Speltips: Skrivet material till Extra V75 28/5.

Elitloppet 2023

V75-Tips till Solvalla 28/5.

V75-Omgången & Banan.

Elitloppet ska avgöras och avdelningarna två och tre på V75-kupongen är Elitloppsheaten. Riktigt vassa lopp hela omgången där Elitkampen, världens största lopp för kallblod ska avgöras i första avdelningen. Häftigt lopp med en miljon till vinnaren och tyvärr har vi inte så vass klass på svenska äldre kallblod som vi nästan alltid haft tidigare och det ser ut som att det är Norge mot Finland kampen står i år igen. I avdelning fyra avgörs Treårings Eliten i Breeders Course som är ett Grupp 1-lopp med en miljon till vinnaren. Avdelning fem och sex är Fyraåringseliten, där det första är för ston och det senare är öppet, där båda går över 1640 meter. Sista avdelningen är Lärlingeliten där det brukar vara rivigt lopp med snabba tider, även det över 1640 meter så action i alla avdelningar här.

Solvalla är som vanligt värd för den här tävlingsdagen och huvudstadsbanan är genomsnittlig vad det gäller det mesta, så inget som sticker ut alls här. Man försöker alltid få till en ganska hård och snabb bana den här tävlingsdagen och inte ovanligt att den sliter lite på hästarna med snabba tider.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

Vettig spik till inte alls för hög procent på troliga ledaren i första heatet till Elitloppet 1 Don Fanucci Zet som inet kan släppa spets här och äventyra ett bra spår i finalen och han måste ju köar i ledningen. Då blir det ju oftast så att hästar i dödens inte lägger lasset i ett försök och ledaren kan få en del gratis.

Gå Kort!

Gå kort kan man göra i första tre avdelningarna och i Elitkampen är jag inne på att stänga loppet på två eller tre hästar. Gillar man inte min spik i andra avdelningen så är det väl 4 Etonnant man kan låsa loppet med. I tredje avdelningen är det tänkbart att låsa loppet på två hästar men fastnar nog i att det är näst intill heltäckt med fyra streck så kanske landar i det.

Avdelning 1.

Här tävlar kallbloden om en miljon till vinnaren i Elitkampen över 1609 meter autostart där favoriten fått bakspår men det är bara roligt för loppet.

3 Tangen Bork till spets och borde ha absolut toppchans där från stall i form med häst som inner ofta mot Norge-eliten.

10 Parvelan Retu är bästa hästen men resan oroar så inget man vågar på även om jag tycker det blir överdriven oro angående resan.

2 Evartti har toppspår och får bra resa och det mest intressanta är att han väldigt sällan går barfota runt om och höjer sig enormt då han kan gå så.

5 Stjärnblomster är överstreckad men har formkusken för helgen och toppspår så förstår att man spela med den här men inget för mig och bara aktuell vid många streck på dåligt spelvärde den här gången.

7 Stallone var tvåa i loppet i fjol och duger absolut.

Avdelning 2.

Elitloppsförsök 1, med kanske det något vassare heatet även om favoriten är med i det andra.

1 Don Fanucci Zet har upplagt för att leda loppet runt om och spikas då han borde hålla längden mot 2 Önas Prince och DFZ ska inte få stryk av den i dödens. Bäst chans för bra placering på Önas är väl att backa ner i rygg ledaren.

4 Etonnant och 6 Go on Boy är vassa utmanare men ingen av dom går maxat i försöket och är nöjda med tredjeplatsen så slåss om den och kan bli allt från tvåa till fyra, men båda borde gå vidare.

Skulle Nordström få hjärnsläpp och köra länge mot favoriten så öppnas loppet upp, Önas faller då på eget grepp och andra bjuds in. 8 Brother Bill kan i så fall avslua visslande och Magnus A valde den här bland tre hästar han fick med till Elitloppet som kusk.

Avdelning 3.

Här kommer förhandsfavoriten ut i 6 San Moteur och jag tror inte att man till varje pris vill ha innerspår i finalen så inte alls givet att man lägger rubbet för att vinna försöket med den här. Hästen är dock så bra att han kanske vinner ändå, nu när det blev spår en bit ut i det här heatet så är det väl upplagt för att köra fram i dödens där han trivs bra och han kanske bara sätter nosen först på ren klass.

Speciellt om det mest troligt är 2 Ultion Face som spetsar och rusar på där framme som sist. Man kanske släpper om Åke Svanstedt får rejäl fart på 4 Hail Mary och det är en tänkbar spetshäst här då Ultion Face är en lite enklare häst som dessutom har en hel del galopper i historiken. Skulle Hail Mary komma till ledningen kan han absolut vinna loppet. Även 1 Best Ofdream Trio kan öppna snabbt och många har honom som spetsbud men jag är väldigt tveksam till det och det räcker ändå inte från ledningen.

5 Honeck kan även han öppna bra bakom bilen och har toppspår men ska inte kunna ta en längd sida vid sida på Hail Mary. Det kan dock bli ännu snabbare från start här då det är första gången med amerikansk vagn i lopp för den här nu. Man har testat i träning och det fungerar så det ska kunna ge bra effekt. Han har matchats mot de bästa hela vintern och kan passa bra på skandinavisk bana så se upp för den här. Dessutom rycker man skor bak i försöket och kretsen kring hästen är väldigt uppåt så tänkbart att den här vinner försöket om man tar sig förbi Hail Mary och bombar mot spets.

7 Vivid Wise As är en häst som allt som oftast gör sitt bästa och vann Grand Criterium de Vitesse i Cagnes Sur Mere till 1,80 i mars. Det är Frankrikes största snabblopp där vinnaren ofta har framskjuten placering i Elitloppet och det vann han som storfavorit med vanlig vagn. Går från alla positioner och är totalt bortglömd här, där det dessutom är bike på mot loppen i Frankrike.

Avdelning 4.

3 Novato spikar jag tills han förlorar och jag är imponerad av hästen som nu kommer med ett lopp i kroppen hit och inte alls är överspelad. Bra läge och kan bombas mot ledningen tidigt, då är det nog över men han kan vinna från andra positioner med.

9 Eros Jet är tuffast mot och ska nog få skoryck första gången så klart intressant från ett vettigt bakspår som Gocciadoro inte alls var missnöjd med. Nu ändrades dock till skor runt om sent på söndagen men han sa så här tidigare i veckan:

Eros Jet var jag inte nöjd med senast. Det var inte alls samma häst som han uppträtt som tidigare och jag tror att den långresa han hade i kroppen ganska tätt inpå det loppet från Italien satte ner hans fysiska förmåga. Jag körde hästen i ett träningsjobb i lördags och tyckte han kändes mycket kraftfullare och han travade dessutom bättre. Jag känner mig trygg vid att ni kommer få se en helt annan häst på söndag. Det blir helstängt huvudlag samt jänkarvagn, men sedan tar jag beslut under tävlingsdagen hur jag ska göra med balansen. Han har tävlat med skor runt om varje gång hittills, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 5.

9 Joviality är omgångens största favorit och då flera av loppen är skiktade blir utdelningen väldigt låg med många kombinationer om den här vinner så med tanke på spelvärde måste man nog försöka fälla. Bakspår är hon inte så van vid då det är oftast är mindre fält i USA och tredjespår i svängar här kanske hon inte gillar och vi försöker hitta något att ta på för att fälla. Det var svårt att ta många längder från kön för många hästar under lördagen och banan är snabb så vi spelar med bred gardering och tar med flera där framme.

6 Jazzy Perrine är vettiga motbudet där hon ger ganska låga odds på fasta vinnar-spel och det skiljer för mycket på procenten mot favoriten här så man kan nog ranka den här först. Malmqvist har absolut toppform med en dubbel under lördagen och vinst i Harpers Hanovers då.

1 Jewilla gillar formtoppade körsvennen Mats E och han är inne på att han kan hålla upp innerspåret och spetsar den här kan hon absolut leda loppet runt om. Får bra lopp på innerspår oavsett. 5 Dixiechick Hanover är dock väldigt startsnabb och kan antingen krypa ner i rygg på brorsan eller spetsa och släppa. Men blir det spets för den senare så kanske 7 O’Mara Zon kan vara först framme för att överta men också Jazzy Perinne som får bike på vilket hon så klart inte tävlar med i Frankrike.

2 Decision Maker får bike nu från bra läge och det är så klart intressant och bland ändringar ska nämnas att 10 Unleashed Kemp får gå första gången barfota runt om. 4 Don’t Say Gar hade vunnit loppet sist utan galopp och ska var bättre nu, så här säger Gocciadoro:

Don’t Say Gar tror jag hade vunnit senast på Charlottenlund utan galoppen. Jag var väldigt nedstämd efteråt för hon kändes fortsatt väldigt stark i det skedet. Jag tyckte banunderlaget var hårt i Köpenhamn och hennes bakhovar blev lite slitna så vi behöver avvakta och se tills på söndag om vi kan låta henne tävla barfota runt om eller om vi ska köra barfota fram. Jag är inte intresserad av att pressa henne från start utan hon är som bäst när hon får ta sig in i loppet steg för steg likt hon gjorde i Köpenhamn och gjort vid segrarna i Frankrike. Ifjol sprang hon 1.11-tider med tunga skor på hovarna och jag kan inte tänka mig annat än att hon ska kunna gå runt 1.10 med lätthet i nuläget för hästen är i riktigt bra form. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 6.

Bäst är 8 Double Deceiver som var en väldigt dyr valack som fått ett lopp i kroppen och ska tjäna mycket pengar framöver men kanske inte är som bäst redan och har sämsta läget så man kan nog gardera den här gången.

1 Gio Cash är startsnabb och ska kunna komma bra på det men 5 B.A.Superhero är väldigt snabb från toppspår och höjde sig sist så kanske går framåt ännu mer. Båda räknas från bra positioner. 4 Jaguar Wit är nog underspelad med och har mött hårt motstånd mest hela tiden och Gurato brukar ha ordning om han kommer till hela vägen hit. Bike på är mycket intressant och från toppspår kanske det kan ge kick i starten med. 6 Sunrise gick bra första gången i bike sist och nu blir det dessutom barfota runt om tänder den till på maxning och täta starter kan det vara en tänkbar skräll.

10 Following håller jag som en absolut kulltopp och bara två gånger har han gått barfota runt om som segrare i korta E-3 med sista svängen i tredjespår och den här är bra. Andra gången var han fin mellan galopper i Kriteriet. Stort plus och väldigt låg procent gör honom väldigt spelvärd här med Goop upp.

Så här säger Gocciadoro om 9 Denver Gio som borde ha bra chans trots bakspåret:

Denver Gio tycker jag gjorde en jättebra insats senast på Vermo. Hästen är väldigt startsnabb och har ofta gått i ledningen, men jag är faktiskt nöjd med det här startspåret för det kan vara så att han helt enkelt är bättre när han får spara speeden och anfalla bakifrån. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn på nytt, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 7.

Här ser vi favoriten 5 Invidia som klart överspelad då hon möter mycket tuffare motstånd och tävlar mot hingstar och valacker nu. Värdet stiger ofta väldigt lite med favorit i sista avdelningen så absolut läge att fälla den här favoriten

4 Kash Keeper är förstahästen som höjde sig rejält efter ett gäng starter i fjol och kommer med några lopp innanför västen här. Tuff häst som kan vinna från dödens och borde hitta ner i vettig position.

1 Graces Candy står bra inne i loppet och kan öppna snabbt så får bra lopp på innerspåret och även 7 Bolt Kronos kan öppna snabbt. Vi nämner en del om flera i loppet inspelade materialet.

Stora Systemet.

 1. 2-3-10.
 2. 1 DFZ
 3. 4-5-6-7.
 4. 3 Novato
 5. 1-2-4-5-6-7-9-10.
 6. 1-4-5-8-9-10.
 7. 1-4-6-7-9.

2880 rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-10.
 2. 1 DFZ
 3. 5-6.
 4. 3 Novato
 5. 1-4-6-7-9-10.
 6. 8 Double Deceiver
 7. 1-4-6.

72 rader som kostar 36 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se