Speltips: Tips till Extra V75 på Solvalla 26/5 med Elitloppsheaten.

Escobar FI

Skrivet material till V75 på Solvalla 26/5

V75-Omgången.

Elitloppshelgen går in på dag tre med huvudloppet Elitloppet där båda försöksheaten ryms inom V75 som har ett spelstopp vid 15:00 den här söndagen. Det är även dagen för Elitkampen som är världens största lopp för kallbloden, och loppet ligger som vanligt som avdelning ett på kupongen. Två Grupp1-lopp till körs den här söndagen i form av Breeders Course, treåringseliten med en miljon till vinnaren, för både ston och öppen klass, där det för hingstar och valacker går som avdelning fem på V75.

Huvudstadsbanan Solvalla har ett upplopp strax över medel och i övrigt ganska medel på alla sätt och vis, vad gäller spårstatistik och sådant så är det inget som sticker ut här. Det var en väldigt snabb bana under lördagen och blir så även idag så klart.

Video-tips & Andelar.

Inspelat material till V75 gör vi oftast bara till veckans huvudomgång och det var till lördagen den här veckan. Vi har dock inspelat material kring Elitloppet där vi går igenom båda försöksheaten. Länkar till det finns i fb-sidorna och på hemsidan. Per och Belmin kommer dessutom gästa ´Studio All In’ på twitch under både lördag och söndag så leta er till den twitch-kanalen om ni ser travet hemifrån.

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen ser 10 Expo Wise As ut att inte bli allt för stor favorit, visst blir han en av omgångens största men han hade nog tålt att vara upp mot 70% och det ser han inte ut att bli. Han är en väldigt bra häst och jag är inne på att han är den med högst segerchans i omgången så jag spikar trots bakspår här. Så här säger man om hästen från stallet:

Expo Wise As fick alla se på Vermo är tillbaka med besked efter galoppen i årsdebuten. Hästen kändes precis så bra som jag hade hoppats, klarade av att inleda i andra ledet så det oroar mig inte nu när han fick det på nytt. Hästen har tränat jättebra efter det loppet och jag är alltid optimistisk när jag sitter bakom den här hästen. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Gå Kort

I avdelning två och tre är det heaten till Elitloppet där det är fyra främsta som går till final och det är sällan det skräller rejält där även om inte alltid favoriten vinner loppen. Man får ju välja på spår tre och fyra om man är tvåa i sitt försöksheat så inte alltid man lägger lasset för seger där. Jag tror alltså att man kan försöka gå kort i något av dom loppen och väljer att låsa heat två på två streck. Vid dom avdelningarna nämner jag något om alla hästarna och min syn på deras chanser.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 7-10-4-6. C 9-3-8. D 5-1.

I Elitkampen med en miljon till vinnaren är jag inne på att det måste vara toppchans för titelförsvararen 2 Evartti att spetsa och leda loppet runt om. Jag tycker att det är en vettig spik i ett lopp där många spelar någon man sett mer av och gillar så han blir nog inte så stor favorit som han borde vara helt enkelt. Mycket startsnabb och matchats för att verkligen levera nu och jag tror det blir vinst.

10 Tangen Bork gillar jag så klart men bakspår nu är bökigt och det är många bra att runda. Visst kan det gå men är klart sårbart som hårt betrodd.

6 Issakan Valo är en ny finsk stjärna men inte alls lika startsnabb som favoriten och det blev npg spår lite för långt ut för den här. Han har utvecklas rejält på slutet men är mest stark och dödens efter en bit är tänkbart och han går hela vägen in så man vill nog inte släppa ner någon framför sig här, så kan låsa loppet en del om han kommer dit.

4 Grislefaksen G.L. öppnar snabbt och har perfekt spår och kanske kan han hitta ner i rygg på favoriten här för ett bra lopp. Kan också hamna utvändigt för att bli avlöst av den starka Issakan Valo för att då få bra draghjälp, samtidigt som Issakan kan trycka på ledaren här.

7 Månlykke A.M. gillar jag skarpt som häst då han löst det ofta åt Gunnar Melander som gjort mycket missar i loppen med den här. Nu är det MAD upp som två gånger på slutet men man kör vanlig vagn och skor från ett häxläge, när många andra drar mer växlar så givet att det blir svårt. MAD har ju mer eller mindre trollat med knäna i lopp förr så den här kapabla hästen kan han säkert skrälla med om man har en del tur på vägen. Nu är det ändrat i balansen till barfota bak då blir det ännu mer intressant.

9 Stumne Fyr har rygg på favoriten och kanske kan komma igenom på vettigt sätt, tänkbar skräll.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 8. C 4-6-5-3. D 1-7.

Det här försökesheatet till Elitloppet är lurigt att läsa hur det ska köras men tänkbart att 2 Don Fanucci Zet laddas och kommer till ledningen och då släpper han inte till någon, om inte 8 Idao de Tillard kör offensivt tidigt, då kan man kanske släppa till den. Båda höjer sig och tar varsin finalplats men ingen är given som vinnare av försöksheatet.

6 Önas Prince kan öppna snabbt och skulle inte DFZ laddas kan den här nog få ta över ledningen från startsnabba 4 Joviality från toppspår. Båda är tänkbara till final om det är rygg ledaren och ledningen för dom två. Det finns också på kartan att den senare bara kryper ner i rygg på DFZ om den laddas hårt och då kan ÖP hamna i dödens och kanske inte lika lätt att gå vidare då.

5 Capital Mail kan öppna snabbt med och kanske överraskar alla i spetsstriden. Han är svår att räkna på då han inte startat med svensk bilstart, men jag tycker han är underskattad här och han kan säkert en låg 9-tid.

3 Go on Boy spurtar snabbt och har toppchans att ta sig till final oavsett position och han hamnar nog som bäst tredje utvändigt, men risk att det blir fjärde utvändigt och då är det så klart mer chansartat.

7 A Fair Day kanske man vässar upp lite extra hit med halvstängt huvudlag och då kanske han bli het och blir han hängande i spåren är det kanske bara dödens han kan köras mot. Kan ju ligga på mot ledaren då och ställa till det i loppet en del.

1 Denver Gio tror jag inte ska räcka här men tränaren är väldigt uppåt, jag har dock svårt att se det, men så här säger han om sin häst:

Denver Gio kändes helt otrolig i försöksloppet till Lotterian. Han gick i mål med mängder av krafter sparade och hade kunnat springa mycket fortare om jag hade velat. Jag vet faktiskt inte vad som hände i finalen. Hästen öppnade inte alls så fort som han brukar göra och efter loppet var han inte alls trött. Hästen har tränat perfekt efteråt, har tagit stora steg till denna säsong och tävlar på en helt annan nivå nu. Startspåret blev dessutom utmärkt. Hästen är väldigt startsnabb och jag tror att han håller ledningen enkelt härifrån. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 4-2. C 7-8-1. D 6-3.

Se ”Gå Kort!”

Jag tycker att 2 Hohneck blir lite för hårt streckad i det här försöket och glöm inte att han vek ner sig i försöket i fjol med plastade hovar för att sedan vara mycket bättre i finalen helt barfota. Tänkbart att man till och med kan tänka sig att släppa ledningen om 5 Francesco Zet kommer tidigt. Blir det FZ i dödens kanske 4 Horsy Dream kan få ett bra lopp i andra-tredje utvändigt. Jag är inne på att man ska kunna plocka bort Honeck i försöket här då det är två bättre hästar mot.

7 Borups Victory trycks väl av från start för bra position och är tänkbar fyra i loppet om man inte blir hängande i spåren.

3 Gaspar de Brion är den i loppet som fick en del snack tidigt i veckan för den var före Idao de Tillard sist men nu har den här sjunkit rejält i procenten och så ska det vara då jag inte tror detta är någon stjärna alls.

1 Hustle Rain ska kunna gå till final som trea-fyra här om man får rygg på ledaren men risken att det blir tredje invändigt finns, även om man kan öppna snabbt.

6 Decision Maker borde få svårt med spår lite för långt ut i banan för henne.

8 Bengurion Jet behöver så klart tur och blev bortlottad den här gången med en tveksam insats i senaste loppet dessutom, så det borde bli svårt. Med det sagt så är detta en riktigt bra häst som är för lågt streckad helt enkelt. Så här säger tränaren om sin häst:

Bengurion Jet fick en trampskada i provstarten på Åby. Med tanke på det gjorde han det bra som sprang under 1.11 hela vägen. Det problemet är ur världen, hästen har tränat starkt och jag kommer åka ut med en god känsla kring vilken nivå min häst ska kunna prestera på för han känns som sagt riktigt fin i träningen. Det blir helstängt huvudlag för att hålla honom mer koncentrerad och så blir det barfota runt om samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 9-10. C 2-3-6-4-1-5-8. D -

Här är 7 Ester Degli Dei bra men hon har spår långt ut, möter bra motstånd och är nog lite för stor favorit. Visst hon kanske bara vinner som hon gjort gång efter annan men jag försöker fälla den här gången, men rankar henne ändå ensam A.

9 Karaboudjan siktar på flera tidiga lopp på säsongen och visade ruggig form i Drottningpokalen och jag är inne på att hon går framåt med det och är ännu bättre nu. Bakspår men startsnabba ryggar och kan absolut hamna hyggligt på det här.

10 Ninetta Boko blev det fel kört för i Drottningpokalen och hon var ganska hårt betrodd där och lite tappad på strecken nu. Stort kuskplus och barfota runt om är bra grejer.

2 Gigi Hanover öppnar nog bra från fint läge och med ett lopp i kroppen i nya regin drar man en del växlar här så intressant att se med bike och utan skor. Det kanske också blir helstängt huvudlag.

3 East Asia är intressant då den bara varit hos Gocciadoro en kortare tid och ännu inte fått visa sitt kunnande. Så här säger tränaren om hästen:

East Asia var den stora utmanaren till Expo Wise As ifjol, men då var hon inte i min träning. Hon kom hit till oss för ett par månader sedan, har tränat riktigt bra och känns framförallt starkt. Jag får helt rätt känsla när jag sitter bakom henne, men tyvärr hamnade hon klämd mellan hästar i ett känsligt skede i Neapel, gillade inte det och slog på en galopp. Jag tror att bankroppen och underlaget på Solvalla kommer falla henne helt i smaken och jag är optimistisk kring hennes möjlighet i det här loppet. Det blir öppet huvudlag samt jänkarvagn, men jag bestämmer balansen efter värmningen, säger Alessandro Gocciadoro.

6 Rikita J.P. är en bra häst men tveksamheter kring formen gör att jag står över henne den här gången, när spåret dessutom inte blev optimalt här.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 3-2-10. C 6-7-11-8-1-5-9-12. D -

Här kommer jag att strecka så många jag har råd med och på stora spelförslaget blir det nog alla i det här Grupp1-loppet med en hel miljon till vinnaren i Treåringseliten.

4 Omerta Boko har visat att fungerar med resa till Solvalla förr och vann ett ‘Margareta-lopp’ i mars här. Bra spår, under utveckling och hade stått över en del inför förra starten så ska gå framåt med loppet och kan öppna bra så ska nog vara knapp favorit från toppspår här men stenhårt mot och mycket kan hända i det här loppet.

3 Fellow Wise As låter man uppåt kring från stallet och den här får fortsatt ÖK upp så intressant från bra läge och så här säger man om hästen där man kanske kör barfota runt om nu, även om man sa annorlunda tidigt i veckan:

Fellow Wise As vann sitt försökslopp väldigt enkelt på Solvalla. Jag har alltid gillat den här hästen och det har egentligen inte funnits någon anledning att tro att han ska stå efter någon annan treåring i min kull, men resultaten har inte alltid blivit som vi önskat. Med tanke på hur han presterade senast måste jag tro på honom igen även om motståndet är tufft. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Stallkamraten 10 First of Mind kanske det finns ännu mer utveckling nu då man tycker sig hittat lite rätt kring honom först på slutet och så här säger man om den:

First Of Mind har äntligen börjat växa in i sin kropp och då har också resultaten kommit. Nu är han på väg att utvecklas och bli den häst jag hade trott att han skulle kunna bli. Jag skiftade från vanlig vagn till jänkarvagn senast igen och det fungerade bra så jag fortsätter med den vagnstypen och kör även med skor runt om samt öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

2 Far Wise As visade riktigt bra fart i rejäl rekordsänkning i sin senaste start och tar han det rätt och går framåt ytterligare med loppet blir han farlig från fint läge nu.

Svårt men treåringar som gjort få starter och det känns som att ingen är helt chanslös i loppet och streckar som sagt så många jag har råd med här.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 6-2-4. C 1-8-5-7. D 3.

Se ”Bästa Spiken”

10 Expo Wise As är riktigt bra och med en strykning där bak är det färre att runda i ett redan från start mindre fält än väntat, så detta är en bra spik trots bakspåret.

2 Holcombe Zet blev trött till slut i Kungapokalen och försvarade sig med galopp som slagen av en riktigt bra Baron Tilly. Holecombe borde vunnit loppet då han fick bestämma i ledningen och värsta konkurrenten fick gå länge ute i tredjespår, men man har väl varit inne på att man ryckte ett par snören lite tätt och därav galoppen. Köper det inte riktigt och tror helt enkelt att han var trött och nu möter han åter ett par som är riktigt bra.

Stallkamraten 4 Crown är nog kanske lika bra och betydligt lägre streckad. Där blir det dessutom barfota runt om nu och har han hittat form nu i stället för inför Kungapokals-kvalen så blir han nog farlig som väldigt startsnabb.

6 Point of Perfect är förstahästen bakom den klara favoriten och kanske är det han som öppnar snabbast av alla och tar sig till spets. Det kan bli körning mot någon av Redéns duo och det gynnar i så fall min spik från bakspåret.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 1-10. C 2-6-5-3-8-11. D 9-4-12.

Ett ganska öppet lopp som avslutar omgången och det är lärlingseliten där jag är inne på att 7 Dana Ek ska ha bra chans trots spår en bit ut och han ska väl köras offensivt här, så här säger man från stallet:

Dana Ek svarade för en bra comeback i Örebro. Hon gick i mål med sparade krafter och kan vara ännu vassare nu med lopp i kroppen. Hon är väldigt snabb från start och trots spår sju så tror jag det finns viss möjlighet för henne att nå hela vägen till ledningen. Hästen har tränat på bra efter senaste starten och jag gör inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Jimbaran Zon kan öppna snabbt vid full laddning kanske man kan svara upp innerspåret men lopp i rygg på ledaren kan ju också vara bra i den här typen av lopp.

2 Jo Black kan med öppna snabbt men inte alls givet att man tar sig förbi den invändiga och man har väl matchats snyggt för att få ett staket i raden med hela sex raka segrar. Nu är det tuffare mot och som delad favorit rankar jag ner något på dåligt spelvärde här.

10 Deal Done Zet är en riktigt fin häst och min kollega Lönnaeus drag i loppet som på tok för lågt streckad här. Det blev lite fel för honom sist men tränaren rapporterar att han kändes finare än någonsin inför den starten. Då han oftast är tränarkörd är det inget större kuskminus för honom med en duktig lärling upp, jämfört med vissa andra ekipage här.

6 Kingslayer Pellini blev det fel för, med bakskor sist och man återgår nu till barfota runt om och dessutom kanske man hittar på något med ändringar i huvudlaget, men det avgörs på tävlingsdagen.

5 Dynamite Sensation har sina segrar på slutet i monté men den här tävlade med framgång på V75 förra sommaren från dåliga lägen ofta och vann i Bronsdivisionen från bricka 12 på kort distans. Toppspår nu och kan hamna bra på det så med hans vassa långspurt så kan han vara en tänkbar storskräll.

Stora systemet.

 1. 2 Evartti
 2. 2-4-6-8.
 3. 4-5.
 4. 2-3-7-9-10.
 5. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.
 6. 10 Expo Wise As
 7. 1-2-3-5-6-7-10.

3.360 rader som kostar 1.680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2 Evartti
 2. 2-8.
 3. 5 Francesco Zet
 4. 2-7-9-10.
 5. 2-3-4-6-7-10-11.
 6. 10 Expo Wise As
 7. 1-2-7-10.

224 rader som kostar 112 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se