Speltips: Skrivet material till V75 på Solvalla med STL-finaler 3/2.

Axevalla vinter

Skrivet V75-tips till Solvalla 3/2.

V75-Omgången.

STL-finaler på V75 som körs på Solvalla under lördagen 3/2 med spelstopp 16:20, som vanligt. Huvudstadsbanan har ett upplopp strax över medel och i övrigt ganska medelbra på alla sätt och vis, vad gäller spårstatistik och sådant så är det inget som sticker ut här. Tyvärr lite sämre klass på den här finalomgången med till viss del ganska skiktade lopp och dessutom inte så många hästar till start med en klen gulddivision (som inte är en final) och bara 12 hästar (efter en strykning) i Diamantsto-finalen. Det finns ändå en hel del felstreckade hästar i omgången, som det kan bli i finaler och har man lite tur kan man få hög utdelning den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Inspelade materialet finns även som ljudfil där poddar finns.

Till ombudet!

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

Avdelning tre är en Gulddivision, som inte är en final denhär veckan och i ett svagt fält bakom den klara favoriten 6 High On Pepper måste det vara absolut toppchans för kanske hästen med högst segerchans i V75, hittills i år. Han vann Sylvesterloppet på nyårsafton där han satt långt bak med dryga tillägg och spår på vägen men här blir han nog släppt till spets tidigt och då är loppet över.

Gå Kort

I andra avdelningen är det den lägsta klassen där det ofta går att fälla favoriten och leta skrällar när det är finaler men det här meetinget är klart svagare än normalt och ett par hästar höjer sig en del här. Jag är inne på att man ska klara sig på få markeringar här och spelar med de två mest betrodda tillsammans med en outsider.

Favoritduon 5 Janks Morton och 6 Mellby Jail har båda vettig chans att komma till ledningen tidigt då den senare är väldigt startsnabb vid full laddning. Klara favoriten har spår invändigt om värsta konkurrenten och skulle kunna svara ut honom och vara först fram för att överta så givet att han har bra chans.

Om två träter kommer garanterat 3 Kapten Nemo ner bra i banan från start som startsnabb och han är speedig så ska kunna skrälla rejält här då han är bortglömd på strecken och inte alls mycket sämre än de bästa i loppet här.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 4-2-3. C 8-5-12-11-6. D 7-10.

Första avdelningen är STL-finalen i Silverdivisionen där det har varit ‘Fördel ston’ i ett par av försöken hit och favorit här blir just ett sto som vann enkelt från spets i sitt försök. Hon har härdats i Guld och var tidigare i höst trea i SM, öppen klass bland stenhårt moststånd och hon har över 4 miljoner på kontot.

2 Barbro Kronos har vunnit 5/5 i ledningen och skull ehon komma dit är det så klart toppchans men här borde hon inte ta sig förbi väldigt startsnabba 1 Joe Dalton som ska kunna svara upp sitt innerspår. Svedberg är inne på man kanske kan testa rejält ändå eftersom alla vet att Joe kan galoppera men skulle invändig häst gå felfritt så är det givet spetsbud och då blir det favorit i fara här. I ledningen tror jag på något lägre galopprisk då det är stort kuskplus för Joe Dalton nu med Goop upp och bra chans att den leder loppet runt om.

3 Major Ass var bra i dödens på Mantorp och visade lite Varenne-takter enligt kusken och tärnaren, då han kämpade bra i den positionen. Höjer han sig åter med att gå i dödens nu efter att fått pasivt upplägg sist och sparade krafter kan han absolut vinna loppet om de två favoriterna kör hårt mot varandra om spets tidigt här.

4 Global Classified gillar jag chansen för här då han har toppspår och borde få bra lopp efter att ha gått bra från en del dåliga lägen i vinter. Han kan öppna bra för fin position och har mycket segrar för MAD så plus med honom upp.

8 Run n'Cola var det en del skrik kring sist då han blev drygt 13% mot Barbro Kronos den gången efter att ha spurtat bra från bricka 12 i starten före. Nu är det åter kallt läge men till under 3% nu är han intressant då han absolut inte var dålig sist heller och nig håller fortstatt bra form.

11 Corazon De B. är bra men på V75 behöver han nog vara i spets eller dödens för att komma till rätta och överstreckad på tidiga kupongerna från det här spåret. 12 Combat Fighter är det lite samma för, att ska han ha bra chans i Silver-final kanske han måste vara med där framme för att utnyttja sin startsnabbhet, så bortlottad duo som passas när dom får framspår. Tycker ändå att om någon av dom ska streckas nu så är det den senare som kommer med färskare form och procenten gör det betydligt roligare med Combat Fighter.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 5-3. C 2-12-8-4-11-7-1. D 9-10.

Se ”Gå Kort!”

Klass 2-final och favoriten 5 Janks Morton är man inne på ska kunna laddas från start, vilket man inte testat riktigt ännu men med första gången amerikansk vagn från perfekt utgångsläge ska han väl kunna öppna bra. Kan han hålla ut värsta motbudet är det så klart toppchans men inte alls givet att det går. Man vill ju se den öppna riktigt fort innan man köper det med att han ska kunna det och 6 Mellby Jail har laddats från start vid flera tillfällen och kan lägga iväg väldigt snabbt bakom bilen, så givet att det här måste räknas som knappa spetsbudet. Jag håller Mellby Jail som lite roligare chans med tanke på skillnaden i procent här.

2 Grace Trot ska gå i bike och är startsnabb också men spår en bit in på Solvalla är inte optimalt när det är startsnabb från sjättespåret, så jag måste tro att Grace Trot kan bli över på något vis. Ofta om man ligger i andraspår är man lite nöjd med det också och laddar inte för fullt och visst kan hästen vinna men till över 20% rankas hon ner något snäpp på dåligt spelvärde.

Öppnar snabbt gör även 3 Kapten Nemo vid laddning och kan vara den som är först nere vid plankan och ska kunna släppa till den som är först fram av favoritduon. Kapten Nemo gick felbroddad sist enligt tränaren och ska väl vara gynnad om man kan slippa brodd den här gången. Inte mycket sämre kapacitet än de bästa här och procenten är oerhört låg.

12 Express Cash är en häst med kanske lika hög kapacitet som favoriterna här men läget är iskallt. Till positiva grejer hör att man får bike på honom första gången här och gick med norskt huvudlag första gången sist men drog aldrig den så det kan bli första effekten på det nu i lopp, och det har gett önskad effekt i träning.

4 Meverick Merkat kommer iväg bra från perfekta spår fyra med och kan man hitta ner i banan ska han kunna spurta snabbt till slut igen.

8 Global Dependable är en av flera som får första gången amerikansk vagn och höjer han sig med den samtidigt som favoriten får kan få ett tufft lopp så kanske den här skrälla med lite tur. Han borde gå framåt med ett bra lopp till i kroppen sedan han mötte favoriten gången innan.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 8-5-9-1. C 7-4. D 3-2.

Se ”Bästa Spiken”

6 High On Pepper kan vinna även om han skulle strula något, vilket han gjort tidigare i karriären men han har varit stabilare på slutet och mest troligt körs han bara framåt och blir släppt till ledningen efter bit. Överlägsen oavsett och kanske kan vinna även med en kortare galopp, om han på något sätt skulle bli störd eller liknande.

Klen Gulddivision gör ju att spelutbudet ska räknas tidigt om favoriten kommer bort och 1 Sweetman håller väl upp sitt innerspår här och om favoriten kommer bort av någon anledning kan den här så klart leda loppet runt om. Sweetman var oväntat bra mot Julius Boko sist och det trts punktering tidigt i loppet den gången. Nu blir man för klar andrahandare så med allt sagt vill jag inte ha den tvåa i rankingen då han skulle bli oerhärt överstreckad om något händer favoriten och han stryks.

5 Dark Roadster är bättre på kort distans men kan komma iväg väldigt fort om man laddar så skulle favoriten inte vara med i loppet kanske man gör ett försök mot spets här. Spetsbudet invändigt har just spår ett vilket inte är helt optimalt på Solvalla och kanske kan den här snuva Sweetman på ledningen här, i så fall är mycket vunnet så till väldigt låg procent rankar jag honom tidigt.

Ännu mer startsnabb är 8 Night Brodde som slog Dark Roadster sist och vid strykningar är det ett spetsbud om man kommer ner något spår. Tänkbar vinnare av loppet med, om favoriten inte är med, så som femma på strecken är han spelvärd reserv om High On Pepper stryks.

9 Milliondollarrhyme vann från dödens 2/12 och gått bra även efter det och är en häst som fungerar bra under vintern då alla måste gå med skor. Ensam på bakspår men litet fält och är tänkbar om favoriten är borta.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 7-11-12-4. C 5-10-1-6-3. D 9-8.

12 Bear High var loppets tidiga favorit under hela veckan, fram till efter middagen på fredagen och överstreckad på tidiga kupongerna men klart intressant då han faller rejält på strecken. Fel läge så klart då han vann från spets sist och bara en av många vid bred gardering.

Stallkamraten2 Never Give Up peppades upp och laddades sist så det blev galopp då och nu har man testat gränserna lite och kan nog ladda lite lagom för att få överta från flesta motståndarna där framme den här gången. Goven förstahäst och Nurmos var inne på att detta var hans bästa chans i omgången bland alla betrodda, då han pressades i en intervju under fredagen att nämna en före övriga. Han slog dessutom Janks Morton från ledningen lätt och den är stor favorit i en Klass 2-final nu där nästan alla har mer på sina kontoton än hästarna här, och ses av många som en riktigt bra häst.

7 Baron Tilly Går framåt med varje start och tränaren tror det är bästa hästen han har tränat så man håller honom högt och räknar med bra chans här. Man var inne på att kanske testa i bike till den här starten men det blir nog inte så den här gången enligt en intervju med tränaren på fredag eftermiddag. Var hårt streckad på tidiga kupongerna men klart mer rimlig procent nu så räknas trots läget här.

11 Top Score har gått bra lopp i Finland och givet att det är snäpp upp i motstånd här men han har varit rejäl och gått med långa broddar på slutet så det blir fin lättning med snabbare skor den här starten. Bortglömd av kollektivet så rankas upp på bra spelvärde här.

4 Kenobi Mearas har toppspår, är snabb, står perfekt inne på pengarna och får första gången amerikansk vagn hit så givet att det är intressant med två lopp i kroppen i vinter.

5 Hoho Haha kan öppna snabbt och kanske kan komma ner till plankan för ett bra lopp på innerspåret. Spets och släpp till Never Give Upp så kan det bli vinnarhålet här, om ingen ställer frågan kan han räcka i ledningen då han vann lätt från den positionen sist och bara såg sig besegrad av bra stallkamrat på V75 starten före.

1 Call Me Sleipner gick med rycktussar sist som man aldrig ryckte så växel sparad där men han ska inte kunna svara startsnabba och troligt att man hamnar trea invändigt. Skulle han nå rygg på ledaren stiger chanserna men spricker fältet upp är tredje invändigt inte dåligt heller just i den här typen av tävlingar.

6 Leo The Lion har haft sämre lägen gång efter annan, något bättre spår nu och får rejält kuskplus i Mats E upp efter att ha varit tränarkörd i nästan alla sina starter.

10 Maserati Hall har matchats en del mot tuffa kullkamrater som treåring utan att få så mycket med sig men har då kanske fått lite hårdhet. Första gången Goop upp är intressant här i comebacken så räkna även om han kanske höjde sig lite med skorycken i slutet av hösten.

3 Bicc's Tobee gör också comeback men visat bra speed och från ett bra spår kan det vara en aspirant på vinnarhålet här och hittar man den positionen kan han vara vass på speed till slut om luckan kommer. Tuffare mot nu så måste nog ha det loppet om han ska räcka redan nu.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 11-6-3. C 12-7-10-9-2-5-8. D 1.

Tidig favorit i Klass 1-finalen är 11 Global Caps som har tio segrar på elva starter hittills i karriären. Han vann dock kanske det billigaste försöket under det här meetinget så givet att det är mycket tuffare mot och dessutom ett iskallt läge så favorit i fara här. Även Nurmos tror att det borde bli svårt att vinna loppet från det här läget.

Minst lika bra som favoriten är 4 Winterburn som har väldigt mycket likheter med favoriten i såväl stam som karriär. Båda är sexåringar som haft en del hinder i sina respektive karriärer och nu kommit igång ordentligt den här vintern. Skillanden är dock här att favoriten kommer från bra lopp i enklare gäng på slutet medan Winterburn mötte hästar med närmare miljonen tjänat sist och kördes väldigt passivt och går ner i klass till den här starten. Han kan öppna bar vid ladding och jag är inne på att man får ta över från vissa där framme men kan också ta en lugn dödens och vinna med ett sådant lopp med. En oerhört spelvärd spik som borde vara knapp favorit här men är bara trea på strecken. Första gången i bike och MAD upp fortstatt är så klart plusvarianter på en spik från toppspår.

3 Moses Boko har glänst i enklare gäng på slutet men nu blir det tuffare mot och även om han kan öppna snabbt är han absolut ingen blixt direkt bakom bilen. Inte osannolikt att Winterburn kan ta sig förbi men om Moses sitter i ledningen tror jag att Winterburn är bättre och sänker honom från utvändigt. Klart övertsreckad som stigit en del på strecken under fredagen och rankas ner på dåligt spelvärde.

6 Jalapeno K. kan öppna snabbt vid laddning och givet att man borde köra rejält från start för att hitta bra position. Kan han vara före de mer betrodda är jag inne på att han ska kunna släppa om MAD kör offensivt med min spik. Fortsatt toppform och den här kan absolut vinna från rygg ledaren om det blir körning mellan betrodda här framme.

Fyra hästar höjer sig lite här men även 12 Mister Vredebest är en tänkbar vinnare då det är absolut toppform och man låter oerhört optimistisk från tränar-håll här. Det är ett väldigt skiktat lopp där jag är inne på att många vill ner på innerspår och kanske kan den här få ett okej lopp trots spåret. Tanken är då att man ska kunna sitta i rygg på favoriten Global Caps och gå i den ryggen under slutvarvet och få bra draghjälp.

7 Vision of Gideon ska gå i bike första gången i sin 22:a start, vunnit 10/21 totalt och kommer med absolut toppform hit så kan vara en tänkbar skräll om utrustningsändringen faller väl ut och han har lite tur med loppet.

Avdelning 6.

Ranking: A 12. B 3-13-7. C 8-6-4-11-9-10. D 2-1.

7 Jurista blir på tok för stor favorit här då det kanske såg lite bättre ut än vad det var sist, när man kom enkelt till ledningen och fick dämpa tempot. Övriga radade upp sig på innerspåret så givet att man kunde avsluta väldigt fort då man fått bestämma tempot själv på vägen. Amerikansk vagn första gången i den starten och fortsatt bike nu så givet att man kanske kan komma till ledningen efter en bit i kraft av sitt stora favoritskap så och väl där kan man såklart vinna loppet. Med det sagt är det många startsnabba i loppet och det kan kosta en del så inte alls givet att det blir lika enkelt då man dessutom möter några tuffare i loppet nu. Rankas ner på lågt spelvärde.

12 Lady Beluga blev det lite trafikproblem för sist och tränaren är inne på att hon nog hade kunnat vinna loppet om man sluppit otur den gången. Nu är det åter läge där det kan strula på vägen från så klart men kör man offensivt och synar dödens här kanske hon bara är bäst här då hon är van att betydligt hårdare motstånd än nu.

3 Penthous var vi inne på tidigt sist trots stängt spår och nämnde då hur hon gått bra i amerikansk vagn mot hingstar och valacker i starten innan så givet att det är bra med fortsatt bara ston mot igen. Nu åker dessutom biken på så från ett bra läge borde hon ha något bättre chans än procenten antyder.

Den här finalen av Diamantstoet är en spårtrappa där 13 Olga Utca måste ses med bra chans trots läget i tredje ledet men det kunde ju ha varit 15 hästar men nu, efter en strykning är det bara elva hästar kvar att runda för henne och hon tål en repa i spåren så kan mycket väl runda fältet då hon är härdad i tuffare konkurrens.

6 Daytona Roc är nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen och kan öppnas snabbt. Ska ha gått framåt med loppet i kroppen så Goop ska kunna skrälla med henne här om man får ett bra lopp i kanske vinnarhålet.

8 Jewilla kan även hon öppna snabbt och är gynnad av strykningen så blir det hon som kan hitta ner i rygg på ledaren ska väl hon kunna skrälla. Vinner inte så ofta men har också matchats en hel del mot kulltoppen som unghäst.

4 Dino Cream slog många av dagens motståndare i sitt försök hit och gick rejält till slut efter fin resa då. Bra spår och skrällchans den här gången då hon borde kunna få ett bra lopp. Mats E upp och bike på så när tränaren säger att han gärna får köra henne i spets kan det ställa till det för favoriten om den här kan svara.

11 Xeravia C.D. blev det fel för sist och helt annat lopp nu när det blir amerikansk vagn på efter ett par voltstartslopp på slutet. Fortsatt Örjan upp och då vet man ju att det kan lösa sig då det är mer pengar på spel.

9 Future Sox håller bra form och gick i mål med sparat men i en spårtrappa gillar jag inte spår nio då man har rygg på två hästar med absolut minst pengar i fältet och det blir oftast svårt att få riktigt bra lopp med den typen av förutsättningar.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 9-5-11. C 10-8-12-1-4-2. D 7-6.

Om jag sa att finalerna var ganska skiktade över lag den här omgången så gäller inte det Bronsdivisionen som har ett riktigt bra fält här. I princip ingen känns helt chanslös och jag kommer att gardera loppet brett här.

5 Danao Degli Dei har varit oerhört bra och det lyser klass om den här då han får sprinta på i eget tempo över kort distans men nu är det andra förutsättningar och det ska inte duga att bli tokhet på full väg i en final. Han är dessutom inte blixtrande startsnabb utan får upp farten efter en kort bit och då kan det redan vara för sent att nå spets av egen kraft här. Stallkamraten 6 Midnight Special kan hamna på vingel men kan då vara den som avlöser favoriten i dödens kanske för att hålla Danao lugn.

3 Winner Brodde tror jag är den tidiga ledaren här i amerikansk vagn och med ett framspår då han har startsnabb stallkamrat mellan sig och favoriten med i 4 TearsInHeaven som kan hjälpa till att hålla ut den. Stallakmaraten kan också komma ner i rygg på ledaren men kanske bara håller ut favoriten och blir avlöst i dödens för lopp i andra-tredje utvändigt. 1 One Crystal har varit hårt betrodd på V75 och gjort det bra utan att få vinna men här skulle man kunna komma iväg bra och släppa till Winner Brodde för lopp i vinnarhålet, om inte TearsInHeaven kommer dit. Tänkbar skräll från rygg ledaren eller tredje invändigt.

Det kan bli tryck på loppet om favoriten får svar och blir het, eller om han kommmer till spets och blir het. Så det kan absolut öppna upp sig för bra hästar med bakspår här. 9 It´s Peppertime behövde nog loppet sist efter uppehållet och är nog bättre nu då man säkert siktat på att ha form till den här starten. Det gick dessutom väldigt långsamt på mellanvarvet i förra loppet där 11 Esposito fick bestämma tempot och svårt att ta många längder på den till slut då i snabb avslutning. Båda är bra och den som får bästa loppet ska absolut kunna vinna trots bakspår här.

Bakspår har även 10 Money Smile som gör det väldigt gång efter annan men ändå blir lågt streckad så intressant nu med Örjan upp då han varit tränarkörd för det mesta. Kan han slippa vara den som drar fram andra den här gången kanske han kan fälla många till slut med lute tur och det där med tur löser ju ofta Örjan bättre än dom flesta.

8 Xanthis Hilton trodde man nästan skulle bli överstreckad hit men han håller ju toppform och till 4% är han bra streck trots spåret och han tål en del jobb så bra skräll i avslutningen om han har tur.

12 Triton har en tung långspurt att tillgå så han kan fälla många till slut här men läget är så klart sämsta tänkbara i en väldigt jämn och bra Brons-final.

Stora systemet.

 1. 1-2-3-4-8.
 2. 3-5-6.
 3. 6 High On Pepper
 4. 1-2-4-5-6-7-10-11-12.
 5. 4 Winterburn
 6. 3-7-12-13.
 7. 3-5-8-9-10-11.

3240 rader som kostar 1620 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-2-4-8.
 2. 3-5-6.
 3. 6 High On Pepper
 4. 2-4-11.
 5. 4 Winterburn
 6. 12 Lady Beluga
 7. 3-5-9-10-11.

180 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se