Speltips: Skrivet material till V75 på Halmstad 2/3.

Axevalla singelhäst

V75 på Halmstad 2/3.

Omgången & Banan.

V75 körs på Halmstad med spelstopp 16:20, som vanligt. Ett bra upplopp här med sina 203 meter men snabb bana så många går snabbt i ledningen här och lite fler spetssegrar här än genomsnittet. Många gillar underlaget här och populär bana att anmäla till och man får ofta fulla fält på den här typen av tävlingsdagar.

Stora grejen är ju att det nu inte är barfotaförbud längre och valfri balans på ett bra underlag så vi kommer se väldigt många skoryck här. Man måste kolla vilka som sett bra på skorycken tidigare som kommer få effekt men ha också koll på hästar som inte växlar upp och kanske får svårare att hänga med nu när många springer snabbare.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Inspelade materialet finns även som ljudfil där poddar finns.Vi spelade in till uppesittarkvällen i helgen som var och nästa inspelade material blir till Drömjackpot-omgången på nyårsafton. Vi ska försöka få ut det redan på torsdagen så det ligger ute en extra dag och hoppas många kollar in det.

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se Bra form på mina andelsspel på slutet där 500-andelen, som spelas vid jackpot gick in för drygt 44.777:- in förra veckan och veckan före satt sjuan på 200-andelen, men gav bara 5.284:-. Form på V75-spikarna en längre tid i alla fall och vi inledde året med många raka “Bästa Spiken” i tipsen.

Bästa Spiken!

Den här veckan finns ett par tänkbara bra spikar och jag är inne på att 1 Utah Southwind har riktigt hög segerchans i sista avdelningen. Under 40% på tidiga systemen och tål att stiga lite så en bra spik där många sprider strecken en del. Svårt att ranka loppet bakom favoriten där så bra att ta ställning där kan jag tycka.

Bra snack från tränaren där med att han är klar för final men man vet ju inte vad man får för spår då och man vill köra för det här och maxar utrustning och balans hit. Hästen höjer sig med loppen och kan öppna bra så skulle man bli av med ledningen tål han att lyftas ut och ska kunna vinna loppet på fler sätt än i spets men troligt att man håller upp innerspåret här. MAD kör igen och tog inte driviningsböter för att nå andraplatsen sist och det gör att hästen står perfekt inne med ett lopp till i klassen här. Bike och barfota runt om, spets och slut.

Gå Kort

I andra avdelningen är jag inne på att det är en bra favorit men hamnar 10 Casius Clay D.E. på över 60% så ska han nog trots allt garderas här. Han är kanske bara bäst men det kan gå fort för dom i täten här så det kan bli långt fram. Han har dessutom tänt till extra med bike sista fyra loppen där han vunnit tre och tvåa i ett lopp, så givet att det är stort minus för honom med vanlig vagn här.

6 Börtas Ankare har ensamt springspår och är trea på strecken så bra spelvärde på tidiga systemen, ska väl stiga till tvåa på strecken och tål det. Här är det upplagt för att bomba mot spets och den här vill hålla eget tempo och ska ha god chans att rinna undan. Det kan bli svar från bricka ett men den tror jag att man sänker från dödens och bra chans på främre fållan här. Starkt lås med en som kan komma till spets men trivs i dödens och så har man med bästa hästen där bak med.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 11-5-3-2. C 7-9-4-10-1. D 8.

2 Winner Brodde är loppets favorit men går upp en klass och inte alls givet att han kan spetsa här från spår en bit med startsnabba utanför. Favorit i fara men är som sagt startsnabb och bör sitta bra på det så kan givetvis vinna loppet, speciellt om han skulle bli släppt till spets. Överstreckad favorit och mer härdad i klassen är stallkamraten 11 Game Brodde som är totalt bortglömd på strecken den här veckan.

3 Dominic Wibb kan öppna snabbt men men inte givet att man kan ta sig förbi favoriten sida vid sida och dessutom finns en väldigt startsnabb häst från perfekta bricka fem. Skulle den här vara först framme och få ta över är så klart mycket vunnet men hästen har varit struken sedan sist så frågetecken för formen då han inte startat sedan 13/1.

5 Special Major är den startsnabba hästen som dessutom fått kanonspår och MAD upp som han gick bra för näst sist, i STL-champions, som trea. Bike, barfota och läge för att spetsa och släppa så bra lopp i vinnarhålet och visst kan man skrälla då.

6 Major Ass kommer att köras offensivt och kan faktiskt hänga på den på insidan en bit och skulle man kunna vara först framme för att överta blir han tuff i spets. Han trivs i dödens med så bra chans även från den positionen och tidig här med första skorycket i nuvarande regi. Rolig förstahäst där ett par är ganska gröna i klassen och han tål att göra jobb.

9 Triton ser jag som överstreckad då han är ny i klassen och visst är det form på en vass avslutare men det är en jämn Silverdivision och då krävs det att allt stämmer för att han ska vinna, så över 20% är hårt här och jag rankar ner ordentligt på dåligt spelvärde hos honom.

7 Randermar R.D. var trea i Guld näst sist och skrällde i Silver gången efter så full form och åter bortglömd. Visst är det minus att inte rycka skor när många andra gör det och givet att det är chansartat läge med, men han kan öppna snabbt för att söka position och jag blir inte alls förvånad om han skräller igen.

4 Innovation Love gör det bra mest hela tiden och Bergh är mästare på balanser så barfota här ett givet plus. Love You-avkomma som utvecklas som äldre på mer passande distans än på slutet från toppspår kanske är tänkbar skräll vid riktigt många.

Avdelning 2.

Ranking: A 10. B 6. C 2-1-5-15-9-11-14-13-3. D 8-12-7-4.

Se ”Gå Kort!”

10 Casius Clay D.E. är en bra favorit som man kör barfota bak nu men kan få långt fram ändå och klart minus med vanlig vagn för honom. Så inte givet att han bara kliver runt det här gänget och då väldigt många spikar honom är det kanske läge att gardera honom med ett vettigt motbud.

6 Börtas Ankare kan spetsa men kan vinna från dödens med och intressant om det blir ytterligare höjning på barfota runt om nu när han varit bättre i vinter. Fick galopp till slut sist, med segerkrafter, när man skulle ner på stretchen och nu slipper man väl tempoväxlingar och sidledsförflyttningar, då man nog mest troligt kör i ledningen eller i dödens här. Toppchans och spelvärd.

Skiktat lopp där jag är inne på att tilläggshästarna borde få svårt, förutom favoriten, och jag är inne på att ska det skrälla så är det mest troligt på främre fållan. Spelar man reducerat system kanske man kan kan betala lite mindre för några c-hästar här (eller liknande, beroende på vilken typ av reducering man använder).

1 Let Me In har 4/4 i ledningen och 2/2 på distansen så givet att det är topchans från bästa spåret på volten som startsnabb. Tränaren säger att ledningen är plan A men säger samtidigt att han kan behöva lopp i kroppen så inte alls givet att man svarar om Börtas Ankare körts offensivt över ännu längre distanser och kan bli tuff att ta emot. Kommer Börtas bort så stiger chanserna för Let Me In och han har chans även i rygg på Börtas, men ska nog inte vara tvåa på strecken i comebacken här.

2 Rustico är härdad på V75 och gjort det bra så bra med barfota nu, somm han gått bra på tidigare. Bra kusk i voltstart så kan hitta rygg på ledaren om den från spår ett körs i ledningen. Kan få ett bra lopp här och då det är skiktat kan det mycket väl spricka upp, även om det skulle bli tredje par invändigt.

5 Vikens Cashflow har 3/6 barfota runt om och kommer med form då han var trea på V75 med galopp näst sist. Minst barfota fram nu, vilket är viktigast enligt tränaren och kusken är duktig i voltstart så på en ganska bred banan bör man kunna komma iväg bra, även om han inte är helt att lita på.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 5-10-3. C 2-1-4-9-8. D 7.

En Gulddivision över 1640 meter där 3 Sweetman så klart laddas för fullt och körs i spets och jag var inne på honom som spik sist då han mött hårdare innan. Vann i bra stil då men nu är det tillbaka i hårdare gäng och då blir han klart överstreckad här. Jag tror bara han får svårt att räcka mot dom två-tre bästa här men han kan så klart spetsa och rinna undan om andra underpresterar så på en spetsbana. Det kanske är ett sunt garderingsstreck men jag rankar ner honom på dåligt spelvärde till runt 40% och är inne på att gå emot.

5 Edibear är tvåa på tidiga strecken men drar lite för mycket streck då han vann i enklare Guld och nu möter en som är bättre. Han kan öppna så kan hamna i dödens och visst tände han till en del på första bike sist men nu växlar många upp med skoryck och han går med skor så han lämnar visst handikapp den här gången.

6 Four Guys Dream är givna budet i loppet som både lärt sig att öppna snabbt och är härdad i tuffare gäng än det här. Han kan ta dödens eller kanske komma ner i rygg på Edibear direkt för lopp i andra utvändigt men han borde absolut kunna vara med långt framme i loppet direkt. Är inne på att man annars kör offensivt oavsett och han ska ha riktigt bra chans då han tänder till rejält på amerikansk vagn i kobination med skorycken och trivs riktigt bra här på hemmabanan. Kan snabba tider även med lopp ute i spåren och är nog bara bäst här. Kompletterande spik på väldigt högt spelvärde här men lär väl stiga en del i proceneten.

1 Heart of Steel och 2 Festival of Speed kan båda öppna vettigt och kan ställa till det i lite starten för favoriten då båda vill ha vinnarhålet så klart. Tror att det är risk att den förstnämnda inte räcker då han varit en besvikelse i vinter men är så klart bättre utan skor. Blir kanske över och fast här. Den senare har svårt att räcka i Sverige och frågetecken för formen då han brände som storfavorit sist. Var faktiskt mer spelad än Sweetman, trots baksår, då man möttes här 27/11, så helt borta är inte den gamle danska derbyvinnaren.

10 Ultion Face är missgynnad av bakspår som väldigt startsnabb och frågetecken för formen men den här har tävlat i eliten så han går ner i klass, mot vad han är van att möta och ska duga även bakifrån. Intressant om det blir barfota runt om. 9 Chapuy ska nog bara ha kort distans på äldre dagar men klart missgynnad av bakspår som startsnabb. Gick från favorit förra veckan till under 2% den här veckan, visst är det mer rätt nu än det vara att han var favorit sist men han har startsnabba ryggar och kan få bra lopp, men ska ändå inte räcka.

Avdelning 4.

Ranking: A 10-8-7. B 4-13-14. C 1-6-12-2. D 5-11.

Diamantsto-försök med 13 hästar på två fållor (efter en strykning) där bara ett par hästar hamnade längst bak och även om det blir svårt att runda ett stort fält på snabba Halmstad så är det enklare hästar framför. Tilläggshästarna har absolut chans att komma in i matchen här, men jag tror som kollektivet att hästar på grunddistansen ska ha störst segerchans här.

7 Xia Lloyd vann från ledningen sist och ska nu gå första barfota runt om, så givet att det är intressant men till runt 40% är det fär hårt streckat och så mycket högre segerchans än många andra här ska hon inte ha. Rätt favorit på läge och form men hon ska var knapp favorit och loppet känns ganska jämnt så jag streckar många här.

10 Cypress Point var det mycket snack kring sist och hon har nu två lopp i kroppen och kan vara gynnad av skoryck i kombination med kortare resa den här gången. Passas tidigt trots risigt spår.

Ett par bekanta har tidiga spaningen att 8 High Hope Lee blir väldigt bortglömd här och tillhör de bästa hästarna i fältet, så hon ska rankas upp rejält på ruggigt spelvärde. Jag är beredd att hålla med då hon kvalat in till både Drottningpokalen och Breeder’s Crown-final som fyaråring. Hon har inte fått med sig så mycket pengar från flera duster med kulltopparna men det gör att hon står väldigt bra inne i den här klassen. Hittar man bara ut är det absolut toppchans.

4 M.T.Tomorrows Hope varnade tränaren för 50/50 galopprisk och det kan man ju kanske håla med från spår fyra men nu är den från spår tre struken och man kan ta betydligt mer plats i volten. Uhrberg är rutinerad voltstarts-specialist så han kan nog få iväg henne betydligt oftare än 50% och hon kan till och med vara ett spetsbud tack vare strykningen. Tidig som färsk V75-vinnare men som singelprocentare nu. 1 Bonnie Wibb blir överstreckad på fint läge men har inte räckt i liknande lopp innan och borde få svårt nu med, ska ner i procent för att vara tänkbar, alternativt att man streckar nästan alla.

Hästarna på tillägg gynnas av att det inte är 15 hästar i fältet och möter bara en med liknande prissumma som sig själva, så att säga. 13 La Ferrari Demanche är så klart missgynnad av tillägg då man gjort sina bästa lopp i spets så bökiga förutsättningar. Barfota fram är bra och hon har en vettig form. Barfota fram går också 14 Capriosca Font som kommer från start på Vincennes och är ny i Goops träning så intressant häst. Jepson kör ju i ruggigt flyt så kuskplus nu, mot mestadels italienska körsvenner tidigare. 15 Remus R.D. är en som håller farten bra och duger bra här så tänkbar skräll om man vill måla med många. Lång distans passar honom bra.

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 9-6-2-5. C 12-7-3-1-10-11-4. D -

Klass2 med bilstart över medledistans och 6 Kipketer Mearas är favorit då han får MAD upp och kommer från spetsseger i bra tempo, så allt väl. Går säkert framåt med årsdebuten avklarad och nu ska han lättas med aluminiumskor bak så viss skillnad. Han kommer väl inte till ledningen den här gången så mer chansartat men en av kanske tre hästar som höjer sig här.

8 Caton blåser nog förbi alla till spets här och har vunnit på vassa tider för årstid och klass. Förmodligen ledningen igen och nu blir det dessutom ryckhuva på, så extra växel som kan behövas för att hålla undan till slut här. Visst har det varit enklare mot men han har vunnit väldigt stort också och sett fin ut. Från spets blir han hästen att slå.

9 Vancouver High har bra kapacitet och fått ett par lopp i klassen men galopperat då, så fortsatt hårt inne på pengar men det spelar inte så stor roll när han är kvar i lägsta klassen. Han har fått många lopp då han galopperat bort mycket pengar i sin karriär. Här blir det skoryck vilket kusken tror ska ge bra effekt, då han svarade bra på det i höstas. Det kan bli första gången barfota runt om och faller det väl ut kanske han springer runt det här gänget, speciellt om troliga ledaren blir het och drar på sig mjölksyra.

2 Balder Face maxas det på från bra läge och ska kunna rekordsänka om det kan bli amerikansk vagn, som man sagt i tidiga intervjuer att man kanske testar för första gången nu. Man har bara kört barfota runt om en gång vilket gav seger så klart plus med skoryck också. Can´t se back tidigare men nu blir det någon form av stängt eller halvstängt huvudlag så kan bli mycket ändringar här, vilket är intressant från bra läge.

5 Patricia Bo kanske kan snabbstarta för att få rygg på en hårt dragande Caton och får man chansen att gå ut lite när som helst så kan det bli ett bra lopp. Gott gåendes med krafter sparade när galoppen kom sist och håller bra fortsatt bra form så räknas här, då dessutom blir barfota nu.

7 Cardin kommer med form och får ruggigt kuskplus i Jepson upp så klart tänkbar vid fler streck.

12 Qillerbee duger klart bra i klassen och stod i 4 ggr på V75 25/11 där han kanske blev störd till galopp av sent svar vid attack i spåren. Nu är det hopplöst läge men blir det drag på loppet kommer han in i matchen trots spåret. Två segrar, en andraplats och galoppen på fyra försök utan skor så klart gynnad av barfotabalans och kommer med ett lopp i kroppen. Två är väldigt få procent på den här.

Avdelning 6.

Ranking: A 12-10. B 1-5-4. C 9-6-8-2-3-11. D 7.

1 Frankie Godiva är favorit i en Bronsdivision som går i voltstart den här veckan och dessutom över lång distans. Han startar sällan i volt så frågetecken men borde kunna komma iväg vettigt från bästa spåret och räknas tidigt. Han har en smickrande formrad med segrar i enklare gäng och blir kanske lite överstreckad på att det är ettor i raden. Läge att gå mot och gardera loppet brett även om kanske bästa hästarna fått betydligt sämre lägen.

Klassklättarer och kanske bäst i loppet är 12 Moses Boko som ska stå sig bra även i Brons då han var bra som trea i en tuff Klass1-final senast. Barfota runt om vilket ska ge bra effekt enligt Malte i stallet och distansen ska inte vara något problem. Läget är vad det är och 12 i volt är bättre än bakom bil.

Bortglömd på strecken är 10 Black Fire som man tidigare tänt ställa av för vinterträning för att komma ut till barfotasäsongen. Nu har man ju tävlat på med framgång och skjutit på träningsperioden så intressant när han hållit form en tid och nu får skoryck på hemmaplan. Mycket tidig till låg procent.

9 Judge D. har tampats med Black Fire ett par gånger i vinter och jag tror inte den här är den bättre av de två så klart fel i procenten här. Tänkbar men bara en av många då spelvärdet är dåligt.

5 Here´s Johnny Sox har galopperat två gånger på slutet och, till synes, med krafter kvar sent i loppet sist. Han har haft en del tur vid segrarna i Klass 1 men han har fått lopp i Brons och växer in i den klassen med och positivt med skoryck här men negativt med vanlig vagn. Svårbedömd.

8 Lucifer Boko är missgynnad av vanlig vagn här men skulle favoriten hålla upp innerspåret kan den här kanske ta rygg på ledaren. Skoryck, hemmaplan, Jepson och tänkbar smygresa på innerspåret gör att han räknas, även om stridsmoralen inte alltid är den bästa, men han vann ju sist och kommer med form.

6 That's It kan öppna bra från springspåret här och skulle kunna ställa det för favoriten så tänkbart att den här kommer ner till plankan och släpper till någon bra. Sitter favoriten fast är det kanske Here´s Johnny Sox som kan köras offensivt och få överta.

4 So Far Away Ås är väldigt startsnabb men har besvärliga spår fyra så chansartat i starten här så klart. André är dock vass i voltstart och han kan absolut få iväg den här på bra sätt. Ett lopp i kroppen i nya regin där han var bra trots tveksamma träningsrapporter så verkligen en häst som höjer sig i tävlingar. Skor på är klart handikapp mot andra här men ändå tänkbar skräll.

2 Luca Vialli Boco kan inte öppna så snabbt och kan hamna långt ner men tål distansen och gör en intressant comeback här för formstall. Kuskplus här och kanske kan ligga i sitt andraspår för vettig position så räknas trots oklar form, men ska ha tränat bra.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 5-6-3. C 10-12-8-7-9-4-2. D 11.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Utah Southwind har fortsatt MAD upp, gick i mål med lite krafter sparat sist såg det ut som, då man bara körde sista biten. Nu är det bike och barfota så kan han svara upp innerspåret är loppet bara slut. Toppchans från andra positioner och jag tror inte MAD vill sitta fast här och spikar.

6 Shejk har vunnit från spets på slutet i amerikansk vagn så givet att han bra chans igen om han skulle nå ledningen, men inte startat på fem veckor och spår något snäpp för långt ut är två saker som oroar lite. Höjning i bike på slutet är plus så klart men här är inget skoryck aviserat så lite handikapp lämnar han här.

5 Maserati Hall var bra som tvåa i kanske opassande voltstart sist, som knapp favorit då och innan det gick han bra som tvåa i ett Margaretalopp, där vi varnade för honom som skräll i ett öppet och jämnt lopp den gången. Här är det toppspår med vass kusk och ett lopp till i kroppen kan föra honom framåt.

I samma Margaretalopp var 7 Call Me Gleipner ute från innerspåret där han var okej som trea men nu blir det svårt läge så inte så het även om det är ganska bra häst för klassen som har hemmaplan och är tränarens val. Stallkamraten 10 No Talking You överraskade lite på mig i en väldigt vass avslutning på Axevalla och vann starten efter med. Bra som fyra från ett kallt läge på V75 sist och nu blir det barfota bak som fungerat i några starter tidigare men mest intressant är väl att det blir första gången i amerikansk vagn här.

3 Brain Game är väldigt lite streckad och intressant vid gardering då han är oprövad i amerikanska vagnen som nu är aviserad. På sina 18 lopp har han faktiskt bara startat bakom bil en gång och ska testa det innan tävlingen. Har nog mest varit tillfällighet och man har trott man ska få enklare lopp i volt men han har mött en del bra hästar i sina lopp och vunnit en hel del. Ett lopp i kroppen och visade form direkt så från bra läge till 1,5% är han mycket rolig om man letar skrällar.

12 Global Difference kommer från försök och final i Klass1 och kvar i klassen så givet att han är härdad och dessutom gynnad av skoryck, och från bättre läge hade han varit tidig i rankingen. Han är en av många som kan vinna loppet om favoriten kommer bort.

8 Farbror Melker kan öppna snabbt och var klart bra som tvåa på V75 i senaste starten och jag trodde på honom då så även om läget är kallt nu måste jag tro att han har bättre chans än vad kollektivet bedömer. Bra inne i klassen och kan öppna för att hitta ner bra i banan så till under 2% är han tänkbar vid gardering.

4 Big Best Helvin har mött enklare motstånd men gjort det bra och hittat en formtopp så från bra läge är han inte helt chanslös här på hemmaplan.

VM i V75.

 1. 5-6-11.
 2. 10 Casius Clay D.E.
 3. 6 Four Guys Dream
 4. 7-8-10-13.
 5. 2-6-8-9.
 6. 1-5-10-12.
 7. 1 Utha Southwind

192 rader som kostar 96 kronor.

Stora systemet.

 1. 2-3-5-6-7-11.
 2. 6-10.
 3. 6 Four Guys Dream
 4. 4-7-8-10-13-14.
 5. 1-2-5-6-8-9.
 6. 1-4-5-6-8-9-10-12.
 7. 1 Utha Southwind

3.240 rader som kostar 1.620 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se