Speltips: Skrivet material till V75 på Solvalla 2/12.

Escobar FI

V75 på Solvalla 2/12.

Omgången & Banan.

Första veckan med skotvångtvång så lite andra förutsättningar än tidigare och det går in i några månader då tränare är omyndigförklarad i just det avseendet, om hur man ska balansera sin häst. Man får fortfarande välja lite på hur tunga/tjocka skor man ska ha, så lite gradskillnader i helvetet finns det så klart och man får också välja om man ska ha broddar i några av skorna, där i bakskorna är vanligast. Ibland krävs kortare broddar även i framskorna så håll koll var tränare och kuskar säger i början av tävlingsdagarna när man varit ute och börjat värma hästarna och känt på banan. Broddar eller hakar är alltså rejäla dubbar som man skruvar i skorna och vissa trivs med rejält fäste medan andra ogillar när man fastnar lite i banan i varje steg och det kan ge rejält med mjölksyra för ovana hästar.

V75 Solvalla är värd för omgången och är en bana som är genomsnittlig vad gäller det mesta så inget som sticker ut alls här. Kanske är innerspåret lite svårare att hålla upp här än på många andra banor men då det är hög klass på loppen blir det ändå svårt att ta en hel längd på en invändig häst, så desto bättre klass på loppen desto större chans att hästar kan spetsa från innerspår, generellt sett. I övrigt brukar man ha banan ganska hård så det går riktigt fort och nu när det är kallt blir det garanterat ganska hård bana med solvallas lite grövre material på toppen.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmarna där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Bästa spiken tycker jag att man hittar i sista avdelningen där 4 Kendall Jackson som fungerade väldigt bra från köposition på Bergsåker där han gick med skor och broddar utan problem. Kunde inte riktigt ta längden på Kinky Boots då men det hade det nog inte varit många som gjort den dagen och den hästen är i högre klass nu så lite enklare mot. Framförallt är det ett riktigt bra utgångsläge så när man varit allt mer stabil i uppträdandet på slutet är jag inne på att han bara är bäst och vinner det här.

Gå Kort!

I gulddivisionen som är avdelning tre inom V75 är jag inne på att favoriten är stark men hoppas att ett bra motbud kommer hela vägen till ledningen så spelar man med bästa hästen tillsammans med den man hoppas sitter i ledningen så borde man ha oerhört hög chans att ha med vinnaren. Se avdelning tre för vilka hästar jag syftar på och hur jag resonerar kring hästarna och motbuden.

Avdelning 1.

Ranking: A 2-1. B 7-8-12. C 3-5-9-6-4. D 11-10.

Här blir 2 Jimbaran Zon väldigt stor favorit och visst har han varit bra och vi gick en del på honom när han blev het eller Conny valde högt tempo i ledningen näst sist. Då var han spelad till dryga 20% men nu är det hårdare mot och ändå blir han över 45% så alldeles för hårt streckad den här gången. Han galopperade sist och har tendens att stressa upp sig så inte givet att annars ganska okej spår två är så bra för honom här och det är en favorit i fara. Med det sagt kan det ju bli så att man hamnar bra på det och kanske bara är bäst men ingen att gå på den här gången då det är väldigt lågt spelvärde på honom.

1 Miramax B.R. är vi inne på ska kunna hålla upp innerspåret då spår ett i volt är det klart bästa och Kontio kan få bra fart på hästarna och den här kan det bli första gången med rycktussar och då kan han hålla igång den här i ledningen till slut med. Att han bara var tvåa som väldigt hårt betrodd sist tar jag inte så hårt på då det hade varit lite bekymmer inför det och underlaget var slirigt men höll bra som tvåa från från dödens. Nu ska han vara bättre och när det blir kallt blir det garanterat bättre fäste med så från spets eller i rygg på ledaren är han mycket intressant.

7 Liberty Boko ska kunna få upp farten bra längtst ut och då det är enklare häst från innersta springspåret är jag inne på att den här körs framåt och kan sitta i ledningen om Kontio skulle vilja släppa med ettan. MAD på häst i form som var bra som tvåa bakom Jobspost sist och bättre läge nu och ska också vara bättre med loppet i kroppen.

Om det blir en del omstarter brukar bästa hästen från bakspår gynnas kraftigt, rent statistiskt och bäst är 12 Windmill Jam som matchats mot kulltoppar en del där han inte riktigt räckt men står väldigt bra inne i klass 1. Spåret är vad det är och kanske lite bättre chans att få det att stämma med bricka 12 med voltstart än med bil. Jag rankar ändå 8 Peter Pan precis före honom då det är så bra läge för den här. Är ju inne på att Kontio ska kunna svara upp innerspåret och då kan det bli rygg på ledaren här och det kan bli väldigt bra lopp för den här. Det är en ‘årstidare’ som vann ett par starter just i början av december i fjol så fungerar bra med skor.

3 The Pirate är det långt mellan starterna för nu och kanske ska behöva lopp i kroppen för att vara på topp. Han står ganska hårt inne i klassen och är inte formen på absolut topp så är det inte givet att han räcker här.

5 Targaryan fick lurigt spår i volten men har tävlat bra mot hingstar och valacker tidigare men har väl varit som bäst barfota så minus med läget och skor, men hästen duger i klassen.

Avdelning 2.

Ranking: A 11. B 1-3-5. C 2-6-4-10-8-9. D 7-12.

11 Mellby Jail är klar favorit och vek ner sig mot Jimbaran Zon sist så lite oro för hur bra han är egentligen då han vunnit i enklare gäng. Nu är det svårt spår över kort distans men å andra sidan blir det första gången amerikansk vagn på honom vilket gör det intressant. Det är många startsnabba som nog ska laddas så det kan bli tryck på loppet och då kommer köhästarna in i matchen och han är nog ganska bra. Den han torska mot sist är ju väldigt stor favorit i Klass 1 så han duger nog väldigt bra här trots spåret.

1 Jikininki kan öppna bra men riskerar då klart att bli över från innerspåret men då det kan bli tryck på loppet kan det spricka upp och man kan få bra lopp i rygg på ledaren om man inte kan försvara innerspåret. Han såg ut att vara klart bättre än vinnande Sparkys Dream sist på V75 men fick inte bra fäste då och galopperade till slut. Kvar i klassen och det var första gången i amerikansk vagn sist och samma nu så med bättre fäste är han kanske bara bäst.

3 J.S.Camaro kan öppna bra och tränaren tror på honom så totalt bortglömd på strecken då det är en intressant debut över kort distans. Är inte inne på att han måste gå i spets eller ens på innerspår då han vunnit från kön när man hängde på bike första gången i somras. Han har fyra starter i bike där det varit galopp två gånger och seger i båda felfria starterna.

6 Jollywood är väldigt speedig och man ska ladda för fullt och hoppas på ledningen hela vägen här. Jag är dock inne på att sida vid sida borde 5 Mirasol kunna svara ut om man laddar med henne och det borde man ju göra nu. Man maxar med bike första gången i Sverige och något mer stängt huvudlag nu än sist så kanske halvstängt eller liknande. Örjan upp är så klart stort plus och den här kan nog springa snabbt i ledningen med men till över 20% är det kanske lite för mycket då ‘alla’ gillar att det lyser rött på bike och pluset med ÖK upp.

2 Global Dependable kan med öppna fort och kanske kan hjälpa invändig häst att få till en ‘solfjäderseffekt’ som gör att Jikiniki kanske kan få en bättre position än annars. Den här hamnar med bra på det så även om det var lite sämre sist så vann man ändå med skor starten före. Han ska gå första gången med rycktussar nu och reagerade bra på det i ett jobb under torsdagen, inför det här.

8 Hagrid öppnar med fort men läget är kallt med många startsnabba invändigt och jag trodde mycket på honom på V75 i oktober där det blev galopp och han står allt bättre inne i klassen då han fått fler starter i kroppen och vann enklare lopp sist.

4 Cherieff Sund kommer inte vara med i någon spetsstrid och har viss galopprisk. Fint läge och provas med ny körsven så kan tända till lite på det.

10 Pennywise har ett lopp i kroppen i amerikansk vagn som man fungerade bra på i comebacken och ska säkert vara lite bättre med loppet i kroppen efter uppehåll innan.

9 Kong Venience har matchats en del mot tuffa kullkamrater där han bland annat var trea i Big Noon-Pokalen i somras och har nu fått två lopp i kroppen. Han var lite sjuk sist och ska köras försiktigt nu på chans så kanske blir svårt att vinna då men kapacitet för att räcka i klass 2 finns absolut.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 7. C 4-3-8-2-1-5. D 10-9.

6 Moni Viking är en vettig favorit i ganska dålig Guld bakom honom och han var bara spelad till runt 50% på tidiga kuponger men trendar nu uppåt och ligger runt 60% på fredag eftermiddag så då är det absolut läge att gardera. Inte bara för att procenten stiger utan också för att han faktiskt inte gjort speciellt bra insatser med skor så stort minus med det. Han har dock matchats i betydligt tuffare lopp mot världselit så kanske bara är bäst även om det här är ett lopp i matchningen mot Frankrike i vinter. Tänkbar spik på litet system men spelar med ett lås här och kanske tar någon mer på reducerat system.

7 Rome Pays Off tycker jag är intressant nu när det är framspår igen efter två lopp från bakspår där han inte alls går lika bra. Skulle han kunna köras till ledningen blir han tuff att plocka ner och inte helt osannolikt att några där framme kan tänkas släppa till honom. Stallkamraten 8 Global Adventure gör regidebut här och har varit ute i enklare gäng så kanske behöver lite lopp mot tuffare för att vara helt på topp. Skor fungerar bra men läget gör det chansartat.

Alla från spår ett till fyra kan öppna snabbt här och flera vill väl ha vinnarhålet så det kan bli lite körning. Nämner dom i spårordning där 1 Super Nice är tio år och vunnit två 25 tkr-lopp i år så ska inte räcka i guld. 2 Milliondollarrhyme har väl med passerat ‘bäst före-datumet’ och vann 1/18 i fjol och 1/16 i år så visar inte alls vinnar-gnista längre och får svårt. 3 Sourire Frö är ungdommen i loppet där det finns utveckling kvar och den här kan öppna bra och får MAD upp. Han ska vara bättre än sist men tränaren vill inte se honom i spets så inte givet att Magnus laddar för fullt då. Får han ett bra rygglopp skulle han kunna skrälla och om man får rygg på ledaren är det så klart bästa tänkbara.

4 Night Brodde är man inne på att det är kraftigt stigande form för och här vill man kanske köra i spets då man hänger på något typ av stängt huvudlag och laddar. Kan vara så att han kör fort i ledningen men man har släppt med honom förr då det varit läge att köra i spets så kanske släpper man om Rome Pays Off kommer tidigt.

Avdelning 4.

Ranking: A 15. B 14. C 6-11-3-10-4-1-5-12-7. D 9-2-13-8.

Stayerlopp med 15 hästar utspridda över hela fem startfållor där det bara är en häst på första och andra fållan borde man få väldigt svårt att hävda sig mot hårdare hästar och man ska nog kolla på bakre volter för att hitta vinnaren här.

14 High on Pepper är favorit men tränaren är inne på att han kan haft virus och dessutom är jag inne på att han har lite högre galopprisk än nästan lika betrodda 15 Ferrari Sisu och när den senare inte ens blir favorit här tycker jag att han är en vettig spik. Favoriten har så sent som i början av sommaren stått 20 meter före Ferrari den här typen av lopp och gått upp i klassmedan Ferrari varit väldigt bra länge. Ferrari Sisu hittade en formtopp den här årstiden i fjol och fungerar bra med skor så ska ha väldigt bra chans att speeda ner det här fältet. Sist fick han nog en del sparat i mål och man vill jaga poäng för att kunna försvara sin titel i Sylvesterloppet på nyårsafton så man ger nog absolut hästen chansen att vinna här. Bra form över lag på stallet och bara 24% på den här gör det klart spelvärd spik i annars ganska ‘svårspikad’ omgång.

11 Kinky Boots har nog många senaste segrararna på näthinnan och kanske trendar den här ytterligare uppåt på strecken men han är inte startsnabb så hamnar kanske bland de hårdare hästarna där bak och borde få tufft. Visst ör det en häst som är på väg upp i klass men betydligt hårdare mot nu och borde få svårt.

Mer intressant med Untersteiners du från fållan framför Kinky Boots tillägg och jag tycker att både 6 Blue Boy Face och 3 Mateo di Quattro står väldigt bra inne i loppet och en av dem skulle absolut kunna köra sig till ledningen efter en bit här då det är enklare hästar på båda fållorna framför. Visst är det hög galopprisk för Blue Boy Face men felfri har han ruggig statistik och kapacitet finns för att ha startat med ytterligare 20 meter tillägg och vid stayerlopp är det inte lika stressigt i starten så kanske större chans att gå felfritt på lång distans. Stallakmaraten har fina spår ett och kan bara köras rakt fram och dom var bra som tre och fyra i S:t Leger sist så visat form över lång distans.

10 Reven Dejavu vinner inte lopp så ofta när det blir tuffare motstånd men radat upp segrar i enklare gäng i sin nya regi på slutet så givet att han tänt till i höst med miljöombyte så tänkbar med Örjan upp. Är dock lite inne på att över 10% är i överkant på den här.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 6-11-7. C 10-8-12-1-3. D 4-2.

5 La Fille de Niky är en stark häst som går hela vägen in i mål och det är bra egenskap men mindre bra är att hon inte är så startsnabb. Här kan det dock bli lite tryck på loppet med lärlingar och då är det fördel att ha krafter kvar till slut.

6 Kentucky Derby kan öppna bra och ska vara i bättre form än raden ger sken av, då det låter positivt från tränaren. Med ett lopp i rygg på ledaren är det intressant.

11 Feline Burgerheide hade punktering i starten näst sist men gick bra i sin förra start då man testade med helstängt huvudlag för första gången och så blir det igen. Det ihop med andra gången i bike nu kan ge bra effekt ihop och hon ska vara tidig där lärlingen tagit kliv i år och kört mycket lopp så är inne på att det inte är så stort minus att inte tränaren får köra själv här.

7 Golden Rain och 8 Marvellous Steel kan båda öppna snabbt och laddas väl här så troligt att 7 kommer till ledningen då man kanske kan tänka sig att släppa med både 8 och 6. Den av dom två som får rygg på ledaren blir farlig och Marvelous Steel är klart bortglömd av kollektivet till under 2%. Vid femteplatsen på Halmstad i oktober satt man fast med sparat bakom Georgia AM där Olga Utca vann och enklare mot nu. Klart minus för Gold Rain med skor men i spets kan man rinna undan ändå.

10 Queen blir det andra bike i den här regin och kanske ändring i huvudlaget här med så intressant då det låter bra trots bakspåret på en annars startsnabb märr. Klart fördel att man är nedstruken ett spår där bak.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 7-10-9. C 6-5-2. D 1-4.

Wäjersten var väldigt tveksam kring 3 L.A.Boko sist då det skulle vara skor och fel distans men han gick hur bra som helst och visade absolut toppform med seger från dödens. Nu är det bättre läge än västa motbuden och han ska vara favorit över bättre distans och kanske med bättre fäste än sist.

7 Hipster Am var favorit i det loppet L.A.Boko vann och fick för sen lucka och gick impl med sparat som tvåa och är åter spetsfavorit här. Går säkert framåt med förra loppet med och fick som sagt sparat då så kan leda runt om nu.

10 Hannibal Face fick galopp på Bergsåker men hunnit vinna ett lopp efter det så fått ett par lopp i kroppen efter strykning och nu är det litet fält så inte så farligt med bakspår den här gången och dne här går hela vägen in här. Även 9 King of Everything är intressant från bakspåret då han vann tränarkörd sist och närmar sig formen. Nu blir det MAD upp i bike så klart att till singelprocent är det väldigt intressant då han går bakifrån och fungerar med skor.

6 Laredo Boko är många inne på ska spetsa tydligen men är ska väl inte kunna svara Hipster A.M. eller ens ta sig förbi 1 Maverick Dream eller 2 Bear Hopemen av dom två senare så släpper väl båda så klart. Bear Hope kan verkligen överraska med en stark spurt men har oerhört dålig statistik med skor på så även om formen är bra blir det nog tufft. Laredo Boko riskerar att bli hängande och till över 20% är det streck i överkant.

5 Garth Vader är ett intressant nyförvärv i Westholms regi som tränat allt bättre men ska siktas mot Frankrike i vinter och är inte vässad i några tempon inför det här så borde få svårt att vinna direkt.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 8-6-1-7-5. C 10-2-3-11-12. D -

Se ”Bästa Spiken!”

Verkligen läge för 4 Kendall Jackson den här gången och visst har han förlorat mot tex 8 Michigan Bro och 6 Tearsinheaven tidigare men var nära dom då och fick ett bättre läge än värsta konkurrenterna nu så är inne på att han ska väldigt hög segerchans. Det som mest gör att jag spikar är hur han fungerade på skor och brodd på Bergsåker och kan man dessutom slippa brodd så är han säkert ännu rappare med det loppet i kroppen. Flera andra här som kanske är mer missgynnade av skotvånget och då tänker jag främst på Tearsinheaven som gått många starter i rad helt utan skor sedan han kommit upp klass. Läget för två nämnda motbuden är chansartade med och kanske kan favoriten hålla sig före dom in i svängen och vara först framme för att överta ledningen men han kan vinna från dödens eller andra positioner med så räknar nästan med dödensvinst här.

7 Declan är väl den som visat sig absolut rappast bakom bilen av hästarna med framspår och jag är inne på att man laddar igen och släpper gärna till favoriten då man vann från rygg ledaren sist och säkert vill ha det loppet igen. Redan klar för finalen och siktas väl dit men kan absolut vinna från rygg ledaren igen med formen på topp och sin fina speed.

1 Xanthis Hilton försöker man hålla upp innerspåret med och många var inne på att han skulle spetsa enkelt sist men det gick inte och nu är det ännu sämre spår med innersta spåret på Solvalla så stor risk att man blir över här. I somras hade han en hel del galopper så även om han stabiliserat sig på slutet så vet vi att galopprisken finns där. Procenten är dock väldigt låg från att ha varit favorit i tufft lopp starten innan till 6% och det finns chans att han kan hålla upp om allt stämmer men det är nog ett ganska stort minus med skor då han tänt till på barfota fram på slutet.

5 Real Scotch kördes offensivt sist och blev trött i dödens även om det var lång distans, som varit hans bästa i år men han är gynnad av skotvång för andra då han ofta går bra med skor på.

10 Icon Mearas står det fel i skoinfon från näst sist då han gick barfota fram och det är nog lite minus med skor runt om för honom men han har visat absolut toppform i sina två lopp i nya regin. Westholm är inne på att han ska fungera bra med skor med och tycker det är ett garderingsstreck (utan att riktigt kollat motståndet i det läget) men menar på att han ska duga bra i Brons.

3 Brady D.E. har inte matchats i så tuffa lopp men stallet är på gång nu efter svacka och det ser ut att vara form i antågande även på den här. Kanske lite överstreckad då det är tuffare mot än han är van vid då han står ganska hårt inne i klassen men läget är bra och han går hela vägen in vid form. Bra läge även för 2 Dareios di Poggio som fick vilsam resa sist på en lite slirig bana och får han bättre fäste när det nu när är lite kallare så kan han avsluta snabbt och har slagit Xanthis Hilton och PolePosition i vass avslutning i oktober så duger bra i klassen.

11 S.G.Mistral är i absolut toppform och fungerar bra med skor då han gått med skor runt om nästan hela hösten och har sin enda seger med skor i våras.

Stora systemet.

 1. 1-2-7-8-12.
 2. 1-3-5-11.
 3. 6-7.
 4. 15 Ferrari Sisu
 5. 5-6-7-8-10-11.
 6. 3-7-9-10.
 7. 4 Kendall Jackson

960 rader som kostar 480 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-2-7-8.
 2. 1-3-11.
 3. 6 Moni Viking
 4. 15 Ferrari Sisu
 5. 5-6-7-11.
 6. 3-7-9-10.
 7. 4 Kendall Jackson

192 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se