Speltips: Skrivet material till V75 på Romme 19/8

Genrebild

V75-Tips till Romme 19/8.

V75-Omgången.

Den här veckan avgörs V75 på Romme där korta E3-finalerna går i år och båda finalerna körs i år utan försök eller kvallopp då man går efter poäng bland anmälda hästar istället. Detta på grund av att många avstår från att tävla i korta E3 på grund av det sliter på treåringar att starta i kval och sedan final här med inte allt för långt kvar till Kriteriekval. Det är en bra grej att lägga upp det så här då finalfältet blir betydligt bättre än annars med, då i ett kval över kort distans kan man ju bli bortlottad redan där och missa finalen till frödel för någon som kanske lottas att få gå i rygg på ledaren och ta sig till final som en sämre häst. Dessutom väljer inte vinnare spår i finalen när man gör så här och med lottning blir det mer klart roligare lopp. Ett par stora favoriter i respektive E3-final men vi gör ett försök att fälla omgångens största, så vi hoppas man kan hitta potential i omgången. Spelar nog med hela tre spikar den här gången för att få med riktigt många i övriga fyra lopp.

Banan har ett upplopp på 205 meter och är en bra bana där segrar tagna från spets är under medel så lite roligare bana än många andra. Innersta spåren med bilstart är inte som bäst här och som vanligt är spår fem bäst, följt av fyra med autostart. I volt höjer sig spåren 1 och 6 mot övriga men inte alls så mycket som på vissa andra banor och betydligt jämnare fördelning bland vinnande spår på den här banan vid voltstart.

Youtube-tips, podd & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube till lördagarna, länkat via FaceBook-sidan trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB eller direkt från hemsidan eller Youtube. Inspelade materialet finns numera också som ljudfil på de flesta ställen där poddar finns. Vi har nu bara inspelat material till lördagar men om intresse finns så finns absolut chans att göra inspelade tips till fler spelformer och tävlingsdagar under veckan.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Där spelar vi för 200:-/andel till V75 och V86 så sök efter laget på ATG-tillsmmans så försöker jag rensa så attd et finns plats att komma med på spelen.

Bästa Spiken!

I gulddivisionen som går som avdelning fyra den här veckan tänker jag spela med spik för en trolig ledare av loppet. 4 Global Badman lär få överta ledningen tidigt här då det troliga spetsbudet 3 Readly Lavec söker efter formen där Oskar J uttalat tidigt i veckan att han inte villkör i ledningen över distansen och vill släppa till en betrodd.

Global Badman är obesegrad i spets och har inte gått i ledningen över lång distans men var bra med sent fritt senast han gått över lång distans. I övrigt har det varit lång distans mot kulltoppar som San Moteur och Calagry Games i lopp som försök och final till Derbyt och Lyon Grand Prix, men även som bortlottad i från spår 12 i sitt Kriteriekval. Så ta inte för hårt på att han inte vunnit över distansen och i spets kan det ofta gå att köra långsamt över lång distans så chans att fuska bort några hundra meter av loppet då värsta motbuden fått tugga lägen den här gången.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 7-2-6. C 4-8-5-1-12-9. D 11-10.

7 In Love Mearas är fel favorit då han viker ner sig för enkelt i ledningen och är bara en av flera här då han dessutom har vingel-läge nu från yttersta spåret. Rankas ner på dåligt spelvärde.

3 Matiere slog favoriten enkelt sist trots tuffare resa och från perfekt tredjespår i volten bör man kunna få en bra position och kan vinna från både dödens eller med långspurt om man sitter bra opå det i andraspåret. Rejäl och rankas först på det.

Spetstriden står kanske mellan favoriten och två andra hästar i 2 Notorious Zon och 6 Leroy Boko där den av dom två som når spets nog körs där och absolut inte vinkar fram favoriten. Notorius Zon var delad andrahandare bakom HankyPanky Pinkman sist och ingen så bra häst för klassen i loppet den här veckan. Tänt till och tränat bättre i vinter efter kastration i höstas och går framåt med starterna där man tror mycket på hästen från stallet. Leroy Boko är med en bra häst för klassen som ska kunna hävda sig från ledningen eller om han kan hitta ner i rygg oå ledaren.

Stona 12 Izola Silvåkra och 5 Queen har kniviga lägen där den senare har något lopp i kroppen i sin nya regi och kan öppna snabbt men den brukar man ju släppa ledningen med om man kommer dit så kan få bra lopp.

4 Waterford Wineär en rolig skräll som kan öppna men så klart är spåret chansartat och många rankar ner för mycket på det så vi får en procent på Magnus A-kört här. Ännu sämre lägen tre lopp i rad på slutet och nu blir det barfota runt om och norskt huvudlag nu när det är voltstart.

8 Yohan Hills har Goop skrällt med på V75 på slutet med och inte tuffare mot nu då det var Farfars Dream han slog av på kortspeed vid skrällen i en spårtrappa på Axevalla näst sist. Kan komma igenom på bra sätt med lite tur och hävdar sig absolut bra i det här loppet.

Avdelning 2.

Ranking: A 9-3. B 2-7-5-12. C 10-6-11-4-8. D 1.

Jag är inne på att det kan vara ett bra lopp att gå kort i där många verkar gardera rejält och jag är inne på att det är fel favorit i loppet och man tar ställning rejält om man plockar bort 5 Great Time Trot.

3 Effective fick en rejäl höjning på barfota runt om och han kan öppna bättre och bättre så utvecklas bra med loppen och kan absolut svara ut favoriten och vara först framme för att komma till ledningen. Kan bli vass och inte alls givet att man laddar i så fall men tål att göra en del jobb med så kan vinna loppet på olika sätt.

9 Jobspost är väl bästa hästen men dras med bakspår och kommer från två raka galopp-misslyckanden. Det gör också att många släpper honom och kanske kan han vara lugn med bakspår och slippa flytta sig för mycket i sidled. Fått ett par lopp i klassen och ska vara förstahästen här så spelas tidigt till bra spelvärde.

2 Picobello gillar jag att det blir mycket ändringar på, där man ska köra barfota runt om och höjningen i biken är bra grej med. Man ska ha ett halvstängt norskt huvudlag på och kanske blir det rycktussar för första gången i lopp här så intressant till under 5%

12 Nikylon har varit överraskande bra i ett par lopp på slutet när man mött hårdare motstånd och med framspår hade det varit väldigt tidig segerchans här. Väldigt låg procent trots härdad i klassen, fin form och efter sparade hovar sist blir det skolöst bak nu.

7 Jax Journey har inte startat på länge men är bra för klassen och kan öppna hyggligt om man trycker av och Kontio är ju ofta offensiv. Är det ordning här direkt i comebacken så kanske han bara är bäst och jag tar med honom tidigt vid fortsatt gardering.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 3-5. C 9-6-8-7-2-4. D 10.

Korta E3-finalen för hingstar och valacker där Gocciadoro pratat om 1 Expo Wise As som bästa hästen han tränat, eller den med bäst kapacitet som unghäst och då ska den ju vara stor favorit på det han visat hittills. Det är många som garderar honom den här gången från det här läget så givet att det är läge att gå på honom då han inte ens når 50% så en bra spik trots innerspåret här då han borde dra i högertömmen tidigt och ta sig ut.

6 Epsom As var mest spelad bakom favoriten i E3 på Bergsåker sist och är ett spetsbud men 5 S.G.Dracarys har lärt sig att öppna allt snabbare och var den som spurtade snabbt bakom favoriten i förra finalen. Den senare kan absolut hålla sig före Epsom As i starten och den av dom två som spetsar bör ha bra chans att leda loppet runt om så klart. 4 Caviar From Mine öppnar väl snabbast men släpper till någon av 5 och 6 här och får bra lopp men kanske inte räcker mot allra bästa här.

9 Fiftyfour är hästen med mest pengar på kontoto och kullens kung som tvååring och är väl lite längre i utvecklingen än många här då han har fler lopp innanför västen. Bakspår nu men ett bar sådant så kan sitta hyggligt på det och ska absolut räknas vid gardering här.

3 Vegas Wania har samma mamma som kändare brorsan Tetrick Wania och den här är bra med och lite bortglömd på strecken från ett bra läge. Stort kuskplus från toppspår gör den här mycket tidig till högt sopelvärde.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 8-7. C 2-10-5-3-1. D 9-6.

Se ”Bästa Spiken!”

4 Global Badman tror vi tar spets och leder loppet runt om då han har 9/9 från spets och ska kunna vinna loppet oftare än varanan gång så till runt 40% är det en bra spik.

8 Mister Hercules har fått tuffa lopp och gör det bra med hårda upplägg på kort distans och på längre distans behöver han väl mer tur med löpningsförhållandet och tror inte att han bara kan köras fram i dödens från vingel-läge och sedan slå favoriten om den sitter i spets. Bara en av flera vid gardering helt enkelt.

7 Charmant de Zack är bra och har tjänat fina pengar som unghäst och främst som treåring men duger mot äldre med och kan öppna bra. Men frågetecken för formen med tanke på senaste insatsen och så här säger man:

Charmant de Zack var extra senast i Årjäng och tävlade inte på samma nivå som på Solvalla gången innan. Dagarna efter Årjängsloppet så upptäckte vi att han hade lite problem med sin hals. Hästen startade över lång distans på Eskilstuna i juni och avslutade jättebra efter att suttit sist i fältet. Om jag får en bra position härifrån är han säkert med långt fram. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Milliondollarrhyme blir över från start och inte så intressant alls den här gången. 2 Revelation galopperar lite när som helst i loppen och ser ofta bra ut mellan galopperna. Bra läge att bara sitta i andraspåret och Magnus A skulle kunna skrälla med den här nu när många gett upp på honom. 10 Diamanten vill Goop hellre ha kort distans för men har ju ändå anmält hit då han visade form sist och med rygg på 3 och 4 i starten kan han komma igenom och vara före många andra av utmanarna i loppet. Så stämmer det lite med positionerna som det absolut kan göra så är det en kul skräll om man gaderar. 5 Consalvo är finsk gäst som ska vara en av Finlands bästa hästar enligt tränaren och visst verkar den här stark och bra så ska passa på dustansen. Det är första gången kuskbyte och ett pluss den här gången från toppspår och visst kan den här skrälla om man målar på. 3 Readly Lavecsöker efter formen och ska släppa ledningen om han kommer till spets, kan då få loppet och överraska från vinnarhålet om formen är bättre nu.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 2. C 3-6-1-4-12-11. D 7-10-8.

Här är favoriten 5 Lindysmusclemania ett vettigt spikbud där det var väldigt jämnt streckat mellan tre hästar på tidiga kupongerna. Han kan öppna snabbt och välja uuplägg från toppspår och jag tror han bara är bäst. Sist tog man upp och hästen tände inte till igen men var med stallkamrater runt om och det såg lite ut som man inte brydde sig att bli ned-speedad av stallkamrat. Nu är det lämpligt motstånd och läge.

3 Filippa B.J. är klar tvåa på strecken och brukar köras offensivt så har många tuffa lopp i benen och borde väl varit tvåa sist för att få toppbetyg så kanske lite form på retur här. Dessutom är det många startsnabba och vill man till spets kan det kosta mycket så tycker att hon är överspelad den här gången.

2 Mellby Imperial kan med öppna bra och har bra spår med Magnus A och vi var lite inne på att det skulle bli tufft för honom i debuten i klassen sist men han gjorde det väldigt bra som tvåa och går framåt med loppet. Han var jämnt spelad med två favoriterna på tidiga kupongerna men har trendat neråt på strecken en del sista dagarna så nu är han klart mer intressant som ett streck vid gardering. Jag kan tänka mig att låsa loppet med honom och favoriten för att plocka en av dom mest betrodda.

6 Marlon Boko^ har höjt sig i biken men vinner ogärna och åter lite för bökigt läge mot några som kanske är för bra. Hittar ner bra och får sitt lopp kan han säkert vara tvåa-trea igen och ska kunna vinna med men till runt 10% är det lite i överkant på procenten den här gången.

Både 4 Corazon de B. och 1 Denarius kan öppna snabbt men borde inte köras i spets mot det här motståndet men båda borde ha skrällchans från rygg på ledaren oavsett vem kedaren blir.

Blir det hårt tryck på loppet så är både 11 Lucifer Boko och 12 Dynamite Sensation gynnade av en invändig strykning och båda har visat uppåtform.

Avdelning 6.

Ranking: A 4-2. B 3-6. C 8-10-5-9-1-7 D-.

Korta E3-finalen för ston där alla springer på samma boll och även om 2 Kinglet Bird ska vara favorit på sin startsnabbhet över kortare distans men hon vek faktiskt ner sig ganska enkelt i E3 över medeldistans och borde väl hållit bättre. Nu möter hon det motståndet igen och lite tuffare till och med så inte alls givet att hon är så överlägsen som kollektivet tycks tro. 64% och omgångens största favorit har vi sett lägga i den här typen av finaler förr och framförallt bland treåringar med få starter innanför västen. Hon har bara ett lopp i kroppen i den nya regin som inte sa något och som omgångens största är det läge att syna, så jag streckar alla.

4 Larah Westwood kommer från Mattias Djuses stall där man har hela fyra hästar till start i loppet och den här tror han mest på. Det låter väldigt bra kring hans fyra hästar i loppet och jag är inne på att Magnus A synar favoriten rejält från start och försöker ge den en tryckare för att kanske komma förbi till ledningen. Från toppspår kan det lyckas men kan också kosta en hel del. Stallkamraten 1 A Teaser ska kunna hitta rygg på ledaren och har en vass speed att tillgå så passas från ett fint smygläge. 10 Frustration har stått i låga odds och matchats mot kulltopparna i alla sina starter så tillhör absolut de bästa i kullen och har mest pengar tjänat i loppet. Nu är det dessutom aviserat första gången barfota runt om och roligt med Wäjersten upp. Även första barfota för 6 Knickers Sisu som går bra varje gång och fick rubbet sparat i förra E3-finalen.

Bra lägen för 5 Kitty Hawk och 3 Esmeralda Bez som båda duger bra i klassen och från bra lägen ska duon räknas. Esmeralda svarade ju för en grym spurt under Elitloppshelgen och kan blåsa förbi alla här. Så här säger Gocciadoro om henne:

Esmeralda Bez körde jag inte mitt bästa lopp med senast, men hästens prestation tycker jag inte att det var något fel på. Det blev nog lite för täta starter en period och därför fick hon ett tävlingsuppehåll efter E3-finalen med träning. Hon är bättre fysiskt nu och jag tror hon har en väldigt god möjlighet att göra en bra insats. Jag förväntar mig att hon slutar bland de tre främsta och gör inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Tuffa lägen för trion 7 Willa Explosive, 8 Coral Coger och 9 Loveletter In där den första klättrade i ryggar i förra E3-finalen och fick väl ett lugnare lopp i kön sist med sikte mot det här. Fortsatt Mats E upp är bra och ganska litet fält gör ju att hästar från sämre lägen kan få chansen om det skulle vara ett par galopper eller liknande i loppet med. Coral Coger är ju segraren från förra E3 och ska gå första gången i bike så givet att hon blir att räkna med trots spåret. Den senare har slagit Larah Westwood och Coral Coger i Margaretalopp tidigare i år och gör debut i ny regi från rygg på startsnabb favorit. Jepson upp efter att ha varit mest tränarkörd i förra regin och dessutom blir det första gången barfota runt om.

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 11-3-4. C 6-2-1-5-12. D 9-10-7.

Jag tycker att 3 Don’t Say Gar blir för stor favorit då hennes vinster kanske övervärderas här. Hon har varit bra men det har inte sett ut som att motståndarna varit i närheten av full form i senaste två loppen och för tre starter sedan var det enklare ston mot. När hon för fyra starter sedan stod i 6 ggr på Solvalla mot stenhårda fyraåriga ston tröttnade hon riktigt tidigt och här är det mot äldre härdade Silverhästar. Så här säger tränaren om hästen:

Don’t Say Gar gjorde ett jättebra lopp senast precis som vid segerloppen dessförinnan. Hon verkar bara bli bättre och bättre hela tiden och även om hon möter äldre hästar nu så oroar det mig inte. Hon har mött och besegrat flera av de bästa franska hästarna i sin kull under vintern och de skulle väl inte göra bort sig här? Nej, jag är optimistisk och planerar inte att göra några ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Visst har det inte varit så hårt i Silver senaste året överlag så när det varit fördel ston i propositionen har märrar med lite mer pengar haft bra chanser. Men den här är inte långt över klassgränsen och är som sagt fyraårigt sto mot äldre i öppen klass så det brukar bli tufft och som stor favorit i sista avdelningen vill man ju hitta saker för att gardera eller gå mot en favorit. Hon är inte startsnabb och får väl åter söka sig till dödens och kör man för länge i tredjespår för att ta sig dit är även många av Gocciadoros hästar klart sårbara i högre klasser.

8 Aragorn As har så klart vingelläge med men här är det Magnus A som kör och han brukar ju hitta ner i banan och ge sina hästar bra lopp oavsett utgångslägen. Jag litar på att MAD ordanr en okej resa till den här som inte gick som bäst bakom hästar sist men när man vred ut utan någon framför sig avslutade han klart bra och såg bättre ut senare i loppet. Var närmare 40% i Silver mot ungefär samma hästar den gången och bara 12-13% den här gången så rankar först på bra spelvärde.

6 Global Classified drog kanske lite för mycket streck på tidiga kupongerna men det på att han är ganska ensam om att vara startsnabb av hästarna från framspår. Tänkbart att han kommer till lednigen och kan leda länge eller släppa till någon bra för att få fint lopp och till 7% som han gått ner till är han klart spelvärd med tanke på att han borde få bra lopp där framme. 1 Gerben kan med öppna så även om det är besvärligt innerspår så ska man väl kunna nå åtminstone rygg på ledaren här så får man den positionen blir han farlig med lucka. Man sparade bakhovar sist och barfota runt om aviserat nu.

11 Hidalgo Heldia får väldigt lite streck efter att ha tillhört dom mest betrodda i den här typen av lopp ofta och bakspår behöver inte vara fel då han blivit het ibland då man laddat där framme. Lite minus om det blir skor på som aviserat men det vägs upp mycket av att biken åker på som han vunnit tre av fem lopp i, när han gick så i fjol. Mycket tidig till klart spelvärd procent.

4 Donizetti gillar jag och formen verkar vara på gång här där man får fortsatt Jepson upp som han avslutade bra för från ett omöjligt läge sist. Brukar vara Kevin Oscarsson som kör honom så toppkusk från bra spår gör det intressant.

Då det inte är så vass Silver där många söker efter formen så kanske 5 Digital Class kan vara en rolig skräll då hon matchas ofta mot de allra bästa märrarna i landet och går ner lite i klass nu. Står riktigt bra inne på pengarna med tanke på fördelen ston får ha här och till under 2% från toppspår kan hon dyka ner i vettigt slagläge och ska absolut kunna vara med på linjen när pengarna fördelas och ska med som ett roligt miljondrag.

2 Born to Run har ett bra läge och här blir det rejält kuskplus med första gången Goop upp så det kan bli ordentlig höjning den här gången och den här räknas.

12 Laredo Boko tror jag mindre på den här gången då han är mer segstark och kontrade sig till seger sist men med rygglopp behöver man nog verkligen få det serverat om man ska vinna från bricka 12. 9 Santos de Castella tillhör favoriterna då han har framspår men är ospelad från bakspår och här har kollektivet koll på att han bara går i ledningen så från bakspår är det nog mer eller mindre chanslöst.

Stora systemet.

 1. 2-3-4-6-7-8.
 2. 2-3-5-7-9.
 3. 1 Expo Wise As
 4. 4 Global Badman
 5. 2-5.
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.
 7. 1-2-3-4-5-6-8-11.

3360 rader som kostar 1680 kronor.

Stora systemet.

 1. 2-3-6-7-8.
 2. 3-9.
 3. 1 Expo Wise As
 4. 4 Global Badman
 5. 5 LindysMusclemania
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.
 7. 3-8-11.

300 rader som kostar 150 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se