Speltips: STL-Finaler på V75, Solvalla 26/12

Solvalla

V75-Tips till STL-Finalerna på Solvalla 26/12

V75-Omgången, broddar & balans.

På annandagen är traditionsenligt Solvalla värd för en omgång med finaler på V75 och det brukar kunna hända en del då första försöken till det här meetinget gick innan barfotaförbudet. En som vann sitt försök tidigt kanske inte alls presterar lika bra med skor och lite mer kan hända överlag dom här veckorna. Banorna kan vara svårare att balansera på där en del tycker att brodd bak är ett måste, vissa kör med brodd runt om medan andra struntar helt i hakar i skorna vissa tävlingsdagar. Så det blir lite mer turfaktor inblandad där det kan vara avgörande om chansat rätt i balansen. Tränare som är mer rutinerad ska ha en större fördel gentemot amatörer, det är min fundering till balans och broddning, att dom som har mer erfarenhet av att balansera hästar har en något större chans att komma rätt på det.

Andelsspelet öppnades dagen innan och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:30 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

I Gulddivisionen sticker ett par hästar ut rejält och jag väljer att ta ställning här och det är inte till fördel för favoriten. Bästa hästen i loppet har bakspår men jag spikar ändå då det favoriten sviker allt för ofta och galopprisk finns alltid där så läge att försöka fälla honom när han blir stor favorit.

Gå Kort!

I femte avdelningen kommer omgångens största favorit ut och jag hittar ett vettigt lås för att få bra effekt om han faller med bara ett motbud men samtidigt inte slösa allt för många streck om han visar sig vara bara bäst här.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 6-9. C 10-2-3-4-12-7-5-11. D 8.

1 L.L.Labero är startsnabb och även om innerspåret på Solvalla inte är det bästa i starten blir han nog svår att ta en hel längd på i starten för övriga här. Bra chans att leda loppet runt om men skulle han bli av med spets är det ju inte kört från rygg på ledaren heller.

4 Pastors Girl blir överstreckad nu och fick ett perfekt lopp sist i rygg på ledaren och kunde avsluta bra på stretchen på Åby. Fint spår så öppnar väl snabbt igen men får nog nöja sig med att krypa ner i ryggen på min förstahäst här, om det finns plats där, annars kan det bli vingel för henne den här gången.

9 Kash Keeper är bra för klassen och har två startsnabba ryggar att följa så kan välja lite upplägg här och ser man att Labero håller spets kan man ju välja rygg på ledaren kanske men annars kunna komma igenom till bra position i andraspår om det är känns riktigt taggat för dagen. Given tidigt på kupongen.

2 Jerka Sting kan öppna bra och får bra position där framme så ska räknas men även 3 Global Crossover är lägesgynnad och borde få ett bra lopp. Han kan inte öppna lika snabbt som dom runt om honom men i gengäld har han Magnus A upp i en bike bakom så det ger honom högre segerchans än annan med sådana plus.

10 Grant Hall höll nog bättre mot attackerna ute i banan än många trodde då det var många som fasades över att han var favorit sist. Jag var dock inte ett dugg förvånad att han var bra i ledningen och hoppades han skulle hålla undan för alla. Han fick dock se sig besegrad av en med smyglopp bakom som gick förbi på stretchen men försvarade sig tappert mot hästarna ute i banan. Nu är det bakspår och klar minus för honom men procenten är ändå för låg och han skulle absolut kunna skrälla.

Garderar man riktigt brett kanske 7 X.Tour kan vara aktuell på att han är totalt ospelad nu och var balnd favoriterna näst sist och alla vet att det finns kapacitet. André är bra men Jepson är ett plus.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 7-3-4-2. C 10-1-5. D 11-6-9.

Klass 2 och här skräller det ofta i finalerna men jag rankar ingen skräll först här. 8 Blue Boy Face såg ruggigt tankad ut i sitt försök där han tidigt hade koll på en stor favorit som fick sitta i fred i spets. Den här var bara bäst då och gick i mål med sparat. Borde vara ganska stor favorit här och given att ranka först trots spåret då han nog tål att gå en bit i spåren och visade sist att han trivs mycket bra i dödens. Det har dock varit en del passiva styrningar från Untersteiners stall sista dagarna och ingen V75-seger under uppesittarkvällen, dit man hade anmält väldigt många vassa chanser så kanske lite nedåtform i stallet där. Viss vingelrisk finns med så givet att gardera brett.

3 H.C.’s Crazy Horse var loppets tidiga favorit men min försthäst gick förbi på strecken under måndagen men väldigt jämnt. Den här är nog inte lika bra som min idé men har desto bättre läge så givet att han är tidig, men bara en av flera.

2 Drizzleoch 4 Global Dubhe kan båda öppna snabbt så den av dom som kommer till ledningen har bäst chans medan den som kan välja rygg på ledaren med har chans så klart. Båda är givna vid gardering. Men jag streckar vidare och man kanske kan ta alla här, då ingen känns chanslös.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 2-7-11-10-5. C 4-1-8. D 6-3.

Se ”Bästa Spiken!”

Gulddivisonen och visst var 2 Very Kronos fin i sin förra start men blir nu övertsreckad på det och han gör bort sig för ofta för att vara runt 50% i en V75-final. Det är tufft mot och skiljer inte alls så mycket som strecken antyder dessutom håller jag en annan häst som bättre.

Tar därför ställning och spika mot en stor favorit och givna valet i loppet är 9 Mister F.Daag som stod för ett par fina lopp i våras och var tillbaka i nära till full form sist. Ska vara bättre nu och då ska han bara gå runt dom här. Rygg på favoriten i starten så kan komma igenom på bra sätt där för fin position. Tror att han bara är bäst och spikar här.

Avdelning 4.

Ranking: A 12. B 11-4. C 7-15-6-14-2-1. D 3-13-8-9-10-5.

Långlopp och då skräller det sällan och spelar med ett gäng av dom betrodda då jag har svårt ta ställning fullt ut här.

Loppets knappa favorit 4 The Pirate står ganska hårt inne men det är norska pengar på kontot och har en del lopp i kroppen som krävs för att vinna V75 över lång distans. Ny i Goops regi och han har fått snurr på stallet på slutet igen så räknar med bra insats direkt här men bara en av flera.

12 Triton är nästan lika mycket streckad som favoriten och det är befogat när vi snackar bra kuskplus med Erik A från springspår på häst som annars brukar vara tränarkörd. Hästen gör det väldigt bra oftast och vinner lopp på Solvalla från luriga lägen gång efter annan. Förstahäst här.

7 Albert Zonett är stark och rejäl från klart okej utgångsläge här så ska så klart räknas tidigt då han hann vinna två lopp i november. Lite långt mellan starterna nu men man kanske siktat hit och inte kunnat starta då han står bra inne i propositionen.

11 Fenix Brick har bästa springspåret och form så ska räknas här. Var ute i Harpers i våras så man är väl inne på att distansen är hans bästa och med två lopp i kroppen ska han kunna vara bäst här.

Avdelning 5.

Ranking: A 11-9. B 6-8. C 7-5-1-2-3. D 10-12.

Se ”Gå Kort!”

Här blir 9 Four Guys Dream för stor favorit men han är väldigt bra så omöjlig att ta ställning mot här för min del. Väljer att spela med dubbla A-hästar här då spelvärdet är uselt hos favoriten. Låser med en annan häst från bakspår som varit ruggig fin på slutet tillsammans med Jörgen S upp som kört bra. 11 Dark Roadster blir min förstahäst i loppet på väldigt högt spelvärde till bara 6%. Färsk form och slog gulddivsionshästar näst sist så fortsatt ner i klass, som sist.

6 Frodo S. tror jag kan köras offensivt för att ta över ledningen tidigt där kanske 7 Special Major är snabbast första biten trots spår en bra bit ut. Båda har viss segerchans där jag håller Frodo S högst.

1 Titan Yoda borde bara få tredje invändigt som bäst här så det är oerhört chansartat som tvåa på strecken skulle många streck hamna på honom om favoriten stryks så viktigt att sätta ut egna reserver i den här typen av lopp.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 9. C 5-7-2-6-14-15-12-10. D 13-11-4-1-8

9 Nova Mahiron är väldigt stor favorit och visst kan man pricka från springspåret men Uhrberg och komma riktigt bra på det men mycket kan hända. Trodde en del på henne sist i ledningen och visst var hon bra men vek ner sig till slut och kanske gick det för fort på mellanvarvet där. Kommer hon till ledningen är det väl bra chans igen men jag gillar 3 Shehuntyoudown som var ruggigt vass sist. Det finns ju inget som tyder på att hon skulle vara sämre nu och hon kan vinna loppet oavsett upplägg i den fina form hon är och som hon tände till på ryckhuva sist. Jag provar att ta ställning och hoppas det blir ett par omstarter där favoriten vässas från springspåret. Hög segerchans på båda men spelvärdet ligger hos Emilias styrning den här gången.

Avdelning 7.

Ranking: A 12. B 3-4-11. C 1-6-7-9-8. D 2-5-10.

Klar favorit i 12 Hannibal Face som avslutade sylvasst sist efter stor galopp och den här ruggigt bra för Bronsdivisionen så ska kunna vinna loppet trots spåret. Bricka 12 har dock fällt större favoriter i finaler genom åren där alla tror på chans och kan vara ute i vägen så kan det bli för långt fram. Jag garderar då jag vill försöka fälla en favorit just i sista avdelningen men rankar honom som ensam A-häst på den höga kapaciteten och att han visade full form sist. Han kan dock galoppera som han gjorde sist och inte givet att han ställer sig eller att det lika lätt att blåsa ett helt fält nu.

4 Velten Swarovski vann sitt försök där han fick ett perfekt lopp där han kunde glida fram i dödens och hålla koll på motståndet. Bra läge igen och räknas tidigt från alla positioner.

1 Hobart var bara en längd efter Velten i mål efter betydligt tuffare resa med en bra bit först ute i tredjespår och krokade nog ihop lite med annan sulky i början av upploppet men gick hela vägen in sedan. Nu är han ospelad och kan få bra lopp på innerspår så kommer luckor borde han kunna skrälla nu.

3 Gerben är mycket intressant från bra utgångsläge här och kan mycket väl vara tidig ledare i loppet så måste ha bra chans att leda loppet runt om.

11 Carl Halbak har ruggig fortopp och måste räknas igen trots svårt läge men kanske kan man lifta med i favoritens rygg på slutrundan och då finns chansen.**

Systemförslaget.

  1. 1-2-3-4-6-9-10-12.
  2. 1-2-3-4-5-7-8-10.
  3. 9 Mister F.Daag
  4. 4-7-11-12.
  5. 9-10.
  6. 3 Shehuntyoudown
  7. 1-3-4-11-12.

2560 rader som kostar 1280 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se