Speltips: Skrivet material till V75 på Solvalla 25/3

V4 Solvalla

V75-Tips till Solvalla 25/3.

V75-Omgången med STL-finaler.

Den här veckan är Solvalla värd för V75-omgången efter ett par veckor av fiaskon då det förra veckan sköts på starten rejält då banan var oduglig på Momarkens travbana. Veckan före var det haveri hos ATG och många miljoner i omsättning uteblev då man valde att inte skjuta på tävlingarna, trots att ingen kunde lämna in spel på ATG på lång tid inför V75-start. Det kan knappast bli sämre den här veckan och det sportsliga får stort fokus då det är STL-finaler på huvudstadsbanan under lördagen.

Solvalla är en bana som är genomsnittlig vad det gäller det mesta så inget som sticker ut alls här. Vad som är roligt med omgången är att ingen dragit iväg på procenten och många olika hästar lär användas som spikar vilket bäddar för chans till bra utdelning den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Redan i första avdelningen tar vi ställning och förordar spik i en klart streckvärd favorit som borde ha närmare 50% segerchans men bara är streckad till dryga 30% under fredag morgon. Vid gardering behöver man nog strecka nästan alla då det finns flera som fått lite för låg procent på sig hrä på tidiga systemen.

Gå Kort!

I sista avdelningen är det en bra favorit då det inte är den bästa Brons-finalen vi sett och vi väljer att låsa loppet på två hästar från bakspår, jag skriver en hel del om vilka vi låser på i sista och skriver även om många av motbuden. Den vi dubblar systemet med är mycket streckvärd till runt 5% under fredagmorgon och med den som vinnare kan vi höja värdet bra i avslutningen.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 3-6-5-7. C 4-2-11-10-8. D 9.

Här kommer omgångens bästa spik ut direkt och favoriten 1 Borups Victory måste ha toppchans att spetsa och leda loppet runt om så till dryga 30% är det en klart spelvärd spik i annars vidöppet lopp bakom honom. Han är väldigt bra för klassen och spetsade med samma förutsättningar på Östersund för tre starter sedan då han var totalt överlägsen. Han var inte dålig sist och drevs väl inte för fullt till slut då han var slagen och nu är han nog mycket bättre då han dessutom ska lättas med barfota bak hit. När han gick första gången så balanserad i fjol slog han bra kullkamrater under Elitloppshelgen så han lär tända till extra på den balansen.

Här pratar vi om i princip alla motbuden i inspelade materialet på Youtube och i rankingen ovan ser ni i vilken ordning jag rankar loppet. Dom två närmast bakom i strecklistan ser ut att bli överstreckad och därför är det extra bra att ta ställning i sådant lopp där det ser ut att bli klart felstreckat.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 7-12. C 3-1-10-4-9-6-2. D 8-11.

Lägsta klassen på V75 och favorit från vingelläge så 7 Frankie Godiva kanske blir hängande lite i spåren och även om han är fin så kanske det blir tufft den här gången. Här nämnde vi något om väldigt många hästar så lyssna gärna på inspelade tipsen då jag och Jens Lönnaeus har lite olika ranking i den här avdelningen.

12 Judge D. är riktigt fin häst men är övertsreckad med så inte alls något att gå på från det här läget och bara en av många då spelvärdet är dåligt.

4 Special Chance är väl spetsbudet från toppläge med Magnus A upp men inte alls givet att hon ska gå i spets här så släpper nog och kan skrälla från rygg på ledaren. Om inte favoriten kommer iväg fort ute i banan är det kanske 5 Star Muscle som kan vara först framme för att överta. Här blir det maxad utrustning från toppspår för Wäjerstens häst som kan bli svårpasserad om han kommer till ledningen.

3 S.G.Mistral har haft dåliga lägen på slutet men sett fin ut och nu när det är bättre spår måste han ses med chans här. 9 Frazze trodde jag skulle vara sämre än han var sist då det var vanlig vagn i voltstart från snävt spår men han gick bra då och nu åker åter biken biken så som han höjt sig ytterligare i tidigare. 1 Hard Center har gått i mål med sparat i några av loppen på slutet och frå väl tredjepar invändigt så givet att det är chansartat men det brukar vara större chans att det spricker upp i lägre klasser och får han rätta luckan efter spår på innerspår så ska han absolut kunna skrälla. 10 Sultan Sea ska testas första gången men barfota och bike så trots bakspåret ska han räknas som singel-procentare här.

Avdelning 3.

Ranking: A 1-9. B 11-6-5. C 10-8-2-12. D 3-7-4.

‘Margaretas tidiga Unghästserie’ körs här för fyraåringar med 300 tkr i förstapris och loppet har lockat många ur absoluta kulltoppen så även omd et knappast är tänkt toppform hos någon här till den här starten så lär vi få se fina prestationer.

5 Bedazzled Sox blir väldigt klar favorit från toppspår där det kan vara öppet för att komma till ledningen och väl i spets blir han svårslagen så klart. Jag är dock inne på att 1 Ante La Roque håller upp sitt innerspår och kördes ju i ledningen i finalen av Kriteriet så borde väl köras i spets här med. Får väl då Walmann-hästar som avlöser varandra utvändigt så vissa kan det bli fart på loppet och jag selar med fler hästar. Ante La Roque är stall Redéns första start för året på svensk mark och den här går maxad direkt med barfota runt om och amerikansk vagn.

6 Coquaholy är Walmanns andrahäst i loppet och den skulle kunna komma fram utvändigt och ‘frälsa’ favoriten om den hamnat i dödens. Skulle Bedazzled Sox komma till spets kan den här låsa loppet lite grand, från utvändigt ledaren. Han ska kanske maxas med barfota runt om och amerikansk vagn hit, det skulle i så fall bli första gången med den kombinationen och bara andra gången totalt i bike.

11 Tetrick Wania är bästa hästen i grunden som visade sig vara en ruggig talang som tvååring men knappt startat något som treåring och med bara ett lopp i kroppen nu blir det väl chansartat att gå från bakspår mot kulltopparna här. Bra nog att runda alla och ska med men svårbedömt, speciellt då det blev tidig galopp i årsdbeuten.

9 Following är ständigt underskattad av spelarkåren och här är han streckad till runt 6% så som singelprocentare som faktiskt slagit alla han mött i fältet och slagit favoriten regelrätt med tuffare lopp. Han har bakspår men här kan Goop välja om han vill ta andraspåret eller om han ser att Örjan laddar för spets med Ante La Rooque så kan han välja den ryggen och få rygg på ledaren. Oavsett tror jag segerchansen är bättre än procenten han är spelad till då han är minst lika bra som dom mer streckade här och jag rankar honom tidigt på högt spelvärde. Nu ligger Goop lågt och det är tänkt skor på så kanske sänker chanserna men låga förväntningar från körsvennen gör att han nog kör invändigt så kommer luckorna blir det bra lopp.

Walmanns tredje häst i loppet i 10 Every Day Elegant kastrerades under vinteruppehållet och ska gå framåt med ett lopp i kroppen inför det här så är tänkbar trots chansartat läge här. Lättas sedan årsdebuten med barfota fram. 8 Combat Fighter har ofta körts av sin tränare och varje gång det är proffskusk upp är det klart plus på stallets hästar så klart. Även om läget är kass så skulle han kunna skrälla då han varit igång lite mer i vinter än många andra här men gör liksom flera andra här comeback.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 6. C 4-2-5-11-13-14-12-15-7. D 1-3-9-8.

10 Fabulous Pellini är inte ens favorit så en tänkbar chansspik på bästa hästen till bara runt 20%. Fick kanske ett av spåren som passar allra bäst med spå tre på tilläggsfållan och hon lär ta sig iväg bra härifrån. Hon har redan slagit bra hingstar och valacker i Silverdivisionen så hade kunnat gå ut i den finalen men valde så klart den här mot bara ston. Det som ställer till det lite är att det är en tuffare proposition än det varit tidigare i finalerna i klassen, dom på start får ha 550 tkr tjänat nu istället för tidigare runt 450 tkr så allt bättre hästar på start att runda.

6 Athena Face får stort kuskplus från bästa springspåret här och kanske är det så enkelt att hon spetsar och sedan blir svårslagen. Men jag är inne på att det kanske kan kosta lite att komma till ledningen och skulle man bli hängande in i första svängen är det favorit i fara. Även i spets är det inte givet att hon får sitta i fred då det oftare växlas positioner i femtonhästarsfält och då ekipage vill förbättra sina positioner kan tempos hålla upp. Kanke tar sig min idé framåt tidigt då det är Fabulous Pellins kanske sista start och inget att spara på den här gången så kan bli syn i dödens här.

4 Benita Winner, 5 Feline Burgerheide och 2 Bird Lane startar alla tre från lite luriga spår en den sistnämnda ska nog kunna komma iväg bra från andraspåret och går från att ha varit favorit på V75 för två starter sedan till att vara streckad under 1% utan att ha varit direkt dålig. Aviserad att gå barfota runt om vilket hon inte gjort många gånger så intressant. Benita Winner vann från trixigt utgångsläge näst sist och Jepson löser säkert det här spåret med. Feline Burgeheide kommer från formstall som fick med sig en V75-seger hem förra veckan men mest intressant är att hon ska lättas hit med barfota bak vilket hon gått på fyra gånger tidigare med tre segrar och en andraplats som resultat.

1 Russel Square kan öppna bra från bästa spåret så kommer nog iväg bra och vill väl ha rygg ledaren på favoriten så kanske försöker försvara innerspåret mot övriga för att få ryggen. Tror det blir svårt men från rygg ledaren kan hon skrälla kanske. Startsnabb är också 7 Livi Princess H.M. som kanske kan ta sig förbi favoriten och kan vara först ner till plankan här. Även om man nog vill släppa med henne också så kan det ju bli lite kubbning initialt om ledningen här så kan kosta lite för favoriten att ta sig till ledningen.

11 Olga Utca går alltid hela vägen in i mål och väldigt låg procent på en som visat att hon tål att göra grovjobbet i den här lopptypen.

13 Digital Literacy har ett springspår och bra körsven till det läget i Magnus A och hon ska gå barfota runt och skulle man ladda för att hitta ner en bit fram i banana så måste ju chansen vara bättre än kollektivet tycks tro. Visst finns vingelrisk från läget men som lite streckad är det inbakat i procenten.

15 Breeze det måste blir för tufft med dubbla tillägg på så bra hästar det är där framme och den här borde inte ha speciellt bra chans nu.

Avdelning 5.

Ranking: A 1-6. B 5-9. C 7-12-4-2-3-8. D 10-11.

Gulddivisionen där 6 Ultion Face blir knapp favorit före 5 Eddy West och den förstnämnda är väl den som visat mest form i vinter och tål kanske lite mer grovjobb än den senare. Stort kuskplus med Örjan upp och det ska vara bra chans från dödens. Den senare är en snabbspurtare som kan fälla alla här med rätt resa men ska inte lägga för mycket krut på vägen och det är mer chansartat då man inte vet hur formen är då han svikit som hårt betrodd. Ska ha siktats hit en längre tid så man får väl anta att man prickar formtopp nu.

9 Four Guys Dream, 7 Ferrari Sisu och 12 Spickleback Face skulle gynnas om det blir tryck på loppet vilket absolut har chans att bli här. Alla tre har haft bra form på slutet och det var svårt att ta längden i snabb avslutning för den sistnämnda i förra starten mot 4 Chapuy. Four Guys Dream körde man inte för tidigt med sist och man hade nog siktet inställt hit redan då kanske men ska väl ha ryggar på vägen för att vinna det här loppet från häxläge. Även Ferrari Sisu kan hamna på vingel så alla tre behöver väl en del tur för att vinna loppet men inte alls otänkbart. Chapuy är väldigt startsnabb men inte alls alltid tagit sig förbi alla invändiga och det kan kosta lite att spetsa om ett par invändiga laddas. Han lär inte få köra lika långsamt som sist i ledningen i det här loppet och då är han klart sårbar över full distans så bara en av väldigt många då han rankas ner på dåligt spelvärde här.

1 Aetos Kronos är en klasshäst som kan öppna väldigt bra med om man skulle vilja det, speciellt med maxat i bike och barfota runt om. Han galopperade när man körde så redan i hans andra start efter hans allvarliga olycka så det blir första gången på länge vi kan få ett kvitto på hur han går maxad, nu med fler lopp i kroppen. Kan ta sig ut om Chapuy skulle vara snabbare då även han kan öppna snabbt, vilket man fick se i Jubileumspokalen då han snabbstartade förbi Click Bait den gången och ingen annan Elitloppshäst med i loppet och skulle han hitta formen är han väl bara bäst.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 6. C 5-7-10-4-9. D 1-8-11-12.

5 Bugatti Hall är bra och vi varnade i tipsen för den sist trots spåret den gången och nu är det absolut toppspår men det är också tuffare mot och han blir för stor favorit här. Till och med fel favorit.

2 Dynamite Sensation kan öppna snabbt om man vill och med spår invändigt om dom värsta konkurrenterna är upplägget givet, han laddas nog. I spets är det absolut toppchans men skulle 6 Boli You S.M. komma med bra fart ute i banan är det inte omöjligt att Jepson släpper och chansar i rygg på ledaren. Ska kunna bli lucka, speciellt då Boli You haft tendens att bli het om man laddat iväg med honom. Båda sticker ut här med tanke på att dom har större chanser att få bra lopp där framme än vad favoriten har.

Båda maxas med barfota runt om och bike och det blri första gången dom båda går med kombinationen. Jag gillar att ta ställning och det är tänkbart att spika Dynamite Sensation då han trots allt vunnit ett par lopp på V75 vilket Boli You haft svårare för, och med tanke på lägena är den förstnämnda absolut värd att ta ställning för här.

7 Drizzle är startsnabb och laddas säkert igen för att hitta bra position och hade vunnit V75 sist om man inte snubblat till mitt på upploppet och starkt att inte galoppera där och dessutom kontra men åkte dit på målfoto. Fortsatt Goop upp är så klart bra och kommer han ner i banan på bra sätt så är han speedig nog att överraska då det även här blir första kombinationen barfota runt om och bike.

10 Dream Sensation har testat på flera starter med olika balanser men nu blir det första gången alla skorna kanske ryker så mycket intressant. Bergh brukar vara duktig på det där med balansen och han har nog hovarna i ordning på den här. 5% är lågt på den här.

4 Cornerstone har bara gått i amerikansk vagn en gång och då blev det lite konstigt kört men han gick bra till slut. Lite mer tur på vägen och om det skulle bli tryck på loppet så går den här hela vägen in i mål. Tänkbar storskräll från bra läge med toppskusk och andra gången i bike.

Avdelning 7.

Ranking: A 11. B 9. C 2-10-12-6-4-3. D 5-1-7.

11 High on Pepper är en bra favorit men var överstreckad tidigare i veckan vilket många la märket till så han trendade kraftigt nedåt under torsdagen, svårt att se var han landar för han steg i procenten under fredagen igen. Mycket kan så klart hända från risigt läge men Kontio lär väl avancera tidigt och med enklare hästar där framme finns god chans att han kör sig hela vägen till ledningen efter en bit. Viss galopprisk finns alltid, speciellt ute i spåren och vingelrisk från läget så läge att gardera.

9 Jello W. är riktigt bra och här är det maxningar som gör det extra intressant så med barfota runt om i kombination med den amerikanska vagnen så är det intressant från bra smygläge. Väldigt låg procent gör honom klart spelvärd och Jepson kör i sällan skådat flyt på V75 för dagen.

2 Bottnas Idol är väl den som är klart bäst där framme men inte så startsnabb att man hittar till spets av egen kraft men kanske kan köras dit och skulle det funka så blir han tuff att slå.

12 Castor the Star har jag gått på en del på slutet och fick rätt med honom som bästa spiken i omgången näst sist, liksom ensam A-häst även förra veckan. Resan till Momarken var nog tuff med grovt banunderlag och en maxprestation där så kanske kan komma lite på retur med start vecka efter vecka nu. Stora målet nu lär väl vara finalen han kvalade in till under Elitloppshelgen så kanske inte är absolut toppad redan nu igen.

10 Albert Zonett är en bra häst för så här låg procent och skorycken hos Bergh brukar vara genomtänkta och ge effekt så tänkbar skräll.

Stora systemet.

 1. 1 Borups Victory
 2. 1-3-4-5-7-9-10-12.
 3. 1-5-6-9-11.
 4. 10 Fabulous Pellini
 5. 1-5-6-7-9-12.
 6. 2-4-5-6-7-10.
 7. 9-11.

2880 rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1 Borups Victory
 2. 3-5-7-12.
 3. 1-9-11.
 4. 10 Fabulous Pellini
 5. 1-5-6-7-9.
 6. 2 Dynamite Sensation
 7. 9-11.

120 rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se