Speltips: Skrivet material till V75-jackpot på Solvalla 4/2

Francesco Zet

V75-Jackpot på Solvalla 4/1

V75-Omgången.

55 Miljoner beräknat till ensam vinnare i veckans Jackpot då det var hög omsättning förra veckan med löningsvecka och JP även den omgången. Det blev låg utdelning och femmor frös inne så JP även den här lördagen alltså och det i samband med STL-finaler på Solvalla. Lite kallare i veckan och dom borde ha bra underlag på lördag på huvudstadsbanan som är väldigt genomsnittlig på det mesta. Finaler och då är det oftast lite jämnare än procenten ibland kan antyda och inte sällan en klart rimlig vinnare rensar bra. Nu är det ett par väldigt stora favoriter i omgången så det finns risk för låg utdelning men vi försöker fälla den ena storisen och spikar den andra, så hoppas värdet ska vara riktigt högt redan efter fem avdelningar.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

I avslutningen spikar jag hästen med högst segerchans i omgången i 4 Borups Victory som jag försökte fälla sist med tanke på att det var från ett innerspår och det fanns i leken att man kunde bli överflyglad första biten för att bli fast. Nu öppnade han bättre än jag väntat mig och höll spets bra och från ett av dom bästa spåren bakom bilen så är det stor chans att han körs till ledningen direkt och stannar där hela vägen in i mål. Wäjersten verkar hålla hästen väldigt högt och den här hade nog inte gjort bort sig i loppet två klasser högre i dagens gulddivision faktiskt. Blir stor favorit men ända fram till fredagen med ganska många miljoner i omsättning så var han inte ens omgångens största favorit men han lär bli runt 70% till slut och ska vara det.

Gå Kort!

Har väl inte riktigt något lopp jag vill försöka stänga på två hästar den här veckan men klart tänkbart att spela med lås i första avdelningen med 5-9 men jag har en tredjehäst jag tar med på det mesta och bakom dom två bästa är loppet vidöppet. Se avdelning ett i Klass 1-finalen vilka hästar jag talar om.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 9-8. C 11-3-12-7-4-2-6-1. D 10.

Bra favorit i 5 Likeaboss som tänder till rejält när man drar huvan från öronen och tar i ordentligt hela vägen in då. Här kan han ju köras offensivt från start och kanske får ta över tidigt om man väljer offensivt upplägg. Det är tufft motstånd den här gången mot sist och han måste vara bättre än då om han ska vinna och jag garderar honom den här gången.

9 Jello W. är bra med biken och går bra för Goop så två stora plus där och formen är nog bra på hästen. Goop tycker det är hans bästa chans i omgången då han inte ser det som speciellt tufft mot och kanske ska man gå på det och spela honom som förstahäst då värdet är bättre på honom än hos favoriten. Om han ser det som så bra chans lär han ju inte vilja sitta fast heller och det biter nog bra för den här om han styr på i god tid. Bra smygläge med så kan komma igenom på bra sätt.

8 Babsans Bankir ser jag som märkligt bortglömd efter att ha varit hårt betrodd gång efetr annan på slutet. Han har inte varit sämre utan mötte hårt motstånd och gick mål i klart bra stil sist och det var med punktering. Nya däck nu är plus ;)

11 Extreme A.F. fick en galopp mitt i loppet sist och kanske är det lite nedåtform men skulle det visa sig vara olycksfall i arbetet och han studsar tillbaka efter det är han ju en som tillhört favoriterna i klass 1-lopp tidigare och bara 1% nu. 12 Friend of Elves blev hängande i spåren och hamnade väldigt långt bak från omöjligt läge. Gick klart bra till slut så fortsatt form där men läget är åter kallt så neutralt spelvärde till runt 7%. 1 Inge B.Svärlig får bra smyglopp på innerspåret och gick bra första gången på länge med rycktussar sist och samma igen. Riskerar dock att bli fast en bit ner invändigt.

Från bättre lägen startar 3 What a Winner, 4 Global Believer och 2 Babaris där den sistnämnda får Magnus A upp och första gången i bike på väldigt länge. Men kanske ändå får svårt att vinna final i Klass 1 redan nu, passas i nästa meeting då han nog blir kvar i klassen. Den förstnämnda vinner en hel del lite billigare lopp och jag tippade What a Winner tidigt när det var rejält kuskplus med Åke Svanstedt upp på Axevalla näst sist. Höll bra då och var ganska nära segern men har kanske inte visat den där riktiga speeden som krävs för att vinna V75-final. Det kan första gången i bike kanske ändra på och åter ett kuskplus på häst som oftast är tränarkörd. Global Beliver trodde jag på sist men han var riktigt dålig för dagen har behandlats efter det och ska vara betydligt bättre nu. Åter spetsbud men det var ett enklare försök sist och inte givet att han räcker i en final även om det kan bli ledningen eller rygg på ledaren från toppspår.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 2-5-1-7. C 6-4-10-9-3-12. D 11.

8 Chitchat blir klar favorit i Klass 2-finalen vilket är en klass där det ofta är betydligt jämnare i finalerna än vad kollektivet oftast bedömer. Väldigt ofta vi ser favoritfall i den här klassen där en stor anledning kan vara att i princip alla är på väg uppåt i utveckling och har växlar sparade till finalerna på annat sätt till skillnad mot vissa mer rutinerade, äldre hästar i högre klasser. Med det sagt så är det väl favorit i viss fara med tanke på läget men hästen har varit bra i sina starter för Wäjersten och är trots allt försthäst i loppet då. Detta sedan man dragit tillbaka på utrustningsändringar hos stark konkurrent och annan stark konkurrent riskerar bli över från start, så sammantaget har Chitchat högst segerchans i loppet.

Stallkamrat till favoriten, 7 Debonair Mary har framspår och spår invändigt om favoriten och kan köras framåt direkt här. Var bra tvåa bakom favoriten sist och fortsatt Mats E upp. Det skiljer alldeles för mycket på strecken här och 1% är väldigt lågt på en som var bra som tvåa från hopplöst läge i sitt försök hit.

Min förstahäst blir ändå 2 Laban Lagö som ska testas i bike för första gången hit och den skulle väl bara vunnit loppet sist men Conrad lyckades köra slut på krafterna lagom till Kalmars långa upplopp. Han körde fort in i sista svängen och bjöd 3 Marabou Brodda på perfekt lucka i god tid före mål. Det var tur för Marabou och man borde väl inte ha samma tur igen, överstreckad nu. Laban Lagö kanske man vill köra i ryggar den här gången men samtidigt blir det bike på för första gånegn så oklart budskap där på startsnabb häst. Måste vara bra segerchans oavsett upplägg där framme för Laban och jag rankar honom först. Under lördagen har man dragit tillbaka på vagnen och det blir vanlig vagn och man ligger lågt och vill köra i ryggar så då vill jag inte rekommendera den här som tänkbar chansspik längre och rankar om i loppet.

Startsnabb är också 5 Matadore från toppspår och det är kanske den här som spetsar om Laban Lagö dras ihop i starten. Matadore rankas sist på sina platser och är spelad till en halv procent, det är märkligt. Var lite skrik om den här mot 1 Everglo Lemon och då gick Matadore i mål med sparat. Nu är det första gången bike aviserat och första gången med ryckhuva så kanske leder den här loppet runt om eller exploderar från rygg på ledaren om luckan kommer med sådant upplägg. Everglo Lemon öppnar allt snabbare bakom bilen och kanske siktades hit så skulle inte vara som bäst sist. Är han bättre nu och får kanske rygg på ledaren så får han ett bra lopp och ska med vid bredare gardering.

6 B.B.S.Avicii var påpassad som en häst man skulle flagga och sedan har spelarna klivit av när det nu är bike för första gången. Kan öppna bra och intressant med nya vagnen i 25:e starten. 4 El Vego Khalifa har bra utgångsläge men möter tuffare än i sitt försök och har inte startat i år ännu så kanske lite långt mellan starterna med fem veckor. 12 Segway trodde jag en del på från bättre lägen i amerikanska vagnen men han räcker kanske inte på V75 helt enkelt. Bike på men chansartat läge gör det svårt men under 0,2% är väldigt lågt och kanske är det ett lopp man kan spela med streck för alla på någon reducerad lapp. 9 Hulk Marke kommer från stall som haft höjning eller formtopp sista veckorna så tänkbar skräll från startsnabba ryggar och med Örjan fortsatt upp.

Avdelning 3.

Ranking: A 9 B 6. C 2-5-4-7-1. D 3-10-8-11-12.

En ganska svag Gulddivision som inte är en final den här tävlingsdagen utan ett försök till nästa meeting. Här har tränaren Claes Sjöström loppets klara favorit i 9 Eddy West som normalt utmanar vem som helst även i tuffare gulddivisioner med sin vassa spurt. Nu är han lite osäker på formen låter det som och han ska siktas ha form till finalen i mars så det kan ju bli att man kör för sent från bakspåret med den informationen. Var omgångens största favorit på tidiga systemen och fortsatt över 60% så läge att försöka fälla med ett par motbud från bättre lägen.

Om det är frågetecken för formen hos favoriten så är det definitivt det för andrahandaren 6 Spickleback Face som tände till igen när han kom i Wäjerstens regi och har vunnit 5/16 för honom. Däremot har han inte startat sedan i somras men vunnit direkt i comeback tidigare så är nog mer viktigt att vara fräsch än att ha lopp i kroppen för honom kanske. Han är tidig då han fungerar på vintern med skor.

2 Alone kan öppna bra och kördes till ledningen sist för att släppa men tog dödens sedan så här kände man nog att det fanns att åka med och trots att 4 Chestnut Hill och Digital Class avslutade snabbt ute i banan hade han inga problem att hålla dom ifrån sig. Alone kommer med ett par lopp i kroppen efter träningsperiod i sin relativt nya regi här och efter misslyckad säsong i fjol. Verkar ha hittat ny energi, så när man hittat rätt på den här så kan det bli bra i så här enkel guld. Chestnut så också formstark ut sist men vinner otroligt sällan tyvärr.

5 Hawk Cliff har hög kapacitet men blivit till åren. Nu vann han med ett par lopp i kroppen i sin nya regi sedan november och kanske har han tänt till på annan träning och miljöombyte så han kan absolut ha någon bra säsong kvar i sig då han bara gjorde tre lopp i fjol till exempel. Bra läge och lite sämre klass på loppet gör att han absolut ska kunna skrälla om Mats E hittar ner i andra utvändigt eller liknande.

Startsnabba 1 Super Nice och 7 Weekend Fun tror jag mindre på då invändig häst riskerar att bli över och dom två som kan öppna längst bakom vingen riskerar att hamna på vingel in mot första svängen här.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 3-1-5-2. C 8-9-11-10-7. D 12.

Ett lopp i Margaretas tidiga unghästserie med 300 tkr till vinnaren i lopp för fyraåringar.

1 Milan Boko har varit bra nere i på Wolvega men nu blir det första långresan, med övernattning på vägen och dessutom talas det om att han kanske inte får använda den käkrem han gått med på hemmaplan. Innerspåret på Solvalla har fällt större favoriter och det är favorit i fara här. Garderingen är given och i inspelade tipsen nämner vi något om alla hästarna här då vi streckar alla på 200-andelarana.

2 Windmill Jam ska gå första gången med rycktussar är en välstammad auktionsdyring som startar från perfekt utgångsläge och ska räknas. 3 Bottoms Up Broline går första gången i bike och kan öppna så Kontio lär väl ladda vad som går, det kan vara riktigt bra chans när Nurmos tar ut den här tidigt på säsongen. 5 Gatling är startsnabb och Goop låter nöjd så klart bra chans från toppspår. 8 Bottnas Justin kan med öppna snabbt och har startat på mer än många andra här och visat bra form. Gynnad av en strykning och det är också 6 Byron Face som med kan öppna snabbt och behövde loppet i kroppen sist. han är mitt spetsbud i loppet så kanske leder han runt om då han ska ha gått framåt med en start innanför västen. Ser dock ingen som helt chanslös här och som sagt tänkbart att strecka alla.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 2-5-11-3. C 10-6-12-1. D 9-7.

Final i Silverdivisionen där det är väldigt jämnt streckat mellan 5 Shapes och 2 Dwayne Zet som båda delar på favoritskapet. Shapes var jag inne tidigt på som skräll näst sist efter att han visade form i skymundan i Sylvesterloppet och jag fick rätt då. Senast fick han svårt att fånga in 11 Huddlestone som sträckte på sig storstilat efter att fått press länge och Huddlestone var bra. Visade skalle och full form och ska inte nonchaleras trots bakspåret här. Shapes är väl inte lika rolig som favorit. Goop är dock inne på att öppna vad som går för att köra sig till spets och då är det så klart bra chans. Dwayne Zet ska vara bättre nu då han inte alls var väl förberedd inför comebacken sist efter knäoperation. Tränaren tyckte han var överraskande bra då och ska vara mycket bättre nu.

4 Donizetti är ändå förstahästen i loppet som ickefavorit och det fanns frågetecken för hur han skulle prestera med skor på Halmstad näst sist men där var han bra och vann. Varit nere i tufft femåringslopp på Vincennes och gick bra där sist så formen fortsatt på topp och från kanonläge måste han hitta ner i bra slagläge sedan blir han svår att stå mot.

3 Kimi di Quattro var kollegan Lönnaeus drag i loppet som Shapes vann på Färjestad och han kärdes lite väl passitvt i ett litet fält och gick imål med massor sparat. Det hade blivit hårt i mål om han fått chansen tidigare och nu skiljer det för mycket på procenten där och den här är spelvärd. Kan öppna snabbt och spurta snabbt så har vad som krävs för att vinna i Soílver redan nu, speciellt på vintern.

10 Axel Ruda har som vanligt många anhängare men jag rankar ner på dåligt spelvärde då han inte ska vara mer streckad än Huddlestone som han inte kunde ta ner efter bra resa sist. Behöver tur härifrån och bara en av väldigt många vid bred gardering men jag står nog över streck för honom på det mesta.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 5-9-12. C 6-4-3-7-14-15-10-8-1. D 13.

Final i Diamantstoet och just i finalerna brukar det vara vinnare från startfållan i den här lopptypen då dom fått vinna eller varit tvåa mot ungefär samma hästar som dom nu står 20 meter före igen. Dessutom står många av dom bakre fållan riktigt dåligt till i propositionen och några växlas ner från amerikansk vagn till vanlig osv. Vi nämner något om nästan alla hästarna här i inspelade materialet.

2 Beawinner är min roliga ide här till runt 8% och hon kan öppna bra och får bra position där framme, kanske spets och slut. 6 Queen kan öppna snabbt och är ensam från springspår här så spetsar väl men släpper nog som för tre starter sedan då man släppte till mindre spelad. Sedan har man testat i ledningen men det har inte räckt så man borde vara glad för rygg på ledaren här. Då hoppas jag att det är min idé som är först framme och tar över och jag spikar Beawinner och ger inte upp även om det skulle bli utvändigt eller ett rygg lopp. Hon åkte dit mot en som fick loppet näst sist i Carroty som inte är med i finalen då hon skulle fått stå på tillägg här och den stod väldigt bra inne på samma fålla som Beawinner sist. Starten efter visade Beawinner att formen är fortsatt bra då hon fick leda ett enklare lopp runt om med sparade krafter och får nog lite självförtroende av det.

5 Miss Mighty drar mycket streck och jag gick på henne sist men betydligt tuffare mot nu och hon står tufft till från ett femtespår i volten så inte alls givet att hon öppnar lika bra nu. 9 Jeans’n Passion är enda hästen där bak som stå riktigt bra inne på pengarna på den fållan och hon visade form i snabb avslutning sist så given vid gardering men svårt att se henne göra jobbet där ute i fullt fält och körsvennen har kört för sent förr, så favorit i fara. 12 Affinity Face var favorit sist mot flera av dom andra på tillägget här, bland andra favoriten. Det blev lite för tuff inledningen då med dödens och fram i ledningen först efter 600 meter så hon tröttnade och nu släpper många henne. Visst var det positivt med bike näst sist och även sist men hon går även med vanlig vagn och det är springspår på tillägget så kanske kan hon vara före många från bakersta fållan tidigt här. Stallet har toppform på det mesta man tar ut för dagen och hon kan vara tänkbar outsider nu. Vid gardering är loppet vidöppet och man kanske kan strecka alla här om man ska gardera.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 2. C 1-8-12-5-6-7-9. D 3-11-10.

Se ”Bästa Spiken”

4 Borups Victory spikas på allt och det på att han lär få bättre position än värsta konkurrenten direkt här. Kan vinna loppet från dödens om 1 L.L.Labero ska köras i spets, men inte ens givet att Bergh kan svara. Han borde vara nöjd med rygg på ledaren nu när det är fina pengar. 2 Gaylord Am är enda vettiga motbudet och skulle man gardera loppet så är det med lås med den här som är otroligt bra häst med. Aktionen var allt annat än bra sist och måste vara bättre nu om man ska kunna utmana favoriten. Kan inte öppna så vasst så får ett tyngre lopp men kommer favoriten bort så är han bra bakom. Övriga ska inte räcka här.

Stora systemet.

 1. 5-8-9.
 2. 1-2-5-7-8.
 3. 2-5-6-9.
 4. 1-2-3-5-6-7-8-9-10-11-12.
 5. 2-3-4-5-11.
 6. 2 Beawinner
 7. 4 Borups Victory

3300 rader som kostar 1650 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5-9.
 2. 8 Chitchat
 3. 2-6-9.
 4. 3-5-6.
 5. 4 Donizetti
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15.
 7. 4 Borups Victory

270 rader som kostar 135 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se