Speltips: Tips V75 Bergsåker 9/1

V75-Omgången.

Bergsåker i Sundsvall är värd för lördagens V75 och spelstopp är som vanligt 16:20. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred på banan på båda sidorna. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till.

I övrigt kan nämnas att man tagit bort markeringen ”hybrid” från vagninfon från årsskiftet. Man kommer bara skilja på ”vanlig” eller ”amerikansk” så många ser ut att byta vagn i första starten i år då det lyser rött men det är kanske så att det är samma vagn som dom gått i innan om det varit ”hybrid” tidigare.

Gör tipsen redan på torsdag kväll den här veckan och bygger därför lite mindre spelförslag så jag har utrymme att välja fler att fylla på med till lördagens andelsspel på vårt tillsammans-spel. Det heter travpunktse och spelar för 200:- per andel på både lördagar och onsdagar, där systemen baseras på stora spelförslagen i tipsen här.

Bästa Spiken!

Kallblodslopp och här går det att räkna på tider och tidigare insatser mer än i andra lopp, dom går helt enkelt sina tider om det behövs och kusken kör i tid, i princip oavsett om dom får ett varv i tredjespår eller inte. Så klart går det att ha mer torrt spurtkrut även för kallbloden om dom får ett par varv på innerspår och lucka till slut men så blir det aldrig kört för dom bästa ändå som allt som oftast står en bit bak.

Jag ska dra ett sammandrag av loppet för två starter sedan då dom tre mest betrodda här möttes. 15 B.W.Rune vann den gången spelad till 17 ggr pengarna och 4% på V75 knappt före 11**Våler Nikolai som stod i dryga 3 ggr (29%) där dom båda var klart före den klara favoriten Åsruds Vilja som var spelad till under 2 ggr och 50% på V75. 8 Vestpol Gladiator** stod i 35 ggr (0,8%) fick ett ganska bra lopp då han kunde runda fram till spets på ett par hundra meter från andra utvändigt med 1200 meter kvar, men kunde inte svara då Våler Nikolai tog över 900 meter kvar. Vestpol var 1,3 sekunder efter tät-trion i mål till slut och då på en 2 sekunder långsammare tid än tvåan, Våler Nikolai (som startade 20 meter efter). Visst var Vestpol bättre i starten efter då han gick framåt med prestationen mot hårdare djur och när han då fick ett bra lopp mot betydligt enklare motstånd vann hann men nu upp i klass igen. Han har utvecklats men inte så att han ska vara så här hårt spelad mot Våler Nikolai redan mindre än en månad senare. Startsnabb som missgynnas av bakspåret så en bit under 20% hade varit rimligt och då hade det varit tänkbart att gardera med honom. ”Halva vinstchansen försvann med spårlottningen” säger Linderoth som vill ge hästen ett lopp i ryggar. I det loppet dom möttes i tog ju Våler Nikolai över spets, då även B.W.Rune tagit sig fram, som fick utvändigt sista varvet. Våler Nikolai var trött efter det offensiva upplägget och han hade väl inte riktigt samma klipp med skorna på men ville inte ge sig och förlorade knappt till slut. Bra insats från båda och då stod B.W.Rune 20 meter bättre till och kom riktigt bra till redan i starten, nu står dom två lika start och Rune startar 20 meter sämre till mot Vestpol Gladiator så ska vara lite mindre spelad än honom. Rune kommer också från galoppmisslyckande men ska vara gynnad av att vara själv på springspåret.

Långt utlägg och det framgår nog hur jag tolkar chanserna i förhållande till fördelningsprocenten här. Tre sticker ut på strecken där jag tycker favoriten kanske ska vara närmare 50% medan dom andra två borde ligga på ca 18 och 16 procent, vilket gör att spelvärdet blir bra på favoriten till nuvarande procent. Jag tror att Våler Nikolai är bara bäst då förra, sämre, insatsen berodde på att han inte trivdes på bana och Bergsåker är bättre än Romme samtidigt som man rapporterar fortsatt bra form på hästen.

Gå Kort!

I sista avdelningenser det ut som att kollektivet sprider strecken rejält och jag väljer att ta antingen två hästar eller chansspika. Vid bredare gardering tycker jag inte att man ska ta många, man ska ta alla, så det blir billig lösning att gå kort här.

2 Global Agency utnämnde jag till bästa spiken då han var ute på V75 sist på Romme och gjorde mig inte besviken då. Fick överta ledningen efter en bit då han var näst snabbast från start den gången och sedan tog han mot en del press på bortre långsidan och in genom svängen för att sedan bara lämna fältet över upploppet. Hade haft lite långt mellan starterna ett tag i höstas men med ett par tätare starter ska han gått framåt och fungerade bra med skor, dock blir det ett litet frågetecken med brodd men det borde väl fungera. Vann V75 redan i augusti och att ha två segrar på V75 är han faktiskt ensam med i fältet. Sist gick han undan i fin stil med o-ryckta tussar, den extraväxeln lär komma väl till användning nu och då han är startsnabb så hamnar bra till direkt. Magnus A vinner lopp i parti och minut för dagen och han har sagt att detta är hans bästa chans i omgången vilket så klart känns bra.

3 Astronacente Zac är mycket startsnabb och vann försök i klassen i december för att sedan få det. Lite tuffare i finalen bara sju dagar efter och med kort distans så ska han nog kunna hålla undan här om han tar sig förbi båda invändiga, men det är heller inte helt givet. Kan vara första starten med brodd för honom med så oklart hur han trivs med det. Han är så trolig ledare och därför måste han räknas tidigt men inte så rolig till den ganska höga procenten.

Bra lås men nämner lite om motbuden vid avdelning sju och varför jag rankar ner ett par av dom betrodda rejält.

Avdelning 1.

I första avdelningen är det Silverdivisionen där flera gör debut i klass, bland andra favoriten från ett tufft utgångsläge vilket gör att gardering nog är på sin plats här.

7 Algot Zonett har Wäjersten sagt någon gång efter att han kom till stallet han kan vara den bästa han har i träning eller liknande. Det har han visat nu på slutet då han klättrat snabbt genom klasserna och nu står han hårt inne i Silver med bara 14 tkr över maxgränsen för Bronsdivisionen. Men är han så bra som han visade i finalen av Brons sist så duger bra även här då det är ganska kallt Silver-gäng den här veckan. Det kan dessutom bli lite körning i loppet som gör att hans spurt lär bita bra.

8 Merritt är favoritens stallkamrat som gör det bra på V75 mest hela tiden och slog av favoriten näst sist på just Bergsåker. Får han rätta ryggarna går ingen säker över det ganska långa upploppet och då det inte är fullt fält måste man inte hamna för dåligt på det trots uselt spår.

5 Remarkable Feet kan kanske ta sig till ledningen här om4 Mr Clayton J.F. spetsar initialt och släpper till Westholm, vilket inte är ett osannolikt scenario här. Remarkable är upp och ner i prestationerna men har visat klar uppåtform på slutet, precis som i fjol vid skotvånget, då han bland annat vann Brons-final på V75 i februari. Mr Clayton har med vunnit Brons-final, så sent som i oktober, från rygg ledaren och kan absolut vinna den här enklare Silverdivisionen än vad han är van att möta. Klart missvisande rad på honom och han är given vid gardering i kraft av sin startsnabbhet och som oftast är det toppkusk upp.

6 Doctor Doxey Zenz kan vara loppförstöraren som håller uppe tempot och knäcker vem som än sitter i ledningen. Han vinner sällan själv men påverkar en del i loppen och är alltid en faktor att räkna med.

1 Electrical Storm har absolut toppform och Magnus A kör som bekant i ett bra stim med mycket segrar för dagen. Innerspåret ska ju vara bra i starten på Bergsåker så här gör han nog vad som går för att hålla upp innerspåret och lyckas det med hjälp av solfjäderseffekt då även 2 Donners Am är ganska startsnabb så kan Magnus A leda loppet runt om. Electrical Storm vann 5/15 i fjol och sprang in nästan en halv miljon med bland annat Örebro Intn´l på meritlistan så står bra inne i klassen och räknas även om han inte håller spets då det finns ett par snabba från bricka fyra och fem. Donners Am bedömer Linderoth som en bättre vinstchans än Ants In The Pants i klass 2 som är betydligt mer betrodd i sitt lopp och det säger en del om hur högt han håller den här. Han säger dessutom att han mycket mer startsnabb än folk tror och han räknar med bra position och kanske att han ska kunna ta sig till spets. Det är osannolikt men värt att tänka på att även den här laddas från start och det kan bli rejäl körning som bjuder in favoriten med flera i loppet.

3 Importedfromdetroit var hårt betrodd bakom Donners Am då dom möttes sist men då blev det galopp annars håller han fin form innan det så kommer säkert göra en bra prestation. Han är stark och rejäl så blir det tryck på loppet kan även han bland sig i det till slut.

Ranking: A 7. B 8.1.4.5. C 2.6.3. D 10.9.

Avdelning 2.

Kanske är andra avdelningen ett lopp där man kan låsa på två från grunddistansen, men det är samtidigt den lopp-typ där det oftast skräller och jag streckar nog på några fler.

3 Essie Gonzales är omgångens största favorit och det är alltid varningsklockor när dom kommer i ut i låg klass som det är på grunddistansen i det här stoloppet. Visst ser hon ut att vara huvudet högre än konkurrenterna där framme, på pappret men det är hårdare märrar på tillägget och farlig utmanare bredvid. Ett lopp i kroppen för Melko och den här verkar inte lida av några virus, som många gjort i hennes stall sista månaden, men det är ju ingen garanti för att hon inte också är nedasatt, så läge att gardera. Kommer värsta konkurrenten förbi i starten då det är Erik Adielsson som kör den så är det inte alls säkert att favoriten får någon spets heller så det är favorit i fara här, samtidigt som hon kanske bara är bäst om hon hittar till spets tidigt.

4 Gaia Barsk är det bra tongångar om från stallet där man är mycket nöjda med det här nyförvärvet som bara gjort en start i sin nya regi. Man tror att hon ska gå framåt rejält med loppet i kroppen efter tung träning sedan hon kom i höstas och spåret oroar dom heller inte. Kuskplus tillsammans med lättning till aluminium från järn med sula är mycket positivt så klart och man byter även huvudlag från öppet till norskt. Mycket bra grejer som gör henne riktigt tidig på kupongen.

13 Ies Elisabeth har springspår på tilläggsfållan och kanske kan hamna bra på det tidigt i loppet. Hon är van att möta tuffare motstånd än så här och det är därför hon heller inte vinner så ofta men nu ska hon nog kunna hävda sig bra då hon står bra inne i loppet.

11 Lupin Håleryd vann I öppen klass sist på V75 och möter nu bara ston så det är nog inte hårdare mot nu även om hon står lite hårt inne på pengarna i propositionen. Robert Dunder har bra träffprocent både som tränare och kusk men sist var det nog första V75-vinsten som kusk och då slog han till med två på samma dag, här blir det ändå klart kuskplus. Gillar dock ledningen och nu ör det spår fyra på tillägget så det kan bli tufft trots allt men räknas på form och Ohlsson som förstärker. Som andrahandare väljer jag att ranka ner lite på dåligt spelvärde.

12 Whitsun Madonna har spurtat hem två raka vinster på slutet och med rätta ryggarna spurtar hon nog ner många även här med fortsatt duktiga Emilia upp.

15 Mellby Guava har duktiga Magnus A fortsatt upp och hon vann ett stolopp på V75 på juldagen. Står stenhårt inne i propositionen men som ensam på den fållan kanske hon tar sig ikapp fältet relativt billigt och procenten är nog för låg här ändå.

1 Bellis Frontline har spåret flest vinner från I volt och tredje inner kanske och lucka till slut så skulle det kunna vara en tokskräll.

9 Lisa S.E. och 10 Belle Godiva får båda kuskplus mot senaste starterna dom gjorde och dom har hyggliga lägen på tilläggsvolten så skulle kunna överraska rejält här.

Ranking: A 4.3. B 13.15.12.11. C 1.10.9.7.2. D 8.6.5.14.

Avdelning 3.

Klass 2 i tredje avdelningen är också en lopp-typ det ofta skräller i men här kanske man kan låsa på två eller möjligen tre, ska man gardera vidare så får man ta riktigt många, kanske alla.

4 Heffner Am har ett bra startspår och kanske kan ta sig till spets om han svarar ut 5 Ants In The Pants sida vid sida. Kommer favoriten till ledningen så är så klart vinstchansen bra då man håller honom högt från stallet. Här är just en sådan som det lyser rött på vagnändring till ”vanlig” men han går med sin hybridvagn som vanligt så inga ändringar här. Det samma gäller för vagnen på Ants In The Pants som är startsnabb och tar han sig förbi favoriten kan han leda loppet runt om. Linderoth tror att han hade vunnit sist om han haft någon utanpå sista halvvarvet och han misstänker att hästen trodde det var klart när den utvändiga galopperade bort sig tidigt. Per hade då begärt lite av honom för att vakna till mitt i loppet och det blev nog för tidig kör-order för honom och han ska svara bättre när han får häst utanpå. Men som sagt tveksamt att han tar sig förbi favoriten sida vid sida och bara tredjehäst i loppet här.

10 Zodiac Kronos är Magnus A uppåt på och han galopperade precis innan mål sist som klar vinnare och hade gått ur klassen med pengar i det loppet så han står väldigt bra inne i klassen. Magnus som har bra koll på konkurrenterna allt som oftast ser inte vem som skulle vara bättre än den här i loppet och det är bara läget mot. Inte lätt att vinna V75 från bricka 10 då mycket kan strula och det gör att jag bara rankar honom tvåa här då han också har nära till galopperna.

Ranking: A 4. B 10.5. C 3.9.6.11.8. D 1.2.7.

Avdelning 4.

Se”Bästa Spiken!”

Det blev lång utläggning längre upp så det räcker nog så om loppet då det är iskalla chanser för övriga i loppet.

Ranking: A 11. B 15. C 9.5.6.2. D 10.4.7.14.1.8.13.12.3.

Avdelning 5.

Gulddivisionen och Top-7 ligger här och om rollerpotten går ut på den spelformen så kan det bli högsta vinsten någonsin på det spelet, då det är 5,2 miljoner i rollerpot. Jag tror mig ha en bra vinnare så läge att kliva in på även den spelformen då det finns en hel del troliga bakom även om det är oerhört chansartat så klart. Ett tänkbart system på top-7 kan vara min a-häst ensam etta, b-hästarna snurrade som 2-3-4, och c-hästarna som 5-6-7, då kostar systemet 144 kronor.

5 Antonio Trot var stor favorit sist han var ute på V75, just här på Bergsåker och lite långt mellan starterna nu men det brukar inte vara några problem för Nurmos hästar över lag. Har matchats hårt hela sin karriär i princip och trots sina åtta år är han en av dom yngre i fältet och har nu ett perfekt startspår. Favoriten vinner ofta i Guld och sist var han spelad till 47% när han galopperade bort sig och Selmer I.H. skrällde efter en bra avslutning, nu är den struken. Antonio ska ha minst lika bra chans som sist och till betydligt lägre procent nu så är det bra värde i den här spiken. Han vinner dock inte jätte ofta och även om det beror på att han mött hårdare är det ändå ett litet orosmoment så det är inte helt fel att gardera honom nu heller.

3 On Track Piraten vann i billigt gäng sist och det sa väl inte så mycket förutom att han inte gett upp helt i alla fall. Nu drar han mycket streck på senaste prestationen och som vanligt på sitt namn med gamla meriter. Magnus A tror ju ändå att han kan vinna så man behöver väl ha med honom från bra spår vid gardering men jag rankar ner på dåligt spelvärde den här gången.

8 Zenit Brick har uselt startspår men är i bra form för sin nya tränare och vann ett billigt lopp direkt i comebacken. Går garanterat framåt med loppet i kroppen och ska räknas tidigt trots läget.

10 Grainfield Aiden är stenhård och växer in i klassen allt mer redan. Gjorde topplopp där favoriten galopperade bort sig sist ocgh höll så när till vinst den gången. Kommer favoriten bort igen så är detta första utmanaren trots bakspåret.

11 Disco Volante gick bra bakom hästar i finalen sist efter att fått startgalopp och man är fortsatt nöjda med formen. Han är så klart missgynnad av bakspåret då han har sin startsnabbhet som sitt främsta vapen men nu är det inte den värsta Guld han varit ute i så då går det även från kön. En av dom som krigat mot dom bästa länge nu och körde in nästan 1,3 miljoner i fjol då han också gick bra med skor och vann flera Gulddivisioner i början av året.

7 Digital Ink borde väl vunnit loppet sist för att få toppbetyg men kanske körde Rikard N för sent så inte mycket att göra åt. Går i princip alltid med skor runt om så klar fördel med skotvånget och han har hittat lite form i vinter så inte helt borta nu när Bergh kör själv, första gången på ett tag.

1 Narold Vox har ett bra smygläge och han är stark till slut om han får fäste. Romme var usel sist för honom och Bergsåker brukar vara bättre så det blir nog bättre både från start och på vägen här vilket gör att han skulle kunna ta en plats från det fina läget. Kommer några bort i kombination med att det blir tryck på loppet och lucka till slut så plockar han nog ner många på styrka så han skulle kunna vara en toksräll, men då ska mycket stämma.

Ranking: A 5. B 10.11.8. C 3.7.1. D 4.2.6.9.

Avdelning 6.

Bronsdivisionen med voltstart och medeldistans den här veckan och då är det spår ett som bäst tillsammans med springspåren och det är mycket riktigt också någon betrodd från såväl ett springspår som från bricka ett. Favoritskapet har dock ett ekipage från bakspår som visat bra form på slutet och har flest poäng i loppet.

7 Marschall Match ska nog vara riktigt bra för klassen och står bra inne i loppet så ska tas på allvar med Ohlsson upp från springspår. Fick sparat i V75 på Bergsåker då han blev fast i trötta ryggar i loppet som Merritt vann före Algot Zonett, som nu är favorit i Silverdivisionen. Efter det var Marschall ute i ett lopp som var stängt vid 1,4 miljoner tjänat och jag rankade ner då jag trodde han skulle stå alldeles för hårt inne då men han var bara bäst från spets då och så kan det se ut även nu. Nu går han ner i rätt klass och måste bli svårslagen, speciellt om Ulf prickar från springspåret, men det är inte alldeles givet då svenska voltsystemet är nytt för honom så gardera jag.

9 Gardner Shaw är loppets favorit trots bakspåret, jag rankar ner honom lite då han riskerar att få ett sämre lopp än dom värsta konkurrenterna och det är sämre spelvärde på en favorit från bakspår i hög klass. Segrarna i raden är tagna från spets och även om han spurtade mycket bra sist så är det inte lika enkelt att vinna från kön som från spets, speciellt inte på V75.

1 Gooner har statistiskt bästa spåret och Wäjersten hade lekstuga sist det var V75 på Bergsåker då han vann Klass 1 över 3140 meter med den här. Då låg han lågt strax inför starten med just den här och var inte riktigt nöjd med värmning och hur han kändes för dagen men när loppet väl gick var det inget snack och han ledde hela vägen då han slog en bra häst i Danilo Brick. Jag hade honom spikförslag i tipsen då men nu går han upp i klass och står riktigt hårt inne på pengarna men från bra läge rankar jag även honom före favoriten. Wäjersten tycker att han gått framåt med loppen och att han var det bästa han känt honom i finalerna sist då han avslutade bra med sen lucka.

Blir det körning om ledningen mellan dom två bra där framme och om sedan favoriten styr på tidigt och ser till att tempot hålls uppe så kan andra bjudas in i matchen. 5 S.G.Charpentier och

11 Kaptah är två starka hästar som båda har bra form med duktiga tränare och körsvenner. Dom ska båda räknas vid gardering då dom är mer härdade i klassen med mer pengar på sina konton än dom tre mest betrodda här. Det kanske är två lyxstreck dåå dom betrodda höjer sig lite men dom är så jämnt spelade så man vill ju ha ett par till 7% och 4% som kan rensa hyggligt. Har man råd med ytterligare markering kan kuskförstärkta 2 Showtimejackflower, som håller bra form för dagen, vara aktuell från helt okej spår och då känns det nog nästan helgarderat med sex streck här.

Ranking: A 7. B 1.9. C 5.11.2. D 8.4.12.3.6.

Avdelning 7.

Se”Gå Kort!”

1 Axel Ruda slog favoriten från rygg på den, via open stretch på Åby, i början av december och kanske kan överraska från rygg på ledaren igen om luckan kommer då han sett fin ut även efter från bakspår efter den vinsten.

11 Prime Lini är intressant i comebacken då han var fin i höstas och vann V75 i klass 2 i oktober. Flera av Nurmos hästar har vunnit i sina comebacker i år efter liten träningsperiod och vaccineringar i stallet så ska inte oroa så mycket. Han vann två raka vinster från tävlingsdebuten med skor på, under just vintern och fungerar med kyla och skor.

5 Big Shot är ett av motbuden som streckas en del här och kanske blir lite överstreckad då han varit struken för infektion efter förra vinsten. Det är en av dom varit drabbade av virus i Melkos stall så rankas ner lite på sämre spelvärde.

6 Marcos Gallon drar en del streck här trots spår en bit ut bakom vingen och här kan det bli vingel för hästen som står klart hårdast inne i loppet. Borde vara spelad till betydligt lägre procent och rankas ner på klart uteblivet spelvärde.

9 Daysofourlives la press på min idé sist under sista 700 meterna och tröttnade lite sista 100 meterna men höll klart bra som tvåa och kördes inte för drivning då han såg att han inte kunde bli bättre än tvåa då. Går säkert framåt med den insatsen i kroppen och fortsatt bike på nu men ny kusk i den är intressant till låg procent.

12 Moritai Degato skrällvann i Klass 2-finalen mot ett par bra hästar och blir det rejält tryck på loppet kommer även den här in i matchen i den toppform han håller för dagen.

Ranking: A 2. B 3. C 11.1.9.12.10.5. D 6.8.4.7.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.5.7.8.

Avd.2: 3.4.11.12.13.15.

Avd.3: 4.10.

Avd.4: 11 Våler Nikolai

Avd.5: 5 Antonio Trot

Avd.6: 1.5.7.9.11.

Avd.7: 2.3.

720 Rader som kostar 360 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.5.7.8.

Avd.2: 3.4.

Avd.3: 4.10.

Avd.4: 11 Våler Nikolai

Avd.5: 5 Antonio Trot

Avd.6: 1.5.7.9.11.

Avd.7: 2Global Agency

120 Rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se