Speltips: Tips V86-Express Bergsåker och Solvalla 20/11

V86-Omgången.

Bergsåker delar veckans omgång av V86-Express med Solvalla och spelstopp är som vanligt 20:30. Vi stänger våra andelsspel ca en timma före, då vi bygger systemen klart utifrån intresse, men landar nästan alltid mellan 8-13 andelar per system.

Bergsåker och Solvalla har båda en bit över medellånga upplopp med 200 meter respektive 196 meter, ingen av banorna har varken vinklad startbilsvinge eller open-stretch. Med långa rakor är Bergsåkers bana lite enklare att hålla upp innerspåret än många andra banor. Det krävs ändå, som vanligt, en mycket startsnabb häst för att ta spets från innersniffen. Det är mycket lättare att få upp farten precis bakom bilen, och från spår fyra och fem är det mycket enklare ta ledningen eller åtminstone hamna i vettig position.

Jag väljer att bygga systemförslaget med tre spikar denna gången, men har inte bestämt om jag spelar med två av dom eller alla tre, det beror på senaste intrycken och om barfota funkar bra för dagen och vilka som då väljer det. (Då jag har några hästar som jag plockar med om det blir barfota men står över om det blir skor, mer om vilka det kan gälla finns under respektive lopp.)

Bästa spiken!

I andra avdelningen kommer en riktig följetong ut, från otaliga gulddivisioner och storlopp. 4 On Track Piraten 39% har fått ett kortare tävlingsuppehåll och går nu mot ytterligare en vintersäsong. Han vinner alltid några gulddivisioner på vintern och nu är det enklare motstånd än så, vilket borde resultera i enkel vinst. Torbjörn Jansson har bara kört OTP vid ett par tillfällen 2015 (med andraplats i Sundsvalls Open Trot, bakom Delicious U.S. som bästa resultat tillsammans), men hästen trivs med alla kuskar och det kanske ger något extra ibland på äldre hästar med någon liten förändring.

Gå kort!

I sjunde avdelningen så tror jag inte på favoriten speciellt mycket, då det kan bli tryck på grejerna här. 1 Power Broline 30% har sina vinster mot enklare motstånd och blir överstreckad denna gången, visst har han chnas, då det är 1640 meter och bricka ett är helt okej på Bergsåker, som sagt, men jag väljer att gå mot, och plocka bort

11 Nyhet 19% är nog bästa hästen, men ofta bortlottad, denna gången verkar det kunna bli fart där framme och då kommer han in i matchen över det långa upploppet. Bara fyra år, men tävlat flitigt på V75 och har vinst i klass 2 där, och andraplats i finalen. Här duger går han ner i klass och måste duga riktigt bra. Bergh har dessutom toppform på stallet för dagen.

2 Cavalier Brodde 18% har gjort tre starter i Röcklingers regi, två bra en sämre, sämre insatsen med vanlig vagn, bättre vid båda med svensk bike. Nu blir det samma, så räknar med åt det bättre hållet, den ska vara startsnabb och hamnar bra på det. Björn är dock inte främmande för ryggresa, men lämnar det fritt till kusken att avgöra, toppchans oavsett upplägg.

Låser nog på dom 11.2., men vid ett tredje streck så tycker jag det är väl lite streck på 6 Blytung AM 3% som kom till Westerholm förra året och haft en del skadebekymmer, nu sist var det bara en hovböld som gjort att han inte startat på ett tag. Han duger dock i klassen och trivs i regel över distansen.

Avdelning 1.

Här blir nog 6 Global Unlimited 50% lite väl stor favorit, då bricka sex kan innebära lite vingelrisk, trots hans startsnabbhet. Visst är det god chans att han får överta ledningen och vinstchansen är så klart hög, men för stor insatsprocent på honom denna gången så garderingen är given.

7 Tsar Brodde 19% står lite hårt inne på pengarna men har till skillnad mot många andra här tjänat mer pengar i år än föregående år, vilket är en utvecklingskurva att ta hänsyn till. Röcklingers stall känns på väg uppåt i form, för dagen, och denna har gjort det bra i sina V75-starter på slutet. Stark och rejäl, räknas tidigt trots läget.

4 Coal Trader 13% kommer från fjärdeplatser i stenhårda långlopp på slutet. Kan ha gått framåt med dom två loppen i kroppen, då dom låter väldigt nöjda med hästen för dagen. Magnus A Djuse är en kusk i form och här har han ett bra startspår och borde hitta hygglig position. Det är dessutom dags för bike för första gången på länge, vilket hästen trivts i vid tidigare försök.

På tal om bike så gick 9 Heading Reference 1% i just amerikansk bike sist och gjorde det bra som tvåa, nu blir det åter samma utrustning. Körande Wäjersten är en bra kusk och hästen har tre lopp i kroppen efter kortare uppehåll och ska vara nära toppformen.

2 Kövras So Far 7% trivdes nog inte med att få börja gå med skor, vek ner sig tidigt i ledningen, det lutar åt skor igen, men håll utkik. Han är givna spetsbudet initialt, men då dom är tveksamma på formen kan det väl bli tal om att släppa ledningen denna gången. Blir det så att han kommer ut barfota så bör han nog streckas, annars kan man stå över.

Ranking: A 6. B 7.9.4. C 2.12.1.3. D 8.10.5.11.

Avdelning 2.

Se“Bästa spiken!”

Värst mot, enligt tidiga spelarna, är 5 Chianti31% som dessutom är ganska startsnabb, och då är femtespåret bra så klart men tror ändå inte han tar sig förbi 3 Star Advisor Joli 11% som är mycket startsnabb. Så det hänger på dom släpper där, men låter på Sofia i intervjuer som att hon vill se honom i ledningen, och toppform på stallet så varför inte. Chianti tjänade i princip rubbet i fyraåringsloppen i fjol och bara knappa 170 tkr som femåring, så det kanske tar några starter till innan han växer in i klassen. Han kan vinna loppet men är överspelad denna gången och jag vill iaf inte strecka när han är nästan jämnt spelad mot en så rutinerad och bra häst som OTP.

Ranking: A 4. B 3.5. C 8.10. D 2.1.6.7.9.

Avdelning 3.

En mycket lågklassig spårtrappa, men där kanske några höjer sig över mängden på förhand. Det behöver dock inte vara fel att strecka på rejält här och kanske ta alla om man spelar stort eller reducerat, för flera av dom betrodda ägnar sig åt galopp lite väl ofta för att dom ska kännas trygga på något vis.

6 Arabsque 44% kan öppna fort bakom bilen men är inte att lita på och med många galopper i raden så är det inte roligt med så stort favoritskap, många spikar nog i brist på annat, därav den höga procenten. Ser det som givet att strecka fler då ingen häst som har fyra galopper på tio starter och bara knappa 70 tkr tjänat totalt ska bli så stor favorit.

7 Ohio U.B 6% har körts av tränaren tidigare i karriären och inte varit dålig. Inför senaste starten var han struken för halsinfektion med vann i combacken med Rickard N Skoglund upp första gången. Han ska ha gått framåt med loppet i kroppen och är startsnabb så ska kunna hamna bra på det trots läge en bit ut bakom vingen. Kanske kan han stressa favoriten lite också i inledningen av loppet, han räknas med bra vinstchans i klent gäng.

4 Cobol Performer 22% är bara tre år och inte att lita på, dom testar lite olika utrustning från gång till gång för att hitta rätt och nu blir det knäkappor på då han slagit sig lite vid någon start. Hittar dom väl rätt lär han tjäna pengar lite snabbare framöver och från spår fyra ska han kunna hitta bra position och har bra segerchans.

12 Dragon Starfly 5% är nog bästa hästen av dom med bakspår och Bergh har hästarna i fin form. Extremt mycket galopper i raden och kanske är bakspår bara bra då, för att komma iväg felfritt och trava in sig. Han gör bra prestationer och vid vinsten var han nog inte trött i mål, så det är galopp mot, annars gör han bra prestation som ska räcka för att slå detta fältet.

Ranking: A 7.6. B 12.4. C 14.5.8.2.1. D 10.3.15.11.9.

Avdelning 4.

Snabba pengar på favoriten och här kan det vara läge att gå mot 10 Bon Ego52% då hon är startsnabb och trivs så klart som allra bäst om hon får vara med i främre träffen. Bakspår nu mot bra ston på några av framspåren gör att det är svårbedömt hur hon ska räcka till från det läget mot det motståndet. Med vissa frågetecken denna gången så väljer jag kanske att gå mot nu.

4 Musique DÍnverne 17% har mött oerhört tuffa konkurrenter ofta i hela sin karriär och gått med dom flesta tempon. Som treåring kvalade hon till i Oaks, men fick galopp i finalen. Hon är startsnabb och har ett perfekt fjärdespår nu, står dessutom bäst inne på pengarna. Kan vara en vettig spik, då favoriten är överspelad och har ett av dom sämsta bakspåren. Spets och slut.

7 Ti Punch Broline 7% står också riktigt bra inne i loppet men från spår långt ut bakom vingen så kanske det är väl mycket att begära vinst, bara en i mängden vid bredare gardering.

3 Stardust Melody är ganska startsnabb och kanske kan få rygg ledaren på min tipsetta och räknas då med viss chans om luckan kommer, då Goop kör själv denna gången.

En av avdelningarna jag har svårt att bestämma mig i och har flera olika rekommendationer, spik, två hästar, fyra eller fem hästar.

Ranking: A 4. B 10. C 3.7.12.11.1. D 5.9.2.6.8.

Avdelning 5.

Final i en Sto-serie med 150 tkr i förstapris och det är så klart ett fint startfält där det blir tufft för tilläggshästarna. Väljer ändå att strecka alla tre på dubbla tillägg, då det är oerhörd hårdhet i dom. Radar bara flera av dom på mellanfållan upp sig invändigt så borde någon av tuffingarna där bak komma igenom hyggligt och då ha toppchans.

15 Walkie Talkie 11% möter liknande motstånd gång efter annan och klarar allt som oftast ett varv i tredjespår och har ändå mod att göra upp om det till slut. Sist var det fram i dödens, kanske lite för tidigt och där trivdes hon inte då. Två raka vinster från omöjliga lägen innan det och hin duger.

14 Ginny Weasley 2% har tävlat en hel del I stoeliten och att hon inte räckt där är väl förlåtet, det kan dock gett ordentlig hårdhet och sist blev det okej avslutning ute i spåren med trafikproblem och fjärdespår sista svängen i enklare gäng så det var lite tempotorsk över det loppet. Rätt ryggar och hon kan avsluta fort och Brghs stall är som sagt i toppform.

13 Hope and Dreams 19% gör det bra från bökiga lägen mest hela tiden och trivs ihop med duktiga Emilia Leo. Fått lite paus med behandling inför detta och ska nog kunna vara på topp direkt, då hon rapporteras vara finare än någonsin nu. Räknar med toppinsats direkt och ska vara så betrodd som hon är trots läget.

Favoriten1 Caipirinha Razz 22% har ett bra läge och var bra sist då hon höll undan före 11 Keycard 17%, även då med 20 meters försprång. Då gick Caipirinha med broddar bak och ska gå så även denna gången, det kan ju vara ett orosmoment om det blir för bra fäste så kan det lätt bli mjölksyra. Diskad gången före och även ytterligare en hel del galopper i karriären igenom, vilket så klart bekymrar. Kan innebära favorit i fara och given att gardera under alla omständigheter.

Keycard som gick bra som tvåa bakom en för dagen väldigt bra Caipirinha gick då med skor och är som bäst barfota och funkar det denna gången så räknas hon med chans. Även om Emilia valt bort henne denna gången så är det inget minus med Rickard N upp och springspår på mellanfållan och klart bästa hästen från det tillägget gör att dom borde hamna bra på det tidigt.

På grunddistansen startar även 5 Peat Chimney 16% med chans och med Ulf Ohlsson som kör så kanske det kan bli bra start trots ett femtespår. En av dom invändiga strukna och ingen från springspåren som stressar, det ger mer plats och chansen för felfri avgång och tillochmed viss spetschans, speciellt om favoriten gör bort sig.

Ranking: A 13. B 15.11.5. C 1.14.6.7. D 8.9.10.2.4.12.

Avdelning 6.

Mycket svårt treåringslopp där dom inte tjänat mycket, ändå ser det ut att hålla hygglig klass, men mycket svårbedömt.

4 Kinky Boots 28% ska väl vara favorit på läget då han är startsnabb och får kuskförstärkning i form av Jepson nu. Då det verkar bli svar från invändig och inte tal om någon gratis-ledning så kan det vara favorit i fara ändå och läge att gardera.

Nästan lika mycket streckad blir 6 Stonetastic 25% från ett betydligt sämre utgångsläge, men vunnit över kort distans trots startgalopp så har nog kapacitet som räcker här.

Från ännu sämre lägen startar ett par bra hästar, 12 Conrads Janne 7% kör Kim Eriksson åt Bergh och det har han gjort bra på andra djur så det kan funka nu med trots läget. Hästen är riktigt bra och har vunnit från bakspår på Åby och har nu två raka på barfota bak så antar att dom borde köra så igen. Även dom från stallet verkar börja köra med skor på i princip alla hästar nu mera, när banorna blir allt sämre.

11 Joseph Boko 19% är mycket svårbedömd men blir hårt spelad hemma i Finland gång efter annan och har vunnit en del lopp så gått lite fler lopp än flera av sina konkurrenter här, då prispengarna där är sämre. Kan ha fått lite mer hårdhet av det och skulle kunna duga även om han kanske är lite överstreckad nu.

3 Lemon Brodde 4% visade startsnabhet sist och kan störa favoriten om han inte väljer att släppa spets här, barfota bak var segerreceptet sist. Nu blir det rycktussar första gången med och han testar nog i spets nu om han kan hålla den.

5 Brandy Flame4% är också startsnabb och har varit bra på barfotabalans senaste tre starterna så blir det igen och då han bör hamna bra på det från ett bra spår så ska han räknas med chans.

Ranking: A 4. B 12.3.5.6. C 11.8.2.9.1. D 10.7.

Avdelning 7.

Se ”Gå kort!”

Bygger mitt tips som sagt på att det kan gå för fort för favoriten i starten och att han kanske inte ens kan hålla ledningen. 3 Cesar F.C. 15%är startsnabb också, det är debut på kort distans och han ska kunna gå hårt tempo hela vägen och det låter bra för mina två streck. Mycket ihåligt lopp bakom dom fem jag nämnt och vettigt att försöka ta ställning för ett par av dom, men för er som inte köper mina argument och har råd med flera så ta mina fem först rankade.

Ranking: A 11. B 2. C 6.3.1. D 12.4.9.10.8.7.5.

Avdelning 8.

En bra favorit I avslutningen med kuskplus i form av Björn Goop upp. 4 Veritas Grif 48% är dessutom startsnabb från ett perfekt startspår, ska vara nyklippt inför starten och var bättre än någonsin i jobben inför detta, enligt tränaren. Det är dock en del galopper i raden men litar på att BG fixar det och rekommenderar spik, då det låter som lugnt upplägg på värsta motbudet och bakspår på övriga motbud.

7 Wishing Noon 17% har varit ute i hårdare lopp senaste starterna och har ett par vinster på Solvalla i raden. Hon är startsnabb och att hon nu går ner lite i klass kompenserar för det ofördelaktiga läget. Kim Eriksson kör i bra form och försvinner favoriten är det stor chans att dom kör till och borde kunna ta över, då det inte är några fler jättevassa där framme. Men om hon snabbstartar och tar ledningen så släpper dom nog till favoriten om den kommer tidigt, då tränaren kan tänka sig att se henne i ryggar denna gången. Från rygg ledaren räknas hon också, och även om hon hittar ner i någon annan position så finns chans på grundkapacitet.

Vid bredare gardering än så ska kuskpluset på 9 Body Milk 0,4%nämnas, Jepson ska vara oerhört många längder bättre än ordinarie kusk, Bo Ralfelt, som är född 1950 och har en vinst på senaste fem åren, med en andraplats i år på 30 starter. Med flera med galopper i raden bland framspårshästarna så ska ingen ha så låg segerchans som tidiga spelarna bedömer att hon har.

10 Pastorns Lady 18% var lite sämre sist efter att varit bra i ett par raka starter och bland ston i låg klass behöver en sämre insats inte betyda lika mycket för formen som kanske för vissa andra. Örjan har ju hittat rätta resorna med henne tidigare så farlig att nonchalera.

Ranking: A 4. B 7.10. C 9.2.6.8.12.3. D 1.5.11.

Stora systemet

Avd.1: 4.6.7.9.

Avd.2: 4 On Track Piraten

Avd.3: 4.6.7.12.

Avd.4: 4 Musique Dínverne

Avd.5: 1.5.11.13.14.15.

Avd.6: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.7: 2.6.11.

Avd.8: 4 Veritas Grif

1920 rader som kostar 480 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.6.7.9.

Avd.2: 4 On Track Piraten

Avd.3: 4.6.7.12.

Avd.4: 4 Musique Dínverne

Avd.5: 13 Hope And Dreams

Avd.6: 3.4.5.6.12.

Avd.7: 2.11.

Avd.8: 4 Veritas Grif

160 rader som kostar 40 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se