Speltips: V75 Åby 11/12

V75-Omgången.

Lördagens omgång avgörs på Åby och det ser ut att vara öppna lopp över lag, så klart intressant spelmässigt. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Skotvång bör väl nämnas fortsatt men Åby brukar kunna få till hyggligt underlag.

Bästa Spiken!

I första avdelningen är det alltid bra att försöka spika där en del systembyggare garderar där på ren rutin för att man vill överleva första avdelningen. Riktigt vettig favorit där från bästa spåret i voltstarten, från toppstall med fortsatt Goop själv upp. 1 Kurri Jari Boko 44% försökte jag fälla som klar favorit sist men han var bara totalt överlägsen mot ungefär samma hästar så ser inte varför han skulle torska nu. Goop spikar själv i Björnkollen och då brukar det vara hög träffprocent då han spikar sig själv med egentränat.

Gå Kort!

Klass 1 i avdelning fem väljer jag att gå lite kort i. Här blir väl favoriten omgångens största till slut så läge att försöka hitta ett par motbud mot en favorit som stiger på strecken. 6 Global Lover 49% är en bra favorit men skulle kunna kosta lite att komma till ledningen och då kommer bakspåren in i matchen. 9 Behind Bars 17% och 10 Twigs Honor 9% är de som utmanar och den av de två som får bäst lopp kan vinna, jag streckar båda. Behind Bars har underpresterat och galopperat en del pengar och är bra för den låga klass han är kvar i. Nu kommer han med toppform med två raka segrar efter uppehåll, med skor i båda starterna så är det plus för honom med skotvånget. Goops häst å andra sidan kommer från galopp men det var när man vässat upp honom inför att försöka spetsa från innerspåret på Solvalla, nu blir det lugnare avgång och han har gjort ett par lopp i klassen och blev fast med rubbet sparat näst sist.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 8-5. C 6-4-2-11-12. D 9-10.

Se “Bästa Spiken!”

1 Kurri Jari Boko 44% lär kanske stiga ytterligare på procenten nu när Goop spikade sig själv men är nu tredje största favoriten för dagen så klart spelvärd spik under 50%. Jag tror absolut han vinner loppet ungefär varannan gång.

6 Prosecco 24% är klart övertsreckad då han går upp två klasser och även Adrian själv tycker det är för hårt streckat den här gången. Säger tränare och kusk sådant så är det mer eller mindre avslag, eller åtminstone inte det mest offensiva uppläggen att vänta. Jag rankar ner på dåligt spelvärde, men skulle favoriten komma bort så kanske den här kan köras till spets och rinna undan, men krävs nog en strykning eller galopp på favoriten.

5 Red Mile Brodde 7% står liksom favoriten riktigt bra inne i klassen på pengarna och jag hade honom som tidigt motbud sist, trots bakspåret och han gjorde ett bra lopp efter galopp.

8 Unico Broline 5% fick sparat i rygg på ledaren och nu kanske han kan följa favoritryggen och få rygg på ledaren igen. Hamnar han där är det en riktigt bra chans då han inte kan bli fast den här gången. Vet ändå inte om han är bra nog att ta längder på favoriten på kort bit men blir det lite tryck mot favoriten så kan det absolut gå. Speciellt då rycktussarna lär komma till användning nu, som inte rycktes sist.

4 Natorp Bo 11% står bra inne i klassen och har ett lopp i kroppen för sin nya tränare. Den ruggiga stallform Nordström haft nästan hela året har klingat av lite på slutet på de bästa i stallet och spår fyra gör det tveksamt men ändå tidig vid gardering.

3 Vicar 4% trodde jag inte hade tillräcklig fart i benen för att vinna i tuffa lopp för klassen och ska kanske ha lite längre lopp för att komma till sin rätt. Men han gjorde det väldigt bra som tvåa för tre starter sedan och hållit fortsatt bra form i loppen efter det. Från fint spår och med första gången Magnus A upp är det intressant som skrällbud även om vanlig vagn är minus men skor runt om är balansen han gått bra på i senaste starterna. Krävande bana kan vara plus då han är stark och inte så speedig som de bästa här.

2 Cruise 0,8% kanske Jepson kan få fart på i volten och skulle han komma ner i rygg på stallkamraten direkt så skulle han kunna storskrälla på stretchen. Den här fungerar bra på skor.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 8-9-4. C 2-11-1-7-5. D 10-3.

Klass 2 och två treåringar är etta och tvåa på strecken där jag rankar en av de två först, men inte favoriten. Luriga lägen för båda och ovisst hur det blir kört gör att jag förordar riktigt många streck, kanske alla, om man inte är vågad och schansspikar min ensamma A-häst.

6 Estrella Diamante 21% var helt okej sist som tvåa och kan ju åka dit igen sista biten. Men kanske spetsar 5 Glacier 0,9% och då släpper den ju om Goop kör offensivt. Bike på Glacier som han bara gått med i ett par starter i nuvarande regi, startsnabb och gynnad av stretchen då även om det kanske är för tufft mot. Men om den spetsar tror jag Goop borde få överta och då kanske

9 Ikaros Sisu 31% har bakspår och är gärna tvåa i loppen så kanske något mer för nästa år. Kan vara mer missgynnad av bakskor än ett par andra av deltagarna här och absolut en favorit i fara även om kapaciteten är hög hos honom.

4 Bistro Oak 11% är ganska startsnabb och har ett kanonspår bakom bilen så kanske håller den ut de utanför och kommer till ledningen och körs kanske där då. Med tanke på stretch-bana och att han bara har ett lopp i kroppen så kanske man släpper om Goop kommer tidigt, chans oavsett.

Nämner tre kantbollar men öppet bakom min första-häst och strecka så många ni har råd med är tipset. Alla tre 8 Luringen La Ma 7%, 11 Mr Carioca 4% och 7 Fighter Simoni 2% har dåliga spår men om någon av de har tur med positionerna så är alla tre bra nog att vinna loppet här. Både Luringen och Carioca är uppfräschade inför det här och tränat bra då de siktat på det här så allt enligt planerna för att vara på topp nu. Fighter har testats med rycktussar i ett jobb i veckan men ska nog inte gå med det i loppet, man tror ändå han kan vara lite mer på hugget av att ryckt i grejerna i veckan, så kanske springer och väntar på det.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 11. C 1-4-2-3-6. D 8-5-10-12-9.

Silverdivisionen och den här gången låter Flemming som han ligger lite lågt med omgångens största favorit då det inte alls blir maxat den här gången.

7 Emoji 55% är klart bästa hästen i loppet och då han lär sjunka å strecken och kanske inte ens blir omgångens största favorit till slut kan det finnas anledning att spela mest med honom här även om det är favorit i fara. Han vill väl kvala in till en final till i Silver innan han går ur klassen och blir han fyra går han ur klassen men är inte givet att han kommer med till finalen så borde väl gå för det trots allt. Visst kan Flemming köra lite oinspirerat ibland men och är väl inte den vassaste taktikern i loppen men här kan hästen lösa det åt honom då formen är på topp och värsta motbuden också har häxlägen.

1 Kali Smart 14% är första utmanare på strecken och är väl den av övriga som visat mest då hon matchats i Stoeliten under sommaren. Toppinsatsen i maj kom dock vid skoryck så kanske missgynnad av skor nu och riskerar att bli över från start från innerspåret. Det kan bli tredje-fjärde invändigt och då blir det kanske för långt fram på dubbla stretchen och var lite sämre än väntat sist men går kanske framåt med det loppet i kroppen. Hade stått över lite inför sist och är säkert bättre nu så kan man komma ut i bra slagläge är det en tidig utmanare.

11 Innovation Love 9% var riktigt bra då han vann debuten i klassen sist före bland andra Rotate, men i övrigt inte mycket till Silver den gången och hade Goop kört lite tidigare med Rotate hade det nog varit hårt i mål där. Det såg alltså lite bättre ut än det kanske var men den här går väl framåt med loppet i kroppen och hävdar sig nog i klassen fortsatt under vintern då han fungerade bra på skor. Klar för finalerna på juldagen och man kanske vill köra ett varv i tredjespår nu, eller likdanande så kan mycket väl bli lite mer chansartad styrning den här gången. Ändå så fint formintryck att han ska räknas tidigt i öppet, men lite hårdare lopp än sist.

4 Beartime 3% är en ruggig avslutare som haft ett par risiga lägen på slutet så från bra spår kan det bli hela vägen till spets och kanske släppa. Blir det rygg på ledaren kanske det är klart men fungerar även från tredje invändigt. Det var kanske för långt mellan starterna sist och tränar fortsatt bra så inte så orolig att det inte bet fullt ut sist för honom.

2 Dats So Cool 3% går bra mest hela tiden men har lite svårt att räcka ända fram på V75. Växer in alltmer i klassen och gynnad av sin startsnabbhet från bra spår samtidigt som det är intressant med första gången Magnus A upp.

3 Alhambra Mail 2% kommer från ett par tilläggslopp med vanlig vagn så stort plus att biken åker på nu och hon har matchat tuffa märrar i Stoeliten i år. Dahléns stall har hittat en formtopp på slutet med sex segrar på senaste tolv starterna (och även mersmakade andraplatser som Thriller N.P. med sen lucka i onsdags, som näst minst spelad i loppet) så bra fart i morötterna där på slutet.

6 Sweetman 12% är startsnabb och kanske den 4 eller 2 släpper till och oavsett vilken av de två som sitter i rygg på den här så tror jag de plockar ner Sweetman till slut på stretchen. Det måste vara en opassande distans för Sweetman och oavsett så brukar det bli för tufft när det är hög klass på V75 för den här även om alla ska kunna rinna undan från ledningen så är det inte alls säkert att den här gör det. Är i princip alltid överstreckad dessutom och rankas ner på dåligt spelvärde.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 10-2-12-6-11-9. C 13-15-7-14-5. D 4-8-3.

Diamantstoet med bara tre på grunddistansen så kommer de på tillägget nära de där framme tidigt. Här är nog ändå ett par av de där framme nästan lika bra som de där bak och då är ju 20 meter försprång och få hästar runt omkring väldigt gynnade. Men här är det bra hästar för klassen rakt över och minst startpoäng är 1390 poäng och uppåt här.

1 Hattusa 14% gör första starten i ny regi och även om hon tänt till på barfota sista två starterna så kanske miljöombyte kan höja henne ytterligare. Hamnar på innerspår och med stretchen att tillgå måste hon räknas tidigt när det är första gången Jepson upp, som är Åby-expert.

2 Donna Summers 1% är andra hästen där framme som nog inte är mycket sämre än de på tillägget. Här blir det första gången med ryckhuva i Davids regi och hon har gått väldigt neddövad tidigare. Kommer ner på innerspåret tidigt och kommer man förbi ettan kan man välja att släppa till någon mer rutinerad och räknas oavsett om det blir rygg på ledaren eller tredje invändigt.

9 Minnucci Zon 19% är loppets favorit i kraft av bästa springspåret och startsnabbhet men kommer från galopp och står lite hårt inne på pengarna så möter hårt motstånd nu. Kommer dessutom från galopp och är bara en av flera här, då hon trots allt kanske till och med skulle kunna komma till spets tidigt.

10 Rarity A.F. 15% har mest startpoäng och det är efter en seger i en final av Diamantstoet i september och duger bra igen. Vann med skor på sist mot ganska bra hästar för klassen så då många går över till skor nu har hon redan vanan inne. Springspår och kan hamna riktigt bra på det så givetvis tidig här.

6 Nina Ginto 13% borde Stefan Persson kunna få i väg bra från spår tre i volten och skulle han komma i väg före springspåren kan han vara första framme och överta där framme.

12 Mys D’Eripron 5% står bra inne i loppet och har nog inga problem med skor då hon vann flera lopp så i fjol. Goop till 5% med bra häst, det är givet vid gardering.

11 La Sassicaia 11% har spår åtta på tillägget och kanske kan få ett par svängar på innerpsåret här. Bergh och hemmaplan och den här är bra så räknas trots chansartat läge.

13 La Plus Belle 4% kördes av Khilström sist till en tredjeplats från bakspår över kort distans och nu är det fortsatt kuskplus mot ordinarie körsven med första gången Magnus A upp.

15 Nova Mahiron 2% har näst mest startpoäng i loppet och är absolut inte borta här då Uhrberg tycker hon är för lite spelade och vill nog visa att hon är bättre än så.

7 North Dakota 3% har en stark spurt att tillgå och fungerar bra med skor och skrällt förr på V75 under vintern.

14 Super Sarah 2% vann två lopp i rad när hon bytte tränare men var bra innan med och duger bra i sin klass så ska absolut kunna skrälla med lite tur.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 9-10. C 1-4-2-3. D 5-7-11-12.

Se “Gå Kort!”

6 Global Lover 49%, 9 Behind Bars 17% och 10 Twigs Honor 9% utgör ett starkt trehästarslås här. Favoriten kommer från övertygande seger från spets sist då jag försökte fälla men han visade att han fungerade bra med skor och räknas så klart med toppchans igen. Inget motstånd sist då mitt motbud satt kvar länge i kön och hade svårt att ta något när det gått långsamt. Tuffare mot nu med spår en bit ut bakom vingen och klar för finalerna. Mer motivering till låset längre upp i texten.

4 Borups Umami 7% Kanske kan snabbstarta för att släppa till favoriten men det kan också bli lite utdragen körning mellan ett par tre startsnabba som alla vill ha rygg på favoriten. Det gör att favoriten kan bli hängande en bit och inte alls givet att den här får vinnarhålet, men är väl knapp favorit att ta sig förbi invändiga från ett bra spår.

2 Wolf Of Wallstreet 4% hade man väl trott mer på om det hade vart den där formen Lugauer hade på hästarna i somras, nu vinner stallet sällan på V75 och en seger på över 30 senaste starterna över lag är ovanlig svacka för det stallet. Här blir det dock bike på och då ska han bli en faktor i kampen om rygg på favoriten.

1 Beckaham 9% från formstall Dahlén har så klart ett chansartat läge med många startsnabba utvändigt men hittar man en bra position härifrån så är han tuff att stå mot till slut.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 11-7. C 1-4-2-9-6-5. D 10-12-8.

Gulddivisionen och här tycker jag att favoriten blir överbetrodd och går mot med en spik från betydligt bättre läge.

11 Ble Du Gers 41% blir överstreckad här då det segerraden kommer från betydligt enklare lopp i Norge och här är det inte alls givet att han bara går runt fältet även om det är rejält kuskplus. I Norge kan han köras lite som hur som och bara vara bäst men i fullt 12-hästarsfält med skor på så behöver han nog ha en del tur för att vinna.

3 Gareth Boko 25% tycker många har gått ut formen totalt under hösten och givet att han inte har samma toppform som inför Elitloppet i våras. Han har dock fått en del tuffa lopp med många meter ute i tredjespår och då är det inte så enkelt att vinna lopp i högsta klassen. Nu blir det allt enklare gulddivisioner och då många av de bästa i klassen står över det här loppet tycker jag han måste ha toppchans. Visst är han bättre barfota men har vann guld i fjol för sin förra tränare med skor på.

1 Lucifer Lane 13% har visat smygform på slutet och ska kunna hamna bra på det härifrån så kan man få rygg på ledaren kan man kanske skrälla över stretchen.

2 Dragster 10% är ganska startsnabb och kanske kan ta sig förbi Lucifer Lane och då blir det väl han som kan få rygg på ledaren. Två lopp i kroppen efter uppehåll och varit bra tidigare säsonger vid den här årstiden.

4 Dear Friend 5% är startsnabb och har ett bra spår och kommer också hon med ett par lopp i kroppen så närmar väl sig bra form här. Räknas från spets.

7 Martin De Bos 0,6% är tillbaka i Puros träning nu efter Frankrike-sejour och kanske behöver ett lopp i kroppen men är klart bättre än formraden ger sken av. Förra året var han riktigt bra direkt efter långt uppehåll när han var tvåa på Vincennes för sin dåvarande tränare. Sedan vann han tre lopp på samma bana under ett par månader och det är starka papper så han är garanterat bättre än flera av dagens motståndare. Långt under procenten är väldigt lite.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 4-8. C 6-12-3-9-2-7. D 5-11-10.

Diamantsto-försök i bra klass där det borde vara fördel för de fina lägena där framme, men där har också strecken hamnat så kompletterar med en lite mindre streckad.

4 Call Me Brodda 21% borde spetsa från sitt toppspår och över kort distnas ska hon absolut kunna rinna undan men det finns ett par andra startsnabba som vill ner i vinnarhålet så det kan gå ganska fort en bit här. Borde väl vunnit sist och man har försökt hitta anledningar till att hon vek ner sig utan att hitta några fel. Ätit lite sämre inför det men nu har hon ätit bättre och tränat bra sedan senaste starten och det kan ju också varit en humörsgrej och jag räknar med bättre insats nu.

1 Miss Silver 14% är loppets knappa favorit och även om hon kanske inte kan svara spets här så är hon snabb nog att kanske få rygg på givna spetsbudet här. Skulle någon mindre betrodd ta ledningen och Call Me Brodda komma bort så är nog den här snabbt ute för att överta, men kan också köras i rygg på ledaren för att utnyttja stretchen om det är CMB som sitter i spets.

8 Eenymeenyminymoedk 7% har riktigt tråkigt läge men då Flemming låter påställd här med helstängt huvudlag. Han har svårt att svara på vilken av den här och Emoji som är bästa chansen på lördag, då måste man ta den här på allvar trots spåret. Vann lätt i ett stayerlopp för ston sist och har varit ute i EM för ston i sommar så är väl en som de har höga tankar om från stallet och här står hon perfekt inne i propositionen.

12 Svecak Palema 14% är bra men fick snabba pengar i sommar så fått det tuffare i ett par lopp på slutet. Nu är det riktigt risigt läge men lite bättre proposition för henne och biken på så det kanskekan gå med mycket tur på vägen men över 14% är i överkant och inget spelvärde alls här.

9 Darah Bibo 5% har ett par startsnabba ryggar och kanske kan komma igenom på bra sätt med lite tur. Har bra speed och gick riktigt bra i ett par lopp med skor i december i fjol.

6 Sofies Case 7% är startsnabb från bra spår på Åby och körs väl framåt så kan man utmana om spets och krypa ner i rygg på ledaren eller få annan vettig position så är det väl viss skrällchans med kuskplus.

2 Joy Alissa 13% är startsnabb från bra läge så kanske kan hitta ner på innerspåret och få ett fint lopp. Möter hårt motstånd och står sämst inne i loppet men från rygg på ledaren ska hon ändå kunna vinna även om hon kanske är lite överstreckad.

3 Betting Pacer 4% räknas väl med chans att få rygg på ledaren här med då hon är startsnabb och var tvåa i Stosprintern i somras. Möter äldre nu men duger nog här med.

Stora systemet

Avd.1: 1 Kurri Jari Boko

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11.

Avd.3: 1-7-11.

Avd.4: 1-2-6-7-9-10-11-12-13-14-15.

Avd.5: 6-9-10.

Avd.6: 3 Gareth Boko

Avd.7: 1-4-8.

3267 Rader som kostar 1633;50 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Kurri Jari Boko

Avd.2: 6 Estrella Diamante

Avd.3: 7-11.

Avd.4: 1-2-6-9-10-11-12-13-15.

Avd.5: 6-9.

Avd.6: 3 Gareth Boko

Avd.7: 1-4-8.

108 Rader som kostar 54 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se