Speltips: Skrivet material till V75 på Bollnäs 9/9.

Axevalla singelhäst

V75-Tips till Bollnäs 9/9.

V75-Omgången.

Bollnäs är värd för veckans omgång och vi har inspelat material och här kommer även ett skrivet material med ranking och ett spelförslag som är lite större. Vad gäller banana så är det 207 meter långt upplopp och innerspåret bakom bilen är nog något bättre än medel på den här banan. I övrigt är det ett par skiktade lopp men det finns absolut potential i omgången då jag försöker fälla omgångens största favorit och dessutom tycker det är fel favorit i ett par lopp och dessutom ytterligare ett par som kan gå att fälla. Det ser ut som att procenten svänger friskt i vissa lopp och många landar på en del olika spikar i omgången så klart spelvärd omgång den här veckan trots lite skiktat i några av loppen.

Youtube-tips, podd & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube länkat via FaceBook-sidan trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB eller direkt från hemsidan. Inspelade materialet finns numera också som ljudfil på de flesta ställen där poddar finns. Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Det andelsspelet bygger på mitt systemförslag och det inspelade materialet är grunden till det här och skiljer sig ofta med hur båda andra i inspelade materialet kommer att bygga sina system. Per bygger “on stream-system” under lördagens twitch från 12 på Twitch-kanalen 1x2 där med ett andelsspel hos ATG-tillsammans. Kolla under fliken Andelsspel på hemsidan så hittar ni länkar till spelen på lördag.

Bästa Spiken!

Jag inleder omgången med en spik och det beror faktiskt mest på avsaknaden av vettigt motstånd för en given favorit som dessutom mest troligt tar sig till ledningen tidigt här. Från spets har jag svårt att se 7 Sayonara förlora loppet och spikar, så se mer i avdelning ett hur jag resonerar angående loppet, favoriten och motbuden.

Gå Kort!

Jag försöker låsa den här veckans gulddivision på två hästar som jag tycker höjer sig rejält i loppet och visst är det luriga lägen för båda men litet fält och jag är inne på att 8 Cilck Bait kan spetsa trots spår längst ut bakom vingen. Jag är förstår att det kan kosta lite för mycket att ladda fullt från det läget med många startsnabba invändigt så håller trots allt 9 Mellby Jinx före i rankingen. Det är två hästar jag tycker har mer hårdhet och visat lite mer än övriga i år och resterande behöver höja sig för att vinna loppet medan för min duo räcker det med normal-prestationer för att man ska kunna vinna loppet.

Gulddivisionen går den här veckan som avdelning tre och är ett lopp över kort distans med tio hästar till start, se mer vid den avdelningen hur jag resonerar kring mitt lås och om några motbud.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 3. C 4-5-1-10-12-2-11. D 6-9-8.

Se ”Bästa Spiken!”

En silverdivision som är skiktad och jag förordar spik direkt, mycket för att vid gardering skulle jag ändå hamna på dom mest tre streckade. Ett tänkbart lås kan man spela med och då ta bort en av de mest betrodda.

7 Sayonara blir min spik då det är en Silverdivision med fördel ston och hon går ner rejält i klass och som unghäst var hon ute i stenhård kull där hon tillhört kulltoppen som två-tre och fyraåring. Hon har ofta dragits med bakspår i flera av de hårdaste loppen hon varit ute i och gjort det bra, ofta med snabba avslutningar ute i spåren. Att hon knappt gått i vanlig vagn och voltstart på hemmaplan tar jag inte så hårt på då hon gjort vassa prestationer för sulky och med Frankrikes röriga volt på Vincennes mot franska kulltoppar och delar av världseliten.

4 Born to Run har inte nått upp till samma nivå som han hade under förra sommaren hos Gocciadoro så väldigt chansartat som hårt streckad nu när han har spår fyra i voltstart. Han är en av de tre som höjer sig men jag ser honom som klart överstreckad till runt 20% på tidiga systemen och skulle jag gardera favoriten kanske jag ändå plockar bort den här på dåligt spelvärde.

3 Amalencius B.B. fick ett klart bättre läge och är hälften så mycket spelad som Born To Run på tidiga systemen. Det är minst lika bra häst som BTR och vid gardering är den klart värst mot favoriten i kapacitet och klart mest intressant spelvärde i honom.

1 Jerka Sting har bästa spåret och kan så klart komma iväg bra för att få vinnarhålet bakom favoriten här så givet att det finns viss segerchans med tanke på att han kommer i full form. Det är dock en klart enklare häst än mer spelade trion då han är ny i klassen och kanske streck i överkant på den här när han ligger runt 10%. 5 Huddlestone är en nyttig Silver-häst nu när det inte är de allra tuffaste loppen i klassen. Det är trots allt lite frågetecken kring formen hos bästa hästarna i fältet så vill man försöka hitta skräll här så är han aktuell. 2 Barry Wadd kan öppna snabbt i voltstart så kanske kommer man till rygg ledaren eller kryper ner i tredje invändigt och kan få ett bra lopp. Blir lite för ofta tvåa men till bara 1% kanske han kan skrälla i loppet lite oftare än kollektivet tror.

Avdelning 2.

Ranking: A 8-1. B 2-4-12. C 5-10-6-3. D 7-11-9.

Loppets klara favorit 1 Great Time Trot ska så klart passas tidigt på sitt fina läge i volten i lägsta klassen här då han är det givna spetsbudet i loppet. Han har dock vikt ner sig i ledningen mot liknande motstånd och då han är spelad till nästan dubbla procenten mot närmast spelad bakom är på tok för hårt streckad. Segerchansen är klart bra och han rankas tidigt men bara två på dåligt spelvärde för mig.

8 Perfect Harmony är kanske bästa hästen i fältet vilket är svårt att säga när det är tidigt i karriärerna för i princip alla i lägsta klassen. Nu har han rygg på startsnabb favorit och kan mest troligt komma igenom på vettigt sätt med MAD upp och till bara 12% under fredagen är han en väldigt streckvärd tipsetta och A-häst. han borde väl stiga en del på procenten under lördagen men kan vi hoppas på att det stannar runt 15%? Ta inte hårt på galoppen sist då den kom efter att man lyft ut honom ur fältet då ena hjulet var förstört.

2 Kluster kan öppna bra och man har sett Wäjersten ställa ordning till V75 tidigare så blir inte förvånad om den här är lite bättre nu när det blev bra läge på risktotton. Vinst direkt på första barfota runt om sist och går så igen.

4 Chimi är en bra häst för lägsta klassen och gick starkt bakom en omöjlig vinnare sist men gott om luft ner till tredjhästen och klungan i det loppet. Han gör det bra mest hela tiden men lite frågetecken för spåret då han sprang och bröt i starten från just spår fyra i sitt debutlopp. Nu har han bara startat med bil sedan dess och så klart mognat men spår fyra är kanske sämsta tänkbara. Tidig ändå på kapacitet och att det dessutom blir första gången barfota runt om nu.

12 Sparky’s Dream är en jättefin häst som också får gå första gången barfota runt om och spår 12 med voltstart är klart bättre än det läget bakom bil då det kan hända lite mer här. Stark häst och får man bra effekt på skoryck är det intressant.

5 Lion Brodde är i ny regi inför den här säsongen och har höjt sig i stall med bra form i sommar, där vi får barfota runt om efter att ha gått med baksor tre lopp i rad nu. Han kan öppna ganska bra och har inte galopperat ännu i karriären så det kan gå bra för duktig kusk även spåret kan vara svårt.

Av springspårshästarna är 6 Staro Quantas klart mer intressant än 7 Alabama Slammer där den förstnämnda är startsnabb och kanske kan pricka bra från sitt spår för fint lopp där framme medan det är större vingelrisk för den senare.

Roligt skrällbud är 10 Pop the Music då stallet hittat uppåt-form i veckan och hästen har fått ett lopp i kroppen efter frånvaro. Antar att det är form på i stigande även på den här då och till väldigt låga procent är han en tänkbar skräll som står perfekt inne i klassen.

Avdelning 3.

Ranking: A 9-8. B 1-2. C 10-6-3. D 7-5.

Se ”Gå Kort!”

Gulddivisionen där jag tycker man borde klara sig med två streck och låser loppet på en duo. 9 Mellby Jinx som höjt sig i Wäjerstens regi och sett fin ut då han matchats mot eliten på slutet, tillsammans med 8 Click Bait som tillhört eliten en längre tid.

Den senare är absolut världselit över kort distans då han är oerhört startsnabb och nu nedstruken till ett bättre spår än han lottats till. Det finns klart chans att Click Bait kan ta sig till ledningen trots spår långt ut och då kan han bli svår att fånga in. Att det var avstannandes sist tar jag inte så hårt på då hästen ofta har stannat av då han är bakom hästar när loppet är över och kusken drev inget sista 100 meterna då. Han studsar ofta tillbaka och skulle det bli spets över bättre distans än sist växer han i prestationen ofta. Mellby Jinx har jag alltid gillat och han har fått en höjning i sin nya regi inför den här säsongen och nu har han startsnabba ryggar så borde kunna få bra position i litet fält, då kan han bli tuff att stå emot till slut.

1 Sourire Frö verkar vissa tro ska spetsa då han är ganska snabb ut men när han varit ute mot riktigt startsnabbt motstånd så har han varit i princip chanslös på spets och jag är inne på att han riskerar att bli över från start här. Risk att bli fast och som loppets tidiga favorit är verkligen en favorit att försöka fälla. Efter strykning mitt i banan så kanske Click Bait går förbi och blir knapp favorit under lördagen men även Mellby Jinx går nog förbi på strecken med.

2 Synergy är väldigt startsnabb men man har också släppt ledningen med honom två gånger i rad och tänkbart att det blir rygg på ledaren den här gången med kanske. Så här säger tränaren till Sulkysport angående hästen, dit han ger intervjuer för fri publicering.

-Synergy är en häst jag älskar. Han gör alltid sitt bästa och tävlar på en hög nivå. Jag ville ge honom lite längre uppehåll på nytt mellan loppen då han tävlat flitigt under sommaren och en månad mellan loppen blir nog lagom i det här skedet. Når han ledningen och inte ligger på kan det vara läge att testa och köra där, men det är upp till kusken att avgöra. Det blir helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.

Tänkbara skrällarna i loppet är 6 Dats So Cool och 10 Axel Ruda där båda inte riktigt tillhör eliten ännu men ser ut att gå framåt den här säsongen rejält och flyttar fram sina positioner i högsta klassen på V75. Den förstnämnda är nedstruken till ett fin spår och med startsnabb invändig borta lär det vara bättre chans för vettig position och ett fint lopp. Intressant med Kontio upp som är känd för att hålla igång hästarna till slut. Axel Ruda ser jag som en skräll om han skulle räcka mot så många bra hästar som här från sämsta läget där bak men kollektivet gör honom till 9-10% och det är klart i överkant även om jag också sett att han gjort många bra lopp i sommar.

Avdelning 4.

Ranking: A 15. B 12-8-3-4-10. C 7-6-1-14-2-11-9. D 5-13.

Svårt kallblodslopp där det är lite större lopp än många här är vana vid men en som är van tufft motstånd är 15 Järvsö Kurt och trots att det är ett jobbigt läge den här gången så rankar jag honom först. Goop upp är bra och hästen har visat lite snabbare farter än nästan alla andra här så som inte ens favorit i loppet är han en vettig A-häst. Stallet har haft bra snurr i sommar och stallkamraten 10 Pyrotek får också intressant körsven upp den här gången i Kontio. Hästen har gått bra med skor runt om i tre lopp i enklare sällskap och får nu skoryck bak som han gått bra på några gånger då han mött tuffa konkurrenter.

Favoriten 3 Farmpilot har bra spår och fin skalle men mött enklare mest och har därmed en väldigt fin resultatrad men nu är det tuffare mot och man drog tillbaka på tilltänkta vässningar i utrustningen så favorit i fara den här gången.

12 Trö Kasper har MAD upp och första gången barfota runt om så givet att den här Tjomsland-tränade hästen ska räknas tidigt till inte så hög procent. Singelprocentare fortfarande under fredagen men här borde väl duktigare spelare under lördagen se till att han stiger en del i procenten till slut. Stallkamraten 4 Sjö Vant får med första gången skoryck runt om och efter att varit tränar-körd sist är det stort kuskplus med Ulf O upp nu.

8 Zargo är bra och kan komma igenom bra från start från det här läget som tränaren är nöjd med. Han står 20 meter bättre till mot ett par motståndare den här gången än tidigare och det kan man ju nämna om propositionen att det är ganska tufft för dem som står 20 meter efter att ta in försprång på hästar med upp till 600 tkr tjänat här. Barfota bak nu är bra med och även den här lär väl stiga på procenten en del.

Springspårens hästar 7 Månbest A.M. och 6 Björli Frida ska så klart ha bra chans att få bra lopp från sina utgångslägen liksom 1 Oss Can som har bästa spåret men kanske är lite överstreckad på tidiga systemen då det inte är kusk som radar upp V75-framträdanden direkt.

14 Eld Tekno radar inte upp vinster men har bra fart och varit ute mot en del bra motstånd så kanske kan vara en tänkbar storskräll till under en halv procent.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 2-3-7. C 12-5-9-11-8-4-1-10. D -

Klass 1-lopp där mest betrodda duon 6 Keep Gamble och 2 It’s Peppertime mött varandra som ganska hårt spelade i ett tufft Derby-uttagningslopp sist där den förstnämnda galopperade direkt medan den senare var bra som trea. Duon höjer sig så klart och Keep Gamble ska var favorit på sin startsnabbhet där han kan vara före värsta motståndaren tidigt. Det är ändå inte givet att han kommer till spets och som omgångens största favorit är han för hårt spelad och det skiljer för mycket procent här, så garderingen är på sin plats. It’s Peppertime var som sagt bra sist så frotsatt form här och given utmanare men kan inte öppna så fort så får ofta göra jobb ute i spåren och då är det chansartat.

3 Västerbo Ajax är startsnabb och inte alls givet att man släpper till favoriten så från ledningen till under 2% är det klart att man vill strecka honom. Det kan ju även bli lopp i rygg på ledande favoriten om man trots allt väljer att släppa.

7 Gatling kan öppna ganska bra så kanske kan komma ner i banan på vettigt sätt här för Goop och hästen håller bra form med bra lopp gång efter annan så kul skräll om det stämmer hela vägen den här gången.

12 Always a Pleasure var väldigt bra som tvåa i finalen på Åby bakom favoriten här sist och vann sitt försök i staren före i fin stil efter bra resa med sparade krafter så kommer med absolut toppform. Läget är dock hopplöst när det är många bra hästar för klassen med i loppet och det borde bli svårt.

9 Mercenary ska kunna komma igenom sitt bakspår då man kanske kan gå på innerspåret först i mer startsnabb rygg än i andraspår och då kan man ju komma förbi It’s Peppertime invändigt och komma ut framför den. Står perfekt inne i klassen på pengarna och kan ju få vettigt smyglopp i ryggar.

5 Ajlexes Hans vinner mycket lopp i enklare gäng och så klart väldigt tufft mot nu men han ska maxas med både bike och barfota runt om hit så klart att han borde höja sig en hel del på sådana ändringar. Tänkbar skräll. 1 Isas Dream Boy kan öppna bra och skulle kunna hitta vinnarhålet i rygg på ledaren här så kanske kan skrälla om allt stämmer. 8 Because the Night är en bra Klass 1-häst men läget drar så klart ner chanserna. Lurigt läge även för ofta betrodda 11 Cayenne S.L.M. och så här säger tränaren om hästen till Sulkysport:

-Cayenne S.L.M. gör alltid bra prestationer i Sverige och även om hon kommit upp i klass nu så tror jag att hon ska klara sig bra även här. Jag tycker att hon gjorde ett jättebra lopp senast på Solvalla och hon har tränat bra efteråt. Det blir helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota runt om på nytt, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 6-9-11-12. C 4-2-5-10-8. D 1-3.

9 Celiaz gick på som spikförslag sist då det var upplagt att köra till ledningen tidigt trots spår en bit ut den gången och nu har hon fått mycket pengar på kort tid så i spårtrappa byter hon plats med värsta motbudet den här gången. Jag tycker att det är favorit i fara från bakspåret och så här säger tränaren:

- Celiaz var jättebra på Åby. Hon har gått många bra lopp i sommar och hade kunnat starta tidigare, men jag ville ge henne tio dagar extra mellan loppen nu då hon har tävlat ganska mycket i sommar. Hästen tränar strålande och jag förväntar mig en ny bra prestation. Mika kör henne på bästa sätt och de verkar verkligen fungera fint ihop så jag tror på bra chans igen. Det blir barfota, jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Jag är inne på att 7 Isabelle Cash får det lopp Celias fick sist man möttes och kanske kan köras till ledningen mot de flesta där framme som har respekt för den här hästen. Magnus A borde väl bara köra framåt här och även om hästen absolut inte är blixtrande från start så kan hon absolut öppna hyggligt bakom bilen om kusken vill. Nu när inte ens den här är favorit på tidiga systemen är det bra spelvärde i att chansspika henne i annars väldigt öppet lopp.

6 Honfleur Mearas är den som också kan ta sig förbi invändiga i starten här och gör väldigt intressant debut i Wäjerstens regi. Det finns dock på kartan att man behöver lopp i kroppen och därmed kan man absolut tänkas släppa ledningen till Isabelle Cash då jag dessutom såg att Olle Wäjersten från stallet spikade Isabelle Cash i något speltips och det får mig att tro att man tror det behövs lopp i kroppen för deras häst. Från rygg på ledaren eller i spets ska absolut 6 Honfleur Mearas kunna vinna loppet även om man inte är på absolut topp ännu och till klart rimlig procent ser jag henne som värsta motbudet. I ledningen har hästen vunnit 7 av 8 gånger och hon är första utmanare mot min idé här.

11 Ivanka Amok har mött tuffare motstånd ofta så det är en bra spårtrappa för henne även omd et är många bra hästar att runda så klart men hon tål en del och räknas tidigt här mot lämpligt motstånd.

12 Breeze hade fått stå i tredje ledet om det varit spårtrappa med 15 hästar så lite färre att runda och även om det är sämsta läget så har hon också nästan fyra ggr så mycket tjänat som dom från innersta spåren där framme. Hon har bra form och fäller många i spurten här och gick bra med första gången i norskt huvudlag sist då hon startade 20 meter efter Isabelle Cash och går så utrustad igen.

4 Infinity Sisu maxas och testas med Lennartsson upp efter att ha varit tränarkörd i nästan alla starterna så intressant från toppspår där framme. 2 Heartbeat Julie får med kuskplus i Ulf O efter att oftast varit tränarkörd, går upp en del i klass men visat full form och kan öppna för bra position. 10 Cintra är en tänkbar storskräll som också får kuskbyte här och Goop upp på henne är intressant. Fall framåt med första felfria loppet i nya regin inför den här säsongen.

Avdelning 7.

Ranking: A 5-6. B 4-3-9. C 12-8-7-10-2. D 1-11.

5 Lozano di Quattro är väl bästa hästen i fältet men körs väldigt ofta bort av mer orutinerad körsven i sammanhanget. Nu har man ändå fått en extra kick av amerikansk vagn och då man vågade köra offensivt sist så man fick vinna och givet att han ska vara favorit på sin höga kapacitet och fina form men det finns absolut chans att han körs för passivt nu när det V75 igen.

6 Mellby Imperial är väldigt bra för klassen med och tål offensivt upplägg som startsnabb också så kanske hamnar i dödens och kan vinna därifrån. Får man lugnt tempo utvändigt ledaren så kan den här bli svårt att passera för favoriten till slut. Borde få ett bra läge en bit fram i loppet och kan vinna med många olika upplägg. Skulle givna spetsbudet 4 Drake Kronos komma bort så är det inte otänkbart att MAD kan köra Mellby Imperial hela vägen till ledningen. 4 Drake Kronos är annars given att gå i ledningen där han trivs bra över kort distans och han ska absolut kunna vinna loppet från ledningen.

3 Global Dash kan med öppna snabbt och om Drake Kronos kommer bort är Global Dash tänkbart spetsbud och han var bra i ledningen i en final i klassen näst sist. Gången innan vann han försök i klassen bakifrån så inte beroende av spets och får bra position från fint spår här och sist var han ute i Derby-uttagning så ner i rätt klass här. Stallakmaraterna 8 Kingslayer Pellini och 12 Marlon Boko duger bra i klassen med men fick sämsta lägena här och med flera bra från bättre lägen borde båda få svårt att komma in i matchen.

Roligt motbud mot betrodda tre-fyra hästarna i loppet är 9 Dragons Bar som har en rygg som kan öppna lite och kanske kan man komma igenom hyggligt. Ett par i loppet som tål dödens och och det kan bli tempo på loppet hela vägen så intressant som skräll efter att varit hårt betrodd gång efter annan. Han har gjort bra lopp på kort distans i Italien men bara en start på distansen i Sverige då han galopperade och jag tror att kortlopp borde passa honom bra. Ofta tränarkörd och nu kuskplus och så här säger tränaren om sin häst:

- Dragons Bar gör bara bra insatser, men här möter han riktigt tuffa hästar för att vara denna klass. Jag tror i vilket fall att han kommer kunna göra en riktigt bra insats och det ska bli riktigt spännande att se honom över kort distans. Det blir helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota, säger Alessandro Gocciadoro.

Stora systemförslaget.

 1. 7 Sayonara
 2. 1-2-4-5-8-10-12.
 3. 8-9.
 4. 1-3-4-6-7-8-10-12-14-15.
 5. 2-3-6-7.
 6. 7 Isabelle cash
 7. 3-4-5-6-9.

2 800 rader som kostar 1 400 kronor.

Lilla systemförslaget.

 1. 7 Sayonara
 2. 1-2-4-8.
 3. 9 Mellby Jinx
 4. 3-8-10-12-15.
 5. 2-3-6.
 6. 7 Isabelle cash
 7. 5-6.

120 rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se