Speltips: Skrivet material till V75 på Axevalla 15/4.

Häst 14

V75-tips till Axevallatravet.

Omgången & banan.

Den här lördagen är det dags för Axevallatravet att vara värd för V75-omgången. Hemmabana och man har så klart något bättre koll på ekipagen än delar av kollektivet så roligt att loppen går på just Axevalla. Jag och kollegan Jens Lönnaeus kommer att vara på plats så lägger väl ut lite bilder och någon “sista minuten-kommentar” i facebook-gruppen så håll utkik under dagen.

Banan är inte snabb eller självspringande som många andra banor kan vara och upploppet är bland de längsta i landet med sina 227 meter, så det brukar kunna hända en del till slut. I övrigt en riktigt rolig omgång med bara en ganska stor favorit som vi absolut tror ska gå att fälla, så chans till bra utdelning den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans för 200:-/andel. Stänger det andelsspelet redan 15:00 på lördag och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så köp en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar, så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bra form på systemen i andelsspelet då vi satte både V86 i onsdags där vi hade chans på betydligt högre utdelning medmånga hästar i sista avdelningen. Hoppades ju favoriten skulle sitta fast där men den fick luckan och vann så det blev 5.480:- per system och 609:- per andel tillbaka. I söndags var vi nära sjuan då Alm Randers såg ut att vara överlägsen i sitt lopp men körsvennen hade bränt krutet för tidigt och fick se sig slagen över upploppet. Med den som vinnare hade vi fått flera miljoner på systemen och fick nu nöja oss med ett par sexor och ca 70.000:- in per system, vilket gav vinstutbetalning på ca 7.800:- per andel.

Bästa Spiken!

I sista avdelningen tycker jag absolut att favoriten 4 Robthebank ska ha bra chans då det låter väldigt bra från tränarhåll och det är fortsatt Magnus A upp så från toppspår måste det vara bra chans att han kan ta ledningen och blir svår att slå då. Han var en bra bit under 40% när vi spelade in tipsen och tyckte det var klart vettig procent men kanske trendar han för hårt uppåt. Jag spikar nog på det mesta även om han skulle landa på en bra bit över 40%.

Gå Kort!

I andra avdelningen tycker jag att det finns anledning att försöka spara på strecken i ett lopp där kanske många garderar brett.

Jag gillar att försöka göra små justeringar i hur systemet ska se ut i förhållande till den stora massan och det är inte så mycket som krävs för att bygga system med bra potential, man ska bara vilja det också, och det vill jag.

Även i sjätte avdelningen tycker jag det går att spara på strecken på ett vettigt sätt i lopp med många ekipage och visst är det tänkbart att strecka några fler än jag stannar på där. Men jag tycker att jag får till ett bra system som det blir nu, med två trehästars-lås och två spikar för att kunna fylla på ordentligt i övriga tre lopp.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 6-9. C 4-7-3-2-12. D 5-10-8-11.

1 Lozano di Quattro är rätt favorit då han var favorit i en tuffare Klass 1 för ett par veckor sedan. Bästa spåret nu men kan nog inte öppna så vasst men borde ha chans att komma ut och han ska ha bra segerchans. Galopp sist oroar så klart och procenten är alldeles för hög så garderingen är på sin plats här.

9 El Vego Khalifa, 6 Ove Palema och 3 Fönix Vang var alla tre ute i samma lopp som favoriten sist där de två senare hade dåliga utgångslägen den starten och nu betydligt bättre. Stor chans att Ove Palema spetsar och kan då leda loppet runt om då favoriten kanske kan bli fast på innerspår. El Vego Kalifa höll tempot bra trots opassande distans sist och kunde inte riktigt hänga med i tempoväxlingen till slut men nu är det bättre förutsättningar vad gäller distansen och det långa upploppet är bra. Här är det nog passande upplopp då han nog ska kunna gå hela vägen in. Fönix Vang fick sparat i mål med invändig resa i kön och sparade krafter kommer till användning nu. Bättre läge och man låter nöjda från stallhåll här.

4 Rio Alta Wine är så klart missgynnad av läget och att inte gå i bike men hästen står perfekt inne i klassen och är i absolut toppform så tänkbar vinnare i ett ganska öppet lopp om favoriten blir fast.

7 Match’em är ett hemmahopp som säkert är vässad till det här men även om han kan öppna bra så är yttersta springspåret inte lika bra som det innanför så klart och han borde få svårt att ta sig förbi Goops invändiga. Han kan dock hänga på där och borde kunna komma ner i rygg på ledaren och med sådan resa ska han kunna skrälla till fina 3%.

Rygg på ledaren kan vara upptaget då 2 Special Chance kan öppna snabbt och borde kunna få ett riktigt bra lopp här i som sämst kanske tredjepar invändigt om båda springspårshästarna prickar.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 9-11. C 5-1-6-4-8-2. D 12-10-7.

3 Gold Eagle är jag inne på att det är bra favorit på bästa tänkbara distans och den här kan rusa på i spets. Magnus A är ju perfekt på att avgöra hur mycket han kan släppa av och sedan hålla igång så toppkusk är viktigt på en svårkörd häst.

9 Email hade jag som ensam A-häst då han vann sist på extra V75 och han avslutade ruggigt starkt i amerikansk vagn för första gången då. Gått bra tre starter i rad på barfota runt om med så absolut maxat fortsatt här och bakspår behöver kanske inte vara dåligt för honom då han behövde lite tid att trava in sig sist. Med så stark långspurt som sist måste Axevallas långa upplopp passa honom bra. Tidig igen.

11 Chip Shop har matchats i tuffare lopp och gjort det bra gång efter annan och var riktigt bra som tvåa i tuff final på Solvalla sist då det var första gången barfota runt på länge. När han gick så första gången i livet var det på just Axevalla från tillägg och med Jepson i vagnen då det blev seger och nu får han gå bakifrån på det långa upploppet igen och ska ha bra skrällchans. Kollegan Jens Lönnaeus bästa drag i omgången och han har den som tänkbar spik på det höga spelvärdet.

5 The Real Ragnar kan öppna bra från bra spår och det blir lite ändringar med barfota runt om och första gången med urryckare. Tror det är något enklare häst än dom tre jag nämnt först men han är strax bakom dom med tanke på läge och maxningar.

1 As Always Marke står illa till då han inte ska kunna öppna så snabbt som 2-3-5-6 och borde bli över rejält så man får säga att det är procent i överkant här, då det är stor risk att han hamnar en bit ner invändigt.

6 Noble A.F. är startsnabb och kan komma bra på det trots spår en bit ut och hästen duger bra i lägsta klassen då han har fin form. 4 Ängens Starman får rejält kuskplus från toppspår så räknas vid bred gardering.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 1. C 12-6-3-4-5-9-2. D 11-7-10.

8 Hidalgo Heldia gillar jag och spåret är väl oddshöjande och 1 Balboa Lux trendar uppåt i procenten så kanske blir Balboa favorit och ser det som ett bra värde att kanske ta ställning för Hidalgo här. Kontio upp, lopp i kroppen och barfota runt om är plusfaktorer och han riskerar inte att sitta fast på samma sätt som kanske Balboa gör. Jag tror att Hidalgo kan slå alla från dödens här men kommer rätt hästar förbi värsta utmanaren i starten så släpper dom flesta om Kontio kommer i kraftfullt angrepp. Balboa är bra för klassen och kan öppna väldigt snabbt men det är skillnad på hur bilen kör iväg i Sverige och innerspåret kan vara svårt för dem som inte är vana. Skulle det häxa kan det bli galopp och det finns fler startsnabba i fältet med så det finns absolut risk att det strular för Italienaren. Det lutar mest åt garderingslopp men tänkbart att vikta insatserna på Hidalgo Heldia på reducerat system då spelvärdet läg bli bättre på honom än på Balboa Lux.

3 Golden Guard, 4 Condior och 5 Souvenir d’Inverne är alla tre startsnabba men tror att Condior är den som öppnar snabbast av de tre med förutsättningarna. Den senare kan med lägga iväg rejält men är lite mer ojämnt startsnabb så plus med Goop där och han behöver kanske inte spets för att kunna skrälla. Condior tror jag som sagt spetsar och ska kunna leda länge om båda favoriterna skulle komma bort från sina chansartade lägen, men bra läge att släppa till Hidalgo om han kommer tidigt.

Stallkamraten till Balboa i 6 Corsaronero Font var det rejält skrik på näst sist och han blev favorite då han höll bra i dödens och bara slagen av barfotadansande Eros Zola som fick perfekt resa. Sedan var Corsaronero godkänt bakom hästar i finalen för att nu vara helt bortglömd när det dessutom blir barfota fram så klart intressant vid gardering.

12 King of Everything har varit riktigt bra på slutet och visst är läget dåligt men skulle han ha lite tur samtidigt som flera kör hårt där framme så kan han nog avsluta riktigt vasst på det långa upploppet. Han trivs bra i ryggar men behöver så klart tur för att komma in i matchen men fortsatt Magnus A är bra då och 11% är bara för lågt så rankas högt på bra spelvärde.

9 L.L.Royal gjorde en bra årsdebut bakom omöjliga Readly Lavec och ska vara bättre med loppet men ändå tufft från bakspår för honom här.

Avdelning 4.

Ranking: A 11. B 7-6-13-15-4-2-10. C 5-3-9. D 1-8-12-14.

Stolopp där 11 Marabou Brodda blir för stor favorit men givet att hon ska vara favorit då hon gått genom STL-klasser mot hingstar och valacker i riktiga klass-lopp på V75. Nu är det dock på samma tillägg som kanske mer härdade märrar och dessutom mång start att runda och hon har fått det lite serverat vid segrarna så som omgångens största favorit då hon ska behöva göra mer jobb kanske så är det tuffare. Favorit i fara.

Vi nämner något om i princip alla hästarna i tipsen och jag är inne på att man ska stercka så många man har råd med här. Kolla gärna inspelade materialet om ni vill höra hela snacket om loppet men nämner ändå några saker att tänka på här. Stora kuskplus på springspårshästarna 6 Ess Mahatma och 7 Waytocashflow så bra chans för snabbstart på båda och bra lopp i främre träffen. Även stort kuskplus på fina 10 Make it a Star men nästan så att man tror mer på sin andrahäst i loppet i 4 You to Ezme som matchats en del mot kulltoppar som treåring och står bra inne på startfållan här.

Understreckade skrällar på tillägsfållan är 15 Precious Lane som matchats en hel del på V75 i vinter och en del mot tuffare motstånd än nu där hon dessutom skrällt redan i år, i liknande lopp. 13 Shehuntyoudown är vass på ryckhuvan som hon svarar bra på och förra loppet är bara att glömma då det blev tredjespår hela slutvarvet och det nog blev mjölksyra till slut. Inga fel, hon blev bara trött och tar hon det på rätt sätt kan hon studsa tillbaka rejält nu.

Avdelning 5.

Ranking: A 10. B 5-9-7. C 12-3-11-1-8. D 4-2-6.

Uttagningslopp till Paralympiatravet där 10 Aetos Kronos kommer ha bra chans att säkra en plats men borde väl få ett wildcard om man vill vara med i storloppet. Magnus A var ju inställd på lopp i rygg på ledaren sist men kände att det fanns jättemycket att åka med och valde offensivt upplägg vilket var helt rätt. Han kan mycket väl köras fram i dödens och visa sig vara bara bäst igen här nu när han visade sist att han är tillbaka på allvar efter flera sämre lopp i rad efter sin långa skadefrånvaro. Har man hittat rätt nu så ser jag inte någon anledning till att han ska vara sämre igen, utan är inne på att han ska kunna höja sig ytterligare och närma sig yttersta eliten igen. Helt sjukt att han inte blev favorit nu och då finns det läge att spela med honom som kompletterande spik här.

9 Unico Broline tog klivet upp i eliten i fjol och då han vann direkt i comebacken blir han favorit på det men han har inte matchats mot så mycket elit som Aetos har så inte alls lika hård. Han kanske dessutom behöver ytterligare något lopp i kroppen för att vara på topp och som startsnabb från kanske mest överskattade spåret är det absolut ett häxläge och favorit i fara. Visst är det barfita runt om nu och det var någon tuff mot sist men den galopperade som klar i spets och Unico höll pliktskyldigt undan mot 13-åriga Order To Fly som kom i absolut närhet och tuffare mot nu.

7 Cicero T.G. blev bortkörd efter noter sist och galopperade då han drogs ihop bakom hästar så nu är man inne på att han ska få offensivt upplägg och då kan det bli fel åt andra hållet istället. Många norska körsvenner som lämnat mycket i övrigt att önska i sina taktiska upplägg senaste veckorna och tränarkört här igen är tveksamt till hög procent. Visst är hästen bra och skulle han komma till spets nu så är det toppchans men det är också toppchans att kusken gör bort sig igen tyvärr.

5 Short in Cash har istället kusk som sällan gör bort sig och den här behöver nog inte lopp i kroppen för att prestera bra. Den här gick bra när den kom ner till Frankrike i höstas men gick ur form och gör comeback nu efter kortare tävlingsfrånvaro. Han gjorde på samma sätt förra vintern med ett par vinster ner på Vincennes för att gå ur form och sedan vinna direkt i Sverige-comeback. Kan öppna och är hård och stark så ser inte att Goop skulle behöva släppa spets om han kan köra sig dit så måste vara bra chans att leda loppet runt om han kommer dit. Han kan vinna på andra sätt med och rankas tidigt på högt spelvärde från toppspår.

12 Beartime skulle kunna få rygg på en i favoritduon på slutvaravet och han trivs ruggigt bra med långa upplopp så han hinner få farten. Han var i form förra året vid årstiden och vann gulddivisionen på Momarken det året som ny i klassen och mot ganska bra motstånd från sista häst då. Gick i mål med sparat sist och ser ut att ha fin form nu med så ska räknas med skrällchans trots läget.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 1. C 11-13-7-14-6-8-10. D 15-9-5-12-2-4.

1 Swish the Cash hade jag med i ett trehästarslås i senaste starten och han fick endast se sig besegrad av storskräll som lotsades fram perfekt och i det slagna fältet då fanns bland andra Certainly och inget sådant motstånd den här gången. Bra form och bästa läget där framme så han måste stå riktigt bra inne nu. Inte säker på att han spetsar så jag väljer att ranka en annan före.

3 Strängnäs Palema har hemmaplan och det låter ruggigt bra på den här som Crebas vill köra i spets om han kommer dit och han tror på toppchans även från dödens här. Det var ruggigt fint intryck på första barfota sist men det var omöjligt läge mot Ove Palema i spets, Ove Palema är betrodd i Klass 1 i första avdelningen och Strängnäs Palema står därmed riktigt bra inne på förstafållan här. Han är väldigt lågt streckad i förhållande till den segerchans jag tycker att hästen måste ha här och därmed rankar jag honom först på högt spelvärde och han är en tänkbar chansspik. Dessutom aviseras norskt huvudlag för första gången här.

6 Louis tar kanske spets initialt men då han var mycket tveksam mellan hästar kanske Erik kan tänka sig att släppa till den av 1 eller 3 som är först fram för att överta. Visst höjer han sig i spets och skulle kunna rinna undan om flera bra kommer bort här men hästen är enklare än nämnda duon och då det var så tveksamt sist tror jag inte han räcker här.

13 Albert Zonett var delad favorit på tidiga kupongerna men har gått tillbaka något medan Swish The Cash dragit iväg en del på strecken. Tycker ändå den här borde få tufft att räcka i tufft lopp även om han höjt sig lite i Berghs regi och det finns väl fortsatt utveckling i honom.

Mer intressant som lite bortglömd är 11 Starbec’s A.to Z. som var riktigt fin barfota näst sist och på Momarken blev han delad favorit med Ble du Gers och stod då tufft till med hästar med några hundra tusen till tjänat på samma fålla och enklare mot nu. På Momarken blev det skor till slut så stort plus med skolöst nu då det inte ens lyser rött på den maxningen i balansen. Stallkamraten 10 Combat Fighter duger med men har en tuff proposition med lurigt läge då det är fjärdespåret på mellanfållan och jag tror det blir svårt att komma till här.

7 Fortnite får stort kuskplus och kan avsluta vasst med rätt lopp men det är bökigt läge att runda dem där framme och hålla undan mot tuffare där bak men med Örjan upp kan det gå.

14 Lucifer Sam är en tänkbar storskräll som trivs på den här distansen och har vunnit ett par V75-lopp i december-januari.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 6-5. C 7-10-1-12-11-9-3. D 2-8.

4 Robthebank galopperade från start sist men det var lite anledningar till det med utrustnings-krångel mm inför förra starten. Nu går han säkert framåt mycket med det loppet i kroppen då det här är hästen i stallet som rapporteras ha jobbat starkast under vintern och stallet har formtopp. Mycket bra chans att den här tar över spets från kanske 1 King of Greenwood som skulle kunna få rygg på ledaren så kanske en kul komb att spela då King Of Greenwood är totalt ospelad den här gången och är betydligt bättre än kollektivet tycks tro. Barfota runt om och amerikansk vagn på häst som kan öppna är bra så klart.

5 Laredo Boko vann loppet där Robthebank galopperade men mest pliktskyldigt efter att bästa hästen var borta medan en annan tuff konkurrent underpresterade kraftigt i Twigs Honor som inte alls fungerade för dagen. När Twigs Honor lyftes ut från perfekt slagläge var det nära galopp och han rörde sig konstigt med huvudet och sprang och bröt, han släppte då igenom 9 L.L.Labero som kunde köras rakt fram och var helt okej som tvåa. Båda Berghs hästar ska ha gått framåt med loppen i kroppen men tror ändå att det inte blir lika lätt att vinna från utvändigt om favoriten sitter i spets här.

10 Calamari kommer att bli en bra Bronshäst i sommar men står lite tufft inne i klassen nu då han fick snabba pengar genom de lägsta två klasserna på V75 förra sommaren. Ett lopp i kroppen nu, bike och hemmaplan gör väl att han ska vara väl i ordning hit men inte säker på att det räcker ändå från chansartat läge så lite överstreckad på tidiga kupongerna men har gått ner lite i procenten.

6 Global Concept är häst som tävlat mot och slagit delar av kulltoppen men nu inte startat sedan somras så givet att det finns frågetecken för formen här och borde väl behöva något lopp i benen för att vara på topp. Ska man gardera loppet är han ändå tidig på sin höga kapacitet och han går nog upp i Silverdivsionen redan under våren om han håller sig frisk och hel. Alltid tränarkörd förutom en gång då Örjan vann 300 tkr med honom så kuskplus även nu men lite vingelrisk även om han är ganska startsnabb.

Fördel ston i propositonen där 7 A Perfect Face står väldigt bra inne på tjänade pengar här och var gott gåendes sist då galoppen kom med en andra-tredjeplats på gaffeln i minst lika tuff bronsdivision på kanske opassande distans. Var ganska betrodd den gången från ytterligare spår längre ut och nu är hon bortglömd. 11 Nina Ginto är också gynnad av att få ha betydligt mer tjänat än många andra här och hon har bra kapacitet för loppet men lite tveksamheter för formen då hon borde kunnat bättre sist.

12 Dallas har varit ruggigt bra i amerikansk vagn på slutet så skulle det bli tryck på loppet biter det nog bra även den här gången men läget är det sämsta

3 Comes with Age är ganska startsnabb men inte givet att han varken kan komma förbi ettan i starten eller svara favoriten men borde få bra lopp där framme och om det skulle bli rygg på ledaren så kan han skrälla.

Stora systemet, 200:-/andel.

 1. 1-3-4-6-7-9.
 2. 3-9-11.
 3. 1-3-6-8-12.
 4. 2-3-4-5-6-7-10-11-13-15.
 5. 10 Aetos Kronos
 6. 1-3-11.
 7. 4 RobTheBank

2700 rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-4-6-9.
 2. 3-9-11.
 3. 8 Hidalgo Heldia
 4. 3-6-7-11-13-15.
 5. 10 Aetos Kronos
 6. 3 Strängnäs Palema
 7. 4 RobTheBank

72 rader som kostar 36 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se