Speltips: Skrivet material till Spring Race-finalen på V75 med 67 miljoner i Jackpot på Solvalla 9/4

Solvalla

V75-tips till JP-omgången på Solvalla 9/4-23.

Omgången med Spring Race Final.

Vid påsken går vårens största V75-omgång på söndagen 16:20 och det är finalen av Springrace dit man samlat jackpot-pengar så det är beräknat hela 67 miljoner till ensam vinnare på sju rätt. Traditionen är att Romme är värd för omgången men ett par stall på banan är isolerade på grund av kvarka, en sjukdom på hästarna som är smittsam. Detta gör att omgången går på Solvalla och det är helt okej med en bana som är medel vad gäller det mesta och det kommer att fungera bra. Omgången är intressant spelmässigt så klart, med 37 extra miljoner i potten, men också för att det bara finns två klara favoriter i omgången där man absolut ska kunna fälla en av dem.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt. När det är jackpot så öppnar jag även TRAVPUNKTSE JACKPOT för 500:-/andel.

Bästa Spiken!

I Silverdivisionen, avdelning fem är 4 Readly Lavec starsnabb bakom bilen och i spets måste han bli oerhört svår att slå, då han kommer från spetsseger i Guld på Momarken för två veckor sedan. Full form och ner i klass då han slog hästar som StoleTheShow den gången, och inga motståndare som matchat världseliten med i det här loppet. Toppspår och upplagt för spets och slut här och vinner nog loppet nära sex gånger på tio här och en stark spik.

Gå Kort!

I kallblodsloppet tycker jag att man kan gå kort, det ligger som fjärde avdelningen och innehåller omgångens största favorit som kanske blir svårslagen från spets. Det finns dock galopprisk och en vass konkurrent från tillägget som mött tuffare. Se avdelning fyra för vilka jag menar och det tänkbara låset, men för er som garderar vidare behövs nog inte så många markeringar till, se min ranking och kommentarer vid loppet.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 6-4. C 9-7-11-12-1-3. D 2-10.

Många tycks gilla 4 Baltimore Face här och han är knapp favorit trots bökigt fjärdespår och visst verkar det vara en riktig häst men han har inte mött så tufft motstånd ännu så favorit i fara. Det är både tuffare mot än han är van vid, en väldigt lång resa hit och dessutom ett av de sämsta spåren i voltstart så det finns några faktorer som gör att han mycket väl kan förlora loppet.

8 Mellby Imperial har heller inget enkelt läge men desto lättare att komma iväg felfritt från och med vassaste kusken för dagen så måste det finnas god chans att hitta ut här då han måste känna på sig att han har bästa hästen här. Han kan absolut vara före favoriten i starten trots bakspår och jag misstänker att Magnus A kör offensivt här då vi snackar Nurmos-tränat på Solvalla med lopp i kroppen. han var oväntat bra i comebacken och ska vara ytterligare bättre med loppet i kroppen och mer fart i benen nu. Barfota runt om var en plusvariant första gången sist och fortsatt så nu, toppchans och en kompletterande spik till bra värde.

6 Even Younger är intressant från toppspår där Örjan kör och kan sända mot ledningen tidigt . Glöm senaste starten då blev han över i tredjespår hela loppet från bricka 12, nu är det helt andra förutsättningar så god chans att komma till spets tidigt och i så fall spårar han kanske runt om.

7 Northman Maxus har liksom Mellby Imperial och Even Younger gjort det bra på Solvalla och har ett fint springspår så borde kunna hitta bra position en bit fram, för en duktig körsven. Bra form.

9 Buzzed Driving gillar jag och här tror tränaren att barfota bak ska ge bra effekt så intressant trots läget. Ny körsven med så kanske tänder till extra på det och det låter väldigt uppåt här så kul skräll till bara 3%.

Avdelning 2.

Ranking: A 12. B 8-10. C 1-3-9-2-7. D 5-6-11-4.

12 One Cristal rankas etta trots sämsta spåret bakom bilen men hästen har mött kulltoppar och hängt på bra där han tillexemel var femma på 1.13,7 över 2640 meter bakom Bedazzled Sox och Xanthis Harvey i Kriterie-kval. Inget sådant motstånd den här gången och det var första gången han gick barfota runt om så stort plus att det blir det nu med ett lopp i kroppen. Sämsta läget och han kanske inte satt nosen först så ofta gör dock att loppet känns vidöppet och bred gardering är på sin plats. Vi nämner något om i princip alla ekipagen här i inspelade tipsen så lyssna gärna på det.

8 Global Above All är vi inne på att man kanske skulle kunna köra hela vägen till spets här trots spår långt ut men det finns inte så många startraketer i fältet så det känns inte omöjligt. Bra häst för klassen oavsett och blir det inte allt för vingel så är han långt fram när pengarna ska fördelas.

10 H.C.’s Crazy Horse tränas och körs av vassa Wäjersten som ska rycka skor på den här första gången och hästen ska vara framåt med årsdebuten avklarad så tidig trots risigt läge.

3 Holy Ground har bar kusk, läge och den här har bara gått barfota runt två gånger med bakspår så kanske kan öppna lite snabbare nu när det första skorycket runt om med framspår.

1 Raja Knight är startsnabb men innerspåret är inte så enkelt på Solvalla om man inte är riktigt, riktigt snabb. Kontio kan väl få för sig att svara alla om det går men troligast att det blir rygg på ledaren för den här och då finns ju chansen så klart.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 10-8. C 11-3-6-9-5. D 7-2-1.

Bronsdivision med fördel ston så hingstar och valacker är det stängt för vid 900 tkr tjänat men ston får ha upp till 1.7 miljoner och det har höjt det här Brons-försöket en del faktiskt.

4 Illfindmywayhome tor jag mest på trots att han står lite hårt inne i klassen som en av dem med minst på kontot här. Han har dock bara gjort 27 starter så skadeförföljd och när han nu kommit igång på bra sätt ska han ju tjäna ikapp sina pengar som äldre och då står han bra inne i klasserna på V75. Årsdebut efter lång vinterträning gör dock att jag inte vågar gå rakt ut på den här i hård konkurrens och garderingen är på sin plats.

8 A Perfect Face har tillhört kulltoppen och med vanliga propositioner hade hon stått bra inne i Silver så riktigt bra proposition för henne. Läget är vad det är men stallet har form och hon duger absolut här.

3 Heroine Darling är delad favorit och det är hårt, då hon inte kan öppna så bra och möter betydligt tuffare än hon är van vid här. Visst var det tufft mot även sist och hon höll bra med offensivt upplägg utan segerchans och många tycker väl att det såg riktigt bra ut. Innan har hon gjort flera bra lopp på V75 i enklare gäng så känns väl igen och drar streck på det.

10 Capital Gain C.C. är riktigt bra för klassen så när han kommer med lopp i kroppen hit och ska gå maxad med bike och barfota runt om är det mycket intressant. Stark spurtare som är kollegan Lönnaeus ranking-etta i loppet och lyssna gärna på inspelade materialet där han förklarar sin syn på loppet.

5 Es Trenc och 6 So Far Away Ås är mycket startsnabba och störst chans för den senare att nå spets efter en bit om han körs resolut. Skulle dock Örjan få fart på favoriten kanske Haugstad ger upp. Kommer Es Trenc till spets borde han släppa och sitter då SFAÅ i ledningen kan det gå.

11 Zenato hänger med i alla tempon och skulle det stämma 100% kan han vara en tokskräll även om han så klart trivs bäst om han får vara med där framme. Han gick i mål på samma tiondel på 1.10,5 som favoriten här i maj förra våren i ett lopp Sourire Frö vann före Iznogoud AM och King Of Everything, där Zenato var femma och Illfindmywayhome var fyra. Inget sådant motstånd nu och han har visat att han trivs på våren och på kort distans. Jepson har haft form i sulkyn i år på V75 och hästen ska gå första gången med kombinationen barfota runt om och bike sedan i november.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 7. C 2-3-4-11-8-12-6-5. D 1-10-9.

Här är kollektivet inne på att 7 Guli Fantom står med tre ben i mål redan och spelar honom därefter, som omgångens största favorit till en bit över 60%. Visst är det fin rad med massa ettor men han är inte så travsäker som formraden ger sken av och han har haft sviter i sin karriär där han galopperat i nio raka starter och vid åtta starter i rad en annan gång så absolut inte att lita på. Visst har han kanske fått ordning på honom men jag är inte övertygad och när han möter tuffare om mycket pengar kan han falla in i gamla synder. Westholm har skrämt upp motståndarna med att han siktat på detta länge och han ska vara en riktigt bra segerchans osv men då det är många som vill ha position i främre träffen när det är mycket att köra om så kan det kosta en del att komma till ledningen från yttersta springspåret och viss vingelrisk föreligger här. Jag spelar med en annan före men väljer att låsa på två hästar här.

13 Alm Randers är givna motbudet som bästa hästen och det är kallblod utspridda på två fållor och tre volter så det finns absolut risk för omstarter som kan stressa upp favoriten och då brukar det vara fördelaktigt att starta en bit bak. Han har höjt sig trots att det varit starter med skor på slutet och en hel del i vanlig vagn så när det nu blir barfota runt som han är ännu bättre på så är det hyperintressant. Han möter enklare motstånd än han är van vid och jag tror på toppchans till att runda allihop här. Tänkbar chansspik då spelvärdet är högt och det ska inte skilja så mycket i procenten på honom och favoriten.

2 Fantomet är nog bäst bakom favoritduon och spår två är inte så dåligt som många tycks tro så även om han inte kan öppna så snabbt kan han nog få bra position från det här läget. 6% är lågt.

4 Guli Frodo har kallt läge i volten, är lite trög och körs av kusk som inte är ute på V75 så ofta så det är faktorer som sätter ned chanserna men hästen är bra och skulle kunna överraska med lite tur.

3 Nordvinnoch 6 Tangen Svenn har bra spår att öppna från och den som kommer först till plankan kan få rygg ledaren på favoriten och skulle favoriten då galoppera till slut kan man få gratis lucka kanske. Tänkbara storskrällar för den som är ute på djuphavsfiske här och går för potten.

8 Laggaprinsen kommer med lopp i kroppen, ska gå barfota runt om och förstärks av Ulf O i sulkyn från smygläge och kommer han igenom på vettigt sätt kan han kanske ha skrällchans. Han har trots allt vunnit 9/36 och gjort tre raka lopp utan galopper nu så felfri är han nog ganska bra för klassen.

11 Buska Blyg blev det jobbig resa för sist med lite spår på vägen och han gick väl ändå okej så fortsatt barfota runt om och borde väl siktats lite hitåt kan han ju vara bättre nu då Bergh brukar kunna ställa i ordning när det är mer att köra om.

12 Månremus spurtade bra när Magnus A körde honom för ett par starter sedan och plus med MAD upp igen här, även om motstånd och läge är jobbigt.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 3-9. C 5-2-6-10-12-7-11. D 1.

Se ”Bästa Spiken”

Jag kanske sa att det inte var så bra Silverfinal men det är väl ganska bra klass på den och tillexempel 3 Hannibal Face kommer att bli en bra Silver-häst och på sikt gå hela vägen till guld. Men nu är det årsdebut och han kommer direkt från försök och final i Brons så upp en klass medan 4 Readly Lavec som redan vunnit i Guld går ner en klass.

9 Marre’s Dreamboy gillar jag med som häst men nu går det allt snabbare så tufft att vinna Silver från bakspår men det är ändå kuskplus med Örjan upp. Han rapporteras träna bra och ska vässas i snabba intervaller som inför en av vinsterna på Solvalla i raden så väl förberett och skulle kunna gå med lite tur och tryck på loppet.

2 Mr Mah Can fick sparat i mål i regidebuten för Aronsson som gillar hästen och Mats E upp är bra så kanske kan skrälla från rygg på ledaren om favoriten har en dålig dag, men då ska luckan komma också. 5 Bravo Sabotage kan med öppna snabbt så från toppspår bakom bilen kanske han kan vara den som får rygg på ledaren och det kan väl vara roligare att spela på det då komben 4-5 måste ge betydligt mer än 4-2.

6 L.L.Royal är en helt okej Silverhäst som med kan öppna bra om man truýcker av men kanske spår ett snäpp för långt ut den här gången och blir inte förvånad om Bergh kanske tar det lite lugnt då det är årsdebut i den här starten.

12 Hipster Am har årsdebuten avklarad med en seger och han duger med bra i klassen men är totalt bortlottad och det är inte ofta Silver vinns från bricka 12. Men jag ser nästan ingen som chanslös i loppet så skulle favoriten komma bort så skulle jag nog vilja strecka alla utom den från bricka ett i princip.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 5-7. C 3-8-11-12-9-10. D 2-1.

4 Samaritana blev struken men här var vi inne på att inte gå på henne ändå och nu har det ändrats en hel del hur loppet kan bli kört då jag var inne på att den här kan köras tufft i dödens men det kan kanske inte så många andra göra här. Då finns chansen att ledaren rinner undan i 5 Ballerina Indika som kommer ut från toppspår med bra körsven i sammanhanget och den här kan absolut spåra runt om. Kan nämna att detta är kollegan Lönnaeus drag i loppet redan innan favoriten var han inne på att det blir spets och han tycker absolut att man kan vikta insatserna rejält på den här och han är ett spikbud för honom. Jag har dock en annan häst före men har funderingar på om man kanske ska spela med lås på mina första två här men landar till slut i att det blir några streck här.

7 Invidia blir lite kall spelmässigt nu när en klar favorit blev struken och den här får mycket extra streck här som andrahandare på procenten är hon första reserv hos många. Hon är bra och då det är en trappa är det så klart stort plus att vara hänvisad till sämre läge men sedan bli nedstruken till mer fördelaktigt spår. Tidig men dåligt spelvärde.

Min förstahäst blir 6 Vilja T.Y.C. som det låter mycket bra kring och hon gick med första gången rycktussar sist men behövde inte rycka dom och den växeln finns kvar nu. Tränaren är också inne på att barfota runt om ska ge bra effekt då enda gången hon gått barfota runt om sprang hon bromsade lite spets och hon ska lopp i ryggar och spela ut en rejäl lång-spurt då går hon för fullt hela vägen in och svarar bra på både norskt huvudlag och rycktussar så intressant med flera växlar nu.

3 Queen kan öppna bra men oftast snabbt i voltstart men hon har höjt sig på slutet och ska då kunna öppna bra på barfotan även bakom bil och balansen fungerade bra sist så från bra spår kan hon spetsa initialt och kanske kan ha rygg på ledaren då hon nog inte ska gå i spets mot det hrä motståndet.

8 Loaded Leila är totalt bortglömd efter att ha gått bra gång efter annan på V75 så väl förra sommaren som i vinter och vann på nyårsafton då det var förra gången man hade extra stor jackpot på V75. Andra gången i livet hon gick barfota runt om skrällde hon på V75 i somras så bra med försat skorycken nu på länge. Tål att gå i spåren och gynnad av en invändig strykning så räknas här på högt spelvärde.

Spårtrappa och då finns chansen för 12 Ninja’s Kiss och 11 Deep Sea Lucky som båda står bra inne på pengar och inte ovanligt med tre led och 15 hästar i trapporna och då är andra ledet inte lika illa som det kunde varit. Den förstnämnda ska gå första gången barfota runt om

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 10-11-7. C 5-2-4. D 6-12-9-1.

Sista avdelningen är ett uttagningslopp till Paralympiatravets final och Daniel Redén har två hästar till start med favoriten 11 Mister Hercules och 7 Missle Hill. Det låter på honom som att han tycker att favoriten är den som är i mest behov av ett lopp i kroppen medan den senare är mer rutinerad och en lite lättare häst som ska vara bra direkt. Det låter som han tycker att det ganska likvärdiga chanser och då favoriten har bakspår är det anmärkningsvärt det han säger och Mister Hercules måste väl vara överspelad då. Det är inte lätta att vinna i höga klasser från den här typen av lägen så favorit i fara. Missle Hill hade ett sämre fjolår men Redéns hästar kan studsa tillbaka med en vinterträning till i kroppen och blir inte förvånad alls om han skulle vara jättebra direkt här.

3 Ultion Face var klar favorit i STL-finalen sist mot Aetos Kronos, Eddy West och Four Guys Dream och var ute i spåren och vinglade men nu är det bättre läge och kanske kan han köras mot spets här till och med. Skulle han komma till ledningen blir han hästen att slå.

10 Mellby Jinx gillar jag skarpt och det har inte varit enkelt att tillhöra kulltoppen när Francesco Zet och överglänste alla. Han har ändå gjort det riktigt bra och i ny regi är han nu redo att möta äldre eliten så när loppet inte blev så tufft måste han ha toppchans med lopp i kroppen mot att ett par som gör årsdebuten här. Wäjersten låg lågt sist och sa att han behövde lopp i kroppen men han vann ändå med fin resa och nu ska han vara bättre.

5 Milliondollarrhyme är kollegan Lönnaeus drag i loppet då det varit uttalande från tränaren om att det ska bli bike och han har gått i en typ av hybrid som liknar bike tidigare så oklart om han syftar på den men borde väl mena amerikansk vagn om han säger bike får man ju hoppas. Blir det någon form av toppningar så är det klart att det är intressant, om han kommer till spets och dra på där. Men jag tycker inte alls att det är givet att han tar sig förbi Ultion Face i starten och när dom möttes 26/12 var inte Milliondollarrhyme ens nära att ta en längd på Ultion Face så han har väl kanske chans att få rygg på ledaren och då kan det så klart gå med. Bara en av många för mig.

Stora systemet.

 1. 8 Mellby Imperial
 2. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.
 3. 3-4-6-8-10-11.
 4. 7-13.
 5. 4 Readly Lavec
 6. 3-5-6-7-8.
 7. 3-5-7-10-11.

3600 rader som kostar 1800 kronor.

Lilla systemet.

 1. 8 Mellby Imperial
 2. 1-3-8-10-12.
 3. 4-8-10-11.
 4. 13 Alm Randers
 5. 4 Readly Lavec
 6. 5-6.
 7. 3-7-10-11.

160 rader som kostar 80 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se