Speltips: Skrivet material till V75 på Bergsåker med 75 Miljoner JP 26/8

Bergsåker

V75-tips till Bergsåker med 75 Miljoner Jackpot 26/8.

Omgången & banan.

75 Miljoner beräknat i potten för sju rätt den här veckan då man sparat JP-pengar under flera omgångar i sommar för att få en mega-jackpot den här veckan. Bergsåker är en bra bana att köra den typen av omgångar på då det ofta är lite jämnare och mer ovissa lopp än på många andra banor en bit uppåt landet. Visst får vi en stor favorit i huvudloppet för dagen som är ett Grupp 1-lopp i Sundsvall Open Trott med en hel miljon kronor till vinnaren, där kanske världens bästa häst över medeldistans går ut i San Moteur. Ett stort lopp till i SM för kallblod där Sveriges bästa kallblod över 2640 meter auto ska koras med 250 tkr till vinnaren. I övrigt fina STL-försök där det faktiskt blivit fel favorit i ett par av loppen på tidigaste kupongerna och vi kan nog hitta spelvärde i omgången. Där det är rätt favorit skiljer det heller inte så mycket som procenten antyder så det finns absolut läge att fälla flera av favoriterna den här veckan.

Banan har upplopp på 200 meter som brukar bli utslagsgivande här och innerspåret bakom bil i starten upplever många aktiva som något bättre än på genomsnittet av banor i Sverige. Det återspeglas också i statistik att det är klart bättre även om bricka 5 tätt följt av 4 är klart bäst bakom bilen även här. I volt är som vanligt 1 bäst följt av springspåren och som vi nämnde i inspelat material upplever vi att banan tål en del regn lite bättre än många andra banor. I övrigt inga konstigheter.

Inspelat material & Andelar.

Andelsspelet för 200:-/andel öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt. När det är JP så öppnar jag även TRAVPUNKTSE JACKPOT för 500:-/andel med en gemensam spik som det andra systemet men med en annan kompletterande spik, det byggs klart lite senare och blir lite större så klart.

Per spelar 100:-/andel med lite fler andelar där han bygger klart systemet i livestream på lördagar, så håll koll på twitch-kanlen 1x2.se framåt 12 på lördag.

Inspelade genomgång av omgången ligger på Youtube inspelat oftast torsdagar sent och där får ni ännu mer tankar och ideer kring omgången och får ju inte med allt vi sagt där i skrivet material, precis som det kan tillkomma en del info här som inte fanns tillgänglig när vi spelade in. Men sök och prenumerera på kanalen trav.se på youtube så missar ni aldrig när vi släpper material där och kommer att bli allt mer under månaden som kommer.

Bästa Spiken!

I huvudloppet startar kanske världens bästa häst över medeldistans och jag spikar då 6 San Moteur har god chans att reglera det här loppet från dödens, som är en position han fungerar bra i. Han är dessutom väldigt spelvärd spik till bara runt 50% och vi var väl helt inne på att han skulle stiga högre än så. Inte helt otänkbart att han skulle kunna köras till ledningen efter bit, även om det inte är favorit-scenariot. Han är bättre förberedd än sist och ska kunna göra ett bättre lopp och var då väldigt bra så han borde absolut vinna loppet minst sex gånger av tio.

Gå Kort!

I lägsta klassen är det skiktat så jag försöker att komma undan med tre streck i andra avdelningen och vi tycker att favoriten är klart överspelad i loppet och har en annan vi rankar etta i loppet. Vi kompletterar med troliga spetshästen från toppspår med toppkusk.

Avdelning 1.

Ranking: A 6-2. B 5-9. C 11-3-8-12-10. D 7-1-4.

2 Comes with Age blir väldigt stor favorit över kort distans i Silver på sin fina startsnabbhet och givet att han har störst chans att komma till spets. Hamnar i A-grupp på det men rankas inte först då spelvärdet inte blir bra på honom då många går på honom här. Han tog en galopp sist och det är inte kul att hålla någon i handen som kommer från sådant. Kusken säger att gubbar på innerplan inte var orsaken till galoppen sist som många spekulerar i och tränaren säger att man vet orsaken och det inte ska hända igen, men avslöjar inte vad det är. Måste väl vara något i stil med att man skulle rycka något snöre eller liknande som blev fel kanske, rena spekulationer och så länge man inte avslöjar en vettig anledning så är det ju en väldigt konstig galopp som oroar.

6 Mellby Joker är klart stabilare häst än favoriten som går från klarhet till klarhet i Wäjerstens regi då hästen höjt sig och gått framåt med loppen. Han har dessutom blivit allt snabbare från start och enligt tränaren tillhör han kanske en av de två mest startsnabba i stallet nu och inte alls otroligt att han tar sig förbi favoriten från spår en bit ut. Måste räknas först på det och är inte beroende av spets heller då han kommer från finalseger i klassen och står allt bättre inne i klassen så måste ha toppchans.

5 L.A.Boko går bra hela tiden med höjning i amerikansk vagn på slutet och kan hamna bra på det från toppspår nu. Ofta tränarkörd av vassa Wäjersten men ändå alltid intressant med Mats E upp då hästar kan tända till på den typen av ändring. Helstängt huvudlag vid kort distans och går hela vägen in så gynnas om det blir jämnt tufft tempo hela vägen och lite mer sårbar om det blir mycket tempoväxlingar.

9 Devils Tongue är startsnabb så rygg på favoriten här kan göra att man skulle kunna ta sig igenom på ett bra sätt. Hästen kommer i absolut toppform och han är en bra Silverhäst som ska stängas in lite mer för mer fart med murphy på insidan och halvstängt höger sida. Kort distans är klart bra och den här hästen kan få loppet.

3 Kagan har man ju jagat lite efter årsdebuten men även om han varit bra så är det ändå viss besvikelse med utebliven vinnarskalle och kanske är det så att han bara inte räcker riktigt. Han kan öppna snabbt och få bra lopp där framme.

Flera bra hästar som duger i silver men som fått risiga lägen i 8 Huddlestone som kanske får vänta till vintern då han går bra med skor och det blir sämre för många andra vid skotvång. 11 Cronos Degli Dei blandar och ger men har inte vunnit i Sverige ännu, nu säger Gocciadoro att det blir barfota så får se om det blir ny balans nu. Kan vara överraskning då han har bra kapacitet och kunnande jämfört med väldigt låg procent. 12 Ad Hoc får skor på fram nu och framförallt Goop upp så intressant kuskplus. Stort kuskplus även på 10 Alien Kronos som har bra kapacitet efter att tävlat mot kulltoppar som unghäst.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 4-2. C 9-7-10-3-5-12. D 6-11-1.

2 Decathlon blir för stor favorit i lägsta klassen och Klass 2 är där vi ser flest favoritfall av vanliga STL-klasser. Nu är hästen bra och höll starkt trots nästan ett varv i tredejespår fram i dödens sist och kvar i samma klass. Han kan dock inte öppna så bra och riskerar åter få göra jobb ute i spåren men det tål han i det här skiktade loppet men han spelas till för hög procent så rankas ner på dåligt spelvärde.

8 Ringo Adore blir givna förstahästen som borde vara jämnt spelad med favoriten då han slagit denna då man mötts tidigare, då man dessutom var betydligt mer spelad än favoriten den gången. Bra sist som bara slagen av Working Class Hero (som vunnit försök och final i klassen över men framförallt slagit kulltoppar i uttagningslopp till Derbyt) så ingen skam i att vara tvåa bakom den. Nu är det enklare mot och han ska räknas klart först trots spåret. Fungerade dessutom bra i första bike sist och nu blir även första gången barfota runt om. Kan öppna bra och skulle troliga spetsbudet göra bort sig så kan det vara den här som kan sitta i ledningen efter bit trots spåret.

4 Natural Mine är startsnabb från toppspår och given spetsfavorit här så till bra procent rankas han tvåa i loppet. Westholms hästar håller bra form för dagen och här blir det stort kuskplus med Goop upp och spetsläge så han kan leda loppet runt om. Barfota runt så maxningar som tyder på att man borde gå för det här.

9 Perkins duger med i lägsta klassen och går framåt med loppen sedan han blev kastrerad under uppehållet och nu kommer med två lopp i kroppen. Det låter dock som att det inte ska vara absolut toppform här ännu och han har aldrig vunnit lopp med bakspår så till en bit över tio procent är han kanske streckad i överkant här. Tunt bakom de tre mest streckade så givet att han är nästa häst på tur då han lättas ändå ytterligare bak till skolöst bak nu och första halvstängt huvudlag på hemmaplan räknas han så klart.

7 Funcio har ett lopp i kroppen efter strykning och ska väl vara bättre nu då man dessutom får barfota runt om för första gången. Han har bara gjort ett par starter i amerikansk vagn så klart plus med den på slutet och han kan öppna bra så han ska kunna hamna bra på det trots spåret och är intressant.

10 Spader visade bra fart i starten med första barfota runt om näst sist men gången efter blev det galopp så oklar form men norskt huvudlag nu (som han bara gått i en gång tidigare). Han är väl tänkbar bakom de tre-fyra mest betrodda här om man garderar vidare.

3 Sandsjöns Avicii har läge och ska första gången med rycktussar så tänkbar skräll om det ger stor effekt, som det kan göra hos vissa. 5 Knockout Keeper maxas på alla sätt med första bike, barfota runt om rycktussar där det var bomull kvar sist men nu rycker man allt. 12 Sign Me Up Yankee blir det första barfota runt om för men trivs bäst där framme så stort minus med sämsta läget.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 4. C 11-3-5-8-10. D 7-6-2-9.

SM för Kallbloden går över 2640 meter där Jan Olov Persson tränar sex av elva hästar och favoriten 4 Bäcklös Uriel är den som växt in i högsta klassen under senaste månaderna där resten har väl mött varandra en del. Det är tufft att gå ut och vinna över lång distans när det ett av första loppen den stora favoriten gör mot äldre eliten så inte alls givet att Bäcklös Uriel är så överlägsen som kollektivet bedömer. Visst kan han leda loppet runt om men jag vill syna det och spelar antingen mot eller garderar loppet.

Vi tycker att 1 Månlykke A.M. är betydligt mer intressant den här gången som titelförsvarare och nu var han ju inte i tänkt form i våras och fick en träningsperiod till för att nu ha ett par lopp i kroppen inför det här. Han är klart mer gynnad av distansen än flera av motståndarna och har totalt överlägsen statistik i inbördes möten mot alla i fältet. Han har visat på slutet att han nog kan öppna ganska vasst med så när innerspåret är bra här lär han åtminstone ta sig ut och faktiskt viss chans att försvara innerpåret om favoriten inte kommer iväg som bäst för dagen. Han tål dessutom att vinna loppet från dödens så inte beroende av något visst löpningsförlopp. 11 Pydin har bra form och duger så det är intressant om man skulle hitta en bike som passar att låna hit. Han har gått i en smalare vagn en gång i livet tidigare och det var då han gick sitt rekord på 1.20,1 som trea efter galopp. Barfota runt om är han sällan sämre än trea på så plusbalans med.

5 Järvsöodin startade jämn-snabbt med Månlycke sist man möttes på kort distans då man hade spår innanför kunde man hålla upp. Nu är det kanske fel distans men tänkbar spetshäst om favoriten skulle komma bort men han borde få bra position där framme och visade form sist så ändå tänkbar om många.

3 B.W.Rune låter det väldigt på i träningsrapporter och hästen är klart gynnad av distansen så från ett bra läge är han en tänkbar skräll här på hög kapacitet.

8 B.W.Sture kan öppna snabbt och är bra men är nog missgynnad av lång distans och dessutom vingelläge nu så streckad i överkant. 10 Soldhöjdens Drake duger bättre på distansen men möter tufft motstånd för honom och chansartat läge.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 9-7-6-1. C 8-4-11-5-3. D 2-10-12.

Stolopp med många på startfållan där vi nämner något om i princip alla i inspelade materialet men vi drar väl lite om några här med.

13 Imhatra Am hade det kunnat vara funderingar kring voltstart men nu med strykning där bak är hon helt ensam på tillägget och då ska det ju inte vara problem. Växlar dock ner från bike som hon gått i princip alla sina lopp i så klart minus. Mött så mycket tuffare så hon är nog rätt favorit trots allt men inte läge att gardera med så många att runda och frågetecken för vanlig vagn och att gå ute i spåren då hon öppnar så fort och oftast får bra lopp i spets eller rygg på ledaren. Ändå klar förstahäst och ensam A på att hon ska vara mycket bättre än övriga här.

1 Young Mistress har bästa läget och kommer iväg bra därifrån så räknas så klart tidigt men kanske lite för hög procent den här gången för att vara riktigt intressant. 7 Kit Crown kanske kan ta sig till spets från sitt springspår och räknas därifrån eller från rygg på ledaren.

Mer intressant är 9 Donna Summer som är svår men vaknar hon på rätt sida så tår hon riktigt bra inne i loppet här. Formtopp dessutom och talang i sulkyn nu som är plus mot många andra ekipage i det här lärlingsloppet.

6 Athena Face kommer från stall som har lite formhöjning på slutet och bra springspår här så tidig vid gardering. 4 Mitzy Gold kan öppna snabbt från alla spår så med där framme direkt och härdad på V75 så till bara 2% är hon ganska intressant vid bred gardering. 8 Curie har ett fint smygläge och körsven som hävdar sig bra i sammanhanget och ett plus där.

11 Hattusa hade lite längre mellan starterna sist och något tätare nu så sparade man hovar sist och går barfota fram den här starten. Väldigt låg procent på häst som är bra i grunden. 5 Thelma M.M. får stort minus med vanlig vagn då hon tänt till i bike på slutet. 3 StinaAlvina Zonett har tänt till i monte-lopp och har bra läge så tänkbar vid flera.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 7-12-4-2-5. C 9-3-6-11. D 8-10.

12 Dragons Bar blir favorit trots sämsta spåret här och det är inte alls givet att man bara rundar det här fältet från det spåret. Dessutom har han gått mer på kortare distanser så långlopp är frågetecken. Så här säger tränaren till Sulkysport:

Dragons Bar blev störd till galopp senast på Axevalla så det var inte hästens fel. Efter det loppet bestämde vi oss för att ge honom några extra veckors tävlingsledigt för han har tävlat ganska flitigt och inte sällan gjort längre resor. Distansen här tror jag snarare är en fördel för hans del och spåret är inte avgörande. Jag försöker attackera efter hand och tar gärna positionen utvändigt ledaren. Det blir öppet huvudlag, barfota och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Maybach W.F. är givna spetsbudet här då inte så många laddar fullt när det lång distans och innerspåret är bra just här så klar spetsfavorit. Han kan absolut leda loppet runt om är från spets är han en sund tipsetta.

7 Hobart står riktigt bra inne i klassen och stallet har bra form så givet att han kan svara för toppinsats med kuskplus mot sist. Då kanske inte så många laddar över distansen och förutom innerspårets spetsfavorit så är det inte så många startsnabba i fältet så kanske han kan komma bra på det trots spår en bit då han kan öppna vettigt.

4 No Limit Express har toppspår, toppkusk och hög kapacitet. Han har matchats en del i tuffare gäng och duger bra i klassen även om han står hårt inne och ska räknas tidigt här.

5 Fenix Brick får kuskplus från bra startspår och kan öppna hyggligt så måste vara tidig från stall i form. 9 Eldorado har bra fart och visar form så från fint smygläge till låg procent är det tänkbart. 3 Reshevsky får kuskplus från bra läge så intressant då han har bra statistik på barfota fram som han ska gå nu. Två vinster och två andraplatser på åtta försök på den balansenoch första gången på länge han går så. 2 Jetborne gick bra som trea i hårt fyraåringslopp sist bakom två topphästar i kullen och ner i klass nu så kommer med bra form och man åker långt för det här loppet och Örjan upp.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 12-8. C 6-4-3-5-2-1-11-10-7. D-

12 Kendall Jackson trodde jag mycket på sist och han vann i bra stil då Magnus var inne på offensivt upplägg efter att ha suttit fast med vinnar-krafter gången före. Nu är han klar för finalen och harspår 12 så inte alls givet att man kör lika offensivt den här starten och det kan bli tufft från sämsta läget över kort distans. Tidig ändå på hög kapacitet

9 Danao Degli Dei är på väg förbi till att bli favorit men trodde väl han skulle gå förbi och bli favorit lite tidigare men inte nu natten till lördag. Som andrahandare är han en klart spelvärd spik för även om han blir favorit till slut så lär han ligga lågt i procent. Han var hårt spelad i debuten i Sverige från bricka 12 där Kendall Jackson blev rundad och Danao vann då på 1.10,4. Täta starter med tre heat samma dag sist men riktigt fin i första loppet då och fått pusta lite nu så räknar med insats som vid första loppet. Så här säger tränaren:

Danao degli Dei gjorde jag fel med som startade så pass tätt som bara nio dagar mellan loppen. Han var okej i första loppet på Axevalla, men sämre i det andra och sedan väldigt trött i det tredje heatet. Det blev fyra tuffa lopp inom tio dagar och det blev fel så jag får ta på mig det. Jag gillar startspåret och över den här distansen kan han egentligen tävla i högre klass än såhär. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

8 Gatling kan öppna bra och ska kunna köras framåt direkt så kanske till och med kan få ta över som vissa där framme. Låg procent på en som är härdad med ett par lopp i klassen och han trivs på distansen.

6 Because the Night kan med öppna bra så körs väl framåt och med lite tur räcker han med på hemmaplan. 4 Classic Pan kommer med form från bra läge för vass kusk så intressant även om det så klart är tuffare mot men tänkbar skräll. 3 Solöns Skrammel visade fortsatt form sist efter galoppmisslyckande gången före mot bland andra favorit här den gången. Startsnabb så borde få bra lopp i kanske rygg på ledaren men från spets kanske hon har svårt att stå mot de bästa här. 5 Denco’s Rioja är liksom många från stallet startsnabb och från bästa spåret kanske man spetsar men tänkbart att man släpper den här gången kanske. 1 Burn Notice blir väl över från start och borde få svårt med flera startsnabba en bit ut. 2 Galant Ima står väldigt hårt inne i loppet som ny i klassen och det borde vara lite för tufft mot i förhållande till ganska hög procent.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 5-2-1. C 4-9-7. D 3-10.

Se “Bästa Spiken”

6 San Moteur verkar stanna runt 50% men kanske stiger lite under lördagen och oavsett blir procenten för låg då han nog är bättre nu än sist.

2 Hail Mary är alla inne på att han ska få spets av 1 Click Bait men är väl inte alls givet om man tänker till lite med Click Bait. Skulle man släppa till en som mest troligt trycks ner till slut av kanske världens bästa häst i dödens så sitter man ju fast bakom en som slocknar och kan få sämre placering. Bättre då att svara Hail Mary, det gjorde man ju ändå i fjol i Elitloppet för att sedan släppa om San Moteur kommer. Oavsett blir Hail Mary överspelad på medeldistans den här gången då det ser ut som han trivs bäst på kort distans, så läge att ta ställning för den bättre hästen.

5 Charmant de Zack var riktigt bra sist och såg fin ut inför loppet på Årjäng så kommer med full form nu och gick ju 1.11,6 på längre distans sist så mer gynnad av medel än vad kanske Hail Mary är.

4 Borups Victory maxade man med bike, rycktussar och barfota runt om sist och fick höjning i Jubileumspokalen som tvåa bakom omöjliga Francesco Zet. satt då en bit bak och plockade många längder på bra hästar där och skulle favoriterna kör hårt mot varandra skulle han kunna skälla på hemaplan i full form.

9 Power har höjt sig i sommar och ryggar startsnabba hästar här så kan få bra lopp och är en tänkbar skräll om spekulerar i att favoriten skulle kunna komma bort.

Stora systemet.

 1. 2-5-6-9.
 2. 2-4-8.
 3. 1-3-4-11.
 4. 1-4-6-7-8-9-11-13.
 5. 1-2-3-4-5-7-9-12.
 6. 9 Danao Degli Dei
 7. 6 San Moteur

3072 rader som kostar 1536 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2-5-6-9.
 2. 2-4-8.
 3. 1 Månlykke AM
 4. 6-7-9-13.
 5. 1-4-7-12.
 6. 9 Danao Degli Dei
 7. 6 San Moteur

192 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se