Speltips: Tips till V86 på Åby & Solvalla 26/4

Åby Stora

V86-Express på Åby & Solvalla 26/4.

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla. Solvalla är mer genomsnittlig bana på det mesta medan Åby är lite annorlunda med lite kortare upplopp som vägs upp bra av att man har dubbla extraspår invändigt på upploppet, open stretch. Vinnare från spets ligger på ungefär medel på båda banorna oavsett distans och anledningen till att det blir så på Åby är väl att det enklare släpps till ledningen här än på de flesta andra banor. Det som sticker ut i statistiken på Åby är att fler lopp vinns från bricka 6 bakom bilen än på andra banor, då kuskarna oftare kör framåt från det spåret på just den här banan då fler invändigt vill ner på innerspåret. Det är faktiskt tredje bästa spåret att starta med bilstart på Åby, precis efter 4 och 5 som är bäst här, liksom på i princip alla andra banor.

Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen startar 6 Axel Ruda som har högst segerchans i omgången i ett lopp för lärlingar men verkar klart okomplicerad och får dessutom kanske bästa körsvennen upp i fältet. Han är dessutom nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen och kan spetsa själv eller ta det lugnt och för att få överta spets efter en bit och han är nog bara bäst här och spikas på allt trots väldigt hög procent.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 11-3-2. C 10-4-9-5-12. D 7-6-1.

3 Vinci Nice är loppets klara favorit men som favorit har han faktiskt bränt flera gånger och han vann faktiskt bara 2/14 lopp i fjol så ingen favorit att hålla i handen och garderingen är på sin plats här. Det var väldigt bra träningsrapporter på den här sist och han blev ett rejält skrik och att han vann efter optimal resa mot en riktigt bra häst för klassen var så klart bra och han är säkert i fortsatt bra form men procenten är på tok för hög och han rankas ner på dåligt spelvärde.

11 Under Armour är en spurtkanon som kommer med två lopp i kroppen hit och även om han möter en del bra hästar och har dåligt läge så ska han tas på allvar nu. Loppet känns lite skiktat och det intressanta här är att det är aviserat första gången i amerikansk vagn den här gången.

2 Romero är startsnabb om körsvennen vill men kanske inte kan svara en väldigt startsnabb en bit ut i banan men det finns ändå god chans att han får ta över då. Han har vunnit 6/8 i ledningen och har bättre form än formraden ger sken av då han diskades för trängning med rubbet sparat i V75 näst sist och fick mjölksyra till slut sist efter lopp ute i spåren. Stabilare på slutet och ska nog kunna gå bra här.

8 Special Major är ofta ute i tuffa Silverdivisionen och gör det bra men inte varit lika speedig med skor i vinter som på barfota-balansen och när han ryckte alla skorna sist var han på målfoto i tuffare gäng än detta. Han har vunnit Silver i hårdare sällskap än detta från rygg på ledaren med oerhört sen lucka, i november. Han är väldigt startsnabb och tog enkelt en längd på Sweetman från bricka sju på Åby sist och jag tror det finns god chans att han spetsar. Antingen spets och kör där eller släpper om han inte hittar rakt ner i rygg på ledaren om Romero eller möjligen favoriten körs resolut mot spets där framme. För låg procent här och rankas först på högt spelvärde då jag tror han kan vinna från både spets eller rygg på ledaren när han går ner i klass och ska vara uppåt med comebacken i kroppen. Nedstruken ett spår under onsdagen gör det ännu mer intressant att vikta insatserna och bara 3% tidigt på onsdagen är på tok för lågt.

10 Arvid S.H. har bra fart i benen barfota och ska väl med vara bättre med comeback avklarad sist och nu blir det dessutom open eye-huvudlag istället för trekvarts-stängt sist.

9 Borups Tornado kan komma igenom på ett bra sätt så han har en startsnabb rygg i andraspår om man vill. Från stallet ligger man dock lågt om formen och han ska behöva lite starter för att vara på topp.

5 Amorcer Levallo hade sparade krafter sist och tar inte ut sig riktigt i loppen så nu ska man försöka väcka upp honom med helstängt huvudlag och barfota runt om. Kommer väl att vara bättre då men man är osäkra på formen ändå.

4 Stepping Moneyboy har toppspår och kan öppna vasst så tänkbart att den går först till spets här och skulle han få rygg på ledaren kanske han kan skrälla.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 1. C 9-4-7-5-6-10. D 8-11-12-2.

Låg klass och voltstart där favoriten 3 Peter Pan visat att han klarat resa till Solvalla förr och är väldigt startsnabb i voltstart så han ska så klart ha god chans att spetsa från fina spår tre för Goop, och då leda loppet runt om. Tänkbar spik då han har ett så mycket bättre läge än värsta konkurrenten på pappret. Det stora pluset här är att han tidigare gått med tunga järnskor och nu ska få päronskor i aluminium hit så rejäl lättning i balansen och han går fortsatt med rycktussarna som han svarat bra på tidigare.

9 Global Dependable har spår två i andra volten och det är inget vidare bra spår i voltstart då man startar med mycket hästar runt sig från för vissa hästar ett ganska snävt spår. Han har haft problem med snävaste spår fyra i två av sina tre voltstartslopp där han galopperat från och bara gjort fyra starter totalt så för orutinerad hääst med galopp i två av fyra lopp är det betrodd häst i fara från chansartat läge. Bra kapacitet för klassen så klart men hade gärna sett att tränaren lämnat över styrningen till en av brorsorna för att den här ska vara riktigt intressant till en bit över 20%.

1 Dee Godfather har bästa spåret och här lättas det i balansen med skoryck fram som ska hålla honom stabil och galoppen sist kom mitt i loppet men ute i andraspår så positivt att gå på innerspår för honom. Han har gått med entömsbett tidigare men provades med murphy sist och tränaren tyckte det var bättre och även det kan ge bättre effekt på innerspår i ledningen eller i rygg ledaren på favoriten. Oavsett upplägg är det en bra häst för den här låga klassen och intressanta ändringar gör honom tidig. Tänkbart att låsa loppet med honom och favoriten och chansa bort en hårt betrodd med bakspår.

4 Golden Cresent är ganska bra för klassen men galopp sist så nu åker väl skor på igen och han hade bara en galopp på 15 starter innan sist så ska kunna komma iväg felfritt. Räknas på bra kapacitet och har vunnit 60 tkr-lopp på Solvalla i år tillsammans med Claes.

6 Solkattens Olivia har tränaren höga tankar om men det har varit problem på slutet då hon fått en sten i ögat, som svullnade upp och sedan har hon strukits för problem med en ryggmuskel som hon behandlats för. Alltså struken och stått över en del jobb så klart med tanke på två hinder på slutet så tveksamheter för om formen då ska räcka för att vinna ett så här fint lopp i öppen klass på Solvalla. Spåret är bra hon testas första gången barfota runt om och ska så klart ha chans om hon tar sig till ledningen eller rygg ledaren men jag tror på ett par andra som är angelägna om dom positionerna så det kan bli vingel här men hon är en faktor i körningen från start.

Andra springspårshästen tycker jag är mer intressant vid gardering i 7 Embrace It som höjde sig på barfotabalans sist och gick imål med sparat efter sen lucka på en 12-tid kort distans så fått bra fart i benen. Han var trea på en låg 14-tid i höstas och då han inte vunnit lopp ännu har han mycket rutin för den här låga klassen och ska absolut kunna vinna loppet om han tar ut sig fullt, vilket man hävdar att han inte alls gjort ännu.

5 Enjoy The Moment har svårt spår i volten men han har tagit sig iväg bra från spår fyra och nu är det intressant med Lennartsson upp. Han har inte startat sedan november så kanske behöver loppet.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 1-9-4. C 10-8-11-12. D 7-2-5-6.

3 Lawrence Boko blev över från start sist och hittade ut i fjärde utvändigt och styrde på i spåren med mer än varvet kvar så fick en sväng i tredjespår och gick in mot sista svängen i tredjespår och började tröttna då. Nu höll han ändå farten godkänt och det blev bara fel upplägg när en var oväntat bra i dödens så han inte kom ner och värsta motbudet hade fått ledningen tidigt i loppet så det var inte mycket att göra åt. Bättre spår och förmodligen bättre underlag än sist så jag tror på offensiv styrning och god chans att han får ta över spets tidigt så det är en tänkbar spik. Då han inte vann sist blir han inte lika stor favorit den här gången kanske, som streckad på drygt 40% men jag kanske garderar trots allt då det finns några bra motståndare här.

4 Breidabliks Bombay fick sparat i mål två starter i rad så kanske att man vill köra i spets den här gången om man kommer dit men inte alls givet då man släppt tidigare med honom. Bara vunnit ett enklare lopp i karriären så kanske inte lika bra som favoriten men kan så klart hävda sig från spets eller rygg på ledaren om favoriten har en dålig dag.

9 Cheops startar från bakspår men det blir lite ändringar för att han ska fungera bättre i kurvorna som inte fungerade så bra i årsdebuten. Han blev valack under vinteruppehållet och har ett lopp i kroppen nu men om han har problem med svängarna kan det bli problematiskt om han måste ut i spåren minst någon sväng i loppet så chansartat tills man ser att han fungerar fullt ut. Stallkamraten 1 Klondyke River är bra men hopplöst osäker och då är innerspåret chansartat på Åby då det inte är det bästa att komma iväg bra ifrån så här finns absolut galopprisk. När han går felfritt kan han öppna snabbt så skulle han trava och till och med spetsa finns chansen att han leder loppet runt om och kan då ge stallkamraten en bra rygg att följa på innerspåret.

10 Kind of Steel fick första svängen i spåren på Färjestads V75-omgång på långfredagen och ursäktad att det blev mjölksyra till slut den gången. Bättre i enklare lopp i Norge sedan och nu är det aviserat första gången i amerikansk vagn så det gör det intressant trots läget.

8 Gandhi D.K. är nog klart bra för klassen och vann vid senaste och enda Sverigebesöket i sin näst senaste start. Glöm senaste starten då det var volt och han inte fungerade med det så klart plus med bilstart för honom och han är bra, ås tas på allvar trots spår långt ut.

11 Just Perfect Sisu har varit klart fin på barfota bak i två lopp på slutet där det blivit lite fel för honom båda gångerna men nu är det stort kuskplus och han håller nog ganska bra form, så absolut tänkbar vid bred gardering.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 9-7. C 10-1-5-8. D 11-4-3.

Se ”Bästa Spiken”

Här kommer väl hästen med högst segerchans i omgången ut i 6 Axel Rudasom radat upp bra insatser i Silverdivisionen i vinter. Han står ruggigt bra inne i loppet och ska bara vinna så trots hög procent är det en bra spik här.

9 Jaques Noir gör en intressant regidebut och har väl bra grundträning efter att ha varit hos Nurmos i tio år så tänder han till på miljöombyte kan han överraska här, då han är van att matchats i tuff konkurrens. Övriga borde inte räcka och ska man gardera loppet räcker nog tre streck.

7 Young King är liksom favoriten gynnad av en strykning invändigt och här är det intressant med första barfota runt om på länge. Han gick väldigt bra första starterna så i fjol och året före vann han två av tre starter på barfota runt om så kraftigt gynnad av att kunna starta utan skor. Han är dock grön mot Silverhästar och behöver lite tur från det här läget då han inte är så startsnabb men han har en duktig körsven i sammanhanget och är tänkbar om favoriten kommer bort. Att det är lite långt mellan starterna tar jag inte hårt på för hans del kan det vara bättre att vara fräsch än att komma med täta starter eller snabba farter nyligen så att säga.

Avdelning 5.

Ranking: A 10. B 6-4. C 2-3-9-13. D 5-1-12-7-11.

6 Humanity Pellini är ensam med springspår på startfållan så han måste ha toppchans att ta sig till ledningen tidigt här men det är inte givet och han blir nog för stor favorit här. Han behöver inte ledningen för att vinna heller och tål nog dödens mot hästarna där framme men kan bli tuffare att hålla undan för tilläggshästarna om han får ett för tufft lopp själv med kanske tredjespår in i svängen i till dödens eller ledningen efter körning en bit. Favorit i fara.

10 Nugget Zon är min givna förstahäst i loppet som blivit bortkörd gång efter annan i år och visst finns chans att man sitter kvar för länge i kön igen. Han blir kraftigt gynnad av en strykning där bak så han får bättre plats i volten och nu ska han gå med snabbare skor enligt tränaren så lättning antagligen och dessutom får han helstängt huvudlag nu. Jag tror att han bara är bäst och tycker att man kan spela med honom som kompletterande spik då han möter betydligt enklare motstånd än han är van vid.

4 Lazar Flevoär en bra häst där framme som säkert körs offensivt och kan vara före favoriten om den inte prickar från sitt springspår. Man vill nog gärna till spets med den här men spår fyra i volten är chansartat så klart. Han betedde sig klart sämre bakom hästar och i tidigare regi har han varit svår i voltstart så spår fyra är väl sämsta tänkbara och det kan bli tappstart.

2 Moses Boko är en bra häst för klassen men här är man orolig för att han kommer att tappa en del i starten och jag stämmer in i det, då detta spåret inte alldeles enkelt. Rick Ebbinge är duktig körsven men i svensk voltstart är han inte den man vill hålla i handen och ser ekipaget som övertsreckat då det finns överhängande galopprisk här.

9 Cash and Carry är härdad i Frankrike på Vincennes i vinter och även om det inte blev några framgångar i Goops regi där nere så ger det ändå viss hårdhet som kan visa sig nyttig när hästarna kommer tillbaka hem. Fick tufft lopp i comebacken och får kanske passas med även detta loppet i kroppen och om hon matchas mot ston i kommande starter men visst finns liten skrällchans redan nu om hon tar förra loppet på bra sätt.

13 Mojito Day har bra form men chansartat läge med yttersta springspåret kan det bli vingel då alla där bak har extra anlopp och det ser tufft ut att runda ett helt fält för honom. 5 Illuminati K.W.

3 Father kan spetsa men släpper väl till favoriten om den kommer tidigt. Den här får bra lopp där framme oavsett och måste ses med skrällchans och sist är bara att glömma då han blev störd.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 5-8. C 11-7-10-6-1. D 2-9-12.

Håll koll på att 4 Ciak Bi är struken, det gör att alla utanför kommer ner ett spår och att en tänkbar vinnare är borta.

5 Noxx Vrijthout var hårt spelad på V75 näst sist men då gick vi mot i tipsen och hade rätt men starten sist var han inte ens favorit då han mötte något enklare än på V75 då det var en fin spårtrappa för honom. Jag rankade honom ensam A-häst då men nu möter han tuffare igen och blir för hårt betrodd och blir över 45% och han ska rankas ner något på dåligt spelvärde den här starten.

3 Finn Palema har ett lopp i kroppen sedan han kom till Sverige och går nog framåt med loppet så som snabb häst för klassen från toppspår måste han vara förstahästen här. Han gick i vanlig vagn i regidebuten men nu åker den amerikanska vagnen på och Crebas pratar om att köra till ledningen och han kanske kan komma dit och då blir han tuff att slå.

8 Global Dubhe är en av dom som gynnas mest av invändig strykning här då man kommer ner i banan och den här har bra form direkt då han slog Nugget Zon sist och möter enklare motstånd nu så det kan gå trots läget.

Stallkamraterna 6 Ninepoints Candy och 7 Global Attention lan båda öppna snabbt och så klart gynnade av strykningan men då båda har tveksam form är det väl läge att söka lopp på innerspåret bakom Finn Palema som man vill komma till ledningen med. Båda Westholms hästar kan så klart vinna från ledningen eller rygg på ledaren med, till väldigt låga procent.

10 Prometheus hade vi fått bra betalt på tipsen och andelarna sist med som vinnare då det var barfota runt om som gav bra effekt. Nu hade han otur att favoriten i loppet kom ut från rygg på ledaren till slut och kunde skjuta till vasst mellan hästarna för att slå den här. Bakspår och skor gör att jag inte rankar den här så högt nu. 11 Kron Vici Star var den som gick i spets och som Promethius slog med liten marginal sist och det var lite klen insats av ledaren då men så dålig var han inte och väldigt bortglömd nu på strecken mot sist. Här åker bike på till den här starten och kanske studsar han tillbaka och gör en bättre prestation nu så även om läget är chansartat är han tänkbar skräll här till bra spelvärde.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 5-9. C 2-10-3-12-8. D 11-4-6-1.

Stolopp där favoriten 9 Yara Dream har sina bästa lopp i spets och har helt andra förutsättningar den här starten så garderingen är på sin plats. Spår nio är dessutom överskattat spår och det spåret det är störst chans att favoriter bränner från så är inne på att det här är en favorit i fara. Jag garderar loppet brett här så hon är absolut med ganska tidigt men bara en av många för mig.

7 Escama kan med öppna bra och tål offensiva upplägg så söker man väl sig framåt med och hamnar bra på det är en bra chans då formen är bra. Det kan vara aktuellt att testa norskt huvudlag den här gången, så kul ändring här med. Jag gilla spår en bit ut bakom vingen på Åby, speciellt med vaken körsven då får man lite mer alternativ och jag rankar den här först här.

2 Mook anmäldes barfota runt om men i intervjuer säger man att man kanske kör med skor och nu är det ändrat till barfota bak så viss lättning kan det bli här efter att ha gått med skor på slutet. Bra snurr på det stallet och den här kommer med ett lopp i kroppen och är nog framåt med det så tidig från bra läge. Stallkamraten 3 Hopefuldiamond håller tränaren som likvärdig men gör ju årsdebut nu så kan väl behöva loppet. Hon är väldigt startsnabb och kommer ner på innerspår här så blir det rygg på ledaren kan hon så klart vara tänkbar skräll. Korfitsen som kör och han är duktig så ser det som litet plus mot att vara tränarkörd här och svårbedömt överlag om Westergård sätter upp honom eller sig själv på bästa chansen, det varierar lite från lopp till kan jag tycka.

5 Nena Barosso kommer med form efter två segrar på tre starter i år och här är det första gången bike på länge från absolut toppspår så det är givna spetsbudet i loppet och även om man väljer att köra där eller släppa är det bra lopp att vänta för den här. Eventuellt blir det norskt huvudlag nu.

10 Higher Love gick första gången barfota sist och irriterade sig på bootsen hon då hade för vikt men ska inte behöva det och kan löpa bättre och få barfotaeffekt nu när bootsen tas bort. Det blir första gången med bike nu med så maxningar här och då kan det gå med väntad höjning här.

12 Vienna Wine hade lite problem sist men det är åtgärdat och ett nyttigt lopp i kroppen i nya regin ska väl föra henne framåt formmässigt. Det har varit bra resultat för nyförvärv och comebacker för stallet på slutet och det kan handla om höjning även på den här, så farlig att räkna bort på sin nya hemmaplan trots sämsta läget. Dåligt läge även för 8 Hattrick Didamgård och jag tar nog med även den här då hon ska gå första gången barfota runt om nu. Första gången barfota runt om även för 6 Vikens No Limit och spår sex bakom bilen på Åby är ett bra spår här för startsnabb häst så kan hamna bra på det.

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 4-2. C 10-6-5-7. D 12-1-11-9-8.

3 Mellby Imperial är en stark favorit som körs av Magnus A och tränas av Timo Nurmos så givet att det är riktigt bra chans från ett bra läge med amerikansk vagn och barfota runt om. Han blir nog lite för stor favorit till runt 50% i sista avdelningen och jag försöker fälla honom med ett par motbud men rankar honom ändå ensam A-häst här.

2 Cash Winner vill man försöka köra i spets med den här gången så med spår invändigt om värsta konkurrenterna kan taktiken kanske lyckas. Hästen har ett par lopp i kroppen och står bra inne i klassen med 7 vinster på 16 starter. Det kan bli ändring i huvudlaget men bestäms närmare tävlingen.

4 Strängnäs Palema är härdad mot tuffa kullkamrater i fjol så mött lite tuffare motstånd än dom två betrodda gjort här och har kanske lite mer rutin och hårdhet. Nu blir det dessutom första gången med amerikansk vagn och han gick ruggigt bra på första gången barfota runt om näst sist men fick dra tillbaka det sist då det var uselt underlag den dagen och han torskade V75 i tuffare sällskap på det. 6% är oerhärt lågt på den här.

10 Everon står bra inne i propositionen och har bra statistik på barfota runt om som det nu är aviserat. Han vann starten utan skor i år och vann första loppet barfota i fjol så två av tre vinster utan skor så kanske kan gå trots bakspår.

5 Romanze har vunnit 8/24 och kan öppna från toppspår så kanske om man kan hitta ner på innerspår och få rygg på ledaren så skulle han kunna skrälla.

Stora systemet.

 1. 2-3-8-11.
 2. 1-3.
 3. 1-3-4-8-9-10-11.
 4. 6 Axel Ruda
 5. 10 Nugget Zon
 6. 3-5-8-11.
 7. 2-3-5-6-7-8-9-11-12.
 8. 2-3-4.

6048 rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-8-11.
 2. 1-3.
 3. 1-3-4-8-9-10-11.
 4. 6 Axel Ruda
 5. 10 Nugget Zon
 6. 3-5.
 7. 7 Escama
 8. 3-4.

168 rader som kostar 42 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se