Speltips: Skrivet material till V75, Bergsåker 18/2

Bergsåker entré

V75-Tips till Bergsåker 18/2

V75-Omgången.

Den här veckan är Bergsåker värd för V75-omgången där det är något längre upplopp än medel. Det gör det lite utslagsgivande här uppe där man vinner något färre lopp från ledningen än på merparten av banorna. I övrigt är innerspåret i starten bakom bil bättre här än på dom flesta andra banorna. Omgången innehåller inga jättestora favoriter och det finns absolut bra potential i omgången den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube.

Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

I Klass 1 som ligger som avdelning fem i omgången går jag på favoriten som ligger klart bra till i procenten då värsta motbuden fått så mycket sämre lägen. Jag är helt inne på att 3 Mellby Indigo är iordningställd hit på hemmaplan av Bergh och när han lottades till ett av dom bästa spåren med få som nog ska kunna köras i spets där framme borde han kunna köras tidigt till ledningen här. Att dom då ska ta längder på honom i spåren mot häst som har visat sig kunna hålla farten ser jag som svårt. Stark spik i skiktat lopp där bara ett fåtal ser ut att kunna vinna så bra att ställning.

Gå Kort!

Lutar åt att jag stänger tredje avdelningen på bara två streck, det är kallblodsloppet där jag väljer att lämna favoriten utanför systemet på dåligt spelvärde på honom som favorit. Jag går på två från bakspår och den av dom två som får bäst lopp borde ha bra chans så kul lås där.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 6-10-2. C 9-4-7. D 3-8-1-12-11.

2 Axel Ruda ser vi som överstreckad den här gången och han är inte så startsnabb och nöjd med sitt andraspår så kanske hamnar en bit ner här i starten även om det inte finns så värst startsnabba hästar med där framme, favorit i fara.

4 Merritt är den som nog spetsar initialt men ska nog inte köras i ledningen i det här motståndet men viss segerchans finns från rygg på ledaren kanske. Släpper nog till 5 Marre’s Dreamboy som man borde vara på hugget med från toppspår bakom bilen här och hästen har mött tuffare i unghästloppen han varit ute i och kommer hävda sig bra i Silverdivisionen. Han är loppets försthäst på att han visat fin form i årets två starter och spelvärdet är betydligt bättre hos honom än hos favoriten här. Under 20% är märkligt och trodde han skulle trenda mer än så här, tänkbar spik.

6 Fabulous Pellini är andrahästen i rankingen på att det är så intressant att se henne i comebacken nu när det är aviserat amerikansk vagn på direkt här och hon ska vara väl förberedd. Vunnit en bra Bronsdivision på sensommaren då hon slog bra hingstar och valacker så lär duga även i Silver.

10 Shapes är märkligt tappad på strecken här efter att ha varit betrodd i både försök och final i klassen på slutet och för tre starter sedan vann han Silver. Näst sist var han före favoriten som hade fått ett bra lopp den gången, då dom var tvåa och trea bakom Huddlestone. 2% mot favoritens 55% är märkligt efter att dom varit jämnt spelade ett par gånger i rad och det är ungefär lika bra hästar så bakspåret mot icke startsnabb från framspår så ska det inte skilja så här mycket. Tidig vid bredare gardering och rankar honom före favoriten på så mycket bättre spelvärde i honom. 9 Iceland Radio har rygg på favoriten och kan hålla den hela loppet och få bra draghjälp i tredjespår här och kan absolut speeda förbi favoriten över ett ganska långt upplopp.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 10-6-9. C 5-8-12-1. D 4-3-7-11.

Klass 2 där favoriten faller lite oftare än i dom flesta andra klasserna och tidigt var 6 Needle’em knapp favorit före 10 Everon men det har skiftat nu. Den förstnämnda har sina segrar i amerikansk vagn så det måste vara stort minus med vanlig vagn och det är rätt att han trendar något ner sista dagen. Den senare är Claes Sjöströms bästa chans för dagen och den här blev lite het i spets sist men höll bra ändå så kanske bara bra att ha ryggar och voltstart i starten efter ett sådant lopp för att han ska hålla sig lite lugnare. Bra häst för klassen och tidig vid gardering så klart.

2 Because the Night är klar förstahäst i loppet och då han fortfarnade är under 20% kan det vara en vettig chansspik i annars vidöppet lopp. Han siktades mot ett Margaretalopp på Solvalla men kom inte med på för få startpoäng och siktades då hit istället. Han har vunnit lopp redan i år så formen är nog riktigt bra hit och den här kvalade in till en E3-final i fjol så häst för betydligt större lopp än lägsta klassen på V75 där han står riktigt bra inne på pengarna nu så riktigt bra chans från helt okej spår då han kan öppna bra med.

1 Bottnas Intense var chanslös mot Everon när dom möttes och det är tufft mot nu så blir överstreckad här men har ett bra läge och kanske kan få ett bra lopp i rygg på ledaren då hon kan öppna bra. 8 Idoanythingforlove är den som kan följa med i ryggen på Bottnas Intense och komma igenom på bra sätt kanske. Skrällchans om man har tur med luckor sedan.

9 Itso Sisu var favorit och bra som tvåa på V75 på Umåker vid jul så med lite lättning i balansen med kortare brodd. Står nu på Tjomslands träningslista så kanske lite ändrad träning även om han och Philström ska träna hästarna ihop. 5 Myrsjös Timeout har gjort ett par starter i klassen och var bra sist så med kuskplus som perfekt inne i klassen borde det vara en bättre chans än dom 2% som kollektivet spelar honom till. Rejält kuskplus är det på 12 Magic Nightrider och häst i form som alltid varit tränarkörd så måste det vara stor skillnad. 4 Star Muscle ska ha smyglopp och får Örjan upp så bra det och tänkbar vid väldigt många.

Avdelning 3.

Ranking: A 12. B 9. C 5-10-8-11. D 2-4-3-1-6-7.

Här är det fel favorit och läge att gå mot 5 Tekno Jerven som galopperar alldeles för ofta för att vara favorit i det här sällskapet, som det inte ens är givet att han rår på även vid felfritt lopp. Favorit i fara. 12 B.W.Rune är bättre häst och visade helt andra fartresurser än favoriten då dom möttes när Tekno Jerven gick felfritt för tre starter sedan och även om Rune var många längder efter i trött rygg så växlade han ner favoriten på några steg och vann lätt även om Tekno Jerven kom tillbaka lite på slutet då. Från annat spår än bricka 12 hade Rune varit en bra spik men just det här läget är så chansartat och mycket kan hända men given ensam A, utgång och förstahäst i loppet.

9 Alma Prins står 20 meter bättre till mot favoriten och någon till där framme än då han sist gästade Sverige och ha var bra den gången och före favoriten i mål. Också chansartat läge men rygg på startsnabb och kan ha tur att komma igenom på bra sätt då han verkar ganska okomplicerad. Han kan få ett mycket bättre lopp än både B.W.Rune och favoriten och då kanske den här blir svår att slå i full form. Klart tänkbart lås med 12 och 9 här och ska man gardera vidare ska man ta ett par till utöver favoriten.

2 Järvsöodin kan öppna men när det är lite hårdare lopp som det här vinner han väldigt sällan och kanske släpper man till stallkamraten 4 B.W.Sture som också kan öppna snabbt från fint läge bakom bilen men även den här får tufft här då han tjänat mycket av sina pengar på äldre dagar i monté. 8 Bäcklös Uriel är ytterligare en startsnabb häst från J-O Persson liksom dom andra två nämnda här och inte helt osannolikt att man laddar här utifrån då det är stallkamrater som lär som släppa ner honom där framme. Kommer med full form och lite mer intressant än stallkamraterna där framme då han dessutom är mer på uppgång i karriären medan dom andra två kanske stannat av en hel del.

10 Brenne Banker stod liksom Alma Prinsen 20 meter efter ett par dom man möter idag och hade dubbla galopper i den starten där han drog en del spel faktiskt. Nu har han två lopp i kroppen i nya regin och är totalt bortglömd på 2% så given vid gardering här.

11 Smedheim Solan börjar bli till åren men gör fortfarande vassa tider som står sig bra här och han har mött dom allra bästa gång efter annan i sin karriär. Kanske behöver lopp i kroppen nu när det är comeback men till en halv procent är det en kul skräll.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 10-7-3. C 12-6-8-11-14-15-1-4-13. D 9-2.

Vidöppet försök i diamantstoet där man nog får strecka så många man har råd med, kanske alla.

Vi nämner något om i princip alla i inspelade materialet och kan väl säga att propositionen för dom där framme är bra här men det är inga topphästar så hästarna på tillägget som är härdade i klassen kommer nog in i matchen trots allt.

7 Honesty är loppets favorit men chansartat då det blir första starten på broddar och även om hon tränat ett tag på det i sin nya regi är det annat att tävla på det och maxprestera. Magnus A upp och topptränare här uppe så absolut tänkbar men chansartat i regidebut och kanske behöver lopp med för att vara på topp så bara en av många.

5 Miss Mighty vann sitt försök och var betrodd i finalen sedan men fick galopp när hon skulle tas ner snabbt för att få rygg på ledaren när hon inte kom till spets. Positivt var att hon kom iväg snabbt från spår fem i volten då och nu är det lite lättare mot än i finalen så bra chans då hon står på start en gång till. .

10 Shehuntyoudown gillar jag och rankade först vid vinsten till 18 ggr på V75 i mitten av december och hon räknas tidigt igen. tänder till bra på rycktussarna och tål att gå ute i både tredje och fjärdspår så räknas från bra spår på tillägget nu.

3 Bird Lane kan öppna så tidig från Berghs stall på hemmaplan från bar spår då det kanske kan bli spets här. 6 Russel Square kan med komma iväg bra från fint springspår och med Mats E skulle den här kunna bjudas bra lopp i kanske rygg på ledaren.

12 Krakas gör bra lopp mest hela tiden och står perfekt inne på pengarna här så är märkligt lågt streckad den här gången. Hon har en riktigt vass speed så får hon sitt lopp kan hon växla ner alla här, en procent på tok för lågt streckat här.

8 Young Mistress kommer med fin vinterform och har bra smygläge och utan andra bakspårshästar på startfållan kan man ju välja att gå ut tidigt om man ser bättre ryggar att välja kanske. Borde kunna komma igenom bra.

11 Cala Mayor de B. har fint tredjespår i volten och testas med ny körsven nu och det har vi ju sett speciellt kanske ston få lite extra fart av så från bra läge kan man få bra lopp med och härdad i den här typen av lopp.

14 Digital Literacy har chansartat springspår på tillägget och har man lite tur kan det bli bra och procenten nu är väldigt låg då formen nog är bättre än man kan utläsa av raden med senaste starterna. 1 Rezorb Hangover har toppspåret där framme och kan vara den som får rygg på ledaren men kan skrälla från tredje invändigt med då upploppet är ganska långt och det brukar kunna spricka upp i lopptypen. 15 Breeze är själv på dubbla tillägg här och då kostar det inte några spår att ta in 20 meter på dom framför så får hon bra ryggar sedan kan hon nog komma in i matchen på hårdhet.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 1-10. C 5-9-4-6. D 7-2-8-11-12.

Se ”Bästa Spiken”

Här spelar jag med spik på 3 Mellby Indigo då det ser så upplagt ut att han ska få ledningen och borde leda loppet runt om då värsta konkurrenten 10 Boli You S.M. dragit bakspår och är ute på sin första långresa här så oklart hur han tar det. Att då vara nära 30% från bakspår utan att ha vunnit lopp i Sverige ännu och kanske trivs som bäst på kort distans, då måste jag tycka att det är procent i överkant på honom.

1 Albacete är kanske mer intressant som motbud då även om han riskerar att bli fast men till låg procent kan man ju ta den risken och kommer han ut är han inte sämre än någon annan i det här ganska tunna Brons-försöket. Galopperat bort en hel del pengar i sin karriär men varit lite stabilare på slutet och bara två galopper på senaste 9 starterna.

4 Just More Fun och 6 Grit Brodda kan båda öppna bra men jag tror att 5 Magic Caviar kan vara den som öppnar snabbast från bra spår då det låter så på tränaren. Senaste två loppen då han höjt sig lite har varit från bakspår så med Mats E upp tror jag att han kan nå spets här för att släppa om Begh kommer tidigt med favoriten. Alla tre nämnda borde vara nöjda med den ryggen och Bergh är sällan någon man svarar när han kommer med bra häst, om man vill ha något i sin häst kvar till dagen efter.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 6. C 10-8-9-1-3. D 7-11-5-12.

Här hamnar man på betrodda i rankingen och har ingen riktigt skrällfeeling i loppet så väljer då att ta ställning och spela med kompletterande spik här men inte på favoriten.

6 Chitchat har varit riktigt bra men jag tror inte att det går att backa sist och sedan blåsa hela fältet i debuten i Brons som i Klass 2, det är två klasser upp och det blir tufft här om man inte kan öppna snabbare än han visat tidigare. Elddop nu och helt fel att han ska vara favorit ens och på tidiga systemen var han riktigt stor favorit till och med. Nu trendar han kraftigt nedåt och min spik trendar uppåt så dom dom blir kanske jämnt streckade till slut runt 35%. Visst är Chichat en klassklättrare som var i för låg klass och har klart kapacitet att springa genom Brons under våren med men då han är för hårt streckad här är det läge att gå mot den här gången även om jag rankar honom tidigt igen.

4 High on Pepper är det som ska vara favorit och den här har mött helt annat motstånd än Chitchat mött och High on Pepper är en hårdare häst och dessutom, viktigast av allat så kan han öppna bättre än favoriten. Nu när 2 L.L.Labero ströks som kunde haft i planerna att köras i ledningen så ligger vägen öppen för Kontio att ta över ledningen från 3 Reven Dejavu som det låter som man vill ha lopp i kroppen på och inte ska vara i toppform här. Kontio i ledningen är ingen idé att ställa frågan mot så han kan få sitta i fred där framme och över lång distans kan han dra musten ur konkurrenterna på slutrundan. Blir oerhört svår att ta ner på passande distans och ska vara framåt med lopp i kroppen dessutom, efter att man från stallhåll var överraskade att han var så bra som han var redan i årsdebuten.

10 M.T.Montpelier har fin form sedan han höjt sig rejält i amerikansk vagn senaste halvåret och fungerat bra på skor i sista starterna. Tänkbar vid gardering. 8 Ready Doc har roligt kuskplus och nedstruken ett spår så intressant med Magnus A som ospelad och den här kan öppna ganska bra.

Avdelning 7.

Ranking: A 6-1. B 11-12. C 10-9. D 7-3-4-2-8-5.

6 Ferrari Sisu har ganska bra läge i huvudloppet med 500 tkr till vinnaren och jag rankar honom först på att jag gillar hästen och hans chanser här. Han spurtade sylvasst sist han besökte banan så även om han inte skulle köras offensivt är det inte kört vart han än sitter då han även gick bra från kön i Sylvesterloppet som han vann, så den som tagit hem vinterns största lopp hittills. Marc upp är plus och han kan absolut ta den andra stora titeln för vintern här. Dold bike-ändring nu efter att gått i vanlig vagn nere i frankrike så får han vagnen han spurtade så vasst i på den här bananan, utan att det lyser rött.

Motstånd saknas inte och det är viss vingelrisk för favoriten så läge att gardera och första motbudet är 1 Spickleback Face som kanske kan hålla upp ledningen här då innerspåret är lite bättre på Bergsåker bakom bilen än på dom flesta andra banorna. 2 Pinto Bob kan dock ställa till det i spetsstriden då han är väldigt startsnabb och det har ju hänt några gånger att Bergh kört lite extra mot Wäjerstens hästar på Bergsåker i vinter. Nu är det bra pengar och kanske är Bergh nöjd med ryggen men kanske går förbi först och då kostar det väl lite för för Spickleback att runda fram till ledningen. Hade det inte varit att Bergh har så startsnabb häst där framme hade Spickleback variot en given förstahäst i loppet och min kollega Jens Lönnaeus förordar spik för Spickleback. Andra gången någonsin i bike och lopp i kroppen är bra grejer och hästen stod i 12 ggr i Harper Hanovers i fjol och var sedan mer spelad är Vernissage Grif (som vann) i Jämtlands stora pris i somras.

11 Ultion Face stod en vass avslutning då han lyckades vinna Guld från spår 12 på Kalmar och stallet har en ruggig form på hästarna och åker långt för den här starten så det är nog fortsatt toppform på hästen.

10 Pacific Face har gjort några starter i bike men det här blir första gången i amerikansk vagn på passande lång distans och då är det klart intressant. har varit mindre intressant i mina ögon då han tillhört favoriterna i loppen men nu som mindre streckad är det betydligt mer lockande att strecka.

12 Eddy West går från att vara jätte-favorit till över 50% då tränaren låg lågt och sa att formen ska komma längre fram till att bara vara 14% den här gången. Var väldigt bra som tvåa efter sen attack och går nog framåt i formkurvan nu då så kanske är mycket bättre nu. Läget är kallt men det finns starka som dra fram honom här på slutrundan och är han nära dom där framme kan han som bekant spurta ner vem som helst i det här fältet.

9 Esprit Sisu funkade inte alls i amerikanska vagnen sist och nu får han sin vanliga vagn med sidostänger på och ska vara bättre igen nu. Rygg på startsnabba så kan komma igenom bra och välja upplägg lite, kanske tredje invändigt och hoppas på luckor då kan det gå.

Stora systemet.

 1. 2-5-6-10.
 2. 2-5-6-8-9-10-12.
 3. 9-12.
 4. 3-5-6-7-8-10-11-12-14.
 5. 3 Mellby Indigo
 6. 4 High on Pepper
 7. 1-6-9-10-11-12.

3024 rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5 Marre’s Dreamboy
 2. 2 Because The Night
 3. 9-12.
 4. 3-5-7-10-12.
 5. 3 Mellby Indigo
 6. 4 High on Pepper
 7. 1-6.

20 rader som kostar 10 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se