplatser i såväl försök som final i silverdivisionen och det är starka papper så klart, då han gjort rejäla repor ute i spåren från 5-6 utvändigt båda gångerna. Nu kan det inte bli så långt fram, då fältet är litet och kan Örjan hitta andra utvändigt bakom Pacific Face så är han nog nära favoriten i mål. Given i ett tvåhästarslås för den som väljer den lösningen.

8 Importedfromdetroit 7% kommer med två raka vinster i enklare gäng men om favoriten blir för het och dom andra kör om positionerna så lär hans spurt bita bra till slut och visst kan han vinna. 3 Cobourg Hanover 3% är startsnabb och kanske kan ta spets för att släppa till favoriten, står lite hårt inne i loppet men från rygg ledaren kan allt hända. Duktig tränare i Oscar Berglund och körsvennen är det heller inget fel på, lurigt ekipage att nonchalera.5 Sir Q.C. 4% har comebacken avklarad, ska kanske inte räcka till men stallet har form och Kontio kan hålla igång tröga hästar, så visst kan det gå även om det är långsökt.

Ranking: A 4. B 6. C 8.3.2.5. D 1.7.

Avdelning 2.

Se”Gå kort!”

Låset på spetshästen och bästa hästen från tillägget känns starkt, plockar då bort det betrodda stoet där framme, då dom inte brukar vilja vinna mot hingstar och valacker, bland kallbloden.

Mer intressanta motbud är Djuse-brödernas styrningar, 2 Gulltopp 14% som blir allt bättre i nya regin och har ett bra utgångsläge samtidigt som han står bäst inne på pengar av dom där framme. 11 Jardar 4% går oftast i Norge och då är det ännu mer plus med körspö och minst 20 meter bättre kusk upp och hästen är en av dom mest pengar på kontot och ska räknas riktigt tidigt vid gardering.12 Guli Rubin 5% låter det uppåt på och han var betrodd mot tufft motstånd sist, kan gå nu istället, går med bike trots spår fyra i voltstart vilket kan vara litet frågetecken. Innerspår från tillägget startar JOP:s bidrag i loppet som borde komma igenom bra men 9 Joker C.K. 6% körs nog mycket på chans i första starten efter uppehåll.

Ranking: A 3.15. B 11.2. C 9.6.12.8. D 14.5.1.7.13.4.10.

Avdelning 3.

Se”Bästa spiken!”

Enda vettiga utmanarna är5 Elian Webb 10% som bör ta spets från ett perfekt utgångsläge och om favoriten eller kusken bakom favoriten har en sämre dag så kan Elian Web rinna undan från ledningen. Han var tvåa i guldfinalen sist från bakspår och har svarat för flera formstarka intryck mot bra motstånd under hösten.

Om man letar rejäl kantboll så är så klart 4 Zenit Brick 3% intressant till så låg procent och vid gardering tycker jag inte man ska nöja sig med att strecka ’Proppen’ och Elian Web utan ta även Nurmos bidrag.

Ranking: A 10. B 5. C 4.11. D 6.7.2.8.1.9.3.

Avdelning 4.

Bra favorit från spår ett i volten, men han borde kanske ha vunnit sist? 1 Rocky Tilly 35% gjorde det ändå bra då han inte lyckades ta ledningen förra starten, nu ser det väl upplagt ut för spets och slut. Men han är ny i klassen och prickar Khilström rätt från bästa springspåret med 6 Vincent Chase 12% så kanske den kan snuva favoriten på ledningen, då blir loppet mer öppet. Vincent kan vinna från spets, men även från rygg ledaren och andra positioner så tidig här.

Westholm låter lika uppåt på sin styrning som på favoriten och 8 Remarkable Feet 12% kan komma igenom bra fårn innerspåret i andra ledet och klarar favoriten att hålla ledningen så får kanske Westolm rygg ledaren och då kan det gå med rätta luckan till slut.

9 Grainfield Aiden 16% har fått ett par snabba 100k på kontot men står fortsatt bra inne i klassen och är kanske bara bäst. Då Hannu kunnat vinka till konkurrenterna i god tid före mål har det funnits många meter sparat vid vinsterna, trots att han bara blåst förbi motståndet, absolut toppform och hög vinstchans trots bakspår.

Härdad i klassen och bäst inne på pengar står Westholms tredjhäst 2 Radjagh DÍnverne 5% som har ett bra läge och kanske kan köras i bike nu igen trots voltstart? Två lopp i kroppen på 10 Knifetown Lover 10% som kommer med bra form men är ny i klassen och har ett besvärligt bakspår, kapaciteten duger.

Ranking: A 1. B 9.6. C 8.2.10.7.12.4. D 3.11.

Avdelning 5.

Favorit i fara, då 2 Fluke 22% är ett sto i öppen klass och Lars-Göran Söderberg vinner inte lopp inom V75 på beställning. Visst har hästen tänt till rejält med bike i sista två starterna men här är det inte ens säkert hon tar sig förbi invändiga 1 Oki Hörsta 4% från start och då kan det börja bli jobbigt direkt. Den sistnämnde låter det påställt med och tränaren vill se den i ledningen och Mika Forss lär göra vad som går för att lyda stallorder. Även 3 Staro Mojito 20%ska laddas från start men Maxime Marais har inte varit bättre än fyra med hästen på flera försök och det ska vara svårt att vinna V75 då.

Körning på alla tre där framme bäddar för övriga i loppet och jag ser det som större vinstchans i förhållande till streckprocenten på tre andra. 5 Springbank 14% är Berghs bidrag i loppet och han selade ut tre vinnare förra gången det var V75 på Bergsåker, här är läget bästa tänkbara, statistiskt och hästen blev det fel för sist med startgalopp. Tror inte formen ska vara så mycket sämre än innan och räknar med att den korta distansen ska funka efter flera starter på lång distans.

8 Atlas Vendil 7% har uselt läge men kuskpluset är mer än 20 meter så det ska kunna funka ändå. Kör många där framme lär Örjan hitta ner någonstans och när övriga kört färdigt så är han med på linjen till slut istället, kanske längst fram?

6 Huddlestone 9% är startsnabb och har form, lär hitta ner bakom dom tre som kivas där framme och Henrik Svensson är en helt okej kusk. Hästens fina speed lär bita bra till slut.

9 Infinite Knight 6% gillar Westholm och formen är på topp, hon kan duga om det körs på bra där framme, trots att det är ett sto i öppen klass. Hon kommer dessutom vara nyklippt inför denna starten.

Ranking: A 5. B 6.8. C 9.7.1.2.3. D 11.4.10.12.

Avdelning 6.

Här startar omgångens näst största favorit, 8 Indra´s Secret 54% verkar många stora system gå på som spik och då är det ju värt att gardera om man vill ha upp utdelningen. Hon vann ett klass1 försök över 3140 meter på just Bergsåker men i finalen blev hon hängande i spåren och fick ge upp, detta har varit två starter mot hingstar och valacker. Nu möter hon bara ston men spåret måste vara sämsta tänkbara med spår fyra i volten och hon kan kanske komma bort.

Rejält kuskplus på 6 Abrystir 8% som har toppform och hon har ett bra spår 2 på sitt tillägg så hon kan nog hitta bra position och ska räknas tidigt.

14 Ginney Weasley5% var den som såg till att utdelningen blev hög sist det var V75 här, hon skrällde till 1% i silverdivisionen, mot bra hingstar och valacker, före Hawk Cliff. Hon har även tävlat en hel del i stoeliten under året mot Hästar som Double Exposure, In Toto Sund, Une Etoile Gar och Mellby Free bland flera, ja ni förstår hon är ner ordentligt i klass. Hon trivs uppenbarligen på Bergsåker, med skor och har toppform. (Satt kvar bakom hästar i silverfinalen så nollan är inget att säga om.)

Jag tror att den tidiga ledaren 3 Red Alert W.F. 13% bör vika ner sig mot dagens motstånd, men kommer favoriten och ytterligare någon av dom bästa bort så kan den rinna undan i spets. 5 Au Pair Girl6% är duktig men trivs nog allra bäst om hon med där framme direkt och visst kan hin komma iväg bra härifrån och räknas tidigt vid bredare gardering. 9 Hossiana Boko 5% och 13 Jazza Håleryd 2% står bra inne på pengarna på sitt tillägg och startar med viss skrällchans om dom får rätta ryggresorna. Övriga hästar borde få mycket svårt att vinna.

Första alternativen är att låsa med två eller tre förstastrecken men för den som vill ”heltäcka” loppet räcker nog sju streck. Om man valt att gardera Propulsion, tidigare i omgången, så är det en okej lösning att spika favoriten här.

Ranking: A 8. B 6.14. C 5.3.9.13. D 10.12.11.1.2.4.7.15.

Avdelning 7.

I avslutningen är det åter tal om voltstart, men nu över 2640 meter och ju längre distans desto fler rinner undan från ledningen.

1 Arch Lane 28% har god chans att hålla upp innerspåret och därmed också hög vinstchans, klar förstahäst. Hästen har gjort en start i Oscar Berglunds regi och blev kvar i rygg ledaren till för sen lucka efter snabbstart. Nu kör dom nog vad som går för att hålla ledningen men ändå inte helt givet att det går.

3 Nisse Sånna 3% är också startsnabb och står bättre inne på pengar, nu är det första gången Rikard N upp och han kanske kan ta sig förbi favoriten i starten, då blir det problem för favoriten. Denna kan i sin tur släppa till den från springspåren som är först framme och ställer frågan. Vinstchansen ligger nog i att hitta rygg ledaren och ha tur med lucka till slut.

6 Jeppas Qurt 5% får springspårs-specialisten Erik Adielsson upp för första gången och han kan som bekant sätta en möbel i spets från springspår, när han är på det humöret. Spelar ingen roll om hästen han kör inte är speciellt startsnabb då duktiga Krister Jakobsson satt honom i full form så får Erik sköta resten.

7 Odds Indicator 20% var riktigt bra i klass2 finalen sist från spets och det kan kanske bli spets igen. Nu går han dock upp i klass och kanske behövs den där ´första gången bike´ som det var nära att bli sist.

Tokform på 5 Ivory Di Quattro 17% som räknas trots besvärligt spår i volten, men Bergh sätter ju som bekant dit en och annan på Bergsåker, så det är nog iordningställt på dom flesta därifrån.

Skrällarna i loppet är 11 Xanthis Coktail 8% som har ett bra lopp i kroppen efter uppehåll och duger bra i klassen, då tränaren som sagt har övriga stallet i form, så kan även denna vinna. 8 Ellis Pride 3% kan komma igenom bra om favoriten lyckas hålla spets, då kan luckan komma till slut och formen är på topp här.

Ranking: A 1. B 6.7.5. C 3.11.8.4. D 2.12.9.

Stora systemet

Avd.1: 4 Doctor Doxey Zenz

Avd.2: 3.15.

Avd.3: 10 Propulsion

Avd.4: 1.2.6.8.9.10.

Avd.5: 1.2.3.5.6.7.8.9.

Avd.6: 6.8.14.

Avd.7: 1.3.5.6.7.11.

1728 Rader som kostar 864 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Doctor Doxey Zenz

Avd.2: 3.15.

Avd.3: 10 Propulsion

Avd.4: 1.6.9.

Avd.5: 5.6.8.

Avd.6: 8Indra´s Secret

Avd.7: 1.5.6.7.

72 Rader som kostar 36 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se