Speltips: Skrivet material till Eskiltunas V75 16/9.

Genrebild

V75-Tips till Sundbyholmstravet i Eskilstuna 16/9.

Omgången & Banan.

Eskilstuna är värd för V75 den här veckan och det är en rolig omgång där man lyft ut Gulddivisionen från spelformen och satt in ett lopp med spårtrappa. Det gör att ihop med ett lärlingslopp och ett försök i Diamantstoet så har vi två avdelningar med 15 hästar och en med 14 anmälda. I övrigt fulla fält med 12 hästar i alla STL-försöken med bara en strykning fram till skrivande stund. Inga riktigt stora favoriter i omgången och många hamnar runt olika spikförslag så klart spelvärd omgång i det avseendet också.

Vad gäller banan Sundbyholmstravet som också Eskiltunas travbana heter så är det en utpräglad spetsbana där man vinner klart fler lopp från ledningen än på genomsnittet av svenska banor och det på alla distanser. Lite problematiskt innerspår bakom bilen i starten men absolut inte omöjligt att spetsa ifrån med snabb häst och upploppet här är kort med sina 182 meter.

Youtube-tips, podd & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube länkat via FaceBook-sidan trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB eller direkt från hemsidan. Inspelade materialet finns numera också som ljudfil på de flesta ställen där poddar finns. Andelsspel som Manfred bygger är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Per bygger “on stream-system” under lördagens twitch från 12 på Twitch-kanalen 1x2 där med ett andelsspel hos ATG-tillsammans. Kolla under fliken ‘Andelsspel’ på hemsidan så hittar ni länkar till spelen på lördag.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen tar vi ställning och går på 7 Ferox Brick som är en topphäst för klassen som kommer med två lopp i kroppen och var klart bra i travet sist för att vara honom. Han är bästa hästen i fältet som har vunnit väldigt många av sina felfria lopp och 6/12 totalt så hoppas på felfritt lopp då är han kanske bara bäst oavsett position.

Gå Kort!

Jag väljer att gå kort i femte avdelningen med den jag hoppas kommer till ledningen tillsammans med favoriten som är bra för den låga klassen. Bra lägen över kort distans för båda och se avdelning fem vilka hästar jag talar om, där jag försöker fälla omgångens största favorit med bara ett motbud och stänger loppet på duon.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 2-6-8. C 9-7-3-4-10-12-5. D 11.

Favoriten 1 Excusez Moi har lottats till bästa spåret i volten och har väldigt hög chans att sitta i ledningen tidigt och då blir han svårslagen. Han trendar dock på strecken och kanske blir han för stpr favorit men ska väl vara närmare 40% här så okej som kompletterande spik på misstänkta löpningsförloppet.

2 Dylan Dog Font var bra sist men kanske gillar kort distans bäst och dessutom debut i svensk voltstart. Toppkusk så funkar säkert men tror inte på snabbstart från just spår två i volten och för hårt streckad på tidiga systemen och fortfarande klart i överkant.

Springspårens 6 Parveny och 7 Denarius kan så klart hamna bra på det där det kanske kan häxa lite för den från yttersta springspåret med en bra häst precis invändigt. Parveny är dessutom betydligt mindre missgynnad av vanlig vagn än många andra i loppet som får nedväxlingar. Parveny skulle kunna komma ner i rygg på favoriten här eller åtminstone komma ner i vettig position tidigt och räknas vid gardering.

8 Raja Knight är väl den som är mest tappad på strecken då man kanske kan sno åt sig vinnarhålet här för bra resa när det är vassa Goop upp och barfota runt om den här starten.

9 Olga Utca kördes oerhört passivt sist i litet fält och fick mycket sparat så gör säkert en bra insats igen men har fått många tuffa lopp i ett år nu och det är tufft lopp igen om man ska vinna. Hästen verkar tåla det och man får strecka i den här typen av lopp tills man ser formtapp.

10 Filippa B.J. har fått väldigt tuffa lopp gång efter annan och trivs väl bäst på kort distans så borde få svårt nu men riktigt bra märr när det är framspår så fel förutsättningar nu.

3 Boli You S.M. är bra i Brons men klart minus med Dante upp i riktigt klasslopp på V75 så även om läget är bra och hästen tål tuffa upplägg så kanske han får svårt att ta ner favoriten här. Jämnt bakom favoriten och har man lite tur kan man absolut vinna.

4 Kainai Goj gillar jag och det var bra inställning på Visby då man kontrade mot Filippa B.J. men åkte dit mot en som kom med vass avslutning längre ut i banan. Visst är spår fyra kallt och man växlar ner lite i kusk mot senaste starterna men då hästen ändå tjänat bra pengar som tränarkörd nästan varje gång innan är det ju ett generellt plus mot merparten av starterna. 1% är för lågt.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 13-15-7. C 5-9-1-6-3-14-4-12-2. D 11-10.

Spårtrappa där det skiljer ganska lite mellan hästar i första ledet mot hästar i tredje ledet, men visst finns ett par bra i tredje ledet som duger ändå men fel favorit på tidiga kupongerna där 15 It’s Peppertime blivit mest streckad. Han har ett par galopper i raden och kommer från ett sådant misslyckande så läge att gardera den här gången, till och med gå mot i rankingen.

Vi har en annan förstahäst i loppet i 8 Luv You Schermer som man siktat hit med och maxar i utrustning och balans på den här gången och det är en väldigt bra proposition för honom. Han har iskallt läge men körs säkert offensivt av toppkusken då det låter så bra från stallhåll vill han nog inte hamna bland dom sista här. Bra chans att man kör fram i dödens tidigt och bara vinner loppet och viss chans att man till och med blir släppt till spets om han kommer med fart efter att spetsstriden initialt är avgjord. Det finns så klart viss vingelrisk och att man blir rejält hängande i spåren så graderingen är på sin plats även om det kan vara en tänkbar chansspik i annars öppet lopp.

13 Portofino har tagit kliv i utvecklingen sedan han var skräll då han slog bland andra 9 Valmar E.W. på V75 tidigt i somras. Vi hade då lås på tre hästar med en stor favorit som fällde den gången på Östersund i juli, så vi hade redan då koll på att Portofino är en bra häst och nu har kollektivet fått upp ögonen för hästen så inte samma spelvärde nu men tidig här. Okej spår i trappan och går ner i klass då han kommer från en ok insats i Derbyuttagningar, dessutom proffskörd efter att han oftast varit tränarkörd.

9 Valmar E.W. å andra sidan har spelarkåren börjat tappa nu och han är ingen sämre häst än tidigare även om han inte visat samma form som i början av sommaren. Hittar man formen igen till den här starten måste han ses som väldigt tappad i strecklistan. Stallkamraten 6 Vinci Love är också bra i grunden och drogs bakåt sist i trött rygg men håller fin form och räknas vid bredare gardering med Mats E upp.

5 Angel of Trix är väldigt startsnabb och ska gå i bike första gången i sin 26:e start här så intressant men man aviserar att släppa och då är jag inne på att en annan bike-gynnad kan få ta över. 7 Brasco Brodde är jag inne på att Erik kan få fart på i den amerikanska vagnen då man säger från stallet att han ska gå framåt med förra loppet där han var bra från tillägg i vanlig vagn som tränarkörd. Flera plus på hono och klart rimlig procent på en som kan köras offensivt och står bra inne i trappan.

1 Ruffian kan få bra lopp i kanske tredje par invändigt och kurvor på innerspår i jämnt tufft lopp har vi sett bära frukt förr på V75. Få lopp i bike så ett plus och härdad med ett par V75-starter på slutet gör honom till tänkbar storskräll med lite tur.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 7-4-3. C 10-11-6-1-9-12. D -

Klass 2 och 2 Ringo Adore blir väldigt stor favorit och efter ett par strykningar stiger så klart chanserna för favoriten speciellt då en riktigt vass konkurrent försvann. Visst kan den här bli släppt till spets och kanske vinner loppet men ingen jag vill hålla i handen då det kanske var lite sämre än väntat sist. Rankas först mest i brist på annat då det blev ett dåligt V75-försök men jag försöker fälla med några motbud här. Ser ingen som helt chanslös och kanske ska man måla på om man spelar reducerat och kan betala lite mindre för hästar med lägre segerchans.

7 Perkins kan öppna vettigt bakom bilen och som nedstruken ett spår kan han absolut komma före favoriten för att ta över ledningen tidigt och Wäjersten brukar ju toppa till V75. 4 Sparky’s Dream kan nog med komma iväg bra och vara före både favoriten och Perkins för att överta ledningen från 1 Natural Mine** som kan vara snabbast från start här men kanske kan det struka från besvärligt innerspår ändå här.

3 Judge Dredd Sisu gillar jag då han suttit fast i flera starter och fått sparat gång efter annan så vann på fint sätt före bra hästar på tillägget i starten på Solvalla sist som skräll. Bortglömd den här gången med från fint spår och han kan spurta bra med rätt resa här.

Goops duo 10 Dajanov och 11 Belgique duger båda bra i lägsta klassen och står båda bra inne. Kanske lite bättre form hos den förstnämnda även om det blev startgalopp sist men den senare är nog inte mycket sämre och det blir bike och Jepson upp där så kul skrällbud vid många.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 6-4-2. C 8-12-13-3-14-9-11. D 5-1-10.

Se ”Bästa Spiken!”

7 Ferox Brick var finare i travet än i flera av hästens tidigare starter och kommer nu med två lopp i kroppen och ska vara klar favorit i loppet på hög kapacitet. Spår sju är bra läge att trava in sig från även om det finns viss galopprisk men felfri har han vunnit väldigt många av sina lopp. Stallet har dessutom haft riktigt bra form så räknar med att det är bra ordning på den här och absolut toppchans från dödens och det finns faktiskt viss chans att han får överta ledningen.

6 Future Sox tar mest troligt ledningen här och körs väl i så fall i spets och har då hög segerchans men som loppets favorit tidigare i veckan är han överstreckad på en del av systemen. Hon vinner inte lopp så ofta heller och nöjer sig med andraplats i många av loppen hon gått så ‘delad favorit’ i fara.

4 Amazing Lady N.O. var väldigt stor favorit sist men trivdes inte i dödens och är i fortsatt klart bra form och är bra för klassen så även om läget är chansartat. Klart vettig procent den här gången och räknas tidigt nu.

2 Extreme A.F. får gå barfota runt om, som man bara testat vid ett tidigare tillfälle och läget är klart bra här med enklare häst invändigt så kanske man kan hamna bra på det. Kusk i form som vunnit en del lopp på slutet. STRUKEN!

8 Weather Chart har läge man kan få vilsam resa från och är väldigt lite streckad i förhållande till sin kapacitet. Tänkbar storskräll som har fått ett lopp i sin nya regi där det blev galopp och förmodligen bättre nu.

12 Without a Doubt och 13 Bara du Chene är duon av tre hästar på tillägget som skulle kunna vara aktuella vid gardering. Bra fart för klassen hos båda och bra form men det är tuff proposition här då det blev många på startfållan och dom får ha ganska mycket tjänat där framme så kan bli svårt att runda helt fält härifrån.

3 Olimp har två raka i raden men det är strykning efter senaste starten och inget lopp sedan i början av maj så boprde behöva loppet och på tidiga systemen var han spelad till 10-12% så klart i överkant då men börjar rätta till sig och ska nog vara runt 5% på sin höjd här. Bra läge för startsnabb så visst kan det bli bra lopp.

Avdelning 5.

Ranking: A 4-1. B 8-6. C 5-3-2-10-11-12-7. D 9.

Se ”Gå Kort!”

Kortlopp med bilstart i Klass 1 där favoriten 4 Erik the Phantom blir lite för hårt spelad kanske lite då många landar i den här som spik och det finns inte någon i omgången med så där riktigt hög segerchans. Visst är den här bra och ofta spelad väldigt hårt då han varit en snackis och tänkbart Derby-löfte tidigt hos Nurmos men kom igång sent i år och fick bara ett lopp i kroppen efter lång frånvaro inför Derby-uttagningen. Han gjorde det ändå klart godkänt som fyra från dödens mot en riktigt bra Joviality och nu blir det ner i klass rejält så segerchansen är bra från toppspår och han rankas först.

Spetsbudet 1 Mud Hill körs nog i ledningen om man kommer dit och löper nog en snabb tid i spets på kort distans med ett kort upplopp. Det kan bli svårt för favoriten att fånga in den här då det inte är givet att det är toppform hos favoriten ännu och han har inte fått så snabba speeder i benen efter sin långa frånvaro så han kanske inte slår Mudd Hill här. Finns dock viss risk att Mudd Hill inte kan svara upp ett ganska dåligt innerspår i starten på den här banan men kan då kanske komma ut och ta över ändå.

2 Solöns Skrammel och 3 Mister Lucky Sox kan med öppna snabbt och förmodligen är den senare allra snabbast iväg men svårt att ta hel längd på båda invändiga här ändå. Det kan blien solfjäderseffekt där hon från bricka två svarar ut trean och då kan innerspårets häst kanske hålla ledningen. Båda borde nog sikta på rygg på ledaren här vilket är positionen man borde ha bäst chans från men inte givet att kuskarna inser det.

8 Danao Degli Dei trodde vi på sist men det kanske satt en del i benen fortfarande att han fick så många tuffa lopp på väldigt kort tid med bland annat tre heat samma dag i slutet av juli. Fick vila efter det och kanske har det slitet mer än man trodde eller så behövde han helt enkelt ett lopp för att komma igång igen sist och så här säger tränaren om hästen:

Danao degli Dei har ingen tur med startspåren och det är svårt att vara positiv när man inleder från ett sådant här startspår. Hästen inledde strålande på svensk mark, men efter det att han blev sjuk har han haft svårt att återfinna samma form. Nu tycker jag att han visade senast att han äntligen är på rätt väg igen, men från spår åtta blir det ändå väldigt svårt. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 12-8-11-7-3-10-6-9-14-5. C 4-2-15. D 13.

Mycket svårt Diamantsto-försök och vi har sett det skrälla rejält i den här typen av lopp förr så vi gissar på att det kan bli så nu och målar med bred pensel och tar nog alla hästar i loppet.

Visst ska det inte skilja så mycket som det på favoriten 1 Lilly Avant mot flera andra här men med det sagt är det ändå rätt favorit i mina ögon. Procenten totalt sett som favorit är inte så hög, bara skilllnaden som kanske är för stor då många andra bakom delar på strecken. Bra spetschans från bästa spåret och med duktiga Erik upp i voltstart så god chans till spets och slut här.

Stallkamraterna 12 Mi Amore Bros och 11 Global Delight från Redén har lottats till trista lägen men har hög kapacitet för klassen så tidiga trots dåliga spår.

8 Luxury River kan få loppet med tanke på att vi tror att den framför tar ledningen och man kan få bra lopp i rygg på ledaren här. Bra form på sensommaren för stallet och hästen är inget undantag då hon visade form sist som tvåa på V75.

Springspårens 6 Kentucky Derby och 7 Nunja kan båda komma iväg bra och hitta vettiga positioner så formhöjning sista veckorna hos stallet för den senare och stort kuskplus för den förstnämnda som går bra mest varje gång.

Vi nämner något om i princip alla hästarna i inspelade materialet så lyssna där om ni vill veta våra åsikter och tankar kring övriga ekipage.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 1. C 7-11-10-5-9-6-8. D 3-4-12.

Favoriten 1 Comes with Age har spetsat från innerspår bakom bilen på Eskilstuna tidigare i karriären men snabbare och tuffare hästar mot den här gången och faktiskt en ganska bra Silverdivision den här veckan så vi är inne på att man ska försöka fälla den här stora favoriten.

Första häst i loppet blir istället 2 Iceland Falls som är väldigt hård för Silverdivisionen och kan slå det här gänget från dödens om formen är den ska vara. ‘Fördel ston’ i propositionen i Silverdivisionen innebär att ston får ha tjänat hur mycket som helst och det är gynnsamt för märrar som varit ute och mött elit som får gå ner rejält i klass. Iceland Falls var med och gjorde det bra i både försök och final av Sweden Cup mot helt andra hästar och sedan gått bra från omöjliga lägen som tvåa i Guld näst sist och i snabb avslutning ute i banan i Sto-EM i förra starten så formen ser ut att vara bra. Här är hon kanske bara bäst men får förmodligen göra jobbet i dödens på favoriten så visst är hon sårbar om någon som smyger med får en bra resa.

Startsnabba en bit ut i banan kan se till att hålla upp tempot i inledningen då både 4 Bravo Sabotage och 6 Laradja Vrijthout kan lägga iväg snabbt vid laddning. Den senare kan ju bli het om man laddar vilket kan ställa till för favoriten så även om Conrad kört mer passivt med honom på slutet så visade hästen form sist och på kort distans borde han väl släppa av sin häst.

7 Dear Friend tycker väl många gör riktigt intressant debut i Wäjerstens regi och blir inte överraskad om det blir topp-prestation direkt, då hon tänt till i regibyte tidigare. Härdad i Frankrike och har man bara hygglig ordning på henne så fäller hon många på sin höga kapacitet. Stallkamraten 8 Mellby Joker svarar för bra prestationer i klassen gång efter annan och kan öppna vasst så kanske kan komma ner i banan på vettig sätt trots det kalla läget. Behöver så klart mycket tur med det då han gör sin bästa lopp i främre träffen.

11 King of Everything gör comeback och kanske inte ska vara på topp nu men hög kapacitet och gillar distansen som han vunnit på från bricka 12 bakom bilen i Silverdivisionen så inte alls borta vid gardering.

9 Callisto svarade för osannolikt bra prestation sist med tredjespår hela vägen och stred in på linjen som tvåa så visade rejäl höjning med ordentlig styrka och skalle. På kort distans kan han köras offensivt sista halvan av loppet och ändå få snällare upplägg än sist så även omd et är bättre mot nu så är han absolut för lågt streckad efter vad han visade sist.

10 Amalencius B.B. gör lite för många plattmatcher men var en av tre-fyra spelade i Silver sit och och nu ger ‘alla’ upp. Han har studsat tillbaka förr efter konstigt uppträdande och även efter konstigt uppträdande mitt i loppen kan han studsa tillbaka och skärpa till sig bitvis med. Gillade inte omstarterna sist enligt tränaren och bilstart kanske är plus i så fall och den här har för bra kapacitet för att vara streckad på 1%!

5 Idomenio Sisu blev jättefavorit och gick okej efter toppinsats på Mikkeli i juli på kort distans och sedan tappad på strecken i loppet efter det och även här till 1%. Salmela har hittat höjning hos några av sina hästar i sommar och den har höga toppar så hittar man form från toppspår kan han absolut skrälla här.

Stora systemförslaget.

 1. 1 Excusez Moi
 2. 5-7-8-13-15.
 3. 2-3-4-7-10.
 4. 7 Ferox Brick
 5. 1-4.
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15.
 7. 1-2-7-11.

3000 rader som kostar 1500 kronor.

Lilla systemförslaget.

 1. 1 Excusez Moi
 2. 7-8-13-15.
 3. 2-4-7.
 4. 7 Ferox Brick
 5. 1-4.
 6. 1-3-5-6-7-8-9-10-11-12-14.
 7. 2 Iceland Falls

288 rader som kostar 144 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se