Speltips: Skrivet material till V75 på Åby 1/4

Åby Stora

Tips till V75 på Åby 1/4

V75-Omgången.

Den här lördagen är det V75 på Åby som är en kul bana som ofta brukar bjuda på bra lopp med fulla fält, då man har stort upptagningsområde. Spår en bit ut bakom vingen är bra på banan som har dubbla open-stretch över upploppet, som ger fler chansen att komma in i matchen och ledningen släpps lite enklare här så fler som vågar köra framåt i starten.

Jag hade alla rätt i spelförslaget här på skrivna materialet förra lördagen och hoppas formen håller i sig då båda spikarna var streckade till runt 30%. Vi garderade alla stora favoriter i omgången men hade lite otur att inte någon av dom föll den veckan. I Gulddivisinens final var det lite mer jämnt streckat och där kom omgångens lilla skräll för kollektivet men inte för oss då vi hade rankat Aetos Kronos som ensam A-häst som vann i ruggigt stark stil till bara 7%.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Jag fick in andelsspelet förra lördagen men låg utdelning gjorde att det inte blev så mycket plus, men alla rätt är alla rätt och lite otur att det vann stora favoriter i garderingsloppen den här gången.

Bästa Spiken!

Dubbla försök i Diamantstoet den här veckan och jag spikar i det som är i lite högre klass med bilstart och jag spikar inte favoriten. I fjärde avdelningen går jag på 5 Nina Ginto som har det dubbla på kontot mot favoriten vilket innebär att hon varit ute i hårdare gäng lite fler gånger så när det är enklare mot borde det vara toppchans. När hon matchats mot enklare motstånd så har istället ofta fått stå på med ett par tillägg och nu slipper hon göra loppet ute i spåren den här gången. Visst vimlar loppet av startsnabba men några av dom kan nog tänkas släppa om hon kommer fram när krutröken lagt sig. Men skulle Gustav märka att det inte kan bli så sitter han väl lugn i andraspår och låter andra köra fort mot varandra här och hennes hårdhet lär visa sig utslagsgivande till slut.

Gå Kort!

Jag snålar på strecken i inledningen då det är ett par som sticker ut ordentligt och tänkbart att ta ställning och spika troliga ledaren. Men 6 Bottnas Idol kommer trots allt från galopp i starten sist så viss oro finns ju om det är form på retur eller något som krånglar och då kanske man inte vill lägga alla ägg i den korgen med så nära till påsk. Visst är det toppchans att han spetsar och leder loppet runt och allt låter okej med honom men han blir nog ganska klar favorit till slut så roligt med ett motbud som är väldigt streckvärd här.

8 Ture L.A. har vi varit på tipsen tidigare och hade som bästa spiken på Halmstad förra sommaren och han hade gett oss bra betalt på sjuan den gången, men han åkte dit på uppförstorat målfoto efter många minuters granskning. Nu är det perfekta läget att smyga ifrån och huttar han bara ut lär han slå många då han står väldigt bra inne i Bronsdivisionen som förutom favoriten inte är en så vass upplaga.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 8. C 2-4-7-1-11-12. C 9-3-5.

Se ”Gå Kort!”

6 Bottnas Idol är tänkbar spik men jag spelar lås med 8 Ture L.A. här som är minst lika bra häst kanske bättre. Bra form på Untersteiners stall och den här kommer med årsdebuten avklarad och ska nog vara bättre med det loppet i kroppen.

4 Jello W. hade vi som motbud i finalen förra veckan men han fick galopperande Botnas Idol framför sig och drogs sist och sedan var det loppet över. Han trivdes inte med att gå fort ute i tredjespår då och galopperade i attack. Nu är det spår fyra i volten så risk att han hamnar en bit bak igen och då finns ju galopprisken åter med sådant upplägg. Han är bra för klassen och får Jepson iväg honom till bra slagläge så är han kanske värst bakom duon jag streckat.

1 Red Hot Roadster är inte så startsnabb så kan hamna tredje inner även om man har bästa spåret så streckad i överkant här. 2 King of Greenwood visade form från omöjligt läge sist och har sina segrar på just hemmaplan, Åby så från okej läge är han tänkbar även om det var i enklare gäng han vann och det har gått tungt för honom efter att han radade upp några bra insatser förra vintern och våren.

11 Yuvarajoch 12 Indigo är ganska bra hästar för klassen men högst chansartade lägen då båda trivs bäst när dom är med där framme från start. 7 Västerbo ImtheMan är väl ingen riktigt V75-häst kanske men faktum är att han har tänt till några gånger för proffskuskar och när det blir rejält kuskplus med Magnus A upp kan han inte räknas bort från sitt springspår här.

Avdelning 2.

Ranking: A 11. B 12-1. C 7-3-2-9-10-5-4. D 6-8.

Lägsta klassen och lång distans så kanske lite längre tid för favoriten att hitta ut men det är chansartat med innerspår på Åby för 1 Nyras Lars R. och han är bara en av många i mina ögon. Sikas mot andra uppgifter och inte alls givet att han ska vara som bäst här. Man lär inte ge sig av i spåren tidigt heller om man skulle hitta ut en bit bak utan här kör man nog bara till slut och ser om man kan kvala in till finalen.

Untersteiners duo 11 Smile Silvio och 12 Kaxig In är bra för klassen men fick risiga lägen men den förstnämnda kommer med lopp i kroppen där han vann sin årsdebut så bra form direkt. Den senare är kanske fältet bästa häst och rapporteras vara väl förberedd så den av dom två som får bäst lopp kan mycket väl runda det här fältet trots spåren.

2 Rapid Pal och 3 Alessio har båda bra lägen där framme och kan öppna hyggligt så hamnar bra på det vilket gör att dom absolut kan räcka. Alessio är åtgärdad sedan sist och ska vara bättre nu.

10 Fairplay och 9 Fosbury Zet ska båda gå barfota runt om vilket är första gången för den förstnämnda som kommer med årsdebuten avklarad och kan gå framåt med ett lopp i kroppen. Den senare har startat på en del men siktats mot det här och då många andra här kanske har viktigare uppgifter längre fram kan en toppning hit räcka för seger för den här som kommer med full form.

7 Humanity Pellini gillar jag och kanske kan han löpa ut på bättre sätt nu när det blir första gången i bike till den här starten.

5 Böhmaren har många anhängare/delägare och hejas på friskt på banorna och han har fin form men fick väl max vid tredjeplatsen sist. Går säkert framåt med det och har toppspår som ganska startsnabb bakom sådant spår så ska han ses med viss chans men inte över 10% som här, då det är en enklare häst än många andra här.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 8-1-5. C 6-3-2. D 4.

5 Rackham närmar sig 6 Dear Friend i procenten och den favorit duon vill jag absolut inte hålla i handen då Rackham mycket sällan levererar i högsta klassen. Han vann bara 1/13 i fjol och kan behöva ett par lopp i kroppen för att vara som bäst. Dear Friend visade form i lördags och är en stark spurtare i litet fält så givet att hon kan ha tur och få loppet men det är inte lika lätt att ta längder på hårdare hingstar och valacker mot vad hon slog sist, så hon är överstreckad. Båda kan så klart vinna och ska markeras vid gardering men då spelvärdet är dåligt hos båda finns det läge att gå mot.

7 Cicero T.G. är en riktigt bra häst som tagit sig till högsta klassen på väldigt få starter men visat att han duger mot bättre motstånd än så här. Han trivs på Åby och gav faktiskt den stora Elitlopps-favoriten San Moteur en match hela vägen över lång distans på Åby för knappt ett år sedan, så vården på den här banan passar honom. Han sparade skorycken till Mullers Memorial men blev fast med rubbet sparat och går nu barfota runt om igen. Dessutom blir det andra gången i livet i bike som han vann Jarlsberg Grand Prix i som fyraåring.

Så maxningar nu och han hade haft bra chans med skor och vanlig vagn som han gick mot San Moteur i men med barfota och bike måste det vara absolut toppchans. I inspelade tipsen pratade jag om gardering i loppet men då våran tilltänkta spik senare i omgången blivit struken så är jag inne på att rygga min kollega Lönnaeus och spika den här till högt spelvärde.

1 Night Brodde är väldigt startsnabb och kan hålla upp innerspåret om kusken vill så körs han i ledningen kan han rinna undan. Han kan vinna från rygg ledaren med och måste streckas tidigt vid gardering.

8 Emoji gillar jag och spår åtta gör att han spelas till låg procent men det spåret spelar mindre roll då han nog bara tas ner i banan och körs till slut. Flemming Jensen tog en dubbel nyligen på V75 och nu när det vankas skoryck på hans hästar brukar det få bra effekt och den här duger absolut här.

3 Beartime är speedig men upploppet på Åby är lite för kort för honom mot så här bra motstånd men skulle det stämma perfekt att han kan få upp farten i tid så går han alltid som snabbast över mål och skulle kunna skrälla.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 1-6. C 7-4-9-8-3. D 11-2-10.

Se ”Bästa Spiken”

5 Nina Ginto har lite annan fart än många har visat här och då det kan fort för många lär hon även kunna avsluta fort. Spelvärd spik som inte ens är favorit men som kan vinna loppet med många olika upplägg.

Favoriten 1 Woodbury Wine kan öppna snabbt och det är jätteintressant med första gången bike på henne men jag tycker att risken att hon blir över ordentligt här finns. Skulle man sitta tredje invändigt är man säkert nöjda med det men det är väldigt svårt att hinna fram då.

6 Green Mamba är rejäl och går hela vägen in så hon lär kunna profitera på om det går riktigt fort första halvvarvet här. Fast med sparat på barfota fram sist i stoeliten, samma bakans och bike nu i enklare sällskap.

4 Tour Eiffel har bra läge och kan öppna så får bra position men får svårt att ta sig förbi väldigt snabba 7 Special Topmodel och 3 Mission Beach. Alla tre räknas vid bred gardering då någon av dom två senare tar ledningen. Inte givet att dom kan släppa även om dom skulle vilja, Mission Beach borde kanske inte räcka men Special Topmodel kanske kan rinna undan i spets eller speeda bra från open stretch på hemmaplan.

9 Madame af Djupmyra är nog stark till slut och har två lopp i kroppen nu i nya regin och nu rycker man skorna vilket hon höjde sig på en del förra våren.

8 Special Topsecret kan öppna snabbt och kanske kan växla i spets med sin stallkamrat precis invändigt, tänkbart att man kan få bra lopp då och viss skrällchans finns.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 2. C 9-11-5-8-12. D 3-4-10-6.

Silverdivisionen och en häst sticker ut i sina meriter då han hängt med kulltoppar och tjänat bra pengar som fyraåring. 1 Kentucky River var också riktigt bra förra våren då han vann Klass 2-finalen under Elitloppshelgen och det säger en del om att han klättrat snabbt genom klasserna och kanske blir det tufft att matcha äldre i Silver redan i årsdebuten. Det är dock ingen tuff Silver så kommer han bara ut från sitt innerspår har han bra chans och ska vara ensam A-häst. Till väldigt hög procent vill jag inte spika då det finns chans att han blir fast på innerspåret.

2 Arvid S.H. lär väl hålla jämna steg med favoriten i starten för att se till att han hålls inne och sedan kanske den här kan köras framåt för att överta från dom flesta där framme. Bra stallform och den här ska nu gå barfota runt om första gången på länge så det ger lite extra och i spets kan han bli svårpasserad.

5 Romero är startsnabb från toppspår och även 3 Tabasco C.D. öppnar snabbt och är kanske den som är först till plankan här och kommer då Romero fort och tar över för att sin tur släppa till Arvid S.H. så lär favoriten hamna en bra bit bak. Romero har vunnit 6/8 från spets men nu står han hårt inne i Silver så borde väl släppa men körs han i spets kan han så klart rinna undan om han glöms bort där. Kan även skrälla från stretchen. Även 4 Souvenir d’Inverne är också väldigt startsnabb så en trolig till som gör att favoriten kan hamna en bit bak.

Bra hästar har fått bakspår här men som sagt med tre-fyra startsnabba där framme och där många vill ner på innerspår kan alla komma in i matchen. 11 Behind Bars fick allt sparat i finalen förra veckan så kommer ut igen och ska nu gå barfota runt om. 9 Full of Muscles fick med sparat på innerspår i finalen förra lördagen och kommer ut på hemmaplan nu med Jepson upp från fint smygläge. 12 Wish Me Magic har riktigt risigt läge men den här är det nog ett plus för att lättas med barfota fram den här gången och han har haft bra form hela vintern.

8 Shapes kan öppna och är gynnad av en invändig strykning och skulle någon till strykas stiger chanserna rejält att kunna köras hela vägen till spets här. Tänkbart att flera av spetsbuden med bättre spår kan tänkas släppa och han kanske kan vara före Arvid S.H. för att överta. Vunnit Silver i vinter och tillhört favoriterna i klassen i andra starter så 2% är totalt bortglömt här.

Avdelning 6.

Ranking: A 15-7. B 3-10-8-12. C 6-9-4-11-1. D 2-14-5.

10 Beauty Smart Face fick snabba pengar sist och möter bättre nu och siktas mot andra uppgifter så absolut en favorit i fara. Vill man ha form till uttagningsloppen till Drottningpokalen så vill man nog inte ut och vingla i tredjespår tidigt här och det borde bli chansartat.

13 Global Collection ströks men var det givna motbudet och en kul spik i annars öppet lopp och vi hade henne som spikförslag i inspelade materialet så trist att hon ströks.

15 Precious Lane är det nu istället som blir den där bak som mött hårdare och har en bra proposition även om det är många att runda. Hon gick med skor på Momarken sist och gjorde det bra från kass läge då på en risig bana nu blir det barfota runt om och enklare mot så det måste vara toppchans.

7 Pam Trot får ruggigt kuskplus här och Magnus A kanske skickar till ledningen här och kan leda loppet runt om. Frågetecken för formen då hon varit struken men från ledningen eller rygg på ledaren kan det gå, så stort plus är Magnus A.

3 Queen har bra spår och lär passa på Åby då man ofta spetsar och släpper med henne så barfota runt om och läge för att chansa på stretchen är intressant med Goop själv upp nu är det kuskplus så klart.

Norska gästerna 6 Wautocashflow och 8 Brilliant Minds ska räknas från sina intressanta lägen där den förstnämnda så klart kan komma ner på innerspåret från sitt springspår och sedan få vilsamt lopp. Vilsamt lopp kan också den senare få från sitt fina innerspår på bakvolten. Hon stötte på kulltoppar en del som treåring då hon tog sig till final i korta E3. Ett lopp i kroppen efter strykning och stort kuskplus nu.

9 O’Hara har vunnit ett liknande lopp redan men då var det från springspår till spets i ungdoms/lärlingslopp och tuffare körsvenner mot nu så man lär inte få lika mycket gratis. Hästen är i toppform så ska absolut kunna överraska igen.

12 Special Chance var tvåa bakom favoriten i dennes senaste lopp men den här istället startat på och har fler lopp innanför västen inför det här och kan vara i bättre form. Missgynnad av bakspår så klart, då hon är väldigt startsnabb men kanske kan man chansa lite mellan hästar och hamna bra på det trots läget.

Lite övertsreckade tycker jag att 4 Nunja och 11 Kit Crown är och visst kan båda vinna men det är chansartade lägen, men skulle Nunja gå felfritt från sämsta spåret i volten så kanske hon kan bli släppt till spets där framme. Jag tror dock att hon borde få lite tappstart och då är 18% som klar andrahandare klart i överkant. Rankas ner på dåligt spelvärde. Kit Crown har så klart höjt sig rejält i nya regin där hon radat upp segrar men tuffare mot nu, kommer från galopp och åker väldigt långt för den här starten.

Avdelning 7.

Ranking: A 4-6. B 5-1-3. C 7-2-10-8-11. D 9-12.

6 Lozano di Quattro blir klar favorit här och jag gillar sällan att hålla favoriten i handen i sista avdelningen på V75 då värdet knappt stiger något om den vinner även om den inte är hårt streckad favorit. Man får bra effekt renad på andrahandare och lägre streckade och när man kolla på loppet så ser det ganska jämnt ut. Visst kan kanske Lozano vinna loppet från dödens men då får han väl göra det för jag tror inte han kommer till spets. Läge att gardera då han har spår utvändigt om värsta konkurrenterna.

Min första häst kommer heller inte till ledningen även om han nog kan öppna betydligt snabbare än han visat då man aldrig trycker av honom. 4 Friend of Elves som haft en del usla lägen men den här har nu fått ett toppspår och jag blir inte förvånad om Magnus A överraskar alla och laddar för fullt och kanske kommer till spets. Det är aviserat första gången både barfota och bike i 22:a starten här så jag är inne på att man kan hoppas attd et faller väl ut och det låter som att Magnus A tycker att han sitter på riktigt bra chans här. Skulle det vara så att det blir mycket av det goda på en gång och Magnus tvingas köra på säkerhet så finns ju god chans för bra position ändå.

5 Kövras Joker till spets och stallkamraten 1 Wingait Leif i rygg på ledaren där det är stor fördel för båda att gå barfota runt om. Bike på Wingait Leif som han inte gått i så ofta och så är det kanske första gången med norskt huvudlag för honom här. För Köras Joker är det förmodligen första gången med rycktussar nu och med en kusk som inte släpper spets lär han köras i ledningen så favoriten får döens och då får Friend Of Elves andra ytter kanske och bar rygg i favoriten framför.

3 Keystone Cash kan med vara tänkar i dödens och den här gick nog med skor på Momarken sist så plus med barfota nu. Ska ha gått framåt med loppet och han kan öppna så inte otänkbart att han kommer ner i rygg på ledaren om inte Wingait Leif kan täppa till där. Lopp i främre träffen och tänkbar att strecka.

7 Ove Palema tillhör dom som höjer sig lite här men läget är så mycket sämre än för ungefär lika bra hästar och då ska positionerna vara utslagsgivande här. Detsamma gäller för 8 Longgone River från ännu sämre läge. 2 El Vego Khalifa tror jag är en enklare häst än dom bästa här och tror inte att ett bra läge hjälper för honom. Övriga är sämre än dom nämnda och totalt bortlottade så det ska bara inte gå.

Stora systemet.

 1. 6-8.
 2. 1-2-3-7-9-11-12.
 3. 7 Cicero T.G.
 4. 5 Nina Ginto
 5. 1-2-8-9-11.
 6. 3-4-6-7-8-9-10-11-12-15.
 7. 1-3-4-5-6.

3500 rader som kostar 1750 kronor.

Lilla systemet.

 1. 6 Bottnas Idol
 2. 1-2-3-7-9-11-12.
 3. 7 Cicero T.G.
 4. 5 Nina Ginto
 5. 1 Kentucky River
 6. 7-15.
 7. 4-6.

28 rader som kostar 14 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se