Speltips: Skrivet material till V75, Färjestad 7/1

Francesco Zet

V75-Tips till Färjestad 7/1

V75-Omgången.

Den här veckan är det Färjestad som är värd för årets första V75-omgång och det kommer bli en del nyheter under året men lite annorlunda schema för många av streck-spelen. Klassiska dagar kommer så klart vara kvar på deras ordinarie veckor men lite justeringar i övrigt. En annan stor förändring är att Silverdivisionen kommer att vara med “fördel ston” i propositionerna. Hingstar och valacker får ha tjänat max 1.7 miljoner, som vanligt medan det är öppet för hur mycket som helst tjänat för märrar. Ston har generellt sett svårt att hävda sig i Gulddivisionen och endast ytterst få vinner där så bra att dom som tjänat ett par miljoner får lite mer tävlingsmöjligheter. Så spännande Silver redan den här veckan med en något överstreckad favorit.

I övrigt har banan ett av Sveriges kortaste upplopp med sina 177 meter och det återspeglas i att man vinner fler lopp från ledningen här än på genomsnittet av banor. Utpräglad spetsbana och det brukar gå fort här med korta raksträckor och långa kurvor som man kan hålla hög fart genom. Det har snöat mycket och är kallt så lite luriga banförhållanden och det är nog så att alla kommer att gå med ganska långa broddar den här gången, vissa kanske provar utan brodd fram. Är nog en del hästar i omgången det här kan vara nyhet för även om många tränat på broddar kan det bli annorlunda när det ska vara max-prestation. Vi kommer kanske få se en och annan som drar på sig mjölksyra tidigare än normalt. Vi är tillbaka på ordinarie starttid på V75 så 16:20 gäller efter lite olika varianter runt jul och nyårshelgerna.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Alla tre är med på inspelningen som kom ut torsdag kväll den här veckan. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Jag gillar att ta ställning i kallblodsloppen och spikar även denna veckan i ett sådant lopp. Det är omgångens mest skiktade lopp med minst antal tänkbara vinnare på pappret, eller där dom lite sämre hästarna har lite lägre segerchans än många av dagens andra lopp. Avdelning två är där kallbloden gör upp och favoriten står lite tufft inne i propositionen med dubbla tillägg, dessutom finns frågetecken för skor och brodd på i lopp och dessutom missgynnad av vanlig vagn. Visst är han bäst barfota och i amerikansk vagn men han gick bra som tvåa sist med skor och varit bra som tvåa med vanlig vagn ett par starter tidigare i höst. Det var en månad mellan starterna sist och han var inte på topp till förra starten så när man försöker få till bättre formtopp hit med tätare starter och då det låter uppåt från stallhåll så måste 13 Alm Randers kunna ner mot, eller under 1.25-blankt och kanske under det trots skor och vanlig vagn.

Visst har vi haft lite otur med löpningsförloppen ett par gånger under hösten och vintern för kallblod från dubbla tillägg men generellt sett och över tid så brukar bästa hästen visa sig mer överlägsen just i kallblodsloppen där det är klassblandning gång efter annan.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen är det nog läge att spara på strecken där vi vill få bra effekt på att plocka bort en av dom mest betrodda i loppet som vi tror mindre på. Vettig favorit i 3 Everglo Lemon som kan köras offensivt här och kommer man till ledningen efter bit är det kanske bara över. Många streckar honom så kanske blir procenten i överkant men han kan vara en tänkbar spik. Var klart före 1 Jarel Boko sist trots tuffare resa och är bättre än han. Jarel är den vi ser som överstreckad till nära 20% men det ser ut som att fler inser det och kanske går han ner några procent. Innerspåret på Färjestad är kallt i starten för honom och han lär bli över rejält från start, så behöver mycket tur.

10 Barabobbitt är den vi låser loppet med då det är intressant med bike på och Mats E kör för första gången så tänder hästen till på annan kusk kan det ge lite extra effekt. Snabb i benen och håller det som en lite bättre häst än stallkamraten 9 Ductus här så när det är fel på strecken mellan dom två så är det givet att spelvärdet ligger hos Mats styrning.

Avdelning 1.

Ranking: A 3 B 10. C 9-5-1-2-12-8-6. D 4-11-7.

Se ”Gå Kort!”

Låset blir på 3 Everglo Lemon tillsammans med 10 Barabobbitt och för ett litet system kanske man kan spika favoriten här, då det finns chans att fälla flera andra favoriter längre fram i omgången.

1 Jarel Boko är betrodd hemmahäst som så klart kan vinna loppet om man får perfekta luckor till slut men som hårt streckad är han iskall där några är lite bättre än han är för dagen. 2 Fabror Melker lär ta sig förbi i starten med men ännu snabbare ut är nog 5 Matadore och kanske 6 Vichel J.F.. Båda senare borde ju vilja släppa om favoriten kommer tidigt men kanske kan också favoriten ta ledningen av egen kraft då det är mycket positiva rapporter från tränarhåll där, som har bra snurr på stallet för dagen och den här hästen är inget undantag.

9 Ductus drar nog lite mer streck än stallkamraten på att många överskattar bricka 9 och skulle man välja rygg på den betrodda Goop-hästen lär man dras bakåt så man behöver nog rygga Farbror Melker och då kan det bli okej position i andraspår så tidig vid bredare gardering. Tunt bakom och kanske kan Farbror Melker duga från spets eller rygg på ledaren men har tappat aktionen på slutet utan att man åtgärdat något så risk att travet inte funkar nu heller, men kan vara positivt med kortare distans kanske.

Avdelning 2.

Ranking: A 13. B 5-6. C 2-12-3-7-10-9-11. D 1-8-4.

Se ”Bästa Spiken”

Spikar 13 Alm Randers då det är bästa hästen och där andra i loppet har betydligt svårare att vinna lopp över lag. Har vunnit 19 av 45 starter medan värsta motbudet enligt kollektivet har betydligt tråkigare lutning på sina placeringar. 6 Guli Frodo har vunnit 8/53 och 12 andraplatser och ännu mer den lutningen under förra året med 2/15 segrar och 5 andraplatser. Visst är det fin häst men har inte varit nära seger eller ens placering då det varit över 50 tkr till vinnaren och har ett par femteplatser som bästa resultat på 7 försök i tuffare lopp. Även om favoriten står tufft inne på sina dubbla tillägg så står faktiskt den här inte speciellt bra inne i propositionen heller och hårt att vara över 24% med dom här förutsättningarna. Bara en av många vid bred gardering i så fall, då spelvärdet är uselt på den här.

12 Bäcklös Uriel vinner ännu mer sällan och det är sommaren 2019 som senaste vinsten kommit då han vann Kallblodskriteriet som treåring och haft svårt att bära dom pengarna. Börjar väl växa in i klassen i sin nya regi sedan en tid tillbaka och får Mats E upp hit så ska kunna skrälla då han visat form men 9% är i överkant på häst som inte vunnit ens enklare lopp på nästan tre år.

5 Dellenit är mer intressant vid gardering som gör comeback här efter att ha vunnit 8/23 i fjol så var det en bra säsong som fyråring. Startsnabb och kan komma bra på det och gått bra då han varot proffskörd så klart plus med Ulf O upp här. Var mer spelad än Guli Frodo 25/11 och höll klart bra som tvåa bakom honom då så borde vara mer jämnt på strecken mellan dom två.

3 Ängsthea är givna spetsbudet och lär inte släppa till dom från mellanfållan så viss chans att rinna undan från ledningen men borde få några som kommer fram med fart på vägen. Inte alls givet att hon håller mot hingstar och valacker den här gången, även om propositionen är väldigt bra för henne. 2 Stommens Berta är den av märrarna där framme som kan vara en tänkbar skräll här då hon inte var långt efter favoriten med bara 20 meter försprång sist dom möttes. Här kan det bli lopp i rygg på Ängsthea som kan hålla bra fart i spets så om/när luckan kommer kan mycket den här skrälla på kortspeed. Lönnaeus spaning i loppet och tidig på hans sustem, tidig även för mig, om jag skulle få för mig att gardera på någon lapp här.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 1. C 5-9-4-3-2. D 8-7.

Här blir 6 Dear Friend väldigt stor favorit efter att ha vunnit en gulddivision på kort distans sist där fortfarande Aetos Kronos inte är tillbaka i någon vidare form och övriga lämnade walk-over i det loppet så ingen värdemätare direkt. 10 år nu och tänkt att bli fölmärr redan i våras var det väl snack om men tänt till på miljöombyte så verkar hålla ett tag till. Inte någon som ska vara 65% på V75, oavsett motstånd då hon är till åren kommen och har tidigare varit ojämn. Visst vinner hon kanske loppet ganska ofta om hon blir framvinkad till ledningen den här gången med, men inte alls givet att det blir lika enkelt och verkligen läge att försöka fälla henne den här gången.

Silverdivision där alla ston får starta men där hingstar och valacker bara får ha 1,7 miljoner tjänat så rejäl fördel för märrarna här som får ha obegränsat på kontot. 5 Racing Brodda är ett annat sto som många tyck tycka är slut men jag är väl inte riktigt av samma åsikt då hon trots allt tjänade 550 tkr på 11 starter i fjol och tog alla sina tre segrar i fjol på vintern med skor. 3 Digital Class räknas också då hon visade uppåtform sist med skor på. Hon var tvåa bakom Honey Mearas i Sto-SM i höstas och några tiondelar före dagens stora favorit i mål den gången så inte sämre häst än favoriten här, men lite mer frågetecken för formen så klart.

1 Red Lady Express är ändå mest intressant mot favoriten då hon har så fin speed och startsnabbhet att hon ska kunna utnyttja spåret bra sätt här. Nu har man ju aviserat att man kanske vill se henne mer i ryggar och det kan bli rygg på ledaren här. Uppåtform i senaste två starterna och nu åker amerikansk vagn på och Örjan upp så intressant.

9 Shapes gick bra i Sylvesterloppet sist då han blev lite störd i sista svängen och hade varit längre fram utan den störningen. Nu är det litet fält och hemmaplan med Goop upp och man får hänga på biken igen så i fortsatt form måste han ha bra chans att fälla många till slut här.

4 Kimi di Quattro är ganska ny i Silver men gick väldigt starkt genom Brons mot stenhårt motstånd där i sommar, så när det är en lite billigare Silver borde han räcka bra även i den här klassen. Bra spår, lättplacerad och Claes upp är lite kuskplus mot att ofta vara tränarkörd.

2 Oxidizer gjorde tre starter i somras efter lång frånvaro då han skadade sig väldigt illa i hagen. Nu har han fått en träningsperiod till och fått ett lopp i kroppen så skulle man hitta tillbaka till då han var som bäst så finns hög kapacitet. Han slog bland andra Rackham regelrätt i Bronsdivisionen, när båda var i bra form 2021 i den klassen. 8 Billy Idol Jet har man ju trott på mer sedan han kommer med buller och brak från Italien och sprang 1.10,4 på Solvalla redan i sin andra start i Sverige. Sedan har det blivit ett par galopper på kort distans och misslyckanden på medeldistans så oklar form men kapacitet att skrälla rejält här. 7 Monfalcone får rejält kuskplus men det ska väl inte gå då han har sitt senaste segerlopp från breddlopp hösten 2020. Han räcker inte alls och borde nog få gå i pension, sådana hästar hör inte hemma på V75.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 6-8-7. C 15-11-13-1. D 4-9-12-2-5-10.

Lopp för B-tränare där 3 Demir K.M.E. är rätt favorit i loppet då han gått väldigt bra i nya regin och har hög kapacitet för den låga klass han är kvar i. 2/2 för Hanna och kuskplus nu från bra spår så given A-häst men blir väl första gången på brodd och det är ett frågetecken.

15 Gambino Brick har ensamt springspår på tillägget men jag tycker det är ganska tuff proposition för tilläggshästarna här och ser honom som kanske lite överstreckad, liksom 11 Everlasting Boogie som står väldigt hårt inne på pengarna. Visst har den senare matchats i kulltoppen i Finland men med långresa och tufft mot ska han nog inte vara andrahandsfavorit här. 13 Prince Will tycker jag är intressant där bak som singel-procentare då han går ner lite i klass mot sist och fick tufft lopp med första svängen i tredjespår fram till dödens efter en bra bit och höll ändå bra.

6 Rio Luca har bästa springspåret och får kuskplus mot att ha varit tränarkörd ett par lopp på slutetså bra chans från spets här. 8 Amazing Lady N.O. har fint smygläge men lite överstreckad kanske. Ändå intressant då hon vinner mycket lopp med 6/12 och har bra körsven upp. 7 Vikens Ale kan öppna snabbt och har springspår så måste kunna få ett bra lopp där framme. Visade bra form sist som fyra på V75 med skor så intressant som väldigt lågt streckad nu. 1 Brivido Roc har bästa spåret och besitter hög kapacitet men har inte fått ut det i lopp så man ligger lite lågt, speciellt då skor och brodd är minus för honom. Dessutom vill han kanske ha kort distans men från till exempel rygg på ledaren som ospelad kanske han kan skrälla med rätt lucka, för Färjestads-specialisten Jepson.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 4-10-3. C 9-1-8-2-5-11. D 12-7.

Här är det fel favorit i 1 Graces Candy som möter hingstar och valacker och står hårt inne i klassen. Ska inte kunna svara flera som kan öppna bättre här men kanske inte räcker från spets heller, om hon skulle kunna få hjälp av en stallkamrat som kanske spetsar och kan tänkas släppa om den här kommer ut tidigt.

6 Vinci Nice gick väldigt bra sist i loppet där Gaylord AM var totalt överlägsen och enklare mot för Vinci Nice nu något spår längre ner i banan än sist. Hittar man ner i vettigt slagläge och han tog sista loppet på rätt sätt och går framåt med det kanske han är bäst här. Viss vingelrisk finns så klart då han inte kan öppna riktigt vasst. Efter strykning stiger chanserna och det bättre läget gör den till ensam A men motstånd saknas inte.

4 Pleasure For Cash har minst lika hög kapacitet och här har man verkligen inte fått ut max i tidigare regier så intressant med några lopp i kroppen för sin nya tränare. Form på stallet och Anders Eriksson säger att han tycker att han är väldigt snabb så det ska bli intressant för honom över kort distans här. Tycker tränaren så får man ju lita på det och då ska det vara bra chans från toppspår och kanske kan man köra sig till ledningen tidigt här, oavsett bra chans även från dödens.

3 Ara kanske tar spets och leder runt om, men stallkamrat till favoriten så kanske släpper man om den kommer ut och ställer frågan tidigt. Chans även från rygg på ledaren och första gången för Sjöström som kusk här är lite intressant, om han kan tända till på det. STRUKEN!

2 Powerbank, 8 The Baron och 5 Mission Beach laddas väl alla också från start här så kan gå fort in mot första svängen och då kommer bakspårshästar in i matchen. The Baron är nog bäst av dom tre nämnda men rejält vingelläge sätter ner chanserna rejält nu.

Från bakspår startar ett par intressanta i bland andra 10 Zenato som har varit hårt spelad i många lopp i klassen mot hårdare motstånd och fungerade bra med skor i finalen sist. Hemmaplan och Jepson upp så borde kunna skrälla. 9 Chiffchaf kan komma igenom på bra sätt om man går i andraspåret här och slår många i spurten om man sitter bra till här. Tränaren har form på stallet och hade vinnare på V75 förra veckan. 11 Reven Dejavu är tredje hästen från Westholms stall och den här har ju sämst läge av dom tre och missgynnad av bakspåret då han kan öppna fort. Mats E upp men hästen gick inte bra med skor sist så tveksamt trots kuskplus.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 14-11. C 12-13-10-7-4-6-2. D 5-9-15-8-3.

Försök i Diamantstoet där 10 So Superb blir favorit och jag tycker att propositionen den här veckan ser väldigt bra ut för hästar på grunddistansen och väljer att gå mot favoriten helt och förordar spik på en där framme. Dessutom är kusken bakom favoriten inget att hålla i handen på V75, hästen vann bara 2/17 i fjol och med tillägg kommer det erbjudas chanser för körsvennen att göra felbeslut mer än en gång. Stämmer allt perfekt kan hon så klart vinna loppet men som favorit är det iskallt.

1 Parfait A.F. har perfekt spår så med Jepson upp ska man ha god chans att hålla upp innerspåret och leda loppet runt om. Även om det är långt mellan starterna tycker tränaren att hon ska ha gått framåt med loppet sist i kroppen efter en träningsperiod och den här behöver man nog inte vara orolig för att det går några veckor mellan starterna för. Vann efter tre månaders tävlings-frånvaro i juni och efter bara två lopp i kroppen gick man ut på V75 i somras och jag trodde det skulle bli för tufft. Hade helt fel hon klev undan i bra stil och har höjt sig ytterligare med loppen och duger verkligen bra här. När hon nu får starta på grunddistansen trots att hon börjat få en del pengar på kontot måste det vara riktigt bra chans att hon spårar loppet runt om så en kul spik i annars väldigt öppet lopp bakom henne.

7 Dandelion Bonanza har ett springspår men spår sju är sämre än sex och den här brukar gå fortare till slut i loppen så lite vingelläge är det så klart även om Örjan upp är rejält plus och kanske kan få fart på henne från start. Över streckad och bara en av många vid bred gardering.

14 Green Mamba är väl värst mot på pappret då hon ska gå framåt med loppet sist efter att varit lite sliten näst sist. Hög kapacitet och bästa springspåret på tillägget hr så kanske kan komma ner bra mellan starthästarna och tilläggsfållan. 13 Tullibardine Boe duger nog med bra i klassen då hon fått flera starter i liknande lopp. Hon kan gå snabba långspurter och hamnar hon bra på det är hon tuff till slut. 11 Alexi Quick är själv om att ha tjänat över en miljon här och har hög kapacitet så med ett lopp i kroppen, från spår tre i volten på hemmaplan för Goop måste ha hon vettig chans. Men visst frågetecken för formen då hon bara gjorde fyra starter i fjol och det inte var en alls bra säsong för henne. 12 Juliana Rags har lite bökigt spår med fyra i volten men det är inbakat i väldigt låg procent och hon var tvåa bakom gulddivisionshäst sist i Norge och är van att möta hårdare. Bara ston mot nu och ska räknas med bra skrällchans då hon går ner i klass här. 4 Carroty har men spår fyra i sin volt och fick kvala i november efter flera galoppmisslyckanden. Kan bli galopp från svårt spår men går hon iväg har hon visat klart bra form i sina senaste starter. 6 Beawinner kan öppna bra så från bra springspår kanske hon kan komma ner i rygg på min spik och får ett bra lopp därifrån, tänkbar skräll om många. 2 One Night Only kommer med form och får rejält kuskplus så kanske kan skrälla om man kommer ner på innerspåret och får lopp i rygg på ledaren eller tredjepar invändigt med perfekta luckor till slut.

Avdelning 7.

Ranking: A 7 B 4-6. C 9-11-8-10-2-5. D 1-12-3.

Här blir 6 Maestro Zon som jag jagat ett par starter då han blev bortkörd för två lopp sedan var jag besviken på styrningen och sist verkade det inte som man litade på sin häst. Man gick ner på innerspår och läget att gå ut tidigt i loppet och kanske få andra utvändigt fanns där. Man körde passivt och hade tur med perfekt lucka i god tid men hästen sköt inte alls till som man hade hoppats och han borde bara vunnit det loppet. Visst krokade han kanske ihop lite, sulky mot sulky i början av upploppet men borde väl klivit förbi ändå. Nu är han startsnabb och kommer kanske till spets men då man kört oerhört passivt med honom på slutet borde man väl släppa över lång distans. Favorit i fara oavsett, men kan så klart rinna undan från spets eller vinna med lopp i rygg på ledaren med.

7 Likeaboss ska det vara bättre på nu än sist och ska gå framåt med loppet i kroppen då förberedelserna inte var som bäst inför sist. Nu låter allt bättre och tränaren tror mycket på sin häst så den här kanske kan vinna loppet från dödens men kommer man iväg bra från springspåret kan det bli spets och är väl hästen att slå och borde nog vara knapp favorit här.

4 Mellby Indigo är också häst som kan vinna loppet från dödens och här lär väl Bergh köra till ordentligt, speciellt om det är Maestro Zon i ledningen kan det bli så att den här kan få överta. Går från alla positioner och ska nog vara närmare dom två betrodda på strecken här. Spår fyra i volt håller väl nere strecken men det borde han fixa.

Överstreckade där bak är nog både 10 A Sniper och 11 Ares Face där den först nämnda vann i bike sist och då blir det stort minus för honom att växla ner nu. Den senare står stenhårt inne i klassen men kommer med full form då han gått i mål med sparade krafter flera gånger i rad på slutet så kanske han duga här men chansartat till ganska hög procent så dåligt spelvärde.

12 Trefilov var intressant med bike på slutet men inte alls lika het i vanlig vagn från sämsta läget här. 9 Boke Palema är mest intressant från bakspåret och Crebas har bra bra form på hästarna så intressant med Goop upp på den här som bortglömd. Glöm senaste loppet över opassande distans från omöjligt läge och den här vann två raka innan det. 8 Ad Astra var det rejält skrik på näst sist i minst lika tuff Klass 1 och var över 7% mot Maestro Zon på 16% den gången och dom gick i mål precis bredvid varandra. Nu skiljer det alldeles för mycket på strecken här. Bra smygläge så med innerspår i ett par svängar och ryggresa hela vägen måste hon väl kunna skrälla nu.

Stora systemet.

 1. 3-10.
 2. 13 Alm Randers
 3. 1-3-4-5-6-9.
 4. 1-3-6-7-8-11-13-15.
 5. 3-4-6-9-10.
 6. 1 Parfait A.F.
 7. 4-6-7-9.

1920 rader som kostar 960 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3 Everglo Lemon
 2. 13 Alm Randers
 3. 1-4-5-6.
 4. 3-6-7-8.
 5. 6 Vinci Nice
 6. 1 Parfait A.F.
 7. 4-6-7.

48 rader som kostar 24 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se