Speltips: Skrivet material till V75 på Solvalla med STL-Finaler 26/11

Solvalla

V75-Tips till Solvalla 26/11

STL-Finalomgång på V75

STL-finaler på Solvalla där jag och Lönnaeus är på plats men han var tyvärr sjuk i veckan så missade att vara med på inspelade materialet. Ett par stora favoriter i omgången men i övrigt inte helt enkelt så kan vi försöka att fälla en av dom stora och jobba in ett par skrällar i övrigt så har vi sett gång efter annan att finalerna inte är så lätta som det kanske ser ut på förhand. Efter onsdag är det skotvång som gäller några månader över vintern och det är sista gången många får gå maxat i balansen på ett tag. Vissa drar till Frankrike medan andra tar vila och sedan vinterträning inför nästa säsong. Kan bli sista tävlingsdagen med riktigt snabba tider i år med andra ord.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppna så klart och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

I gulddivisionen spikar jag hästen som har klart högst segerchans i omgången även om han blir väldigt hårt streckad så är det en klart vettig spik. 5 Brother Bill kör sig till ledningen här och ser inte riktigt att någon ska kunna knäcka honom från utvändigt, ser heller inte att någon ska trycka upp tempot. Flera av dom värsta motbuden har bakspår den här gången dessutom.

Gå Kort!

I silverdivisionen har jag svårt att se det skrälla den här gången, några få höjer sig men ändå drar ett par andra lite strecken så tycker det är okej att stänga loppet på betrodda där, två eller tre streck blir det. Avdelning fem går loppet som så se där nere vilka jag syftar på.

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 4. C 3-8-5. D 7-6-11-1-9.

Väldigt stor favorit i 10 Honey Mearas som jag väljer att gardera även om jag förstår att segerchansen är hög. Jag bygger systemet med spik på omgångens största favorit så då vill jag göra ett försök att fälla omgångens näst största här. Hon har faktiskt två galoppmisslyckanden inom sina sju senaste starter och det kan bli vingel i spåren här. Kan bli för sen attack om man siktar på femåringslopp på Vincennes i nästa starten så vill man väl inte lägga lasset nu.

4 Fifty Cent Piece har mer passande distans nu och var klart fin första gången i amerikansk vagn på svensk mark sist. Wäjersten är inne på att medeldistans ska passa bättre och även att hon ska kunna öppna snabbare från så här bra spår än sist. Hon ska ha gått framåt ytterligare och väntar Örjan för länge kan den här rinna undan i spets.

2 Hoboken Am är man väldigt nöjda att fått ordning på sist efter att ha slagit sig på knän tidigare var det bättre aktion sist i första gången med bike. Gick i mål med sparat bakom Fifty cent Piece och Margareta Tooma sist. Låter som man tror på bättre insats nu på hemmaplan med loppet i kroppen och fint läge igen. 3 Barbro Kronos vann loppet som skräll på Axevalla då Honey Mearas galopperade i somras. Den här har haft ett par förkylningar efter det men kan man få ett bra lopp där framme kan hon nog skrälla igen på sin fina kapacitet. 8 Digital Class har också hög kapacitet men läget är desto sämre även om hon kanske ska kunna vinna loppet oftare än proceneten antyder. Behöver så klart tur men har hon det kan hon spurta vasst. 5 Racing Brodda kan öppna ganska bra och man sparade hovarna sist då det var bakskor på, då var man inne på att hon skulle haft riktigt bra segerchans om man haft framspår i den starten. Maxat nu från toppspår och man tror på hästen från stallet. Övriga borde få svårt.

Avdelning 2.

Ranking: A 10. B 3-4-8. C 6-1-5-9. D 11-7-12-2.

4 Neon Bank är loppets favorit då han vann sitt försök från utvändigt om 3 Drill och nu blir det väl tufft att gå utvändigt igen i finalen. Drill ska vara bättre nu då man nog hänger på helstängt huvudlag och han kanske tänder till på det. Dom kan sänka varandra och då öppnas det för fler.

10 Con Crowe var ruggigt överlägsen vid seger sist från perfekt start med springspår då men nu är det bakspår. Har dock rygg på dom betrodda där framme här och han såg ju okomplicerad sist så kan säkert följa Drill bra i starten för att komma igenom på bra sätt. Han kanske bara är bäst, vunnit 6/9 och har mest startpoäng i fältet.
Bland tänkbara skrällar nämns 8 Trefilov som var bra vid seger på Bjerke sist och nu blir det körspö och är säkert minst lika bra som sist men fortsatt totalt bortglömd. 6 Knutte Sting var överraskande bra sist då det inte var toppat dit och vi hade förordat spik på Grant Hall i spets. Knutte Sting gjorde det klart bra i dödens som tvåa en bit efter. Ska vara bättre nu och man har kunnat förbereda som man velat hit och åtgärdad sedan sist. 1 Lozano Boko nämnde vi som skrällbud på Bjerke sist där han avslutade vasst och den här är väldigt speedig så tänkbar rysare från rygg ledaren eller tredje invändigt. 5 Match’em är det första Goop upp på nu från toppspår och den här kan öppna hyggligt så ska kunna komma bra på det. Jag trodde han skulle vinna sist så var lite besviken på moralen men kanske får Goop mer fart på honom men rankas ner på sämre spelvärde då procenten är i överkant.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 8-3-12. C 9-10-11-7-2. D 4-6.

Se ”Bästa Spiken!”

5 Brother Bill ska dom inte kunna röra den här gången från toppspår då Magnus A kan köra framåt och sen blir han oerhört svår för övriga att ta längder på. Spekulerar man i galopprisk eller om han kommer bort på annat sätt så är det väldigt låga procent på många vassa hästar bakom.

9 Unico Broline är väl den enda av övriga som kanske blir något överspelad då han är klar andrahandare trots bakspår. Får därmed väldigt mycket streck om favoriten skulle strykas av någon anledning och viktigt att sätta ut egna reserver här.8 Missle Hill är väldigt bra häst för att bara vara streckad på 3% och skulle det bli invändiga strykningar ökar chansen. 3 Phoenix Photo slog favoriten sist och var den som höll inne honom i starten med så börjat kunna öppna allt snabbare med. Nu är det aviserat barfota runt om och det är klart intressant. 12 Oscar L.A. fick sämsta läget men räknas ändå vid gardering på väldigt hög kapacitet.

10 Seismic Wave, 11 Click Bait och 7 Pinto Bob är väl alla tre bortlottade men är tre bra hästar som alla tre visade bra form i sina respektive senaste lopp. Dom är streckade från 0,2-1,7% så spelar man reducerat och garderar det här loppet kan det vara roliga hästar att betala lite mindre för.

Avdelning 4.

Ranking: A 9-3. B 1-13-10. C 4-12-5-7-8. D 14-6-15-2-11.

Diamantstofinal där det oftast är lite tuffare för tillägshästarna när dom på grunddistansen redan slagit en del av dom på tilläggen men ändå får fortsatt starta 20 meter före.

Favoriten 13 Ivanka Amok bara radar upp segrar och visst är hon bra men nu blir det tuff uppgift och favorit i fara men ska streckas tidigt trots allt på sin fina skalle. Men given att försöka fälla då det är sämsta tänkbara spåret i fyra på sin fålla. Stalkamraten 9 Miss Imperatrice trodde vi hårt på sist men var väldigt knackig i intrycket i uppvärmning och provstarter. Tog sig samman i loppet och var riktigt bra som två från dödens och säkert bättre nu. Bakspår där framme minskar chanserna något så klart men hon är väldigt snabb i benen och är det bara lite mer rytmiskt den här gången kanske hon är bara bäst. Hon var knappt slagen av 3 Kathrine S.H. som bjöds ett perfekt lopp sist och kunde gå förbi knappt men säkert till slut och är nog bra igen här. Även hennes stallkamrat 4 Make it a Star har visat klart bra form och hon startade från tillägg sist som stenhårt inne i loppet då och man är inne på att med tidigare attack/lucka så kunde hon vunnit loppet. Gick snabbast av alla bakom nu betrodda Mellby Ivy.

1 Mellby Ivy har bästa läget och visade bra takter sist då hon vann från tillägg och nu flyttas fram till startfållan som väldigt snyggt matchad hit. Hade ju inte fått stå start här om hon fått behålla segern näst sist då hon blev diskad som måletta. Många går på henne den här gången så kanske kommer bli lite överstreckad och kan kosta en del att svara upp ledningen här.

5 Primadonna Tile är man så klart inte glada för spår fem med då hon är ganska stor. Hon är dock bra ut i volten och körsvennen är duktig så kan säkert få ett bra lopp trots bökigt spår. 10 Cala Mayor De B. gör bra lopp mest hela tiden och nu är det aviserat barfota runt om. Kan få nån sväng på innerspåret och luckor sedan, då är hon bra nog att vinna. 12 Mia Vince står lite hårt inne på tillägget men kan ha gått framåt ordentligt med ytterligare veckor i Goops regi och loppet i kroppen. Klart minus med vanlig vagn men hon är en vass spurtare och till oerhört låg procent måste hon vara en tänkbar skräll från bra spår på tillägget. 8 Olly Håleryd har perfekt spår och är stark och rejäl så går hela vägen in i mål om luckan kommer. Hon har ju varit väldigt stor favorit när vi fällde henne men nu är hon inget spelad. Tänkbar skräll på läget. 7 Pretty and Evil är startsnabb och körs från springspår av Magnus A som i princip ostreckad måste ekipaget räknas med skrällchans.

Avdelning 5.

Ranking: A 11. B 2-6. C 7-1-9-3-10-4. D 5-8.

Silverdivisionen där det är kanske rätt favorit på läget för 2 Falcon Eye som går ner i klass efter att ha startat en del i gulddivisonen både i Sverige och Norge. Falcon Eye har ett bra läge och kan nog öppna lite bättre och skulle man lyckas hålla ute 3 Special Major sida vid sida eller vara först framme för att överta så skulle man kanske kunna komma till ledningen. Favorit att nå spets är kanske ändå 6 Santos de Castella, speciellt om Special Major mest troligt är först och sedan säpper. Men även 4 Mr Mah Can och 5 Reverend Wine kan öppna vasst från toppspåren och det kan göra att Santos De Castella kan få tuff resa fram till ledningen om det blir tredjespår in i första svängen. Kommer dock Santos enkelt till ledningen blir han svårslagen men det finns på kartan att det blir viss körning en bit till alla hittat positionerna.

En som profiterar på om det blir tryck på loppet i starten är 11 Amalencius B.B. som kan sänka alla i tung långspårt här.

9 Charliebrown Effe trendar väl nedåt på strecken då många insett att det blir för tufft här och man var inne på att förra loppet skulle vara säsongens sist men så kvalade man in hit och vill då startat såklart. Låter ju inte som att man siktat hit och formen är nog på retur nu så svårt från bakspår och mycket spår på vägen här. 7 Hipster Am är väl roligare skrällbud som också han är startsnabb som fick sparat sist och nu åker biken på. Lite bortkörd sist då man hade chansen att komma ut tidigt men satt kvar invändigt och kuskplus nu. 10 L.L.Royal har varit bra men är kanske lite sämre än dom allra bästa här. 1 Titan Yoda blir över från start och behöver mycket tur sedan, kan blir tredje-fjärde invändigt nu.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 10-1. C 4-7-12-5-2-11. D 3-8-6.

Bronsdivisionen och här blir 1 Hidalgo Heldia väldigt klar favorit och han var bra sist men nu är det andra förutsättningar och stor risk för galopp eller att han blir över från start. Given att gardera den här gången.

9 Aragorn As får Goop upp och det är ju inget minus och den här går hela vägen in i mål. Nurmos-tränat på hemmaplan och given förstahäst som inte ens favorit den här gången. 10 Versace Face går med hela vägen in i mål och har rekordsänkt i varje start på slutet och visat allt mer fart i benen under säsongen. Stark har han varit hela tiden och nu när han utvecklat snabbheten så måste han tas på fullaste allvar den här gången.

4 Akilles Face kan sänka favoriten från utvändigt om den mot förmodan skulle både trava och hålla upp innerspåret. Dock även risk för galopp för Akilles med så klart men bra fart och form annars där man chansade lite att rycka alla skor i Breeders’-finalen men det föll inte väl ut och nu återgår man till skor.

7 Hannibal Face är stark och rejäl med där det var brodd på vintrig bana sist vid dubbla galopper och här blir det stort plus att få gå med optimal balans. Jag stannar på fem streck men det är tänkbart att måla på här för då ett par bra har bakspår och det finns galopprisk hos flera betrodda i loppet. Tänkbara stänkare är 12 Marres Dreamboy som var derbyfinalist som är gynnad av bike efter ett par starter i vanlig vagn. 5 Souvenir De Inverne har bra spår och kan öppna vasst och även om han är bäst på kort distans kanske Kontio kan hålla fart i honom några hundra meter till i den fina form han visade sist. 2 Behind Bars är given vid fler streck så klart från bra läge men inget jättevärde i honom. 11 Carl Hallbak är bättre häst än att vara bara 0,3% med Mats E upp, vinner nog loppet lite oftare än kollektivet tror.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 3-11. C 2-6-4-7-10-8. D 5-9-12.

Här spelar jag med kompletterande spik i 1 Declan då han äntligen fått ett bra utgångsläge och jag tror på god chans för spets och slut för Wäjersten här. Det är bra spelvärde då det är snack om favoriten här i 3 Imperatur Am som också är bra för Klass 1. Tycker det ska vara jämnt på strecken mellan dom två och när det skiljer så mycket som det gör tar jag ställning.

Stallkamraten till min spik är 11 Marlon Boko som går framåt med varje start och är väldigt lågt streckad i förhållande till kapacitet här så tidig vid gardering. Nurmos duo 2 John King Boko och 6 Express Love räknas båda från bra lägen vid gardering. Dom vinner ju en del lopp på hemmaplan framförallt.

Mindre tror jag på 4 Pure Muscle som ska få gå med rycktussar för första gången. Dock kan det bli bakskor på eftersom Solvalla ofta lägger på lite grövre material när det är svårare väderförhållanden. Tänt till sedan kastration och är enda (?) treåringen som vunnit öppen klass på V75 i år hittills, även om just det spelar lite mindre roll i november december, det brukar dyka upp ett par-tre stycken då sista månaderna. Detta sammantaget att det nog blir skor bak och att man inte maxar med någon form av stängt huvudlag utan kör med norskt kanske han inte räcker i spetsstriden den här gången. Han rankas ner som hårt streckad andrahandare här.

Roligare skrällar i loppet är 8 Rampant som är anmäld barfota runt om men förmodligen blir det skor på bak och i så fall ändå första skorycket ändå i 27:e starten. 7 Quenchless Tile öppnade bra sist men det kostade också en del att köra fram i dödens från en bit ut. Hittar man ner i banan på bra sätt nu och får lite vettiga ryggar kanske han kan skrälla nu istället. Ska inte rankas sist som jag ser att vissa tips gjort.

Stora systemet.

 1. 2-3-4-10.
 2. 1-3-4-6-8-10.
 3. 5 Brother Bill
 4. 1-3-4-5-7-8-9-10-12-13.
 5. 2-6-11.
 6. 1-4-7-9-10.
 7. 1 Declan

3600 rader som kostar 1800 kronor.

Lilla systemet.

 1. 10 Honey Mearas
 2. 3-4-8-10.
 3. 5 Brother Bill
 4. 1-3-9.
 5. 2-11.
 6. 1-4-7-9-10.
 7. 1 Declan

120 rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se