Speltips: Skrivet material till V75 på Åby 11/2

Åbytravet

Tips till V75 på Åby 11/2

V75-Omgången.

Den här veckan är det V75-Champions på Åby där dom 15 bäst placerade i V75-ligan ska tävla i sex avdelningar förutom i femte avdelningen, där Lärlingschampion koras. Man får anmäla egen häst och köra den och vara önskad/uppsatt av tränare på övriga och sedan lottas man på resterande hästar om någon inte fått uppsittning redan.

Åby är kul bana att ha fulla fält på men lite väl kort upplopp för att det ska vara riktigt intressant med 15 hästar i alla loppen, det hade varit ännu roligare att köra den här tävlingsdagen på en bana med riktigt långt upplopp. Med det sagt så kan jag nämna att spår en bit ut bakom vingen är bra på banan som har dubbla open-stretch över upploppet, som ger fler chansen att komma in i matchen. Spelvärdet är klart högt en sådan omgång då det finns väldigt många olika kombinationer så blir klart intressant att spela V75 den här veckan. Och vissa hästar kan ju tända till på annan körsven men svårt att räkna på vilka som får bäst effekt där och vilka det spelar mindre roll för.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen ser det skiktat ut och tycker mig hitta läge att ta ställning då jag ser det som ett lopp med ett fåtal som kan vinna.

11 Dynamite Sensation får Jepson upp från bästa springspåret här så hoppas han kan köras hela vägen till ledningen tidigt. Bra chans att vinna loppet från dödens eller andra positioner med då det inte är så tufft lopp den här gången. Lättare mot sist då han satt fast med rubbet sparat på ny balans som fungerade bra och gången innan vann han lätt och tussarna har inte ryckt sista två starterna så sparade växlar då han dessutom får på ett norskt huvudlag den här gången. Har hunnit vinna V75 på Jägersro med voltstart i vinter och varit bra som trea i finalen från omöjligt läge och betydligt lättare mot än i den finalen nu. Fortsatt toppform och jag tror på väldigt bra chans.

Gå Kort!

Var inne på ett lås i tredje avdelningen och kan bli så att jag spelar med lås där med en annan häst än den som först tänkt att ingå i låset då den blivit struken. Två eller tre hästar är tänkbart at tstänga loppet på men streckar nog inte fler än fyra hästar i det loppet på någon kupong.

Om man inte gillar min spik i fjärde avdelningen finns kanske ett läge att spela med bara två streck där, bästa hästen där bak och bästa hästen på grunddistansen som ett lås.

I andra avdelningen landar jag i många streck men vill man snåla kanske man kan försöka låsa på två streck på första fållan och då är ändå inte favoriten ett av strecken, se vilka jag talar om vid avdelning två.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 5. C 4-9-11-14-3-10-6. D 1-7-12-2-15.

8 Flirting Diamond är rätt favorit i det här stayerloppet men han har faktiskt inte startat på distansen och inte vunnit ens på 2600 meter på många försök. Nu är det häst som utvecklats rejält på slutet och jag tror inte distansen ska vara ett problem. Kusken var även uppsatt på 4 Demir K.M.E. som han gillade sist men valde Flirting Diamond trots att han visste att Demir skulle starta 20 meter längre fram. Demir var lite sämre sist men det kan ha varit planerat att inte vara på topp då för att siktats hit och stå perfekt inne på grunddistansen. Står perfekt inne där framme nu och är inte mycket sämre än tilläggshästarna här.

5 Boke Palema står också perfekt inne där framme och kan vara den som sitter i spets tidigt så blir hästen att slå. Skulle någon av dom på tillägget få pangstart kan man ju välja att släppa med och få bra lopp i rygg på ledaren. 11 Conch on Inn är väl den som ska kunna få bra start från sitt springspår där bak. Var ute i tufft Bronsdivisionslopp sist på V75 och går ner i klass nu så klart tänkbar.

3 Kirby Starlake ser jag som övertsreckad nu då han står 20 meter sämre till mot 14 Humble Stance och tror inte riktigt Kirby är så bra som ett par andra där framme och borde få tufft. Humble Stans står tufft till med bakspår på tillägget men är en tänkbar skräll om man streckar många.

9 Grappa Boy har fått ett par lopp i kroppen i vinter efter att varit struken och ifrån tävlandet men mest intressant är det stora kuskplus han har nu med Örjan upp. Duger bra i klassen och gått bra för andra kuskar än tränaren tidigare.

Avdelning 2.

Ranking: A 5-3. B 8-15-1. C 10-13-11-7-6. D 14-9-12-2-4.

Vidöppet stolopp i låg klass och rekommendationen är att strecka så många man har råd med.

3 Zelma de Castella kommer med form efter två raka segrar och får rejält kuskplus i Mats E upp från bra spår i volten och kan öppna bra så kanske kan få spets här. Eller rygg på ledaren om 5 Sun Summit kommer iväg bra från sitt snävare spår. Sun Summit har gått bra som betrodd mot tufft motstånd för sin klass gång efter annan på Solvalla så inte tuffare mot nu och bör hävda sig bra. Westholm har vunnit Champions förr så brukar försöka ställa iordning lite extra till den här tävlingsdagen. Faktiskt ett tänkbart lås på dom två nämnda om man vill försöka spara på strecken här men är inne på att kanske behöver strecka nästan alla för att känna säker här.

1 Is This Love är en överstreckad favorit som inte är ett dugg bättre än dom två nämnda där framme så rankas ner på dåligt spelvärde men kan så klart vinna loppet med stort kuskplus och bästa spåret här.

11 Magical Mile har visat full form i vinter och står bäst inne på pengarna här men har besvärligt fjärdespår på tillägget vilket så klart kan innebära viss vingelrisk. 8 Silvertail har startar tre gånger i rad i tuffare Diamantsto-försök på V75 så lite enklare mot nu och Magnus A upp är stort plus så från bra läge är hon given. Stort kuskplus även på 15 Only Angelica O.C. som har tufft läge men ska räcka bra i loppet. Gick snabbt som tvåa på V75 mot hingstar och valacker för ett par starter sedan, sen lucka och målgång med sparat sist så kommer med full form. 13 In Style har två lopp i kroppen efter regibyte och var ute på V75 sist så går säkert framåt med loppen och duger bra här men viss vingelrisk med springspåret i den här propositionen. 10 Crowning Kronos kommer från formstall och vann själv i senaste starten så från bra spår i volten kan hon få bra lopp här, räknas.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 5-15-1. C 8-14-3-7-12-10-13-11. D 9-2.

Var inne på att spela med ett lås på 4-6 här med tänkbar spik på 6 Tearsinheaven men den har strukits under fredagen så kanske får tänka om lite i loppet här. Nu är det kanske läge att ta ställning för min kollega Jens Lönnaeus idé i loppet i 4 Beachcomber då han ska kunna komma till ledningen och med favoriten struken så finns ju ingen vettig att släppa till så den här kan absolut leda loppet runt om. Skulle man trots allt välja att släppa eller gå ner i rygg på någon om man inte laddar för fullt så kan man ju vinna från rygg på ledaren här från toppspår. Får inte mycket extrastreck på grund av strykning då han legat som fyra och nu trea på strecken men borde väl landa som tvåa på strecken till slut.

1 Strängnäs Palema får däremot väldigt mycket extrastreck på grund av strykningen då alla som spikat får den här som reserv om man inte satt ut egna reserver. Klart överstreckad redan innan då jag den kommer bli över en del från start här och visst kanske man kan få rygg på ledaren men mer troligt att det blir tredje invändigt kanske och då är det chansartat på en klar favorit. Visst är han säkert väl förberedd då man siktade mot Margaretaloppet förra veckan men inte kom med, samtidigt har hästen inte startat sedan november så kan behöva lopp för att vara på topp. Favorit i fara.

5 Al Pacino kan öppna bra och stallet har absolut toppform så tänkbar vid gardering på att det är bra häst i grunden. Galopperade från start i comebacken sist och sedan galopp igen så inget riktigt lopp på den här sedan november och klara frågetecken för formen trots allt. 7 Special Topsecret ligger man lågt angående formen hos men hästen är väldigt startsnabb och nedstruken till ett på banan bra sjättespår bakom bilen i en spårtrappa gör att den här kan snabbstarta och hitta kanske rygg på ledaren om man släpper till en bra. Skulle faktiskt kunna vara en storskräll på hemmaplan med sådan resa då det är tveksam form hos många i loppet. Kan ställa till det för favoriten med sin startsnabbhet.

8 Carelya har gått bra i vinter och är gynnad av strykning i spårtrappa där hon står bra inne men ändå viss vingelrisk så klart då det är långt ut bakom vingen. Hittar hon ner i vettigt slagläge fäller hon många i spurten. 15 Gloster Gladiator står också bra inne på pengarna i loppet och ska det ska vara lämpligt motstånd för honom men inte startat sedan i veckan före jul så kan behöva loppet. Är behandlad sedan sist så lär vara fräsch och går nog bra direkt med Magnus A upp. 14 Copen Chuck SM är väldigt lågt spelad men duger absolut i loppet och inledde ju med fyra segrar på första sex starterna när han kom till Sverige. Lite längre mellan starterna på slutet men något tätare nu än inför sist och man tror han ska gå framåt med senaste loppet så tänkbar jätteskräll.

Avdelning 4.

Ranking: A 11. B 4. C 8-6-1-13-2-15-9-10-5-3. D 12-14-7.

Se ”Bästa Spiken”

11 Dynamite Sensation går jag på här som omgångens bästa spik då det är fint springspår från häst i absolut toppform här. Kanske kan köras till ledningen tidigt men har bra chans att vinna loppet från andra positioner med så det inte håller bra V75-klass på det här loppet.

4 Sun’s Exciting är klart värst mot som tappade lite från rygg på Chitchat sist men testas med lite ändringar nu. Norskt testades i tisdags men gav inte önskad effekt men trekvartsstängt huvudlag funkade bra i sista träningen så den ändringen blir det. Han gick med järnskor fram till sist och fick då aluminium bak och nu lättas han ytterligare till aluminiumskor runt om. Intressanta ändringar och blir det han som går i ledningen kan han leda runt om.

1 Ozak Vivantis har bra läge och försöker väl hålla upp innerspåret så det kan bli körning en bit här. Tror inte den här är lika bra som dom två första jag nämnt och ser en här som klart övertsreckad den här gången.

Desto mer intressanta från tilläggsfållan vid gardering i så fall och 6 The Eagle har gått bra i vinter och står bra inne i det här loppet. 8 Raja Knight har gjort ett par halsoperationer och verkar börja hitta rätt nu i utvecklingen. Höjning med helstängt huvudlag i senaste två loppen så intressant med rejält kuskplus nu. 13 Crono Delleselve har bökigt läge men testas med ny körsven och är bra för loppet så under en halv procent är för lågt på den här. 2 John Dee och 3 Best Buddy där framme vill båda åt rygg på ledaren och är kanske tänkbara skrällar om man målar på rejält.

Avdelning 5.

Ranking: A 14. B 10-5-14-9-1-8-15-12-4-2-11-3-13-6-7

Lärlings-champion ska koras här i en spårtrappa och det är långt ifrån V75-klass på det här loppet och underbetyg till tränarkåren som inte anmält bättre hit. Annars en klass där det borde finnas mer hästar att anmäla hit till proposition med 75-220 tkr tjänat.

10 Beauty Smart Face är fin men ska ha full form längre fram på säsongen och då är över 40% från bakspår i öppen klass för mycket och klart överstreckat här även hon så klart kan vinna loppet, med toppkusk i sammanhanget. Favorit i fara.

14 Luv Lois Schermer låter det riktigt bra kring och ska gå framåt med loppet sist och var inte trött i mål då som vinnare. Man tror distansen ska var ett plus och här är det också duktigt körsven för loppet och den här står riktigt bra till den här typen av spårtrappor. Given som förstahäst här som nästan hälften så lite streckad som favoriten så är det bra värde i att ta ställning och spika den här. Kommer kanske att trenda något uppåt i procenten men med 15 hästar i loppet bör han hålla sig runt 25% och då är det en bra spik då jag tror han vinner loppet lite oftare än så.

5 Devs Donator är hopplöst osäker och galopperat bort en hel del pengar så står sig nog bra i konkurrensen här om han går felfritt. Kan öppna bra bakom bilen och perfekt utgångsläge nu så kanske kan leda loppet runt om då det dessutom är lite kuskplus den här gången. Marc är dessutom proffs nu men kvalade in till finalen för lärlingar under förra året så sista chansen att få med sig en lärlingstitel för honom här. Hästen kördes ner i rygg på ledaren snävt sist och drog på sig en punktering då han nog körde på fötterna (?) på den som hade positionen där och gjorde sig sedan inte rättvisa i loppet.

Det kan gå undan i loppet med och öppna upp sig då 8 Walk of Life kan öppna bra och det är körorder att köra framåt direkt här. Detsamma gäller 2 Prince Ixi som kan öppna hyggligt och tränaren säger att om man kan ta sig till spets så vill han att den körs där. Det kan alltså bli tryck på loppet och då får fler chansen och framörallt dom två bästa där bak kanske.

Avdelning 6.

Ranking: A 15. B 14-7-6-10. C 1-12-4-13-9. D 5-2-3-11.

Här blir 6 Zola Love alldeles för stor favorit efter en bra insats i lunchlopp från ledningen mot ingenting på Kalmar i debuten i ny regi. Visst kan han komma till spets igen och får köras där i kraft av sitt stora favoritskap och då kan han rinna undan men till över 60% på tidiga kupongerna är det bara sjukt överstreckat och givet att gardera loppet.

Även den andra hästen från springspår i 7 Lazy Breeze kan öppna bra och skulle favoriten missa det minsta kommer nog den här till spets. Kan gå där och vinna men troligast är väl positionen rygg på ledaren vilket också är bra position på Åby. 1 Lilo Love vill tränaren med se i rygg på ledaren och från den positionen kan det nog gå fort till slut om hon tänder till på första gången med norskt. Båda är tänkbara skrällar som kan få passande lopp på innerspåret hela vägen här.

15 Orlando är en hårding för det här stoloppet och min förstahäst här. Jag brukar betona rejält att hårdhet från Vincennes oftast är något helt annat och dom som tar loppen bra där brukar få en extra växel när dom kommer tillbaka till lite enklare förhållanden på hemmaplan igen. Det är en väldigt bra proposition för hästarna där bak med bara 250 tkr på hästar längst fram att jämföra med finaler i Diamantstoet där dom nästan får ha 500 tkr tjänat på förstafållan men samma hästar på dubbla tillägg är ändå med dom till slut, på mellanfållan är det då öppet till 1.2 milljoner men dom har bara upp till 700 tkr här. Stor skillnad och bra proposition för en med 1,6 miljoner där bak här. Nu är det dessutom Magnus A och norskt huvudlag på häst i form, bra grejer. Tänkbar att gå på faktiskt men det finns några väldigt låt streckade i loppet som jag nog vill ha med och loppet är ganska bra faktiskt och jämnare än streckprocenten antyder.

10 Nymke Brigadoon är bra märr från stall som visar form och hästen har startat väldigt mycket på V75 så härdad i klassen. Goop upp är plus mot sist och spåret är bra. 14 Nina Ginto har också startat på V75 väldigt mycket under en längre period och går ofta bra från tuffa lägen. Fick sparat i mål sist och kan gå med i rygg på Orlando här på slutvarvet och få ett bra lopp i draget kanske. 12 Sanibel har bättre form än raden ger sken av och är inte sämre än vid segrarna, det var bara att det var enklare mot vid första vinsterna i Riordans regi men sedan vann hon ett tuffare lopp på V75 och duger här. Bara fyra på mellanfållan och ingen utanför gör att hon borde komma iväg i starten med kuskpluset i Örjan upp.

Avdelning 7.

Ranking: A 3-6. B 5-2. C 11-1-10-8-7. D 14-15-13-9-4-12.

Här ser jag favoriten 6 Indigo med bra chans att vinna då han är obesegrad i ledningen i Sverige efter fem försök i den positionen. Nu är det bästa springspåret och upplagt för spets och slut men det är samtidigt lite tuffare mot och han kommer från galopp så läge att gardera i ett lopp med många bra hästar.

Om det finns frågetecken för formen hos favoriten så finns det nog det hos bästa hästen i loppet med i 3 King of Everything som inte kom till sin rätt på snöig banan utan brodd sist och lär få bättre fäste nu. Tränaren sa att om han sagt hur snabba tempon han kört i jobb med honom inför sist så hade han nog blivit ännu större favorit än han blev då. Så klart goda träningsrapporter och gör nog ett bra lopp nu men svårt att gå på det men hade man vetat att det verkligen är full form hade han varit häst att gå på här. Magnus A upp efter att ha varit tränarkörd varje gång tidigare är väldigt stort plus och spår tre i volten är perfekt för bra position i andraspår så strular det inte på vägen är han kanske bara bäst.

5 Starbec’s A.to Z. får rejält kuskplus med och till skillnad mot tidigare nämnda duo så kommer den här med visad toppform och den här har en vass avslutning att tillgå så bjuder körsvennen honom en bra resa speedar han kanske ner alla till slut.

Och är vi inne på kuskplus så nämner jag även 11 Gerben och 1 Princess Kloster som båda oftast är tränarkörda. Den förstnämnda är följetong på V75 och gör bra lopp mest hela tiden. Totalt bortglömd nu och den senare har med gjort det bra i skymundan på slutet och är bättre än form-raden skvallrar om. Får perfekt läge nu att kunna köra på innerspår och skulle det bli rygg på ledaren är det klart intressant men blir det tryck på loppet ska det kunna gå även från tredje invändigt.

Kollegan Lönnaeus drag i omgången är 2 Herakles som gjort det bra flera gånger i vinter och höll ifrån sig hästar som Aetos Kronos och Pacific Face vid segern i november. Har inte varit dålig efter det och kan öppna bra. Den här kan verkligen vara den som får rygg på ledaren i Indigo här och böir det det minsta tryck på loppet eller att Indigo inte har full form så kan den här absolut gå förbi till slut.

10 Strong Heartbeat vann ett av loppen förra året den här tävlingsdagen och trivs på årstid och bana. Läget är dock risigt nu och sedan han kom upp i högre klass har han väl gått som bäst i amerikansk vagn så minus för honom med vanlig. Minus med vanlig vagn är det också för 7 Jank Summerland och 8 Muscle Lane där den senare har roligt spår för smyglopp men det känns som att den från spår ett kanske får tredje inner då ett åar kan öppna snabbare och då hamnar den här några snäpp för långt bak och trivs ju när han får vara med där framme så bortlottad nu. Trivs där framme i kortare lopp gör 9 Without a Doubt som annars är en häst med bra speed men härifrån krävs mycket tur. I övrigt är det nästan omöjligt att se någon från tillägget ha chans mot så många bra hästar där framme när tillägget börjar vid 960 tkr tjänat här.

Stora systemet.

 1. 4-5-8-9-11.
 2. 1-3-5-8-10-15.
 3. 4-5.
 4. 11 Dynamite Sensation
 5. 14 Luv Loise Schermer
 6. 1-6-7-10-14-15.
 7. 1-2-3-5-6-11.

2160 rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5-8.
 2. 3-5.
 3. 4 Beachcomber
 4. 11 Dynamite Sensation
 5. 14 Luv Loise Schermer
 6. 15 Orlando
 7. 2-3-5-6.

16 rader som kostar 8 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se