Speltips: Skrivet tips till V75 Örebro 20/8

Häst 27

V75 Örebro 20/8 med korta E3-finalerna

Omgången.

Lördagens V75-omgång den här veckan avgörs på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor. I övrigt hittas inte bricka ett bakom bilen ens bland fem segerrikaste spåren i statistiken och på korta E3 har det inte vunnit en häst från bricka ett på hela 34 lopp. Det anmärkningsvärda är då att spår ett är inte ett lottat spår i den typen av finaler som annars brukar göra att spår ett får lite bättre statistik än i lottade lopp. Här väljs ju bästa spåren av försöksvinnare och det blir allt som oftast en försöksvinnare och betrodd häst på det läget så klart. Även spår tio har inte haft någon vinnare men det lär väl justeras lite på båda spårens statistik framöver då man från och med i år valt att bara ha tio hästar i finalerna här.

I övrigt i omgången kan nämnas att det inte blir jackpot hit trots att femmor frös inne i onsdagens extra-omgång på Solvalla. Man har beslutat att hålla inne jackpot-pengar från extra-omgångar från 7 augusti i år till 11 september för att boosta en större jackpot 24:e september.

Video-tips & Andelar.

Vi gör tidigt inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Andelsspelet öppnas som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag bygger ett system på ca 10 andelar beroende på intresse. Andelarna kostar 200:- och systemet baseras på rankingen i tipsen och spelförslaget i inspelat material i tipsen här. Det kan dock ändras en del beroende på vad som händer kring hästarna och andra saker som kan påverka systemet, så det är inte hugget i sten att alla hästar kommer med som är på tidiga spelförslag osv.

Bästa Spiken!

I femte avdelning är det Klass 1 med bilstart över medeldistans och jag tycker det är en stark favorit från bra utgångsläge i 2 Eagle In Disguise. Vunnit 8/21 och är startsnabb och har ett klart kuskplus då Wäjersten kör själv som går mot ett mycket bra år återigen som både tränare och kusk. Han har sedan ett par år etablerat sig bland dom mest framgångsrika tränarna på V75 och får allt mer hästar i träningen och hävdar sig även i klassiska lopp som Stochampionatet där han vann i sommar. För att återgå till hästen han tränar och kör här är det som nämnts bra spetschans då han har en av dom startsnabba sida vid sida utanför sig medan kanske värsta motbudet om ledningen har spår näst längst ut bakom vingen. Jag tror heller inte att hästen måste ha spets för att kunna vinna loppet och det är en bra favorit som borde få ett lopp i främre träffen och är bra för klassen.

Gå Kort!

I avslutningen startar en häst som är i för låg klass för sitt kunnande och det är Gocciadoros favorit i 10 Born To Run som han har klart höga tankar om. Borde väl gå rakt upp i guld om det är så bra och springa genom Klass1 var inga problem och när det inte är så tuff Bronsdivisionen så borde inte den här klassen heller vara något problem för honom. Det som så klart oroar är bakspår på kort distans och att han tappade stilen i svängarna sist och galopperade. Nu misstänker man att han var hovöm och det ska vara utväxta hovar och fortsatt barfota fram som gäller även om det är anmält barfota runt om. Magnus A är stort plus mot om han skulle vara tränarkörd och segerchansen är hög trots bakspåret. Man stilen sist oroar som sagt och det kan var stor skillnad på utdelningen här dessutom med en som är mindre än hälften så mycket streckad på systemet. Vi garderar loppet med troliga ledaren i 5 Bravo Santana som borde spetsa från det här fina spåret precis bakom bilen. Klassiskt lås på troliga ledaren tillsammans med bästa hästen.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 5-4-1-9. C 11-12-7. D 10-2-3.

6 Toto Barosso är loppets knappa favorit som jag tror är gynnad av voltstart och från springspår brukar man kunna ta sig tid att vända på rätt sätt bakom hästarna där framme för att sedan komma med fart. Det extra anloppet är bra och man behöver inte vara en startsnabb häst för att kunna spetsa från spår sex i volten man ska bara se till vara på rätt ställe när körsignalen kommer och det verkar Untersteiners ha i blodet. Skulle han kunna ta sig till spets vilket absolut inte är säkert men skulle han komma dit så är han mest gynnad av lång distans av dom tre mest betrodda och från spets har han faktiskt vunnit alla tre ggr han körts dit. Har inte galopperat i sina starter med voltstart även om det är väldigt få så är det ändå bra. Rätt favorit och min förstahäst men kan galoppera när som helst i loppen och viss vingelrisk finns så klart härifrån så garderingen är på sin plats.

1 Uncle Töll körs första gången av Goop och från bästa spåret i voltstart så bra spetschans och därmed också segerchans så klart. Kan även få bra lopp i rygg på ledaren om han inte skulle kunna försvara innerspåret. Lång distans är dock ett frågetecken för hästen och får han favoriten utanpå sig är det alls givet att han tål det så han är bara en av flera i B-gruppen i min ranking, trots hygglig spetschans.

5 Digital Dominance är gynnad av lång distans och även om han är som bäst i jänkarvagn så kör ju Westholm allt som oftast med vagnar som är så lika bike dom får vara i voltstart. Formintryck i comebacken sist och det här en bra och rutinerad häst i Silverdivisionen där många av motståndarna är ganska gröna i klassen kanske hans styrka och rutin kan fälla avgörande här.

4 Furies Rain har oppererats i sina knän inför säsongen och går garanterat framåt med loppet i kroppen efter väldigt lång frånvaro. Vann från ledningen då och med duktiga Örjan kan han säkert komma iväg bra trots snävt spår. Har gått iväg bra från just spår fyra i volt tidigare men väldigt få starter i disciplinen så svårbedömt. Bara testat distansen i Kriteriekval och Derbykval så svårt att se hur han trivs med långlopp men borde funka bra och han matchades i övrigt mot stenhårda kullkamrater i fjol. Så även om han står hårt inne i Silver är det ändå enklare hästar mot än han mött allt som oftast.

8 Borups Tornado får ett spårsnålt lopp härifrån antagligen och då ska han kunna skrälla trots att det är lite minus att han inte får gå i bike. Var ändå väldigt bra även i vanlig vagn då han slog bland andra 11 Bransbys Juke Box över fyra kilometer på Axevalla näst sist. Var nog väldigt bra i ordning då och det slog kanske tillbaka på honom sist och han fick ju loppet lite den gången med. Studsar han tillbaka till full form redan igen ska han absolut kunna vinna, speciellt om Uncle Töll håller spets så man kan få rygg på ledaren. Håller ändå Brandsbys Juke Box före även om han blev väldigt stup i långloppet på Solvalla men det blev lite ryckigt kört för honom och han är stark och klart distansgynnad här. Han trivs på banan poängterar Crebas då han har två segrar och en andraplats på aktuell oval i nuvarande regi.

9 Arch Lane kommer från stall på frammarsch som visar bra form på det mesta som selas ut och Jennifer Persson har mastiga 19% i segerprocent för stallet och har redan slagit fjolårets siffror. Intressant nu med Wäjersten upp som inte är sämre han och har hela 19% i segerprocent som körsven och som tränare. Hästen gjorde comeback sist efter lite tävlingsfrånvaro och visade bra form direkt och ska gå framåt med det loppet i kroppen. 12 Amornero Rochar mycket galopper i formraden men Gocciadoro låter nöjd och tror voltstart är bra för honom då det inte är lika stressigt i startmomentet. Mats E upp är väldigt intressant då han vinner med allt för dagen. Brorsan kör 7 Global Bookmaker som kanske kan komma med på systemen som sista streck på sitt springspår. Men hästen nöjer sig väldigt ofta med andra och tredjeplatser och distansen är nog inte till hans fördel så tänkbart att stå över honom, inte bestämt mig ännu.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 3-10. C 4-1-6-11. D 5-8-7-9.

En klen Gulddivision mellan alla storlopp runt om i norden tyvärr och den ligger lite ovanligt placerad som andra avdelningen på V75-kupongen. 2 Missle Hill blir på tok för stor favorit även om det är hästen i loppet med högst segerchans så är det givet att gardera den här gången. Hästen verkar inte alls vara lika bra som för ett par år sedan tyvärr men lär levererar bra prestationer i den här typen av lopp ett tag till men det är nära nog orättvist att göra honom till runt 80%. Kommer han till ledningen på ett bra sätt så är kanske loppet bara över men vi är inte inne på att han bara blir framvinkad här och det kan bli körning en bit.

4 Lucifer Lane var kanske lite nedsatt av resa med färja i värmen sist men var också totalt felvärderad av kollektivet den starten som klar favorit mot just Missle Hill. Ska vara bättre nu och har ett toppspår då han är startsnabb och kan vara med i spetsstriden en bit här men vi tror inte riktigt han räcker mot dom bästa här. Är också inne på att Bergh gör vad som går för att snabbstarta med 1 Pinto Bob igen eftersom han körde länge sist så är det väl troligt att han gör det igen. 07 första 500 var det då och mjälksyran kom ordentligt över upploppet sedan. Blir kanske svårt att svara upp innerspåret men kan vara en faktor en bit. Skulle han kunna få rygg på ledaren kan han vara en storskräll.

3 Eddy West gör debut i högsta klassen som en häst på väg uppåt i karriären medan många här är på retur. Mycket speedig och får bra position där framme och har ett par andra kört en speed i början kan han spela ut sin till slut. Borde ha riktigt bra segerchans i förhållande till den låga procent han är spelad till.

10 Global Welcome visade absolut toppform sist då han var ute i samma lopp som Missle Hill och Lucifer Lane sist. Han fick lyftas ut i vida spår ut ur sista svängen och var den som gick klart snabbast till slut över upploppet och tog längder på Missle då. Med tryck på loppet och om han har tur och kommer igenom så han kan vara någon längd närmare när slutstöten sätts in kanske han kan vinna den här gången. Visst vinner han inte så ofta men det återspeglas också i procenten och är väl just en lite billigare Guld han ska kunna sätta nosen först i. 6 BearTime är också väldigt spurtstark med rätt resa men han vill väl helst ha lite längre upplopp än detta. Nu är det som erbjuds och man får mätta efter matsäck och göra det bästa av det och kan kanske inte vänta hela vägen in på upploppet innan man drar upp spurten, men Jepson kan banan och det går att köra snabbt i svängen med.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 1-6-3-4. C 5-10-9. D 8-7.

E3 Final för hingstar och valacker där det för första gången i år är tio hästar i finalen och det är en miljon till vinnaren. Favoriten 1 Corazon Combo har innerspår som inte helt lyckat på Örebro i allmänhet och inte alls lyckat i korta E3-finaler, där faktiskt ingen vunnit från det spåret på 34 försök. Det blir en del snack om den statistiken den här veckan kanske då det belysts på fler ställen, men är ändå anmärkningsvärt. Det här är en bra häst så klart men för stor favorit och tycker inte ens att han ska vara favorit.

2 Drake Kronos är betydligt mer intressant och han är väldigt startsnabb och speciellt med barfota bak som han visade i försöket hit, då han var en längd före alla andra på bara några steg. Bike på i sensate två starterna har också varit plus-variant och vi har sett Båth matcha in hästar perfekt till E3-finaler förr så den här måste ha mycket högre segerchans än procenten antyder. Vi förordar den här som kompletterande spik.

Motbud saknas inte och 4 Ante la Roque har bra spår att snabbstarta från med men tror inte han tar den längd som krävs på Drake och får kanske hoppas kunna krypa ner i ryggen på vår ide. 3 Bedazzled Sox är bra med men sida sida mot Drake kommer inte heller han förbi och får lopp i andraspår och kanske får styra på minst någon sväng i tredjespår och då borde han få svårt att slå troliga ledaren. Det är en jättefin häst och har så klart bra chans från bra spår. 6 Following är roligast mot då det är tänkt barfota runt om och med helstängt huvudlag, båda för första gången. Tre lopp i kroppen nu sedan han kom från USA och Melander har haft bra effekt på första gången med stängda huvudlag gång efter annan så kul med Goop med som kör i flytet för dagen.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 5-1-7-3-4. C 9-8-11. D 6-10-12.

Klass 2 med voltstart över medeldistans och det är ett öppet lopp och vi streckar en hel del hästar här. Favoriten 2 Global Crossover är den rätta men inte säkert att det är full form redan, med bara ett lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro. Han har kastrerats under uppehållet och dessutom gick han med rycktussar sist som inte ens behöver ryckas, så finns en del plus. Stallet har form, kusk och läge är bra så given förstahäst men vi garderar.

5 Steady Victory var bra första gången i bike och på barfota runt om sist och nu får man ju inte ha amerikansk vagn men barfotan är kvar. Nu får man istället Örjan upp så är tidig på fina intrycket sist och vi hoppas det var skorycket som gav bäst effekt då. 1 Lexington Yoda har haft risiga spår hela sommaren men ändå levererat i loppen så är tidig från bästa spåret nu. Det kan bli rygg ledaren här kanske och det är bra.
3 Dirty Martini kan öppna snabbt och spår tre är helt okej så tänkbart spetsbud här. Finns viss galopprisk men hittar man till spets eller rygg på ledaren så är vinstchansen hygglig så klart. 7 Labyad Bros är den av springspårshästarna som har klart bäst chans och är tvåa på strecken. Han är bra för klassen men inte så mycket bättre än många andra här som procenten antyder så bara en av flera. 4 Father Simon tränas och körs av Goop och var lite intressant som storskräll sist på första bike men satt fast med sparat. Nu blir det så klart vanlig vagn men ändå häst som kan öppna bra med toppkusk så det kan gå trots snäva spåret i starten. 9 Wings Level är från formstall och är en fin häst som går bra mest hela tiden, ska duga bra i lägsta klassen. 8 Mysterious Lucifer är missgynnad av bakspår då han är väldigt startsnabb och är fortfarande ganska ny hos Bergh så har nog mer att visa. Nu är det fint smygläge och kanske kan den här överraska med luckor till slut.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 7. C 10-11-9-5-4-3. D 6-12-1-8.

Se Bästa Spiken!

2 Eagle In Disguise är en bra favorit då värsta motbudet i spetsstriden fick spår kanske något snäpp för långt ut i 7 L.L.Labero. Bergh lär väl ladda vad som går en bit ändå och det är värsta utmanaren i så väl spetsstriden som i kampen om segern här. Comeback sist efter lite tävlingsfrånvaro och kommer man till ledningen här så är han nog bättre än sist, nu på medeldistans men framför allt med det loppet i kroppen. Stallkamraten 5 Conrads Diderot trodde jag skulle vara bättre häst med mer utveckling i våras men det blev galopp efter en bit i en start på Elitloppshelgen och sedan har det inte hänt så mycket i sommar.Nyttig från bra spår men väldigt överstreckad som andrahandsfavorit här då det dessutom är kusk-minus så måste rankas ner på dåligt spelvärde.

10 Estrella Diamante tränas och körs av Goop och här är det absolut formtoppat på det mesta från stallet med storlopps-segrar både med favoriter och skrällar på slutet så man ska slänga ett extra öga på hästar som kommer ut därifrån nu. Den här har ett lopp i kroppen efter uppehåll och vann direkt så med en start i kroppen och då det dessutom aviseras första gången bike på så tror jag han kommer spurta snabbt till slut här och 5% är lite i underkant så jag rankar upp ekipaget på bra spelvärde. 11 Handfull har gjort ett kval-lopp på bra sätt och kommer med bra placeringar från franska lopp så bör duga bra i klassen och tänder den här till på miljöombyte kanske han är väldigt bra direkt. Örjan upp direkt är med plus så klart. 9 Final Whistle är från formstall och vann från spets sist och har faktiskt vunnit hela nio av sina 22 starter. Är kanske som bäst på lång distans men funkar bra på medel också och varit ute i både i försök och final i klassen redan så står klart bra inne i loppet. 4 Holdfast AM hittade Jens som skrällbud i tipsen under Sprintermästar-helgen och då vann han i bra stil på hemmaplan. Har sedan varit klart bra i några starter till och finalen i Klass 2 där han slutade trea var tuff, så inte mycket hårdare mot nu trots att han går upp i klass. 3 Jumanji Love kör Westholm själv som även tränar Handfull och även den här är relativt ny i hans regi och gjort det klart bra. Verkar ta till sig loppen och nu är det bike i kombination med barfota runt om som han vann på direkt man testade så första gången för tre starter sedan. Visst har han vikt ner sig i ledningen två gånger i rad men om det skulle strula för båda spetsbuden i loppet kanske den här sitter i ledningen och är då så klart gynnad av kort upplopp. Rygg ledaren är nog mer tänkbart lopp och då går det med att vinna så klart.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 6-5-4-2. C 1-7-8-10. D 9.

Här är det dags för E3-finalen för ston med en miljon i förstapris och där det liksom i förra finalen bara är tio hästar till start. Vidöppet men vi rankar fina 3 Dea Grif först då hon har spår innanför knappa favoriten 4 Beat It. Vi tror den förstnämnda är först framme för att ta över och från ledningen är chansen så klart bra. Vi litar inte helt på henne då det finns galopprisk och vi väljer att måla på rejält. Favorit i fara då Beat It skulle kunna bli hängande trots bra spår så kan det bli tredjespår in i första svängen här. Hon är inte mycket bättre än någon annan här så även om Nurmos visat hästar i fin form i veckan ser vi det som bara en av flera här. Vi tycker faktiskt man kan strecka alla här då det är ofta det skräller bland treåriga ston.

6 Decision Maker blir det nog barfota runt om för första gången på och Goop i toppslag upp så tidig men kanske kommer trenda uppåt en del på spelet så också bara en av många.2 Jewilla har bra utgångsläge då hon trivs utan ryggar och man vill väl komma till ledningen så skulle vårt förstastreck galoppera kan den hör leda loppet runt om, men det kan också bli lite körning då den här är startsnabb. Även 1 Lollo Trot är startsnabb och kanske kan hitta rygg på ledaren och få ett bra lopp men kan också se till att det går fort från start för många som vill förbi och kan bidra till att loppet öppnar upp sig. 8 Independence Day är med snabb från start och kanske med laddas trots spår långt ut och jag blir inte förvånad om vi ser några galopper in i första svängen och/eller rejält trötta hästar till slut då det har en tendens att gå för fort första biten för treåriga ston i den här lopptypen. Det brukar få ätas upp till slut.

5 O’Mara Zon är Wäjerstens vapen och han har som sagt lagt beslag på titeln i största loppet fyraåriga ston i år så får se om han har en kulltopp även bland treåringarna med, i den här då. Verkar utvecklas bra och har ett fint spår och är även hon ganska snabb ut så kan få bra lopp en bit fram med och är väldigt tidig.

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 5. C 2-6-4-7. D 1-12-8-3-11-9.

Se Gå Kort!

10 Born To Run och 5 Bravo Santana utgör ett starkt lås då det öppet ut till spets för Bravo Santana då man inte aviserar full laddning med 2 King Of Everything som man vill köra i ryggar den här gången. Bravo Santana borde då kunna hålla mot väldigt startsnabba 6 Jackson Avery som borde få inrikta sig på att hitta ner i ryggen. Skulle Bravo komma bort är det Jackson som borde komma till spets och i så fall blir det han som säljer sig dyrt därifrån. Men det är enklare häst men ranks ändå tidigt på sin startsnabbhet på bana med kort upplopp över sprinterdistans. Får King Of Everything rygg på ledaren så kan han vinna men övertsreckad på tidiga kupongerna då han var lika streckad som Bravo på mellan dryga 17 procent. Det justeras efter uttalanden och när större spel kommer in men lär vara fortsatt för hårt streckad även om det är en häst vi gillar skarpt och vid bredare gardering är han given då han som sagt trendar ner i procenten.

Stora systemet.

 1. 1-4-5-6-8-9-11-12.
 2. 2-3-10.
 3. 2 Drake Kronos
 4. 1-2-3-4-5-7-9.
 5. 2 Eagle In Diguise
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.
 7. 5-10.

3360 rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-4-5-6.
 2. 2-3-10.
 3. 2 Drake Kronos
 4. 2 Global Crossover
 5. 2 Eagle In Diguise
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.
 7. 10 Born To Run

120 rader som kostar 240 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se