Speltips: V75 Åby 8/10

V75-Omgången.

Omgången avgörs på Åby som samlat några av årets finaste startlistor då inte bara SM-lopp i olika kategorier ska avgöras. Det är även finalen av Europaderbyt, UET Grand Prix och European Championship för både treåringar och femåringar. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Bästa Spiken!

I femte avdelningen såg det ut att bli ganska jämnt streckat mellan 6 Aetos Kronos och 7 Don Fanucci Zet då den senare till och med var favorit precis i början av veckan men nu har det svängt, med rätta. Redén säger i intervjuer att det inte ska vara full from på Don Fanucci här och då kanske Örjan väljer ett mer passivt upplägg. Visst kan han vinna ändå om han kommer ner i bra slagläge och attackerar i tid, då han avslutade väldigt fort ute i banan i Jubilieumspokalen. Men då var redan 6 Aetos Kronos redan i mål efter att ha tagit spets och lett loppet runt om riktigt snabb tid. Han kanske också ska siktas på att vara i form till vintermeetinget nere på Vincennes men med spår invändigt om värsta konkurrenten är det givet att ta ställning. Om han inte skulle spetsa av egen kraft så är det stor chans att han får ta över ledningen av alla invändiga då det är på Åby och open stretch finns att tillgå, dessutom.

Gå Kort!

Sprider strecken rejält i dag och har inte lopp där jag spelar med lås på dagens spelförslag men nämner några jag funderade på. I andra avdelningen är det tänkbart att låsa på ett par av de betrodda då de ändå inte är så hårt streckade och många sprider strecken rejält där, så man plockar ändå bort ett par med ganska mycket streck där. 6 Red Lady Express och 4 Ivensong tycker jag höjer sig lite över mängden och det är även de två som tjänat lite mer redan. Det andra tänkbara låset är i sista avdelningen och det är 2 Brother Bill tillsammans med 3 Handsome Brad då man kanske kan sitta med ledaren och rygg på ledaren på systemet efter en kort bit. Det är bra med tanke på open stretch och att en felfri Brother Bill alltid går hela vägen in i mål. Ska man gardera omgångens största favorit i 4 Calagary Games så kanske man inte sprida strecken allt för mycket då de bästa fått bra spår med och 2-3-4-5 höjer sig. Även i monté-SM ska det gå att klara sig på få streck då det loppet ser väldigt skikatat ut.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 3-1-11. C 12-2-9-8. D 7-4-5-10.

Sto-SM och här har ett par av de bästa dragit de absolut sämsta bakspåren och öppnar upp loppet då dessutom favoriten bara är fyra år och borde kunna få svar här och kanske få en tuff resa.

6 Honey Mearas är loppets klara favorit och har ett bra utgångsläge på aktuell bana men med många startsnabba invändigt kan det bli vingelläge. Hittar Örjan ner i banan på rätt sätt har hon så klart hög segerchans men möter äldre sto-eliten första gången, direkt efter seger i Stoderbyt. Har gått väldigt bra på barfotabalansen och vann även Stochampionatet så kullens drottning och ska då räcka här med så klart.

11 Mellby Free är som bäst över kort distans och nu blir det medel och ett av de sämsta bakspåren så inget högt spelvärde som klar anrahandare. Hon är väldigt bra och tävlar ofta mot några av de bästa hingstar och valackerna, därav lite färre segrar men hon håller så klart en tuffhet som några andra här borde ha en bit kvar till. Hon måste räknas tidigt då hon visade formintryck sist över just medeldistans med snabb avslutning.

12 Hevin Boko är riktigt bra och har höjt sig ytterligare i år enligt stallet men har ändå färre segrar i år. Hon startar ofta i tilläggslopp och tål rejäla repor ute i spåren så är van vid att sita sjätte utvändigt men ändå ha chans. Spår 12 är inte roligt när det är så här många bra hästar med och kanske skulle man begränsa just den här lopptypen till tio hästar. Stallkamraten 1 Dixie Brick har med höjt sig i år och är bara sex år så men ökad startsnabbhet lär hon tjäna mycket pengar i sto-eliten. Även hon får ibland starta med dubbla tillägg och har ett mycket intressant läge den här gången. Hon kan absolut hålla ledningen eller få rygg på ledaren och det måste vara hög segerchans över stretchen eller i spets. Plus att biken åker på nu igen.

3 Activated gör en mycket intressant start i biken för Jepson här och det kan bli en ruggig extraväxel när man väljer att prova det andra gången i 41:a starten. Får hon upp lite bättre startsnabbhet eller ramlar ner i bra slagläge så är hon väldigt tuff att stå mot här då många av de värsta konkurrenterna kan få betydligt mer chansartade resor. Hon brukar dessutom tävla med norskt huvudlag och nu kan det bli någon form av helstängt.

2 Racing Brodda har gått i bike två starter nu på slutet och höjt sig lite men näst sist kördes hon för långsamt och åkte dit på kortspeed sista biten och sist blev det kanske lite sparade krafter bakom Kali Smart och Dixie Brick. Startsnabb men borde inte komma förbi Dixie och kan gå ner i rygg på den så får chansen via stretchen. Jag tror dock att hon är lite sämre än dom 4-5 bästa här och rankar ner lite trots bra läge.

8 Unique Juni är bättre än resultatraden och får kuskplus men har för risigt läge och litet frågetecken för formen.

9 Ultra Bright skulle kunna hitta tredje invändigt och då det r dubbla stretch här att tillgå skulle hon kunna vara när de där framme i mål om det blir rejält tryck där framme.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 4. C 3-8-2-9-5. D 7-11-10-12-1.

European Championship 3-years old heter treåringsloppet som är ett grupp 1-lopp med 500tkr i förstapris.

Fina treåringar där jag tycker 6 Red Lady Express är rätt favorite om än knapp sådan, men hon är väldigt startsnabb. Jepson har kört henne en gång tidigare med seger i E3-final för ston med ett riktigt snabbt sistavarv. Testades sist i bike första gången och det blev galopp i Oaks så nu kanske vi får se full effekt av den vagnen här och sitter hon i ledningen tidigt så blir hon hästen för övriga att slå.

4 Ivensong är tuff fransk märr som kommer att få tävla utan skor första gången här då treåringar och yngre inte får tävla utan skor i Frankrike. Det är klart intressant från toppspår då hon kommer från fin seger i senaste starten så startar med formen på topp.

8 Invictus Madiba är nedstruken ett spår och får gå första gången barfota runt om och Tomas har haft ruggig form på sina hästar framför allt nere i Frankrike i år. Eric Rafin upp och är en fin hingst som kan få effekt på barfotan och möter ett par bra ston men kanske visar sig hårdare.

3 Ciak Bi står hårt inne på pengarna och meritmässigt men det brukar inte spela någon roll på Nurmos unghästar. Det är garanterat väl förberett och här är det aviserat barfota runt om första gången, första i bike, det avgörs efter värmning så man hinner se det och kanske rankar ner ett snäpp om det inte blir så.

2 Cobra Killer Gar står också hårt inne på pengarna men samma gäller här, Gocciadoro brukar komma väl förberedd när det är mycket pengar på spel och hans hästar kan göra rent sjuka prestationer från mer eller mindre ingenstans. Blir första gången barfota runt om nu och matchat bra treåringar på hemmaplan och ska vara bättre nu.

5 Aquarius Face aviseras offensivt upplägg för och gör det bra mest varje gång men nöjer sig ofta med andra-tredjeplats så kanske inte den riktiga vinnarskallen som krävs. Bike eller inte är inte bestämt än, av oklar anledningen och det är så klart trams. Rankas ner på sämre körsven och kanske sämre vinnarskalle än hos värsta konkurenterna den här gången, men kanske åker med vid riktigt bred gardering, på sin höga kapacitet.

9 Kentucky River är anmäld första gången med bike och första barfota runt om så även om han är orutinerad så har han fått ett lite bättre spår än han är van vid på slutet och skulle han komma igenom på bra sätt kan det vara stor utveckling i honom hit. Conrad kör och bakspår är så klart minusgrejer i tufft lopp men skulle kunna vara en storskräll med lite tur.

7 Thai Harlem kommer med minst pengar på kontot men är väl den av Anders Wolden Lundströms två hästar med bäst chans. Det är ruggigt kuskplus med Örjan upp och första gången med körspö här, men borde få svårt att räcka mot de bästa här. -STRUKEN-

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 5-3-7. C 10-1-4. D 9-6-8.

Monté-SM och det ska alltså ridas i trav, så ingen sulky här och det är de bästa som rider i Sverige och även en fransk gäst som sitter upp på favoriten här.

Lite skiktat lopp tyvärr och favoriten 3 Mindyourevalue W.F. är den troliga vinnaren här då han även gått snabba montélopp nere på Vincennes för bland andra Eric Raffin som rider nu. Övriga har respekt för hästen med men det kan hända grejer i loppen och jag försöker ändå att fälla även om jag rankar honom klar etta.

5 Polycrates Face radar upp segrar och har varit stabil på slutet men i lite enklar motstånd än han nu möter. Det blir första gången barfota runt om i monté (gått barfota en gång i sulkylopp med galopp som resultat) så det blir väldigt intressant. Tangerade sitt rekord direkt i comebacken sist och med det loppet i kroppen lär det nog betydligt fortare nu och det krävs så klart. Skulle favoriten ha en dålig dag så är det här första utmanaren då de andra två jag streckar känns lite mer chansartade.

2 Rajesh Face var stor favorit här i fjol men blev bara tvåa och har inte gått ett enda montélopp sedan dess. Två lopp i kroppen inför detta efter lång frånvaro och han kan smälla till och göra ett topplopp och har vunnit i monté på 1.10,1 (visserligen över kort distans) så det finns fart så det räcker.

7 Global Undecided har gjort ett par lopp i monté där han galopperat en gång och varit helt okej i de andra två på klart opassande distans. Nu är det medeldistans och han kördes i ryggar in i det sista förra starten och var nära att vinna ändå trots preparé-styrning så absolut toppform. Till under 2% måste han ha lite högre segerchans än kollektivet tror och ett kul streck.

Avdelning 4.

Ranking: A 9. B 3-5-7. C 2-6-1-8. D 12-10-4-11.

Ungdoms-SM för körsvenner födda -96 till -03 och här är det stor skillnad på rutin då några kör dagligen och tillhör kuskeliten medan andra kör betydligt mer sporadiskt. Rutin brukar fälla avgörande i den här typen av lopp men chansartade lägen både för Mats E och Magnus A Djuse gör att loppet öppnar upp sig.

9 Gerben står riktigt bra inne i klassen och svarade för en vass avslutning från omöjligt läge som uppanmäld i Klass1 sist. Bakspår nu är så klart chansartat men med toppform och kuskplus brukar ju Magnus A vinna den här lopptypen oavsett vad han kör och här kan det nog bli offensivt och hästen har hög segerchans även från dödens efter en bit.

1 Lucifer Sam körs av hans bror Mats E men hästen har inte visat någon startsnabbhet från innerspåret efter flera försök. Får svårt att hitta riktigt bra läge men skulle han kunna få tredje invändigt kan det så klart gå, men inte givet att han når den positionen ens. Klart övertsreckad då det bli chansartat och rankas ner.

3 Power Lane körs av kusk med färre lopp innanför västen men med ruggig segerstatistik i år efter 20 segrar på 76 uppsittningar. Får ses som kuskplus och hästen är väldigt startsnabb så klart spetsbud men trivs nog allra bäst på kort distans så kan åka dit sista biten om det blir tryck på loppet.

5 Bravo Sabotage har också körsven med vass segerstatistik även i ”vanliga” lopp. Hästen är med startsnabb och lär ge Power Lane en match om ledningen och skulle han hitta ner i rygg på ledaren kan det vara fördelaktigt så klart då han står riktigt bra inne i klassen.

6 The Engine är med startsnabb men risk för vingelläge med flera startsnabba invändigt men kanske vill flera leta rygg på ledaren och den här kan komma ner i bra position. Bara gått ett par starter i bike så intressant att den åker på nu och hästen har lite förre segrar i raden då han matchats mycket på V75 och i fyrårningslopp. Rätt motstånd nu och med bra resa slår han många till slut.

2 Akela Play är ytterligare en startsnabb häst med klart bra spår och borde kunna vara först att få lägga beslag på rygg på ledaren. Kan även få bra lopp på tredje invändigt och med tillgång till stretchen måste segerchansen vara högre än kollektivet bedömer. Rubbet sparat sist efter att ha blivit dragen bakåt och avslutat snabbt i skymundan och bättre än formraden ger sken av.

7 Romantico vann direkt i ny regi sist och har matchats i enklare gäng men visade sist att han nog duger bra i klassen då han tangerade sitt rekord direkt i comebacken. Går säkert framåt med loppet och även om spåret är chansartat så återspeglas det också i den låga procenten och han är startsnabb med kusk som tar för sig alltmer, även mot proffsen. Första gången i bike vid segern sist i 24:e starten bar frukt direkt och fortsatt så är klart plus. Nu kan det också bli rycktussar för första gången meddelar David Persson som har ruggit bra snurr på sitt lilla stall.

8 Protector Tile är klart missgynnad av spåret då han är startsnabb och klart vingelläge då han dessutom står ganska hårt inne i loppet. Tänkbar vid riktigt många ändå då han skulle kunna hitta ner i banan då han är startsnabb och är härdad efter tre raka starter på V75. Stallet håller så klart den andra (Power Lane) som en klart bättre chans.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 7. C 2. D 11-5-9-10-3-1-4-8.

Se ”Bästa Spiken!”

6 Aetos Kronos blir min spik då jag tror på hög segerchans då han mest troligt sitter i ledningen efter en bit och blir sedan mycket svår att passera.

7 Don Fanucci Zet är värsta utmanaren trots spår lite väl långt ute i banan men på Åby kan fler tänka sig att gå ner på innerspåret och kanske har Örjan tur och kommer ner i bra position. Då ska han räknas även om tränaren ligger lågt på förhand.

2 Extreme har visat prov på startsnabbhet och näst sist gick han Snabbare än någon gjort i Danmark tidigare. Galopp efter det och spetsar han här lär han väl släppa till Aetos, men får då bra lopp i rygg på ledaren och skulle Aetos vara sjuk så finns väl på kartan att han skulle kunna ta sig förbi på stretchen.

3 Amornero Roc räcker inte men Gocciadoro kan ju få hjärnsläpp ibland och köra som om han hatar hästen och vill vara elak. Gocciadoro är alltid en faktor i loppen även om han kört lite snällare den här säsongen på svenska banor.

9 Rackham drar några streck på att många sett honom vara bra på V75 på slutet men helt annat motstånd än han är van vid. Även om han höjt sig mycket så går det inte från bakspår här så klart och redan till över 7% är han klart överstreckad.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 2-3. C 5-10-7-6-1. D 9-8-11-12.

Högst segerchans i omgången har 4 Calgary Games i UET-finalen med hela 2 miljoner kronor i förstapris. Tänkte att det kanske fanns chans att det blir visst drag på värsta motbudet i

2 San Moteur men verkar inte bli så mycket streck på honom som jag trodde tidigare i veckan. San Moteur försökte jag fälla i uttagningsloppet hit men han går tydligen bara framåt för varje lopp han gör och är säkert väldigt bra även nu. Han har bra spår för att öppna snabbt från den här gången och han siktar nog på att få lopp i rygg på den stora favoriten för att sedan utnyttja sin speed på stretchen. Han gick ruggigt bra sista halvvarv ute i tredjespår i finalen av Derbyt så med framflyttad form då han jobbar ännu bättre är han klart främsta utmanaren.

Trodde nog det skulle bli lite mer streck på 3 Hirondelle Sibey som vann sitt uttagningslopp hit i stark stil på Vincennes och 1.10,9 skrevs segertiden över 2100 meter. Gått fler lopp och fått hårdhet så ska räknas vid gardering här även om det är sto mot hingstar.

Jag vill ju bara tro att Calgary Games är något alldeles extra och vill se den segerraden förlängas och spikar trots att han kanske blir lite för hårt streckad för att det ska vara optimalt, då jag hamnar i två stora favoriter som spikar.

5 Mister Hercules kan man aldrig räkna bort då han startar från betydligt bättre spår än han gjort på slutet och nog är nära toppformen. Det är firma Redén/Khilström så alltid farliga när det är stora pengar på spel.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 3. C 6-7-5-10-8-11-12-1. D 4-9.

Svenskt Mästerskap med en halv miljon till segraren och ett ganska bra startfält men inte så bra som det kanske kunde ha varit. Jämnare än det brukar se ut på förhand med och skulle värdet vara lågt efter fyra första loppen och våra spikar sitter så behöver vi en kantboll här.

10 Very Kronos Är loppets favorit trots bricka tio bakom bilen mot väldigt många bra hästar där många kan tänka sig att köra i andraspår med, så helt klart en favorit i fara. Han har dessutom bara en seger på årets nio starter och visst har han tävlat mot tuffast tänkbara konkurrens i åtminstone hälften av loppen men det är ingen picknik att runda från bakspår här. Han har dessutom återfallit i gamla synder ett par gånger i sommar och mellan hästar finns det absolut galopprisk med. Han tål att gå utvändigt ledaren så blir tempot lugnt så styr Erik kanske på i tid med oavsett när han kör så kan det bli ett par svängar ute spåren och det är klart chansartat.

2 Brother Bill ska nog vara loppets favorit och skulle man vara fräck kan man chansspika honom till klart spelvärd procent, men jag vill ha med ett par skrällar för att få upp värdet. Med Kontio upp är det väl litet minus men bakom bilen kan han spetsa och får kanske överta från ett par andra spetsaspiranter. Skulle han komma till spets stiger så klart chanserna och han blir hästen att slå. (Han hade nog slagit Milliondorrhyme sist på Bolnäs om han kunnat rycka det norska huvudlaget.)

3 Handsome Brad är startsnabb så från bra läge kanske han tar sig förbi båda invändiga och svarar ut övriga men om Brother Bill är den som är först framme utvändigt kanske Jepson släpper ledningen till honom. Jepson är duktigt på att utnyttja stretchen och med tanke på den långa distansen kan det vara ett bra upplägg. Om Jepson släpper till Kontio eller helt enkelt går ner bakom den, om den öppnar tillräckligt snabbat, så vet han att Kontio inte släpper till någon annan. Tänkbart lås på 2 och 3 då man troligen har ledaren och rygg ledaren då, men jag garderar vidare med ett par skrällbud.

6 Gareth Boko trodde jag hade gått ur formen efter att inte som allra bäst ut i ett par starter i rad mellan hästar. Han gick förbättrat sist med vida spår på slutet och hittar han ner i vettig position skulle han absolut kunna skrälla här. Han har matchats mot de allra bästa i sommar och det är faktiskt lite enklare mot nu.

5 Diamanten gör allt bättre lopp och sist var avslutningen mycket snabb i biken. Han vann i den näst sist vilket var första gången han kördes i bike i år så klart plus att den vagnen är fortsatt på. Perfekt utgångsläge och borde hitta ner i bra slagläge och sitter han något snäpp längre fram än sist samtidigt som det blir lite tryck där framme skulle han absolut kunna skrälla här, även om den långa distansen kanske inte är optimal för honom.

8 Milliondollarrhyme spurtade väldigt snabbt sist som tvåa och gör det bra mest hela tiden. Nu åker dock skorna på igen och från riktigt häxläge kan han hamna sist efter en bit så bara aktuell vid väldigt många streck den här gången.

7 Esprit Sisu slog av Very Kronos väldigt enkelt sist efter ett fint lopp och höll undan för starka spurtare så formen på absolut topp här och Wäjersten har hittat nya växlar här. Oerhört stark stallform även om hans hästar vinner mycket lopp året runt så är det extra höjning senaste veckorna och den här är svår att nonchalera men spåret långt ut sätter så klart ner chanserna. Ändå inte otänkbart att han hittar andra utvändigt igen då han är alltmer startsnabb och skulle kunna hitta bra position.

11 Cyber Lane är Johan i princip alltid nöjd med och han känns så klart fortsatt väldigt bra. Han har spurtat bra när han fått det upplägget och går inte bara i spets. Sist vek han ner sig lite väl mycket i ledningen och det ser ut som det kan vara lite nedåtform på den här fronten. Till under 3% skulle man ändå kunna chansa på att han studsar tillbaka då Johan tycker han känns bättre än någonsin.

12 Born Unicorn blir överspelad efter att han varit så bra på V75 men det har varit i Silverdivisionen och visst kommer han vinna guldlopp med, kanske redan i år men från spår 12 i det här gänget är det långsökt.

1 Pinto Bob var skadedrabbad som femåring och var precis bakom kulltoppen som fyraåring. Han har utvecklats som sexåring och är speedig till slut så läget är perfekt för ett lopp på innerspåret och lucka till slut. Betydligt hårdare motstånd nu än han är van vid men med smörresa och tillgång till stretchen skulle han kunna skrälla.

4 Upstate Face höjde sig enormt på barfotabalansen i sommar och vann tre och var tvåa en gång i Brons och Silver men sprang fort genom klasserna. Han var ändå riktigt bra som trea i Hugo Åbergs i debuten i högsta klassen. Kommer dock från galopp sist i mitten av augusti och kanske skulle behöva ett lopp i kroppen, dessutom är det anmält med skor runt om och då borde han få svårt trots finst spår.

9 Vikens High Yield har väl inte fått ut sin fulla kapacitet i år men ändå vunnit ett par Silverdivisionslopp under året. Han är färsk i högsta klassen och måste få väldigt svårt att slå ett så här bra fält i Gulddebuten från bakspår.

Stora systemet

Avd.1: 1-3-6-11-12.

Avd.2: 2-3-4-6-8.

Avd.3: 2-3-5-7.

Avd.4: 1-2-3-5-6-7-9.

Avd.5: 6 Aetos Kronos

Avd.6: 4 Calgary Games

Avd.7: 2-3-5-6-7.

3500 Rader som kostar 1750 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1-3-6.

Avd.2: 4-6.

Avd.3: 3 Minyourvalue W.F.

Avd.4: 2-3-5-7-9.

Avd.5: 6 Aetos Kronos

Avd.6: 4 Calgary Games

Avd.7: 2-3.

60 Rader som kostar 30 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se