Speltips: Skrivet material till V75 på Solvalla 25/5

Lucky Days Elitloppet

V75 med STL-finaler, Harper Hanovers lopp och stoeliten på Solvalla.

V75-Omgången.

Elitloppshelgen är här med STL-finaler på V75, Stoeliten och Harper Hanovers lopp inom ramen för V75 som har ett spelstopp vid 15:00 den här lördagen. Huvudstadsbanan Solvalla har ett upplopp strax över medel och i övrigt ganska medel på alla sätt och vis, vad gäller spårstatistik och sådant så är det inget som sticker ut. Omgången har inga ‘jättelampor’ vad gäller procenten på tidigt inlämnade system vilket skiljer sig lite för hur det brukar se ut den här omgången. Dessutom tror jag att några favoriter absolut kan vara i fara här, så chans en till bra utdelningar är god den här lördagen, då det brukar vara hög omsättning.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Inspelade materialet finns även som ljudfil där poddar finns. Torsdag kväll har det inspelade materialet med min, Pers, Belmins och Jens syn på omgången. Per och Belmin kommer dessutom gästa ´Studio All In’ på twitch under både lördag pch söndag så leta er till den twitch-kanalen om ni ser travet hemifrån.

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

I sista avdelningen körs traditionsenligt Harper Hanovers lopp och i år kommer en riktig kanon på besök från Frankrike i 11 Izoard Vedaquais som varit favoritspelad mot franska eliten i Prix de Paris och slog stora delar av eliten i sitt senaste lopp. Nu möter han enklare motstånd och även om det är viss galopprisk i starten så är jag inne på att han kanske kan få en som springer med honom runt i volten och då ska det gå bra. Jag är inne på att han bara är för bra här och kan nog springa världsrekord om det behövs här.

Gå Kort

I fjärde avdelningen är finalen av Diamantstoet där det är spårtrappa med 15 hästar den här gången och jag är inne på att det är skiktat här och man ska kunna komma undan med gansak få streck i det här loppet. Jag är inne på att man kanske kan spika 6 Urbina Southwind som kan komma till ledningen och spåra runt om här men landar ändå i att jag garderar med två hästar till.

Även sjätte avdelningen ser jag som skitad där få har segerchans och jag försöker låsa loppet på streck men kan nog känna sig väldigt säker att överleva loppet med fyr-fem streck. Verklogen inget lopp att strecka alla i.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 1-7. C 2-10-5-3. D 4-9-6.

8 Zeudi Amg är rätt favorit som inte för hårt streckad och därmed kan vara en lämplig spik i en inte allt för hård Stoelit. Hon var väldigt bra efter galopp i det här loppet i fjol, då hon bara klev runt alla till en överlägsen seger och det kan absolut bli repris, fast utan galopp. Så här säger Gocciadoro om sin häst här:

Zeudi Amg fick ta det lugnt i vinter och har nu gjort en start efter uppehållet. Då vann hon i Neapel och var faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde inte att hon skulle vara så pass redo direkt och med tanke på det känner jag optimism och tror hon kan få ännu en toppsäsong på nordisk mark. Startspåret blev tråkigt, men hon är allround och går från alla positioner så jag tror på min häst. Det blir barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciaodoro.

1 Felicia Zet har så klart toppchans att ta spets här och kan då leda loppet runt om men det är inte givet att hon håller upp sitt innerspår och utmanar ett par i spetstsriden kan det sitta i benen även om hon svarar alla från start. Det är då inte givet att hon svarar alla till slut i så fall.

7 Betting Pacer kan öppna snabbt för en bra position och bidrar till att det inte blir helt gratis till spets för hårt betrodda Felicia Zet här.

2 Aurelia Express kan med öppna snabbt vid laddning och här blir det maxningar så troligt att hon gör bra prestation här då hon gått med norskt huvudlag ett tag men får nog goggles eller helstängt hit. Stallkamraten 3 Jennifer Sisu är en bra märr men gör årsdebut och gjort det bra i årgångsloppen så tufft mot äldre direkt i comebacken.

10 Illusion Jipad är svår att sätta in då det blir första gången på den här typen av lopp med bike så det är givet att hon kan tända till lite på det. Hon är dock ingen stjärna och har sämsta läget så borde få svårt. Hon var överstreckad på tidiga kupongerna men sjunker rejält i procent så kanske tänkbar om man garderar på en del här.

Roligt skrällbud är 5 Mellby Korall som liksom Jennifer Sisu tillhört kulltoppen som yngre, men den här har fått ett lopp i kroppen hit och var fin där så kommer nog med framflyttad formkurva hit. Det kan bli för tufft ändå så klart men för er som gardar brett är hon är ett kul streck.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 6-12-1. C 9-3-4-5-9-10. D 8-2.

1 Eolo Wise L. är så klart bra för lägsta klassen och kan öppna bra men innerspåret bakom bilen första gången i Sverige har fällt tyngre favoriter än den här. Kan bli över från start men skulle man hålla spets är det så klart toppchans och så här säger tränare och kusk om hästen:

Eolo Wise L. tycker jag är en fantastisk häst för denna klass. Han blir bättre för varje lopp han gör och det var starkt att vinna så enkelt i Finland som han gjorde med tanke på att han hade fått en lång resa från Italien ganska tätt inpå det loppet. Jag tror att han är ännu bättre denna gång, men kan inte bedöma motståndet i det här skedet. Det blir skor på nytt, jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Delad favorit som kanske blir lite mer streckad är 6 Lexus B.R. där man gör ändringar med första gången barfota runt om och första gången med rycktussar. Skulle den här komma till spets blir han svårfångad för övriga.

12 Antognoni är minst lika bra häst som favoritduon men fick sämsta läget här och är ändå inte borta. Här blir det bike för första gången och inte otänkbart att Nurmos hittar på något mer hit, med balans eller huvudlag osv.

7 Kingen Mearas gillar man utvecklingen i och han var riktigt bra utan skor näst senast och går så igen då man bara sparade hovar sist helt enkelt. Lite för lågt streckad här och spelas tidigt. Det är faktiskt bara märkligt att en så bra häst för klassen inte ens kommer upp på tvåsiffrigt i procenten och då vill jag nog ranka honom först på det höga spelvärdet.

5 Emerald Island öppnar snabbt och man vill till spets men lite enkel häst för loppet och han har nog bäst chans i rygg på ledaren i så fall. Spetsbud i låg klass är farliga att ignorera och han kan absolut rinna undan från spets eller få ett bra lopp i rygg på favoriten här om det är läge att släppa.

9 Earnest kan få ett topplopp om ettan lyckas svara upp alla här, då kan det bli rygg på ledaren för den här. Jepson har en förmåga att få ut max av hästarna och den här har höjt sig på slutet så kan kanske skrälla med optimal resa och perfekta luckor.

3 Frodo de Castella är en kul skräll där framme vid fler streck, då den här och stallet överlag håller vass form för dagen. Häjning med skorycken på slutet och nu får man amerikansk vagn på första gången.

4 Gibraltar blev störd till galopp sist och gör sin tredje start i klassen så givet att han härdats en del med det och gått klart godkänt. Nu är det så klart hårt mot och han kanske saknar den där speeden som kan behövas men går hela vägen in i mål och har viss skrällchans.

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 7-3-5-2. C 11-9-4-1-8-6. D 12.

Här kan 1 Triton öppna bra och göra att det kostar en del för favoriten 2 Combat Fighter att ta sig förbi den och svara ut övriga så verkligen en favorit i fara här. Visst är det viss segerchans både från spets men framförallt från rygg på ledaren kanske. Jag är inne på att han inte kan svara en väldigt startsnabb finsk gäst i 5 Amazing Player som har ett perfekt spår bakom bilen och har matchats en del mot guld-hästar så går faktiskt ner lite i klass hit. Ska absolut kunna leda loppet runt om.

Jag är dock inne på att det blir rejäl körning i det här loppet och då kommer hästar från sämre lägen in i matchen där jag är inne på att 10 Winterburn ska kunna visa sig starkast till slut och jag rankar honom först här. Under 20% och bara trea på strecken gör att det är en bra A-häst på sin höga kapacitet.

7 Jerka Sting kan öppna snabbt men det kommer nog kosta en del om man kör framåt. Väldigt fint intryck på slutet gör att han hävdar sig riktigt bra i den fina form han visat i sista två loppen.

3 Crown Wise As får äntligen ett bra läge så kan hamna hyggligt på det och med maxningar i utrustning och balans ska han absolut kunna skrälla här.

9 Without a Doubt var bra som trea bland guld-hästar sist och kliver ner lite i klass nu. Startsnabba ryggar och kan hamna bra på det här så en given skräll att plocka med här på visad form och kunnande.

11 Global Dancer är gynnad av att det är fördel ston här då hon har 3,5 miljoner på kontot och kommer från en start i Stoeliten, så lite enklare mot den här gången gör att hon ska räcka gott, även om läget är kallt.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 5-15. C 9-13-3-1-11-14-8-10-7-2. D 4.

Se ”Gå Kort”

Här är jag inne på att 6 Urbina Southwind tar sig till spets tidigt och stannar där in i mål så tänkbar spik då jag tror att flera invändiga som är startsnabba kan tänka sig att släppa til henne.

15 Olga Utca är stenhård och lär tugga ner många till slut igen och jag streckar henne tidigt här då hon har betydligt mer hårdhet än många andra här, när det är spårtrappa.

5 Dutchess Sun lär hamna bra på det och är en häst som utvecklats en del med några starter i kroppen för Wäjersten. Hon hade kanske vunnit sist om man kört lite mer offensivt men man la inte lasset helt då det var stallkamrat mot i 1 Mellby Lion som vann då. Den senare ser jag som väldigt överstreckad till runt 11% här då hon står 20 meter sämre till mot stallkamraten den här gången och dessutom riskerar att hamna riktigt illa på det från sitt innerspår då flera utvändiga är startsnabba.

13 Kasmina B.R. vet vart mållinjen ligger och får vasse MAD upp så givet att det är bra grejer men både hon och 9 Mi Amore Bros har inte dom vassaste startryggarna och riskerar att hamna en bit ner. Visst kan den i andraspår öppna bra men som ospelad är det inte givet att man laddar där och innerspårets häst öppnar inte så snabbt så man kan verkligen dras bak en del här.

Avdelning 5.

Ranking: A 5-4. B 7-6-2. C 9-10-11-1-3-12. D 8.

2 Portofino blir på tok för stor favorit och det är en lite nervös häst som absolut kan galoppera här med en stor publik och verkligen en favorit i fara här.

5 Mellby Knekt trivs bättre på Solvalla och kan göra ett topplopp den här gången då det blir bike på nu på hemmaplan från bästa tänkbara spåret.

7 Wishful Order är riktigt bra och tappad på strecken den här gången så passas även om läget kan strula.

6 The Flying Eagle kan blåsa förbi alla i starten och få ett bra lopp, kanske rygg på Mellby Knekt (?) och det kan lösa sig riktigt bra för den här.

4 Joint Chief blir det absoluta maxningar i både balans och utrustning så från toppspår för Goop hamnar han bra på det direkt och verkligen bra chans i det här ganska öppna loppet.

9 Maserati Hall, 10 Kapten Nemo och 11 Charron är hästarna som kan komma in i matchen om det blir tryck där framme och alla tre ses med skrällchans här.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 3-1. C 10-2-7-6-9-4-12. D 11.

Se ”Gå Kort!”

1 Dany Capar blir för stor favorit på tidiga kupongerna och det finns två hästar i fältet med minst lika hög segerchans och då blir valet ganska givet att försöka ta ställning här, med tanke på hur procenten ligger. Givet att han har toppchans att vinna loppet om han håller upp ledningen men inte alls givet och han kan bli fast eller strula från just det här spåret. Så här säger tränaren och kusken om honom:

Dany Capar gillar jag väldigt mycket. Hästen har vuxit upp och mognat på kort tid och jag tror att han kommer få en riktigt fin säsong i Sverige. Det är en smart och lätthanterlig häst som öppnar riktigt snabbt och jag kommer att köra honom i ledningen här. Hästen har tränat bra efter senaste segern och kan vara ännu bättre nu då han fått acklimatisera sig och inte har en långresa bakom sig så tätt inpå. Det blir barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

5 Riet Hazelaar är den jag tror har mest utveckling på kort tid här då hon fått ett par lopp i kroppen i Wäjerstens regi. Han verkar vara inne på att detta är en riktigt bra häst som tränar med dom bästa i stallet och hon drar fördel av att man får ha mer pengar som sto här.

3 Never Mind’em har ett bra spår och har mött stenhårda kullkamrater hela livet så hävdar sig bra Brons. Kan öppna snabbt och är ett tänkbart spetsbud faktiskt men hamnar på det oavsett och ses med toppchans.

10 Celiaz gynnas av att det är fördel ston här och hon står bra inne så med framspår hade jag nog velat ha med henne men det blir så klart svårt med tre så bra hästar där framme och komma till i loppet.

7 Pingis är rejäl och kommer med bra form men fick kallt läge och behöver ha tur för att komma till på vettigt sätt men är absolut en som duger här.

Avdelning 7.

Ranking: A 11. B 15-1. C 8-6-13-14-2-7-12-9. D 5-4-10.

Se ”Bästa Spiken”

11 Izoard Vedaquais tror jag bara är överlägsen här och spikas på allt då det i princip bara är galopp mot den kanonen.

15 High on Pepper gillar många och givet att det är bra häst som nu går barfota runt om första gången på länge. Inte givet att det fungerar då det kan bli ömma fötter efter ett par varv för den här. Oavsett så tror jag han har svårt att rå på favoriten den här gången.

1 Keep Gamble är mångas drag i loppet men han kan nog inte svara 6 Swish the Cash i startrusningen och måste då ha tur med lucka så som hårt streckad är det inte så hett när man måste ha tur. Båda nämnda kan köra snabbt där framme men med många på startfållan, som har lite pengar i förhållande till favoriten så är jag inne på att han rundar det här gänget.

8 Working Class Hero är en bra häst som är den på mellanfållan som kan vettig skräll-chans här och för er som garderar är han ett kul streck. Vid gardering borde det räcka med fem hästar och han är en av dom.

Stora systemet.

 1. 8 Zuedi AMG
 2. 1-3-4-5-6-7-9-10-11-12.
 3. 2-3-5-7-9-10-11.
 4. 5-6-15.
 5. 2-4-5-6-7-9-10-11.
 6. 3-5.
 7. 11 Izoard Vedaquais

3.360 rader som kostar 1.680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 8 Zuedi AMG
 2. 1-6-7-9-12.
 3. 2-3-9-10-11.
 4. 6 Urbina Southwind
 5. 2-4-5-6-7-9.
 6. 5 Riet Hazelar
 7. 11 Izoard Vedaquais

210 rader som kostar 105 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se