Speltips: Tips till GS75 på Romme 15/1

Häst 17

GS75-tips till Romme

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Romme där det är en ganska genomsnittlig bana på många sätt men upploppet är väl tilltaget, med sina 205 meter. Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS och det gick ut förra veckan på en inte alls omöjlig rad. Jag hade den största skrällen rankad trea i tipsen här och skrev om loppet där andra skrällen kom, i andra avdelningen att det kunde vara det loppet det är läge att strecka alla i den veckan. I kallblodsloppet den veckan hade vi ett starkt lås där favoriten var kraftigt överstreckad på tidiga kupongerna, så vi var ganska rätt på det i analyserna över lag den omgången.

En annan variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Det blir ofta bra utdelningar så sällan det är läge att chansa för bara sju rätt faktiskt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

Jag gillar att leta spik-alternativ just i spårtrappa där kollektivet inte riktigt tagit till sig den stora fördel vissa hästar kan ha i den lopptypen hittills. I fjärde avdelningen är det lopp av den typen och här kommer favoriten 13 Gigolo La Marc med ett lopp i kroppen där han var bra som tvåa. Gick bra till slut då och går nog framåt med loppet så jag hoppas och tror att det ska bita bättre nu över full distans och spikar trots start i tredje ledet här.

Gå Kort!

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 6-5-1. C 12-11-3-8-9. D övriga.

Här landar jag i dom betrodda då jag har mycket svårt att se ett gäng räcka till här då loppet är väldigt skiktat. Svårt att hitta någon att ta ställning för också så streckar fyra hästar och ibland vill man bara överleva en avdelning och gå vidare.

4 Remarkable Feet är min förstahäst i loppet men han vinner inte så ofta och man ligger lite lågt i snacket så svår att gå rakt ut. Bra spår och den står bra inne i det här loppet så given förstahäst.

5 Order to Fly har bra spår med och är härdad mot stenhårt motstånd i Gulddivisionen så ner lite i klass nu och ska duga, men vinner heller inte så ofta så bara en av flera nu när han börjar komma riktigt till åren. 6 Chablis Ribb kanske kan öppna snabbare är Remarkable Feet här och är man först till plankan och ingen trycker på kanske man kan rinna undan, men också tänkbar vinnare från på rygg på ledaren. Men fel favorit. 1 Djokovic kan öppna hyggligt men möter tuffare än han är van vid så blir väl resa i tredjespår invändigt här och behöver lite tur. Streckad i överkant men så blir det på ett par av dom betrdodda här när övriga är så väldigt dåliga.

Avdelning 2.

Ranking: A 7-1. B 2-10. C 4-6-8-9. D 12-11-3-5.

1 Sioux Kung X. kan öppna bra men innerspåret är svårt att hålla upp i starten på den här banan så kan bli över. Lyckas man fånga upp alla blir det hästen att slå. Kan vinna från rygg ledaren eller om man hittar ut banan med så klart så tidig. Man ska lätta ganska rejält i balansen nu så lägger in den som A-häst på läge och den intressanta ändringen.

10 Hidalgo Simoni är favorit i fara från svårt läge och med hög galopprisk då han felat i tre av sina sju starter där det blivit diskning i ett par av dom loppen.

7 Intensity är den som kan öppna snabbt ute i banan men nu gäller inte gammal spårstatistik på den här banan då man inte har vinklad vinge på bilen längre, sedan ca ett år tillbaka. Nu kan det kosta en del att ta sig till ledningen även om spår en bit ut i banan är bra här. Kuskplus och laddas nog så borde kanske vara förstahästen här. 2 Royal Rite testas första gången i bike här och körs nog offensivt så ska vara väldigt tidig på fint läge och högt spelvärde.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 1-2-4. C 9-11-7-13-3. D Övriga.

Kallblodslopp där jag spelar med några på startfållan då jag tycker det är en väldigt gynnsam proposition för dom där framme. Låg klass på kallblod så man får ranka lite efter klockan i den typen av lopp. Dom gör oftast sina tider om och om igen och är lite mindre löpningsberoende än varmbloden.

6 Skuggfaksen tror jag kan spetsa och fick ett lopp i kroppen i onsdags då han var tränarkörd, så spetschans med rejält kuskplus och rekordsänker nog nu. 1 Guli Bamse har varit lite snabbare totalt sett och gick bra för Ulf näst sist så från bästa spåret kanske han kan svara mitt spetsbud. Men har även chans från rygg på ledaren så klart.

2 GyldenGutten Stöen har gått jämnt och bra i sina starter i vinter och var sist ute i tuffare gäng i Norge så ner i rätt klass nu och får Kontio upp. Kvallopp i monté sist kan göra att han tänder till lite extra på annat upplägg än normalt.

4 L.Q.Rille har besvärligt fjärdespår och är den av dom betrodda som riskerar sämst lopp så borde ändå få det lite tufft. Men är det körning mellan andra så kommer man in i matchen.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 6-7. C 2-11-8-12-4-1-5. D övriga.

Se ”Bästa Spiken”

Här kommer favoriten 13 Gigolo la Marc med ett lopp i kroppen och går nog framåt med loppet så jag tar ställning och spikar där många nog sprider strecken en del.

6 Dazzling Diva är väl värst mot då hon fått ett ganska bra läge och kommer liksom favoriten hit med ett lopp i kroppen och ska vara bättre nu. Den här har tävlat en hel del på Bergsåker och Solvalla mot bra motstånd så lär duga bra i loppet här. Är inte så startsnabb så det finns viss vingelrisk från en bit ut här.

2 Beau Levallo kan öppna bra och gått en del opp på Solvalla mot bra motstånd så skulle man komma till spets eller köras i rygg på ledaren så finns chansen även om han inte vinner så ofta. Tror dessutom att nåon en bit ut i banan kan öppna bättre.

Både 7 Ceboruco och 8 Perfume kan båda öppna bra och hade det varit vinklad vinge som förr på banan så hade jag nog garderat loppet. Jag gillar ju trots allt lite sämre lägen och Ceburo kan spetsa och leda loppet runt om men har gått bäst på kort distans så upploppet kan kännas långt för denna. Perfume var lovande som yngre och har sin seger från treårings-säsongen och har haft svårt att sätta nosen först sedan dess. I vissa lopp har hon ju faktiskt stött på riktigt vassa kullkamrater så hon kommer väl stå bra inne i låg klass nu som äldre. Kuskplus och startsnabb gör henne tänkbar som skräll.

11 First Tartar är loppets tänkbara skräll då han mött och gjort det bra mot bra motstånd så står bra inne här. Höjde sig dock på barfotabalans och inte startat på en månad så frågetecken för form och balans här.

Avdelning 5.

Ranking: A 8-2. B 6-7. C 1-4. D 3-5.

Här kommer omgångens största favorit ut men den vill jag nog försöka fälla och garderar loppet. 2 Tekno Lynet drar en hel del streck. Han var bra sist men Gunnar varnar för att dödens har han inte tagit från lika bra tidigare men om alla vinkar fram honom till spets vinner han väl ganska ofta. Lägger man krutet i början kan det bli långt upplopp och Gunnar kan också strula till det med upplägget så verkligen en övertsreckad favorit på nära 70%.

8 Ängsbrage gillar distansen med och får nu amerikansk vagn på som han gått bra i flera gånger och vunnit 3/7 i. Nu är det litet fält och han lär fälla många i spurten här och har mest startpoäng i fältet. Min kollega Lönnaeus drag i omgången och han förordar spik faktiskt.

Jag tycker loppet blir i det närmaste helgarderat med ett par streck till på kupongen i 6 Dellenit som får Mats E upp som kört honom fem gånger och vunnit två. Rekordet på 1.24,2 inger respekt då det är taget med galopp på vägen så kan Mats ge honom rätt lopp kanske han kan skrälla. 7 Orvar Mollyn har gjort en start nu i Tjomslands regi och med loppet i kroppen går han nog framåt så felfri är den här inte sämre än någon annan i loppet. Vunnit 12 av 33 lopp så vet när nosen ska var först.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 7-5. C 12-2-11-10-13. D övriga.

Tycker att det kan vara favorit i fara här i 2 Bovary Face som jag inte tror kommer förbi 1 Current Leader i starten och jag rankar den senare först. Kan mycket väl leda runt om. Bara två på grunddistansen efter ett par strykningar bjuder in tilläggshästarna här, speciellt om det kan bli lite körning om ledningen mellan dom.

5 Bravo Unita är startsnabb och leder volten här så borde kunna vara först framme av tilläggshästarna för bra lopp där framme. Tidig på läge och startsnabbhet. 12 My Sea kan vässas med något typ av stängt huvudlag den här gången. Rygg på startsnabb så kan komma igenom till bra resa trots bakspår på tillägget. Hade inte startat på flera månader innan sist så behövde nog loppet och räknar med bättre insats nu. 7 Zätas Forever Star har varit bra på slutet och ska köras i ryggar den här gången. Gick fort i monte näst sist och förra starten blev fel upplägg då han fick gå ute i spåren så ursäktad att det blev mjölksyra till slut den gången. Tar han loppet på rätt sätt kan man gå framåt med sådant lopp. 11 Thai Swagger har springspår längst ut och kan öppna bra men vinner inte så ofta på äldre dagar och viss vingelrisk. Duger bra i klassen men är övertsreckad.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 3-2. C 6-9. D övriga.

Här spelar jag med kompletterande spik då jag tycker att 2 Rally Juvelen är klart överspelad på 50% och inte är en bättre häst än 4 Impressive Sisu. Jag tar ställning för den senare som jag tror är bättre helt enkelt och favoriten har galopperat i fem av sina åtta starter så hög galopprisk där när som helst under loppet. Impressive Sisu lät körande Forss uppåt på i intervju och ser som sin bästa chans bland många i omgången. Tror den kan vinna loppet från dödens här och spikar. Bakom är det öppet.

3 Yavapai Point galopperar väldigt ofta men har bra kapacitet för klassen men omöjlig att räkna på, distansen är ett plus i alla fall. 6 Coin Master är fin men har bara gjort fyra starter och det krävs nog att ett par av dom mer rutinerade invändigt gör bort sig om han ska vinna men det kan så klart hända. 9 Baccarat Time har bara gått i bike två gånger i hårda gäng på Solvalla så intressant med den på i debuten över lång distans för hästen, från bra smygläge med rygg på den stora favoriten.

Spelförslaget.

  1. 1-4-5-6.
  2. 1-2-7-10.
  3. 1-2-4-6.
  4. 13 Gigolo La Mark
  5. 2-6-7-8.
  6. 1-2-5-7-12.
  7. 4 Impressive Sisu

1280 rader som kostar 1280 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se