Speltips: Tips V86-Express Bergsåker och Solvalla 29/1

V86-Omgången.

V86-Express har spelstopp på onsdag 20:30 och delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla. Bergsåker har ett upplopp på lite över medel med sina 200 meter och det är lite enklare att kunna svara upp innerspåret bakom bilen här än på många andra banor. Även Solvalla har lite över medellångt upplopp med sina 196 meter i övrigt inga konstigheter på någon av banorna. Framför allt på Bergsåker vinns det mycket färre lopp från ledningen än på genomsnittet och det är värt att spela hästar med lite mer chansartade lägen här, då spurter brukar bita bra till slut här.

I övrigt så var jag nära i tipsen i söndags, där båda spikarna var överlägsna i sina lopp och skrällen i sista avdelningen, Castor Brick spelad till 4%, nämnde jag tidigt och rankade fyra. Däremot fick jag inte med skrällen i avdelning tre, Pirate Broline (5%), i spelförslaget. Men även den rankade jag fyra och han slog en av mina streck i sista stegen och det var rätt rekommendation att gå mot en ganska stor favorit där. Så hoppas någon fick nytta av dom tipsen, DD betalade tillexempel nästan 27 ggr med min spik i första spelad mot dom 4-5 hästarna jag rekommenderade i sista så gav det bra avkastning.

Vi ser om vi kan få in ännu fler spikar denna gången och jag lutar åt att spela med tre singelstreck i förslagen och i våra tillsammans-lag. Då får vi råd med fler skrällar i övriga lopp och det räcker ju som bekant att hitta en eller två skrällar på V86 för att få upp utdelningen. TRAVPUNKTSE200 heter ett av lagen som spelar andelar för 200 kronor till både V86 och V75 varje vecka. Där rensar jag ofta bort dom som inte köpt andelar på ett tag så skulle det vara fullt så sätt gärna upp er på kölistan så kommer ni in då jag rensar inför varje omgång. Vi använder stora spelförslaget i tipsen som preliminärt system att utgå från och spelar oftast med ca 10-12 andelar per system.

Bästa spiken!

Det bir ett par lopp där två hästar blir mycket streckade och alltid läge att ta ställning och spika en av dom eller fylla på med fler ”ospelade”. Jag väljer att ta ställning i ett par av loppen där många tipsar om att låsa på två streck, så det är bra läge att få övertag mot dom systemen.

I andra avdelningen är 3 Grainfield Aiden 52% ganska stor favorit och andrahandaren 2 Highspirit 32% är en bit efter på strecken. Jag tror dock att Highspirit kommer att fortsätta att stiga något då jag sett några ’tipsters’ förorda den som spik, medans många stänger loppet på två streck. Jag förutspår att Grainfield Aiden kommer att sjunka lite på strecken och kommer därmed att bli en spelvärd favorit att spika. Visst går han upp i klass, men det är ganska trötta miljonärer han möter denna gången och han är nog bara bäst. Hannu Korpi ska tydligen pratat taktik med Örjan, men han är på det klara med att det ska vara offensivt upplägg som gäller och då plockar han nog ner Highspirit från utvändigt i den form han är i.

Jag spikade mot Grainfield sist, men då var det voltstart och duktiga Electrical Storm mot, och mycket riktigt fick han då nöja med sig med andraplatsen. Bilstart nu och biken åker med största sannolikhet på igen då, som vid bilstarts-segrarna i raden.

Hamnar Örjan ”för bra till” i kanske andra utvändigt så kanske han sitter kvar för länge och Highspirit rinner undan i ledningen. Men faktum är att Highspirit aldrig vunnit på Solvalla och Troels spekulerar i att han kanske stressar upp sig i deras defilering och inte riktigt trivs, han har galopperat i starten vid flera tillfällen och det är ju inte positivt. Dessutom är han 12 år och hade sina bra säsonger som nio och tio-åring, 2017-2018 och i fjol blev det ingen vinst på nio starter. Sist vann han dock, men det var 35 tkr och jag är mycket tveksam till att han skall kunna stå mot en form-toppad konkurrent som startat flitigt på V75 och V86 på slutet.

Gå kort!

I tredje avdelningen är 2 Fighter Mearas 40% bra och har 4/4 i ledningen så det är nog planen att leda runt om. Dock vinns inte spårtrapporna av dom lägesgynnade så ofta, då dom med betydligt mer pengar på kontot står lika start och en häst som 8 Kalashnikov 7% har betydligt mer rutin med fler lopp innanför västen. Kommer han till det minsta från sitt startspår så är han kanske bara bäst. Han har gjort det riktigt bra i vinter och kommer med form samtidigt som distansen är ett plus.

Väljer att ta med en lägesgynnad häst till som har galopperat oerhört mycket pengar i sin karriär men som är mycket bra för klassen då han står på benen. 4 Pleasure For Cash 7% tränas och körs av Robert Dunder som har startat året sjukt bra med vinst i 4/11 som tränare och 5/13 som kusk. Två lågt streckade kompletterande hästar gör att värdet kan börja jobbas uppåt redan i tredje avdelningen.

4 PLEASURE FOR CASH ÄR STRUKEN!

Strykning under eftermiddagen på en av mina tre hästar, har inte bestämt om jag låser på mina två som är kvar eller om jag ska komplettera med nästa på rankingen, som nu får färre hästar att runda från sitt bakspår. Samtidigt ökar ju Kalashnikovs chanser rejält nu då han kommer ner till 7 från 8 bakom bilen vilket gör mycket statistiskt sett.

Avdelning 1.

Ett lopp för gulddivisionare men detta har inte lockat speciellt bra hästar och bara en som är rutinerad i guld, medans flera av övriga inte duger i silver. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag löser loppet ännu, om jag ska spika favoriten som har spetschans eller gardera med någon till, kanske den mest rutinerade hästen från sämsta läget.

4 Weekend Fun 39% borde sitta i spets tidigt men han liksom många runt honom söker efter formen. Dock ganska tuffa silverdivisioner under hösten så att han inte vunnit gör inte så mycket, här ska han duga riktigt bra i ledningen. Tänkbar spik.

12 Order To Fly 30% har fått sämsta tänkbara utgångsläge denna gången men går ner i klass då han mött bra gulddivisionare gång efter annan. Intressant med kuskbyte då Rickard N leder kuskligan i Sverige, och det ska vara ett litet plus mot Per Lennartsson.

3 han Herred 14% blir överstreckad då han bara gjort en start för Reijo Liljendahl i mitten av november, som oplacerad, så borde behöva loppet i kroppen innan vi ser en toppinsats. Mycket tunt bakom den mest streckade duon, men det kan nog vara okej att låsa på dom två ändå, då många streckar även Han Herred, som borde behöva lopp i kroppen.

Ranking: A 4. B 12. C 3.1.5.6.8. D 10.2.9.11.

Avdelning 2.

Se”Bästa Spiken!”

Bakom dom nämnda är loppet mycket tunt och valet att ta ställning då många streckar båda känns helt rätt, har svårt att ta upp något positivt om någon annan häst i loppet.

Ranking: A 3. B 2. C 4.5.10.9. D 6.8.1.7.

Avdelning 3.

Se”Gå kort!”

För er som inte köper min rekommendation att försöka gå lite kort här så är nästa häst en som spurtat oerhört bra vid flera tillfällen på slutet och som kan ta rygg på favoriten i starten. 9 Meritt 14% har vinster i raden men dom har tagits mot betydligt enklare motstånd och han kanske borde varit spelad några procent lägre. 1 Musett Af Djupmyra 15% ser jag som kraftigt överstreckad och räknas bara vid riktigt bred gardering då hon är ensamt sto i öppen klass och nybliven fyraåring som dessutom riskerar att bli över från sitt innerspår. Robert Dunders andrahäst i loppet, 11 Mycrazydream 3% är i så fall mer intressant, då den har en bra spurt att tillgå.

Ranking: A 8.2. B 9.11. C 1.3.10.7. D 6.12.5.13.

Avdelning 4.

Guldklockan är ett sorts lärlings och amatörlopp som inte är öppet för alla. Lite lägre klass på körsvennerna vilket gör det extra fördelaktigt att heta Anders Eriksson, som hävdar sig oerhört bra även i öppna lopp, bland proffsen. Han kör favoriten 9 Cheap Thrills 28% som dessutom är en av dom formstarkaste hästarna i loppet. Han ska ha riktigt bra chans att vinna loppet och det är ett vettigt spikförslag från stall i form. Bakom är det totalt vidöppet.

Den tidigare favoriten 11 Vicar 21% har så klart skyhög kapacitet men det dom tidigare spelarna inte tänkte på var att hela ekipaget ska i mål och kusken där körde bara åtta lopp under fjolåret och är väldigt grön i sammanhanget. Nu ligger väl procenten betydligt vettigare och dom kanske landar på strax under 20%.

4 Love In Vain 19% är också en bra häst i ljusa stunder och kanske inte har den där toppformen nu, som han hade i december. Sist blev det bara en femteplats på en blygsam 18-tid, men rätt vad det är överraskar han med toppinsatser, men kanske i enklare gäng.

Totalt vidöppet lopp om man inte går på någon av dom två mest betrodda här och det lutar att jag tar ställning och spikar favoriten med bästa kusken, en eller alla gäller här.

Ranking: A 9. B 11. C 4.1.5.10.3.6.2.8. D 7.12.

Avdelning 5.

Då det är precis jämnt spelat mellan dom två mest streckade här så är det bra läge att ta ställning och spika en av dom, som jag tog upp tidigare.

9 Steinfaks 40% gjorde comeback sist efter lång frånvaro och vann mycket enkelt direkt med sista varvet i 1.22,5-tempo. När nu fältet är litet så ska han bara kliva runt dom, trots sina dubbla tillägg, då tilläggsvolterna lär ta sig ikapp dom på grunddistansen ganska enkelt över den längre distansen.

9 STEIN FAKS HAR BLIVIT STRUKEN!

6 Järvsöodin 53% star 20 meter före men tillsammans med övriga Jan-Olov Perssons stall så söker hästen efter formen, efter några månaders frånvaro var det allt annat än mersmakande intryck sist. Han har säkert gått framåt med ett lopp i kroppen men chansar inte på det, då stallet bara har två vinster på 22 starter i år får dom börja visa bättring innan jag streckar till 40% mot stenhårt motstånd.

Tänkbara skrällarna vid gardering är 10 Art Kjarvald 7% som visat uppåtform på slutet och 7 Titan Tabac 4% som kan spurta snabbt om han får rätt ryggresa.

Nu när spikförslaget Steinfaks har loppet förändrats enormt och Järvsöodin blir oerhört stor favorit, då han får mycket extrastreck från dom som spikat Steinfaks. Han är väl bäst i fältet men stallet söker formen och det är högt värde att gardera, har inte bestämt mig för hur många streck jag landar på här till slut, men streckar dom tre första i rankingen till att börja med.

Ranking: A 6. B 10.7. C 5.8.1. D 3.4.2.

Avdelning 6.

Här kommer omgångens största favorit ut och då ska man så klart försöka hitta fel och det är svårt på denna stenhårda märren. 9 Divine 57% gick ett oerhört tufft lopp sist och det kan sitta i benen. Tränaren efterlyser ett snällare upplägg denna gången och då blir det till att köra på chans från bakspåret. Kan då vara favorit i fara och läge att spela mot och gardera.

5 Valetta 5% och 1 Au Pair Girl 17% mötte kulltoppar hela säsongen och dom är båda precis snäppet under dom värsta fyraåriga stona under förra året. Bägge duger och den förstnämnda får tipsnicken då det är Jepson upp på Goop-tränat från ett riktigt bra utgångsläge. Hästen står dessutom bra inne med mest pengar på kontot av samtliga i loppet. Den sist nämnda kan nog bli fast på inner spåret och är därav lite överstreckad denna gången, men kommer rätta luckorna så har hon en bra spurt att nyttja.

4 Uappa Di Azzurra 7% är spetsbudet från ett riktigt bra läge bakom bilen och när Myllymas hästar är i form då är dom i riktigt bra form. Fiore är allt som oftast offensiv och invändiga ska ha svårt att svara om han trycker av ordentligt.

Ranking: A 5. B 4.9. C 1.3.10. D 8.6.2.11.7.

Avdelning 7.

I avslutande två avdelningar så tror jag att det kan överraska lite så hoppas att ni sparat lite streck till upplösningen av kvällens V86.

11 Lyx Håleryd 32% är bra och det var bra snack inför förra loppet, på V75, men sen levererade hon inte i loppet och vi får kanske ge henne en chans till då hon kan bättre. Läget är uselt och viss gardering är så klart på sin plats även om jag rankar henne fortsatt högt.

7 Fragolini AM 15% har många förespråkare och kanske kan köras offensivt här. Dock brukar det kosta för mycket att komma till ledningen från detta spåret och då kommer det kanske att sitta i benen till slut Hittar hon ner i en vettig position så kan hon absolut vinna loppet.

10 True Devotion 7% har en andra och en tredje-plats på två starter sedan regibyte och är kanske redo för vinst med dom loppen i kroppen. Hästen har en rejäl spurt till slut så bakspåret kanske spelar lite mindre roll för honom än för många andra.

8 Whitsun Madonna 18% kommer med form och testades sist i bike, på V75 och var bra som tvåa från uselt läge. Riktigt svåra lägen hela tiden på slutet men har löst det bra vid flera av starterna. Hittar hon bara ner någonstans så lär hon spurta ner många till slut.

1 Avantis Red Witch 4% har ett bra invändigt läge och kan välja vem hon ska släppa till då hon är tillräckligt startsnabb för att hålla ut övriga i första skedet. Från rygg ledaren kan hon absolut vara en tänkbar skräll. 4 Clerys Spring D.T. var ute i stenhårda V75-lopp i somras och återkommer nu efter ett långt uppehåll men ska räknas direkt, då hon står bra inne i loppet. Tränas av bra tränare och körs av en duktig kusk från ett riktigt fördelaktigt utgångsläge.

Svårt lopp och det kan krävas ytterligare ett par streck för att känna sig helt säker.

Ranking: A 11. B 10.7.8. C 4.1.9.6. D 5.2.3.12.

Avdelning 8.

Både favoriten 2 Karisssa Bo36% och andrahandsfavoriten 3 Digital Track 19% är dom enda två stona i ett lopp öppet för hingstar och valacker vilket gör det lite hårdare för dom då det inte är någon ’fördel ston’ i propositionen. Visst är båda bra och båda kan vinna loppet, men favoriten svek lite sist och Digital Track vann bara 1/17 under fjolåret, så efter att ha inlett karriären med två segrar så har det bara blivit en till på senaste 22 starterna.

Lång distans och sämre ekipagen från dom sämre lägena känner sig kanske inte lika stressade att förbättra positionerna, jag rankar ett par hästar föra dom två mest betrodda. 8 Leonas Sami 17% stod för en rejäl avslutning långt ute i spåren sist och även om han inte vinner så ofta så har det varit en rejäl formtopp senaste starterna. Nu är det dessutom Jepson upp för första gången och hittar han bara hyggligt rätt i valet av ryggar så lär dom spurta ner många till slut.

11 Toreador 8% har comebacken avklarad och bär gå framåt med det loppet i kroppen. Inte den bästa kusken, men hästen är nog bästa hästen i fältet och måste rankas tidigt på det.

Lägesgynnade5 Lennart Sjöhammar 5% är inte så tokig och med rätt resa kan kusken som är i form sätta dit denna. Lägesgynnad är även 1 Little Boss 7% som får bra resa och kan avsluta vasst om luckan kommer. En jätteskräll som absolut inte fick något bra utgångsläge är 12 Pane Vino 1% som är bättre än raden antyder, visst han söker efter formen men till 1% är han värd att passas. Vann sina senaste två lopp just vid denna årstiden i fjol och nu får han duktiga Anders Eriksson upp för första gången.

1 LITTLE BOSS OCH 12 PANE VINO ÄR STRUKNA!

Efter ett par strykningar så kanske favoriten kan bli över från sitt innerspår och det kan vara värde att strecka samtliga i loppet då 6,7 och framförallt 8 kommer ner ett spår ökar chanserna att någon av dom vinner, samtidigt som bakspåren får färre att runda, vinstchansen ökar för alla där bak efter två strykningar.

Ranking: A 8. B 11.3.2. C 5.12.1.10.4. D 6.9.7.

Stora systemet

Avd.1: 4.12.

Avd.2: 3 Grainfield Aiden

Avd.3: 2.4.8.

Avd.4: 9 Cheap Thrills

Avd.5: 6.7.10.

Avd.6: 1.4.5.9.

Avd.7: 1.4.7.8.10.11.

Avd.8: 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

2880 rader som kostar 728 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Weekend Fun

Avd.2: 3 Grainfield Aiden

Avd.3: 2.8.

Avd.4: 9 Cheap Thrills

Avd.5: 6.10.

Avd.6: 1.4.5.9.

Avd.7: 7.8.10.11.

Avd.8: 2.3.8.11.

384 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se