Speltips: Skrivna tips till V75 Skellefteå 1/10 med ranking och spelförslag

Solvalla Jorma Kontio

V75-Tips till Skellefteå 1/10

V75-Omgången.

Skellefteå är värd för lördagens omgång och här har vi 175 meter kort upplopp men kompenseras med att det är open stretch med ett extra spår invändigt till slut. Kallblodslopp där jag tycker det blivit fel favorit och jag försöker dessutom fälla omgångens största favorit så chansar lite för större pengar i en omgång många ser som rejält favoritbetonad. Visst är det flera lopp som är skiktade men små justeringar i systemen mot stora kollektivet kan ge bra utväxling i värdet så jag tycker absolut inte omgången är död. Snarare intressant då nästan alla hamnar i samma hjulspår och det inte krävs mycket för att utdelning ska kunna bli hygglig.

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Andelsspelet öppnas till onsdagen som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet tror jag 7 Grisle Odin G.L. bara är bäst och hoppas det blir flera som startar snabbt mot stora favoriten i 1 Stjärnblomster som har ett inte allt för enkelt innerspår på den här banan från start. Båda lär tillhöra eliten ett tag framöver men tror helt klart att den förstnämnda är den med högst kapacitet och tränaren får ju fram bästa unghästarna år efter år så borde väl kunna hålla en i yttersta eliten med.

Gå Kort!

Jag går kort i femte avdelningen där omgångens största favorit kommer ut och visst är det väldigt stor chans att 3 Readly Lavec leder loppet runt om men det är över en månad sedan han var ute i stenhårt lopp. Inte givet att formen är på topp och har han en dålig dag har vi sett lika på förhand klara storisar falla förr. Jag har ett kul motbud här, så se avdelning fem längre ner.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 4. C 10-7-3-1-8-11-12-5. D 6-2.

En eller många och 9 Laredo Boko är inte så stor favorit så okej att gå på honom om ni behöver hitta ett singelstreck och inte gillar mina andra. I inspelade tipsen sa jag att det kanske är svårt att stänga loppet på några få men ändå tänkbart att stänga på 9-4 om man inte vill spika från bakspår på en som har väldigt hög galopprisk enligt röster från stallet. Visst är det inte helt stabilt för *4 Maybach W.F.** heller då det är spår fyra i volten men skulle den här komma iväg så blir det riktigt offensivt aviserat och flera mindre betrodda tänkbara spetsbud kan nog komma att släppa. Speciellt med tanke på att det är open stretch att tillgå, i ledningen har inte Maybach förlorat på fyra försök i den positionen. Bakom duon är det vidöppet och vi nämner något om i princip alla ekipage i inspelade tipsen.

Avdelning 2.

Ranking: A 4 B 1-5. C 8-9-2-7-12. D 3-6-10.

Lägsta klassen och även här nämner vi något om nästan alla hästarna i you tube-tipsen och det är verkligen läge att försöka fälla favoriten här som nog får lite för mycket streck på sig speciellt nu när den tidigare favoriten ströks. Många streck behövs här för här behöver det nog finnas utrymme för skräll. Ingen nämnd ingen glömd, se min ranking för vilka jag tror mest på och i vilken ordning.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 1-3-6-2. C 5-10-4. D 9-12-8-11.

Se ”Bästa Spiken!”

7 Grisle Odin G.L. blir min spik då jag ser 1 Stjärnblomster som klart överstreckad. Grisle Odin var jämnt spelad med Månlykke AM bakom Odd Herakles näst sist. Det är dom två som är bästa kallbloden i Sverige och Norge. 3 Pydin var det första gången barfota runt för sist från bakspår på kort distans och han tg sin första årsseger i fin stil på vass tid. Ska kunna öppna bra med den balansen från bra läge och kanske tar sig förbi favoriten om det ger fortsatt effekt. 6 Philip Ess är väldigt speedig med och här maxas allt när det dessutom är Magnus A upp för första gången. Barfota runt om och bike på från bra spår bakom bilen för startsnabb häst och det är stallkamrat till min idé så borde väl laddas mot favoriten från start kan man tycka. 2 Gorm utvecklas rejält nu när man drar växlar med bike två senaste och barfota runt om sist och så blir det nu igen så kan nog gå fort men är väl kanske inte lika hård som tre-fytra bästa här. ska väl rankas tidigt från fint läge ändå på hur bra han varit i amerikanska vagnen och lättad.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 1-12 C 5-2-10-9-7-14-13-15. D 8-3-11-4.

Diamantstoförsök där det absolut kan skrälla men jag tror mest på spetsbudet som tränaren låter väldigt uppåt på. 6 Make It A Star som borde kunna ta ledningen från ett fint springspår här och väl där säljer hon sig dyrt. Lite orosmoln för så lång resa då hon inte alltid äter som ska tydligen men viktigast att hon dricker så man får väl lyssna på sena rapporter där när man kommit fram innan man går hårt på henne. 1 Samedi vill man väl försöka svara med men kommer den fort ute i banan vet man ju att man får rygg på ledaren och tillgång till open stretch till slut så kanske väljer man det upplägget till slut. Får bra lopp oavsett och ska räknas väldigt tidigt och skulle det vara tveksamma rapporter på Make It A Star så finns det ju på kartan att omvärdera och lägga Samedi före i rankingen där man dessutom får bra kuskplus den här gången. 12 Invid är i bra form och är den från tillägget som i första hand utmanar om det skulle bli körning mellan dom två där framme. Wäjersten-tränat ska passas extra mycket en bit upp i landet där han är kung nu. 5 Olly Håleryd kan med tillföra att det går för fort där framme då man är inne på att hon ska gå tufft i dödens och kunna vinna med sådant upplägg. Det blir tufft och hon är lite överstreckad på tidiga kupongerna men går tillbaka lite. Skulle hon få andra ytter om 1 går i spets och 6 i dödens så blir det bra resa och skulle det bli lugnt i dödens kan det också bli bra så tidig vid bredare gardering. 2 Twigs Intense är en tänkbar skräll i loppet från bra läge med rejält kuskplus nu när hon fått fyra lopp i kroppen i sin nya regi här uppe. Går Samedi i ledningen och den här hittar rygg på ledaren kan det gå till slut. Men får väl bra lopp en bit fram oavsett vart man hamnar och kanske körs i andraspår med, men öppet bakom dom tre främsta i min ranking här och kanske behövs fler streck.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 2. C 5-7-8-9-6-4. D 10-1-12-11.

Se ”Gå Kort!”

3 Readly Lavec står så klart redan med tre ben i mål då motståndet tycks ha givit upp på förhand och hög chans/risk att den här bara vinner. 2 Elite B.R. tror jag är snabbast ut av övriga för att få rygg på ledaren här och på stretchen är den här speedig så skulle favoriten ha en dålig dag kan kanske den här storskrälla till slut här. Är det open stretch-bana så ska man leta skrällar som kan få rygg på ledaren så testar det här då man blir rikligt belönad om det skulle vägen då min idé bara är streckad till 1%. Lite mer snack om den här i inspelat material om hur den presterat över kort distans och så vidare. Har dessutom lite mer rutin än favoriten med 83 starter där han varit bland dom två främsta i fler än hälften av starterna så en komb eller tvilling med honom kan vara kul.

Avdelning 6.

Ranking: A 10-7. B 3-2-14. C 6-9-5-11. D 15-12-13-8-4.

Stayerlopp där 10 L.L.Royal var väldigt bra mot tuffare motstånd nere på Jägersro näst sist och vann i fin stil över samma distans. Sist var han ute i Brons-finalen på Solvalla förra helgen så täta starter nu och han gick bra som trea där. Då var han ute i samma lopp som stallkamraten 7 Albert Zonett som man är lite besvikna på att han inte kunnat få något lopp i sig på ett tag då han galopperat två gånger i rad. Det här är en häst med hög kapacietet som bara varit hos Bergh några starter och hittar man rätt på den här är den bra för klassen den är kvar i. Startat lika start med hästar som nu står 20 meter bakom då på slutet och står väldigt fint inne i propositionen och kan öppna bra från springspåret. Kommer man till ledningen med den här kanske han leder loppet runt om. Skulle favoriten komma tidigt kanske man släpper och därmed får chansen på open stretch. 3 Pretty Devil står lite hårt inne på pengarna men slog 14 Selmer I.H. med samma förutsättningar 28/8 och färre mellan för Selmer att runda då. Skulle Pretty Devil med kuskplus i Mats E komma till ledningen eller rygg ledaren kan han vinna lopp igen och har vunnit 9/14 i år och 11/25 totalt så utvecklats en del i år som äldre. Mer plats i volten där framme efter strykning. Loppet är skiktat och Selmer I.H. är en bra gulddivisionare uppe i norr så hans årstid kommer då han alltid går med skor. Blir det dålig banan är han mer gynnad än vissa andra och ska räknas. 2 Holy Moses Mearas är den jag ser som skrällduglig i loppet som annars är skiktat och det känns heltäckt om man streckar fem hästar här. Den här är nedstruken till att leda volten på startfållan och måste kunna få rygg på ledaren om det är Pretty Devil eller Albert Zonett spelar kanske mindre roll. Gått framåt i ny regi den här säsongen och var lite hårdare tränad inför sist då han gjorde debut på den dryga distansen och ska vara bättre nu, med det loppet i kroppen.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 7. C 12-11-4-6. D 5-2-1-8-10-9.

Är inne på att man kanske inte kör allt för offensivt med varken 7, 11 eller 12 då alla tre är fyra år och borde ha Breeder´s Crown-loppen under hösten i sikte så från dåliga lägen finns risken att man kör för sent här. Speciellt om 4 Marvelous körs i ledningen som aviserat och inte släpper till någon då kan favoriten 3 Fabulous Pellini sitta i dödens tidigt och låsa loppet där för att sedan vinna med vad som behövs mot ledaren. Jag väljer att tro på det och skulle Marvelous göra bort sig tror jag alla andra där framme släpper till favoriten som kan öppna snabbare än vad hon vist på slutet. Jag spelar med henne som kompletterande spik och tycker inte att dryga 40% är för mycket på den här skjutaren för Daniel Wäjersten. 7 Beat Generation kommer från annat formstall och får Magnus A upp så det är givet att det är intressant då han mött hårt många gånger på slutet. Men visst vingelläge är det trots allt med kanske något spår för långt ut och han får agera första utmanare. Det är ett skiktat lopp där jag rankar ganska likt med strecklistan så det gör det bra att gå på spik då ingen av dom fyra främst rankade höjer värdet speciellt mycket och jag får se till att hitta kantbollar i tidigare avdelningar.

VM-Systemet

 1. 9 Laredo Boko
 2. 1-2-4-5-7-8-9-12.
 3. 7 Grisle Odin G.L.
 4. 1-6-12.
 5. 2-3.
 6. 2-3-7-10.
 7. 3 Fabulous Pellini

  192 rader som kostar 96 kronor.

Stora systemet.

 1. 1-3-4-7-8-9-10.
 2. 1-2-4-5-7-8-9-12.
 3. 7 Grisle Odin G.L.
 4. 1-2-5-6-10-12.
 5. 2-3.
 6. 2-3-7-10-14.
 7. 3 Fabulous Pellini

3360 rader som kostar 1680 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se