Speltips: Skrivet material till Solvallas STL-Finaler på V75 23/3.

Solvalla

V75 & STL-Finaler på Solvalla 23/3

Omgången & banan.

STL-finaler på V75 som körs på Solvalla under lördagen 23/3 med spelstopp 16:20, som vanligt. Huvudstadsbanan har ett upplopp strax över medel och i övrigt ganska medelbra på alla sätt och vis, vad gäller spårstatistik och sådant så är det inget som sticker ut här.

Det ser lite väl skiktat ut i flera lopp men så brukar det se ut på förhand i finalerna, mest hela tiden, sedan visar det sig ofta att det var lite jämnare än man tänkt sig trots allt. Det finns ändå en hel del felstreckade hästar i omgången, men man behöver nog lite tur om man ska få hög utdelning den här veckan. Kanske inte den mest intressanta omgången och att hålla nere insatserna är nog ett bra tips. Första finalerna med valfri balans i år och väldigt många lyser det rött hos och inte alltid det faller väl ut så man kan räkna med en del oväntade galopper då banorna fortfarande är ganska kalla och hårda.

Jag gör ett försök att fälla omgångens största favorit och går det hem finns det många rader på kupongerna som kan ge vettig utdelning, även med troliga vinnare i flera av övriga lopp. Jag tar många streck i ett par lopp till där jag tycker det ska kunn askrälla rejält så givet att det finns potential.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Inspelade materialet finns även som ljudfil där poddar finns. Vi försöker allt som oftast få ut inspelade genomgången på tirsdagkvällen, så håll utkik.

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se så kolla in länkarna till spelen där. Jag lägger stora spelförslaget här som grund för mitt andelsspel för 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Femte avdelningen är STL-finalen i Silverdivisionen där 2 Danao Degli Dei kommer ut och är kvar i en klass för lågt är väl känslan, och ska bara vinna det här loppet. Det verkar också som att alla har respekt för honom i loppet och jag ser inte det som något minus att Gocciadoro kör den här gången. Bra läge och öppnar fort efter en bit så får ta över från alla här. Mest troligt håller hästen innanför upp sitt spår initialt och tränaren där har aviserat att man vill ha ett lopp i rygg på favoriten här.

Gå Kort

I andra avdelningen är det den lägsta klassen där det ofta går att fälla favoriten och leta skrällar när det är finaler men jag tycker absolut att några få hästar höjer sig en del här. Jag är inne på att man ska klara sig på få markeringar här och spelar med favoriten som mest troligt får ledningen om han inte tar den av egen kraft, vilket är troligt. Jag kompletterar med den jag tror har högst kapacitet i loppet, men man maxar inte i utrustning och balans på honom, så då han dessutoom startat från kass spår är det givet att han bara en av två här. Tycker det är ett bra lås då jag plockar bort den som är tvåa på strecken här.

5 Bicc’s Tobee som favorit i spets och kanske bästa hästen i 8 Baron Tilly är hästarna jag talar om och läs mer om loppet och övriga ekipage nere vid avdelning två.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 4-9-5. C 3-7-2. D 6-1.

4 Felicia Zet blir ganska klar favorit på tidiga systemen och det är väl baserat på att hon växte in i lopp bland äldre på ett bra sätt i fjol. Det var dock ganska snyggt matchat och när hon stötte på Great Skills, Dear Friend och Zuedi AMG på slutet av säsongen så blev det tuffare att räcka ävenom hon var bra. Inte den tuffaste Stoeliten nu men hon visade sig ändå begränsad då och har två galoppmisslyckanden i Frankrike i vinter så inget helt lopp i kroppen på väldigt länge. Tveksam form även om hon rapporteras träna bra och har gått lite snabbare jobb inför detta. Lite för stor favorit och inte givet att hon får sitta i fred i ledningen här.

8 Dea Sprint Bar är enda hästen Gocciadoro tränar på V75 den här dagen och han verkar ha klart höga tankar kring henne. Hon kommer nog att tjäna snabba pengar och i ett litet fält kan hon glida fram i dödens och kanske är hon bara bäst direkt. Gått med vanlig vagn i Frankrike och nu blir det maxat med barfota och bike, så här säger Gocciadoro om hästen till Sulkysport:

Dea Sprint Bar (lopp 5/V75-1) tycker jag har mognat både mentalt och psykiskt. Jag tror att hon kommer få en utmärkt säsong i Sverige och jag är säker på att hon kommer stå sig väldigt bra även i ett sådant här sällskap. Hon har gått jättebra i långlopp på Vincennes, men faktum är att jag tror hon kommer vara ännu bättre över kort distans. Vi har haft olika huvudlag på henne och jag kommer ta beslut efter värmningen vad jag väljer denna gång. I övrigt blir det barfota runt om och jänkarvagn. Alla mina hästar påbörjade resan upp till Sverige under måndagsmorgonen och kommer att vara på plats flera dagar före loppet, säger Alessandro Gocciadoro. (Intervju för fri publicering från Sulkysport)

5 Aurelia Express kan nog laddas rejält från optimalt spår för Mats E nu när det blir barfota runt om, då hon är väldigt startsnabb. Troligt att hon kanske kan ta sig förbi favoriten om den inte är i full form ännu. Hemmaplan för Nurmos-tränat och den här skulle kunna leda loppet runt eller få ett bra lopp i rygg på ledaren. 8% är lågt på tidiga kupongerna.

9 Betting Pacer har varit igång och ibland slår form klass så med Goop upp i litet fält med en stark avslutare är det så klart intressant. Många kan rada upp sig på innerspår, men det kanske ändå blir en del körning om positioner initialt och sedan är det tänkbart att Goccidoro ser till att hålla uppe tempot i dödens, då kan den här sitta bra på det.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 8-6-4. C 7-3-11-1-9-2. D 12.

Se ”Gå Kort!”

5 Bicc's Tobee och 8 Baron Tilly är mitt tänkta lås i loppet då jag tycker tre-fyra hästar höjer sig en del här och då vill jag ta lite ställning och avstå streck för 6 The Flying Eagle som jag inte riktigt tagit till mig ännu. Visst är det med en bra häst för lägsta klassen men jag tycker att de andra två är bättre så när den här spelad till nära 20% på tidiga system, så står jag över honom. MAD varnar för att lättning i balans och bike på ska höja honom rejält men risk för vingel här då favoriten nog spetsar.

4 Vancouver High är mest stark och rejäl men inte så speedig och svårt att vinna finaler då, men få starter så han utvecklas så klart på den biten med och har en rejäl avslutning, där han går hela vägen in. Han kan inte utnyttja spåret nämnvärt men borde kunna komma ner i en vettig position och procenten är låg här så tidig vid gardering, då jag anser att han tillhör de fyra som höjer sig en del här.

7 Sabani har höjt sig rejält i nuvarande regi och får man Goop upp och lättning i balansen så givet att den här startsnabba hästen ska kunna hitta vinnarhålet trots spår en bit och han ska kunna skrälla.

Avdelning 3.

Ranking: A 10-4. B 6-7-5. C 11-1-8-9. D 3-2-12.

Avdelning tre är finalen i Gulddivisionklara där omgångens största favorit 10 High On Pepper kommer ut från ett bakspår och man fortsätter att köra i vanlig vagn och med skor. Litar Kontio på sin häst och bara kör sista 700 meterna så är det inte alls givet att han tar in alla längder han kan vara efter här. Det går allt fortare där framme i loppen och hans bästa chans är nog att styra fram i dödens tidigt men taktiken är inte alltid Kontios starka sida så inte alls givet att det blir rätt här. Som omgångens största favorit vill jag försöka fälla från det här läget.

4 Phoenix Photo får Goop upp och skoryck så när han utvecklats som han gjort i startsnabbhet på slutet så är jag inne på att han kan komma till spets här efter en bit, även om alla med framspår kan öppna bra. Det finns absolut chans att 5 Click Bait släpper ledningen om han skulle ta sig förbi, vilket ändå är troligt. Det är medeldistans och där har Click Bait bara vunnit mot begränsat motstånd ett par gånger senaste åren, så det är mest troligt att man släpper. Goop är mästare på att disponera loppen i fråga om tempo och förmåga att få ut max av en häst över upploppet så jag är inne på att skulle Phoenix Photo få spets så måste det vara absolut toppchans.

6 Edibear kan öppna snabbt och då alla fem invändiga öppna snabbt med så finns det absolut chans att alla invändiga hamnar på innerspåret och den här kan komma ner i banan på vettigt sätt. För att sedan få andra hästar som tar dödens framför honom. Det intressanta här är att han gått få gånger barfota runt om och nu i kombination med amerikansk vagn är det första gången och han har svarat bra på ändringar tidigare så spännande till bara 2%.

8 Dats So Cool har absolut toppform och liksom tidigare nämnda Edibear kan man ju hamna bra på det trots spår långt ut då många nog kommer ner på innerspår framför. Får han ett fint rygglopp kan han skrälla här.

11 Axel Ruda har en vass spurt att tillgå och utvecklas hela tiden och skulle man få lifta med i rygg på favoriten under slutvarvet, om man väljer det upplägget för favoriten så kan den här kanske speeda ner alla till slut.

2 Chapuy och 3 Sweetman är startsnabba med men oftast har man kört sig till spets mot enklare motstånd och dom två andra nämnda spetsbuden är betydligt mer rejäla hästar och det blir svårt för den här duon att ha något med spetsstriden att göra egentligen. Givet att båda vill ha rygg på ledaren här och kör för det så klart och den som kommer dit kan få med sig bra pengar, men jag ser duon som chanslös.

9 Rome Pays Of börjar man ju tröttna på och han får chansen igen då han har spetsläge, han har ju åter visat att han inte vill vinna från kön, då jag trodde han skulle vinna på Örebro men bara gav sig.

Avdelning 4.

Ranking: A 15. B 13-2-5-11-14. C 1-8-6-12-4-3-10. D 7-9.

Den här finalen av Diamantstoet är en spårtrappa där det skiljer väldigt mycket i pengar på hästarna och jag tycker det är en intressant proposition för hästarna där bak där 15 J.J.Another Vinn får MAD upp och är van att möta betydligt hårdare konkurrenter. Han har dessutom haft väldigt bra form och höjt sig i vinter så given trots läget.

Många startsnabba i loppet så även om favoriten 5 Xia Lloyd är givna spetsbudet så kan det kosta att komma till ledningen här då många vill ha rygg på ledaren och många andra med kan tänka sig att köra i ledningen här. Med stort fält i spårtrappa brukar man dessutom se en del positionsförändringar vilket gör att tempot kan hållas uppe och då är det inte alls givet att ledaren håller undan i ett den typen av lopp. Favorit i fara, och dessutom på tok för hårt streckad, i förhållande till övriga.

14 Crazy Life vinner heller inte så ofta men gör det bra mest hela tiden och får maxat med bike och barfota runt om här så intressant till vettig procent i enklare gäng än hon är van att möta.

Alltid farligt med hästarna där framme i finalen av Diamantstoet och inte sällan en som får lopp i tredje inner skräller till. Nu är väl inte det några skrällar men 1 Chocolicius och 2 I Love Faux Depart borde kunna få bra lopp och den förstnämnda hamna ju bland tilläggshästarna i sitt försök men kunde ändå vinna med rejäl repa i tredjespår. Den senare har utvecklats en del med sina lopp på slutet och Goop upp när det är första gången barfota och första gången i amerikansk vagn gör det klart intressant.

11 Bold Face har hög kapacitet, kommer med ett lopp i kroppen efter strykning och får Adielsson upp här så intressant då det kan bli effekt på kuskbyte här. Hon har bara gått felfrittt i två av sina åtta starter i amerikansk vagn med vid ena felfria loppet var hon riktigt bra vid seger i Stochampionats-kval så även om galopprisken är hög ser jag ändå bike på som ett plus så klart.

8 Vilja T.Y.C. står bra till en bit ut på vingen men med hästar med så mycket pengar invändigt och kommer hon bara ner någonstans lär hon tugga ner många där framme. Barfota runt om kan ge extra kick nu, då hon inte riktigt velat sätta nosen först så ofta.

Skrälldugliga hästar i fin form är både 12 La Ferrari Dimanche och 13 Quantity Of Time där den förstnämnda gått i bike få gånger och får det pluset nu. Den senare visade bra fart på barfota runt om och Salmela har ofta bra effekt på sina skoryck och läget är ganska okej i spårtrappa.

6 Lady Silver kan öppna bra från okej läge och hittar hon bra slagläge är det bra med första barfota på väldigt länge för henne här. Väldigt lågt streckad.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 1. C 4-5-6-8-12-9-11-7. D 3-10.

Se ”Bästa Spiken”

Silverdivisionens STL-final där 2 Danao Degli Dei bara är bäst men han har blivit het och det har funkat ändå men det är väl det som kan ställa till det på full väg. Sedan finns väl en liten galopprisk med i starten från spår en bit in men med det sagt så tror jag att segerchansen motsvarar den häga procenten och jag är inne på att det är en vettig spik här.

1 Combat Fighter kan öppna väldigt snabbt och skulle favoriten komma bort kan den här leda loppet runt om. Tränaren är inne på att det ska vara en bra rygg i favoriten så han verkar vilja släppa ledningen här. Skulle favoriten då bli het i spets finns ju luckan ofta hela vägen i den typen av lopp och inte allt för sällan kan den som går på innerspåret bakom ta sig förbi till slut och den här har en vass avslutning att tilllgå så givet att det finns viss chans för den här att slå favoriten om den har en dålig dag.

Övriga tycker jag borde få svårt att räcka mot nämnda duo och på matematiskt system är det fär dyrt att dubbla men på ett reducerat kan man vikta insatserna med favoriten men få med motbudet på någon form av reducering.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 6-12-7-9-11. C 3-1-8-4-5. D 2.

6 Mellby Jail gick upp i klass i förra starten men fick ett bra lopp i spets då och var väl kanske ännu finare vid segern på Kalmar i Klass 2 tidigare i år. Här är det spår en bit ut bakom vingen och även om han är startsnabb är det inte givet att han kommer till spets den här gången så favorit i fara.

10 Utah Southwind är riktigt bra för klassen och vann i ruggigt stark stil sist och verkar gå framåt för varje lopp han får i sin nya regi. Han kanske bara är bäst och kliver runt det här gänget och jag rankar honom först.

9 Judge Dredd Sisu kommer med fyra raka och jag nämnde att man gillar skorycken hos Salmela så spännande på den här då det är första gången utan skor någonsin. Rejäl häst som tål offensivt upplägg och han rankas tidigt.

7 Cassius Clay D.E. är också han rejäl och tål offensiva upplägg så givet att även han är tidig även om det kan bli lite vingel här och är inte dödens upptaget av d´favoriten är det kanske den här som hamnar där tidigt då han kan ta sig iväg vettigt. Ruggigt bra statistik i bike så fint med den på.

1 Global Dependable får gå första gången barfota runt om här och amerikansk vagn har han bara gått i två gånger så bra maxning och kan han få rygg på ledaren finns vettig chans men kanske streckad lite i överkant då han riskrerar att bli över trots att han kan öppna bra.

12 Call Me Gleipner man sparar på maxningar men han gav Utah Southwind en match sist och man har ryckt tussarna två gånger på slutet, väldigt sent i Margaretaloppet han gick i mål som trea med lite sparat. Sist drog man tussarna lite tidigare och det ger bra effekt på honom och har han tur med rätta ryggarna ska han kunna skrälla och procenten är vädligt låg här. Man verkar ha höga tankar om honom och räknar med att han är med större årgångslopp längre fram så klass 1 duger han bra i även om det inte är maxat.

Stallkamraten till nyss nämnda skräll är också en rejäl stänkare i loppet i form av 11 No Talking You som gått bra från bakspåren på slutet och tar i hela vägen in. Han går mer maxat i balans och utrustning och vagn vilket sett bra ut på slutet. Knepig banan på Halmstad men desto bättre sist på fel distans då medel nog är hans bästa, som nu.

8 Billionair Face duger också bra i loppet men läget är riktigt kallt för honom och det krävs väldigt mycket tur. Han kanske dessutom trivs bäst på kortare distansen men till under 2% är han väl ett tänkbart streck på kapacitet.

3 Pwojtec Vrijthout kan öppna snabbt och vi hade honom spikbud när han vann ett perfekt lopp för honom sist där han stod riktigt bra inne i loppet. Han ska kunna spetsa här även om det finns flera startsnabba i främst kanske från spåren 1, 5 och 6. I ledningen borde man inte släppa till någon då han inte kan växla tempo så snabbt så han behöver hålla sin fart i spets och kan vinna därifrån medan han är mycket sårbar från alla andra psoitioner. Det kanske är lite hårt mot, för honom nu, då många kan tänka sig att gå i dödens här så kan det bli för hårt tempo och han är sårbar.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 3-1-7. C 9-2-8-11-4-10. D 12-6.

5 Esposito är en mycket stark favorit som ska ha absolut toppchans att spetsa och leda det här loppet runt om. MAD håller honom dessutom som sin bästa chans i omgången och det är inte så många startsnabba som kommer att svara när han kommer tidigt, så det är mest troligt spets och slut här. Han är bara streckad på 33% fredag morgon och det är klart vettig procent och jag spikar honom.

3 It´s Peppertime är en häst som är väldigt bra och gick i mål med sparat sist men får alltid gå många meter längre i loppen än vad Esposito får göra och det är inte enkelt att vinna finaler i Brons på det sättet. Han kan absolut göra det men då det förmodligen är en bra häst i ledningen kan det bli för långt fram för den här. Den värsta utmanaren ändå.

1 Moses Boko kan inte svara och och ska hitta ut men kommer han ut i ett vettigt slagläge eller körs invändigt och har tur med luckor är han väldigt bra. Kusken gör för mycket missar i loppen för att man ska kunna gå på ett sådant ekipage i en final även om han är given vid gardering trots kusk och läge.

9 Jalapeno K. är väldigt startsnabb så givet att han är missgynnad av bakspåret och kanske var han lite på retur sist även om han vann. Startat på regelbundet sedan i april så ett helt år och det kan vara tufft även om han verkar vara tuff och nu kommer barfota säsongen så tänkbar vid gardering men till ganska hög procent tycker jag att det är i överkant med tanke på bakspåret.

7 Winterburn är till skillnad mot nämnda kvartett lite nyare i klassen och tränaren har hela tiden varnat för att det inte ska vara full form på honom ännu. Nu tycker han dock att han var piggare i loppet sist och har bättre form så när man ska testa med någon form av skygglappar/helstängt huvudlag är det intressant till klart vettig procent. Det var dessutom första gången barfota fram sist och vissa brukar nämna att det kan bli andra gången man får bäst effekt på skorycken hos vissa hästar.

2 Black Fire möter ett par tuffa här men är tuff själv och var lite nedsatt sist så ska vara betydligt bättre nu. Han är mer mogen att gå barfota runt om nu och då det var första gången på länge sist, när han inte var helt frisk, så får man kanske en bättre effekt på en fullt frisk häst, den här gången. Läget är fint och han kan få bra lopp i draget och tjänar fina pengar och stämmer allt kan han skrälla.

6 Mission Beach är en bilföljare så tänkbart att hon spetsar direkt här men släpper till favoriten och får bralopp. Tror ändå inte hon räcker men ställer till det för Moses Boko.

Stora systemet.

 1. 4-5-8-9.
 2. 5-8.
 3. 4-6-10.
 4. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15.
 5. 2 Danao Degli Dei
 6. 3-6-7-9-10-11-12.
 7. 5 Esposito

3.360 rader som kostar 1.680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4-5-8-9.
 2. 5 Bicc’s Tobee
 3. 10 High On Pepper
 4. 1-2-5-6-8-11-12-13-14-15.
 5. 2 Danao Degli Dei
 6. 6-7-9-10-11-12.
 7. 5 Esposito

240 rader som kostar 120 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se