Speltips: SM-Dagen på Åby med V75 8/10

Åbytravet

V75-Tips till SM-omgången på Åby 8/10

V75-Omgången.

Omgången är lite speciell med flera SM-lopp, skriver vid varje avdelning vilket SM det är och det går som vanligt på Åby. Åby med dubbla open stretch och annars ett ganska kort upplopp. En riktigt stor favorit som jag har svårt att se lägga sitt lopp men i övrigt kan nog flera stora falla och ett par av loppen känns väldigt öppna. Vet att många ser det som väldigt favorit-betonad omgång men det gjorde också “alla” om Skellefteås omgång förra veckan.

Precis som jag skrev förra veckan krävs bara små justeringar för att spela mot kollektivet då och värdet låg i att fälla omgångens största som väldigt många spikade. Nu valde jag fel bland motbuden men favoriten till 80% föll och i övrigt inga skrällar så gav det ändå nästan en halv miljon. Ovanligt att det ger så bra med bara en skräll på just V75, det brukar krävas två. Lite otur med spiken i kallblodsloppet där favoriten var borta på kör men fick omstart bakom bilen, vilket är så vanligt och så justerade man utrustningen och fick en chans till och min spik fick nöja sig med andraplatsen. I avslutande avdelningen blev det precis som jag trodde med vilka positioner alla hamnade i och hur det kördes så landade i spik där vilket var fint.

Nu lutar jag mig mot omgångens största den här veckan och visst finns åter flera hårt betrodda som är troliga vinnare i sina respektive lopp, så åter risk för låg utdelning. Men spelar man med ett eller ett par motbud mot dom andra stora favoriterna kan man hitta ett bra system som kan ge fin utdelning även den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Inspelade tips på YouTube som du hittar länkar till på sidan trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Man kan också söka på Trav.se direkt på YouTube, följ gärna den sedan och gilla inläggen där. Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

Som jag redan nämnt går jag på spik på omgångens största favorit och det är i andra avdelningen som 6 Mindyourvalue W.F. kommer ut i Monté-SM och den är totalt överlägsen. Mycket hög segerchans och vinner loppet kanske oftare än åtta ggr på tio men är “bara” runt 70% på strecken fredag kväll. Given spik.

Gå Kort!

I avslutningen som är öppna SM där dom bästa gör upp över 2640 meter är det väldigt skiktat den här veckan och läge att spela med få streck. Jag landar i att spela med två eller möjligen tre markeringar. Har man valt att gå kort någon annanstans eller spelar med tre spikar kanske så vill man kanske måla på i sista då det är där utdelningen kan sticka vid skräll så finns det ganska få skrällbud att välja på och inget läge att strecka alla här. Se sista avdelningen för att se vilka jag förordar.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 11. C 4-3-7-6-5-10-2. D 12-9-8.

Sto-SM där 1 Honey Mearas är stor favorit men kommer att bli över och Örjan som kör räknar med tredje-fjärde invändigt men har inte gett upp och ska väl försöka ta sig ut. Hon är väldigt bra men det kan bli trafikproblem och hon har galopperat från spår en bit in bakom vingen förut, om så efter en bit. Favorit i fara som kanske ändå bara är överlägsen om det stämmer det minsta.

11 Sayonara är inte långt efter men får sällan något gratis som Khilström-körda Redén-favoriter. Sayonara går också under 11-tider på medeldistans men gör det i andraspår med en bit i tredjespår genom nån sväng då han ofta är bortlottad. Så ör det igen men skulle favoriten sitta fast är den här bäst bakom. 7 Dear Friend har hittat nya växlar efter miljöombyte och ska väl räknas om man kommer till ledningen men det brukar kosta en del från spår så långt ut och det kan sitta i benen till slut över medeldistans. Växer i spets men bara en av flera vid bredare gardering.

4 Racing Brodda har bra läge och kan öppna bra därifrån så får bra lopp så när hon kommer med ett lopp i kroppen ska hon räknas med chans här. 6 Chablis Ribb kan öppna väldigt snabbt och kanske den som kan ta sig förbi 2 Global Brilliance först och sedan släppa till den som är först framme av 4 och 7. Lite fördel 7 i spetstriden till slut kanske men det kan som sagt kosta.

3 Devs Daffodil är loppets rolig skräll som fått ett bra utgångsläge och går hela vägen in i mål och kan kanske inte gå lika snabbt som dom två bästa här men kommer båda bort kan hon slå övriga. Speciellt om många vill ner till plankan och det blir lite körning.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 2-4-8. C 1-7-5-10. D 3-9.

Se ”Bästa Spiken!”

6 Mindyourvalue W.F. är bara bäst och vann i fjol och vinner igen för nu har nog inte värsta motbudet lika bra form som vid andraplatsen förra året som 2 Polycrates Face tog. Polycrates har varit lite sjuk men tränat bra en tid inför det här och förra året då Emilia bjöd på en snygg ritt för att ta på favoriten till slut gick han barfota första gången. Tände till på det då men har galopperat en del på den balansen efter det och nu ska han få tunna aluminiumskor fram och barfota bak. Så inte helt maxat och frågetecken för formen men ändå främsta utmanare på kapacitet om favoriten kommer bort.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 4-1-7-11. C 6-2-10-5. D 12-3-8.

Ungdoms-SM så lite yngre körsvenner där 9 Bold Request blir knapp favorit trots bakspåret och ska så vara då han var väldigt bra i sin comeback sist. Gått riktigt bra barfota runt om och i biken men det är bakspår så visst finns trafikproblem som kan ställa till det här och garderingen är på sin plats.

7 Crown Wise As var jämnt streckad med favoriten på tidiga systemen och från stallet har man sagt att det är dagens bästa chans och gett honom fyra getingar i Expressen. Jag är inte lika säker på att han ska vara jämnt streckad med favoriten från vingelläge även om han så klart är bra för klassen. Han är startsnabb och bara gjort något lopp i bike så plus med sådan nu och laddas han kan han ju få ledningen efter en bit men inte alls givet och det kan kosta att köra när många vill framåt här.

1 Triton är startsnabb och även han har bara gått i bike en gång tidigare så plus med den på nu och kanske första gången med rycktussar så måste räknas tidigt från bra läge.

4 Lucky Guy Boko ser jag ändå som mest intressanta motbudet från perfekt läge där det är första gången med amerikansk vagn. Varit ute i tuffa gäng på slutet och går ner i klass där han står väldigt bra inne i loppet och barfota runt om är också bra grej så klart. Skulle någon annan än Triton ta spets kanske dom släpper till den här om han kan vara först fram för att ställa frågan. Har kommit till ledningen två gånger och vunnit båda.

Jag spelar även med ett par skrällar i loppet där 11 M.T.Rick Nash gjort flera bra lopp och fick en del sparat efter sen lucka förra starten. Lär fälla många i spurten. 6 Boss Design var överraskande bra som skräll sist då han var tränarkörd från risigt läge i en spårtrappa. Bättre läge nu och näst sist spurtade han vasst så absolut toppform och kanske kan skrälla igen.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 1-2. C 5-3-9-4. D 6-7-12-8.

Amatör-SM där 1 Gordini Brick är favorit från ett bra utgångsläge för en startsnabb häst och här testar man att öppna upp honom lite från helstängt till cant se back-huvudlag. Alltid viss risk med förändringar på klar favorit och roligare med fölrändringar för en icke-favorit, därför väljer jaga att ranka en annan före. Dessutom varnar men lite för att man haft sjuka hästar i stallet nu.

10 Jerka Sting gjorde en mersmakande comeback sist efter att varit borta flera månader och han ska gå framåt med loppet i kroppen där han fungerade bra på första gången barfota runt om. Nu blir dessutom första gången i bike och första gången med rycktussar så maxat här. Mer intressant med sådant på en till 11% då det viss risk att det inte faller väl ut är inbakat i procenten. Spik på litet system men på större garderar jag bredare.

3 Valnes Lisa är väldigt startsnabb med blinkers-huvudlag och det åker på den här gången så tränaren tror att den här spetsar om kusken vill. Det kan strula till det för favoriten här. 5 Global Billboard har bra läge men blir nog lite överstreckad och är bara en av många då spelvärdet är lågt efter att bara mött enklare motstånd tidigare. 2 Harry M.G. kan öppna bra men här kanske man vill ha rygg på ledaren och går ner bakom ettan direkt. Rejäl uppryckning i formintryck sist och går han framåt ytterligare med det måste han kunna överraska från bra läge nu. 9 Dame Lane var tvåa i ett Diamantsto-försök redan i vintras och provade en final då med och sedan gått få lopp efter det. Var lite sämre näst sist i comebacken men desto bättre sist och är säkert i full form hit. Det är så klart tuffare mot nu men man ryckte inte ens tussarna sist och hon skulle kunna var en skräll här. 4 Ariane Summit är ganska startsnabb och ska kunna få bra lopp härifrån om man skulle kunna få rygg på ledaren. Hon har dock inte räckt till dom gånger man provat Diamantsto-försök och det är kanske för tufft den här gången med.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 11-7. C 8-10-4-6. D 9-3-2-12.

Lärlings-SM där 5 Manual Flight är favorit och från bästa spåret ska han vara det på det han visat att han kan och i den form han är i nu. Tävlat i ganska tuffa lopp på slutet och står perfekt inne i den här propositionen så med enklare hästar invändigt borde han ha riktigt bra chans att köra sig till ledningen tidigt här. Väl i spets borde han bli svårslagen och jag ser Marc som litet kuskplus mot att han brukar vara tränarkörd normalt sett.

11 Capital Gain C.C. är värsta utmanaren på fin kapacitet och bra form men mot bra motstånd kanske han helst ska ha kort distans. Nu är läget dessutom illa och det kommer nog krävas en del tur på vägen för att vinna men han är ändå främsta utmanare, trots läget.

7 La Sassicaia gick inte med helstängt huvudlag sist och ska vara mer toppad till den här starten. Fick vilsam löpning och lite sparat kanske sist och gången före var hon bra som tvåa bakom så bra häst som Fabulous Pellini. Hon duger bra i klassen och ska räknas trots läget när det är siktat hit. 8 Ninepoints Lasse har mött stenhårt hela karriären så har hårdhet som gör att han ska räknas trots spåret. Tål tunga upplägg och lite uppåtform sist kanske. 10 Velten Swarovski låter det väldigt uppåt på från tränarhåll och den här kommer med form. Kanske för kort distans men går in i mål så även om han står lite hårt inne kan han fälla många på styrka om det blir lite överpace på loppet. 6 Twigs Got U. kan öppna vasst men borde nöja sig med rygg på ledaren om man kan hitta sådan position kan man skrälla då han är väldigt speedig. 4 Behind Bars vill väl med ha rygg på ledaren så från bra läge kanske det är den här som får den resan och ses med skrällchans då.

Avdelning 6.

Ranking: A 13. B 14-7-3. C 5-9-10-15-1-6-2. D 8-4-11.

Dimantsto-försök över 2140 meter voltstart där 7 Mellby Jingle är klar favorit men klart överstreckad då hon mött enklare motstånd och loppet är jämnare än procenten antyder. Visst trendar hon litre ner men ska så göra och bara en av många då spelvärdet är lågt på henne rankas hon ner lite. Visst kan hon vinna om man skulle komma till ledningen enkelt och hon ska med ganska tidigt.

13 Chatty Kronos är en häst man haft höga tankar om och hon kvalade in till korta E3 för ston i fjol och i år tog hon en plats i Stochampionatets final så klart allraound häst som fungerar på alla distanser. Det kan dock vara klart minus att hon inte får gå i amerikansk vagn här men hon möter samtidigt hästar hon borde slå och jag rankar henne först här. Gynnad av en strykning på sin fålla med så klart bättre att gå från spår tre än från spår fyra på sin volt. 14 Nanny’s Girl är väldigt stabil och jämn då hon höjt sig i år och mer plats i volten även för henne efter strykningen. Gick i mål med sparat sist efter för sen lucka och inga snören ryckta den gången så kommer med bra form hit och sparade växlar sist. 3 Happy Go Pepper har bra spår och kan öppna bra så inte omöjligt att Kontio laddar vad som går och sedan kör i ledningen om han kommer dit. 5 Marabou Brodda kan öppna från start och kusken är vass i volten så tänkbart att den här tar ledningen trots snävt femtespår faktiskt. 9 Maltese Magic låter det bra på men osäkert hur det går i volten då hon inte går i volt ofta men spår två bakom främre ledet och utan någon utanför sig borde det gå bra från.

10 North Dakota kommer från stall där dom flesta höjt sig i sommar och det är duktig kusk från läge där hon kan få spårsnål resa från, så spricker det upp på rätt sätt skulle hon kunna skrälla här. Loppet är väldigt jämnt och även 15 Stella Nova Race som får Goop upp borde kunna öppna bra utan hästar utanför sig. Är man först ut av tilläggshästarna kanske man kan hitta ner och få bra resa sedan så ska kunna överraska många här. Två lägesgynnade ekipage bär också nämnas som skrälldugliga på sina fina lägen i starten, den första är 6 Diva Ravina. Hon borde kunna öppna bättre från springspåret än hon gjorde näst sist och kommer man ner till plankan kan man kanske få rygg ledaren till och med, då finns skrällchansen. Den andra är 1 Global Certificate har bästa spåret och ska kunna få bra lopp på innerspåret så kan vara en skräll här. Tänkbart att strecka i princip alla här för det kan behöva skrälla här, helt enkelt.

Avdelning 7.

Ranking: A 8-11. B 4-5. C 9-1-12-6. D 3-7-2.

Svenskt Mästerskap, Olle Goops Pokal är stora SM för högsta klassen med 500 tkr till vinnaren och tyvärr lockade det inte så många elithästar att vara med så väldigt skitat i år. 8 Don Fanucci Zet kanske skrämde bort många och blir klar favorit här. Han kanske bara körs framåt och får överta från alla här men som jag ofta brukar säga det kan sitta i benen till slut att gå en bit ute i spåren i starten. Även om det inte går maxfart så kommer man in i första svängen i tredjespår brukar det ge stumma ben till slut och kanske ännu större chans att det kan bli så över 2640 meter.

En som sällan har stumma ben till slut är 11 Brother Bill som oftast har sin bästa del av loppet över upploppen och han var ju målfoto från att slå DFZ i Årjäng i somras. BB har visat att lång distans inte är några problem då han var tvåa i Kriteriet som treåring som ospelad och tvåa bakom Ecurie D som fyraåring över 2640 meter. Nu sa ju Nurmos att han hittat formtopp inför sist och slog Hail Mary lätt den gången. Visst har det varit bra med Magnus A upp men klart intressant med första gången Goop upp och tänder han till på det och är ännu bättre än sist går inte ens DFZ säker här. Dom här två höjer sig och det är ett starkt lås.

5 Unico Broline har kommit upp i högsta klassen precis och då är det tufft att bli streckad till runt 15% mot två ur världseliten och han borde få tufft att räcka till helt enkelt. Hade varit kul skräll om båda kommer bort men då ska han också vara runt 5% kanske. 4 Oscar L.A. är lite bättre än Unico Broline och har spår innanför den så borde vara den som är mest streckad av dom två. Redan varit ute flera gånger mot elit men också den här har en bit kvar till att slå hästar som DFZ och BB, som båda måste ses som etablerad världselit. Oscar kan få ett bra lopp där framme och skulle båda komma bort är han första utmanare men till 13% är det för högt, han ska vara runt 10% här. Det är att det är flera som får ses som i princip chanslösa som gör att det blir lite i överkant på procenten på få som kan vinna loppet.

Spekulerar man i att favoriterna kommer bort så ser jag som sagt dom två första motbuden bakom favoritduon som överspelade och ska man gardera med dom kanske man ska ett par till, rejälsa skrällar. Där 9 Born Unicorn kanske kan komma igenom bra från sitt smygläge. 1 Pinto Bob får bra lopp och är uppåt i träningen på slutet enligt Bergh. 12 Holy Water har allt som oftast trista lägen men går oerhört snabba upplopp då han har form så gör nog inte bort sig den här gången heller.

VM i V75.

 1. 1-11.
 2. 6 MindYoureValue W.F.
 3. 1-4-6-7-9-11.
 4. 10 Jerka Sting
 5. 5 Manual Flight
 6. 3-5-7-9-10-13-14-15.
 7. 8-11.

192 rader som kostar 96 kronor.

Stora systemet.

 1. 1-11.
 2. 6 MindYoureValue W.F.
 3. 1-4-6-7-9-11.
 4. 1-2-3-5-10.
 5. 5 Manual Flight
 6. 1-2-3-5-6-7-9-10-13-14-15.
 7. 8-11.

2640 rader som kostar 1320 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se