Speltips: Tips till V86-Express på Bjerke och Solvalla 16/11

Solvalla

V86-Express på Bjerke & Solvalla 17/11

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bjerke i Norge och Solvalla i Sverige så en hel del olika hästar att kolla upp när Norsk bana är med mixen. Bjerke är liksom Solvalla ganska medel i flesta avseenden, kanske något bättre med innerspår bakom bilen än på medelbanan när vi kommer till Norges nationalbana. Som vanligt skiktade och inte ens fulla lopp för det mesta när vi är på Bjerke och det trist för spelet så klart, att dom inte lyckas få till attraktiva propositioner till fyra lopp. Men men så ser det ju oftast ut även på Jägersro när dom har hälften av loppen på express-omgångar med. Som vanligt lite kallare omgång spelmässigt så spela inte upp hela kassan den här omgången. V86 är dock väldigt svårt spel så absolut värt att chansa och spela då åtta lopp är svårt att lösa allt som oftast, vi gör ett försök så klart.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I sjunde avdelningen är det ett stolopp där ingen är riktigt nära taket i vad dom får ha tjänat där men favoriten 1 Sassy May står bra inne i loppet och det ser upplagt ut för spets och slut här. Innerspåret är bra på Bjerke och kusken är inne på att man absolut ska kunna svara upp innerspåret och det ser ut som det är bättre form på henne än på värsta motbuden så givet att ta ställning för spik här.

Delad favorit på tidiga systemen var 2 Ottens Idol men hon går tillbaka lite i procenten nu under onsdagen ser det ut som men forfarande lite överstreckad då hon inte kan öppna lika bra som favoriten. Hon har dessutom visat klar nedåtform på slutet, visst var det tufft mot sist i den som vann men borde hållit till bättre placering mot flera andra där för att få toppbetyg.

Gå Kort!

Ser ut som att jag försöker lösa fjärde avdelningen på fred streck. Mer motivering till varför ser ni nere vid avdelning fyra men hästarna är 2 Zenato som är knapp favorit och kan leda loppet runt om, 1 Hefner Am är bra som får bike på nu och 8 Zeolit som är gynnad av strykning och kan öppna vasst vid laddning.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 6-1. C 4-5. D 7.

Det är kort distans med tillägg och ofta brukar hästar på startfållan hålla undan när det är ganska hög klass och det är väl rätt favorit i 1 Thai Targaryan som ändå fick stryk av 2 Apollo Creed. Favoriten har varit bra tre starter i rad på barfota runt om och amerikansk vagn så när det nu är skor på bak och vanlig vagn aviserat. Apollo Creed är då mer intressant och slog som sagt favoriten sist.

6 Dream Builder är den Frode kör, han tränar även favoriten och säger att den här inte ska kunna ta 20 meter på hans andra häst. Dom här bak har ändå matchats i högsta klassen och med bara två på startfålla borde dom ha bra chans att plocka ner dom där framme på hårdhet.

4 Sheena’s Boy trivs över distansen och har låg tio-tid i raden men frågetecken för voltstart för den här. Fick bästa spåret i volten för att gå felfritt och komma iväg vettigt. 5 High Flyer har tjänat sin miljon som yngre och haft lite tyngre säsonger som fyra- och femåring men få lopp då och mött hårt så när det är överkomligt motstånd borde han kunna skrälla. 7 Hell Patrol har också sina pengar tjänade som treåring och haft det tuffare efter men provat på monté och fått vinna lopp så kanske tänder till när det åter är sulkylopp nu. Den som vill chansa rejält kanske kan spika Apollo Creed, så har man ett par olika alternativa lösningar på loppet, alla på stora spelförslaget men chansspik på lilla.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 8-11-5. C 12-7-14. D 4-10-9-6-3-2-13.

Här har väl favoriten 1 Udine Celeber bra chans att ta ledningen från bästa spåret men jag tror loppet är lite mer öppet än vad procenten på favoriten antyder och går ogärna på en som bara gjort fyra starte, som är treåring mot äldre som blir 50%. Visst vinner allt fler tråringar mot äldre nu i november och december så inte så farligt att gå på när det är en bra häst men orutinen och fortsatt trnarkörd gör att jag garderar tidigt här.

11 Loaded Leila har tråkig formrad på slutet men det är Breeders’ Crown-lopp mot kulltoppar och i somras var hon riktigt bra i både försök och final av Diamantstoet så håller bra klass för loppet. Bästa springspåret och startsnabb så kan komma en bit fram här redan på ‘kör’. 8 Nymke Brigadoon trivs på Solvalla där hon vunnit flera gånger och var bra sist med sparat efter sen lucka. Kanske tillbaka i fjolårets novemberform så trivs när det blir lite kallare. Litet minus med vanlig vagn men har vunnit lopp i den med och när det är lättare motstånd än hon är van vid så kanske hon är bäst även i vanlig vagn från fint spår.

5 Histoire Dry är loppets skräll som tål att göra en del jobb i spåren men får här bra läge utan hästar utanför och med toppkusk upp. Höjt sig lite med proffskuskar på slutet och måste ha hygglig chans här.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 13 C 1-8-14. D 7-11-8-3-5-12-4-6-15-10.

Kallblodslopp i låg klass där favoriten 2 Fakserling radat upp segrar men inte totalt överlägsen och tiderna är inte supervassa så räknar man på klockan och den här kan gå en 28-tid i ledningen så visst kan han vinna. Men megalampa i järvsöfaks-klass procentmässigt är fel, det är ingen Järvsöfaks så garderingen är på sin plats. Problemet är att det är riktigt dåliga hästar emot och även om man skulle vilja strecka alla och hoppas på nån under en procent så är det svårt att vinna lopp för många här.

13 Askeladden har bra körsven och kan 26-tid på medel så på klockan ska han kunna utmana favoriten även om den skulle rekordsänka lite i spets. Man körde offensivt sist och vann från dödens och inte mycket tuffare mot den här gången förutom favoriten då, men även den ska man kunna slå. Givetvis bökigt med bakspår på tillägget men med många dåliga hästar i loppet borde man ju kunna köra till dödens igen redan efter en bit och kanske är det här bästa hästen nu även om favoriten kanske har potential att bli bättre så klart.

8 Langlands Gnisten har bättre form än raden antyder och gick bra efter galopp sist men just att han går fort efter galopp är inget jag höjer direkt. Däremot låter snacket bra på den här och tycker den verkar kunna gå i bra fart hela vägen in. Viss galopprisk finns hela vägen men till under en procent tar jag med den som ett chansstreck. Spår fyra i volt är inte lika illa i Norge som i Sverige och den här öppnar väldigt långsamt oftast ändå så tror voltstart är fördel då alla öppnar långsammare där. Vid tredjeplatsen på Bjerke 1/10 gick han iväg klart okej från samma spår, om favoriten kommer bort är loppet jämnt och han kan absolut skrälla.

1 Vimo Odin borde kunna få rygg på ledaren och skulle favoriten ha en dålig dag kanske man kan gå förbi, luckor brukar ju komma i så skiktat lopp, där flera hästar sällan eller aldrig vunnit lopp. Den här har varit bra precis bakom bättre hästar än man möter idag.

Tänkbar skräll är också 14 Spang Sirius som är ganska speedig för den låga klass han är kvar i och slår nog många till slut om han får rätt ryggresa på vägen för ska nog inte gå för tidigt själv i spåren. Det gör läget chansartat.

7 Il Salvador är inte hårt streckad så klart då favoriten har alla strecken men är en av dom bakom som tar lite streck men jag är tveksam även om det är seger i raden så har han bara vunnit två lopp på sina 60 starter. Inte så modigt att ge avslag på en till 4% men ändå fyra på strecken och segern kom från ledningen på Biri, annat nu.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 8. C 1-3-9-6. D 5-7-12-4-10-11.

Amatörpokalen över 2640 meter bilstart på Solvalla och här är 2 Zenato knapp favorit i lopp där amatörer får köra men det får vara proffstränade hästar. Zenato öppnar bra bakom bilen och är spetsfavorit så blir förstahästen på god chans att kunna leda loppet runt om. Försöker stänga loppet på tre streck men på reducerad lapp kanske jag streckar ytterligare två-tre hästar till.

1 Hefner Am har gått få försök i amerikansk vagn så intressant med den på nu och missvisande formrad här. Mycket galopper och några tuffare lopp i historiken. Här duger han bra men kan inte öppna så snabbt så behöver komma ut.

8 Zeolit är startsnabb med men körde galopp före starten sist och galopp in mot sista svängen med men såg fin ut mellan galopperna. Nu blir det skor på bak och så balanserad har han vunnit flera lopp tidigare. Var givna motbudet mot Aragorn As sist och lättare mot nu, gynnad av en strykning invändigt gör att man kanske vågar ladda för bra position där framme. Ordinarie körsven där många andra hästar växlas ner i frågan om kusk.

9 Missing Tooma är delad favorit och jag tyckte inte det var något tryck alls sist på Bjerke där man trodde han skulle kunna öppna bra från toppspår men hamnade sist och fick sedan en rygg att gå men det bet inget när man lyft ut. Såg verkligen ut som nedåtform här, mötte ju favoriten sist som var klart före i mål trots att den kördes lite hårdare i loppet och fick tryck till slut. Tränaren tyckte dock att han kändes lika fin som vid toppformen i somras men nu är det körsven med lite sämre statistik och so delad favorit från bakspår så känns det tveksamt. Är ändå min fjärde häst men tänkbar att chansa bort på dåligt spelvärde.

3 O.K.Nalan fick sparat sist och är vinstvan från enklare gäng men haft lite tuffare i år. Bara testat skoryck en gång tidigare då var det fint intryck i trött rygg in i sista svängen som sedan galopperade framför honom ut ur svängen när han skulle gå ut så blev han kanske lite störd. Nu är det fint läge och första gången barfota fram så klart intressant som skräll.

6 Eowyn har ordinarie kusk och nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen är bra. Hon har varit bra på barfotabalansen så kanske blir det sista loppet i år så borde väl inte vara något att spara på nu, tänkbar vid många.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 1-2. C 3-9-6-7. D 8-10-4.

Öppet lopp i låg klass för ston med lite mindre startfält och första tanken var att ta alla men viktat över allt mer till att gå på spik, då loppet blir väldigt dyrt vid gardering. Så spelar med kompletterande spik i 5 Dollars And Cents som är ganska klar favorit här men inte skenat på proceneten. Runt 40% är nog ganska vettigt på den här som mest troligt ska kunna köras till ledningen och bra chans att leda runt om. Visst är senaste segerarna tagna barfota men hon rekordsänkte sist med skor och kan hon ännu lite snabbare den här gången skulle hon bli svårfångad i ledningen. Dom flesta här har sina rekord över medeldistans på 16-tider och då ska dom rekordsänka ute i spåren för att slå henne. Ursäkter för sämre resultat på slutet finns då hon satt fast med rubbet sparat sist och galopperade i trångt läge gången innan.

1 South Valley May kan öppna bra med och har viss speed men borde vara nöjd med ryggen på favoriten. Kan vinna från rygg på ledaren.

2 Kaatje har bra fart för klassen med och har vunnit 5/12 men galopp i årsdebuten för att sedan byta tränare och galoppera i första starten i den regin. Struken efter det och inte gått ett helt lopp sedan juli förra året gör att man inte kan gå på sådan.

3 Thai Dakota mötte norska kulltoppar i deras Oaks i förra starten där hon inte gjorde bort sig. Bara tre år men kvar i väldigt låg klass och duger säkert bra från fint läge här mot äldre. Ska med tidigt vid gardering.

Avdelning 6.

Ranking: A 5 B 4-1. C 3-7-8-12. D 9-6-11-10.

Treåringslopp för ston där 5 Still Stormin’ blir för stor favorit och garderingen är given. Ett lopp innanför västen och 50% mot bra ston är hårt och även om hon verkar vara ett löfte så måste man ta flera här. 1 Dear Ronja kan öppna bakom bilen så även om innerspåret är lurigt på Solvalla kan det bli bra resa på innerspåret för henne.
3 Gendry är nedstruken till andraspåret så får bra resa och duger absolut, lite hårt streckad med kanske men tidig. Mer lagom streckad är 4 Her Cash som är startsnabb och kan leda loppet runt om.

7 Moscari Boko och 8 Lowely B.T.B. är gynnade av en invändig strykning i loppet så dom kommer ner något snäpp i banan. Två enda hästarna som går med maxade vagnar i bikes på.

12 Nunja är tänkbar vid ännu bredare gardering då hon gått klart bra i alla sina starter men spår 12 är ju vad det är.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 5-10. C 2-9-4-6. D 7-3-11-8.

Se ”Bästa Spiken!

Här spikar jag troliga ledarinnan då det är ett par överstreckade i loppet och jag går på spik på 1 Sassy May.

Risk finns väl att det blir stallkörning här då värsta motbudet i 2 Ottens Idol har med en annan startsnabb stallkamrat i 3 G.G.Barbaresco som tränaren vill att man ska testa mot knappa favoriten med för att sedan släppa till honom själv. Han säger vidare att Barbaresco är säkert 20 meter sämre än Ottens så är det så mycket sämre än dom bästa kanske den heller inte kan öppna det som krävs för att ta sig förbi och ser man att det inte går så borde man väl ge upp och försöka komma ner i rygg på favoriten. Det kan så klart ställa till det för min spik om det blir hård körning. Även Hamres häst 5 Cloe’ Degli Dei som Magnus Tein Gundersen kör kan öppna bra från bra spår och bara att glömma senaste starten där det volt, nu åker biken på igen så passas. 9 Expensive Hanover är spelad till runt tio procent från vingelläge och har segrar från Klosterskogen och Sörlandet så möter för tufft och borde väl vara runt 5%. Så den tillsammans med andrahandaren i Ottens Idol är dom jag ser som klart övertsreckade.

10 Lazy Beach gick i mål med sparat efter sen lucka sist och passerade betrodda Ottens Idol lätt då. Nu blir det bike på och kommer med bra form så spekulerar man i hård körning och garderar loppet är hon absolut intressant trots bakspår.

Avdelning 8.

Ranking: A 2-15. B 1-12. C 6-3-8-5-14-13. D 7-9-4-10-11.

Favorit i 2 Speed Matters som har bra segerstatistik sedan comebacken i somras men mött enklare och nu är det tuff spårtrappa på Solvalla så även om han ska vara favorit så 61% kraftigt i överkant. Kan kanske till och med bli svar från invändiga 1 Comanches i starten men är väl inte osannolikt att man släpper till stora favoriten och kör i rygg på ledaren och räknas i så fall med chans även därifrån.

15 Istanbul Boko gillar jag och det var en som inledde karriären i riktigt fin stil men varit skadeförföljd och galopperat en hel del. Han vann klass 1 på V75 redan 2019 när han hitta en höjning på hösten när man ryckte skorna, sedan startade han inte på hela 2020 och gjort comeback ett par gånger sedan dess så med två lopp i kroppen är det kanske läge för vinst nu när han möter väldigt billigt motstånd mot han varit van vid. Mats E upp, barfota runt om och bike i kombination med Nurmos stallform så kanske han bara är bäst här. 12 L.L.Labero duger riktigt bra i klassen med men spåret är så klart lurigt. I skiktat lopp där jag tycker fyra hästar sticker ut en del så streckar jag honom trots spåret och trots oviss form då det är comeback här.

Andra startsnabba finns med framspår som kanske ställa till det för dom två betrodd från innersta spåren. Alla utom kanske den från bricka 7 kan öppna bra här men snabbast är nog 6 Billy Idol men där borde man väl vara nöjd om man skulle kunna få rygg på ledaren, så blir kanske tredje invändigt. Har inte vunnit lopp i år ännu. 8 The Engine kan med öppna och är bättre än raden då han varit ute i tuffa lopp gång efter annan på slutet. Här aviseras dock skor runt om så det är klart minus då han har alla sina fem segrar i livet barfota fram. 3 Ekas Zalming har sitt livs form och kommer från seger från bricka 12 i lopp med 50 tkr till vinnaren vilket är bland det tuffaste han varit ute i. Men även här är det aviserat skor runt om det var skoryck fram vid vinsten sist så klart minus, men den här får väl bra resa där framme och skulle kunna skrälla kanske.

Stora systemet.

 1. 1-2-4-5-6-7.
 2. 1-5-8-11.
 3. 1-2-8-13.
 4. 1-2-8.
 5. 5 Dollars And Cents
 6. 1-3-4-5-7-8.
 7. 1 Sassy May
 8. 1-2-12-15.

6912 rader som kostar 1728 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2 Apollo Creed
 2. 1-5-8-11.
 3. 1-2-13.
 4. 1-2-8.
 5. 5 Dollars And Cents
 6. 1-3-4-5.
 7. 1 Sassy May
 8. 2-15.

288 rader som kostar 72 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se