Speltips: Skrivet material till V75 på Romme 6/1.

Escobar FI

V75-Tips till Romme 6/1.

Omgången & Banan.

Lördagens omgång går på Romme där det är 205 meter långt upplopp och ska vara väldigt kallt i helgen. En del snö i banan och kallt underlag gör att man behöver broddar, förmodligen ganska långa runt om men minst långa brodd bak. I övrigt tog man tyvärr bort sin vinklade startbilsvinge för något år sedan då man köpte ny startbil. Det är väldigt trist att många banor väljer att försöka vara så lika varandra som möjligt men här är väl lite längre upplopp än medel och aktiva brukar gilla underlaget så lite bättre bana än genomsnittet. Man får hålla koll på att det kan vara risk för strykningar på grund av transportproblem vid kallt väder och mycket snö på vägarna så vänta med att se att hästarna man ska spela på har kommit fram till banan så att säga.

Video-tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller gå in på YT och sök efter trav.se där som kanalen heter. Vi försöker få ut inspelat material till alla V75-omgångar på lördagar och ibland även till extra omgångar.

Till ombudet!

Andelsspelet öppnas som vanligt och hittas numera bland butiksandelar hos DagensBästaSpel där ofta Travarå, Daniel och jag lägger andelar men det finns även andra andelar att välja mellan. Jag bygger andelar som baseras på inspelade materialet i grunden och det stora spelförslaget här till slut. 200:-/andel och jag siktar på nio andelar per system där.

Bästa Spiken!

Jag river av plåstret redan i första avdelningen och spikar 5 Xanthis Hilton som jag tror har väldigt hög segerchans då han är kvar i Bronsdivisionen och han hade nog tillhört favoriterna även i Silverdivisionen den här veckan. Tränaren låter väldigt positiv och hästen fick mycket sparat i finalen där han var hårt betrodd och han gick väldigt bra i dödens en bit och sedan först i tredjespår i loppet innan men nu ser det ut att kunna bli spets. Han har dom värsta konkurrenterna utvändigt och kan vara före till plankan och i så fall leda loppet runt om så det måste vara hög segerchans.

Gå Kort!

I sista avdelningen är det en stark favorit men kanske blir det för hög procent den här gången så jag vill gardera 1 Corazon De B. även om han är given förstahäst i loppet. Han har god chans att hålla upp innerspåret och ska absolut kunna leda loppet runt om men innerspåret är inte helt enkelt och det finns risk att hårt lopp sist ska kunna sitta i benen så garderar loppet med några få där framme. Se nere vid avdelning sju vilka hästar jag garderar den stora favoriten med och på reducerat system så spelar jag med favoriten som ensam A-häst och någon form av utgång.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 7-6. C 10-3-12-11-4-1. D 8-2-9.

Se ”Bästa Spiken!”

5 Xanthis Hilton är en bra spik då han vann lottning mot värsta motbuden och visst trendar han kanske uppåt en del men jag tycker att han tål upp mot 60% och borde vinna ungefär så ofta. Han är inte beroende av spets och kan vinna loppet på fler sätt än från spets men i ledningen skulle det väl kännas så gott som klart.

7 Declan tycker jag är värst mot favoriten då han kan blåsa förbi alla i starten från spår en bit ut om man laddar. Han verkar ha fortsatt form och gick i mål med en del sparat bakom hästar sist.

6 Joshua B.R. kan med öppna väldigt snabbt vid full laddning men sida vid sida mot favoriten kanske det inte är värt att ladda. Han duger bra i klassen och sist backades han sist och fick aldrig chansen så när han borde hamna bättre på det den här gången är det givet att han är tidig vid gardering som totalt borttappad på procenten.

3 Babsans Bankir har bra läge men kan inte utnyttja det fullt ut då han inte är speciellt speedig från start och mer stark så hamnar man bra på det går han bra till slut. Kul kuskbyte och han kan räcka.

10 Ready Trophy är intressant med Kontio upp och räknas vid bred gardering här då han brukar vara tränarkörd så stort plus med rutinerat proffs upp på den här snabba avslutaren som fungerar bra med skor.

12 Global Crusader är en bra häst som visat bra form på slutet och var tvåa bakom Chitchat sist och möter inte tuffare nu. Däremot är läget kallt så klart och han passas nästa gång med bättre lottning.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 12-9-5. C 11-4-1-3-2. D 10-8.

6 Solöns Skrammel är loppets givna spetsbud och hon har gått bra i ledningen mot hingstar och valacker tidigare så jag håller henne först här på läget. Ska ha väldigt god chans att komma till ledningen nu när man maxar med helstängt norskt huvudlag och amerikansk vagn som inte gått så många gånger i.

12 B.G.Pastor Jonte är en häst med hög kapacitet för klassen då han står bra inne på pengarna i spårtrappan och vi ser ofta tre led i den här typen av lopp, så även om det är kallt läge så är det inte lika illa som det kunde ha varit. Hans form är det så klart frågetecken för då han varit struken och inte gått lopp sedan mitten av november men han rapporteras träna bra och är kanske bästa hästen här. Skor på är så klart litet minus men man låter positiva från stallhåll här och den här körs av ordinarie kusk.

7 Mr Birkenstock körs också av sin ordinarie kusk Lisa Gilljam där många andra växlar ner lite på den fronten. Hästen är rejäl och tål att gå i spåren men trivs också i dödens så givet att den här är väldigt tidig i loppet.

5 Chip Shop har hög kapacitet men vinner för sällan och var favorit på strecken fram till fredag morgon så var överspelad på tidiga systemen men det har rättat till sig. Trendade kraftigt nedåt i procent under fredagen så klart mer vettigt streckad nu och hästen är bra. Kan dock inte öppna så snabbt och distansen är ett minus för honom är känslan.

9 Nuzzle´em gick bra sist och ska gå framåt med loppet. Det är en häst med hög kapacitet men som inte fått vinna sin nuvarande regi. Hungrig kusk som tar för sig allt mer på slutet och kommer med form på styrningarna hit.

4 Mr Carioca är startsnabb och ska kunna få bra placering och ska kunna skrälla från rygg på ledaren, kanske körs i ledningen men då tror jag att han får svårt att räcka mot V75-konkurrens. Väldigt bra statistik i bike så stort plus med den på och tänkbar vid bredare gardering men jag hade nog velat se procent under 10 om det skulle vara speciellt spelvärde på den här. 1 Gentleman Sisu är det med för hög procent på då man blir över från start och svårt att vinna från bricka ett i spårtrappor generellt sett så när man räknar på som bäst tredje invändigt är det oerhört chansartat.

3 Bajaro B.R. gör intressant regidebut här och ska bli kul att följa i sin nya träning men borde behöva lopp i kroppen då han inte startat sedan i somras.

Avdelning 3.

Ranking: A 3-4. B 10-1. C 8-5-12-5-6. D 11-9-2-7.

3 Janks Morton är både stark och snabb från ett perfekt läge i volten för duktiga Adielsson så givet att den här har hög segerchans och rankas först. Han är dock sårbar och när han hamnade i dödens vid sin enda förlust förlorade han som spelad till 1,53 och han är orutinerad så givet att garderingen är på sin plats.

Med det sagt är det ett väldigt ihåligt lopp och känslan är att inte så många hästar kan vinna loppet. Främsta motbudet enligt kollektivet är segerstaplaren 1 Papa Rock som fått komma till spets i kanske lite enklare gäng i Finland på slutet. Visst är det bästa spåret i volten men han har testat voltstart ett par gånger tidigare och man har inte kunnat skicka iväg honom speciellt då och startsystemet är nog ett klart minus för honom. Även om det är staket i raden gick han sju starter före det utan att vinna i enkla gäng så han blir nog överstreckad på en fin rad och att Korvenoja gör lång resa, så antar alla att det ska vara toppchans. Jag är inte lika övertygad och rankar ner på dåligt spelvärde.

4 Bengt är väldigt bra för klassen och blir lite för lågt streckad här på grund av att han drog det svåraste framspåret i volten. Han kan dock öppna väldigt bra om han går felfritt och jag tycker inte alls att det är iskallt. Dessutom låter det bra och han ska testas med något mer stängt huvudlag för att få mer fokus den här gången och då kan det gå, så mycket tidig.

10 Global Dependable gick första gången med urryckare sist men då han satt fast använde man aldrig den växeln och det kan bli första gången man rycker dom i lopp i dag. Mycket intressant då han fått ett par V75-lopp i benen och brukar vara tränarkörd men nu får Mats E upp så stort plus.

8 Quick Run är sitt namn till trots inte speciellt speedig utan lever mer på sin styrka än så länge och visst är det svårt att vinna V75 då men på vintern går det lite långsammare och den här går alltid med skor. Det mest intressanta är att tränaren haft en höjning på flera hästar i stallet på slutet och det kan absolut vara höjning här med. Brukar vara tränarkörd och får proffs upp nu så intressant som storskräll då man kanske kan få ett vettigt lopp.

12 Cumulus F.G. är stark så bakspåret är inte så farligt för honom, han kommer med form efter seger sist och får Kontio upp så givet att han är tänkbar vid bred gardering. Form har också 5 From a Box som har några starter i sin nya regi och hittat höjning efter miljöombytet. Kuskplus med Ulf O upp här och tänkbar skräll.

Avdelning 4.

Ranking: A 15. B 13-10-2. C 5-8-3-4-14-12-7 C: 1-11-6-9

2 Guli Fantom går bra på vintern men det är kanske även att det ofta är lite enklare mot då men nu möter han tufft även om han står bra inne i propositionen. Toppchans i spets men han brukar ge upp med galopp när det är lite hårdare mot och han har aldrig vunnit i loppen men 100 tkr eller mer och galopprisken är högre än senaste loppen ger sken av. Favorit i fara då det dessutom kan kosta lite att komma till ledningen då 3 Ros Borken är startsnabb med och Erik Adielsson upp där från spår tre i volten kanske den spetsar. Även om man släpper så kostar det ju lite extra för favoriten då och Ros Borken kan skrälla med invändig löpning om luckan kommer till slut.

13 Soldhöjdens Drake vinner inte så ofta men har matchats en hel del mot eliten under året och blivit allt hårdare. Visat väldigt snabba avslutningar ute i tredjespår vid flera tillfällen och det här är en som verkligen samlat ihop till en seger när många av de bästa tagit vinteruppehåll kan det komma här. Fortsatt kuskplus då han ofta varit tränarkörd eller haft Jansson tidigare.

15 Tekno Jerven är väl den med högst kapacitet i fältet men galopper väldigt ofta och har svårt att få det att stämma, men nu ska man testa att stänga in honom lite med heöstängt huvudlag för att han ska vara mer fokuserad på sin uppgift. Han ska ha betydligt bättre form än raden ger sken av och den här har vunnit många lopp med 100 tkr i förstapris till skillnad mot i princip alla andra här. Felfri är han nog bara bäst.

10 Brenne Rön fick galopp sist och är bättre med bil och bike men nu är det springspår och han står perfekt inne i loppet. Ulf O upp och med få där framme kan han nog vara absolut snabbast ut från mellanfållan och kan sitta bra på det tidigt. Skulle inte favoriten gjort bort sig så kan ju den här falktiskt ta sig hela vägen till ledningen efter en bit.

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 10-8. C 11-4-2-9-5-3-1. D 6-12.

7 Mellby Knekt har varit riktigt bra vid sina fyra segrar på fem starter och han är väldigt startsnabb men har som sagt bara fem lopp innanför västen och det är man ju ibland skeptisk till på V75 i lägsta klassen så givet att det är frågetecken i Klass 1. Han ska kunna spetsa och leda runt om men till hög procent är det läge att gardera. Han har trots allt galopperat som stor favorit och det blir första starten med broddar. Det kan kosta att snabbstarta från långt ute i banan med broddar och mjölksyran kan absolut komma till slut så om orutinen lyser igenom är det inte alls givet att han bara vinner även om det blir felfritt lopp och till spets efter en bit. Med det sagt tror jag att han är bäst och rankar honom först.

4 Rajon spurtade snabbt senast och visar toppform för dagen men han vinner inte lopp så ofta och blir nog lite överstreckad den här starten så rankas ner på dåligt spelvärde och det finns gott om lågt streckade fynd i det här loppet.

8 The Pirate brukar vara en snackis i sina lopp men bortglömd nu då läget blev kallt men bike på nu som han gått väldigt bra i vid bara tre försök tidigare och han ska räknas med bra segerchans som stark och rejäl.

9 Max Orlando går hela vägen in i loppen och lär fälla många över det ganska långa upploppet här och mycket intressant med första gången bike på honom aviserat hit så mycket tidig som totalt bortglömd. NU DROG TRÄNAREN TILLBAKA PÅ BIKEN SÅ FLYTTAS NER I RANKINGEN DÅ DET INTE VERKAR LIKA PÅSTÄLLT.

10 Mister Vredbest är väldigt bra för klassen och formen är betydligt bättre än raden ger sken av och mest intressant här är att man får Mats E upp den här gången. Toppchans i förhållande till sin låga procent.

11 Always Face är härdad på V75 och har varit betydligt mer påpassad sist till exempel och står bra inne i klassen. Han sägs träna fortsatt bra och ska inte ha tappat på strykningen enligt tränaren men han borde väl inte vara helt på topp men till bara 2% måste det vara spelvärde även om han inte skulle vara 100%.

2 Kee Keeper har hög kapacitet och kan öppna snabbt så givet att han ska kunna ha bra position i loppet.

5 Current Leader är väldigt startsnabb och kanske är den som spetsar initialt för att släppa till favoriten och skulle det vara den här som sitter i vinnarhålet kan man absolut skrälla. Var bra från spets näst sist och sist blev det för tufft och kanske trivdes han inte i biken så vanlig vagn nu.

3 Gasparito kommer med form och från bra läge med kuskplus nu kan det vara en tänkbar skräll.

1 Yavapai Point har bra form men kan inte öppna så snabbt så behöver mycket tur för att vinna loppet men ändå tänkbar storskräll från kanske tredje invändigt.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 12-10-15-7. C 11-14-8-3-6-5-4. D 13-1-9

Favoriten 12 Jewilla kom till ledningen mitt i loppet sist och har gjort några rejäla lopp på slutet men det kan absolut sitta i benen och här är det fullt fält att runda igen så lite inne på att det borde kunna bli för tufft helt enkelt. Tidig vid gardering men loppet är öppet.

7 Madewithlove var hårt betrodd på tidiga kupongerna och matchats mot kulltoppar men det är fler i loppet som har och visst är det en bra häst men inte startat på länge så kanske behöver loppet. Dessutom är hon nog inte så vass med voltstart så från det här spåret är det absolut vingelrisk. Hon är bra av dom där framme och räknas ändå tidigt vid gardering då det ser ut att bli vettigare procent på henne till slut.

Draget i loppet är 2 Udine Celeber som borde vara favorit men var runt 13% fram till fredagen och nu trendar hon rejält uppåt så givet att flera speltjänster går på henne. Hon ska vara en bit över 20% och landar väl på det och är en vettig spik från bra tredjespår i volten för Mats E. Hon drogs bakåt och satt fast med krafter kvar i finalen senast och lär få chansen nu, kanske kan man ta över spets tidigt och då är loppet kanske bara över.

15 Jurista har springspår där bak och skulle kunna hitta ner i vettigt slagläge så nu när hon fått ett par lopp i kroppen i sin nya regi kan det vara dags för riktigt bra prestation nu.

10 Donna Summer närmar sig riktigt bra form med två lopp i kroppen efter träningsperiod och hon står bra inne i det här loppet från ett perfekt spår.

11 Shehuntyoudown har med bra startspår och kan köra rakt fram för vettig position. Hon tände till rejält förra vintern och svara ruggigt bra på rycktussar. Hon tål en rejäl repa ute i spåren och även om man är inne på att hon ska behöva lopp i kroppen så tror jag att hon fäller många till slut om hon bjuds bra ryggar på vägen.

14 Xerava C.D. brukar vi nämna något om här och hon har hög kapacitet och står bra inne i loppet så intressant med Örjan upp den här gången.

8 Dino Cream har bra smygläge och är en tänkbar skräll där framme på visad form.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 3-5-2. C 8-9-11-4-12-6. D 10-7.

Se ”Gå Kort”

1 Corazon De B. var riktigt bra i finalen då han kunde hålla undan till seger efter hård körning både i starten och visst press under loppet. Han står riktigt bra inne i det här loppet då det är flera ganska gröna i Silver den här veckan och det ser ut som en riktigt bra uppgift så klart. Med det sagt blir det fortsatt täta starter och ett sämre innerspår i starten här så viss risk att man blir fast och med rejäl tömning sist är det inte alls givet att han är lika bra igen. Han kan vinna loppet utan att vara på topp men blir väldigt stor favorit så jag garderar honom här, men rankar honom som ensam A-häst.

3 S.G.Mistral är ny i klassen men har matchats i en hel del tuffa lopp för sin klass på Solvalla under hela vintern och hösten. Han har avslutat vasst flera gånger från smått omöjliga lägen så ursäktad att det inte blivit så många segrar och han ska duga bra i Silver nu på vintern. Bra läge nu så given om favoriten har en sämre dag.

2 Global Classified kan öppna snabbt och ska kunna hålla inne favoriten även om man kanske inte tar sig förbi sida vid sida, men någon snabb ute i banan kanske kommer förbi båda och då kan man punktmarkera favoriten och hålla den fast i säcken. Den här kommer med absolut toppform och har bättre läge än på slutet där det blir intressant att se Kontio upp den här gången.

5 Oxidizer öppnade visslande några gånger då han var i full form men det var väldigt länge sedan. Sist avfärdade man hans chanser i en tuffare Silver men var riktigt bra som tvåa med lite sparat och visar riktigt bra formkurva. Tränaren vill att han laddas från start den här gången och från perfekt spår fem bakom bilen skulle det kunna bli spets här och då kan man skrälla om han går framåt ytterligare med förra loppet.

8 Combat Fighter är väldigt startsnabb och satt fast med en del sparat i loppet som favoriten vann sist och skulle man ladda för fullt så spetsar nog den här från spår en bit ut. Får man ett bra lopp på innerspåret så kan han så klart skrälla över passande distans, så absolut tänkbar skräll från vinnarhålet.

9 Marre´s Dreamboy är en häst med hög kapacitet som gör comeback här och den här har varit bra direkt utan lopp i kroppen tidigare så även om det inte är optimalt så känns det ändå okej och han har två startsnabba ryggar att komma igenom bra från. Vann på 11-tid över full distans med skor förra vintern och ska ha tränat bra även om han inte är toppad med några snabbare lopp. Tränaren tror det blir svårt nu men att han ska passas om ett par starter.

10 Krakas har en snabb avslutning att tillgå och det kommer att visa sig vara ett bra vapen speciellt nu under vinter. Hon vinner inte så ofta men fungerar på skor.

4 The Real Star ska väl inte räcka men ändå en häst som är intressant att se hur han går i sin nya regi där han får gå i amerikansk vagn för första gången i sin 84:e start.

Stora systemet.

 1. 5 Xanthis Hilton
 2. 5-6-7-9-11-12.
 3. 1-3-4-8-10.
 4. 2-10-13-15.
 5. 2-4-7-8-9-10-11.
 6. 2 Udine Celeber
 7. 1-2-3-5.

3360 rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5 Xanthis Hilton
 2. 6 Solöns Skrammel
 3. 1-3-4-8-10.
 4. 2-5-8-10-13-15.
 5. 1-2-3-4-5-7-8-9-10-11.
 6. 2 Udine Celeber
 7. 1 Corazon De B.

300 rader som kostar 150 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se