Speltips: Skrivet material till V75 på Romme 25/2

Trav Malmö

V75-Tips till Romme 25/2

V75-Omgången.

Den här veckan är Romme värd för V75 som har en intressant omgång där strecken sprids rejält av kollektivet i flera avdelningar. Det gör det klart spelvärt där inte alls alla favoriter är så starka den här veckan som det ibland kan vara. Banan hade tidigare vinklad startbilsvinge så titta inte på spårstatistik då det inte stämmer alls nu när man bytte till vanlig startbilsvingen någon gång förra våren. I övrigt är det långt upplopp och ett underlag dom flesta brukar tycka är bra och när det är kallt borde det vara bra bana den här tävlingsdagen.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

1 Sandokan i andra avdelningen är kvar i alldeles för låg klass i förhållande till sin höga kapacitet och när det rör sig om Klass 2 som är lägsta klassen på V75 så ska den här bara vara för bra. Han vinner loppet väldigt ofta och spikas på allt då det dessutom är ett väldigt klent V75-försök bakom den stora favoriten. Hästen i omgången med klart högst segerchans så stabil spik som ser ut att hålla sig en bit under 60% och han har nog lite över det i segerchans.

Gå Kort!

I Gulddivisionen tycker jag att man inte ska slösa allt för mycket med strecken och jag plockar bort favoriten och spelar i första hand med tre andra streck, tänkbart att kanske lägga till en skräll i stället för favoriten om man vill ha streck till.

I sista avdelningen sprider många strecken men även där är jag inne på att försöka spela med få hästar. Jag kommer nog försöka nöja mig med dom två med spetsläge där framme, dom får bra positioner där framme och borde vara svåra att ta längder på till slut. På reducerat kanske jag lägger på ett par hästar till i c-grupp men på ett “vanligt” matematiskt blir det ett lås på två hästar.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 11-3-5-7. C 8-6-4-12. D 2-1-10.

Voltstart i Bronsdivisionen där det är väldigt jämnt och ovisst så mycket svårt lopp där jag streckar många hästar och nästan alla. Favoriten 3 Jello W. är väldigt missgynnad av vanlig vagn med bara segerar på svensk mark i amerikansk vagn så favorit i fara. Jepson är duktig i volten så kanske kan han skicka den här till ledningen efter bit och då kan det gå även med en vanlig vagn.

7 Express Love springspår och kanske hästen med högst kapacitet i fältet men man är inne på att han ska behöva lopp i kroppen och kanske blir det passivt upplägg. Springspåret längst ut kanske man inte vill riskera att bli hängande i starten så man kanske backar snarare än laddar här. Betrodd i fara.

9 Castor the Star är min förstahäst i loppet det är häst som redan vunnit i Brons och ytterligare vinst på V75 så är rätt ensam i fältet om att ha ett par V75-segrar. Kvalade in till Svenskt Travderby i höstas och är en häst med hög kapacitet. Här kan man försöka följa snabb startrygg och komma igenom på riktigt bra sätt och inte helt otänkbart att den här kan köras till ledningen efter bit till och med.

5 Gazza B.R. är åtgärdad sedan sist och även spåret inte är bra så är hästen bra för klassen och räknas tidigt då stallet har ganska bra form över lag. 11 Enge Eros tycker jag visat sig vara rejäl och tagit steg i utvecklingen i vinter där han startat på medan flera andra här kan behöva lopp i kroppen. Tål att gå i spåren och har Örjan upp som vid segern från dödens mot tuffa konkurrenter 28/12. 8 Vicar har bra smygläge och kommer man igenom på bra sätt har han visat att han trivs på Rommes ganska långa upplopp tidigare. Lite frågetecken för vagnen då han nästan alltid går i bike men formen verkar vara på topp här. 6 Digital Literacy har bästa springspåret och Erik Adielsson upp så tänkbart att den här bombar till ledningen från start och kan vara den som får bra lopp i rygg på ledaren då jag inte tror att man vill köra i ledningen här.

4 Alert Kronos har 9/13 från ledningen och tagit nästan alla sina vinster i ledningen men voltstart med spår fyra är riktigt dåligt för honom. Han ska ha hög galopprisk från det här spåret så rankas ner lite på det knepiga spåret. Behövde loppet i kroppen sist och ska vara bättre men inte givet att det är full form ännu.

2 Jaguar C.Boko är startsnabb och här kanske man testar med norskt huvudlag så kanske kan skrälla från rygg på ledaren. 12 Ikaros di Quattro gjorde sitt livs bästa lopp sist enligt Crebas i tufft gäng sist men har sina segrar i enklare omgivning. Nu går han ändå ner i klass mot förra loppet så även om läget är totalt iskallt så skulle han kanske kunna skrälla med maxklaff.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 7-3. C 11-12-4-5-10. D 8-9-2-6.

Se ”Bästa Spiken”

1 Sandokan är väldigt bra för klassen och hade vunnit ett Margareta-lopp för 300 tkr sist om man haft fritt spurtutrymme, men satt fast med mycket sparat den gången så står perfekt inne i lägsta klassen på V75. Körsvennen säger att han är väldigt startsnabb och att man inte laddade alls när han öppnade snabbt från spår tre på Solvalla för tre starter sedan. Emilia är helt inne på att man ska kunna spetsa härifrån men öppnar tillräckligt snabbt för att hitta ut i andraspåret om någon skulle vara snabbare allra första biten. Alla verkar ha respekt för hästen i loppet så troligt att alla slöpper till den här om man inte håller spets av egen kraft.

3 Sultan Sea är den som är bäst bakom favoriten av dom med bra spår och den här kan öppna snabbt men mött enklare motstånd så kanske släpper man även om man kommer förbi favoriten första biten.

7 Max Lane är den mest intressanta hästen bakom favoriten då det är mycket som är nytt inför den här säsongen. Man har opererat halsen på honom och medicinerat för hjärtproblem som tidigare stört honom. Dessutom har han blivit valack under tävlingsfrånvaron så med två lopp i kroppen där man vann sist är nog toppformen redan där. Den här kan öppna snabbt och ska gå i bike nu så under 2% är märkligt lågt och han rankas upp på bra spelvärde.

11 Cheeky Doc har en fin resultatrad och gott om startpoäng och åtgärdad sedan sist så gör säkert ett bra lopp trots spåret. 12 Vincent Dana har sämsta läget men i lägsta klassen när det är vässat på många händer så kan det bli en del som kommer bort och galopperar vid överladdning. Magnus A är det stora pluset och han satte dit en till 2% förra veckan i Klass 2 från spår 12.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 4-6. C 7-3-5. D 8-10-2.

Här var tidigt 3 Chapuy väldigt klar favorit men trendat ner sista dagen då fler insett att det är favorit i fara och delat favoritskap med 6 Four Guys Dream nu. Jag är inne på att gå kort i loppet och då jag inte tror att Chapuy kan ta sig förbi 1 Click Bait i starten så plockar jag bort Chapuy helt på riktigt dåligt spelvärde. Visst finns på det kartan att den invändiga har en dålig dag Chapuy kan spets och leda runt om men tror det blir tufft även från spets för den hästen.

1 Click Bait är givna förstahästen då det är nästan garanti att han spetsar från öppna spår oavsett vad han möter så han tas på allvar direkt i årsdebut även om det är visst frågetcken för skor. Men det låter som det kan bli någon form av stängt huvudlag den här gången och då har vi sett Melanders hästar tända till rejält när dom vässas lite extra för lopp. Elitlopps-finalist där tränaren hade förhoppningar om sådant lopp i fjol så enklare mot nu än vad han är van att möta.

4 Seismic Wave kan med öppna bra och kör dom två troliga spets-kandidaterna mot varandra så kan den här komma ner bra bakom dom. Inte otänkbart att Magnus A bombar framåt så fort spetsstriden är slut, för att kuppa sig till spets. Oavsett blir det bra lopp där framme och Magnus A får extra fart på det mesta för dagen så även om stallet tror det behövs lopp kan den här vinna direkt.

6 Four Guys Dream är nu knapp favorit och om både 1 och 4 behöver lopp i kroppen kan form slå klass. Den här har inte tävlat mot så bra motstånd tidigare från dessutom sämre läge så jag tycker att procenten ligger lite i överkant. Det skulle vara om det blir rejäl körning i omgångar mellan dom tre betrodda där framme så lär ju den här ta ner många till slut över ett ganska långt upplopp.

5 Super Nice är väldigt startsnabb med men med alla snabba innanför sig blir det nog svårt att komma till så passar på den här trots bra spår. 7 Dark Roadster är mer intressant som skräll i guld-debuten här och den här gillar verkligen förutsättningarna med kort distans och bike på. Vid hård körning och om den här hittat ner i vettigt slagläge lär man kunna spurta snabbt då den här har form och varit igång lite mer i vinter än flera av konkurrenterna här.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 14-11-13. C 10-5-8-4-12. D 3-15-9-2-6-1.

Kallblodslopp där jag tar ställning och spikar 7 Kavaleren som trampade av sig en sko sist och fick trasig hov i loppet så dubbla galopper och gick imål i loppet ändå. Nu står han 20 meter bättre till mot flera av konkurrenterna han spelats lika mot tidigare så står riktigt bra inne i loppet. Höjning på stallformen hos tränaren på slutet med gör att jag tror på riktigt hög segerchans för hästen som kan köras till ledningen tidigt här och blir svår att ta flera längder på.

Stallkamraten till min spik är första motbudet i 14 Oppgårdsdrängen som är fältets bästa häst men kan behöva lopp i kroppen. Efter att gått jämnt med Tangen Bork i Svenska Kallblodsderbyt som fyraåring på 1.22,6 så har han gjort flera snabba tider mot äldre under förra säsongen och fått mer hårdhet. Han lär duga i allra högsta klassen redan i år med en säsong mot äldre och en vinterträning till i kroppen.

13 Tekno Jerven är det nästan lite masshysteri om och vissa verkar tävla i om att säga hur överlägsen han är mot i princip allt om han bara går felfritt. Vi har sett honom felfri i ett par lopp i vinter och vet inte riktigt vad dom baserar det där på. Visst går han säkert framåt när han väl går något helt lopp men man såg att fartresurserna är begränsade. han verkar dock stark och kan hålla farten länge men när han möter dom bästa är han inte alls överlägsen som vissa tycks tro. Blir fortsatt överstreckad bara med tanke på att galopprisken är så oerhört hög. 11 Soldhöjdens Drake var bra för tre starter sedan och sedan har det varit frågetecken för formen. Man har siktat hit men säger samtidigt att det inte är samma form som vid segern på V75 på Östersund och då blir det nog svårt att ta 20 meter på Kavaleren som man var lika spelad med vid vinsten från samma start. 5 Alm Randers kan öppna snabbt och kanske spetsar trots spår fem men mycket missgynnad av att gå i vanlig vagn och möter lite för hårt motstånd. Springspåren kommer fort utanför och bäst segerchans har han nog från rygg på ledaren även om han så klart kan rinna undan från spets om favoriten kommer bort. Tror dock att Kavaleren slår den här från dödens. 8 Guli Frodo kan få fint lopp på innerspår och luckor brukar komma i lopptypen så streckar man många är han tänkbar i nyttig form. 10 Buska Blyg är kanske mer intressant som skräll till under 2% då Bergh tar ut honom vecka-vecka och den här står liksom favoriten 20 meter bättre till mot ett par av konkurrenterna nu. Hästar med över miljonen tjänat är normalt svårt att ta 20 meter på, så bra inne i propositionen.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 3-12. C 7-8-2-11-5-9. D 6-1-10.

4 Marre’s Dreamboy kunde inte ta något sist men gick bra och går nog framåt med loppet så vid mer passande distans där man kan köra offensivt kanske den här bara är bäst nu från toppspår. Blir dock för stor favorit och motbud saknas inte så garderingen är på sin plats. Tänkbart att stänga loppet på tre hästar men troligt att jag streckar några kantbollar här med, då det finns risk för betrodd-betrodd i sista två loppen på V75 den här gången så vill man ha chans att få upp värdet här och det kan bli ute i spåren och göra jobbet för favoriten igen.

3 Kimi di Quattro har spår invändigt och är tänkbart spetsbud här så från ledningen eller i rygg på favoriten måste segerchansen vara hög nu när det är Magnus A upp. Läge, kusk och startsnabbhet gör att jag rankar honom före stallkamraten 12 Certainly som är en bättre häst. Den senare har dock fått sämsta läget men platsar ändå väldigt tidigt i ranken här. Han har matchats en del mot hårdare motstånd och var hårt betrodd i stenhårda Sylvesterloppet på Axevalla i vintras där han galopperade bort sig. Sist var det opassande underlag för honom och fast bana ska vara ett stort plus, lång distans är också ett plus. Han rundar många och får han hjälp av stallkamraten där framme att hålla uppe tempot tidigt i loppet lär den här fälla många till slut då han tål tredjespår hela slutvarvet här om så behövs.

7 Titan Yoda är ingen skräll men var bra som trea mellan favoriten och Certainly i comebacken sist var bra och är säkert bättre nu med loppet i kroppen. Distansen är bra för honom och 11% med Mats E på häst som ser ut att närma sig formen liksom övriga stallets hätar gör det intressant trots spår en bit ut.

8 Xanthis Coktail kan öppna snabbt och utan startkanoner kan den här komma hela vägen till spets vid full laddning. Släpper väl till 3 eller 4 men får bra lopp då men som totalt bortglömd med tänkbar chans till rygg på ledaren eller annan bra position där framme så är under 4% bra. Gått väldigt bra för Rikard N som annars ofta tränarkörd så är det stort plus. 5 Hell Patrol kan med öppna snabbt och får körspö nu med Örjan upp från toppspår och kommer med form så kanske kan skrälla.

2 Reverend Wine är rolig ändring på nu från bra spår där man får en bike och det har den här svarat bra på innan man hade vagninfon så syns inte i programmet. Kan få riktigt bra lopp i främre träffen heöa vägen och skulle kunna vara en riktigt rysare här. 11 Anchor Man har gjort lopp nere i Frankrike och passar nog bättre på längre distanserna så bra proposition för honom nu. Blev hängandes i spåren sist men höll farten bra till slut ändå och bättre distans nu så tänkbar skräll. 9 Digital Class gör det bra mest hela tiden och det är öppet för ston att ha tjänat obegränsat här så står bra inne i propositionen men får svårt att vinna från kön mot bra Silverhästar här. Väldigt låg procent från vettigt smygläge så kanske intressant om man tar väldigt många.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 4-10-14-6. C 3-7-8-2-19-11. D 12-15.

Fel favorit i 6 Bird Lane som jag inte tycker är bättre än flera andra här och visst kör väl Bergh resolut mot ledningen och kanske håller den undan då men inte alls givet. Enkel häst och favorit i fara. Inte otänkbart att ta alla här och hoppas på rejäl skräll även om jag tror på väldigt låg segerchans för dom två jag lagt i D-gruppen i rankingen.

5 Samaritana är en mycket bättre häst och kör man felfritt i starten kan hon nog köras offensivt och skulle favoriten komma bort kan den här få ta över från dom flesta men kan nog vinna det här loppet från dödens. Jag går dock inte rakt ut på henne då det är viss galopprisk från spår fem i volten.

10 Beawinner trodde jag på i finalen sist men galopp då kvar på startfållan i den här typen av lopp gör att hon ska stå riktigt bra inne i loppet. Nu är det fel förutsättningar med bakspår som startsnabb men i volt kan man ha tur och chansa lite mellan hästar så skulle man komma igenom till bra position på vettigt sätt så ska den här kunna skrälla. Drag för många sist i final till 8-9% och nu i enklare lopp är hon bara 2% så måste rankas upp på bra spelvärde här.

4 Global Diplomacy har hög galopprisk men första gången Magnus A, framförallt på ett sto är alltid intressant så räknas tidigt trots spåret. Kördes bara sista biten i förra starten och gick nog i mål med sparat från läge där det var svårt att ta något från och vann starten före så bra form.

3 Livi Princess H.M. kan öppna bra från fint spår med Erik A och kanske hittar rygg ledaren så ska kunna vinna därifrån men streck lite i överkant på den här.

14 Krakas fick mycket sparat sist och kan gå i spåren i den här typen av lopp, nu försvann tänkbara draghjälpen i strykning men hittar man rätt ryggar så fäller den här många till slut. 7 StinaAlvina Zonett är stallkamrat till favoriten och har med springspår och kan öppna. Hittat den här som skräll från ledningen tidigare och kommer favoriten bort eller man släpper till varandra så att säga kan den här absolut skrälla från spets eller rygg på ledaren och är nog ungefär lika bra häst som favoriten i grunden så det skiljer för mycket i procenten här. 2 Nan’s Cash får Goop upp nu och har ofta körts av andra kuskar så klart plus och stallet har bra form. 8 One Night Only kan få bra smygresa från det här spåret och det är rejält kuskplus nu med Mats E upp mot oftast tränarkört. 1 Zaly Gel ska vara väl förberedd och siktats mot V75 med så från bästa spåret kanske man kan skrälla från tredje invändigt eller likanande.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 6-9-10. C 4-8-7-1-5-2. D 12-1.

3 Dynamite Sensation trodde jag skulle bli knapp favorit i jämnt spelat lopp här men var bara delad trea på strecken fram till i fredags. Nu trendar han kraftigt uppåt och är nära 20% men ska också vara där och har bra chans att ta sig till spets och leda loppet runt om, jag tror också han kan vinna loppet i från dödens då flera av dom värsta konkurrenterna kanske ska ha passivt upplägg i kön och bara köras till slut. Den här ändrade man lite i balansen för näst sist och var nöjda med det då han satt fast och så var det norskt huvudlag på sist och han var bra i värmningen som klar favorit på V75 då. Men det blev galopp direkt så inget kvitto alls på maxade utrustningen då han dessutom inte behövt rycka tussarna sedn han var bra som trea i V75-final i december. Nu blir det kanske någon form av stängt huvudlag eller norskt men dessutom bike på från toppspår med startsnabb körsven så spets och slut är troligt.

6 Global Believer är dock väldigt startsnabb med och från spår en bit ut kanske den här tar sig förbi men inte otänkbart att man släpper eller inte räcker i spets mot min idé ändå. Det står mellan dom här två i spetsstriden så dom kan låsa loppet där framme och det måste vara svårt att ta många längder till slut på dom här två där framme. Jag spelar med lås men tänkbart att ta ställning för men förstahäst här om man behöver spara ännu mer på strecken i lopp där många garderar brett.

10 Friend of Elves är bra men frågan är om den håller samma fina form fortfarandesom i november-december, svårt att ha absolut toppform så lång tid och läget är risigt så som favorit är det favorit i fara. Given vid bredare gardering men bara en av flera då. 9 Destino D.J. är nog hästen som kanske har högst kapacitet i fältet men även här är det bakspår. Tränaren vill se ett försiktigt upplägg och menar att det behövs lopp i kroppen för att vara på topp. Skulle det dock bli rusning där framme kommer han in i matcjen och kan vinna loppet utan att vara i full form. 4 Babaris är den av dom betrodda jag plocka bort även om jag skulle ta fyra streck då jag ser honom som överstreckad. Visst har han gjort det bra men det har också varit efter perfekta styrningar och spårsnåla resor som han skjutit till bra till maxplaceringar så behöbver tur igen. Magnus A och toppspår hjälper så klart men ska inte ha över 10% segerchans även om han säkert går framåt så är det en lite enklare enklare häst än dom fyra först nämnda.

Stora systemet.

 1. 3-4-5-6-7-8-9-11.
 2. 1 Sandokan
 3. 1-4-6-7.
 4. 7 Kavaleren
 5. 1-2-3-4-7-8-12.
 6. 2-3-4-5-6-7-8-10-12.
 7. 3-6.

3456 rader som kostar 1728 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-5-7-9-11.
 2. 1 Sandokan
 3. 1-4-6.
 4. 7 Kavaleren
 5. 3-4-12.
 6. 4-5-10-14.
 7. 3 Dynamit Sensation

180 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se