Speltips: Skrivet material till V75 på Örebro 29/4

Häst 17

V75 Örebro 29/4 med Örebro Int’l & Sista Chansen till Paralympiatravet.

Omgången.

Lördagens V75-omgång den här veckan ska avgöras på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 178 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor. I övrigt hittas inte bricka ett bakom bilen ens bland de fem segerrikaste spåren i statistiken så innerspår är inget plus-spår här direkt. Tycker att omgången ser kul ut och det finns absolut potential för höga utdelning den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Vi gör tidigt inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Andelsspelet öppnas som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag bygger ett system på ca 10 andelar beroende på intresse. Andelarna kostar 200:- och systemet baseras på rankingen i tipsen och spelförslaget i inspelat material i tipsen här. Det kan dock ändras en del beroende på vad som händer kring hästarna och andra saker som kan påverka systemet, så det är inte hugget i sten att alla hästar kommer med som är på tidiga spelförslag osv.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är det ett lopp i Sto-eliten och några riktigt fina märrar möts där flera av dem tillhört kulltoppen i respektive kull men jag väljer att spika en som inte alls gått den vägen. Gocciadoros 10 Zuedi AMG inledde flera år hos en enklare tränare och exploderade som sjuåring när hon bytt regi och hon var en följetong på V75 i Sverige under förra sommaren. Gick från seger i Bronsdivisionen under Charlottenlunds Copenhagen Cup-omgång till att vara överlägsen mot hingstar och valacker trots spår åtta i finalen på Elitloppshelgen för att sedan ta klivet in mot såväl Sto-eliten som eliten i öppen klass direkt efter det.

Hon har nog fortsatt utveckling i år med en vinterträning i kroppen och man var nöjda med henne i årsdebuten så hon ska vara bra nu och Gocciadoro är inne på offensivt upplägg här. Hon tål ett varv i tredjespår om det behövs och jag tror hon bara vinner från dödens eller med långspurt ute i spåren.

Gå Kort!

I lägsta klassen som ligger som avdelning två väljer jag att försöka låsa loppet på två ekipage och även om det finns en del vassa utmanare bakom så tycker jag att två höjer sig. Favoriten 6 Jackpot drar lite för mycket streck för att gå på men måste vara med på alla lappar då det är troligt att han spetsar och leder loppet runt om för duktiga Magnus A. 12 Kaxig In är nog lika bra häst så med lopp i kroppen och någon strykning där bak så är han en allvarlig utmanare. Han var Johans val mot Smile Silvio sist och båda var bra men den här fick det sämre läget då. Ingen stallkamrat mot den här gången och även om man så klart ville vinna loppet sist så tog man väl inga drivnings-böter när man såg att det blir klar andraplats bakom stallkamraten. Toppform på stallet och hästen har fått ett bra lopp i kroppen i klassen och matchades mot en del tuffa kullkamrater i förra säsongens sista starter så kanske är lite längre fram än vad favoriten är så att säga.

Avdelning 1.

Ranking: A 2-9. B 7-8-6. C 10-3-4-1-5. D 11.

Här garderar jag hårt och man strecka alla här även om kanske 11 Es Trenc borde få svårt att vinna loppet från det här läget men streckar jag 11 hästar kan jag lika gärna ta 12 den här gången.

3 So Far Away Ås hade vi med till 2% sist och kul skräll då men här är det inte alls givet att han tar spets och det är favorit i fara då.

2 Comes with Age maxas i utrustning med första gången bike och första gången med balansen barfota bak så klart att det är intressant men det kan kosta att svara spets och jag garderar vidare.

Vi nämner något om alla hästar här i det inspelade materialet och tar det väldigt kort här.

1 L.L.Labero riskerar att bli över även om han är ganska startsnabb men får ses som överspelad.

6 Filippa B.J. gjorde ett bra lopp då hon slog 7 Parveny sist men årsdebut då för den senare och bra intryck så att det är omvända streck på dom här två är konstigt och den senare ska vara mer streckad medan Filippa ska vara lite lägre streckad. Båda är tidiga.

9 Illfindmywayhome går från att vara klar favorit mot ungefär samma motstånd och i år har Redéns hästar behövt ett lopp eller två för att hitta lite form och den här har startsnabba ryggar så kan komma igenom på bra sätt.

Även 8 Capital Gain C.C. har tillhört betrodda i ungefär samma lopp men nu totalt ospelad på grund av risigt läge men så mycket ska det inte göra och den här kan öppna bra för att hitta position så med lite tur ska man absolut kunna skrällla. Två lopp i kroppen nu och ska vara framåt med det då man åtgärdat honom efter sist och man räds nog inte dödens med den här.

4 Twigs Honor har bäst läge av Goops två hästar och även om det kanske är för kort distans för honom så ska formen vara bra nu med ett par lopp i kroppen och det är väldigt lågt spelat här. 10 Betting Pacer är gynnad av att få ha tjänat mycket mer än alla andra här då det är fördel ston i propositionen och även om man låg lågt i tidiga intervjuer så låter Goop mer uppåt i Björnkollen så rolig skrällbud här i öppet lopp.

12 Global Classified körs av Magnus A och har gått bra i hårda lopp från dåliga lägen hela vintern på Solvalla så lär duga bra i klassen. 5 The Baron kan öppna vasst och har toppspåret så har viss skrällchans.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 12. C 10-4-9-7-1-3-5. C 11-2.

6 Jackpot och 12 Kaxig In är båda riktigt bra för lägsta klassen på V75 och det känns som ett starkt lås här. Se Gå Kort! lite längre upp i texten för motivering kring mitt val här.

8 Always a Pleasure blev struken som var en allavrlig utmanare här och nu får 9 Buzzed Driving det läget med att leda bakre volten och kan sedan få ett fint lopp på innerspåret. Spricker det sedan upp är det inte helt ovanligt med skräll från tredjepar invändigt i voltstartslopp i lite lägre klasser. Nu är det väl inte toppform här men hästen är bra för lägsta klassen, första barfota bak funkade bra sist och nu blir det Örjan upp.

10 Working Class Hero är värst bakom min förordade duo och här blir det Goop upp på fin Westholm-häst som radat upp vinster och nu kommer med lopp i kroppen hit.

7 Isac Journey kanske utmanar favoriten om spets och Kontio kan ju vara resolut i sina styrningar så kanske kan det kosta en del för favoriten att komma till spets eller att svara ut utmanare här.

4 Vision of Gideon ska gå första gången barfota runt om har mycket vinster i historiken så ska passas här om favoriten skulle komma bort. Här körde man första gången med rycktussar sist men med en del bomull kvar bakom och nu rycker man allt den här gången, så en del ändringar här.

1 Eagle Trot ska lätats och får aluminiumskor fram hit så kanske kan öppna bättre och skulle favoriten göra bort sig kanske den här spetsar, men kan nog hitta rygg på ledaren oavsett och ska ses med viss skrällchans från vinnarhålet.

3 Rendez Vous kan öppna bra med och siktas nog med på ett lopp i rygg på favoriten här och det kan gå då man får fint kuskplus från bra spår i volten här.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 4-3. C 2-12-5-6. D 1-9-10-7..

Gulddivsionen och Sista Chansen till Paralympiatravet (som går på Åby nästa lördag) och segraren får gå ut i finalen om man vill.

Stor favorit i 3 Chapuy som borde sjunka lite till slut och inte ens givet att han kan spetsa här men han är mitt spetsbud men tror att det kan kosta en del och han borde inte få loppet gratis den här gången. När han fick lite tryck sist så blev det stumma ben till slut även om han höll bättre än väntat då. Kollegan Lönnaeus spetsbud i loppet är 4 Night Brodde som kan lägga iväg riktigt vasst med så här bra spår bakom bilen och det är absolut tänkbart att han kan ta sig förbi Chapuy oavsett kan det bli tuff körning inledningsvis här. Även 2 Tycoon Conway Hall lär öppna snabbt och vill väl vara angelägen om att ha rygg på ledaren så det kan kosta en del bara att ta sig förbi den här nu när det är bike på honom, vilket han inte gått särskilt många gånger. Tänkbar storskräll från rygg på ledaren och han har slagit favoriten så förut.

8 Zacon Gio är dock min givna första häst i loppet som Gocciadoro siktar mot Elitloppet med och han har ett nyttigt lopp i kroppen där han var slagen av Vivid Vice AS som redan är klar för Elitloppet men han var ändå klart före bland andra Zuedi AMG i mål. Den här har varit hos olika tränare och mött yttersta eliten i Europa under många år och har tjänat över 18 miljoner och det är meriter ingen annan kan stava till i loppet. Jag tror att han bara är bäst och han kan öppna snabbt så körs nog framåt för position direkt och finns det inget läge att komma ner i så duger dödens och jag tror han slår Chapuy från utvändigt.

12 Brambling är en unghäststjärna som spåddes lysande framtid men har inte levererat mot äldre konkurrens och räckte inte alls till som femåring trots att man opererade bort en stor träbit i ena benet som störde honom. Det finns nog fortsatt utveckling i honom efter det misslyckade fjolåret och han kommer med ett lopp i kroppen och ska inte nonchaleras här om det blir misstänkt tryck på loppet hela vägen.

5 Dear Friend kan öppna snabbt och hittar man bra slagläge har hon också en vass spurt att tillgå och hon ska nog inte räknas bort helt nu när det blev toppspår i starten.

6 Hede Darling är en tänkbar outsider för er som garderar brett men han är nog sista strecket och övriga borde få svårt att blanda sig i någon segerstrid här.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 12-8. C 6-5-3-10-1. D 2-9.

4 Global Dash har spår invändigt om väldigt startsnabba favoriten 5 Ivory Am men sida vid sida kanske Wäjersten kan svara ut henne och sitter Global Dash i spets blir han nog tuff att slå. Kommer favoriten till ledningen är det inte säkert hon är bra nog att hålla undan mot så här tufft motstånd så helt klart favorit i fara och jag tycker Wäjerstens ska vara favorit.

Wäjersten har en häst till i 6 Load Master som visat att han kan öppna med även om man inte tryckt av honom så ofta och han har startat en del med bakspår och sämre lägen på slutet så kanske läge att ladda ordentligt nu. Tror på en bra position där framme även om han inte kanske tar sig förbi ett par-tre snabba precis innanför.

8 Lozano Di Quttro är mycket gynnad av en strykning och kommer ner ett spår men körsvennen kör inte så mycket lopp och tar inte för sig på samma sätt som bästa kuskarna gör. Det är tufft att vinna V75 som “bara en bra häst” man måste ha hela ekipaget med sig i mål. Nu är det dock rimligare procent på honom än på slutet och han fick sparat med invändigt resa sist så har man lite tur kan det gå nu.

3 Hipster K. vill man med snabbstarta med och få till ledningen men det borde inte räcka mot dom två snabbare utvändigt och skulle man hitta rygg på ledaren är det så klart bra. Streckad i överkant men borde ju få bra lopp där framme. 1 Ove Palema vill man också åt vinnarhålet med men kanske bara hamnar tredje invändigt men Goop låter ganska nöjd med honom trots allt och skulle han hitta ut så går kanske ingen säker här.

12 Keystone Cash blev nästan favorit till slut mot bland andra Lozano Di Quttro sist och gjorde ett topplopp och var så nära att vinna men fick se sig slagen av en riktigt bra Friend Of Elves som serverades perfekt lopp och gick maxad dit. Nu är den här totalt bortglömd och kraftigt gynnad av två strykningar i loppet så given på kupongen till bara 3,5%.

10 S.G.Mistral kanske det blir proppen ur för då han fick vinna sist i den amerikanska vagnen som han gått bra i tre gånger nu och nu blir det barfota runt om som vid fina andraplatsen näst sist efter väldigt sen lucka. Tänkbar vid många streck.

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 7-4-6. C 11-3-12-1-9-5. D 10-2.

6 L.A.Boko blir knapp favorit i loppet men det är ganska hårt då han precis passerade klassgränsen med några tusenlappar och möter ganska tufft motstånd. Han tål dödens och är nog framåt med ett par lopp i kroppen och räknas tidigt men bara en av flera här och rankas ner ett åar snäpp på dåligt spelvärde den här gången.

7 Hipster Am kanske kan ta sig förbi favoriten direkt här och då kan han vara först framme för att överta ledningen här då man inte vill köra i spets med 3 Laradja Vrijthout den här gången och frågetecken för formen för den senare. Hipster AM blev störd till galopp sist och var nära att slå en väldigt bra Readly Lavec i årsdebuten så är han nog framåt med två lopp i kroppen och skulle han komma till spets är han hästen att slå.

4 Certainly är riktigt bra för klassen och har fått många lopp där han ska vara uute i spåren och mycket och när det är lite kortare nu från ett bra läge kanske han kan slippa ett par svängar i tredjespår den här gången. Hans spurt lär bita bra och han är tidig på hög kapacitet och fint läge.

8 Falcon Eye gillar jag och han kan vinna oavsett position så när många är nya i Silver och han är härdad i klassen så rankar jag honom först trots dåligt spår. Det är mycket intressant med andra starten för form-stallet Untersteiner och dessutom ska han gå första gången barfota bak och halvstängt huvudlag.

11 Garth Vader var det en del snack om sist då han mötte favoriten här och nu är den här totalt bortglömd trots att han var klart bra i förra starten som trea bakom Vinci Nice och L.A.Boko. Innan det hade den här radat upp bra insatser i enklare gäng och nu blir det kanske barfota runt om och då är det intressant som ospelad.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 7-12. C 3-6-1-2. D 8-9-5-4.

Se Bästa Spiken!

10 Zeudi Amg är en väldigt stark favorit som jag tror vinner loppet närmare varannan gång och tycker det är en väldigt bra spik.

7 Iceland Falls är riktigt bra tillsammans med Magnus A och de har inte missat plats på 11 lopp ihop och kommer från seger efter ett par lugnare upplägg sedan frankrike-sejouren tidigare i vinter. Blir kanske bara fyra på strecken här och jag vill inte lägga andrahandaren som reserv här då den lär bli överstreckad om min spik skulle strykas av någon anledning.

12 Glamorous Rain är klar tvåa på strecken och hon blandar och ger så inte alls att lita på och även om hon har höga toppar så är hon ju oprövad mot äldre och borde behöva ett par lopp mot tuffa äldre innan man kan gå på henne. Hon är bra nog att vinna direkt men streckad lite i överkant kanske.

1 Kia Ora håller man högt från stallhåll och vill så klart köra med henne i ledningen men innerspåret är inte bra i starten här så kan absolut bli över från start och då vissa har henne som drag i loppet kanske hon kommer att få lite för mycket streck.

6 Lady Beluga utmanar i spetstsriden och med spåren bit ut kan den här absolut ta sig förbi alla invändiga och köras i ledningen. Tror dock inte att man får sitta i fred då jag tror Gocciadoro synar dödens med favoriten och vem som än körs i spets borde få svårt då och jag skulle hellre spela med andra motbud än spetsbuden om jag skulle gardera loppet.

Svedbergs duo 2 Loaded Maria och 3 Barbro Kronos är intressant från bra lägen och mest intressant är den senare som får Jepson upp och kan öppna snabbt. Skulle Barbro ta sig förbi Kia Ora kanske Jepson kan bjuda sin styrning ett fint lopp i rygg på ledaren och då ska man kunna överraska. Båda har tillhört kulltoppen och med spår-snåla resor kan absolut båda vara skräll-dugliga här.

Avdelning 7.

Ranking: A 15. B 11-6-13. C 8-5-4-9-10-3-12-14. D 2-7-1.

När jag spelar med spik i sjätte avdelningen gillar jag att bygga med skrällar i sista avdelningen men jag försöker nog att stänga loppet på ganska få hästar.

13 High on Pepper är på tok för stor favorit som varit bra men det var i enklare vinter-upplagor av Bronsdivisionen och går upp rejält i klass nu. Han står lika start med Silverhästar som han så sent som i höstas startade 20 meter före i liknande lopp och då var jämnt spelad med. Spår sju är vingelrisk även om Kontio prickar och kör offensivt direkt så kan det kosta för mycket då han inte lär bli släppt till spets den här gången. Han är dock rejäl och kan inte räknas bort så prickar man starten och han kan glida fram i en lugn dödens så kan han så klart vinna loppet därifrån.

Robert Bergh har tre hästar till start här och jag tror mest på 6 Grant Hall som jag hittade som ensam A-häst när han vann till 3% sist och den här växer rejält när han slipper ha hästar framför sig i loppen. Upplagt för att komma till ledningen med ensamt springspår här och tänkbart att stallkamraten 3 Mellby Indigo är värst mot i spetsstriden så då lär man väl släppa med den senare och få bra lopp i rygg på ledaren. Stallets tredjehäst 10 Albert Zonett vann V75 sist och blir nog lite övertsreckad på det och han var inte mycket bättre än 9 Starbec’s A.to Z. som nu bara är streckad på en halv procent, så här skiljer för mycket. Den senare har dessutom ett bra spår tre medan Berghs häst har sämsta spår fyra i volten, så måste tycka att Albert är streckad i överkant här. Med det sagt lär han ju profitera på om det blir tryck på loppet och sannolikt att någon av hans stallkamrater där framme väljer att köra i ledningen för att svara alla här.

15 Ferrari Sisu rankas tidigt då han hunnit fram i fulla fält med dubbla tillägg mot lite tuffare motstånd trots kortare distans i Sylvesterloppet på nyårsafton och den här han visslande spurt att tillgå. Han är dessutom van att möta betydligt hårdare motstånd och även växlat ner ett helt fält i gulddivisionen från sista häst tidigare i vintras och det är det oerhört få hästar som gjort. Procenten här är löjligt låga och han är mitt första streck i loppet.

Kollegan Lönnaeus första streck och tänkbara spik i loppet är hemmahästen 11 Power Doc som matchats mot kulltoppar och lär siktats ordentligt hit. Kolla det inspelade materialet där Jens lägger ut orden lite mer om varför det här är en tidig häst i loppet.

8 Versace Face matchades snyggt för att komma med i Harpers i fjol där han inte räckte alls men sedan höjde han sig den säsongen och är en klart bra stayer för klassen. Jämnt spelad med favoriten trots 20 meter tillägg i oktober och är klart mer härdad häst.

5 Dynamite Sensation fick inget roligt spår men Jepson kan lösa det där och skulle han kunna skicka till plankan och hitta rygg på ledaren. Han är en extrem barfotahäst med 3/6 på balansen och ska kunna skrälla från rygg på ledaren eller tredje inner om det blir rätt kört och han har lite tur.

Stora systemet.

 1. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.
 2. 6-12.
 3. 8 Zacon Gio
 4. 3-4-5-6-8-12.
 5. 4-6-7-8-11.
 6. 10 Zuedi AMG
 7. 6-11-13-15.

2880 rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2-7-8-9.
 2. 6-12.
 3. 8 Zacon Gio
 4. 4-6-8-12.
 5. 4-8.
 6. 10 Zuedi AMG
 7. 6-11-15.

192 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se