Speltips: Tips till GS75 på Boden, söndag 16/10

Solvalla Jorma Kontio

GS75-Tips till Boden 16/10

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Boden där upploppet är 200 meter och här går det bra att sitta en bit bak då spetsvinnare ligger på lite under landets genomsnitt. Innerspåret är inget vidare här så en bit ut bakom vingen är inga problem att komma till från.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Är själv på resande fot som gör att jag hoppar över att spela andelsspel till dagens omgång men på onsdag ska andelsspelen vara igång igen, så håll utkik.

Avdelning 1.

Öppet lopp inleder där kanske 8 Harlem Dupuitsvert är bästa hästen men frågetecken för formen och läget gör att jag inte vågar gå på honom rakt ut. Given förstahäst.

3 Wolfhills Star är startsnabb så ska med tidigt från vettigt läge. Från toppläge startar 5 Lavicii Boko med chans också då han går ner i rätt klass nu mot sist då han testade V75. 12 Önas Quickstep trivdes inte alls med underlaget sist och var bättre innan så formen slka väl bedömas på föregående starten så att säga. Duger bra här och ner i rätt klass han med då han startade i samma lopp som Lavicci Boko på V75 sist.

Avdelning 2.

Lopp för fyraååriga ston där det är tillägg för favoriten 7 Grit Brodda men här låter tränaren uppåt och att det ska fungera bra med barfota runt om ska inte vara någon tvekan. Bra chans på fin hemmahäst men jag garderar.

2 Olea Håleryd har 20 meter försprång och det är bra i sånt här lopp för fyraåringar där alla borde ha en del utveckling i sig. Given på att hon kan bra tider och har sitt försprång mot dom andra bra.

5 Amie Ness blir mitt tredje streck i loppet för att få med en mindre streckad och den här inledde karriären bra och har vunnit Diamantstoförsök på V75 som hårt betrodd. Gick ur form till sommaren och startat med månads mellanrum sedan och nu blir det lite tätare igen så det tyder på att man kanske börjar hitta tillbaka till formen. Måste vara nära dom mest betrodda i kapacitet så sitter bara hygglig form måste det vara väldigt streckvärt här.

Avdelning 3.

Låg klass på ett stolopp och amatör och lärlingslopp där jag chansar och stänger på två startsnabba från bra utgångslägen. 5 Ottens Isa är klar favorit och kommer hon till ledningen på favoritdistansen vinner hon kanske men jag är inne på att kanske är 6 Brexit ännu snabbar ut bakom bilen. Blir det ledningen eller rygg på ledaren för den här kanske man kan skrälla och 6% är klart bra här.

Avdelning 4.

12 M.T.Puccini är favorit från sämsta läget och jag tror inte att 7 Rose Run Voyage är en sämre häst så när lägena är som dom är kan det vara bra läge att ta ställning och spika en som kanske kan köras till ledningen. Spårtrappa där jag gillar bricka sju men speciellt när dom ute på vingen blir nedstrukna ett spår är det klart gynnsamt. Vettig spik här med kuskbyte där jag tycker att Olle Koivunen är helt okej, ganska ung kusk med framtiden för sig.

Avdelning 5.

12 Last Dying Breath blir för stor favorit från det här läget men samtidigt är det en spårtrappa och han står bra inne. Treåringar och alla är väl på uppgång så när dom tjänat lite behöver tjänade pengar inte spela lika stor roll som bland mer meriterade hästar, därför blir läget mer handikappande här än i en vanlig spårtrappa.

7 Juan Sisu är nog inte långt efter favoriten kapacitetsmässigt men man växlar ner till vanlig vagn och skor på för att få honom mer stabil kanske. Inte maxat med andra ord och galopprisk finns ändå så klart. Startsnabb men jag tror att även 5 Baltimore Broline kan öppna bra och borde kunna lägga beslag på ledningen från toppspåret så han är väldigt tidig för mig tillsammans med favoritduon.

Avdelning 6.

5 Mysterious Lucifer är så klart rätt favorit men till nära 70% är det bara för mycket och man behöver nog gardera honom till så hög procent.

10 Got to Dash är en bra Bronshäst som vann i den klassen som betrodd förra sommaren och sedan startat få gånger sedan dess så är han vid sunda vätskor måste han vara väldigt bra för det här loppet. Känns som ett bra lås tillsammans med favoriten.

15 Dante Godiva trivs på Boden men väntar på vinterbana, duger ändå bra och är mitt tredje streck vid vidare gardering.

Avdelning 7.

5 Mustang Racer är en tänkbar spik från bra utgångsläge nu när han möter många på retur så att säga. Inte vunnit lopp som fyraåring ännu men körde in bra pengar förra säsongen med bland annat en tredjeplats i E3-final. Mött tuffa kullkamrater och duger bra här från toppläge.

1 Maesteraemon är ny i Sandra Erikssons regi och borde väl behöva loppet och vinner inte så ofta lopp så blir väl tufft från innerspåret då man riskerar att bli över. Samtidigt är det ju smygläge han kan behöva och kanske tänder till på miljöombyte mm men till 27% måste det vara överstreckat.

3 Cupido Sisu kan öppna bra men blir hårt streckad så kanske för mycket streck på honom då segrarna senaste tiden är från Torneå.

8 President Lindy gillar jag procenten bättre på vid gardering då den här är väldigt startsnabb och skulle jag gardera loppet blir detta förstastrecket mot favoriten, trots läget, då spelvärdet är högt.

Spelförslag

  1. 1-5-8-12.
  2. 2-5-7.
  3. 5-6.
  4. 7 Rose Run Voyage
  5. 5-7-12.
  6. 5-10.
  7. 5 Mustang Racer

144 rader som kostar 144 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se