Speltips: Skrivet material till V75, Romme 17/12

Vaggerydtravet

V75-Tips till Romme 17/12

V75-Omgången.

Den här veckan gästar V75-cirkusen Romme travbana utanför Borlänge och det brukar vara en helt okej bana med upploppets längd på en bit över medel med sina 205 meter. Det gör att det kan hinna hända lite mer här till slut än på vissa andra banor. Stirra er inte blinda på spårstatistiken här då dom bytt från vinklad vinge på startbilen till en utan i våras så kommer det inte stämma. I voltstart är som vanligt spår ett bäst tätt följt av sex. Omgången är bra ur spelsynpunkt och här behövs minst brodd bak kanske runt om, skotvång råder nu oavsett. Gulddivisionen har lyfts ut från V75-kupongen och en kallblodsfinal med tre startfållor och ett svårt treåringslopp för ston är med istället. 12 hästar i sex lopp och 15 i ett lopp och inte en enda strykning på torsdagen, så klart bra med hästar i omgången, en strykning har tillkommit under fredag förmiddag. Ytterligare en strykning men på en på pappret chanslös i avdelning fem.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Den här veckan ligger inspelat material ute där vi är alla tre med, i Per, Jens och jag så rejäl genomgång där av omgången och vi bygger grunden till andelsspelet där.

Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Gillar att hitta spik i kallblodsloppen på V75 då det är dom loppen det är klart mest skiktat där det är absolut störst klasskillnad på hästarna. Brukar försöka ta ställning när ett par av elithästarna på kallblods-fronten kommer ut men då där bara en ur yttersta eliten startar så spikar jag, enklast så och så blir det den här gången.

12 Grisle Odin G.L. är klart bäst här och uppe i yttersta eliten där dom andra i loppet inte riktigt är ännu och visst kan man spekulera i viss galopprisk i starten eller samma otur med hästar framför hela tiden som sist. Nu är det dock ett mindre fält och bara en häst på grunddistansen så inte lika många som har 40 meter försprång den här gången och hästarna på 20-fållan har han rundar han med tuffa resor gång efter annan. Dessutom är tongångarna från stallet positiva då det var månad mellan starterna sist och tätare nu och man säger att han ska vara bättre nu än sist och då var han ju redan bättre än dom han möter idag så ska vinna loppet väldigt ofta. Väger man viss galopprisk, men även galopprisk hos värsta konkurrenterna på pappret och väger in risk för annat så tycker jag han borde ha åtminstone upp mot 60% segerchans här.

Gå Kort!

Går kort både i inledningen och i avslutningen där jag försöker stänga båda dom loppen på ganska få hästar. se respektive avdelning för vilka det lutar åt att jag streckar och varför.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 6. C 8-11-4-1-7-12. D 10-3-5-9.

Klar favorit i första avdelningen är 6 Gordini Brick och visst kan man vinna loppet från spets då det är voltstart och läget är perfekt för startsnabb häst här. Men har inte startat sedan oktober och tveksamt om distansen är hans bäst så kanske behöver ett lopp i kroppen för att vara helt på topp. Det är positiva tongångar från stallet så på Kanal75 och ATG där man är kompisar med stallet så ger man mycket uppmärksamhet till den här så lite extra procent på spelet tack vare det.

Har en häst före i rankingen i 2 Maestro Zon som säkert är en minst lika bra häst i grunden som favoriten. Fick ett bra genrep med massor sparat efter en passiv styrning sist där man satt fast bakom hästar till slut. Varit hårt spelad i E3-final där han var fyra i mål i tidigare regi. Två lopp i kroppen och nu blir det första gången med norskt huvudlag i nuvarande regi. Tycker det är givet att ranka den här först då han är mindre än hälften så mycket spelad som favoriten så riktigt bra spelvärde på den här.

Rankar upp ytterligare en jag hittar bra spelvärde i och intressant läge för 8 Capone Vox som har ett fint smygläge. Vet att man inte tror att han kan växla ner fältet med sen lucka utan behöver lite tid att få upp farten ordentligt men på V75 kan det g¨fort till slut för alla så kommer bara luckan är han stark nog att hålla hög fart lite längre än många andra här. Formen på topp då han fick vinna sist och mycket intressant med Mats E upp nu när hästen är i full form på passande lång distans.

7 Max Håleryd drar en del streck men klar vingelrisk då han inte ska kunna komma iväg bättre än favoriten. 11 Mysterious Lucifer har också han klart vingelläge med bakspår igen och tränaren är ju helt inne på att han gör sina bästa lopp i spets så klart missgynnade läge nu. 1 Global Crossover har bästa spåret och skulle man kunna få rygg på ledaren finns chansen. Har inte fått rätta fästet vid ett par av starterna på slutet så hårdare bana, skor och brodd kanske gör att han tar i lite mer nu. Dessutom var det punktering sist så lite missvisande rad överlag på den här. 4 Flirting Diamond är i ny regi sedan i februari och har ett lopp i kroppen efter kortare upplopp så ska gå framåt med loppet. Är en stark avslutare så hamnar man inte allt för illa till från sitt luriga läge så fäller den här många till slut över passande lång distans.

Avdelning 2.

Ranking: A 12. B 4-3-6. C 8-11-10-1-9. D 7-5-2.

Se ”Bästa Spiken”

12 Grisle Odin G.L. spika på allt hos mig på lördag, då han är bara bäst här och övriga behöver höja sig för att slå honom medan det räcker med normalprestation för honom för att vinna loppet.

3 Soldhöjdens Drake är bra i klassen strax under eliten och gör det även bra i lopp bakom dom bästa som favoriten här men har inte räckt hittills. Nu är det väl bra läge, okej kusk och fin form på häst som alltid går med skor så helt klart en bra chans bakom favoriten. Men 16% segerchans tror jag inte han har som insatsprocenten är spelad till så klart överstreckad här men om favoriten kommer bort har han så klart en bra chans. 6 Tekno Jerven har spår fem i volten så chansartat läge för väldigt galoppbenägen häst. 11 raka galopper och sällan han får hela lopp i kroppen då får man väl säga. Hög kapacitet annars och felfri är han väl bästa hästen bakom favoriten här. 8 B.W.Rune har visat att han kan gå fort även i den vagnen han fått byta till på slutet. Går i någon form av säkerhetsvagn efter att han sparkade mot Rickard N för ett par månader sedan, även slagjord och nån rem kring svansen för att minska risken för att han ska börja sparka igen. Tror att man skulle behöva optimal tävlingsutrustning för att kunna slå favoriten på lika start.

4 Bokli Rapp har fint tredjespår i volten och den här har hög kapacitet så är säkert toppad inför den här uppgiften. Här siktar man mot spets tidigt med bara en häst på startfållan finns det nog bra chans att komma till ledningen efter en bit och då blir han hästen att slå. Ska man gardera loppet är han riktigt tidig på betydligt bättre spelvärde än dom andra två-tre nämnda motbuden. Bakom nämnda hästar är det väldigt låg segerchans på respektive ekipage och man ska nog inte slösa på streckan allt för mycket ens vid gardering här.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 3-6. C 8-4-11-10-9. D 2-7.

Treåringslopp för ston i en E3-revansch och det är sent på säsongen för hästar som siktats mot helt andra uppgifter och det behöver inte alls vara toppform på många av hästarna här. Dom som kommit igång lite senare än tänkt siktas väl mot tidiga unghäst-serien i början av året nästa säsong.

3 Global Dancer blir för stor favorit då ingen ska ha 50% segerchans här, men hon har bra chans att komma till ledningen så klart att det är bra läge för henne här. Men hon har haft en lång säsong med bara tävlingsuppehåll i mars och april i år annars har hon gjort ganska många starter i över ett år nu. Det tog emot sist och blev galopp in på upploppet så kanske lite nedåtform nu och en som kommer från galopp i läge där hon var trött sist är svår att gå på i starten efter.

5 Carbonfiber kommer från bra insats som tvåa i Oaks-revanschen sist och har bra utgångsläge nu. Tog sig till Oaks som tvåa i sitt kvallopp där Queen Belina var överlägsen men slog flera bra kullkamrater. Kan vara dåligt med skor för henne men vi chansar ändå på att det funkar nu när hon är bättre och i form så lägger henne först i rankingen.

6 Caradja kommer från formstall som hade seger under fredagen på V65 på Solvalla med ett annat treårigt sto och den här är bättre. Har varit före favoriten i mål i andra lopp och kan vara det igen. Kvalat in till två E3-finaler med en tredjeplats som bästa resultat i en av finalerna och hade väl varit tänkbart att ranka den här först om man vetat att formen är bra. Har tyvärr inte startat sedan i oktober så får nöja sig med att rankas som trea här, men tidig på alla kuponger.

1 Titania Hills är fin och kan öppna bra men då innerspåret är kallt på Romme kommer kanske 2 Violin Artist förbi direkt och släpper till någon annan så klart chansartat läge med som bäst tredje invändigt för Titania.

4 Crazy Life var fyra i korta E3-finalen och har högre kapacitet än att vara spelad till en halv procent från fint läge så absolut ett tänkbart skrällbud här. 9 Solöns Skrammel och 10 Simb Trishia har båda kommit igång lite senare på säsongen än många andra här och kanske inte visat att dom ska räcka mot dom bästa. Nu kanske dom går framåt mer än flera andra med varje lopp här där några kanske redan matchats och toppats mot flera tidigare uppgifter i år. Den sistnämnda ska testas med bike för första gången. Även 8 Aries får bike första gången här men verkar väl gått ur form. Ändå lite intressant med amerikansk vagn och att man testar ny körsven kan vara klara plus. 11 Ninepoints Birdie är hemmahäst som kan var gynnad av kortare resa än många andra och den här vann ett par raka lopp på Solvalla efter regibyte under hösten.

Avdelning 4.

Ranking: A 12. B 3-4-14-6-15-9-1. C 13-8-5-2. D 11-10-7.

Totalt vidöppet försök i Diamantstoet och här kan det absolut skrälla då favoriten inte är någon hjälte som kanske utvecklats och tänt till på miljöombyte och annan träning men 6 Icecream In måste ses som en favorit i fara här. Från bästa spåret startar 1 Livi Princess H.M. som också får ses som överstreckad här. Tvåa i 60 tkr-lopp för ett år sedan så trivs väl på årstiden men vinsterna är från lopp med 25-30 tkr till segraren och som skräll då så till att bli spelad hårt till andrahandare på V75 mot betydligt hårdare hästar är bara märkligt. Bara en av riktigt många när man garderar brett och måste rankas ner på dåligt spelvärde här.

4 Somethingroyal kommer med två raka segrar där hon vunnit med sparade krafter och kan öppna bra men läget är lurigt nu. Hon har vunnit 4/12 starter så lite orutinerad för att gå ut och vinna på V75 men i den fina form hon är tror jag att hon duger.

3 Västerbo Maharani har gjort det bra från dåliga lägen gång efter annan och verkar hålla bra form. Haft spår sju som bäst på senaste nio starterna med många bakspår. Nu blir det Mats E upp från fint läge i volten och hon ska ha bra chans.

15 Digital Class möter överkomligt motstånd nu men har ingen vidare statistik med skor och vill väl helst inte göra för mycket jobb själv i loppen så det är klart chansartat även om hon ska vara bara bäst här.

Jag tycker det är bra hästar på mellanfållan här och tycker dom har bra chans att slå dom där framme. 12 SheHuntYouDown har man provat med rycktussar i träning och Emilia var inne på att hon hade vunnit med dom sist och nu blir det första gången i tävling med den utrustningen. Fungerade bra på broddar sist och för många blir det nyhet med skor och brodd nu så fördelaktigt att ha gått så i lopp som hon redan gjort. Tycker det är så intressant med häst i toppform där det är positiva tongångar och intressant ändring så chansar och rankar henne först.

14 Quarcia** är ‘årstidare’ som vunnit V75 på skor i år och trivs med hårda banor på vinter eller åtminstone inte lika missgynnad av skor och brodd som kanske en del andra kan vara. Comeback sist och skulle ha loppet i kroppen inför det här och gick i mål med krafter sparat enligt tränaren och ska vara bättre nu.

8 Cala Mayor De B. är gynnad av att få gå på innerspåret och även om hon är bättre barfota så vann hon ändå ett par lopp tidigt i år på skor så det funkar. 13 Tullibardine Boe är ensam på springspår på tillägget och borde kunna komma en bit fram direkt här, så har man inte otur att bli hängande borde den här ha bra chans. Man bytte bett sist och det var man nöjda med.

9 Isa är bra i grunden och gör nu debut i ny regi där Jörgen S har bra snurr på styrningarna för dagen och går mot sitt klart bäst år. Hittar den här nytändning på miljöombyte och annan träning så har hon absolut kapacitet att vinna det här och är definitivt bättre än vad kollektivet tycks tro.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 2. C 5-4-3-7-10-12-1. D 11-9-8.

2 Working Class Hero blir väldigt stor favorit i lägsta klassen och som treåring med bara sju starter innanför västen brukar det vara svårt att vinna V75, även om det så klart händer lite oftare i december. Men som stor favorit är det klart värde att gå mot den här gången och vi spikar mot. Han kan absolut vinna loppet och jag rankar honom direkt bakom vår ide. Tror att det kan vara så att flera kör mot spets här och det kan kosta en del för favoriten att komma till ledningen även om man skulle komma dit efter en bit.

4 Drizzle är startsnabb och kanske vill man köra i spets då det blev mycket sparat sist men tänkbart att man släpper om favoriten ställer fråga tidigt. 3 B.B.S.Avicii gick i mål med sparat efter sen lucka på Solvalla i fredags där han gick med ryckhuva första gången och fortsatt så. Bra läge, hemmaplan och siktats mot loppet, kan dessutom med öppna bra. 7 Coffey laddas nog också från start då han med är startsnabb så kan bli flera som söker position där framme och det kan ställa till det en del för favoriten.

När alla kört klart i början körs väl 6 Kratos di Quattro fram i dödens och om det skulle bli så där perfekt att man kan gå fram när tempot tas upp och det ingenting kostar lär den här vara tuff att stå emot till slut. Är nog en betydligt hårdare häst än favoriten och segervan som tål olika upplägg så kan vinna från dödens eller med långspurt från kön så kul att gå på som betydligt lägre streckad än favoriten och detta blir kompletterande spiken.

Bakom dom betrodda är det jämnt och skulle båda komma bort blir loppet vidöppet, nämnda tre startsnabba är så klart aktuella tidigt men också lägesgynnade 5 Interwall och 1 Edforever är tänkbara. Den sist nämnda kan väl haman lite väl långt ner på innerspår men skulle han lyckas får tredjepar invändigt kan man ju skrälla om det blir tryck på loppet. Interwall har varit bra i amerikansk vagn och kvalade in till en E3-final i den sulkyn. Oplacerad i finalen men mötte ju stenhårt motstånd då och inga Bedazled Sox, Corazon Combo eller Pure Atlas i startlistan den här gången. Treåringar som matchas mot kulltoppar och sedan är kvar i låga klasser på V75 har bra hårdhet och hävdar sig väldigt bra, högt spelvärde på den här från toppspår och streckas tidigt vid gardering.

Blir svårt för bakspårshästarna att nå en del bra hästar där framme men nämner ändå två där bak med viss chans i hemmahästen 10 Ajlexes Abraxas som sett bra ut i skymundan i amerikanska vagnen på slutet. 12 Paloni Stux gjorde comeback sist efter kortare tävlingsfrånvaro och går säkert framåt med loppet. Gjort en del starter i monté innan det och får nu Mats E upp i bike så lite intressant trots läget.

Avdelning 6.

Ranking: A 2 B 11-1. C 4-6-3-5-10-9-12-8-7.

2 Condior gillar jag stilen på då han verkar ha bra skalle och vill kämpa vilket så klart är bra på häst med spetsläge så givet att det är en bra segerchans. Här vill dock många till ledningen eller åtminstone till rygg på ledaren så det kan bli utdragen körning och flera som löser av varandra utvändigt med.

1 The Bald Eagle ska få på blinkers, som nog är första gången i nuvarande regi och då ska han kunna öppna bättre än sist så vi kommer nog se lite jämnare öppning då det dessutom är sida vid sida med Condior nu. Bra chans till rygg på ledaren på favoriten då innerspåret är lite kallt på Romme men då får favoriten ta mot dom utvändiga startsnabba första biten och den här behöver bara se till att ingen kommer ner mellan. Från rygg ledaren med långt upplopp kan det absolut uppstå luckor här så bra segerchans.

11 Dark Roadster går ner rejält i klass nu efter att ha städat av Guld-divisionare i bland andra Snowstorm Hanover och Brambling som närmast sörjande den starten. Det var med Jörgen S upp som tagit kliv i sina styrningar i år och han hittar sätt att skrälla gång efter annan, ingen skräll nu som andrahandare men ska väl vara det med.

4 Kimi di Quattro trivs på skor har bra utgångsläge och kan öppna bra så måste vara tidig här trots att han är lite ny i Silver. Kan avsluta vasst med och borde kunna få bra resa här med lite kuskplus mot på slutet. Kuskplus får också 5 Axel Ruda från toppspår och kan Örjan servera honom ett bra lopp medan andra kör mot varandra och öppnar upp loppet så kan den här venna med men inget högt spelvärde och ganska grön i silver så bara en av många. 6 Anchor Man gillar inte tränaren distansen för men anmäler ändå två gånger i rad till det och den har faktiskt bra resultat på kort distans tidigare. Satt långt bak och gick bara med till slut och behövde väl loppet i kroppen då det var comeback efter Frankrike-äventyr i somras där han fått hårdhet. Räknas. 3 Global Bookmaker är härdad i klassen och gör det okej mest hela tiden. Bra läge nu och kanske tänder till lite på kuskändring från bra läge här. 10 Merritt håller toppform men kanske lite bortlottad den här gången som startsnabb. Litet kuskplus nu, eller i allafall bra med ändring som kan ge kick och han duger i en lite enklare Silver den här veckan.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 4. C 3-2-1-11-9-6-8. D 12-10-7.

Se ”Gå Kort!”

Vi tror mycket på favoriten men samtidigt stiger 5 Hannibal Face i procenten under fredagen och nu på lördagen så läge att försöka gardera med ett eller ett par motbud då värdet inte går upp en krona med honom som vinnare här. Hannibal vann Brons i oktober lätt och slog då bland andra Kimi Di Quattro som drar en del streck i Silver. Hannibal fick mycket sparat i finalen sedan och står perfekt inne i klassen då han är kvar i Brons och ska väl vara huvudet högre än konkurrenterna här. Han är dock inte helt att lita och även om han fungerat med långresa tidigare finns det saker som kan påverka och han har faktiskt galopperat en hel del i sin karriär så viss galopprisk finns fortfarande.

4 Beethoven gillar jag och hade förhoppningar på i debuten i ny regi sist. han ville lägga iväg från start men Björn drog rejält i honom och fick ner honom i bra läge men valde att sitta kvar när tåget gick där ute. Han kändes nog inte hundra då och fuskade allt mer med travet och tog galopp sedan. Verkar ju inte som man tycker det är något fel på honom då man anmäler direkt igen och han är nog mycket bättre nu. Man ska ändra en del i utrustningen med kortare checkrem och annan balans och det där har dom ju koll på så räknar med bättre trav nu och då finns kapacitet som räcker i Brons.

Startsnabb från perfekt spår så borde få bra lopp, kanske till och med kan komma till spets och släppa till favoriten men tar man lugn start blir det väl ändå andra-tredje utvändigt med bra slagläge. Det som gör honom extra intressant är att han går från 12% sist till under 2% nu och ska vara bättre nu och från bättre spår och kommer favoriten bort är han minst lika bra som övriga så till högt spelvärde kan jag tänka mig att låsa loppet med honom.

3 Reven Dejavu är härdad på V75 och visar form, han har dessutom vunnit lopp på Romme med skor förra vintern och har ett fint utgångsläge så givet att han är tidig vid gardering när Westholm kommer hem till gamla hemmabanan. 1 Turenne kan öppna bra och man hoppas kunna få rygg ledaren, på favoriten här och det vore så klart bra. 2 Piccadilly kan med öppna hyggligt och tränaren är inne på att Jorma borde försöka köra sig till ledningen och ser ingen anledning att släppa till någon så skulle det lyckas kan han ställa till det lite för favoriten. Hög kapacitet på den här och hittar man rätt med honom lär han duga bra i den här typen av lopp.

11 No Doubt är intressant hemmahäst som kanske är lite bortlottad men duger bra i klassen och misstänker att man verkligen försöker ha honom i bästa tänkbara skick hit. Emilia var inne på att dom hade vunnit loppet utan galoppen sist och han kan vara lite strulig.

9 Zeolit är behandlad sedan sist och väl förberedd så med bra startryggar kan han komma igenom på bra sätt och fungerat på hård bana med skor förut. 6 Celsius Evo är bra häst men bricka sex är absolut inte lika bra sedan man bytte bort den vinklade vingen på banan. Henna Halme brukar inte vinna V75 trots att hon ofta får chansen på deras fina hästar. Den här dock toppform och kommer favoriten bort är det en tänkbar skräll. 8 Atomic Face har matchats mot stenhårda kullkamrater och gjort det bra så lär duga fint i Brons men lite bortlottad nu. Högre segerchans än under 1% som kollektivet bedömer honom till.

Stora systemet.

 1. 2-6-8.
 2. 12 Grisle Odin G.L.
 3. 3-5-6.
 4. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14.
 5. 6 Kartos Di Quttro
 6. 1-2-3-4-5-6-10-11.
 7. 3-4-5.

3240 rader som kostar 1620 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2 Maestro Zon
 2. 12 Grisle Odin G.L.
 3. 3-5-6.
 4. 3-4-6-12-14-15.
 5. 6 Kartos Di Quttro
 6. 1-2-4-6-11.
 7. 5 Hanibal Face

90 rader som kostar 45 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se