Speltips: V75 Åby 7/5 med Paralympiatravets final

V75-Omgången.

Omgången avgörs på Åby med Pokal-loppen för fyraåringar i fokus, där det är mycket pengar att köra om. En miljon till vinnaren i båda loppen och en och en halv miljon till segraren i Grupp 1-loppet, Paralympiatravet i avslutande avdelningen. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Bästa Spiken!

I Klass 1, avdelning fem är ett öppet lopp men jag ser det som aningen felstreckat och min idé är klart understreckad. Riktigt bra läge att ta ställning för 5 Napoleon Cash 14% som tillhörde favoriterna sist han var ute på V75 trots risigt läge den gången. Nu har han två lopp I kroppen och var inte dålig sist även om han inte vann. Toppspår med Jepson som trivs på Åby så han måste ha högre segerchans än kollektivet bedömer. Kanske till och med kan få överta ledningen, beroende på vem som tar den så klart men tror absolut att han är bra nog att slå det här gänget från dödens. Högt spelvärde på den här spiken.

Gå Kort!

Tänkbara lopp att gå kort i är i finalen av Olympiatravet där ett par höjer sig men kanske tar med en tredje häst där. Om man garderar omgångens största favorit i kungapokalen så kan man nog lösa loppet på två streck, bästa hästen och troliga ledaren. Se vilka jag pratar om nere vid avdelning tre. Landar nog ändå i spik där till slut och går kort i sista avdelningen.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 5-6. C 4-1-3-11. D 10-7-9-8.

Drottning Silvias Pokal 2140 meter auto där favoriten har ett bra läge så klart.

2 Glamorous Rain 37% ska lättas fram och gå barfota bak är det så det är givet att det är intressant men hon blir kanske lite för stor favorit. Svårt att riktigt gå på någon fullt ut här men den här favoriten från Khilström/Redén ska nog rankas först här.
3 Chebba Mil 20% var riktigt fin i sitt kvallopp men kan man hittat formen för tidigt kanske, det är den här veckan man ska vara som bäst. Man ska komma ihåg att den möter kulltoppen och har under 200 tkr tjänat med rekordsänkning på en sekund sist så jag ser henne som kraftigt övertsreckad.
4 Deborah S.H. 15% är även hon lite överstreckad även om också hon varit bra på slutet men bara en av flera vid bredare gardering.
1 Donna Summer 5% gillar man ju utvecklingen på slutet hos och hon vann sitt kval hit i bra stil med sparat. Kan hon få rygg på ledaren om den som kommer till ledningen vill köra där så kan hon få ett riktigt bra lopp i draget. Kanske är det lite för tufft mot men hon går nog framåt ytterligare med förra loppet med.
5 Good Vibes 4% är väldigt startsnabb och har matchats mot kulltoppar men 1,5 miljoner inkört på 10 starter i fjol. Här ska hon lättas med att öppna upp tårna på skorna och därmed få ytterligare snabbhet. Är viljan att sätta nosen först med man vill se mer av för att gå rakt ut på henne men det har en del tillfälligheter med bakspår och hårt motstånd bland annat så inte givet att det är en ickevinnare.
6 A Perfect Face 12% lättas med barfota fram och redan hunnit med att vinna ett ‘Margaretalopp’ i år. Startsnabb och kanske kanske kan man komma hela vägen till ledningen om Per Nordström kan tänka sig att släppa.
11 Bright Crystal 2% gillar jag men kvalade in hit utan att vara på topp så krävs rejäl höjning i formen om hon ska ha chans från iskallt läge.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 1-5. C 8-6-11-2-7-4. D 12-10-9.

STL Bronsdivisionen, försök 8 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj) 2640 meter voltstart och det är ett öppet lopp där jag väljer att strecka väldigt många.

3 Borups Tornado 29% är loppets favorit och kanske kan han ta sig till ledningen från det här spåret men inte alls givet. Växlas ner från biken så lite minus men kommer han till ledningen är segerchansen så stor att jag ändå rankar honom först, då han kan vinna på andra sätt med.
5 Titan Yoda 23% var väldigt hårt betrodd sist men galopperade och nu är det svårare spår så absolut en favorit I fara här med.
1 FromHeaven Idzarda 11% har bästa spåret och lär kunna få rygg på ledaren så måste räknas tidigt på hemmaplan med chans till smörresa. Vi hade honom som skrällbud från omöjligt läge och nu är det verkligen toppläge I toppform.
8 Prosecco 5% är lågt spelad I förhållande till kapaciteten och från ett fint smygläge kan han få vilsam resa, kommer luckorna så kan han skrälla.
2 Boccadamo 11% är nog ganska bra för klassen men även om spår två är ganska bra är det inte helt enkelt för utländsk kusk och ovan häst. Bara en av många här på lite för hög procent kanske.
11 Gerben 7% ska gå barfota och får kuskplus här så med Erik I voltstart kanske man kan få en bra resa.

Springspårens 7 Ornello 3% och 6 Cruise 4% är inte så startsnabba och Ornello kan ju bli hängande från det sämre av spåren för de två. Kommer de ner I banan så är båda farliga på hög kapacitet för klassen.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 4. C 6-1-5-3-7. D 8-9-11-10-12.

Konung Gustaf V:s Pokal 2140m Autostart med en miljon till segraren och här startar omgångens största favorit. '

2 Francesco Zet 77% är kullens kung med seger i Kriteriet och Breeder´s Crown men blev struken i tänkta årsdebuten då det var oväder så kommer med ett lopp i kroppen. Var väldigt bra i sitt kval hit där han öppnade ganska snabbt för att ta sig ut från innerspåret men var inte nära att ta mot ett par startsnabba mitt bakom bilen. Här kommer alla vara toppade så klart så när andra vill ha positioner där framme kanske han inte bara får loppet den här gången. Visst har han väldigt hög segerchans om han skulle komma fram i dödens utan att det kostar allt för mycket. Daniel pratar om att det är den med högst kapacitet han tränat och det säger ju en del så kanske är han bara bäst och tänkbar spik så klart.
4 Iznogoud Am 13% har ett perfekt spår bakom bilen så kanske kan ta sig förbi favoriten i starten och kommer man till spets med den här ger han den stora favoriten en match. Det är absolut ett tänkbart lås tillsammans med favoriten.
6 Felix Orlando 1% är väldigt lågt streckad och skulle favoriten komma bort är det här ett kul skrällbud.
1 Aquarius Face 3% har fint smygläge men då ska han ha rygg på ledaren och att Iznogoud Am svarar allt och blir trött själv på kuppen.
5 Mustang Racer 0,7% är hemmahoppet från Berghs stall som har ett lopp i kroppen och går barfota runt om nu. Är inte tillräckligt startsnabb för att utnyttja spåret men borde kunna hamna bra på det.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 11-8-12. C 4-3-6. D 5-1-7-9-10.

STL Stoeliten försök 6 (Final Solvalla 27 november) 2140 meter auto och dt här är lite speciellt försök i stoeliten då det är öppet för bara femåringar.
12 Honey Mearas 33% tror tränaren inte man har hittat toppformen på alls och då är det hårt att vara favorit från bricka 12 på Åby. Hon är ruggigt bra när hon är på topp men om det är mionsta frågetecken för formen är det absolut läge att ranka ner på dåligt spelvärde.
11 Kali Smart 22% galopperade bort stora pengar I Finland sist som till synes helt klar men oroväckande att hon blev hovöm då. Skor åker på så inte alls maxat hit och dessutom ett tufft läge så bara en av flera på sen fina kapacitet.
6 Global Bred to Win 11% drar en del streck men vingelrisk då hon inte är så snabb ut och hon ska nog inte vara över 10% I det här gänget.
8 Sayonara 6% är en häst man måste gilla och hon har fått hårdhet I Frankrike I vinter. Man får inte köra I bike på franska bonor och nu blir det bike på utan att man anmält det ännu. Läget är uselt så tränaren låter lite uppgiven men hittar man ner I bra slagläge så går ingen säker när den här sätter in spurten.
2 Betting Pacer 13% blir min förstahäst på läget och startsnabbhet. Det var strul med resan sist då hon inte druckit ordentligt så nu vätskas hon upp och ska absolut kunna leda loppet runt om då värsta konkurrenterna fått häxlägen.
4 Chablis Ribb 3% är väldigt lågt streckad från perfekt läge där hon skulle kunna snabbstarta och få rygg ledaren på Betting Pacer, därifrån kan man absolut skrälla.
3 Brezza du Kras 7% maxas med helstängt huvudlag den här starten så från bra läge ska hon med räknas med viss segerchans även om Gocciadoros hästar varit lite sämre senaste veckan.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 2. C 3-4-7. D 10-6-1-11-8-12.

Se “Bästa Spiken!”

STL Klass I, försök 8 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj) blir ett lopp där kollektivet sprider strecken då är det läge att ta ställning och spiken landar på bästa hästen från toppspår.

5 Napoleon Cash 14% blir min spik i omgången då jag inte alls litar på att favoriterna är så bra här. Längre motivering längre upp I texten.
3 Il Forte 26% är hårt streckad på två fina tider men går upp I klass och visst ska det bita bra även här. Men inte startat sedan mars och som så hårt betrodd är det tveksamt. Tror en annan kan komma förbi I starten med så inte givet att man spetsar och får sitta ifred här.
2 Charliebrown Effe 34% är ganska klar favorit och visst var han bra I Sverige-debuten men upp ordentligt I klass nu och som favorit är han ganska kall och bara en av flera vid bred gardering.
4 Rare Magic 5% får Magnus A upp I biken och går första gången barfota runt om så den här kanske spetsar från kanonspår men borde inte räcka I det här gänget. Kommer Napoleon fram tidigt kan han få ledningen.
7 Bonne Nuit Bi 11% är väl bäst på kort distans men kan öppna snabbt och hittar man ner hela vägen till plankan så ska han väl kunna skrälla för Goop.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 5-10. C 9-3-4-11-1-2. D 7-12-8.

STL Silverdivisionen, försök 7 i meeting 3 (Final Solvalla 28 maj) här sticker två hästar ut rejält på strecken och då jag har svårt att ta ställning för någon av dom är jag inne på att strecka flera.

6 Unico Broline 47% får bakskor den här gången men tunna i aluminium och han gick ju bra i vinter på järnskor med brodd så tror inte han ska vara så mycket sämre av det. Det har varit stenhårda lopp men han verkar tåla det och ta det bra så kan absolut bara vara bäst när han slipper Phoenix Photo.
5 Oscar L.A. 30% är startsnabb med spår invändigt om favoriten så med biken på ska han kunna leda loppet runt om. Kan dock bli bra tryck på det här loppet då många vill ner till plankan med tanke på stretchen. Då kan det gå fort en bit från start och sedan fortsatt fart på loppet vilket gör att det kan bli tunga meter till slut.
10 Rackham 8% är väldigt bra men lite tveksam form då han var lite sjuk sist. Tävlar han på topp efter två lopp i kroppen sedan vinterträningen ska han ha bra segerchans oavsett spår i klassen.
9 Iceland Falls 7% har hårdheten från Frankrike-starterna och får farten med biken som hon inte fick gå i där nere. Fortsatt Magnus A upp och kommer hon igenom på bra sätt kan hon vinna igen.
3 Astronascente Zac 2% är startsnabb och skulle kunna få rygg på ledaren här. Bike på nu och till under två procent med chans till rygg ledaren för Goop är det en tänkbar skräll.
4 Galantis 2% är o-streckad men fäller många i spurten så med lite tur med positionerna ska han kunna vara en tok-skräll.
11 Elegant Ima 1% behöver så klart tur från det här läget mot hårt motstånd men barfota runt om och bike nu klara plus på kapabel häst i grunden. Ny i klassen och behöver väl några lopp i klassen för att räcka till.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 1-4. C 5-6-2-9-8. D 7-10.

Se “Gå Kort!”

1 Extreme 22% trivs på Åby med stretchen, det visade han inte minst när han slog Don Fanucci Zet och Aetos Kronos från rygg på ledaren mot senare. Han öppnar snabbt och bestämmer hur loppet blir kört här och kan vinna från både spets och rygg på ledaren men svårt att se vem han ska släppa till. Har inte visat toppform i år ännu men nu blir det barfota runt om så visst är segerchansen bra. 3 Delia du Pommereux 20% tror jag ändå mer på då hon visat mer i år mot hårt motstånd än vad favoriten gjort. Hon är dessutom titelförsvare då hon vann en stark upplaga av det här loppet i fjol. Hon har varit tvåa i Prix De France på 1.09,9 för tre starter sedan och visade full form som trea bakom Vivid Wise As och Etonant i sin förra start. Hon har visat att hon trivs på skandinaviska banor och kanske bara är bäst här då det finns frågetecken för formen hos flera av konkurrenterna.
2 Upstate Face 17% var bra sist men flera i det loppet underpresterade med så man kanske inte ska höja honom för den insatsen. Visst är formen bra men man hade ju hoppats på barfota runt om för att det skulle bli riktigt intressant hit.
4 Who’s Who 17% söker efter formen och märklig galopp sist. Bara 17% är lågt på så bra häst från toppspår men ska vara snäppet bakom de två mest spelade på frågetecknet för formen.
5 Born Unicorn 12% hängde med Francesco Zet i jobben inför det här men inte riktigt räckt mot de allra bästa när det är större pengar på spel. Nu är det kul med Magnus A upp från toppspår men borde få svårt.
8 Night Brodde 3% är väldigt startsnabb och kommer man ner i banan på bra sätt så har han ju formen på topp. Men från 8 är det klar vingelrisk med Lugauer så bara aktuell om det blir någon strykning invändigt.
6 Spickleback Face 3% gillar jag då han går framåt hela tiden och får att ett bra lopp ska han absolut kunna skrälla för duktiga Wäjersten.
9 Mindyourvalue W.F. 2% har bra startryggar och är hemmahoppet som inte får räknas bort helt vid riktigt bred gardering.
7 Best Ofdream Trio 3% blev hovöm sist och inte givet att han kan prestera på topp redan nu så stort frågetecken för det.
10 Pacific Face 0,7% får väl ses som utfyllnad då flera tackade nej från andra länder och visst var han tvåa i ett försök hit och höjt sig med bike på barfotabalans men ska inte räcka.

Stora systemet

Avd.1: 1-2-3-4-5-6.

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-7-8-11.

Avd.3: 2 Francesco Zet

Avd.4: 2-4-8-11-12.

Avd.5: 5 Napoleon Cash

Avd.6: 5-6-9-10.

Avd.7: 1-3.

2160 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2-5.

Avd.2: 1-2-3-5-6-8.

Avd.3: 2 Francesco Zet

Avd.4: 2-8-11-12.

Avd.5: 5 Napoleon Cash

Avd.6: 5-6-10.

Avd.7: 3 Delia Du Pommereux

144 Rader som kostar 72 kronor


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se