Speltips: Tips till V75 på Örebro 28/12

Solvalla Jorma Kontio

V75-Tips till Örebro

V75-Omgången.

Winterburst är igång för fullt med V75 åtta gånger på nio dagar och under onsdagen är det Örebro som värd för den dagens V75. Spelstopp 19:30 ikväll, onsdag

Andelsspelet öppnas till i kväll och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 18:30 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen kommer obesegrad häst ut från Mattias Djuses stall i 13 Winterburn och efter sex raka segrar måste man ju bara tro på en sådan. Inte ens 40% på en häst som inte aldrig förlorat och tycker att han fortsatt inte möter så tufft motstånd, trots att det nu är dags för ett sorts V75-lopp idag. Spårtrappa där jag gillar lurigare lägen då den här, till exempel, har mer än det dubbla på kontot mot hästarna från innersta tre spåren i främre ledet. Är man dessutom obesegrad så är man i princip ganska bra för den klass man är kvar i om man bara hunnit tjäna ca 180 tkr på sina segrar. Tränarkörd första fyra starterna men sedan har Magnus A förstärkt och sist vann han från bricka 12 bakom bilen på Solvalla och nu är det inte sämre läge än då och segerchansen måste vara hög.

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det läge att spara på strecken då det är litet fält och en stor favorit i ett ganska skiktat stolopp. Jag stänger loppet på tre streck och se vid avdelning tre vilka.

Tänkbart också att spara något mer på strecken i första avdelningen än jag gjort om man spelar ett mindre system. Att då ta två-tre av mina hästar, se analysen i avdelning ett innan ni tar ställning för vilka ni vill låsa på där.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 9. C 4-7. D 2-3-8-6. D 12-10-5-11.

Här är det en given favorit i 1 Eddy West som förmodligen bara är överlägsen om han hittar ut men vi har sett bättre hästar än så bli fällda av innerspåret bakom bilen. Till en bra bit över 60% väljer jag att gardera honom den här gången väl medveten om att det är en bra segerchans där formen är bra men hen är lite sämre med skor och brodd än barfota runt om och innerspåret på Örebro är inte bra i starten.

9 Chapuy är lika givna motbudet och han har höjt sig när han mött tufft motstånd och gjort bra lopp i ryggar med så inte beroende av spets för att slå det här fältet om favoriten skulle komma bort. Bakspåret gör dock att det är chansartat och jag streckar två där framme.

4 Eldorado B. och 7 Ural är båda hästar som kan följa bilen en bit om kuskarna vill och spår en bit ut på Örebro är bara bra. Den som tar spets och den av dom som kanske får rygg på ledaren ska båda räknas så streckar båda. Eldorado B. kanske är bäst på kort distans så rygg på ledaren vore kanske bra upplägg men hästen har vunnit på alla distanser så från spets kan det gå. Nu blir det bike på efter ett par starter i vanlig vagn och största pluset är att det är Magnus A upp första gången på den här. Ural har också vass körsven och det låter uppåt från tränaren här då han fått ett par lopp i kroppen och gick i mål med kanske lite sparat bakom Pinto Bob i lopp som Very Kronos vann. Ska nog vara bättre nu och framspår är bra då han kanske kan få överta ledningen om man vill köra Eldorado B. i rygg på medeldistans.

2 Dixie Brick gör okej lopp mest hela tiden och kan öppna hyggligt så ser till att hålla inne favoriten kanske. Borde få svårt att räcka till vinst. 3 Vagbond Bi är en tuffing men har inte startat på väldigt länge så man ligger lite lågt och då är det bara att vänta på nästa start, hoppas han ser fin ut i comebacken här. 8 Hawk Cliff gör intressant regidebut här men är bortlottad och kanske med behöver ett lopp i kroppen för att gå framåt i form. Kan tända till på miljöombyte och från bättre spår hade det varit ett tänkbart skrällstreck på kapacitet. 6 Billy Idol Jet har väl inte den där sommarformen som han hade för några månader sedan och spår en bit ut är chansartat för honom då han inte kan öppna blixtrande direkt. Står dessutom lite hårt inne i propositionen men häst att följa när han möter rätt motstånd.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 10-9. C 13-12-8-3-2-15-4-6. D 14-7-5-11.

Riktigt positiva tongångar från stallhåll kring 1 Marsha som tagit sina två segrar från ledningen och nu är det perfekt med spår ett i volten. Lite irriterad över grus-sprut ibland så går med stänknät så med fördelaktigt spår och det stora pluset med Magnus A upp första gången på ett sto måste det vara bra segerchans.

Bra hästar från tillägget i Goops duo 9 Somethingroyal och 13 Nan’s Cash där båda har ganska bra spår på tillägget. Goop kör själv den förstnämnda från spår två och kommer nog ha chans på ett bra lopp som loppets knappa favorit. Galopp i första svängen sist och gick sedan bra med kanske lite sparat till slut för att innnan det ha vunnit två raka lopp. Den senare tål att gå i spåren och har bästa springspåret där bak så det här kan bli bra position med och tänkbar skräll.

12 Västerbo Maharani gick bra på V75 sist som fyra med sen lucka och fick en del sparat över mål så när man nu möter lite enklare motstånd än den gången måste det vara toppchans även om spår fem i volten är lite chansartat.

10 Benita Winner har ett bra tredjespår på sin volt och har gjort det bra i flera V75-starter under året så står bra inne i loppet, vad gäller hårdhet. Mest intressant är det stora kuskplus från bra spår som gör att jag tror på bra resa och chans här.

4 Rally Juvelen är väl den i loppet jag ser som lite övertsreckad och rankar ner på dåligt spelvärde då det är spår fyra och rejäl vingelrisk så borde vara singelprocentare, även om hästen så klart kan vinna loppet om man klarar det snäva spåret här.

8 Katri P.Boko kanske kan komma igenom bra från sitt innerspår här och skulle man få ett par galopper på mindre rutinerade hästar på start och många vill köra i andraspår kanske den här kommer riktigt långt fram gratis. Möter så klart tuffare än hon är van vid men kommer med full form och skulle man komma igenom till så bra som tredje invändigt kanske man kan skrälla om luckorna kommer, som det brukar göra i lopptypen. Skrällidé som kanske testas första gången med rycktussar här.

Andra tänkbara storskrällar är från bra lägen 2 Ahaa Gel och 3 Nunja där den förstnämnda kuskförstärks av Khilström och hon har haft risiga lägen på slutet och gick tufft i spåren sist så ursäktad. Den senare har fått ett par snälla lopp på slutet och gått i mål med sparat och från respektive stallhåll låter det absolut som att dom tror som jag att båda håller bättre form än deras resultatrader antyder.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 10. C 9-8-6-4-7. D 1-11-3.

Se ”Gå Kort!”

2 Filippa B.J. är omgångens största favorit på tidiga kupongerna och då loppet är skiktat och hon fått bästa spåret av dom bästa hästarna i loppet ska hon väl vara ganska klar favorit. Nära 70% på tidiga kupongerna är dock på tok för högt varför jag förordar gardering här. Mött tufft i år och kvalat in till ett par stora finaler för fyraåringarna men nu möter hon äldre miljonärer som har mer hårdhet och inte alls givet att hon vinner loppet sju ggr på tio som kollektivet bedömer hennes segerchanser till.

10 Nina Ginto är bra för klassen och fick fel lopp sist då det var bricka 8 bakom bilen över kort distans där hon satt en bit bak i trötta ryggar i attacken så ursäktad för en sämre placering den starten. Gick i mål med sparat i snabb avslutning och gången före spurtade hon vasst till seger. Mött stoeliten i år och startat i bland annat Sto-SM under hösten så enklare mot nu och hennes hårdhet måste bita riktigt bra här i litet fält.

6 So Superb är nedstruken ett spår och kan köras offensivt härifrån då formen är bra. Tror inte att hon räcker som uppanmäld här men kan ju ställa till det för favoriten om körsvennen tappar huvudet så att säga. 8 Georgia Am är klart gynnad av invändig strykning som väldigt startsnabb bör det kunna bli bra position men trivs kanske som bäst över kort distans och det kan ju kosta en del att ladda från spår långt ut. Bara tänkbar som jätteskräll om man kan spetsa enkelt och släppa till favoriten.

9 Carry Cash är skrälldraget i loppet som är en riktigt “årstidare” då hon slog hingstar och valacker i fjol på annandagen för 300 tkr i hästägarkannan på Solvalla. Tre raka galoppmisslyckanden på slutet ger frågetecken för formen men kapaciteten är hög så borde kunna skrälla här. Ska vara bra i träningen och rygg på favoriten i starten är bra i litet fält där Magnus A borde kunna ge henne ett bra lopp.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 15. C 6-5-14-7-3-12-1. D 8-4-11-9-10.

Se ”Bästa Spiken”

13 Winterburn har vunnit sex raka starter från debuten och det borde vara bra segerchans trots start i tredje ledet så är det inte sämre läge än han vann från sist på Solvalla. Toppstammad som har mer att hämta nu när han kommit igång sent och lär klättra fort genom lägsta klasserna.

Många startsnabba där framme gör att det kan gå undan in i första svängen och inte alls givet vem som ska sitta i ledningen här så hoppas dom kör en bit varandra. I princip alla med framspår kan ppna ganska raskt, vilkte jag hoppas bjuder in bakspårshästarna.

Spårtrappa där det ofta skräller från sämsta läget och här startar en spurtstark häst i 15 Gamin de Larre från längst ut i tredje ledet. Han är absolut inte borta om han kan få lifta med i rygg på favoriten under slutvarvet och för er som garderar ska han med tidigt till oerhört spelvärd procent.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 4-2. C 5-7-8. D 12-9-6-10-1-11.

2 Domenik Jet är i absolut toppform och man tror på bra insats men jag tycker han är för stor favorit och inte ett dugg bättre än ett par andra i loppet. Visst om han skulle lyckas hålla spets blir han hästen att slå men inte helt lätt att ens spets från spår två på Örebro då innersta spåren är dåliga att öppna ifrån här.

3 Marion Mark blir mitt drag i loppet och jag väljer att spela med kompletterande spik här då den här nog är bättre än sist nu. Var behandlad inför förra starten och planen är att loppet skulle höja formen på honom hit. Han testades med rycktussar första gången i lopp näst sist då det var galopp tidigt men man drog tussarna i slutet av loppet för att testa och det ska kunna ge bra effekt nu. Han kan öppna snabbt av sig själv men jag begär inte spets här men ser det som givet att han får ett lopp där framme och jag tror att han är minst lika bra som favoriten. Det skiljer för mycket i strecken så jag tar ställning för honom till bra spelvärde.

Både 4 Teus och framförallt 5 Icebreaker Sisu kan båda öppna snabbt och det är troligt att kanske båda tar sig förbi favoriten i starten och är min ide först framme och ställer frågan kan man kanske hålla sig före favoriten hela vägen. Tror dock min spik kan vinna från både dödens och andra-tredjepar utvändigt om det krävs här. Vid gardering räknas båda startsnabba jag nämnt tidigt så klart.

7 Boli You S.M. kan vara en tänkbar skräll då det är rejält kuskplus på en häst med hög kapacitet för klassen. När Kolgjinis skickar bara en häst till omgången brukar det vara i angeläget ärende, det såg vi inte minst på Halmstads uppesiuttarkväll då dom också bara hade en häst till start från stallet och skrällde, så form på stallet för dagen. (Affinity Face som vann på V75, 23/12 var för övrigt Jens Lönnaeus drag i loppet på Halmstad i våra inspelade tips till den omgången.)

Avdelning 6.

Ranking: A 4 B 3-7-5-6. C 1-2-12. D 9-10-11-8.

Svårt treåringslopp sent på säsongen men favoriten har ett bra spår och segerchansen borde vara bra på 4 Jarel Boko från perfekt läge. Mer stark än snabb varnar man för från stallet och galoppen sist ger lite frågetecken för formen så trots allt given att gardera som ganska klar favorit.

3 Epicure måste man ju gilla stammen på och nu gör han debut i ny regi då man inte riktigt kommit rätt på den här tidigare. Bra läge och tänder han till på miljöombyte och annan träning kanske han är riktigt bra direkt här. Jag måste spela med honom tidigt här i ett jämnt lopp.

Inte så startsnabba hästar vad dom visat hittills där framme så kanske kan Magnus A få fart på 7 Joli’s Hilding som är en av få där framme som öppnat snabbt. Det kan bli spets trots spår en bit ut och kuskpluset här är enormt. Måste ha högre segerchans än procenten antyder på startsnabb häst och en fältets bästa kuskar så hoppas jag hästen höjer sig.

5 Ever So Much startar från bra spår och tände till i amerikansk vagn sist så plus att den är på igen och det blir då första gången i bike med framspår får man ju säga. Det kan ju göra att vissa öppna betydligt snabbare än tidigare så tänkbart att den här kommer bra på det och före favoriten från start så given.

Bakspåren borde få svårt att komma in i loppet då många bra är där framme och Goops andrahäst har mött ganska tufft motstånd på slutet så 6 Dareios di Poggio ska väl räknas med chans här. 1 Rockstile R. har matchats mot kulltoppar i Norge så duger väl nu när det inte är dom bästa treåringarna här direkt. Kanske riskerar att bli över från innerspåret så något överstreckad men startar med chans så klart men fint kuskplus.

Avdelning 7.

Ranking: A 7-1. B 2-9-4-8-3. C 11-5-12-10.

Ett ganska öppet lopp avslutar där 2 Friend of Elves vann som stort skrik på V86 sist trots spår 12 den gången. Nu möter han väl tuffare och är favorit i fara kan jag tycka.

Då 6 Immigrant Am är struken är 7 Rally Inge givna spetsbudet här men också 8 The Baron kan öppna vasst bakom bilen och spåren en bit ut är bra på Örebro, som nämnts tidigare. Båda gynnas av invändigt strykning och ska räknas då båda frå lopp där framme. Även 4 Bat Marke kan öppna hyggligt och med Magnus A upp från toppspår ska man kunna få bra lopp och distansen är den rätta för honom. Vunnit sina två senaste lopp över just 1600 meter.

9 Gambino Brick borde få bra lopp i draget då han har rygg på favoriten och det finns chans för körning där framme då det är kort distans och alla vill framåt lite mer i den typen av lopp. 1 Max Håleryd riskerara så klart att bli över från start men Goop vet att han kör en stark häst för klassen och vill väl inte sitta fast. Kommer han ut får resten se upp. 3 Reshevsky duger med bra i loppet, går bra i biken och kommer med form. Han kanske vill ha lite längre distans men fäller många till slut.

Systemförslaget.

  1. 1-4-7-9.
  2. 1-8-9-10-12-13.
  3. 2-9-10.
  4. 13 Winterburn
  5. 3 Marion Mark
  6. 1-3-4-5-6-7.
  7. 1-2-3-4-7-8-9.

3024 rader som kostar 1512 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se