Speltips: Skrivet material till V75 på Bjerke 5/11 med spelstopp 16:20

Francesco Zet

V75-Tips till Bjerke 5/11

V75-Omgången.

En omgång man valt att lägga på Bjerke i Norge men den här gången är det en hel del svenska ekipage i omgången och i övrigt väldigt många hästar man känner igen. Tyvärr är det dock ett par mindre fält och en del strykningar i omgången. Inget lopp med femton hästar och inget kallblodslopp men en ganska rolig omgång utan jättefavoriter gör att det ändå är intressant spelmässigt.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som det finns länkar till på FaceBook i trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FB. Andelsspelet öppnas till lördagen som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen spikar jag 8 Alegrito som var favorit i Norskt TravDerby men blev fst med rubbet sparat och vunnit före och efter det så fortsatt bra form och borde bara vara bäst då han är kvar i lägsta klassen på V75. Passande distans som han varit bra på och frågetecken för formen hos värsta motbudet gör att jag tar ställning här och spikar honom på allt, då han ser ut att hålla sig under 50% och jag tror absolut han vinner loppet varannan gång trots spåret.

Gå Kort!

I Gulddivisionen kommer 10 Stoletheshow ut som är en elithäst som matchats mot dom bästa i världen. Var jämnt spelad med Ecurie D. och Etonnant i sin förra start i VM-loppet. Men det blev full upplägg för honom då och kan studsa tillbaka nu. Tänkbar spik då han bara ska vara bäst men det finns så klart frågetecken för formen efter nolla sist och lång resa med flyg till USA och tillbaka. Förra bra loppet han gjorde var i augusti så kanske läge att gardera.

1 Laradja Vrijthout sitter i ledningen om han inte galopperar och kan ju springa 10-tid i spets om det skulle behövas, men mest troligt räcker en låg 11-tid då favoriten ska runda hästar i tredjespår här. Galopprisken finns så vågar inte gå på Lardja speciellt mycket. 9 Ultion Face såg riktigt laddad ut mellan bra hästar som diskad sist och kan ta rygg på ledaren här. Litet fält och upploppet är längre än sist så då kanske luckor kommer den här gången istället. Rejält kuskplus här då han nästan alltid varit tränarkörd och jag gilla Vidar Hop som körsven.

Avdelning 1.

Stolopp för fyraåringar och bra hästar med där 6 Global Collection mött tuffast innan då hon tävlat mot kulltoppar i Sverige. Hon är nog bäst men har vingelläge en bit ut och blir lite för stor favorit, så mycket tror jag inte skiljer på några av märrarna här och jag väljer att gardera loppet.

3 Global Yankee håller tränaern högt och tror att hon kan öppna väldigt snabbt så hon drar en del streck på att hon är väldigt uppsnackad. Jag är tveksam till att hon tar sig förbi 1 A Perfect Dutchess i starten och tror absolut att innerspårets hemmahäst har bra chans att spetsa och leda loppet runt om. Hamre är inne på att hon är väldigt startsnabb när man hänger på det helstängda huvudlaget efter att ha gått i norskt på slutet. 11 Thai Brooklyn kommer med full form och kan det bli körning på flera händer och kanske främst mellan alla tre betrodda där framme öppnas loppet upp. Den här duger absolut. 4 Golden C.N. tycker jag rankas för lågt ner i många tips och hon har tidigare varit jämnt spelad med Global Yankee då dom möts i Danmark. Dom har slagit varandra om vartannat och den här har en vass långspurt att tillgå vilket hon visade vid vinsten i danska stoderbyt före just Global Yankee.

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

8 Alegrito borde vara överlägsen i den här upplagan av lägsta klassen och jag spikar honom på allt. 3 Mercenary blir lite överstreckad då det är stort frågetecken för formen efter att han inte startat på ett bra tag och kan behöva lopp i kroppen. Var riktigt knackig i travet i sin sista start i somras så kan väl trots allt vara mer gynnad av att vara fräsch kanske. Han är dock inte startsnabb så ska inte kunna utnyttja sitt fina läge. 4 Lozano Boko är speedig och kan öppna bra så från toppläge är han mitt första motbud här. Både 5 Steady Victory och 11 Ares B. är bra hästar för lägsta klassen där den förstnämnda är lägesgynnad medans den senare kanske har högre kapacitet än många här.

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

Jag tycker loppet är skiktat då flera kommer raka vägen från att vara färska i Silverdivisionen till att starta i gulddivisionen här så läge att komma undan med få streck. 10 Stoletheshow är elithäst men frågetecken för formen så läge att gardera då han är omgångens största favorit på tidiga systemen. 1 Laradja Vrijthout gjorde bort sig sist men vann gången före och här är innerspåret bättre än på Jägersro och Åby som är banorna han galopperat på innerspåret. Bra chans att leda loppet runt om. 9 Ultion Face blir mitt tredje streck då han kan få rygg på ledaren här och kommer luckan kan han skrälla. Den som vill spara på strecken ytterligare kan spela med dom två första bara. Spikar man inte den stora favopriten i andra avdelningen som jag gör så går det att spela med spik på favoriten här då det förmodligen är väldigt hög segerchans.

3 Ble du Gers är stallkamrat till favpriten och nu blir det helstängt huvudlag för första gången för den här elvaåringen. Han har öppnat lite bättre på äldre dagar och skulle Lardja galoppera kan han komma till spets. Men han kan också trycka på om det blir utvändigt, för att bädda för stallkamraten, som är stor favorit här.

5 Adde S.H. och 4 Zorro Wind är med startsnabba och borde båda ta sig förbi Ble Du Gers om inte den får rejäl effekt bakom bilen på stängt huvudlag. Adde var överraskande bra i finalen i Silver på Åby för ett par månader sedan och det är är hans bästa distans så vid galopp för Laradja skulle han kunna leda runt om inte givet att han tar sig förbi Zorro i starten. Zorro har vinst i försök och final i Brons i formraden så helt färsk i Silver och borde inte räcka i gulddebuten här även om Gocciadoro vill att han kommer till spets och körs där. Han är nog med som resesällskap till passande lopp då Gocciadoros fyråring lite längre fram i omgången nog är anledningen till resan hit. Bra läge för Zorro och både han och Adde är vassa spurtare så inte alls beroende av spets och är tänkbara skrällar. Övriga ska inte kunna vinna loppet.

Avdelning 4.

Ett lopp där jag tycker det är lite en eller alla och jag rankar lägesgynnade 5 Feel The Benefit först då han går från att ha startat från bricka 12 två gånger i rad men gjort det riktigt bra. Goop upp, toppform och bästa spåret. Tänkbar spik, men stiger kraftigt i procenten under lördagen.

4 Fortnite kan öppna och tar kanske spets för att släppa till den som är först fram av 5 och 8 där det kanske kan kosta för mycket för 8 Imperatur Am att ladda från start från längst ut. Lite överstreckad även om det är en bra häst men som favorit på tidiga kuponger väljer jag att ranka ner lite på dåligt spelvärde. Fördel nu när han blivit nedstruken ett spår och dessutom har spelvärdet gått upp då många går på Feel The Benifit här och han har blivit ganska klar favorit under lördagen. Fortnite kan gå i spets nu när han är i så bra form men avslutar också fort med fin resa där framme och ska absolut kunna vinna loppet.

Många ospelade i loppet som borde ha något högre segerchans än deras procent antyder och 11 Quenchless Tile är ett exempel som går från att ha varit stor favorit i Klass 1 i förra starten till att bli spelad till 1%. Visst är läget iskallt men han vinner loppet oftare än en gång på 100 från stall med absolut toppform för dagen. Det finns fler liknande exempel i loppet och ska man gardera ser jag ingen som chanslös här. Nu när min tidiga idé i veckan ser ut att vara påpassad överallt och blir klar favorit är jag inne på att vikta över och spela med riktigt många streck här istället.

Avdelning 5.

En eller flera tänker jag här och jag har fastnat för 2 Manual Flight som tänkbar att spetsa och leda loppet runt om. Från stallet varnar man förstås för galopprisken men felfri tror jag på väldigt bra segerchans så det här blir min kompletterande spik. Är så klart orolig att 5 Missing Tooma snabbstartar från bra läge och tar sig förbi min spik i starten men tror Manuel Flight är speedig nog att vinna från rygg ledaren över ganska långt upplopp men även stark nog att vinna från dödens om det krävs. Missing Tooma har höjt sig mycket i år och har redan skrällt i Brons i sommar så står bra inne i loppet då han är kvar i klassen.

Favoriten 4 Wish Me Magic är bra så klart men kan inte öppna lika bra som dom två först nämnda och tvingas förmodligen gå någon repa i tredjespår för att vinna loppet. Det tål han men inte lika kul att gå på som favorit då det är tuffa konkurrenter att slå.

1 Zenato är Jepsons val före 3 Souvenir d’Inverne som ändå får bra kusk i Goop och från bra lägen ska båda kunna skrälla då det inte är någon jättevass Brons den här veckan. Båda får det annars svårt att räcka på V75 men är båda startsnabba och speediga så kan någon av dom hitta rygg på ledaren borde man väl kunna överraska. 10 Skate Trix är ändå ett vettigare skrällbud då han nu bara är streckad på 5% och brukar vara betydligt mer påpassad av kollektivet. Tror absolut han duger bra i en ganska enkel Brons på hemmaplan.

Avdelning 6.

Mycket fint fyraåringslopp med 300 tkr till vinnaren och det ser öppet ut på förhand där flera kan öppna snabbt men i litet fält kommer alla in i matchen och jag garderar loppet. 3 Cronos Degli Dei trendar uppåt och blir nog knapp favorit vid spelstopp och den här ska kunna öppna bra men debut på skandinavisk bana och bilen går helt annorlunda här än i Italien så inte alls given att han är beredd på det och öppnar lika bra här. Gocciadoro höll honom som en av sina bästa treåringar innan han blev skadad och han har inte hunnit matchas mot kulltoppen men stallet håller honom ändå som en av deras bästa fyraåringar med som har mycket pengar kvar att tjäna. Nu möter han hårdare hästar som gått snabbare tider och mött tuffare motstånd så det är inte alls givet att han bara är bäst med extrem långresa i benen och nya förutsättningar. Given att gardera. 7 Asteroid gjorde tidiga spelarna och kanske norrmännen till favorit tidigt i veckan och blir jämnt streckad med italienaren. Goop upp på startsnabb som är favoritspelad, då borde det bli full laddning, passas men bara en av flera då det är visst vingelläge.
4 Nugget Zon var ruggigt bra på Solvalla näst sist och kanske inte lika toppad hit enligt tränaren men han kan öppna bra och ska gå första gången barfota runt om så måste räknas mycket tidigt från toppspår. 9 Seven Nation Army gör det bra mest hela tiden och då flera där framme kan öppna borde han få chansen till slut här. 5 Get A Wish är danska Derbyvinnaren och kan också han öppna bra bakom bilen så passas vid bredare gardering även om han kanske möter tre-fyra som är bättre så väger ett fint läge upp det lite. 8 Type A. har varit jämnt spelad med Seven Nations Army vid ett par tillfällen dom möts och nu är Type A. ospelad på grund av läget men i litet fält kan man ha tur och han är inte så långt efter dom bra här i kapacitet.

Avdelning 7.

Stolopp där Frode Hamre tyckte 3 Callas var hans bästa chans för dagen men jag är inte lika övertygad. Jag tycker loppet är jämnt och favoriten har alltid viss galopprisk och har bränt som favoritspelad förr så bara en av flera för mig här. 6 Rose Hill D.E. kan öppna bra och kommer med ett lopp i kroppen i sin nya regi hit så måste vara tidig om man skulle komma hela vägen till ledningen. Tål dödens med. 4 Mia Vince är en tänkbar skräll som inte ska bedömas helt på gamla meriter då den kommit från mindre tränare och nu varit hos Goop i en månad. Det syns inte så tydligt för kollektivet då Goop ändå kört henne på slutet. Hon skrällvann i fin stil på Jägersro när det var första gången Goop upp och nu blir det bike och barfota runt om direkt i nya regin.

Stora systemet.

 1. 1-3-4-6-11.
 2. 8 Alegrito
 3. 1-9-10.
 4. Alla, 11 hästar.
 5. 2 Manual Flight
 6. 3-4-7-9.
 7. 1-3-4-6-7-10.

3960 rader som kostar 1980 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-3-4-6-11.
 2. 8 Alegrito
 3. 10 Stoletheshow
 4. 5 Feel The Benifit
 5. 2 Manual Flight
 6. 3-4-7-9.
 7. 1-3-4-6-7-10.

120 rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se