Speltips: Tips till GS75 Umåker 8/1

Travderby

GS75-tips till Umåker 8/1

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Umåker där det är vinterbana vilket innebär att det är packad snö som är isyta på så bra svikt i banan och långa broddar runt om krävs här. Upplopp på 184 meter men trots att det är lite kortare än medel vinner man färre lopp från ledningen här än på genomsnittet av banorna. Ett litet “v” i raden vid loppen hästarna gjort indikerar på om man startat på vinterbana tidigare. (Där det kan stå “k” för kvallopp, “n” för något tung bana och “t” vid tung bana.)

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen kommer en ut som ut att trivas ruggigt bra på isen sist och efter inledande galopp från spår längre in, där man tappade enormt mycket så var upphämtningen av det värsta slaget man sett. 4 Lavicii Boko kom ikapp fältet drygt halvvarvet kvar till mål och det bet väldigt bra när man sedan styrde på och vann loppet. Den här är startsnabb med och siktet inställt på ledningen och tar han loppet på rätt sätt borde det vara riktigt bra chans från spets här. Bra lopp att ta ställning i där många sprider strecken. Rolig spik i annars öppet lopp.

Gå Kort!

Går kort redan i första avdelningen där jag tycker mig ha ett bra lås där jag plockar bort en av dom mest streckade hästarna i fältet och stänger loppet på två streck. Det är även läge att försöka gå kort i kallblodsloppet där omgångens största favorit kommer ut men väljer att lägga avdelning ett här då jag får viss effekt på att ta bort en ganska hårt betrodd där.

8 Grit Brodda är rätt favorit och man är nöjda med henne så bra chans från springspåret på bakersta fållan här. Nu blir det offensivt upplägg och man vill köra hela vägen till ledningen tidigt här så lyckas man med det utan att det kostar allt för mycket borde hon bli mycket svår för dom andra att nå.

Offensivt upplägg tidigt kan ju sätta sig i benen till slut och en annan som är bra på isbana är 5 Magic From Hill som startar från bra spår här och ska räknas tidigt. Var ute på Umåkers V75-omgång och fick ingen bra draghjälp men avslutade snabbt med sparade krafter och kanske lite enklare mot nu. Skulle favoriten ha en dålig dag är detta vettiga motbudet med bra körsven och visad form på isen.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 5. C 10-9. D 6-1-2-3-4-7.

Se ”Gå Kort!”

Spelar med ett i mina ögon starkt lås här i 8 Grit Brodda och 5 Magic From Hill där jag tycker att en hårt streckad 10 A Knight’s Victory är överstreckad på tidiga kupongerna till 23%. Borde väl sjunka lite med bakspår på tillägget och är en enklare häst än dom andra två. Vann dock på isen förra vintern och gjort två klart bra lopp på isen i år så trivs med förhållanden men läge och motstånd borde bli för hårt. 9 Bag in Box gick med öppet sist och var sämre, fick vila och helstängt med hål i på nu. Fick vila efter sist och bara gått två jobb inför detta så behöver nog loppet för att vara på topp. Annars varit bra i år men det har varit barfota på sommaren och har inga framgångar tidigare på is, så även om det är ny kusk från springspår så är det ganska kallt här.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 8-10-1. C 3-2-12-11. D 9-6-7-5

Svårt kortlopp i väldigt låg klass och här behöver man nog strecka på en del, och kanske fler än jag har streckat.

1 Sweet Candy Girl är favorit och kan öppna hyggligt men är absolut ingen blixt från start och risken finns att man blir över här. Det kan så klart spricka upp i så här låg klass men ingen favorit att gå på när man kan bli fast här.

4 Rerack har spetsat från samma läge bakom bilen i Finland och ledde då loppet runt om så sent som i november. Loppet han vann i december var det från bakspår och då visade han skalle i spåren så tål lite jobb men tror han kan komma till spets här och borde vara favorit i loppet. Tänkbar att gå på och jag spelar åtminstone som ensam A-häst men garderar nog med några till här då han inte startat på en hel månad.

10 Inferno Sisu möter väl lite enklare nu än på slutet men var tveksam sist och vek ner sig gången innan så frågetecken för formen. Kunnade har han så det räcker i det här gänget och rygg på två startsnabba så skulle kunna komma igenom på bra sätt med så ska räknas tidigt.

3 Aesthetic kan öppna bra och har fint läge så borde kunna få kanske rygg på ledaren här. Kuskplus och provat isen ett par gånger på slutet, många här som aldrig gått på den typen av bana.

8 Coco Prince har tävlat på isbana en gång tidigare och det var näst sist då han kördes offensivt och vann lätt från dödens så trots spåret måste han vara jättetidig då han har 1/1 på vinterbana.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 10. C 13-9-11-1-2-3-14. D 8-7-6-4.

Här kommer årets hitills mest streckade häst ut på GS75 och det är i ganska låg klass för kallbloden där 10 Klocksve Adrian drar 74% på tidiga kupongerna. Visst måste den här ha väldigt bra segerchans men till så här hög procent vill man kanske inte spika en 13-åring som galopperat bort sig över tio gånger på sina 34 starter. Visst ska det vara stabilare på slutet men det finns inga garantier för en som dessutom varit mycket skadedrabbad genom sin karriär. Var bra på isen sist och förmodligen vinner han loppet men inget att hålla i handen och man spelar dessutom med många rader med väldigt låg utdelning om man spikar den här. Det är väldigt tunt bakom så garderar nog bara med en eller ett par hästar här.

5 Laggaprinsen blir hästen jag fastnar för vid gardering då han startar 20 meter före favoriten. Trots att det är ett besvärligt femtespår i volten och han har en hel del galopper i historiken så tänker jag att det ändå går lite långsammare på isen och här får man fäste så med rutinerade Ulf O upp kan det gå. Kommer man iväg så finns hög kapacitet i den här och han har ett lopp i kroppen i ny regi så det är intressant här. Efter strykning bredvid rankar jag upp den här först på högt spelvärde, då han står så bra inne på pengarna och har visat snabbare tider än favoriten.

13 Sundbo Grann var trea bakom favoriten sist då hon spurtade bra på isen och från springspår kanske man kan få en bra start här och skulle favoriten komma bort är hon klart tänkbar på visad form även om hon inte vinner lopp så ofta. Och det är trots allt lite tuffare för ston i öppna klasser bland kallbloden, man hade gärna sett en proposition med fördel ston för att vilja gå på henne här. Med allt det sagt tänkbar tredjehäst i loppet.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 9-7. C 5-3-2-8. D 10-1-6-11-12.

Se ”Bästa Spiken”

Favoriten dras med bakspår här i 9 Amongst Stars som gått bra tidigare på isen men sist var han oplacerad spelad till 100 ggr pengarna på Sejnäjoki och det var i november så inte startat på ett tag. Stora frågetecken formen och läge att chansa på att gå mot en sådan favorit. En annan betrodd från bättre spår i 5 Frozen A.F. ligger man lågt kring hit då man är osäkra på formen hos honom. Kommer att köra lugnt med honom säger man och skulle vara nöjda om man får en plats. 3 Mellby Java var man inte nöjda med betendet hos sist då hon spottade ut bettet när man drog huvan. Man ändrar lite på huvudlag men är osäkra på formen och det är ett sto mot hingstar och valacker här så lite tufft mot.

4 Lavicii Boko tar jag ställning för då han har toppspår och ska kunna köras mot spets här tidigt men med intrycket sist efter galoppen måste han kunna vinna loppet med andra löpningar än från spets. Spik.

Både 2 Party Brodda och 7 Prosperity W.F. är startsnabba men där vill tränarna se rygglopp och vem som av dom som skulle kunna vara före min ide till plankan lär vara glada för den ryggen. Dom släpper och den som får rygg på ledaren har så klart chans och båda är tänkbara vid bred gardering.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 4. C 1-3-5. D 10-6-7-8-11-9-12.

Lågklassigt lopp där dom betrodda har bra lägen men jag tycker inte det är helt enkelt här hur man ska göra. Då det finns en del frågetecken hos flera av dom betrodda kanske man kan måla på om man spelar reducerat och ha alla lågt streckade som c-hästar eller liknande. Väldigt många i loppet som är streckade på runt en halv procent eller lägre och man skulle få bra betalt om det händer en del i detta loppet.

4 Charly du Tremble är stor favorit och har varit bättre när han fått gå i ryggar så det är en chansartat taktik på en stor favorit, det kan bli fel. Isbana är nyhet i alla fall enligt programmet så inte läge att gå på en fullt ut som inte ens tävlat på den här typen av bana och blir runt 40%. Garderingen är given.

5 Apeman drar väldigt mycket streck men har inte startat sedan november och gick bara tre lopp under hela 2022. Åttaåring som bara tjänat runt 100 tkr känns kallt att hoppas på till höga procent. Man vill få lopp i kroppen, siktar på ryggresa och det låter inte påställt alls så måste rankas ner på dåligt spelvärde.

2 Hotspot Simoni är den av dom betrodda som visat form på slutet med seger på vinterbana för drygt en vecka sedan och vann på isen även förra vintern. Från bra läge måste han tas på allavar här och blir min förstahäst i loppet.

1 Wowfactor får kuskplus här och kan öppna bra så kanske kan leda loppet länge här men kan även få rygg på ledaren härifrån så ska räknas tidigt. Tränaren menar att det är häst för V75 och upp till bevis. Man ändrar lite i antalet broddar och hoppas han ska vara bättre än sist.

3 Gittans Angel kan med öppna snabbt och lättas lite fram hit så från bra spår räknas hon i öppet lopp. Rolig skräll från bra spår om det faller väl ut med balansförändringen på startsnabb häst så tar med henne som ostreckad här.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 9-8. C 3-10-6. D 7-4-2-1.

Tilläggslopp med bara tio hästar på tre fållor och det brukar göra att dom längst bak kan komma bra in i loppet och kanske kan någon där bak utmana den stora favoriten. 5 Eskimo Brother startar från mellanfållan och blir omgångens näst största favorit då han varit bra på isen då han fått två lopp i kroppen hit. Innan det gick han ur form och galopperade tre starter i rad och han galopperade ett par lopp i rad tidigt i sommar med så han är absolut inget att lita på så garderingen är absolut på sin plats.

9 Eder Bob är en tuffing som bara vann ett lopp i fjol men visade uppåtform sist. Då var det en tuffare proposition där dom fick ha upp till miljonen tjänat och han var riktigt bra som tvåa bakom Dante Godiva men slog Got To Dash som var favorit och fick nöja sig med tredjeplatsen. Färre hästar i loppet nu och bättre inne i loppet så försvinner favoriten är han kanske bara bäst. Nybliven 12-åring så inget att gå rakt ut då han inte vinner så ofta heller men given på kupongen.

8 Vic de Luxe gick okej som femma på V75 näst sist och har väldigt bra statistik på isen med flera vinster på vinterbana så kan tända till på den här typen av bana. Totalt ospelad gör honom intressant då favoriten är streckad i överkant och värsta motbudet inte sätter nosen först så ofta. Öppet huvudlag sist och nu blir det norskt, det är plus.

3 Flight Deck vinner inte så ofta och står lite tufft inne på pengarna här men har bra läge att vara tidigt framme och trivs på banan så kanske tänkbar vid många streck men inte jättetidig då spelvärdet inte är så bra runt 10%.

Avdelning 7.

Ranking: A 9-10. B 7-3. C 12-8-5-4. D 2-6-11-1.

9 Bond Eagle är rätt favorit som gör det bra väldigt ofta med sina 16 segrar på 25 starter och 9/13 under 2022. Det är dock över en månad sedan han gick lopp så när han blir en bit över 40% kanske det är läge att gardera.

10 Tim Jerry var bra som tvåa i ett ganska tufft Klass1-försök i somras. Hade några månaders paus efter det och kommer nu med tre lopp i kroppen under december, där han varit bra och vann sist. Varit på plats i 25 av 32 starter varav 11 är segrar och står nog bra inne i det här loppet så är en vettig utmanare.

Det är en spårtrappa men skiljer inte mycket så nästan inte att det spelar någon roll här och från bra spår startar 3 The Oak L.A. som provat en del på V75 men inte riktigt räckt där. Så kanske är dom två där bak lite för bra här men från bra läge är det ändå tänkbart att den här ska kunna räcka. Som treåring kvalade han faktiskt in till Breeders’ Crown-final så viss kapacitet finns även om det var segrar i enkla gäng som fyraåring.

12 Jimpeto Joy har en bra spurt och med mest pengar står han bra inne i loppet. Visade lite uppåtform sist på isen men vann bara 1/23 i fjol så bara tänkbar som jätterysere för den som har något extra streck kvar. 8 Father of Sun är spetsbudet men ska inte räcka då han inte vunnit lopp sedan 2021 och det kan ju kosta lite mycket att lägga iväg från bricka 8. 7 Gun de Chanlecy är mer intressant skräll då det blev lite sparat sist i mål och man vill nog ge honom ett mer offensivt lopp nu. Vann ett par lopp på isen förra vintern så funkar bra på banan. Ove A kan vara ett plus då han inte alltid är proffskörd. Tänkbar tredjehäst här.

Stora systemet.

 1. 5-8.
 2. 1-3-4-8-10.
 3. 5-10.
 4. 4 Lavicii Boko
 5. 1-2-3-4.
 6. 5-8-9.
 7. 9-10.

480 rader som kostar 480 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5-8.
 2. 4-8.
 3. 5-10.
 4. 4 Lavicii Boko
 5. 2 Hotspot Simoni
 6. 5-8-9.
 7. 9-10.

48 rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se