Speltips: Skrivet material till V75 Bergsåker med 49 Miljoner JP 27/8

Bergsåker

49 Miljoner i Jackpot på V75, Bergsåker 27/8

V75-Omgången.

49 Miljoner i jackpot då femmor frös inne på Örebro förra lördagen, övriga JP från extraomgångar mellan nu går i sin helhet till en stor JP på Solvalla 24/9. Eagle In Disguise var en riktigt bra spik som omgångens bästa spik förra lördagen då han vann i övertygande stil till låga 33% för honom. Wäjersten fortsätter att leverera och fortsätter att inte vara överstreckad överlag så bra att kolla lite extra på hans hästar även den här veckan då det är hans hemmabana som är värd för lördagens omgång.

Bergåker är vanlig tusenmetersbana med 200 meter långt upplopp, ingen vinklad startbilsvinge eller open stretch att ta hänsyn till här. I övrigt innhåller omgången ett par väldigt stora favoriter så spelar man med båda som spikar kanske man ska leta en tredje spik för att få med fler i övriga lopp. Man kan också hålla ner insatserna trots att det är JP då det finns hög risk för låg utdelning. Grupp ett loppet Sundsvalls Stora Pris är huvudloppet med en miljon till segraren men med bland startlistorna är även Kallblods-SM.

Video-tips & Andelar.

Vi gör tidigt inspelade tips på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FaceBook. Andelsspelet öppnas som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans där andelarna kostar 200:- och när det är JP så öppnas även TRAVPUNKTSE JACKPOT som kostar 500:- per andel. Båda spelen stänger drygt en timme innan spelstopp så jag hinner göra klart och lämna in allt när jag vet hur många vi blir.

Bästa Spiken!

I Svenskt Mästerskap för kallblod som går som avdelning tre så har jag svårt att se den stora favoriten 8 Månlykke A.M. förlora loppet. Visst om det går fort in i svängen och han körs framåt men inte kommer ner någonstan, så kan det ju sitta i benen. Skulle dessutom körsvennen hitta ner i banan på bra sätt kanske Gunnar kan köra för sent eller hitta ett sätt att förlora. Tror dock hästen bara löser uppgiften och spikar den här på allt.

Gå Kort!

I andra avdelningen sprider många strecken rejält och jag tycker mig ha hittat två vettiga streck här att försöka låsa loppet med. Se vid avdelning två för att hitta hästarna jag fastnat för. Väljer att nämna en avdelning till att gå kort i och när det är flera starka favoriter behöver man spela med spik eller lite färre i flera lopp för att få med riktigt många i dom lopp man tror att det ska kunna skrälla. Även sista avdelningen är så klart tänkbar att gå kort i även om den stora favoriten 6 Don Fanucci Zet så klart har mycket hög segerchans. Vid gardering ska man försöka stänga loppet på få streck.

Avdelning 1.

Ranking: A 1-4. B 6-5. C 8-11-12. D 3-2-10-9.

4 Kissinger Boko är bra i voltstart och med Goop upp är det rejält plus så borde vara bra chans trots spåret. Kommer man iväg hyggligt kanske man får ta över spets till och med men spår fyra i volt är alltid lite chansartat så garderingen är på sin plats. 1 Behind Lord har bästa spåret med bästa kusken och den här är startsnabb som kommer med form så här kanske Örjan väljer att köra i ledningen över den korta distansen. Skulle Goop få fart på favoriten kanske man släpper men kommer den inte direkt finns det ingen anledning att släppa varken till den eller till någon annan och det här blir hästen att slå. Nu försvann en trolig utmanare i spetsstriden i startsnabba 7 Bold Request från springspår som blivit struken under fredagen, det höjer chanserna för Örjan i spets här. Behind Lord får gå andra gången barfota runt om nu med som han bara gått en gång då han var bra som tvåa bakom Run N Cola på V75 (som sedan vann finalen) och gjort flera starter på rikstoton tidigare i sommar så lite mer härdad än många andra här.

5 L.L.Labero är också härdad på V75 och Bergh kan Bergsåker så kanske får iväg den här bra trots spår fem och då kanske den kan överraska lite i spetsstriden till och med. Bra inne i klassen och fin form så given på kupongen.

6 Firefoot är kanske lite besvärlig i volten men spår sex som ensam på springspår är böand det bästa man kunde önska då, så får tid att trava in sig ett par steg från det här läget och då är hästen också väldigt bra för den låga klass man är kvar i. Vingelrisk en bit ut i banan men absolut tänkbar vid gardering.

Bland skrällarna kan nämnas 11 Underbarosåfin som är hemmahäst i fin form och duger bra i klassen. 8 The World is Mine har fina smygläget med spår åtta i volten bakom startsnabb kusk och häst framför och håller ettan spets så kan det absolut bli rygg ledaren för den här och med på lopp innerspår hela vägen är det absolut en tänkbar skräll. 12 Mizai är en vass spurtare och med lite tur och rätta ryggar lär han fälla många till slut. Långsökt att han ska slå alla här men inte alls helt osannolikt. Man hade planer på helstängt huvudlag om det blivit bra spår men kanske inte blir så nu, men bra att ha i tanken att det finns där och kanske åker på nästa gång eller om man ändrar sig igen här. 3 O.M.Dustin får rejält kuskplus och har visat bra form på slutet men ska kanske inte räcka på V75, ändå fint spår och form så för er som letar rejäla skrällar är den kanske tänkbar om den tänder lite extra för duktiga Emilia Leo.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 5. C 8-1-4-3-6-2-10-9. D 12.

Klass 2 och lägsta klassen på V75 och där brukar ju jag ofta hitta anledningar att gardera på men nu väljer jag istället att gå kort. Anledningen är att generellt sett blir det oftast en lite för stor favorit i just den klassen där fler kanske är på uppgång i sina karriärer än i vissa klasser där några stannat av eller är på retur så att säga. Nu blir det inte så den här gången, loppet är jämnt spelat och kollektivet har det här som ett av sina garderingslopp och strecken sprids så läge att förska ta ställning för någon eller spela med väldigt få streck här.

Favoriten 5 Liberty Boko är Bergh-tränat från toppspår och hästen står perfekt inne i klassen. Det alla lär skriva och säga är att han var nära Lulius Boko näst sist och det är väl jag också inne på att kan man vara så bra mot kulltoppar så ska man bara vinna Klass 2. Lulius var nog väldigt nedtränad då och skulle föras framåt med loppet samtidigt som man säkert hade en hel del sparat så det såg väl lite bättre ut för den här än det var. Men det säger ändå något och formen är på topp för den här som man provade barfota runt om för sist. Då fick man tredjespår lite för länge och fick svar då man la liten speed mot ledaren efter bit och är ursäktad att man tröttnade in på upploppet. Då kanske man redan hade det här loppet i sikte och inte skulle vara maxprestation den gången och loppet kan hat fört fram honom en hel del. Är han bättre nu och hamnar bra på det är segerchansen bra. Stallkamraten 1 Infinite Mass är startsnabb och får Goop upp så kanske blir det körorder att svara all och bara släppa om favoriten kommer fram sedan. Inte säker poå att dne här kan svara upp innersniffen men kan få bra lopp i rygg på ledaren och det stämmer ju en del för Goop i loppen för dagen så absolut aktuell vid bredare gardering. Kan dock bli tredje invändigt då jag har ett annat spetsbud som kanske i sin tur släpper.

Jag väljer att låsa loppet med 7 Load Master som är startsnabb och siktats hit med en annan kusk som det stämmer en del för i loppen för dagen. Wäjersten kör i ruggigt självförtroende och härifrån vill tränaren att han laddar för ledningen så då lär han väl lyssna på det tipset och från spets blir den här svårslagen.

4 Max Lane är startsnabb, får proffskusk upp och ska gå första gången i bike så från ett av dom bästa spåren tror jag han tar ledningen. Är lite lägre streckad och vek ner sig i ledningen sist så kommer min idé tidigt så släpper man nog för bra resa i rygg på ledaren.

3 High on Pepper har mycket galopper men blir betrodd på sin fina segerstatistik men på V75 blir det nog för tufft för en som kanske hade velat ha längre distans mot speedigare motstånd än han själv. Överstreckad.

8 Babsans Bankir fick spår långt ut men är bra för lägsta klassen och skulle man ha tur är det ett tänkbart garderingsstreck framför allt på att det är rejält kuskplus med Magnus A upp nu. Gått barfota runt om två gånger med en galopp och en seger som resultat och är en bra avslutare så rankas upp på högt spelvärde.

2 Woodcutter drar en del streck och man gillar läget, kusken och första barfota runt om så klart men till över tio procent rankar jag ner på dåligt spelvärde. Tänder han till på skorycket kan han så klart vinna loppet men normalt är det några som ska vara för bra här. 6 Mon´s Tornardo är ganska snabb ut och hemmahäst som så klart siktats lite hitåt och tänkbar vid många streck.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 9-7. C 1-6. D 3-2-5-4-10-12-11.

Se Bästa Spiken!

8 Månlykke A.M. tror jag bara är bäst och vinner oavsett om kusken gör bort sig lite så har hästen lite längre distans att hämta upp eventuella missar från Gunnar Melander. Lite som att i jämna lopp brukar jag säga att det är längre distans för sämre kuskar att göra göra bort sig på, desto längre tid dom är ute på banan, så att säga. Nu tycker jag det blir tvärtom, längre tid för Månlykke att i sin överlägsenhet som häst i loppet väga upp för missar Gunnar brukar kunna svara för.

I mitt beslut för spik ligger också att jag tycker att värsta motbudet drar lite för mycket streck 7 Stjärnblomster som alltjämt ligger kvar runt 25% långt in på fredagen. I den här lopptypen med en överlägsen häst brukar den skena mer på procenten och kanske blir det så och då brukar andrahandaren få hamna mellan 10-15 procent då det bara finns 100 procent att dela på och resten ska ju ha viss segerchans med så klart. Jag ser inte Stjärnblomster som en som vinner loppet en gång på fyra och därav ser jag henne som kraftigt överstreckad trots den stora skillnaden på kuskar. Hon gör dessutom debut på lång distans och det brukar ju tyda på att man inte tycker från stallhåll att hon ska passa med sådana förutsättningar, då hade man ju anmält henne på något sådant lopp tidigare. Det har man alltså inte gjort på 40 starter och då ser jag distansen som ett minus och man är med här för att det är SM så klart. När nu svenska eliten är tunn så får man mest troligt ett fint andrapris ganska billigt här och det borde man väl vara väldigt nöjda med.

9 B.W.Rune är väl tredjehästen och given att ta med om man spekulerar i att favoriten skulle ha en dålig dag eller liknande. För att stänga på dom två mest betrodda i det här loppet ser totalt iskallt ut för ett system med tanke på hur procenten ligger. Till skillnad mot Stjärnblomster är distansen bra för den här och han har vunnit och svarat för bra insatser över långa distanser vid flera tillfällen. Örjan upp och bara bakspåret som kan häxa lite och att han inte vinner så ofta mot eliten men som sagt bara ett par som är något bättre mot den här gången. Övriga tror jag inte räcker.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 11-3-12. C 1-4-14-13-9-7-6-5. D 2-15.

Diamantsto-försök med spårtrappa och en bra favorit från framspår men spår åtta då hon står bra inne på pengarna här. 8 Ivanka Amok kan öppna hyggligt och körs väl framåt men det är vingelläge. Det skulle kunna bli tredje eller fjärdespår in i första svängen och sådana inledningar i lite för hårt tempo har satt käppar i hjulen för bättre favoriter än den här. Stämmer allt hyggligt är hon kanske bara bäst här då Nurmos haft bra form senaste tiden men faktum är att den har ett par av sina sämre prestationer med längre resa så det finns grejer som gör att garderingen är på sin plats. Loppet är öppet bakom henne och inte mycket som skiljer några väldigt lågt streckade från några av dom mer spelade och bred gardering är att föredra här.

11 Loaded Leila har vi varit tidiga på i tipsen som skrällbud högt i rankingarna och hon vann till 28 ggr pengarna näst sist. Var ännu bättre i starten efter som trea på 1.12,4 2140 autostart och det är vassa papper så verkar gå framåt med loppen och håller absolut toppform. Mycket tidig.

1 Infinity Sisu är startsnabb och kanske kan hålla upp innerspåret som är bra på Bergsåker men inte alls givet och som hårt streckad väljer jag att lägga henne först i c-gruppen på lite dåligt spelvärde. Jag tror att kanske 4 Annie Lennox kan ta sig förbi i inledningen med lite kuskplus och första gången barfota runt om. Hon kanske släpper i sin tur men har chans från rygg ledaren som storskräll här. Visst är det tuffare mot men läget, barfotan och formen gör att 1% är för lågt.

3 Summertime S. gillar jag som var favorit i loppet som Loaded Leila vann på Axevalla och här är det betydligt bättre läge för den här som inte är mycket sämre än dom som drar mer streck här. Visst är det minus på körsvennen mot näst sist men man siktade väl hit sist då man sparade hovarna i förra starten där man mötte alldeles för hårt motstånd i Bentley Gar. Tar inte så hårt på att man tappar i snabb avslutning då och tror på betydligt bättre prestation nu och tränaren som kör själv nu har vunnit flera starter med henne tidigare, så hon känner hästen och det spelar också viss roll.

12 Juno Beach är gynnad av invändig strykning och håller väldigt bra form med två raka segrar och den här vann Diamantsto-försök i vintras på isen mot bra hästar på tilläggsfållan. Nu är det hon själv som får jaga bakifrån men det tror jag hon ska kunna fixa för duktiga Sandra Eriksson och den här måste ha lite högre segerchans än procenten antyder, så jag rankar upp på spelvärdet.

14 Mia Vince gick väldigt bra för Goop då hon skrällde för honom nere på Jägersro sist och Björn gjorde små justeringar på hur biken skulle sitta mm och fick rätt effekt till slut här. Lite tur med ryggar så slår hon nog många i spurten igen.

9 Vilja T.Y.C. hade jag som spikförslag när hon vann i överlägsen stil på V75 i vintras och sedan har det strulat för henne. Struken för infektion inför en tilltänkt start och frågetecken för formen men tränaren menar att hon brukar gå bra direkt efter uppehåll så kanske positivt att vara fräsch för henne. Wäjersten körde vid V75-segern i vintras och kör nu igen och till en halv procent så måste det vara understreckat på formkusk med häst som visat att hon duger bra i liknande sammanhang tidigare.

13 Special Topmodel har visat att hon har bra farter i benen i sina kortlopp framförallt så kanske fel distans men det här är en hemmahäst som är bättre än resultatraden skvallrar om. Klass 2-finalen hon var fyra i hade hon bara Kentucky River, L.A.Boko och Luuk Schermer före sig i mål och har alltså mött stenhårda hingstar i öppna klasser och då kan hon visa sig tuff mot bara ston i rätt klass här.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 8-1-2. C 10-6-3-4-11. D 12-7-9.

Silverdivisionen över kort distans och här sticker fyra ekipage ut på spelet och jag rankar dom topp fyra med så när man hamnar nära kollektivet i rankingen är det bra läge att ta ställning eller gå kort för att ta bort en av dom betrodda. Jag kommer att ta ställning för spik här och ska man gardera får man måla på med några fler än dom fyra mest spelade för det är långt ner på procenten till övriga i loppet.

1 Even’s Cool Boy är loppets favorit men inte min spik, jag tycker han är alldeles för ojämn och ofta en besvikelse även när tränaren sagt att det ska vara bra insats att vänta och det finnas allt för ofta ursäkter i efterhand. Visst kan han öppna bra men tror inte han kan svara startsnabba 2 Park View som har bra fart i benen efter en bit. Det kan bli rejäl körning mellan dom två och den senare gick 1.09,9 trots startgalopp så han var utanför bild i sändningen, så svårt att klocka hur fort han gick efter galoppen. Mötte hårdare då och lättare att gå fort bakom hästar och inte lika givet att han är så tuff till slut här om han får öppna hårt för att ta sig förbi favoriten. Jag spelar med en tuffare häst som jag tror kan slå den här från dödens. Under fredagen då jag skrivit tipsen sedan i torsdags kväll så har faktiskt Park View gått förbi och blivit favorit, antagligen för att många med mig tror att han tar sig förbi den invändiga i starten, jag tror ändå det kan bli för tufft här.

5 Dwayne Zet blir min spik då han siktats hit efter att ha gått i vanlig vagn och med skor på alla hovarna sist för att nu maxas med amerikansk vagn och barfotabalans. Han vann snabba pengar i höstas och i vintras i sin nya regi sedan förra sommaren och tog snabba kliv i utvecklingen. Nu har han växt in bra i klassen och testade på Sweden Cup i maj där två heat samma dag kanske blev för tufft. Han har dessutom varit ute i Jämtlands Stora Pris mot eliten och räckte väl inte riktigt där heller men ner i rätt klass nu och då biter hans hårdhet bra och kommer han bara fram i dödens utan för mycket spår på vägen så är han nog tuffast. Kuskplus nu med i Magnus A upp så många plus här.

8 Gooner är med bra för klassen och kan dessutom öppna bra men kanske inte laddas från det här spåret, då kan det kosta för mycket spår genom första svängen. Hittar man bara ner vettigt i banan och det blir som väntat bra fart på loppet så är han väldigt stark spurtare i fin form. Wäjersten-tränat på hemmaplan och jag rankar honom tvåa trots spåret.

Bland skrällbuden vid bredare gardering återfinns lågt streckade 10 Cash Cowboy som kommer hävda sig bra i dom lite enklare Silverdisisionerna som är och har varit ett tag. 3 Falcon Am har bra statistik på kort distans där han inte startat speciellt ofta, så från ett bra spår är han en tänkbar skräll, då han också visat form. 6 Morotai Degato kan öppna bra och laddas väl från start här och är väl bättre än formraden ger sken av. 4 Ad Hoc gillar jag och haft ett par dåliga lägen sedan han kom till Bergh så från bra spår borde han kunna visa sin styrka till slut. Inte säker på att distansen är hans rätt och struken sedan sist så frågetecken för formen. Tycker ändå han kan vara aktuell då loppet känns vidöppet bakom min idé och tror att det krävs många streck om man börjar gardera.

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 11-9. C 7-5-2-1-3-12. D 6-4-10.

Bronsdivisionen över lång distans med bilstart och favoriten 8 Hannibal Face gick vi ju på som spik sist som jämnt spelad med 1 Heffner Am och vi fick rätt. Heffner steg på strecken men var en stabil spik. Det var rejäl bikeeffekt den starten också då han dundrade på i ledningen men nu är det hårdare mot den här gången och vingelrisk om man laddar från spår åtta. Förstahäst och skulle han komma hela vägen till ledningen är så klart mycket vunnet. Precis innanför är också startsnabb i 7 Santos de Castella men tror också han har spår för långt ut bakom vingen för att komma till ledningen men kan ju störa favoriten med.

11 Fabulous Pellini tror jag är bästa hästen men hon har inte startat på ett tag så frågetecken för formen här men Wäjersten-tränat på hemmaplan måste passas tidigt. Debut på lång distans är intressant.

9 Napoleon Cash är helt ny i klassen men visat hög kapacitet och kommer med två lopp i kroppen nu, där han vunnit båda för Magnus A. Han blev dessutom valack i vinter och kanske är bäst nu när det är frågetecken för formen hos ett par av värsta konkurrenterna.

2 Versace Face kanske ska gå i bike för första gången här så intressant att se hur det faller ut. 3 Abbys Wise As är Gocciadoro-tränat som körs av Goop och han är nog bättre än raden. Bra spår och toppkusk gör honom tänkbar tidigt. 5 Global Lover har ett bra spår och är ganska startsnabb så borde hamna bra på det och räknas. 1 Hefner Am var hårt betrodd sist men hade problem med magen och ska vara bättre nu så när det var aviserat bike på nu är det så klart intressant från bra smygläge. Nu har man dock dragit tillbaka på bikeinfon så rankas ner mer om det inte blir amerikansk vagn.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 4-9. C 3-1. D 7-8-10-5-2.

Sundsvall Open Trot med en miljon till vinnaren där 6 Don Fanucci Zet är omgångens största favorit och visst har han väldigt hög segerchans men han har galopperat i år på barfotabalansen och kanske är kort distans hans bästa. Nu är han så bra att det är små grejer man försöker hitta för att fälla och ändå troligt att han bara är bäst här men för potentialen i systemet så är det kul med gardering här.

1 Moni Viking ser jag som överstreckad då han vann över den dryga distansen sist men nu är det helt annan uppgift på medeldistans där han blir över från start och måste ha mycket tur för att komma in i loppet. Bra form men bara femte strecket för mig om man tar så många.

4 Brother Bill var riktigt nära att slå av DFZ på Årjäng efter perfekt styrning av Magnus A. Det krävdes förstorat målfoto för att DFZ skulle få vinsten och vi hade fått bra på TRAVPUNKTSE JACKPOT om han fått segern istället. Nu är det bra spår och hittar han till ledningen eller får ett bra slagläge måste han vara värst mot. Fortsatt formintryck ute i spåren i Åbys Stora Pris sist.

9 Stoletheshow har tidigare varit bäst där framme men visade nere på Jägersro att han fungerar bakom hästar med så läget behöver inte vara iskallt här och streckas tidigt i sin fina form.

3 Best Ofdream Trio gör det bra mest hela tiden och här hoppas man komma till spets och då kanske man svarar om favoriten inte kommer tidigt.

Stora Systemet.

 1. 1-4-5-6-8-11.
 2. 5-7.
 3. 8 Månlycke Am
 4. 1-3-4-8-11-12-14.
 5. 5 Dawyne Zet
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.
 7. 4-6-9.

3024 rader som kostar 1512 kronor.

Lilla Systemet.

 1. 1-4.
 2. 5-7.
 3. 8 Månlycke Am
 4. 1-3-8-11-12.
 5. 5 Dawyne Zet
 6. 8-9-11.
 7. 6 Don Fanucci Zet

60 rader som kostar 30kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se