Speltips: Skrivet material till V75 med STL-finaler & 'Harpers' 27/5 på Solvalla, 15:00!

Manfred & Jens på Elitloppet

V75-Tips till Solvalla lördag 27 maj, 15:00.

V75-Omgången med STL-finaler.

15:00 är starttiden för V75 den här veckan då Solvalla är värd för V75-omgången och det sportsliga får stort fokus då det är STL-finaler på huvudstadsbanan under lördagen på Elitloppshelgen. Det är även Harper Hanovers i sista avdelningen som är ett anrikt Grupp 1-lopp med en miljon till vinnaren, där man gör upp över tre varv med hästar utspridda på tre startfållor. Det loppet går som sista avdelningen och i inledningen har vi Stoeliten som tyvärr fått två strykningar tidigt men loppet håller ändå hyfsad kvalitet på tre-fyra hästar.

Solvalla är en bana som är genomsnittlig vad det gäller det mesta så inget som sticker ut alls här. Kanske är innerspåret lite svårare att hålla upp här än på många andra banor men då det är hög klass på loppen blir det ändå svårt att ta en hel längd på en invändig häst, så desto bättre klass på loppen desto större chans att hästar kan spetsa från innerspår, generellt sett. I övrigt brukar man ha banan ganska hård så det går riktigt fort den här helgen och det kan slita på många till kommande starter, men snabba tider att vänta just nu.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Hästen med högst segerchans i omgången är utan tvekan 4 Castor the Star och var inne på att den som bästa spik i den här kategorin men han blir för hårt streckad för att ses som en riktigt bra spik. Segerchansen är hö för den här i avdelning sex som är final i Silverdivisionen och jag spikar men spelvärdet är lågt.

9 Mellby Imperial i fjärde avdelningen och i klass 2 är en roligare spik där han har bra ryggar och är inte ens favorit. Magnus A väljer den här och ser det som sin bästa chans för dagen. Hästen är bäst i fältet och jag tror Magnus A löser det vinner loppet.

Gå Kort!

Se första avdelningen där det absolut finns chans att stänga loppet på ett par streck.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 5. C 10-2-9. D 1-4-6.

3 Imhatra Am är en vettig favorit då hon bara möter ston och fått västa kunkurrenterna utan för och bakom sig i loppet. Bra chans att ta sig till ledningen tidigt här och kan då absolut leda loppet runt om.

5 Zeudi Amg tror man på bättre form för nu då hon fick rubbet sparat sist och kommer med några lopp i kroppen hit. Toppspår men borde få svårt att ta sig förbi Imhatra AM och får då förmodligen gå i dödens. Då låser kanske den här duon loppet och segern borde stå mellan de två. Så här säger tränaren om sin häst:

Zeudi Amg tycker jag gjorde en fantastisk insats på Charlottenlund och jag tror det var den typen av lopp som kommer att föra henne framåt ytterligare. Jag kommer göra ett ordentligt försök att nå ledningen, men skulle vi hamna utvändigt ledaren så räds jag inte den positionen heller. Över sprinterdistans på en snabb Solvallabana denna helg så tror jag att hon med lätthet går under 1.10. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

10 Sister Sledge fick bakspår men är gynnad av ett par strykningar och litet fält men har gjort sina bästa lopp där framme i ledningen och kommer inte dit nu. Hårt betrodd i fara får man väl säga men då det är litet fält och det kan bli körning mellan betrodda där framme kan hon så klart komma in i matchen. Vill dock inte spela med de tre mest betrodda så två eller flera är alternativen för mig här.

2 Racing Brodda och 6 Call Me Brodda öppna båda snabbt och kanske kommer den förstnämnda till ledningen och den senare kan gå ner i rygg. Men tror att båda släpper när någon av 3 eller 5 kommer tidigt. Racing Brodda skulle kunna skrälla från rygg på ledaren och blir min fjärde häst vid gardering.

9 Riet Hazelaar mötte enklare sist och var okej som tvåa men tuffare emot nu så trots litet fält, rygg på startsnabb så borde det bli svårt men given femte häst för er som vill ha fler eller om man spelar reducerat och kan betala mycket mindre för någon storskräll.

Avdelning 2.

Ranking: A 1-2. B 13-11-5-14. C 8-10-9-4-3-7. D 15-6-12.

Diamantstoet där det är tillägg först vid över 520 tkr tjänat och det är tufft för tilläggshästar här så letar en del skrällar på startfållan men streckar trots allt favoriten först.

1 Ultra Violet är rätt favorit men blir för hårt streckad på runt 40% och med fullt fält blir det få procent kvar till många här så högt spelvärde hos många även om jag gillar favoritens chanser från bästa spåret.

Det finns dock på kartan att hon blir av med ledningen till 2 Kit Crown och den är väldigt tidig här. Då kuskarna från springspårens 7 Toscana Southwind och 6 Pam Trot inte är några plusvarianter i svensk voltstart så kanske Goop kan skicka iväg 5 Roubine trots annars lurigt spår. Men den här van att stå med tillägg och skulle nog trivas att vara med där framme här.

8 Future Sox kan få rygg ledaren eller tredje par invändigt så ska kunna skrälla med lucka då det är intressant med första gången barfota här. Även 10 Queen och 9 Classy Knox är intressanta skrällar där framme men behöver tur så klart och Goop tycker att Queen är minst lika bra chans som den han kör själv.

Tuff proposition att stå tillägg på här och blir nog tufft från 20 meter och i princip omöjligt från 40 meter tillägg så 15 Devs Daffodil får ses med väldigt dåliga chanser här. Jag spelar dock med några från mellanfållan.

14 Infinity Sisu står stenhårt inne i loppet men duger och räknas vid bred gardering på visad form i comebacken sist och nu blir det barfota. 11 Marabou Brodda är ju favorit gång efter annan i sina lopp och gör det ofta bra och är nu mer rimligt streckad så intressant nu. 13 Vilja T.Y.C. är stark och rejäl så med Örjan upp, barfota runt om ochom alla snören funkar så finns hög kapacitet och hon tål en repa i spåren.

Avdelning 3.

Ranking: A 8 B 1. C 6-2-9-12-11-5-3-4. D 7-10.

Klass 1-final och här pratade vi om nästan alla hästar i inspelade materialet och lyssna gärna där. Det finns även små uppdelningar i inspelade materialet så man lätt kan hitta mellan avdelningarna om man går tillbaka och lyssnar på våra tankar om specifika avdelningar.

8 Dragons Bar är kanske rätt favorit trots bricka 8 och så här säger Gocciadoro om hästen:

Dragons Bar har inte fått det bästa utgångsläget, men han är van att göra jobbet själv på utsidan. Inför Vermostarten hade han en tuff långresa bakom sig och han var faktiskt inte hundraprocentig den dagen, men det märks att hästen har återhämtat sig väl nu när han stått tre veckor i Sverige. Jag tror han kommer vara mer framåt på lördag och tror han kan vara med bland de tre främsta trots det svåra startspåret. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Friend of Elves är bra för klassen och lär klättra en bit och ska räknas väldigt tidigt här. Han slog en bra 6 Keystone Cash när de möttes på Åby första april och ingen av dem var ett skämt. Toppform på stallet för den senare så kanske är det höjning även på den här och då skiljer det för mycket på strecken här.

2 Heartbeat Thunder vann i fin stil sist men fick ett perfekt lopp och stallkamraten var närgången till slut även om det aldrig var nära att sluta i förlust för den här. 9 Kingslayer Pellini var bra som tvåa i loppet och är minst lika bra häst så det skiljer lite för mycket på strecken här.

Vi nämner som sagt nästan alla här och spelar med väldigt många streck, men för den som vill spara på strecken kanske kan chansa med ett lås på 8-1, även om det finns många streckvärda bakom.

Avdelning 4.

Ranking: A 9. B 2-7-1-3-9. C 6-10-4-11-5. D 12.

Lägsta klassen och vi snackar en hel del om det här loppet i inspelade materialet där vi jämför hästarna mot varandra och landar i att 9 Mellby Imperial måste vara en väldigt bra spik i annars öppet lopp.

2 Smile Silvio säger många bara ska vinna loppet och den blir favorit på det snacket då man provar barfota runt om och bike första gången och dessutom är det omlagd träning inför loppet. Jag tror att många springer på den här bollen och tycker det är klart kul att ta ställning mot men garderar man loppet är den givetvis tidig.

1 Working Class Hero har bra läge och kan öppna så med offensiv körsven kan det bli fart på den här och han kan rinna undan från spets om han kommer dit och glöms bort.

3 Jackpot är det alltid bra snack kring och jag trodde på honom sist då han förlorade med liten marginal. Nu är det hårdare mot men duger om favoriterna kommer bort.

5 Oligark Tooma snabbstartar men ska väl släppa spets här och då kanske 7 Peter Pan är först framme för att överta. Men det kan också vara så att ettan spetsar, men tror inte det, men då kan han öppna snabbt nog för att ta sig ut och försöka köra mot spets. Skulle Peter Pan komma till ledningen blir han farlig då det är aviserat första gången bike här.

Avdelning 5.

Ranking: A 4 B 9-10. C 6-1-5-11-3. D 2-7-8.

4 Castor the Star är ruggigt stark favorit men kanske blir procenten för hög här. På matematisk “vanlig kupong” spikar jag honom då han är hästen i omgången med högst segerachans, men tänkbart att gardera om man spelar reducerat på ett eller annat sätt och spela med honom som utgång något sätt.

Stallkamrat till favoriten är 10 Global Concept som gjorde bort sig sist men var väldigt bra gången innan och har en riktigt bra skalle så kommer han när den som ska slås vill han gärna vara först.

Skulle favoriten komma bort eller om det blir oväntad körning i loppet om någon skulle bli het där framme eller liknande så kommer spurtstarka hästar som tål att gå i spåren in i matchen som 9 Yuvaraj med toppform eller hästen med sylvass avslutning 6 Inspiration.

1 Twigs Honor gillar jag i loppet som Yuvaraj vann och med smygläge som kanske kan bli rygg på ledaren kan han absolut skrälla med lucka.

5 Laredo Boko kommer med form och kan kanske duga med lite tur här.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 1. C 8-12-4-11-9-7-3. D 5-10-6

2 Readly Lavec är en tänkbar spik i mina ögon då han går ner rejält i klass och det blev fel sist, men den här har börjat matchats mot elit och gör sin sista Silver-final nu så borde väl vara huvudet högre än sina konkurrenter. God spets-chans och därmed också hög segerchans men det finns på kartan att han kan få svar.

1 Karat River är också en topphäst som är startsnabb och kanske kan hålla ut favoriten och då kan den här vinna från ledningen men jag tror favoriten är snabbare och då hamnar den här i rygg på ledaren. Blir det den positionen kan han så klart vinna ändå men chansartat och jag tycker faktiskt att strecken är lite i överkant även om det är klar andra häst i rankingen för mig. Kan det bli körning mellan favoriterna här kan det öppna upp sig och man bjuder in hästar från sämre lägen.

8 King of Everything var dålig sist och borde ju vara bättre nu då man dessutom sparat hovar till barfota runt och strecken är låga här på bra häst. Tidig trots läget.

12 Falcon Eye har sällan gått barfota och det blir första gången i nuvarande regi och man låter väldigt uppåt angående den här. Jag gillar hästen och han går ur silver här så man går väl all in trots läget och ger hästen chansen och det kan gå faktiskt.

11 King Schermer böir det en del snack kring och visst var han bra sist men kanske blir han lite överspelad då flera verkar ha honom som drag här. Ändå tidig bakom min kvartett jag streckar i första hand.

4 L.A.Boko är ny i klassen men ska duga bra och fått ett par lopp i kroppen så har kanske redan växt in i Silver? Visade bra form sist och har toppspår så bör sitta bra på det och Wäjersten kan ställa i ordning så förväntar mig stark insats.

9 Hipster Am har bra rygg i starten och kan få bra lopp från fints smygläge så tänkbar vid bred gardering. 7 Frodo S. vann sist då jag varnade tidigt för honom men svårare läge nu och behöver så klart mycket tur om det ska gå men det kan gå. 3 L.L.Royal bar hårt betrodd sist och svek men bra läge igen och får fint lopp så som bortglömd nu kanske han vill ta revansch.

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 12-15. C 11-4-10-3-2-13-9. D 6-14-1-7-5.

8 Kentucky River är rätt favorit och från ensamt springspår är det troligt att han laddas fullt för att komma iväg först från mellanfållan och han kan nog glida fram för att överta ledningen i så fall. Det kan vara många fler meter till dom på bakersta fållan än 20 meter tidigt här och det måste bli svårt att ta många längder på den här i ledningen. Det kan dock bli lite körning i loppet och kanske ett par till från mellanfållan som vill testa för ledningen så kan gå fort.

4 High on Pepper lär Kontio avancera tidigt med och med enklare hästar där framme och vill väl köra sig hela vägen till ledningen efter en bit. Viss galopprisk finns alltid, speciellt ute i spåren men han kan väl hålla sitt andraspår och köras rakt fram så missar Kentucky River från sitt springspår så kan den här vara först framme för att överta och i så fall kan han vinna. Form på stallet med seger i lilla harpers under fredagen med en skräll från tränaren.

3 Versace Face gasar väl med från start för att inte bli fast men om någon där framme galopperar kanske han bara körs rakt fram för lopp på innerspåret. Kan absolut vinna med lopp från tredje invändigt om luckorna kommer men chansartat läge.

12 Power är det roliga skrällbudet som visade sist att absolut toppfrom kanske är väldigt när och när man nu rycker alla skor är det väldigt intressant. Så har han gått bra några gånger i Frankrike på fint underlag och intressant att man testar det här. Spår fyra är chansartat men inbakat i låg procent och mycket kul häst att följa i loppet. Storlopp i voltstart gillar Bergh då han inte kör sina hästar bike så när många växlar ner blir det på lika villkor i det avseendet.

15 Moni Viking är ruggigt bra när han är på humör och han har gjort topprestationer efter ca två månaders tävlingsfrånvaro tidigare och kan göra det igen. Goop är osäker på var formen är men han tror absolut inte att den är dålig.

13 Fakir de Mahey är väl bäst av två franska gäster men från spår fem i volten kan det bli problem för körsven ovan svensk voltstart. Det finns ytterligare ett par som tävlar nere i Frankrike mycket, även tränaren står skriven på Jägersro. 9 Calle Crown är mest streckad av Tomas Malmqvists duo men den här körs av den sämre körsvennen där Magnus A förstärker bakom ospelade 11 Eric the Eel, vilket är stort plus från bra spår tre på den fållan. Den senare är dessutom kanske mer uppåtgående som yngre men ändå härdad i stenhårda lopp på Vincennes där till exempel Goop gillade den skarpt då han körde honom i mars.

På startfållan lär väl 1 Boli You S.M. försöka svara mot 2 Imperatur Am men hög galopprisk på den tidiga medan den andra bara har 12 starter innanför västen inför det här. Jag är inne på att det krävs betydligt mer hårdhet för att vinna Harpers om man inte är en riktig undantagshäst och ser inte att den här är det.

10 Aetos Kronos är en elithäst som blixtrat till vid någon start i år men mest galopperat, ibland med massor kvar och haft otur med ett par starter på dåligt underlag men även galopperat på fin bana. Här blir det inte lika stressigt med för snabba tempoväxlingar som det kan vara i gulddivisionerna så här får han tid att trava in sig och hittar han nära formen så kan han slå allt här men det är oerhört svårbedömt.

Stora systemet.

 1. 3-5.
 2. 1-2-5-8-9-10-11-13-14.
 3. 1-2-5-6-8-9-11-12.
 4. 9 Mellby Imperial
 5. 4 Castor The Star
 6. 1-2-8-12.
 7. 4-8-11-12-15.

2880 rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-5.
 2. Alla.
 3. 1-8.
 4. 9 Mellby Imperial
 5. 4 Castor The Star
 6. 2 Readly Lavec
 7. 8-12.

120 rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se