Speltips: Skrivet material till V75, Åby 10/12

Åbytravet

V75-Tips till Åby 10/12

V75-Omgången.

Den här veckan är det en rolig omgång på Åby där vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube.

Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Skotvång sedan 1/12 är lite nytt för många i omgången för övrigt är det ju på Åby där vi har dubbla open stretch-spår över det annars korta upploppet. Spår en bit ut är bra bakom bilen här och bricka sex är betydligt bättre här än på många andra banor.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen tycker jag att den med högst segerchans i omgången startar i favoriten där, 6 Grant Hall som borde kunna köras till ledningen här och växer klasser i ledningen. Tror han bara är bäst här oavsett och skulle någon annan bli het i ledningen så tar väl Örjan en lugn dödens och då blir han också svår att ta ett par längder på över Åbys korta upplopp. Kuskplus på riktigt bra häst för klassen som tävlar vecka-vecka nu och är väl planerad att vara bättre nu än sist men var absolut inte dålig i förra starten. Kvar i samma klass och står riktigt bra inne i loppet från toppspår och borde vinna loppet ungefär varannan gång oavsett om det blir ledningen, dödens eller rygg på ledaren.

Gå Kort!

Provar att spara på strecken i guld den här veckan och chansar bort en hårt betrodd och spelar med tre streck här då det är frågetecken för formen hos flera av hästarna är det svårt att gå rakt ut på någon här.

Avdelning 1.

Ranking: A 3-5. B 8-9. C 4-7-2-12-6. C 10-1-11.

En stor favorit inleder omgången och här går väl många på att det var fint intryck sist, att hästen brukar gå med skor och att det är Örjan upp från bra spår. Visst det är väl allt bra för 3 Titan Yoda som vi nämnt en del om i tipsen tidigare men som stor favorit är han inte lika rolig. Tar ju en stund att komma till spets då andra är snabbare och inte ens givet att det blir ledningen då även om det troliga är att han körs dit efter bit i kraft av sitt stora favoritskap. Långresa och hästen radar inte upp segrar direkt med bara 2/10 i år och 220 tkr inkört och det finns så klart ursäkter i form av dåliga lägen allt som oftast men lite mer pengar kunde man allt tjänat ändå. Som väldigt stor favorit är det saker att ta på trots allt för försöka fälla även om jag förstår att det är en bra segerchans för Örjan här.

5 Behind Bars gillar Åby och är startsnabb från det här läget och även om han går upp i klass så är det inte värsta Silver den här veckan och från rygg ledaren eller i spets ska han absolut kunna vinna loppet.

8 Donizetti har risigt spår men det ser ju alla som läser startlistan men det dom verkar glömt redan är att det är en av kullens bästa hästar som treåring och strax bakom kulltopparna som fyraåring nu. Visst är han ojämn men det kan man köpa på en som bara är streckad till under 4% och han duger bra efter att sett fin ut sist med sparat i tuffare lopp, ner i rätt klass nu. 2 Full of Muscles var ute i samma lopp som Donizetti sist och satt med fast med sparat och nu är det hemmaplan från fint läge så kan vara en tänkbar storskräll.

9 Frodo S. brukar få tufft i silver men sett formstark ut gång efter annan i höst och början av vintern här. Har smygläge nu så kanske kan överraska som singelprocentare den här gången. 4 Special Major kan öppna riktigt vasst från perfekt spår är han väl favorit att vara först till plankan här och sedan kommer Behind Bars med i draget där och tar över. Special Major får bra resa på innerspåret och ska kunna skrälla då luckan kommer så även om det är tredje invändigt är det ju inte alls kört här. Har gjort bra lopp i amerikansk vagn på slutet med andraplats både i försök och final i Brons med bike på under hösten och sist var han helt ok i Silverfinal med samma vagn. Skrällde i försöket starten före från rygg på ledaren med vanlig vagn.

12 Hooper des Chasses visade toppform efter galoppen men upphämtningar efter galopp överskattas ofta så dra inga stora växlar på det. Starten innan tog han dock pengar på Vincennnes och det gillar man ju med lopp i kroppen efter resan därifrån hade det varit intressant från bättre läge men 12 med bilstart i Silver går sällan.

6 Zaffiro Jet kan öppna med men kan inte tänka mig att man släpper till den med Behind Bars, man släpper väl bara till favoriten om den kommer hyggligt tidigt. Det gör att Safiro Jet kan bli hängande en del eller får dödens och ska nog då ha kortare distans och skolöst för att vinna V75 med spår fram i dödens. Har han tur och får fina ryggar duger han men ska nog inte vara 11-12% som på tidiga kupongerna.

7 Hurricane River har ett lopp i kroppen efter hemresa från Frankrike där han vann ett lopp på Vincennes så med en start i kroppen nu efter att galopperat ett par gånger på slutet där nere så är han nog uppåt i form igen.

Avdelning 2.

Ranking: A 9-2 B 4-6. C 3-8-12-10-7. C 5-1-11.

Omgångens största favorit och mångas spik som nu ryggar Lugauer efter uppvisningen förra veckan med sina två hästar på Bergsåker. 2 Laban Lagö är inte dom två topphästarna som han visade upp förra veckan ännu och inte ens nära. Gillar sällan när Lugauer blir en bit över 60%, det finns tendens att det blir en del nerver inblandade i styrningarna då och inte helt ovanligt att det smittar av sig på hästarna är känslan. Klass 2 på V75 och här vill jag oftast gardera, så även nu, då man får chansen att fälla omgångens största favorit.

6 Nyras Lars R. har bra spår på banan och kan öppna vasst och här kan man nog vara förbi favoriten tidigt och får bra lopp där framme. Kommer dock från galopp så inget att hålla i handen som treåring här men tidig i kraft av sin startsnabbhet och sitt fina läge. Ställer till det för favoriten i spetsstriden.

9 Gatling är en annan fin treåring som slog äldre på Solvalla sist och duger bra i det här Klass 2-försöket. Rygg på favoriten och kan få ett bra lopp härifrån så jättetidig då man ska prova första gången i amerikansk vagn här. Gått alla starter med skor så inget konstigt där och vunnit fyra av fem starter och två där han förlorade så stark statistik och svårt att veta hur bra han är. Stallkamraten 3 Pinterest är mer rutinerad men varit ute i billigare lopp allt som oftats och är ingen stjärna alls men hittat formtopp på slutet. Gått bra för Jepson och kan få ett bra lopp så under en procent är för lågt och skulle kunna vara en tokskräll.

4 Blue Boy Face kommer med full form och slog en fin Nurmos-häst på Solvalla sist. Nu ordinarie kusk så plus där och från fint läge måste den här ha bra chans då han dessutom verkar tåla lite spår på vägen och inte är så löpningsberoende. Formstall och Johan vinner körsvensligan på Åby i år.

Avdelning 3.

Ranking: A 3 B 7-6. C 1-10-5-2-11-8-9. C 12.

Se ”Gå Kort!”

3 Mister F.Daag vann sitt försök i Elitloppet och var trea i finalen efter att han vunnit Copenhagen Cup och hästen har vunnit över 7 miljoner medan nästan hela fältet är gröna i guld i år och inte här till yttersta eliten. Den här ska matchas mot vintermeeting i Frankrike och ska väl bara vinna ett lopp som det här nu när det är ännu mer frågetecken för formen hos 6 Aetos Kronos. Visst är det oklar form hos F Daag med men han ska gå framåt med loppet i kroppen sist där det kördes preparé. Ytterligare oklart hur han går med skor även om man säger från stallhåll att det inte ska vara proböem med lätta aluminumskor. Hade man vetat att det är full form och att skor går bra så hade han varit en spik här.

Garderar ändå med bland andra Aetos Kronos som är den andra som är härdad i grupp ett lopp här och har väl klart högst kapacitet i fältet så även om det är oklar form, skor på och vanlig vagn så tror jag ändå på honom. Han är så mycket bättre än dom andra i grunden så är inte heller F Daag i full form så räcker säkert 80-90% form för att vinna loppet. Rankar ändå ett formkort före honom i 7 Phoenix Photo som fungerade bra med skor förra vintern och växt in i guld på ett bra sätt. Den här kan nog öppna bra från ett av bästa spåren på banan som han är nedstruken till och borde hamna bra på det här. Bra att stänga på dom tre kan jag tycka.

1 Rackham kan inte öppna snabbt och innerspåret är inte alls bra att få upp farten från på den här banan. Kusk och tränare tror/hoppas på tredje invändigt men inte ens säkert att det blir så bra. Har stark långspurt om man hittar ut men jag är orolig för formen även om Cristoffer säger att den är bra. Det var dåliga hovar sist och mycket plast på och galopp så kanske bara bra för hovarna att det skor på men så har han i princip inte tävlat alls så svårbedömt när han dessutom blir över. Chansar bort som över streckad till runt 20%.

Avdelning 4.

Ranking: A 13-1. B 7-8-2-14-9-11. C 6-12-5-10-15. D 4-3.

Diamantso-försök och ett av två den här tävlingsdagen vilket är bra för V75 då den typen av lopp oftast är svåra. Vi spikar i det senare som annars är väldigt öppet trots lite högre klass och bilstart över kort distans. Det här försöket är i helt annan stil då det är lägre klass och fullt fält med femton ekipage fördelade på två startfållor, den typen av lopp det ofta kan komma överraskningar i och det blir bred gardering här.

13 Nymke Brigadoon har bästa såpringspåret på tillägget och står bra inne på pengarna men det är chansartat med springspår där bak och viss vingelrisk finns. Bästa hästen är hon nog och bra chans att vinna om det inte strular för mycket.

På startfållan streckar jag tre hästar ganska tidigt i 7 Girl Happy E.P. som radar upp bra insatser och vann sist han gästade Åby så iordning när man kommer till Sverige och är säkert bättre än sist. 1 Ilaria Mearas är lägesgynnad och får kuskplus här så ska kunna få bra lopp i rygg på ledaren eller tredje invändigt här och det är positioner i den här typen av lopp. 2 Moscari Boko har med bra läge och vann lopp på Solvalla sist före treåringar som var fina i onsdags på Solvalla. Hon är stallkamrat med favoriten, kan öppna och får Jepson upp som kan Åby bra, bättre chans än 1%.

Streckar några till från tillägget i 8 Primadonna Tile som man verkar vilja ge snälla resor och det kan hon få från det här läget. Står sig bra i klassen och sparat sist så kan slå till här. 11 Mellby Ivy kommer från seger i försök och final så är här med fromen på topp och då kanske det inte spelar någon roll att hon får lite pengar på kontot. Duger här med men chansartat läge med spår fyra på volten sänker chanserna något. 9 Tasherit gör det bra mest hela tiden och har ett fint läge, inget kuskplus i annan körsven här kanske men vissa tänder till på förändringen. Under 2% är för lågt. 14 Electrique A. får kuskplus från springspåret och visst är det chansartat läge men laddar man kanske kan ha tur att komma ner i vettigt läge. Roligare med 3% än favorit från chansartat läge så klart och den här är nog inte mycket sämre än dom bästa här så stämmer det måste den här räknas som nästan ospelad. Fler har viss chans här och där framme kanske jag streckar 5 Pam Trot och 6 Inca Mearas kan väl båda duga där den senare har fint spår med duktig kusk i volten. Den tidigare får väl tuffare men har nog kapacitet för att skrälla. 12 Affinity Face kommer från bra spurtseger och var tvåa i tuffare “Maragretalopp” i somras så duger bra här. Är dock ojämn och har spår fem i volten på tillägget så inte alls tidig, men tänkbar.

Avdelning 5.

Ranking: A 9 B 7-3. C 10-6-12-4-11-1. D 5-2.

9 Gerben är rätt favorit här trots bakspår och en tänkbar chansspik i annars öppet lopp där han var bra tvåa sist mot flera av dagens konkurrenter. Nu är det rejält kuskplus och han har gång efter annan visat att han tål en rejäl långspurt ute i spåren så kör inte Örjan för sent så är han kanske bara bäst här.

3 Lorenzo Boko står bra till där framme och kördes invändigt i loppet sist där han var favorit mot bland andra Gerben. Bra läge här men det kan bli en del körning och inte alls givet att det blir spets för den här nu heller. Hittar man rygg på ledaren så är det nog bästa resan han kan få här men fler vill dit så kan bli körning.

7 Beethoven tycker jag är mest intressant bakom Gerben då det är debut i Goops regi här. Hästen har varit startsnabb med amerikansk vagn förut och det är klart plus med den vagnen på pch Goop upp här. Vi har sett ett par nyförvärv för Goop vinna direkt i debuten under hösten så tänder även den här till på miljöombyte och annan träning kanske han är riktigt bra direkt här.

10 Zenato var jämnt spelad med Gerben och Lorenzo Boko sit och var helt okej som trea då efter att ha snabbstartat. Nu kan man spara speeden och skillnaden i procenten är för stor även om han inte vinner så ofta så är nog chansen bättre än 3% här med rygg på startsnabba konkurrenter kan han komma igenom hyggligt.

6 Yuvaraj är ‘flagghäst’ för många då han gick snabbast av alla till slut i sin förra start på barfotabalans och med bike så inte givet det går lika snabbt nu med skor på men amerikansk vagn är klart bra här med. Bra spår och form så ska väl med men inget värde då många streckar tidigt nu. 4 Mizai gillar måga så klart då han avslutar snabbt allt som oftast men kan också öppna bra från toppspår nu. Ny i klassen och borde väl vilja rygg på ledaren här, kan vinna därifrån om han hittar dit men drar en del streck och är inte säker på att han räcker mot flera härdade i klassen så bara en av många vid bred gardering för mig. 8 Enjoy Banker slog flera av dagens motståndare vid skrällen sist och är klar för finalen redan så man tar det väl piano och backar sist den här gången. 2% är ändå lågt på en som kommer från försöksseger i förra starten mot dom mest betrodda här och tur var det inte han spurtade ner dom med bra rygg till upploppet. 12 Comes with Age duger, får kuskplus, går alltod med skor och kommer med form men läget är vad det är mot många bra i klassen borde det svårt att komma till. 11 Quenchless Tile har vi nämnt i tipsen som skräll på sltet och går bra mest varje gång och var riktigt bra som tvåa sist och kommer från formstall. Nu är dock upp i klass och visst kommer han duga bra och kanske skrälla i Brons till slut men det ser tufft ut den här gången även om jag inte ser honom som chanslös och under 0,4% är på tok för dåligt bedömt av kollektivet.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 8-3. C 10-9-4-5-12-1-2. D 11-7.

Se ”Bästa Spiken”

6 Grant Hall måste man ju gilla sedan halsoperationen i somras och han var inte dålig innan det men höjt sig ett snäpp. Radade upp segrar för Bergh redan som treåring då han kom från USA efter några starter i USA som tvååring utan framgång. Kvar i klass 1 och hög kapacitet för den klassen så måste ha hög segerchans och blir min bästa spik i omgången.

3 Il Forte kan vara en rusartyp men har också visat klart bättring på barfota och kanske bäst på kort distans i ledningen så tänbart att man släpper om Örjan kommer tidigt. Man vet ju att Örjan inte släpper till någon så rygg på ledaren på Åby är ju garanti om man släpper till favoriten här. Det underlättar ju för min spik, men annars tar väl Grant Hall ner Il Forte från utvändigt då Örjan kan köra väl avvägt i dödens.

Två ston i 9 Heartbeat Julie och 4 Pastors Girl drar en del streck och i klass 1 vinner märrar oerhört sällan. Båda hästarnas senaste respektive segrar kommer från stolopp och upp i klass rejält nu så borde få svårt även det är fina hästar med bra kapacitet där den förstnämnda nog är klart bäst av dom två och startar med chans från smygläge.

8 X.Tour och 12 Extreme A.F. är bortlottade en del men duger här och mest intressant är kanske X. Tour till en 1% som kan öppna snabbt och vill många ner på innerspåret kan det bli position i andraspår trots spåret. Hemmaplan och riktigt vass statistik i amerikansk vagn med 2-1-1-0 på fyra försök i den vagnen så klart bikegynnad här. 10 Lucifer Boko räknas också om favoriten skulle komma bort men tuffare nu är 30k-lopp på Kalmar sist men formen och kunnande är bra hos hästen.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 11-5. C 1-8-6-10-2-7-4-12. D 9.

Här spelar vi med kompletterande spik i 3 Nova Mahiron som inte blir så stor favorit och på tidiga kupongerna var hon inte ens favorit. Här lär man köra vad som går för ledningen och bra chans att leda loppet runt om så läge att spela med henne här där många sprider strecken rejält. Har vunnit V75 på vintern förr och det var finalen av Diamantstoet 26/12 med skor på som en av få treåringar som vann på V75 i fjol.

5 Jeans’n Passion var loppets tidiga favorit och även om hon kan öppna hyggligt så kommer hon inte förbi Nova Mahiron här och dessutom minst någon till som är snabbare ut. Låter inte jätteuppåt från stallhåll i tidiga intervjuer här heller så verkligen favorit i fara, som delad favorit nu. Ser väl ut att sjunka några procent och det är rätt.

8 Nina Ginto är bra men läget är kallt en av flera vid gardering. 1 Thai Sansa kan öppna bra och skulle man få rygg på Nova Mahiron kan man ju vinna loppet men tror nån ute i banan öppnar ännu bättre så tror den här får tredje invändigt och då är det mer chansartat. 6 Georgia Am är det som öppnar vasst från ett spår en bit ut och den här kan gå förbi alla och komma till ledningen men borde väl släppa om Uhrberg är första framme och ställer frågan. Öppnar dom likvärdigt kryper man väl ner i ryggen med den här med tanke på att det på Åby. 11 Nanny’s Girl är spurtstark och får kuskplus här så tänkbar om det blir fart på loppet där framme. 2 Excuse Me skrällde när hon slog Thai Sansa men blir överstreckad nu, visst kan det gå i fin form men inte tidig. 10 Alexi Quick står bra inne på pengarna och måste duga riktigt bra här, tränad och körd av Goop. Iprincip ingen är helt chanslös här och ett lopp där det är lite av en eller alla.

Stora systemet.

 1. 3-5-8-9.
 2. 2-3-4-6-9.
 3. 3-6-7.
 4. 1-2-7-8-9-11-13-14.
 5. 3-6-7-9-10.
 6. 6 Grant Hall
 7. 3 Nova Mahiron

2400 rader som kostar 1200 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-5-8.
 2. 2-4-6-9.
 3. 3 Mister F.Daag
 4. 1-2-7-8-13-14.
 5. 7-9.
 6. 6 Grant Hall
 7. 3 Nova Mahiron

144 rader som kostar 72 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se