Speltips: Tips till GS75 på Kalmar 2/4

Häst 14

GS75-tips till Kalmar 1/4

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Kalmar där det är ganska långt upplopp med 207 meter. Här är Fredrik Persson största tränaren med sex hästar till start under söndagen och stallet har bra form så håll koll på hans hästar. Hit kommer även en del Jägersro och Halmstad-tränade hästar så även den här gången och det är fulla fält i fem av sju lopp så helt okej omgång spelmässigt här. I övrigt är det oftast bra underlag och banan är ganska bred så gott om utrymme vid voltstart.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

Jag brukar inte gärna spika i riktigt låga klasser men i femte avdelningen tycker jag att det är så mycket bättre läge för favoriten än för värsta motbuden. 4 Bases Loaded borde komma till ledningen från toppspår och värsta motbuden har bakspår här. Även om upploppet är långt här så vinner man ändå lika många lopp från spets här som på genomsnittet av sveriges banor. Det är väl en kombination av att det ofta är skitade lopp på den här banan, men också på att det är ett långt upplopp och då kan ledaren glömmas bort då man tror det ska lösa sig till slut och så blir det för långt fram.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 8-1. C 2-3-7-5. D 6-10-4.

9 Crown Wise As har bra chans här då bakspåret inte behöver spela så stor roll i så här litet fält och han var tvåa trots bakspår i en STl-final i höstas som sista start för året. Bra form på Untresteiners stall i övrigt och många har gått bra direkt efter vinterträningen i år så hästarna är väl förberedda och startar med chans direkt. Lämpligt motstånd för den här men procent lite i överkant så ingen jag vill spika när bakspåret trots allt gör det lite chansartat.

8 Zinfandel har varit igång under vintern och gjort det klart bra och sällan det gått längre än fyra-fem starter mellan segrarna. Nu ligger vinsten längst upp i formraden så man tappar en del startpoäng vid sämre placering nu och det borde vara läge för stark insats nu. Vann från ledningen i början av januari och var sedan bra som tvåa på V75 från bakspår bakom Bottnas Idol på just Kalmars bana. Vunnit 9/33 så när det inte är V75-start borde det vara bra chans trots risigt läge. Ganska enkla hästar från bättre lägen gör att man kanske kan köra offensivt direkt här.

1 Mojito Day kan öppna ganska snabbt och borde kunna hitta ut även om han blir av med spets och det är litet fält så även om man skulle bli fast från start kan det spricka upp senare. Denhär har två lopp i kroppen och vann sin tredje start i fjol och sist var han tvåa bakom Boli You S.M. som är väldigt bra för klassen så bra form på den här.

7 Dontloosememate ser jag som klart överstreckad till 18% på tidiga systemen då hästen inte vinner ofta och har spår för långt ut för att få ett enkelt lopp. Behöver tur för att räcka här.

3 Cojito kan öppna snabbt och kanske få ett bra lopp från fint utgångsläge men får kanske tufft att räcka här även om det skulle kunna bli ledningen.

2 Zefiro Dei Cedri hade inte startat på tre år innan han gjorde comeback sist i ny regi och den här har hög kapacitet för klassen då det är en lite speciell proposition här. Hästarna får ha mer tjänat om man har låga startpoäng och den här har tjänat nära 900 tkr så mött helt annat motstånd än det här och skulle han hitta tillbaka till sin forna form så måste han duga bra här. Svårt att räkna på men borde väl gå framåt med loppet i kroppen och från bra läge ska han kanske kunna skrälla rejält här.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 11-5. C 1-6-12-3-4-8. D 10-9-7.

Undomslopp över kort distans i låg klass och här kommer omgångens största favorit ut i 2 Giovanna Coger till över 60% på tidiga systemen och det är på tok för högt på henne. Hon är lite nervös av sig och galopperade sist efter en bit så även om hon ska dövas ner lite till nu finns väl viss galopprisk på stressiga 1640 meter med spår en bit in på vingen, där många nog kommer fort från en bit ut i banan.

11 Jeans N.Both har gjort ett par bra lopp på kort distans i vinter och efter sist är han behandlad så ska var bättre nu och det låter bra från stallhåll. Barfota runt om är bästa tänkbara och han måste duga bra här.

5 Springdayfree har man aldrig riktigt tryckt av enligt tränaren och kan nog öppna snabbare än visat så borde kunna hamna bra på det och skulle favoriten komma bort kanske man kan köra den här till spets. Hästen gör bra lopp hela tiden och kommer med ett lopp i kroppen efter stryknings så kan gått framåt med det och s´det borde vara bra chans från fint läge.

1 TvingensWillyWonka öppna snabbt sist men har tidigare inte varit snabb bakom bil och innerspåret är chansartat men skulle man kunna få rygg på ledaren här så ska absolut kunna skrälla. Jag tror dock att antingen 3 Silpinge Scarlet eller 6 Herrelidas Diva kan snabbstarta utifrån och någon av dom kan komma fort för att hitta ner i rygg på favoriten. Vem av dom som hittar dit är svårt men ingen av dom kanske räcker ändå, då Silpinge Scarlet inte vunnit lopp ännu och den senare har bara en seger men det var i breddlopp.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 6-7-3. C 2-4. D 5.

Fyraåringslopp där ett par ekipage hamnat på tillägg och visst har dom lite mer tjänat men inte givet att dom är 20 meter bättre för det. 1 Global Delayed har en bra uppgift då han ska spetsa och kunna leda loppet länge och antar att alla radar upp sig och han kan absolut få loppet här. Han är nog inte sämre än dom två på tillägget och det borde bli svårt att ta flera längder på honom om han får fuska bort en del på mellanvarvet. Tänkbar spik så ett eller fyra streck i loppet är mina alternativa lösningar här.

7 A Fair Dayhar vunnit lopp redan i år så kommer med visad form, startar på hemmaplan och borde duga bra här. Men man ska ta 20 meter på en kanske lika bra häst och detsamma gäller för 6 Vanity Flair och det är lite tuff proposition för dom på tillägget här även om dom absolut kan fixa det. Alla här siktas väl mot helt andra uppgifter och för dom flesta som är igång tidigt på säsongen så vill man väl ut i kvalen till Kungapokalen så inte givet att man bara skickar och tömmer sin häst i det här loppet, vilket gör det troligt att ledaren kan få loppet. Vanity Flair var tvåa i ‘Margaretalopp’ tidigare i år från omöjligt läge så tål att gå en repa i spåren men galopperade sist och har några galopper i historiken så inte att lita på.

3 Roman Tile kanske kan köras till spets om favoriten skulle komma bort men har inte visat startsnabbhet så kan inte spetsa av egen kraft så kanske hamnar en bit ner. Men han har bra fart i benen och borde ha bra chans då läget inte kan bli allt för dåligt här.

4 Notos är anmäld barfota runt om men inte alls givet att man rycker skorna den här gången säger man i intervju och med spår fyra i volten för orutinerad är det så klart viss vingelrisk med.

2 Candle T.T. har två lopp i kroppen i år men galopperar ofta och är sto mot hingstar och valacker här så chansartat men skulle hon hitta rygg på ledaren så lär ju luckor komma i litet fält och det skulle kunna gå.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 1-5. C 8-6-11-9-4. D 7-2.

Lite längre lopp men inte jättelångt och att stå 60 meter efter i starten kan bli tufft för loppets stora favorit som dessutom gör comeback här så kanske favorit i fara. 10 Digital Summit är ju så klart van att möta betydligt tuffare men det är inte lätt att runda ett fält men han har gjort det tidigare så kan så klart göra det igen. Han haren del galopper i historiken, då man lättat i balansen så inte bara positivt med skoryck, utan också en viss risk och det kanske man hade velat vara utan på så stor favorit. Givet att han är ensam A-häst här och tänkbar spik då det inte blev fullt fält och redan någon struken dessutom, så inte många kvar att runda.

Vid gardering av loppet ska man nog inte måla på allt för mycket, ett eller tre streck är mina alternativ i loppet.

1 Peach tycker jag borde ha viss chans att fuska undan loppet där framme och skulle någon bra komma fort kan man väl släppa och få bra lopp. Grundtanken måste väl vara att köra i ledningen som vid segern näst sist och mellan dom senaste starterna var det över en månad så går väl framåt med tätare starter nu och med fyra lopp i nya regi är det dags att lätta i balansen nu med, så det kan ge höjning.

5 Oskar Run är en stark hemmahäst som ska vara gynnad av att slippa resan och han trivs på distans så med kusk som kör i flytet måste han ha vettig chans här även om han inte vinner så ofta.

11 Borups Racing har inlett året bra med ett par segrar på tre starter men det har varit i amerikansk vagn och inte säkert att den långa distansen passar honom heller. Tycker att han är streckad lite i överkant men formen är så ju bra så tänkbar vid många streck så klart.

6 Flirting Diamond saknar precis som Borups Racing segrar på längre distanser än medel så gynnas väl inte av långlopp och tröttnade rejält sist då han testade ännu längre distans. Comeback nu på hemmaplan och barfota fram så kanske kan överraska men jag ser honom som överstreckad då han står lite hårt inne på sin fålla med.

8 Hurricane Silas vann 1/15 i fjol men det var monté så länge sedan han vann sulkylopp. Hemmsplan och långlopp är bra men han kanske hade velat ha ännu längre distans.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 11-9. C 6-8-2-3-1. D 10-7-5-12.

Se ”Bästa Spiken!”

4 Bases Loaded tror jag har bra chans att spetsa och leda loppet runt om då han visat startsnabbhet och har toppspår här. Tränaren låter uppåt och han ska vara bättre än sist och startar sig i form och tränar bra. Står perfekt inne i loppet och möter väl lite enklare än sist så måste ha toppchans i spets som inte så stor favorit här.

11 Oneofakind är också bra för klassen och står fint inne i propositionen men segern var från spets i ett stolopp sist så lite hårdare mot nu och helt annat läge. Tror inte man väljer jätteoffensivt här så även om hon kommer med form är det chansartat från det här läget.

9 Brother Michael har tre lopp i sin nya regi och är går nog framåt med loppen med och har visat visst kunnande så ska absolut räknas här vid gardering. Bra smygläge och är väl värsta motbudet då man nu testar barfota fram hit. Han vann dock sitt segerlopp för tre starter sedan från ledningen och annat upplägg att vänta nu så klart.

Hamnar i rankingen ungefär som strecklistan ser ut så bra läge att ta ställning för spik och en som drar en del streck i 6 Ottens Juvel borde väl få tufft från en bit ut då han inte startat sedan i september. I övrigt ser det lite skiktat ut och det är kanske tre som sticker ut lite här så skulle jag gardera skulle jag nog låsa på två streck och ta bort en av dom betrodda ändå.

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 10. C 15-3-4-2. D 12-1-13-9-14-11-7-5-6.

Spårtrappa och jag tror på en från dåligt läge men som i gengäld får ha mer på kontot och jag tror att 8 Ici Moi har en lämplig uppgift här med enklare hästar invändigt. Han borde bara köras framåt här och får man inte överta så är han bra nog att slå dom där framme från dödens, som han gjorde näst sist. Förra starten var det bakspår och han tröttnade ute i spåren till slut och han höll ändå bra som fyra så två starter i biken på slutet har resulterat i en seger och nu är det fortsatt amerikansk vagn men nu blir det också lättning i balansen med barfota bak.

10 Cheops är värst mot och den här är bra för klassen men har inte startat i år ännu och galopperar ofta. Fyra av åtta starter har det blivit galopp i och i dom fyra felfria loppen har han inte varit sämre än tvåa, varav två segrar. Felfri är det toppchans och jag stänger loppet på dom två nämnda.

15 T.Wall’s Kastor är bra för klassen men Lövgren ligger lågt angående segerchanserna och hoppas kunna vara trea-fyra så borde inte bli allt för offensivt upplägg med sådant uttalande, då blir det nog för långt fram.

Fredrik Perssons duo 4 Solkattens Nikita och 5 Little Dream har båda bra lägen men borde få tufft mot dom bästa här och den senare startar mest för att det är hemmaplan och duger inte. Solkattens Nikita är startsnabb från toppspår så kommer kanske till ledningen initialt men Persson är inne på att hon ska ha rygg länge i loppet och att hon springer och bromsar i spets så han kommer nog släppa. Hon är delad favorit på tidiga kupongerna och det är så klart helt fel och hon borde väl sjunka en del i procenten under söndagen.

2 Monique Day och 3 Eton Degato kan båda öppna okej och ska båda vara framåt med sina respektive senaste lopp så får man bra lopp där framme kanske man kan överraska om dom bästa kommer bort i loppet. Elton Degato gick snabb tid på barfotan sist och ska som sagt vara framåt med det loppet i kroppen då han varit behandlad inför det och stått över lite jobb. Det skiljer inte jättemycket pengar i den här spårtrappan i ganska låg klass så fördelaktiga lägen kan göra en del så klart. Skiktat lopp där en del breddloppshästar startar så ta inte alla här. Ett, två markeringar är mina förstaval men möjligen hela sex streck om man vill ha med alla som jag tror skulle kunna vinna.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 2-4. C 8-10-1-5. D 12-6-9-3-11.

Ett stolopp avslutar omgången och en ganska stor favorit i 4 Ultra Violet har fått ett toppspår och kan öppna så givet att det finns bra chanser för henne att köras till ledningen och stanna där hela vägen. Hon vann direkt i regidebuten sist och ska lättas med barfota bak den här gången så det är givet att det är en bra chans. Jag är dock inne på att hon inte kommer till spets och det är favorit i fara om man laddar och får svar. Kort distans och då vill väl många söka position där framme så det finns risk att det går för fort första halvan av loppet så klart och då kanske upploppet blir långt, vare sig man sitter i spets eller i dödens.

2 Is This Love kan med öppna snabbt bakom bilen och inte alls givet att man släpper till favoriten med den här om man tar ledningen här på hemmaplan. Jag trodde hon skulle få det tufft som favorit på V75 näst sist under Champions-dagen på Åby men hon tog över ledningen efter en bit och höll undan. Hon var ute i ett tuffare V75-försök sist så det är toppchans nu när det är vettigt motstånd igen och hon ska gå första gången med helstängt huvudlag så i ledningen där hon har 4/4 kan hon bli svårpasserad av övriga. Får man tryck av favoriten som med vill till spets så kanske det blir långt hem trots allt och jag garderar vidare.

7 Zola Love kan med öppna snabbt och körs väl framåt så hittar man ner i vettigt slagläge en bot fram blir det intressant då hon ska få prova amerikansk vagn för första gången och man har siktat mot det här loppet. Hon har vunnit 6/19 totalt och har slagit favoriten då dom möts tidigare (dock i favoritens förra regi) men hon är bra för klassen och ska ha bra chans om man får önskad effekt av den amerikanska vagnen dessutom.

8 Gina Follo kommer från Untersteiners formstall och den här gjorde ett par hyggliga lopp i amerikanska vagnen i vinter men bara gått i den tre gånger totalt. Sist var det barfota runt om och nu blir det första gången men kombinationen det och bike efter att ha suttit fast med sparat två lopp i rad kanske man kan överraska här. Visst krävs det tur från läget men det kan ju bli tryck på loppet och då kanske man kommer in i matchen.

Det samma gäller för 10 Leanne Schermer men som sagt det kan ju bli tryck på loppet och den här har tre lopp i kroppen nu och ska nu lättas till balansen hon tog sina segrar på i fjol, barfota bak (även om det är anmält runt om så säger tränaren att framskorna blir kvar på). Hon gillar den korta distansen och efter flera starter i rad med vanlig vagn åker amerikansk vagn på den här gången så hon bara måste ha lite bättre chans än den blygsamma procent hon är spelad till.

1 Mellby Invest kan öppna ganska bra så kanske kan få rygg på ledaren här men vinner inte så ofta. Hon ska gå barfota runt om första gången på länge och hon gjorde några bra lopp på den balansen i fjol så tänkbar skräll från vinnarhålet.

Stora systemet.

 1. 1-2-8-9.
 2. 1-2-5-11.
 3. 1-3-6-7.
 4. 10 Digital Summit
 5. 4 Bases Loaded
 6. 8-10.
 7. 2-4-7-8-10.

640 rader som kostar 640 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-2-8-9.
 2. 2-5-11.
 3. 1 Global Delayed
 4. 10 Digital Summit
 5. 4 Bases Loaded
 6. 8 Ici Moi
 7. 2-4-7-8.

48 rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se