Speltips: Skrivet material till V75 Romme 29/10

Vaggerydtravet

V75-Tips till Romme 29/10

V75-Omgången.

Lördagens omgång går på Romme där man tyvärr tog bort sin vinklade startbilsvinge i våras då man köpte ny startbil. Det är väldigt trist att många banor väljer att försöka vara så lika varandra som möjligt men här är väl lite längre upplopp än medel och aktiva brukar gilla underlaget så lite bättre bana än genomsnittet. Ett par strykningar i omgången men övrigt en omgång dit man gillat anmäla till så inte lika skiktade lopp som det ofta varit på slutet. Romme har brett upptagningsområde och hästar kommer från Sveriges alla hörn den här gången vilket gör omgången kul. En väldigt stor favorit finns i omgångens andra avdelningen och den spikar jag men i övrigt öppna lopp så det finns absolut potential för hygglig utdelning den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller gå in på YT och sök efter trav.se där som kanalen heter. Vi försöker få ut inspelat material till alla V75-omgångar på lördagar och ibland även till extra omgångar. Den här veckan kom det ut fredag kväll men oftast kommer det ut där under fredag förmiddag redan.Ibland spelar vi in på två, jag och Per men ofta är Jens Lönnaeus med på inspelningarna och det har är han den här gången. Andelsspelet öppnas som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans där andelarna kostar 200:- och vi spelar med ca 10 andelar per system beroende på intresse.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet i andra avdelningen ser jag inte riktigt att 8 Grisle Odin G.L. ska lägga loppet då han tagit kliv i utvecklingen i år och närmat sig dom tre bästa i Norge och Sverige under sommaren. Han får räknas till yttersta eliten nu och där är inte riktigt någon av dom andra ännu. Jätte plus med Björn Goop upp från spår tre på tilläggsfållan då han ofta är tränarkörd. Goop spikar sig själv här och kommer garanterat göra sitt bästa för att ta tillvara på den här chansen och skulle man ha långt fram tror jag på tidigt avancemang till dödens och därifrån är han nog bara bäst.

Gå Kort!

I Gulddivisionen som ligger som avdelning tre, klassisk placering av loppet som första avdelningen på V5 med och här sticker ett par hästar ut. Jag väljer att spela med två eller tre streck här och låser lite tråkigt på dom mest streckade. Det ser ju ofta ut så i Guld att vinner inte favoriten så vinner andra eller tredjehandaren och det skräller väldigt sällan stort i just den klassen. Det ser ut som ett typiskt Gulddivisionslopp där ett par sticker ut och då brukar jag försöka ta ställning och spika men den här gången var båda mina kollegor inne på 9 Missle Hill medan jag tror mest på 6 Global Badman så det lutar åt ett klassiskt lås.

Men dom två delar på strecken och blir strax över 30% båda två så jag väljer att strecka tredjehästen med i 3 Sesmic Wave som jag gillar och Magnus A sätter ju dit en och annan Nurmos-tränad för dagen så det är inte fel att rygga ett vinnande lag där. Hästen har skyhög kapacitet och var ju favorit i Jubileumspokalen då Missle Hill vann för ett par år sedan, Sesmic har även varit favorit i ett Elitloppsheat den säsongen men sedan har han väl inte rosat marknaden direkt. Nu menar väl Nurmos att han har form och det har ju hela stallet så ser inte varför han skulle vara dålig nu även om det var ett bra tag sedan han vann lopp. Han kan öppna bra och är med där framme och skulle det bli ledningen så är ju kort distans bra och han kan bli svår att fånga in här.

6 Global Badman galopperade sist när han väl kommit till ledningen och sådant intryck gör väl att det är omöjligt att gå fullt ut på honom gången efter, man vill se att han fungerar. Jag tycker ändå att det är rätt favorit då han öppnar bra och har framspår mot värsta motbudet som det kommer att bli jämnt streckat mot. Litet minus att det kan bli skor bak nu. 9 Missle Hill blev fast med sparat i STL-Open finalen och här är det bra form så givet att han har hög segerchans även om bakspår så klart sällan är kul i högre klasserna där det är tufft att runda hästar.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 11. C 4-6-9-7-12-10-1-5-2. D 8.

Riktigt bra klass på Bronsdivisionen den här veckan där 3 Hannibal Face är rätt favorit och rimligt streckad så tänkbar chansspik på mindre system men då jag bygger med spik på storfavoriten i andra och betrodda i tredje kan det vara läge att förska fälla trots allt. Det blir första gången norskt huvudlag och första gången ryckhuva och det kan så klart bli för mycket av det goda när också biken är på. Man lättar rejält i balansen från PG-skor till lätta aluminium fram och barfota bak och skulle han komma till ledningen är det kanske bara över.

Många startsnabba i loppet så det kan bli tryck på loppet en bit när positioner ska intas. 4 No Doubt, 6 Kimi di Quattro och 5 Behind Lord kan alla tre öppna snabbt från deras fina lägen bakom bilen och tvingas man köra försiktigt med favoriten i inledningen kan alla tre ta sig förbi initialt. Invädiga 1 Carl Halbak borde få svårt att svara upp alla snabba då innerspåret inte är bäst i Sverige här direkt. Får bra resa på innerspåret i loope det kan bli tryck på tänkbar skräll med luckor till slut över passande långt upplopp.

All körning vi tror det kan bli i loppet öppnar upp det för hästar från sämre lägen och 11 Don’t be Weak som kommer med form efter att ha suttit fast in i det sista från omöjligt läge i finalen näst sist. Var sedan klart bra utanpå Parveny, som är svår att få grepp om när den går i spets. Nu kan det bli läge för en snabb spurt och med rätt ryggar på vägen kan man slå till den här gången som bortglömd.

7 Trumpie, 9 Castor the Star och 12 Capital Gain C.C. är bra hästar för klassen men från chansartade lägen minskar ju chanserna så klart. Toppform på alla tre och ska räknas vid bredare gardering. Sämre form men absolut inte sämre kapacitet har 10 Gaylord Am som kanske behöver ett par lopp till i kroppen för att vara tillbaka på topp men höll fin form förra hösten så gillar årstiden och går säkert framåt med ett lopp i kroppen redan.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 2. C 7-5-10. D 6-1-3-9-12-4.

Se ”Bästa Spiken!”

8 Grisle Odin G.L. spikas på allt även om han är en väldigt stor favorit så är det också ekipaget med klart högst segerchans den här dagen. Vi har haft rätt i att fälla riktigt stora favoriter på slutet i lördags-tipsen men den här veckan spikar vi omgångens största favorit och får leta värde i andra lopp.

2 Gorm blir överstreckad då han varit ett par längder efter favoriten från lika start över kort distans men det är kanske också Gorms bästa distans där han kunnat gå i amerikansk vagn och den växlas det ner på nu. Det blir “allas” motbud och borde väl vara starx under 10% kanske men ligger runt 10 Todin är en liten häst med bra fart och form där snävt startspår kanske inte är så besvärligt för honom på en ganska bred bana. Så tänkbar men ser inte KIm upp som något plus, snarare minus. 11 Steinfaks och 7 B.W.Rune var båda ute i tufft lopp med långresa i Finland sist och där är det tufft att slå ett par av hemmahästarna. Rune gick bra och höll fint som trea i dödens medan Steinfaks var fast med lite sparat. Steinfaks har fint springspår och kuskplus i Jepson upp. STEINFAKS STRUKEN! Ströks under lördag förmiddag. 5 Bokli Rapp har Björn Karlsson sagt är riktigt bra i träningarna och bland dom värsta han kört så den här kommer på sikt att växa in i högsta klassen som äldre nu, om han kan sänk någon sekund till kommande säsong och fortsätta så.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 9. C 3-10-11-8-4-5-7. D 1-2-12.

Se ”Gå Kort”

6 Global Badman är knapp favorit och rankar honom först på läget då 9 Missle Hill trendar uppåt då kanske många stora system väljer att gå på honom under lördagen. 3 Seismic Wave gillar jag läget för

10 Hazard Boko kanske inte riktigt räcker mot dom tuffare i högsta klassen från risigt läge. 11 Snowstorm Hanover får för orutinerad körsven upp för att kunna vinna i Guld från tufft utgångsläge. 8 Click Bait är väldigt startsnabb och studsar ofta tillbaka när kollektivet tröttnat. 2 Doctor Doxey Zenz öppnar bra och man kör väl offensivt med som vanligt och stlra lite där framme men räcker inte själv.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 4-15-9. C 12-11-3-1-6. D 14-10-13-5-7-2. Diamantstoet där 9 Edima blir favorit och hon står stenhårt inne i propositionen där hon står lika start med hästar hon torskat mot från 20 meter före tidigare. Favorit i fara och vi går emot. 8 Cala Mayor de B. går vi på då hon har ett bra utgångsläge och kanske är bästa hästen. Jens Lönnaeus har mer utläggning om varför han fastnat för henne här och jag håller fullt med och spikar till högt värde.

15 Juni Rapid håller toppform och får en talang upp som är väldigt orutinerad i det här sammanhanget i Malte Handfast så från bakspår på tillägget kan vi inte begära succe även om hästen är bra och i form. 11 Tasherit har varit fin på slutet men står hårt inne på pengarna så kanske blir det för tufft nu.

4 Make it a Star gillar jag där framme och kanske får ta över ledningen av dom flesta på grunddistansen och skulle det bli så kan den här absolut rinna undan. Det blir min andrahäst i loppet trots spår fyra. 2 Benita Winner har jag sett rankas bland dom absolut sista på vissa ställen men det är absolut inte hästen med lägst segerchans i loppet och hon skulle kunna komma ner i rygg på ledaren eller tredje invändigt kanske. Skrällchans med luckor.

Avdelning 5.

Ranking: A 6 B 3. C 2-8-11-12-9. D 4-5-10-1.

Klass två och lägsta klassen där jag brukar försöka fälla favoriten då det oftast är i just den här klassen favoriten faller. Färra veckan hade vi favoritspik men det var då jämnt strckat mellan två på tidiga kupongerna, fler än vi var dock vakna på att det var lite felstreckat och våran spik blev ganska klar favorit till slut. Veckans favorit i kalssen är 3 Drill som man inte kan lita fullt ut på i travet då det blev tidig galopp sist. Visst kan han bli släppt till spets här men inte alls givet att det är så enkelt och vi väljer att gardera. Det var intressant sits då han inte var favorit och gick första gången med rycktussar men som klar favorit i öppet lopp är det givet att gardera.

6 Neon Bank blir våran förstahäst i loppet där det är väldigt positiva tongångarfrån stallhåll och ägarhåll där man tror att det är en väldigt bra segerchans. Nu blir dessutom mer fokuserat i loppet medantingen helstängt eller open eye- huvudlag så han ska vara mer skärpt i loppet. Kanske är den här bara bäst då han tål och trivs att gå i dödens och den positionen brukar ju vara ledig.

2 Mister Lucky Sox är startsnabb och spetsar initialt men man kan nog tänka sig att släppa om 3 eller 6 kommer fram tidigt, kommer favoriten bort kanske man kör i spets. Binstchans både från ledningen och rygg på ledaren så klart. 8 Por Una Cabeza är nedstruken ett spår och är bra för lägsta klassen men visst vingelläge även om man kan öppna bra bakom bilen, så kanske lite överstreckad och bara en av många på lite dåligt spelvärde.

Vi kryddar systemet med några väldigt lågt streckade som vi inte alls tror är chanslösa, mer om motvieringen till strecken i inspelat material på YT. 12 One More Time, 11 Match’em och 9 Bontoni Degato körs alla av bra kuskar och är väldigt lågt streckade i förhållande till deras segerchanser, så högt spelvärde på den trion.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 5-7-1. C 8-4-11. D 3-10-2-9.

Lång distans i Klass 1 där favoriten har hög segerchans i 6 Global Crusader eftersom det ser upplagt ut för ledningen där han aldrig har förlorat på fem försök i den positionen. Det kan dock bli tryck på loppet och över lång distans och långt upplopp kanske någon speedar ner honom till slut.

På långspeed från dödens eller andra ytter tror vi absolut att 7 J.S.Peaky Blinders ska kunna knäcka favoriten och här är det högt spelvärde på häst i form som står bra inne i klassen. 5 Ruger har vunnit flest lopp i Sverige i år och vet vart mållinjen är. Höjer sig i spets men kommer inte dit nu om inte favoriten skulle komma bort helt men kan få dödens eller andra utvändigt. Det är 5 och 7 som jag tror har dom två positionerna där framme men vem av dom som hamnar vart är svårt att räkna ut. 1 Babsans Bankir är inte lika snabb i volt som bakom bil men från bästa spåret borde det ändå kunna bli rygg ledaren och då kan den här vinna med lucka. 11 Express Love tror vi får tufft från bakspår då han inte kunde slå Babsans Bankir sist dom möttes och får nu åter tufft lopp ute i spåren så får svårt att slå alla bästa här. 8 Pandroklus Eck är oklart med huruvida han kan gå med sidostång eller inte, får oavsett ett bra lopp i kanske tredjepar invändigt så med luckor på vägen borde han kunna skrälla.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 4-3. C 8-2-1-5-12-7-10. D 9-11

Silverdivision där 3 Bugatti Miles är favorit men då inte får någon ledning gratis här är det väl favorit i fara även om den här vinner mycket lopp och är i bra form. Örjan höll den som sin bästa chans för dagen, i konkurrens med Missla Hill i guld, så måste vara tidig så klart.

4 L.L.Royal mötte 6 Amalencius B.B. sist och vann då Amalencius galopperade tidigt när Magnus testade att släppa åt honom tömmarna lite men det fungerade inte alls och samma misstag gör inte Magnus igen. Tror det är revansch-sug här att få till en bra styrning med honom den här gången och jag håller det som bästa hästen. Han har betett sig konstigt på slutet men kapacitet finns och lär vinna lopp snart igen, kanske redan nu som trea på strecken. Royal kan bli släppt till ledningen av 1 Huddlestone som är väldigt startsnabb och från ledningen och rygg på ledaren ska båda ha toppchanser här så klart. Inte givet att det är helt maxat L.L.Royal i träningsupplägg inför det här då han fått många snabba lopp på slutet i hög klass och är klar för finaler om en månad. Absolut toppform men kanske kan bli svårt att hålla den flera månader så man kanske får välja vilka man lopp man toppar det lilla extra till.

8 Titan Yoda har gjort två topplopp i sina två första två starter i Silver och har väl något bättre läge nu även om det är riktigt dåligt även nu. 2 Immanuel K. trendar uppåt då Wäjersten låter väldigt nöjd och många går på den här tidigt från fint läge. Vi streckar med men bara en av många då spelvärdet sjunker på honom när alla stora system flyttar upp honom i rankingen. 12 Bransbys Juke Box är riktigt bortglömd och den här går alltid bra, speciellt på lång distans och barfota runt om så har man lite tur härifrån kan det absolut vara en ostreckad skräll. 5 Mr Mah Can kan öppna snabbt nu när det blir barfota runt om från toppspår men kanske inte kan ta sig förbi 1 och 4 men skulle han komma ner på innerspåret eller få fint lopp i bra ryggar in i det sist kan han skrälla.

Stora systemet.

 1. 3-4-6-11.
 2. 8 Grisleodin G.L.
 3. 3-6-8.
 4. 8 Cala Mayor De B.
 5. 2-3-6-8-9-11-12.
 6. 1-5-6-7.
 7. 1-2-3-4-5-6-8-12.

2688 rader som kostar 1344 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-11.
 2. 8 Grisleodin G.L.
 3. 6-8.
 4. 8 Cala Mayor De B.
 5. 6 Neon Bank
 6. 6 Global Crusader
 7. 3-4-6-8.

16 rader som kostar 8 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se