Speltips: Skrivet material till V75 på Umåker 13/5 med 63 Miljoner i JP.

Björn Goop egen bild

V75-tips till Umåker 13/5

Jackpot-Omgången.

63 Miljoner räknat i sjurättspotten den här veckan då det var favoritparad på Åby förra lördagen där både sexor och femmor frös inne. Även söndagens extra omgång från Vermo gav jackpot på femmor och det ger högt spelvärde den här lördagen med mycket extra att spela om. V75 går den här veckan på Umåker där det är ett upplopp på 184 meter men trots att det är lite kortare än medel vinner man färre lopp från ledningen här än på genomsnittet av banorna. Det är inga jätte-favoriter den här veckan och det ser verkligen ut som att systemen landar i många olika spikar vilket gör det till en väldigt rolig omgång med hög potential.

Inspelat material & Andelar.

Vi gör tidigt inspelade tips på YouTube som du hittar till via länk på Facebook-sidan trav.se och gruppen Sverige Spelar, oftast redan från torsdag kväll. Annars kan ni gå direkt till YouTube och söka efter Trav.se där men länkar på hemsidan finns med. Följ, gilla och kommentera gärna där med.

Andelsspelet för 200:-/andel öppnas som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. När det är JP på V75 öppnar jag även ett lite större andelsspel för 500:-/andel där vi spelar med en gemensam spikmen försöker spela med annan kompletterande spik och får så klart med lite fler streck. TRAVPUNKTSE JACKPOT heter det systemet och båda systemen försöker vi hålla runt tio andelar per system, så blir vi många kommer samma system läggas ett par gånger.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet som går som avdelning fem kommer 7 Månlykke A.M. och han brukar ju streckas till 70-90% men nu när det finns frågetecken för formen är han faktiskt långt under 50% och jag tycker det är ett fynd. Visst finns oron om formfrågan men han brukar göra bra insatser direkt efter träning och förra våren, efter fem månaders vinterträning var han en halv sekund bättre än samma motstånd som nu och spelades till 86% och 1.13 som vinnare. Året innan inledde han våren med fyra raka segrar och året före det var det galopp då det var första staten i nuvarande regi så helt annan häst nu och betydligt lägre galopprisk nu för tiden.

Nu är alla oroliga för en lite sämre årsdebut och en strykning efter det men ingen fara med lite feber någon dag och han var tung i första loppet efter dåliga träningsförhållanden inför det. Allt ska vara bättre med finslipande jobb inför det här så med lättning i balansen tror jag han bara är bäst nu. Vi behöver ett rejält hopp inför Elitkampen då svenska eliten ser tunn ut och det här gänget har han kört åttor kring tidigare, så går man bara för det och kör till dödens tidigt så tar han dom på bättre kapacitet helt enkelt.

Gå Kort!

I gulddivisionen som går som avdelning tre tycker jag att det ser skiktat ut och ett par ekipage sticker ut där jag chansar bort en av dom tre som drar streck och spelar med ett lås bestående av en lägesgynnad duo.

Favoriten 4 Brambling står väldigt bra till och kan öppna klart hyggligt men tror inte han tar sig förbi 3 Global Badman sida vid sida och då blir det nog dödens för favoriten den här gången. Inte alls givet att han plockar ner ledaren då, även om han ser riktigt bra ut inför den här säsongen för Brambling. Global Badman kommer med årsdebuten avklarad och nu blir det skoryck på häst som har vass statistik i ledningen och det är tufft att slå en bra ledarhäst i högsta klassen.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 1-2. C 3-10-12-8-5-4-6. D 9-11.

Här går vi på spik då det är voltstartslopp där favoriten 7 Chitchat kan ta sig iväg på ett bra sätt längst ut i banan och körs till ledningen sedan blir han svår att slå för övriga här. Han har varit hårt streckad på slutet och man har väldigt höga tankar kring hästen så nu när han fått ett par lopp i klassen går han nog framåt mycket då det var comeback sist och han är nog bara bäst.

2 Chestnut blir nog lite övertsreckad här då han inte ska ta sig förbi invändiga hästen och sedan kommer både 3 Global Crusader och springspårshästarna snabbt. Chestnut är minst lika färsk i klassen som favoriten men håller favoriten som en klart bättre häst. Global Crusader trodde jag skulle spetsa sist mot favoriten här men lyckades inte med det då och blev fast med sparat och kan få bra lopp igen men ännu svårare nu.

1 Maybach W.F. ska kunna hålla upp innerspåret här då det är bästa spåret i voltestart på banan så klart men även om kusken var inne på att köra i ledningen tidigt i veckan ska han ha sagt att han släpper senare i veckan. Han vill väl bara släppa till favoriten och det är ett klokt upplägg så klart och skulle favoriten ha en dålig dag kan den här få loppet.

4 Parker har spår som är väldigt dåligt på banan som är ganska smal och hästen är missgynnad av att inte få gå i amerikansk vagn så man ligger lågt från stallet och därmed är han ska han inte vara över 10% här och han har sjunkit en del.

Nämner några roliga skrällarna för den som inte litar på favoriten. 10 Holy Moses Mearas gick helt okej bakom favoriten sist och här blir det en del ändringar i huvudlag och så byter man tillbaka till samma bakskor som näst sist. 12 Dream Sensation är en bra häst för klassen och är bättre än 3% men det är frågetecken för formen efter en strykning och läget är kallt så klart. 5 Enge Eros är härdad i klassen och har betydligt bättre chans än kollektivet bedömer här. 8 Cab Frontline har fint smygläge där han kan följa startsnabb rygg och få lopp i tredje invändigt.

Avdelning 2.

Ranking: A 10. B 7-6-4. C 3-8-9. D 1-5-11.

Lägsta klassen på V75 där det är favorit i fara där 4 Lucky Flevo inte alls är så given att komma till ledningen som vissa tycks tro. Efter en strykning invändigt kommer 7 Oligark Tooma ha väldigt bra spetschans och då ska man kunna vinna från spets eller möjligen rygg på ledaren. Oligark är väldigt snabb och intressant med första gången barfota runt om. Lucky Flevo har galopperat väldigt mycket och det är första långresan för honom även om han åkt till Solvalla några gånger.

10 Jackpot borde vara favorit och har varit hårt spelad tidigare men nu inte ens favorit tidigt på lördagen,men borde väl bli favorit till slut med tanke på två strykningar i loppet med. Han är bra för klassen och det är så klart intressant med både barfota och bike nu. Det är väl inte hans bästa distans och mycket ändringar på lite ostabil häst är ju en chansning så klart, men han ska vara mer streckad än så här och är därför en tänkbar spik till och med.

6 Juan Sisu är nedstruken till perfekta spår fem och är en häst man håller högt i stallet och då är han väl i för låg klass efter att ha matchats en del mot vassa kullkamrater. Två lopp i kroppen som han vunnit och nu för första gången med balansen barfota bak.

3 Roberto U.R kan öppna hyggligt efter en bit och har bytt regi i skadeupphållet i fjol då han flyttat norrut och är nog hygglig i grunden. Står lite hårt inne men vunnit båda sina starter i nya regin, har Mats E upp och första gången amerikansk vagn.

8 In Love Mearas kan öppna snabbt med och väldigt gynnad av strykningen invändigt och den här håller man högt. Det är intressant med första barfota runt om då syskonen svarat bra på skorycken och den här är för lågt streckad. Det är dock en häst vissa speltjänster har drag på så det ser ut som han kommer att trenda kraftigt uppåt under lördagen.

9 Global Currency ligger man lite lågt kring och är ensamt sto i öppen klass som möter betydligt hårdare än på slutet. 11 Extremely Sweet blir det första skorycket på länge för till den här starten och hästen är bra för lägsta klassen och kommer med ett lopp i kroppen. 1 Beast maxas det i utrustning och ger det snabbare start för honom kanske man kan sitta i rygg på ledaren och ha viss skrällchans. Han möter för tufft nu så även om man siktat hit och maxar så kanske han hamnar lite för långt ner invändigt.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 3. C 8-7-1. D 5-2-9-6-10

Se ”Gå Kort!”

4 Brambling har varit fin i sina två lopp i år och ska ha riktigt bra chans att vinna loppet från dödens men inte alls givet att han plockar ner 3 Global Badman som har bra statistik i ledningen.

8 Very Kronos var överstreckad på tidiga systemen och faktiskt andrahandare ända fram till fredagen men trendar nedåt, vilket är rätt. Hopplöst med spåret längst ut i guld och inte givet att man laddar så backar man är det otroligt svårt att ta många längder på två så bra hästar där framme sedan.

1 Born Unicorn ska kunna nå vinnarhålet och skulle man få köra i rygg på ledaren ska man så klart kunna skrälla om luckan kommer.

7 Power är rolig här om man ska gardera, med ett lopp i kroppen efter ett helt år med problem och här har man gett honom tid och ska väl gå mycket framåt med loppet i kroppen. Oerhört hög kapacitet på den här så klart. Vid gardering så är det väl bara de fem nämnda som kan vinna loppet då det är skiktat och det är väldigt låg segerchans på övriga hästar.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 8-2. C 5-1-12-4. D 6-9-11-3.

Klass 1 där Wäjersten har favoritduon och man tror mest på 2 Heartbeat Thunder vilket alla ryggar men det känns mest som man håller det som en bättre chans på grund av spåret. 8 Kingslayer Pellini är nog en bättre häst och Wäjerstens val att köra så skulle det bli någon strykning här stiger chanserna. Båda är bra men båda har också fått snabba pengar och är klart föörska i klass 1.

7 Money Smile kommer från start i tuffare Klass 1-försök sist där han fick sparat som fastlåst första gången på barfota runt om. Nu blir det dessutom amerikansk vagn och den här kan nog spetsa trots spår en bit ut och körs väl där då och måste ses med absolut toppchans nu.

5 Father Simon verkar Goop tro en del på då han nämner honom tidigt i Björnkollen så från toppsår med amerikansk vagn och årsdebut avklarad även om det blir lite långt mellan starterna nu.

1 Bettle Hanover kan öppna snabbt och är aldrig sämre än tvåa i loppen på 13 försök och höjt sig lite i amerikanska vagnen senaste fyra loppen.

12 Mon’s Tornado är en bra häst för klassen och från bättre läge hade han rankats riktigt tidigt i det här loppet. Han tål nog att gå lite i spåren och gjorde flera bra lopp på V75 i somras.

4 Olly Håleryd är startsnabb från bra spår och det ska vara bra plus med skoryck här så intressant trots att hon möter hårt mostånd för henne här.

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 5-2. C 12-8-4-6-10-3. D 1-11-9.

Se ”Bästa Spiken”

7 Månlykke A.M. tror jag bara är bäst här och chansar på att han fungerar bättre nu och här körs han väl bara framåt på bana där spår en bit ut faktiskt är betydligt bättre här än på många andra banor. Hört lite i snacket i veckan om att man inte ska ha höga krav på den här och är en äldre häst osv. Men det är han inte alls, nio år är perfekt ålder på ett kallblod och han har ju bara tillhört eliten i ett par år för var en klart enklare häst innan sommaren 2020, dit han tog kliv i utvecklingen som sexåring.

5 Gorm har riktigt bra statistik på dom få gånger han gått i amerikansk vagn och har ett läge att kunna spetsa från här. Jag rankar honom tidigt på det ven om man är lite osäkra på formen även hos den här.

2 Pydin verkar i princip alla gå på här och man tror på garantispets från många håll här men jag är absolut inte säker på att han kan svara mot 4 Bellfaks när den lägger iväg från toppspår här. Tror också att man släpper med Bellfaks men då kan absolut Gorm vara före för att överta här. Tränaren varnar för att han ofta får köras för att ta över ledningen efter en bit men är lite svår allra första biten då han kan galoppera och han skulle haft spår en bit ut i banan för att ha riktigt hög spetschans.

8 Järvsöodin och 12 Nyland är bortlottad men hästar som absolut duger bra i högsta klassen och de här två är dom med mest startpoäng bakom favoriten och Gorm. Nyland möter ofta bästa hästarna i Finland mot snabba hästar och har både bra fart och styrka.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 15-14-1-2-12-8. C 11-3-4-5-10-13-7. D 9.

Den här avdelningen säger vi något om i princip alla hästarna i det inspelade materialet och vi förordar bred gardering här. Det behöver inte vara fel att strecka alla här faktiskt, speciellt med tanke på att det är troligt att det står mellan de två mest betrodda i avslutande avdelningen den här veckan.

Nämner lite om några av hästarna här och vi tycker att favoritduon från Wäjerstens stall verkligen är i fara här, mycket med tanke på sina chansartade lägen. 15 Great Skills står ju ruggigt bra till i propositionen med tanke på att hon kunde stått dubbla tillägg på flera av dem som är 20 meter före och så enkla hästar som det är på startfållan har hon sällan mött. Man ligger dock lågt då det är årsdebut och ska man köra passivt kan det bli för långt fram men stämmer det med galopper på andra och man kommer hyggligt på det så kan hon vinna ändå. Stallkamraten 12 Invidia är favorit men missgynnad av vanlig vagn och missgynnad av spår fyra i volten som är dåligt på den här banan. Mycket överstreckad på smickrande rad på slutet. 8 Havannah Line är stallets tredje häst och det är en startsnabb rygg så man kanske kan få ett bra lopp innerspåret. Mats E upp och det skräller ofta från innerspåret om/när det spricker upp.

6 Kate River fick ett bra spår för henne med bara tre på volten och Westholm bestämmer hur han kan ta sig iväg här. Norskt huvudlag som hon gick med sist behövde aldrig ryckas och kommer till bra användning nu så hittar han till spets och kan rycka den här till slut så blir svår att fånga. Stallets bästa chans och häst som är klart på väg uppåt så mycket tidig här. Stallkamraten 11 Hazyshadeofwinter är inte borta heller då hon står bra inne på pengarna på mellanfållan och har ett fint tredjespår i den volten. Form på topp och felfria lopp på slutet och riktigt bra på en något tung bana näst sist.

Bra lägen på 1 Toscana Southwind och 2 Kit Crown där det är regidebut för den förstnämnda och den kunde absolut haft mer på kontot, så måste stå bra inne på startfållan här. Den senare möter lite tuffare nu men kan med öppna bra och vann två lopp i höstas på barfota runt om. Galopp på båda starterna utan skor i år så vi kan få effekten den här gången istället.

14 Vilja T.Y.C. visar väl inte riktigt rätta skallen men har kapacitet för att vinna med lite spår på vägen. Hon borde väl gått förbi favoriten då de möttes på Solvalla näst sist men var klart bra som tvåa och tog nästan hela längden på Invidia då men nu kan hon kanske vara långt före henne tidigt i loppet istället. Sist drog man varken norsken eller tussarna och skulle ha loppet i kroppen efter att ha varit behandlad inför det så bättre nu. Tussarna har bara ryckts en gång i lopp, så en extra växel att nyttja nu och 5% mot favoritens 25% är för stor skillnad mot hur lite det skiljde när de möttes.

3 Olea Håleryd ska få väldigt bra effekt av barfotabalans så intressant från fint spår. Både 4 Nunja och 5 Ektara har så klart väldigt svåra spår men om någon av dem kommer till i loppet så har dom båda kapacitet för att skrälla här. Plus på första barfota sist på Nunja som gick 12-tid på kort distans så fått bra fart i benen. 7 On the Top Tooma 9 West Wind

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 2. C 3-11-4-8-1-5. D 9-10-7.

Här går många på favoriten 2 L.L.Royal som lär stiga något på procenten och visst är det toppchans i ledningen här så klart men jag hoppas att man laddar fullt en bit ut och kanske kan ta sig förbi med 6 Santos de Castella. Den som tar spets har väldigt bra chans att vinna loppet och det bör nämnas att innersta spåren inte är jättebra på den här banan där faktiskt spår sex bakom bilen är klart före 1 och 2 statistiskt. Visst kan Bergh få hjälp att hålla ut värsta motbudet med några ganska startsnabba mellan med men då det skiljer så mycket i procenten vill man ju dubbla systemet. Rankar faktiskt Santos före på så mycket högre spelvärde och kanske kan han vinna loppet även om han inte kommer till ledningen på sin höga kapacitet.

3 Frodo S. kan med öppna så kan hitta ner bakom favoritduon och om det blir bra fart och ledaren kanske kan bli het så borde Goop kunna skrälla om det stämmer det minsta här.

11 L.A.Bokomåste få svårt att ta längder ute i spåren på så här bra hästar där framme och streck i överkant på tidiga systemen här, då han var andrahandare fram till torsdag här men nu sjunker han lite. Lite besviken har man väl varit på honom i första loppen i år och det är tufft i Silver där han står hårt inne med bara några få tusen över klassgränsen.

4 Xanthis Coktail har bra spår nu men stått över en del efter både sårskada och feber vid strykning så borde behöva loppet i kroppen. 8 Anchor Man gick bra i comebacken sist på första barfota på länge nu men vinner inte så ofta och läget är väl hopplöst nu.

Stora systemet.

 1. 7 Chitchat
 2. 3-4-6-7-8-10.
 3. 3-4.
 4. 1-2-4-5-7-8-12.
 5. 7 Månlycke A.M.
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15.
 7. 2-6.

2520 rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet.

 1. 7 Chitchat
 2. 10 Jackpot
 3. 3-4.
 4. 2-5-7-8.
 5. 7 Månlycke A.M.
 6. 1-2-3-4-5-7-8-11-12-14-15.
 7. 2-6.

176 rader som kostar 88 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se