Speltips: Tips till GS75 på Färjestad 22/1

Häst 1

GS75-tips till Färjestad 22/1

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Färjestad där upploppet bara mäter 177 meter och det är en utpräglad spetsbana. Det blir ofta snabba tider med korta raksträckor och vida svängar som det går att köra fort genom. Att tänka på den här veckan är att dom tidigast inlämnade kupongerna inte tagit hänsyn till att Goop skulle bytas ut, här på sin hemmabana. Han fick en liten fraktur i ett ben i handleden vid olyckan i torsdags, då han blev påkörd och föll ur sulkyn.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. Det gick faktiskt ut fyra gånger under förra året och har redan varit en sådan omgång i år på en helt ologisk rad. Viktigt då är att inte lämna in samma kupong två gånger om man har rader man kan bli ensam vinnare på. En annan variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Sällan läge att göra det då det är en svår spelform och ofta ger bra på sexor och femmor. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

Landar i spik redan i första avdelningen den här veckan och man kan koppla grepp mot många andra system med det upplägget. Spetsbana och spikar troliga ledaren i 4 Kendall Jackson som det låter uppåt från stallhåll kring och den här leder nog loppet runt om fler gånger än varannan.

Gå Kort!

Två lopp att gå kort i för min del den här veckan är i femte respektive sista avdelningen. Båda loppen har en klart okej favorit men favoriten i respektive lopp blir också kraftigt överstreckad på tidiga kupongerna och man får bra effekt i systemen med ett bra motbud i båda dom avdelningarna. Jag har hittat ett motbud i båda loppen som har gemensamt att dom båda gått bra i V75-motstånd på slutet.

Jag fastnar i att ha femte avdelningen som dagens “kortlopp” för det är tänkbart att jag tar ställning i sista avdelningen och spikar där. Låset blir på 1 Cheeky Doc och 2 Matadore där den förstnämnda kanske är bästa hästen men har chansartat spår och riskerar att bli över från start då han inte är någon blixt alls från start. Den senare är väldigt startsnabb och gick bra som trea på V75 sist så har bra chans att leda det här loppet runt om med förra starten i kroppen.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 5. C 6-3-1-8. D 2-7.

”Bästa Spiken”

Här går jag på spik då 4 Kendall Jackson har spår invändigt om värsta konkurrenten och det är upplagt för spets och slut här. har mött tuffare i många av sina starter och gått bra. Har varit på Färjestad en gång och laddades då rejält från springspår och spetsade lätt även om det var en startsnabb konkurrent invändigt som försökte svara. Har spetsat från innerpår bakom bil med lätthet tidigare med och är startsnabb om man vill och det vill man nog nu. Lämplig uppgift och bästa spiken i omgången då jag gillar att hitta spik i inledningen på streckspelen.

5 Toruk Makto är en tuff utmanare som spetsat efter bit på Färjestad tidigare men då valde man att släppa och man är nog nöjda om man kommer ner i rygg på favoriten här. Skulle favoriten komma bort är det här främsta utmanaren. Skiktat lopp i övrigt och vid gardering räcker nog tre streck där 6 O.F.V.Caboy åker långt och är van Solvalla-konkurrens så ska räknas i lämpligt lopp här.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 5-6-1. C 8-9-3. D 11-4-10.

Lågklassigt lopp där 5 Just Fontaine har gjort det bra i få starter och nedstruken till perfekt spår fyra bakom bilen så visst är det bra segerchans. Galopperade dock i sista starten förra året och inte gått lopp sedan oktober så kan behöva loppet och favorit i fara här.

7 Chimi har varit ute i Solvalla-konkurrens och duger bra i loppet nu då han dessutom är gynnad av strykning, tidig. 1 Maui kan öppna bra och får kuskplus så hittar man rygg på ledaren borde han kunna vinna då luckor brukar komma i så här låg klass. Stallkamraterna 8 I am Timmie och 6 Eyesight har båda viss chans och båda är gynnade av invändig strykning. Man låter mest uppåt på den invändiga av dom två som det blir lite ändringar i huvudlaget på och man vill ladda för spets här, så mycket bra med spår fem nu.

Streckar många men kanske kan man strecka ännu fler.

Avdelning 3.

Ranking: A 5-11. B 9-6. C 3-1-8-2. D 13-7-4-12.

Kallblodslopp där jag landar i dom streckade här då det är oerhört skiktat. 11 Alltid Ö.K. är klar favorit och ska nog så vara då det inte blev så stort fält men samtidigt står han ändå tufft till på dubbla tillägg och det skiljer inte mycket pengar på fållorna här så det kan bli långt fram ändå på spetsbana.

9 Ask Viktor drar mycket streck och har Kontio upp men har en hel del galopper så spår fyra i volten är inte bra även om man kanske kan komma iväg utan hästar utanför. Felfri är han kanske bäst.

Norska gästerna 6 Aske Eira och 5 Langlands Gnisten måste duga bra i loppet men den första av dom står tufft till på mellanfållan medan den senare står bra till i propositionen. Givet att ranka Langlands Gnisten tidigt på läget där han borde kunna komma till ledningen från och blir hästen att slå. Svårt att se övriga räcka men ska man leta skräll så¨är det där framme kanske i 3 Perle Bo från bra spår och kanske kan få rygg på ledaren om man pricka starten.

Avdelning 4.

Ranking: A 9. B 4-6. C 5-3-1-8. D 2-7.

Här är det tänkbar spik på 9 Twigs Honor som vann som favorit i tuffare gäng på Solvalla på V86 sist. Har vunnit lopp bakifrån på Solvalla med i tuff konkurrens och här är det litet fält så form och klass på den här fälla avgörandet. Det ser dock ut som att man ska köra honom i vanlig vagn den här gången och Goop är ju bortbytt så det finns kanske anledning att gardera trots allt. Ska nämnas att vanlig vagn är anmält men i tidiga intervjuer sa man från från stallet att det är troligen inga ändringar så kan vara felanmält bara.

Fördel ston i propositionen gynnar 6 Hattusa, 3 Isa, 1 Bahama Passion och även 8 Majors Corona. Där dom tre först nämnda står riktigt bra inne på pengarna här och Hattusa har slagit ett par av dom här stona tidigare medan Isa är i ny regi sedan ett tag och är väldigt startsnabb. Litet fält gynnar både Bahama Passion som kan få bra lopp på innerspåret men även ständigt underskattade Majors Corona kommer in i matchen trots spår åtta, när det är så litet fält kan man hamna hyggligt på det.

Bästa spåren har 4 Jaxon V.S. och 5 Icon Mearas som båda borde kunna hitta bra positioner och räknas båda vid gardering, så många streck om man ska gardera loppet. Den förstnämnda kommer från tuffare lopp på V75 där han gick imål med sparat medan den senare har frågetecken för formen då han inte startat på länge. Båda kan öppna bra och har toppspår så givna vid gardering.

Avdelning 5.

Ranking: A 1 B 2. C 10-12-5-11-9. D 6-3-4-7-8.

”Gå Kort!”

Jag väljer att stänga loppet på två streck där favoriten 1 Cheeky Doc som är stark och man vill köra offensivt här med så kanske är han bara bäst. Men det finns risk att man blir fast invändigt med så startsnabb utanför och jag låser loppet med troliga ledaren i 2 Matadore tillsammans med favoriten.

Det sticker ut rejält i segerchans för min duo då värsta motbuden i 10 Keep Flying Rapida, 12 Aperitif och 11 Altezza Reale fått så risiga lägen på den här banan.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 4-6-11. C 5-8-2-7-9. D 3-10.

1 Henessi Hill har man lagt om lite i träningen, upplägget för inför den här starten och hon går väl i spets den här gången även om tränaren är inne på att hon är bäst i ryggar. Ledningen är trots allt närmsta vägen till mål och på Färjestad är det guld värt att gå i spets.

Få på startfållan gör att tilläggshästarna kommer in i matchen i detta ganska öppna stolopp och jag garderar på en del. 11 TheBankonBroadway ska köras på chans och visst finns risken att det blir för långt fram då men mindre fält än det kunde ha varit då det var öppet för 15 hästar här och bara är tio att runda för henne. 4 Afrodite Face blev knapp favorit och får kuskplus så med loppet i kroppen ska hon ha bra chans att vara först ut från tillägget och komma bra på det. Tidig. 6 M.T.Sollentuna vann lopp med 200 tkr till segeraren redan som tvååring och matchades mot tuffa kullkamrater i fjol så enklare mot här och ett fint tredjespår i volten. Måste duga bra här. 5 Moon on Baroda får omlagd träning och ändrad balans så lite intressanta ändringar och Jörgen S är duktig så hittar han rätt på henne måste hon kunna skrälla här.

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 4. C 7-8-1-9-5-3. D 6-2-11-12.

Ett eller två streck, det är frågan.

4 Match’em är bra och härdad på V75 så han ska så klart duga riktigt bra i den här typen av lopp men det finns frågetecken. Han har inte startat sedan i november och när han var bra i försök och final i Klass 2 gick han barfota och i bike. Nu är det voltstart och betydligt hårdare mot på tillägget med få i loppet så kanske det blir tufft att stå mot dom även om han skulle bli släppt till spets tidigt och får bestämma så kan det saknas en bit till toppformen. På Färjestad behövs kanske inte toppform för att rinna undan från ledningen och han är tidig.

Förstahäst är dock 10 Herakles som hade rubbet sparat i rygg på Wish Me Magic efter fin resa på innerspår så lyftes han ut flera spår över upploppet och ökade hela vägen in. Fast med sparat på V75 i Halmstad bakom en mur av hästar på uppesittarkvällen. Tillägg i loppet mellan där han vara tvåa från långt ner i kön på Mantorp och färre att runda den här gången. Inga problem med voltstart och Jepson är så klart ett plus här på Färjestad. Tänkbar chansspik, då han står riktigt bra inne i loppet och favoriten blir väldigt hårt streckad.

Grund-systemet.

  1. 4 Kandall Jackson
  2. 1-5-6-7-8.
  3. 5-6-9-11.
  4. 9 Twigs Honor
  5. 1-2.
  6. 1-4-5-6-11.
  7. 10 Herakles

200 rader som kostar 200 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se